אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
הי לכולם קניתי מיני-מחשב Windows, שהגיע עם ספק 12v 2A. אני מעוניין להפעיל את המיני-מחשב הזה בצורה שמנותקת מהקיר, כלומר ע"י סוללה/מצבר כלשהו. מה יתאים לכך? אני מחפש משהו קטן יחסית, ולא בגודל של מצבר של רכב.. כמו כן רצוי מאד שאופיין פריקת המתח של הסוללה/מצבר הנ"ל יהיה כזה שנשאר יחסית יציב על 12v לאורך רוב הפריקה, ולא שיהיה בירידה ואחרי 50-60% יגיע ל-10v.. מה יתאים? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם קוראים לי שחף ואני חדש פה... ;D עכשיו אני מת לעשות פרויקט כלשהו....לא פשוט מידי כי אני מבין טיפה באלקטרוניקה אבל לא מסובך...חומרים יש לי להשיג בזול אני חושב אני רק צריך כלים.. מישהו יכול לתת לי רעיון לפרויקט כזה ואם אני יוכל להעזר בכם פה... חוצמזה אני מודה לכם על כל עזרה שתינתן לי!
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום שמי גיא קניתי מחשב לא מזמן פחות מחודש הרכבתי בעצמי ושהרכבתי לא היה לי כוח לסדר את הכבלים כמו שצריך... המפרט שלי פה בצד < המארז שלי הוא NZXT GUARDIAL 921 הוא מגיע עם 3 מאווררים אחד מקדימה למטה להרדיסק אחד בצד המארז והשני יציאה המאווררים ממש חלשים ולא עוזרים כ"כ רציתי להחליף את המאווררים לגמרי לחדשים ... עכשיו אני מתכוון לקנות הכל מ KSP או בחנות אחרת שבאשדוד ( אם יש המלצות אז תודה ) ואני צריך מאווררים עם לדים כחולים ... השקט לא כ"כ מפריע לי אבל שלא יהיה רועש יותר מידי ... קניתי ביחד עם המחשב עוד מאוורר של Scythe Gentle Typhoon 120 ... והוא מאוורר מצויין שקט וטוב ... אבל אני בטוח שיש עוד כאלו אם יש לכם המלצה של סוג אחר שלהם אז בבקשה אוקי מספיק חפרתי ... אז ככה …
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, קיבלתי את המסך הנ"ל, ואני מעוניין לדעת אם קיים בקר מתאים שניתן לחבר בעזרתו את המסך למחשב. אם זה עוזר יש לי גם את הדאטא-שיט שלו מצורף הוא נראה כך, רק בנוסף יש לי גם את הדריבר של התאורה האחורית בצד, שלא מופיע בתמונה: [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שעמם לי וחפשתי ב INSTRUCTABLES מה לעשות .. צריך לירות עם הלייזר בתוך החיישן אור 3 פעמים ואז המטרה ' נופלת '
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום יש לי את כל החלקים כדי להרכיב את המסך LCD כמו במדריך הזה: http://hwzone.co.il/guides/lcdguide/ רציתי לדעת כתוב שם שהמסך מקבל 5V אבל אומרים לחבר את זה למולקס בחיבור אדום שהוא 12V אז מה לעשות? תודה מראש sa_ka
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה עברתי סוף סוף לבית משלי והיתי צריך טלויזיה לסלון, בדיוק חודש לפני בבית של ההורים שלי הלכה הטלויזיה והם קנו חדשה ואת הישנה אני מנסה להחזיר לפעולה. מדובר על טלויזיה דיי ישנה של PrimeView (לא מכיר את החברה בכלל) בגודל 37". הבנתי שהפנל שלה הוא של LG. הבעיה התחילה אחרי הפסקת חשמל, כאשר מנסים להדליק אותה היא מתחילה להבהב, יש תיקתוקים ברמקולים ואחרי כמה דקות היא נדלקת. אבל אחרי שהיא נדלקה ומכבים אותה עם שלט למצב standby ומדליקים שוב היא נדלקת בסדר. כלומר אין לה בעיה להידלק אחרי מצב המתנה אבל אם מכבים לגמרי מתחילה הבעיה. פתחתי את הטלויזיה, איתרתי את המעגל של הספק כוח, הוא מסוג: acrp-32s warecube כל הקבלים נראים תקינים, אין רכיבים שרופים או מפוחמים. שמצאתי …
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום.. יש לי מונה הדומה למונה של המים, החשמל וכו'.... במונה יש גלגל אשר מסתובב וכך המונה עולה. האם אפשר להאיט את מהירות סיבוב הגלגל על ידי כך שאני אשים מגנט מבחוץ?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מלגו שקוף. לאחר שהוא יהיה גמור אני אחרוט עליו עם דרמל ואדביק לדים מתחת כדי שרק החריטה תבלוט. מה דעתכם ?
