אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני מתכנן לבנות מכשיר HTPC וחשבתי על רעיון מגניב למארז. חשבתי להכניס את המערכת לתוך מכשיר וידאו ושהכונן DVD יהיה ביציאה של הקלטות וכו', מה דעתכם? זה בכלל נראה לכם אפשרי? כמו כן ישבתי עם אבא שלי על זה ולא בטוח שהספק יכנס, שווה לנסות לפרק אותו ולהכניס אותו מפורק או לעשות לו בוקס מגניב ושיהיה חיצוני? כמו כן, הקירור סטוק יספיק למעבד 4200X2, אני גם במילא אעשה לו Downclock. המפרט שמתוכנן להכנס פנימה: AMD 4200X2 Asus M3A Mushkin SP 1GB (נורא זול ד"א) Seagate ST3 500GB LG GSA-GH20N Hauppauge WinTV-PVR-150 וHec 300ART לא תהיה בעיית חימום? אני גם לא מתכוון להריץ HD (לא שיש לי טלוויזיה שתומכת בזה) בגלל זה מתוכנן הDownClock. אני מתחיל להכנס למחשבה של לשים את הספק מעל המארז (ויד…
-
- 3 תגובות
- 928 צפיות
-
-
יש לי מחשב P4,שאני משתמש בו כמן htpc. חבר שלי העלה רעיון להכניס אותו לתוך מארז של DVD ישן שאני לא משתמש בו(הוא ישן והוא די רחב). הבעיה שלי היא איך לסדר שכרטיסי הPCI לא "יבלטו" החוצה מן המארז,מכיוון שאני הולך להניח את לוח האם. מישהו יודע האם ישנם כבלים אשר מתחברים בצד אחד של הPCI ובצד השני ניתן לחבר כרטיס ,או שיש פתרון זמין אחר?
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
-
-
סיפקתי 19V במקום 5V (לא ישירות ), וכתוצאה מכך נשרף רדיו טרנזיסטור - שמעתי היססס ברמקול אחרי מספר שניות , ועננה של משהו שרוף . ממש ליד הכניסה של הסוללות ( לא היו סוללות ) יש רכיב LA5523 . לא ראיתי רכיב שרוף אחר בסביבת כניסת המתח. כואב לי הלב בגלל שזה ווקמן ישן עם איקוולייזר ששיפצרתי וחיברתי לרמקולים של גטובלאסטר ישן . ממש הנאה . האם יש טעם לחפש רכיב כזה ולהחליף ? או שהרכיב "נפרץ" והנזק למערכת בלתי הפיך למעשה ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן, נניח ויש לי חומר נפץ, אני רוצה להצית אותו בעזרת חשמל (כמובן שזה לא אמיתי ), אוכל לעשות זאת בעזרת בטריית 9V? איך יראה המעגל? האם הוא מחומרים ביתיים? אשמח לדעת. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת איך אפשר להכין אורגן אורות פשוט מאוד שאני אומר פשוט אני מתכוון אפילו לא צריך שזה יהיה לפי הקצב אלא שידלקו 5 נורות אחת אחרי השני למשל או אפילו בסדר אקראי.. _________ 0 1 2 3 4 5 _________ קודם 0 נדלק אחר כך 1 אחר כך 2 וכך אלה.. פשוט אחד אחרי השני.. איך אפשר לעשות את זה?
-
- 13 תגובות
- 8.6k צפיות
-
-
מישהוא יודע איך אפשר להכין גוף חימום כזה שאתה נותן לו 12 או 5V והוא לא מקצר ולא נסרף?
