עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by sa_ka,

שלום יש לי את כל החלקים כדי להרכיב את המסך LCD כמו במדריך הזה: http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/ רציתי לדעת כתוב שם שהמסך מקבל 5V אבל אומרים לחבר את זה למולקס בחיבור אדום שהוא 12V אז מה לעשות? תודה מראש sa_ka

• 29 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. אני רוצה לשלוט ב2 מאוררים בו זמנית עם אותו פוטנציומטר: -אילו רכיבים אני צריך בשביל כך. - איך לחבר את כל הרכיבים (רצוי עם שרטוט והסבר קצרצר). - מה הסיכונים בכך?. תודה לעוזרים החמיידע'לכים, אביקו 8)

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by Mike-,

אהלן, קניתי ספק ממותג 12v/6A סיני, הספק מיועד להפעיל פס לדים RGB באורך של כ4.5 מטר ובקר תאורה שאבנה. הספק הגיע עם כבל (צרפתי ניראה לי), פיזית הוא מתאים לשקע ישראלי אבל במקום פין זכר של הארקה יש נקבה. (תמונה כאן.) בקצה הכבל (של ה12v) יש ferrite bead. אין לי סקופ או משהו, רק רב מודד זול. אבל כשמדדתי את מתח המוצא של הספק שמתי לב שבאיזור הספק נמדד מתח של כמה מאות mV ואני מניח שזה בא מ EMI. בדיקה נוספת שעשיתי היא לקחת רדיו AM פשוט ולכוון על תחנה, כאשר הרדיו נמצא ליד הספק (בעיקר הכבל DC שלו) נוספו הרבה רעשים וציפצופים ברדיו. הוספת הארקה לא באמת עזרה לזה. בתור ניסוי נוסף ניסיתי לעטוף את הספק בנייר כסף וחיברתי את הנייר כסף לארקה הרעש מהספק עצמו הופחת מאוד, אבל עדיין יש הרבה רעש מ…

4. אני מחפש את ה D-SUB הזה ולא מוצא... יש רק בת"א בהר-ציון אני חושב מישהו מכיר אולי חנות בראשון לציון? או אולי חנות לא מראשון אבל עם משלוחים (חוץ מאריהב) תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. אני מדבר על הנייר השחור הזה שמעליו שמים דף ומתחתיו שמים דף ואז כשרושמים על הדף העליון הוא עובר לדף התחתון פעם היו משתמשים בזה לכתיבת חשבוניות בעסקים תודה

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. היי, אני מנסה לתקן מסך שיש לו פסים רוחביים בצבע אפור שמופיעים לסירוגין ונעלמים לסירוגין. פתחתי את הלוח ואני לא מצליח מבחינה חיצונית להבחין בקבל נפוח או משהו כזה או אחר- מה מומלץ לעשות במצב כזה?

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by captaincaveman,

לא בטוח שזה הפורום המתאים... כמו שנאמר בכותרת, השלט של הרסיבר הפסיק לעבוד. זה לא הסוללות כי החלפתי. למיטב ידיעתי הוא לא נפל/נרטב או משהו בסגנון (אולי כן, זה קרה בדיוק אחרי שהמנקה היה אצלי) מה אפשר לעשות? מדובר ברסיבר ישן, אבל עובד מצויין.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by PhoenixBoy,

שלום.. יש לי מונה הדומה למונה של המים, החשמל וכו'.... במונה יש גלגל אשר מסתובב וכך המונה עולה. האם אפשר להאיט את מהירות סיבוב הגלגל על ידי כך שאני אשים מגנט מבחוץ?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by GetRich,

השאלה בכותרת. ולמשל באלה המסחריים (SteelSeries, Razer ושות') באיזה בד הם משתמשים?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by miki891,

שלום אני צריך עזרה שמבין ג'ויסטיקים.יש ג'ויסטיק בדגם: Logitech Rumblepad II PC GAMEPAD ויש לי בעיה חוט כבל בין ג'ויסטיק ל-USB באמצע בפנים קרוע. המחשב לא מזהה ג'ויסטיק שלי.אין אחריות ואין לי תיקון מעבדה.אומרים לי ליקנות חדש. אני היחלטתי וחשבתי לעשות בעצמי תיקון ג'ויסטיק שלי. אני מבין במחשבים תקלות. אני פירקתי ג'ויסטיק וראיתי כבל USB חוטים בצבעים שונים ויש 5 צבעים בתוך הג'ויסטיק. שחור(עבה) שחור (דק) ירוק לבן אדום עכשיו אני לא יודע אם יש תחליפי לחוט כבל USB. אני חשבתי בכיוון שאקנה כבל של מדפסת 1315 USB HP או כבל 2 כיוונים USB. הבעיה 2 הכבלים אלה אני לא יודע כמה חוטים צבעים בפנים. ולכן איני יודע אם אני בוחר כבל מתאים לג'ויסטיק שלי. אני צריך בפנים חוטים לפי 5 צבעים נכונים שר…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by MacGyver,

