אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום אני צריך עזרה שמבין ג'ויסטיקים.יש ג'ויסטיק בדגם: Logitech Rumblepad II PC GAMEPAD ויש לי בעיה חוט כבל בין ג'ויסטיק ל-USB באמצע בפנים קרוע. המחשב לא מזהה ג'ויסטיק שלי.אין אחריות ואין לי תיקון מעבדה.אומרים לי ליקנות חדש. אני היחלטתי וחשבתי לעשות בעצמי תיקון ג'ויסטיק שלי. אני מבין במחשבים תקלות. אני פירקתי ג'ויסטיק וראיתי כבל USB חוטים בצבעים שונים ויש 5 צבעים בתוך הג'ויסטיק. שחור(עבה) שחור (דק) ירוק לבן אדום עכשיו אני לא יודע אם יש תחליפי לחוט כבל USB. אני חשבתי בכיוון שאקנה כבל של מדפסת 1315 USB HP או כבל 2 כיוונים USB. הבעיה 2 הכבלים אלה אני לא יודע כמה חוטים צבעים בפנים. ולכן איני יודע אם אני בוחר כבל מתאים לג'ויסטיק שלי. אני צריך בפנים חוטים לפי 5 צבעים נכונים שר…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה עברתי סוף סוף לבית משלי והיתי צריך טלויזיה לסלון, בדיוק חודש לפני בבית של ההורים שלי הלכה הטלויזיה והם קנו חדשה ואת הישנה אני מנסה להחזיר לפעולה. מדובר על טלויזיה דיי ישנה של PrimeView (לא מכיר את החברה בכלל) בגודל 37". הבנתי שהפנל שלה הוא של LG. הבעיה התחילה אחרי הפסקת חשמל, כאשר מנסים להדליק אותה היא מתחילה להבהב, יש תיקתוקים ברמקולים ואחרי כמה דקות היא נדלקת. אבל אחרי שהיא נדלקה ומכבים אותה עם שלט למצב standby ומדליקים שוב היא נדלקת בסדר. כלומר אין לה בעיה להידלק אחרי מצב המתנה אבל אם מכבים לגמרי מתחילה הבעיה. פתחתי את הטלויזיה, איתרתי את המעגל של הספק כוח, הוא מסוג: acrp-32s warecube כל הקבלים נראים תקינים, אין רכיבים שרופים או מפוחמים. שמצאתי …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
האם קיימת שפת Assembly לבקרי Arduino לקהל הרחב? או תכנות מתבצע בסביבת C בלבד? מי שירצה לבנות קוד אופטימלי לפי תזמון המתנד, חייב את האפשרות של תכנות ב-Assembly. באוניברסיטה עבדתי עם PIC18, שבו ניתן בקומפיילר של C לכתוב גם קוד Assemby, שלא עובר אופטימיזציה.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. אז ככה: אני הולך לרכוש מחשב חדש. המחשב יוצב בסלון, ואני עובד בחדר. כל הכבלים כמו USB, DVI וכו' עוברים דרך חור בקיר (מרחק של כ-3 מטרים). מה אני מעוניין להשיג? 1. חיווי על הטמפרטורות של המחשב ועל המאווררים על צג חיצוני שנמצא אצלי בחדר. ממש כמו הבקרים והצגים שנכנסים לסלוט 5.25, אבל להבדיל - משהו שאפשר להציב מחוץ למחשב במרחק כמה מטרים. 2. חיקוי הפאנל הקדמי של המחשב אצלי בחדר - קרי: לחצני Power, Reset, נורות Power, HD. האם יש פיתרון כזה מוכן, או שעלי לבנות בעצמי? רעיונות?