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכום רציתי לדעת באיזה ראש של הדרמל אני צריך להשתמש בשביל להכין לי גריל למאורר יש לי תמונות של גרילים שהורדתי מהאינטרנט בל אני לא יודע בידיוק באיזה ביט להשתמש לפי מה שקראתי פה צריך להשתמש בראש חריטה אבל מישהו יכול לתת לי את המספר או לתת לי תמונה של זה זה יהיה טוב. בתודה שקד נעים
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
בלוח אם שקניתי, albatron km18g pro 2 היציאת spdif אופציונלית ולצערי לא רכשתי אותה בנפרד [לא נראה לי בכלל שאפשר לרכוש אותה]... עיינתי בחוברת של הלוח, ומצויינים שם החיבורים על הלוח מה כל פין, האם בעזרת זה אני יכול להכין חיבור ביתי? פשוט לקנות חיבור RCA נקבה איכותי, ולחבר בהתאם? אם כן, איך בדיוק החיבורים הולכים? אני חייב לחבר גם IN וגם OUT? כי אני צריך רק יציאה.... בקשר לחיבור IR, על הלוח יש לי חיבור IR, ויש אדמה, 5 וולט, חיבור RX וחיבור TX, לפי המדריך שמופיע בתחרות שלכם הרגל היא TX, האם מספיק לחבר את המקלט לאדמה, 5 וולט ול TX בהתאם? או שעדיף לבנות את המקלט קומפלט ולחבר ל COM? המחשב יריץ לינוקס, ועדיין לא בדקתי אם ה lirc יודע לזהות את החיבור IR של הלוח... במידה וכן, מה עדי…
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מישהוא יודע איך ? אני מתכוון שיצא מהכרטיס מסך dvi ויכנס למסך bnc . במקרה שאי אפשר אז d-sub ל- bnc . תודה
-
- 0 תגובות
- 856 צפיות
-
-
יש לי כבל VGA שנהרס לו 2 פינים ובגלל זה רואים רק כחול במסך) אז חתחתי את המולקס היצוק ועכשיו אנ מחפש תרשים של החיבורים של כבל VGA זכר זכר עברתי על גוגל ולא מצאתי משהוא פשוט להבנה השמח אם תעזו לי לחפש מדריך פשוט עם תרשים שאני יהיה יכול לעבוד איתו תודה..
-
- 5 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
-
דבר ראשון, שלום, אני חדש כאן. יש ברשותי את הערכה הבאה http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1584&catcode=336 ונתקלתי באתר במדריך להכנת מאוורר לדים שיוצא יותר יפה אפילו מהקנויים. עכשיו רציתי לדעת עם אני יכול להכין גם מאוורר לדים עם המאוורים שמובאים בתמונה מכיבן שהם בצבע כתום ולא שקופים. עכשיו גם ערכתי חיפוש בפורומים בכדי למצוא את המדריך להכנת מאוורר לדים אבל לא מצאתי אותו, אז עם במידה ואפשר להכין מאוורר כזה עם המאווררים בתמונה תוכלו בבקשה לעזור לי למצוא אותו? תודה elram_u
-
- 4 תגובות
- 755 צפיות
-
-
אני רוצה להכין מאוורר לדים, וברצוני לדעת כמה דברים: 1. איזה לדים לשים? 2. איך לחבר אותם? 3. איזה נגדים לחבר ואיך? 4. האם המאוורר חייב להיות שקוף? ואני רוצה משהו דומה למאוורר כזה......
-
- 18 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
-
בזמן האחרון החלטתי לחבר עוד כ4 רמקולים למחשב, אני מעוניין לבנות מפצל לכניסת אודיו פשוטה לגמרי, שיכיל 6 חיבורי אודיו, מי שיכול לתת לי שרטוטים, תמונות, רעינות, וכו..., תודה רבה לו, אני אודה לו מאוד, תודה רבה, שהמצב רק ישתפר, אבי
-
- 9 תגובות
- 909 צפיות
-
-
שלום לכולם החלטתי להפוך את שני המעבדים למחזיקי מפתחות הורדתי את הפינים בעזרת הדרמל ועכשיו זה חלק אבל הראש קידוח של הדרמל פשוט לא עובר של המעבד מה לעשות ואיך להמשיך? תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
[table][tr][td]<blockquote>שלום לכולם, יש לי בבית יותר מדיי מכשירים סלולרים(וטבלטים) של בני הבית והרבה פעמים נוצר מצב שאין מטען פניו...וסבך המטענים והחוטים לא נראה אסתטי במיוחד. כל המכשירים עובדים על 5V והצריכה של כל אחד מהם היא עד 2A מה שחשבתי לעשות זה לרכוש ספק כח של 5V עם הספק של 50W כמו זה: http://www.ebay.com/itm/High-Qualit...6ab3bb04&_uhb=1 מצד אחד לחבר אותו לשקע החשמלי שיספק לו 230V של AC ומצד שני יתן לי מתח של 5V עם 10A של זרם חשמלי , שאליו אני פשוט אחבר 5 ראשים של מטעני טלפונים(פשוט אחתוך כמה כבלים של מיקרוUSB שיש לי...או לחלופין פשוט אחבר רצועה של יציאות USB. *לגביי האסתטיקה אדאג מאוחר יותר. עכשיו אני יודע שמכשירים חשמליים לוקחים בדיוק את כמות הA שהם …
-
- 4 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, המון זמן לא ביקרתי כאן באתר, זאת בגלל הגיוס שלי לצה"ל... אני רוצה להכין מטען לפאלפון שלי (נוקיה 6085) עם בטרייה 9V זאת אומרת שאני רוצה שבעזרת בטרייה 9 וואלט לספק לפאלפון 5 וואלט יציב. לפחות כך כתוב על המטען של הפאלפון: input: AC 100 - 240V 50 - 60 Hz 60, mA output: DC 5.0V 350mA משומה כתוב על הבטרייה של הפאלפון 3.7V אז אני מחפש את החלק הזה שמוריד לי את המתח (המיצב המתח הזה) אני צריך פרטים מדויקים כדי שאני יהיה יכול להזמין את החלק מהאינטרנט ואת המעגל כדי לבנות את המעגל לאחר שיהיה לי את כל החלקים השמח מאוד אם תעזרו לי..