אני מחפש מדבקות בסגנון הזה(משחקים,סמלים וכדומה...) איפה אני יכול למצוא כאלה??

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. למישהו יש כאן קצת חומצה גופרתית שהוא לא צריך. טוב האמת לא קצת, תלוי בריכוז שלה, בכל מקרה מצאתי את המדריך הזה לביצוע Anodizing ביתי.. http://astro.neutral.org/anodise.shtml http://astro.neutral.org/anodise2.shtml

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by sashakrik,

שלום ! יש לי מארז ג'נרי מאוד ישן ומכוער שאני רוצה לעשות לו קצת מודינג. השלב הראשון יהיה יצירת חלון בדלת המארז ולהדביק לשם פרספקס. ראיתי שרבים מרכיבים פרספקס באמצעות ברגים ולא ע"י הדבקה אבל אני הייתי רוצה לעשות זאת ע"י הדבקה כי לטעמי זה יותר אסטטי. שתי שאלות: 1. באיזה עובי פרספקס מומלץ להשתמש ? 2. איזה דבק מומלץ כך שידביק חזק את לוח הפרספקס לדלת המארז המתכתית ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by borg,

יש לי לוח אם עם שני פורטים של USB 1.1 בצד האחורי של המחשב. בצד הקדמי של המארז יש לי שני פורטים של USB, אבל אין לי על הלוח אם יציאות USB שאפשר לחבר למארז. השאלה שלי היא האם יש מצב להעביר כבל USB מהחלק האחורי של המחשב לתוך המארז, ולחבר אותו לשני הפורטים בחלק הקדמי של המארז. אני לא מבין באלקטרוניקה ובחשמל, כך שאני צריך כבל מוכן שאפשר להשיג בחנויות.

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by d-undertaker,

אם כן איך הסחורה ואם היו בעיות..

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by beni100,

שאלה: במצב עבודה של pinMode כאשר קובעים את פינים 0 ו 1 כיציאות או כניסות, האם הם משפעים על תקשורת הטורית של ה- USB? מה עושים במידה ומגדרים במצב PORT D את פינים 0 ו 1 ואז בעצם מבטלים את ה USB. כיצד חוזרים למצב המקורי שה-USB עובד. בתודה, חג שמח ושנה טובה

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  17. שלום, אני רוצה ללכת לקנות חלקים למודינג כמו סליבים ולדים וספריים לצבוע , איפה אני יכול לקנות את זה ...? פליז תעזרו ... :s05:

• 30 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. יש לי שאלה לגבי המרת מטח וזרם מיו אס בי למתח 3.8 וולט ואמפר במקום 1-2 אמפר ל8-9 אמפר,תודה

19. שלום שמי גיא קניתי מחשב לא מזמן פחות מחודש הרכבתי בעצמי ושהרכבתי לא היה לי כוח לסדר את הכבלים כמו שצריך... המפרט שלי פה בצד < המארז שלי הוא NZXT GUARDIAL 921 הוא מגיע עם 3 מאווררים אחד מקדימה למטה להרדיסק אחד בצד המארז והשני יציאה המאווררים ממש חלשים ולא עוזרים כ"כ רציתי להחליף את המאווררים לגמרי לחדשים ... עכשיו אני מתכוון לקנות הכל מ KSP או בחנות אחרת שבאשדוד ( אם יש המלצות אז תודה ) ואני צריך מאווררים עם לדים כחולים ... השקט לא כ"כ מפריע לי אבל שלא יהיה רועש יותר מידי ... קניתי ביחד עם המחשב עוד מאוורר של Scythe Gentle Typhoon 120 ... והוא מאוורר מצויין שקט וטוב ... אבל אני בטוח שיש עוד כאלו אם יש לכם המלצה של סוג אחר שלהם אז בבקשה אוקי מספיק חפרתי ... אז ככה …