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי את המסך הנ"ל, ואני מעוניין לדעת אם קיים בקר מתאים שניתן לחבר בעזרתו את המסך למחשב. אם זה עוזר יש לי גם את הדאטא-שיט שלו מצורף הוא נראה כך, רק בנוסף יש לי גם את הדריבר של התאורה האחורית בצד, שלא מופיע בתמונה: [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אונליין UPS נשרף, אני מנסה לתקן אותו מה קרה כשהוא נשרף : ה UPS עבד תקין, היו כמה קפיצות מתח מהירות ואחריהם הפסקת חשמל. המחשב המשיך לעבוד מ UPS החשמל חזר, ה UPS ממשיך לצפצף ולעבוד מסוללה. בארון חשמל יש מפסק C16 מכובה אני מרים את המפסק, יש פלאש כחול גדול במפסק (בטח כמה מאות A) והוא קופץ שוב אני מרים אותו פעם שניה, אין פלאש בכלל והמפסק עלה ללא בעיה. ה UPS עדיין מצפצף ועובד מסוללה. בשקע שאליו ה UPS מחובר יש חשמל בתוך ה UPS : (מעגל בתמונה) F1 ו F2 - שתיהם F10A - שרופים NTC1 - נראה לי תקין (2.5 אום ויורד אם אני מחמם אותו אם המלחם) SU1 (מנורת גז) - מראה נתק, נראה שלם מבחוץ D1 - מיישר BR106 (10A 600V). אחת מהדיודות בתוכו מקוצרת ב 2 הכיוונים D2 - דיודת זנר כלשהיא - אין לי שמץ מה כ…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
רצית לדעת אם מישהו מכיר איזשהו רכי אלקטרוני שמשמש בעצם כמו מפסק ברגע שאני נותן לו 5 וולט הוא מחבר לי (מקצר) בין שתיי רגלים וברגע שאני מנתק ממנו את המתח(5 וולט) הוא מנתק לי את החיבור ..
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, קניתי ספק ממותג 12v/6A סיני, הספק מיועד להפעיל פס לדים RGB באורך של כ4.5 מטר ובקר תאורה שאבנה. הספק הגיע עם כבל (צרפתי ניראה לי), פיזית הוא מתאים לשקע ישראלי אבל במקום פין זכר של הארקה יש נקבה. (תמונה כאן.) בקצה הכבל (של ה12v) יש ferrite bead. אין לי סקופ או משהו, רק רב מודד זול. אבל כשמדדתי את מתח המוצא של הספק שמתי לב שבאיזור הספק נמדד מתח של כמה מאות mV ואני מניח שזה בא מ EMI. בדיקה נוספת שעשיתי היא לקחת רדיו AM פשוט ולכוון על תחנה, כאשר הרדיו נמצא ליד הספק (בעיקר הכבל DC שלו) נוספו הרבה רעשים וציפצופים ברדיו. הוספת הארקה לא באמת עזרה לזה. בתור ניסוי נוסף ניסיתי לעטוף את הספק בנייר כסף וחיברתי את הנייר כסף לארקה הרעש מהספק עצמו הופחת מאוד, אבל עדיין יש הרבה רעש מ…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
לאור העובדה שהמחשב יושב בחדר השינה ואין סיכוי שהוא ממשיך להרעיש כמו שהוא מרעיש כרגע חשבתי על קניה של פאנבאס. אם יש למישהו חוות דעת לגבי אחד מהפאנבאסים האלו ויודע מה עדיף אשמח לשמוע: (ואם למישהו יש הצעות כמו לבנות בעצמי אז אני באמת מוותר על זה, עברתי גם את השלב הזה וכמובן שאני לא אשתווה לרמת ייצור של מפעל הראשון שחשבתי עליו ונראה הכי מוצא חן בעיני: http://tms.co.il/product/4353 השני: http://tms.co.il/product/4308 והשלישי: http://tms.co.il/product/4309 תודה לנותני חוות הדעת
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לחבר את ה ARDUINO NANO שלי על המטריצה, אבל הפוך (עם חיבורי ה ICSP נעוצים במטריצה). אם אני אחבר את זה כך, אני יכול לחבר באופן שבו יהיה קצר בשורות של ה2, או בטורים של ה 3 (לשים את הארדואינו לאורך/לרוחב) השאלה אם יכול להיגרם נזק אם מקצרים את החיבורים האלה, או שאין בעיה עם זה?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום שמי גיא קניתי מחשב לא מזמן פחות מחודש הרכבתי בעצמי ושהרכבתי לא היה לי כוח לסדר את הכבלים כמו שצריך... המפרט שלי פה בצד < המארז שלי הוא NZXT GUARDIAL 921 הוא מגיע עם 3 מאווררים אחד מקדימה למטה להרדיסק אחד בצד המארז והשני יציאה המאווררים ממש חלשים ולא עוזרים כ"כ רציתי להחליף את המאווררים לגמרי לחדשים ... עכשיו אני מתכוון לקנות הכל מ KSP או בחנות אחרת שבאשדוד ( אם יש המלצות אז תודה ) ואני צריך מאווררים עם לדים כחולים ... השקט לא כ"כ מפריע לי אבל שלא יהיה רועש יותר מידי ... קניתי ביחד עם המחשב עוד מאוורר של Scythe Gentle Typhoon 120 ... והוא מאוורר מצויין שקט וטוב ... אבל אני בטוח שיש עוד כאלו אם יש לכם המלצה של סוג אחר שלהם אז בבקשה אוקי מספיק חפרתי ... אז ככה …
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מחפש מדבקות בסגנון הזה(משחקים,סמלים וכדומה...) איפה אני יכול למצוא כאלה??
