עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Lior4543,

יש לי ספק כוח ישן (ATX 400 וואט) איך אני יכול להשתמש בו בתור מקור כוח חיצוני שאני יחבר לחשמל וישתמש בתור כוח לדברים קטנים, תנו לי בבקשה מדריך או הסבר מפורט כי אני דיי חדש בעניין של האלקטרוניקה.

• 16 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. אני רוצה לשלוט ב2 מאוררים בו זמנית עם אותו פוטנציומטר: -אילו רכיבים אני צריך בשביל כך. - איך לחבר את כל הרכיבים (רצוי עם שרטוט והסבר קצרצר). - מה הסיכונים בכך?. תודה לעוזרים החמיידע'לכים, אביקו 8)

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by jackhammer,

יש לי HUB קטן של 4 יציאות USB נורא נחמד ושימושי אבל הם 1.1 יש איזשהי דרך להפוך אותם ל2.0? נגד יותר קטן שיהיה לו יותר מתח? החלפת סדר הכבלים? איך זה בדיוק עובד? תודה מראש על העזרה

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by ranyr,

http://photos.walla.co.il/ranyr כבר הזמנתי לדים לחריטה (עם מלחם... ) חוץ מזה נגמרו לי כבר הרעיונות...

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by shimon956,

שלום לכולם יש לי מקדחה בביית כמו לכולם!!! ורציתי לשאול אם אני יכול לשים את החלקים של הדרמל יענו הראשים שלו בראש של המקדחה שלי והפעולה תהיה אותו דבר כמו הדרמל!!! רק מה שכן אני יודע שמקדחה זה טיפה יותר מסורבל מדרמל כי דרמל הוא ארוך ומקדחה יש לה צורה של אקדח מקווה לתשובה

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. Started by PhoenixBoy,

שלום.. יש לי מונה הדומה למונה של המים, החשמל וכו'.... במונה יש גלגל אשר מסתובב וכך המונה עולה. האם אפשר להאיט את מהירות סיבוב הגלגל על ידי כך שאני אשים מגנט מבחוץ?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by ccc,

מחפש רעיונות יצירתיים לסטנד אוזניות DIY קדימה לפרסם תמונות !

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by sashakrik,

שלום ! יש לי מארז ג'נרי מאוד ישן ומכוער שאני רוצה לעשות לו קצת מודינג. השלב הראשון יהיה יצירת חלון בדלת המארז ולהדביק לשם פרספקס. ראיתי שרבים מרכיבים פרספקס באמצעות ברגים ולא ע"י הדבקה אבל אני הייתי רוצה לעשות זאת ע"י הדבקה כי לטעמי זה יותר אסטטי. שתי שאלות: 1. באיזה עובי פרספקס מומלץ להשתמש ? 2. איזה דבק מומלץ כך שידביק חזק את לוח הפרספקס לדלת המארז המתכתית ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by gilibong,

מה אתם אומרים על המחשב בקרת קור של gigabyte מארזמיוחד של מודינג מצית למחשב מה אתם אומרים על המחשב? [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 23 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by Ido.G,

שלום רב, ברשותי אוזניות מסוג\דגם Sennheiser MX450. הבעיה: לא ניתן לשמוע באוזניה הימנית. כאשר אני "משחק" עם החלק בו הכבל מתחבר לחיבור עצמו, כן ניתן לשמוע בה. כלומר, הבעיה היא שם. אילו דרכים יש לתיקון הבעיה? (אין לי ידע בהלחמה) תודה.