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by ggg456,

שלום, קיבלתי את המסך הנ"ל, ואני מעוניין לדעת אם קיים בקר מתאים שניתן לחבר בעזרתו את המסך למחשב. אם זה עוזר יש לי גם את הדאטא-שיט שלו מצורף הוא נראה כך, רק בנוסף יש לי גם את הדריבר של התאורה האחורית בצד, שלא מופיע בתמונה: [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by Ash Binary,

אונליין UPS נשרף, אני מנסה לתקן אותו מה קרה כשהוא נשרף : ה UPS עבד תקין, היו כמה קפיצות מתח מהירות ואחריהם הפסקת חשמל. המחשב המשיך לעבוד מ UPS החשמל חזר, ה UPS ממשיך לצפצף ולעבוד מסוללה. בארון חשמל יש מפסק C16 מכובה אני מרים את המפסק, יש פלאש כחול גדול במפסק (בטח כמה מאות A) והוא קופץ שוב אני מרים אותו פעם שניה, אין פלאש בכלל והמפסק עלה ללא בעיה. ה UPS עדיין מצפצף ועובד מסוללה. בשקע שאליו ה UPS מחובר יש חשמל בתוך ה UPS : (מעגל בתמונה) F1 ו F2 - שתיהם F10A - שרופים NTC1 - נראה לי תקין (2.5 אום ויורד אם אני מחמם אותו אם המלחם) SU1 (מנורת גז) - מראה נתק, נראה שלם מבחוץ D1 - מיישר BR106 (10A 600V). אחת מהדיודות בתוכו מקוצרת ב 2 הכיוונים D2 - דיודת זנר כלשהיא - אין לי שמץ מה כ…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שעמם לי וחפשתי ב INSTRUCTABLES מה לעשות .. צריך לירות עם הלייזר בתוך החיישן אור 3 פעמים ואז המטרה ' נופלת '

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. שלום, האם זה מסובכך להעביר את כפתורי הכיבוי\הדלקה והריסט במארז CM690 מהחלק התחתון הימני ללמעלה איפה שה- USB הרמקולים וכל השאר? ואם פתחתי כבר נושא אחד אז: יש לי חיישן מגנטי רגיל ופשוט שאני רוצה לחבר לדלת וכל פעם שהדלת נפתחת (החיישן מנותק - מוציא 0) ובזמן שאני יגדיר מראש, אני אקבל הודעה על המחשב + שזה ישמר בזיכרון המחשב. בקטע זה יש לי בעיה עם החיבורים, מבחינת תוכנה אין לי בעיה לעבוד באסבלי או ב- C רצוי כמה שיותר פשוט, הקטע זה שאני לא יודע לקורא מהפורטים של המחשב ואיך בכלל לחבר ולאן (מזכיר שוב חיישן מאוד פשוט שמורכב מ- 2 רגליים ומגנט נפרד).. בנוסף אני רוצה שכל פעם שהדלת נפתחת שלד פשוט יהבהב עד שאני לא ינטרל אותו מהמחשב... האם זה אפשרי בכלל? אין לי בעיה לקנות חלקים שאין לי, ה…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. שלום לכולם. יש לי מסך LCD של אוטו במקור,כולל בקר,יש לו יותר מ16 פינים איזה 24 משהו כזה. רציתי לדעת איך אני מחבר אותו למחשב שלי. תמונות: 1) http://www.2send.us/uploads/5545f65825.jpg 2) http://www.2send.us/uploads/73aae31352.jpg 3) http://www.2send.us/uploads/5373265b67.jpg תודה לכול העוזרים

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by megahertz88,

האם זה יעבוד לדעתכם או שזה מעמיס יותר מדי על המולקס? הנגדים ללדים (בהתחשב בזה שיקבלו מקסימום 12V) יספיקו (לד של 3V)? מטרת ה"Multiswitch" היא לכבות את כל הלדים בלילה. הפוטנציומטרים יחלישו את עוצמת המאווררים בין 7V ל12V, ואני מניח שהלדים יחלשו איתם, נכון? מטרת הפאנבס היא לדאוג לאפשרות החלשה של מאווררים, וגם לשלוט על התאורה במארז (כפתור אחד לכולה יספיק). עצות הצעות וכו' יתקבלו בברכה. [attachment deleted by admin]

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.