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כן אני יודע שיש הרבה כאלה וזה לא יקר 120 שקל.. אני עדיין רוצה לבדוק וזה להכין לבד בשביל הכיף וזה לא נראה מי יודע מה מסובך.. יש לי לוח סולארי קטן גודל 10 ס על 10 בערך.. מה אני צריך כדאי להגדיל את התפוקה שלו אם היא לא מספיקה לתפוקה שיכולה להטעין טלפון.. מהסגנון של דברים כאלה http://www.usbid.co.il/product1039.aspx
-
- 1 תגובה
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי SAMSUNG GALAXY S ואין לו פלאש וחשבתי שאולי יש אפשרות להכין פלאש אני חושב ש2-3 לדים יספיקו לי אבל אני לא חושב שיצא לי זרם מהשקע של המטען אז אני לא יודע איך זה יעבוד... אני אישית חשבתי על לשים רכיב של שער NOT אב לגם כאן אני לא יודע עם זה יעבוד יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה השמח לעזרה תודה רבה שקד
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכם.. חשבתי לחבר דינמו למנוע כדי ליצור מעגל שנותן לי חשמל יציב וללא הפסקה אפשרי? מה דרוש על מנת להכין כזה דבר? עריכה לחילופין.. אפשר להכין את אותו המעגל עם ליזר ופאנל סולראי?
-
- 23 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
הנה כבל 2.5 של אוזניות סטריאו של פלאפון עכשיו אני רוצה להכין ממנו מתאם ל-3.5 של אוזניות רגילות עכשיו גיליתי את החוטים ועם זה גיליתי שבכל כבל יש 2 כבלים ולעומת זאת בכבל נקבה של ה3.5 יש רק 2 כבלים ולא 4 אז מה מחברים למה?
-
- 6 תגובות
- 852 צפיות
-
-
הי! שמעתי על איזושהי דרך לעשות זאת עם שני טרפזים(EC).. אפשר לקבל עזרה והדרכה מפורטת עד כמה שאפשר? אני צריך שניים.... תודה למי שעיזור
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
רציתי לדעת איך אני יכול לעשות מהhds-3 מתאם לאזניות 3.5 רגיל אני יודע שמוכרים רגיל אבל הבנתי שזאת איכות הרבה יותר גבוהה ואני גם רוצה לנסות רצוי שתעזרו לי בצורה ברורה כי אני ממש לא מיקצוען בדברים האלא(הלחמתי דבר אחד או שתיים בחיים שלי אבל אף פעם לא אזניות) מה אני צריך שיהיה לי? ומה אני צריך לעשות?... תודה...[br]פורסם בתאריך: 16.11.2007 בשעה 13:45:00 לא משנה... הסתדרתי...http://origin.mine.nu/nokia/nokia_hds-3_mod.shtml אבל רק רציתי לדעת איך לקצר את הכבל....
-
- 0 תגובות
- 602 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לדעת אם מישהו יכול לתת לי שרטוט או הסבר איך להכין מתאם מ IDE ל USB ככה שאני אוכל פשוט עם המתאם הזה להפוך את ההארדיסק שלי להארדיסק נייד... אני יודע שהדבר הזה אפשרי מכיוון שישנם חנויות שמוכרות קופסאות אליהם ההארדיסק נכנס ומהקופסא יוצא USB, אבל הם עולות 150 + ואני בטוח שאני יכול לעשות את זה בפחות כסף... תודה
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
-