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום.. יש לי מונה הדומה למונה של המים, החשמל וכו'.... במונה יש גלגל אשר מסתובב וכך המונה עולה. האם אפשר להאיט את מהירות סיבוב הגלגל על ידי כך שאני אשים מגנט מבחוץ?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, האם זה מסובכך להעביר את כפתורי הכיבוי\הדלקה והריסט במארז CM690 מהחלק התחתון הימני ללמעלה איפה שה- USB הרמקולים וכל השאר? ואם פתחתי כבר נושא אחד אז: יש לי חיישן מגנטי רגיל ופשוט שאני רוצה לחבר לדלת וכל פעם שהדלת נפתחת (החיישן מנותק - מוציא 0) ובזמן שאני יגדיר מראש, אני אקבל הודעה על המחשב + שזה ישמר בזיכרון המחשב. בקטע זה יש לי בעיה עם החיבורים, מבחינת תוכנה אין לי בעיה לעבוד באסבלי או ב- C רצוי כמה שיותר פשוט, הקטע זה שאני לא יודע לקורא מהפורטים של המחשב ואיך בכלל לחבר ולאן (מזכיר שוב חיישן מאוד פשוט שמורכב מ- 2 רגליים ומגנט נפרד).. בנוסף אני רוצה שכל פעם שהדלת נפתחת שלד פשוט יהבהב עד שאני לא ינטרל אותו מהמחשב... האם זה אפשרי בכלל? אין לי בעיה לקנות חלקים שאין לי, ה…
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי בקר ל 2 מנועים, לכל מנוע הבקרה נעשית ב - 4 ביטים, כאשר אני צריך לשלוח לבקר מילה ראשונה להתחול המנועים, מילה שניה אייך יעבדו המנועים (אחורה , קדימה עצירה) ומילה שלישית באיזה עוצמה הם יעבדו. אני רוצה לממש דבר זה בעזרת ארדואינו בעזרת 8 יציאות. שאלתי, איך אני יכול לממש שבבת אחת המילה תופיע בכל שמונת היציאות, ולא יציאה אחרי יציאה(ביט אחרי ביט). בתודה,
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום ! יש לי מארז ג'נרי מאוד ישן ומכוער שאני רוצה לעשות לו קצת מודינג. השלב הראשון יהיה יצירת חלון בדלת המארז ולהדביק לשם פרספקס. ראיתי שרבים מרכיבים פרספקס באמצעות ברגים ולא ע"י הדבקה אבל אני הייתי רוצה לעשות זאת ע"י הדבקה כי לטעמי זה יותר אסטטי. שתי שאלות: 1. באיזה עובי פרספקס מומלץ להשתמש ? 2. איזה דבק מומלץ כך שידביק חזק את לוח הפרספקס לדלת המארז המתכתית ? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום להלן שני מתאמי FTDI: הראשון: http://www.ebay.com/itm/Mini-FT232RL-FTDI-USB-to-TTL-Serial-Converter-Adapter-Module-for-Arduino-3-3-5V-/181499144423 השני: http://www.ebay.com/itm/FT232RL-USB-To-Serial-Adapter-Module-USB-TO-232-Download-Cable-For-Arduino-/291233235701 האם הרכיב שהחץ הירוק מצביע עליו בשני המתאמים הנ"ל, הוא Polyfuse? אם כן, במתאם האדום כתוב על הרכיב 5, זה אומר 500mA אני מניח, ובמתאם הכחול כתוב על הרכיב 6 (או 9, תלוי איך מסתכלים..), אז זה אומר 600 או 900mA? הם שמו Polyfuse עם ערך לא מתאים?
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לשלוט ב2 מאוררים בו זמנית עם אותו פוטנציומטר: -אילו רכיבים אני צריך בשביל כך. - איך לחבר את כל הרכיבים (רצוי עם שרטוט והסבר קצרצר). - מה הסיכונים בכך?. תודה לעוזרים החמיידע'לכים, אביקו 8)
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אם כן איך הסחורה ואם היו בעיות..