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by card,

שלום להלן שני מתאמי FTDI: הראשון: http://www.ebay.com/itm/Mini-FT232RL-FTDI-USB-to-TTL-Serial-Converter-Adapter-Module-for-Arduino-3-3-5V-/181499144423 השני: http://www.ebay.com/itm/FT232RL-USB-To-Serial-Adapter-Module-USB-TO-232-Download-Cable-For-Arduino-/291233235701 האם הרכיב שהחץ הירוק מצביע עליו בשני המתאמים הנ"ל, הוא Polyfuse? אם כן, במתאם האדום כתוב על הרכיב 5, זה אומר 500mA אני מניח, ובמתאם הכחול כתוב על הרכיב 6 (או 9, תלוי איך מסתכלים..), אז זה אומר 600 או 900mA? הם שמו Polyfuse עם ערך לא מתאים?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. אני מתכוון להזמין סוללת NiMH עם 29 תאים, כל תא במתח של 1.2V והתנגדות פנימית של 0.004 אוהם(סה"כ 0.116 אוהם לכל התאים). החנות שממנה אני מזמין תצמיד את התאים אחד לשני ותוסיף יציאות, בסופו של דבר זה יראה ככה(עם הרבה יותר תאים): כדי שיהיה קל יותר לטעון את הסוללה חשבתי לפצל את הסוללה לשניים, אחת של 14 תאים ואחת של 15 תאים ולחבר בינהם. בתצורה הזו יש 5 חיבורים לעומת 2 עם סוללה אחת, 4 חיבורים בסוללות עצמן ועוד חיבור בין הסוללות(אני לא אלחים אותן, אלא אחבר את הפלוס והמינוס בחיבורים כמו בתמונה). מה בערך תהיה תוספת ההתנגדות? הולך לעבור זרם של 20 אמפר ותוספת של אפילו עשירית אוהם היא משמעותית.

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by zeropaid,

החלטתי לחזור לפרויקט ישן שלי -מחשב קוביה. אני משתמש ברכיבים של המחשב הקיים: פנטיום 4 2 דיסקים קשיחים קורא כרטיסים (את הצורב הוצאתי עם חיבור USB) אני משתמש במארז ישן שבניתי. המארז יחולק ל-2 חלקים: שליש ושני שליש. החלק התחתון (שליש) יכיל את ספק הכוח , הסידק הקשיח וקורא הכרטיסים. החלק העליון ניכיל את לוח האם ו-2 מאווררים של 120 מ"מ. עדיין לא החלטתי איך למקם את המאווררים. האופציות הן כאלו: 1. שניהם מקדימה אחד מכניס אויר אחד מוציא. 2. שניהם מאחורה אחד מכניס אחד מוציא. 3. אחד מקדימה מכניס אויר והשני מאחורה מוציא אויר. מה שלא יהיה אחד יכניס אויר ואחד יוציא. מה שהספקתי בינתיים זה לחבר את המסילות שעליהן ישב לוח הפרספקס שאליו יחובר לוח האם. בשלב הבא אני אחבר את ל…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. שלום. השנאי של המסך LCD מת. האם ניתן להשתמש בצמת מתח מ ספק ש בתוך המחשב כדי לספק למתח ל LCD נתונים של השנאי המת : ביציאה 12V 4A או לחילופין , איפה ניתן לרכוש באיזור מרכז שנאי ש ביציא שלו 4A עד 5A 12V (בפחות מ100 ש"ח) תודה מראש

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by Psychopath,

I was told by a local electronics shop that the only place to get heatshrinks in Israel was around the central bus station in Tel-Aviv... The question is: Is that correct? or are there any opther places where I can obtain the preacious heatshrink ? Thanks in advanced ;D

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by Architect,

אוקיי, אז יש לי מסך של PALM PILOT Vx וזה מסך איכותי, גדול עם16 גוונים (משהו כזה) ואני כבר לא משתמש בפאלם, אז כה שחשבתי אוליי להשתמש בו למחשב - לווינאמפ וכדו'... יש לי רקע כללי באלקטרוניקה, אבל כזה דבר אף פעם לא עשיתי... אז אני מפחד, אנ י לא רוצה לעשות איזה טעות שתדפוק את המסך. מישהו מכיר מדריך לזה, או שיכול להסביר כללית מה אפשר לעשות? תודה רבה. רפאל

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. הי אני רוצה לחבר לוח MINI ITX לאוטו ואני רוצה לבנות את הספק בעצמי אני יודע שזה יכל להיות מסובח אבל יש לי כישורי אלקטרוניקה אני מחפש שירטות של ספק שעונה על הציפיות ראיתי כאלה למכירה (לא בארץ כמובן ) אז כדי להבין בדיוק למה אני מתכוון הנה קישור http://www.opussolutions.com/modules.php?name=News&file=article&sid=23 אני מקווה שתוכלו לעזור לי....

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום לכולם קוראים לי שחף ואני חדש פה... ;D עכשיו אני מת לעשות פרויקט כלשהו....לא פשוט מידי כי אני מבין טיפה באלקטרוניקה אבל לא מסובך...חומרים יש לי להשיג בזול אני חושב אני רק צריך כלים.. מישהו יכול לתת לי רעיון לפרויקט כזה ואם אני יוכל להעזר בכם פה... חוצמזה אני מודה לכם על כל עזרה שתינתן לי!

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. ידית מסוג TCP שעליה מחובר הראש 2 ואז מוברג כיסוי הראש הקודם היה מסוג PTM 7 אני מחפש ראש חדש. ראיתי את זה- הוא נראה דיי מתאים אבל לא הבנתי אם ה PTM זה הסוג של הראש או הצורה הכללית שלו. אז ראיתי את התמונה הזו. השאלה שלי היא כזו כל ראש TCP יתאים למלחם שלי? מה הצורה הכי טובה? האם גם ראש TCPS יתאים? האם ראש TCP תואם לראש TC201? תודה!

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  20. Started by sa_ka,

שלום יש לי את כל החלקים כדי להרכיב את המסך LCD כמו במדריך הזה: http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/ רציתי לדעת כתוב שם שהמסך מקבל 5V אבל אומרים לחבר את זה למולקס בחיבור אדום שהוא 12V אז מה לעשות? תודה מראש sa_ka

• 29 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by urinka,

אני זוכר שלפני איזה שנה או משהוא כזה מישהו ניסה לבנות פה כרסומת CNC האם יש מישהו בפורום שהצליח לבנות אחת כזו בבית ???? אם כן היתי מעונין לדעת ביזה מנועים הוא השתמש ? באיזה מעגל חשמלי הוא השתמש כדי למשק את המנועים למחשב ? ובאיזו תוכנה הוא משתמש ?

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. האם אפשר להדליק נורת LED בעזרת RF ו\או בעזרת EMF, ואם כן איזה מעגל חשמלי נדרש?אני אפרט: למיטב הבנתי (והיא מועטה ביותר) בקרבת אנטנות רדיו וסלולאר עוצמת גלי הרדיו היא חזקה מספיק על מנת להאיר נורת LED פשוטה, שאלתי היא איזה מעגל חשמלי יכול להמיר גלי רדיו לחשמל (אם מישהו יכול להפנות אותי לסרטוט אני אשמח) איזה סוג\אורך אנטנה אני אצטרך על מנת לעשות דבר שכזה?כמו כן עמודי חשמל עם שנאים מייצרים קרינה אלקטרומגנית חזקה מספיק בקרבתם על מנת לעשות את אותו הדבר (להדליק נורת LED), איזה מעגל חשמלי נדרש על מנת להמיר EMF לחשמל ביעילות שתספיק להאיר נורה זו?האם ניתן להאיר יותר מנורה אחת בעזרת אותו מעגל (כלומר האם בקרבת אנטנות ועמודי חשמל עוצמת הRF\EMF חזקה מספיק לייצר את המתח והזרם שידרשו כמה …

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by idan1836,

אני רוצה לקנות גומי למארז ואני רוצה לקנות מחנות ולא באינטרנט. הקטע הוא שאני לא יודע מה השם של זה. מה לבקש בחנות ? שיביאו לי ישר! כי בדרך כלל שאני נכנס לחנות אני לא יודע להסביר להם מה בדיוק אני רוצה כי אז שואלים אותי למה זה ובשביל מה אני עושה את הדבר הזה ?!@!#! אז מה השם המדוייק בבקשה ?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by White Raven,

שלום, טוב מה זה : "sand blasting " ולמה משתמשים בזה או מה שלא יהיה ???

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by DanyL,

שלום, אני צריך המלצה לקניית מולטימטר עד 100 ש"ח עם אפשרות חריגה לעד 150 ש"ח מחנויות שנמצאות בחיפה\קריות. תודה מראש, דני ליסיאנסקי.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.