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
סוף כל סוף הפרוייקט שאני מתכנן כבר חודשיים. כפי שהראיתי בפרוייקט "משטח לעכבר" , הפרוייקט מושפע מאוד מאוד מהעבודה של sleepstreamer , ולכן התמונות שאביא עד כה הן תמונות מאתר bit-tech . זה מה שקיבל sleepstreamer בסוף הפרוייקט שלו - התכנון שלי במוד שלי - 1. התקנת לוח אלומיניום במקום פנל הצד , עם חלון פרספקס עם חריטה עדינה של CrossFire שתואר בלדים כחולים. 2. התקנת מערכת קירור מים מתוצרת עצמית (ייתכן כי אקנה רכיבים כלשהם,אך התכנון הוא ללכת על תוצרת עצמית). הקירור יהיה קירור קומפלקט של מעבד,זיכרון,CHIPSET,הארד דיסק (עוד לא החלטתי אם יהיה רק HDD אחד או שניים). הוזמנה מערכת מ-Danger Den . המערכת שהוזמנה כוללת: * TDX - CPU Block with Universal Top and High Flow Chrom…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* עשיתי חיפוש קצר, לא מצאתי שום דבר מועיל. * אממ.. אז ככה.. יש לי מלטשת (לא דע איך קוראים לזה.. כזה חשמלי שמשים ניר שיוף). ניסיתי לשייף עם זה את הקוספא של הספק כוח.. ולא הלך כל כך! זה יצא עם מלא שריטות כאלה.. וזה היה קצת שחור. (תמונה בהמשך) אז מה שאני רוצה לשאול, זה איך אפשר לשייף את זה עד כדי מראה? האם עם דרמל אפשר? *עריכה* מצאתי את זה http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=48393 מישהו אי פעם ניסה את זה? מה הראש שהשתמשו בו? אם אפשר לשים את אוטו חומר ולהשתמש במלטשת שיש לי במקום דרמל? זה יצא אותו דבר במכסה של הספק?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
עשיתי צביעה X שכבות וזה נראה לי כבר מספיק טוב בשביל לעשות לקה. עשיתי שכבת לקה, בריאה כזו.. השאלה היא האם צריך לעשות יותר משכבת לקה אחת, במידה וכן כמה שכבות מומלץ לעשות ? אנא ענו בהקדם, אני רוצה לסיים והעלות תמונות (: g0vner_x3
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכם.. היום הגיע אלי המוצר שקניתי מאיביי אחרי חודש בערך הנה קישור ישיר עליו: http://www.ebay.com/itm/400275431909?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 המוצר תקין והכל עובד יפה אבל יש לי בעיה קטנה (גדולה) ברגע שאני מחבר אותו למיקסר אני שומע רעשים מוזרים כאלה של קליטה ושאני ממש מעלה את הווליום אני יכול לשמוע גם דיבורים (כנראה של תחנת רדיו בערבית שמתנגשת בתדרים שהמקלט עושה בהם שימוש) זה לא משנה אם במקלט עצמו כל הערוצים נמצאים על אפס ווליום עדיין יש רעשים זאת בעיה שיכולה לגרום לי להשבית את המוצר, רעשים בזמן עבודה עם מוסיקה וציוד הגברה לא מקובלת על הדעת בשום מישור פניתי למוכר באיבי לעזרה כתבתי מכתב המסביר את הבעיה: וזה מה שהוא כתב לי: אני ל…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד קצת עליהם... ויש לי כמה שאלות: 1.קבל וסליל עושים את אותה הפעולה בדרך שונה,נכון? 2.איך אני אוכל לדעת מתי להשתמש בכל רכיב?למשל מתי אני יודע שאני צריך לייצב את המתח במעגל?ונגיד שאניצריך לייצב אותו,מה לבחור?!כבל קרמי?סליל?קבל אלקטרוליטי? יכול להיות שסיבכתי תעניין ואם אני לא יודע על מה אני מדבר תתקנו אותי ד"א אני מתחיל ללמוד את העולם הזה והוא ממש חדש לי. תודה...
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
I was told by a local electronics shop that the only place to get heatshrinks in Israel was around the central bus station in Tel-Aviv... The question is: Is that correct? or are there any opther places where I can obtain the preacious heatshrink ? Thanks in advanced ;D
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-