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, יש לי בקר ל 2 מנועים, לכל מנוע הבקרה נעשית ב - 4 ביטים, כאשר אני צריך לשלוח לבקר מילה ראשונה להתחול המנועים, מילה שניה אייך יעבדו המנועים (אחורה , קדימה עצירה) ומילה שלישית באיזה עוצמה הם יעבדו. אני רוצה לממש דבר זה בעזרת ארדואינו בעזרת 8 יציאות. שאלתי, איך אני יכול לממש שבבת אחת המילה תופיע בכל שמונת היציאות, ולא יציאה אחרי יציאה(ביט אחרי ביט). בתודה,
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
עשיתי צביעה X שכבות וזה נראה לי כבר מספיק טוב בשביל לעשות לקה. עשיתי שכבת לקה, בריאה כזו.. השאלה היא האם צריך לעשות יותר משכבת לקה אחת, במידה וכן כמה שכבות מומלץ לעשות ? אנא ענו בהקדם, אני רוצה לסיים והעלות תמונות (: g0vner_x3
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי HUB קטן של 4 יציאות USB נורא נחמד ושימושי אבל הם 1.1 יש איזשהי דרך להפוך אותם ל2.0? נגד יותר קטן שיהיה לו יותר מתח? החלפת סדר הכבלים? איך זה בדיוק עובד? תודה מראש על העזרה
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
התחלתי ללמוד קצת עליהם... ויש לי כמה שאלות: 1.קבל וסליל עושים את אותה הפעולה בדרך שונה,נכון? 2.איך אני אוכל לדעת מתי להשתמש בכל רכיב?למשל מתי אני יודע שאני צריך לייצב את המתח במעגל?ונגיד שאניצריך לייצב אותו,מה לבחור?!כבל קרמי?סליל?קבל אלקטרוליטי? יכול להיות שסיבכתי תעניין ואם אני לא יודע על מה אני מדבר תתקנו אותי ד"א אני מתחיל ללמוד את העולם הזה והוא ממש חדש לי. תודה...
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מה אתם אומרים על המחשב בקרת קור של gigabyte מארזמיוחד של מודינג מצית למחשב מה אתם אומרים על המחשב? [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכם.. היום הגיע אלי המוצר שקניתי מאיביי אחרי חודש בערך הנה קישור ישיר עליו: http://www.ebay.com/itm/400275431909?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 המוצר תקין והכל עובד יפה אבל יש לי בעיה קטנה (גדולה) ברגע שאני מחבר אותו למיקסר אני שומע רעשים מוזרים כאלה של קליטה ושאני ממש מעלה את הווליום אני יכול לשמוע גם דיבורים (כנראה של תחנת רדיו בערבית שמתנגשת בתדרים שהמקלט עושה בהם שימוש) זה לא משנה אם במקלט עצמו כל הערוצים נמצאים על אפס ווליום עדיין יש רעשים זאת בעיה שיכולה לגרום לי להשבית את המוצר, רעשים בזמן עבודה עם מוסיקה וציוד הגברה לא מקובלת על הדעת בשום מישור פניתי למוכר באיבי לעזרה כתבתי מכתב המסביר את הבעיה: וזה מה שהוא כתב לי: אני ל…
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לשלוט ב2 מאוררים בו זמנית עם אותו פוטנציומטר: -אילו רכיבים אני צריך בשביל כך. - איך לחבר את כל הרכיבים (רצוי עם שרטוט והסבר קצרצר). - מה הסיכונים בכך?. תודה לעוזרים החמיידע'לכים, אביקו 8)
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני זוכר שלפני איזה שנה או משהוא כזה מישהו ניסה לבנות פה כרסומת CNC האם יש מישהו בפורום שהצליח לבנות אחת כזו בבית ???? אם כן היתי מעונין לדעת ביזה מנועים הוא השתמש ? באיזה מעגל חשמלי הוא השתמש כדי למשק את המנועים למחשב ? ובאיזו תוכנה הוא משתמש ?
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
קודם כל החיבור שיש לי לפלאפון הוא כמו של אוזניות רגילות אך טיפה יותר קטן. השאלה שלי היא האם אני יכול נגיד לחבר את הפלוס והמינוס לזה ואז אני ישמע דרך החיבור של האוזניות? ואם נגיד אני צריך מגבר... כיצד אני מכין דבר כזה? אפשרי לקבל סירטוט?
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* עשיתי חיפוש קצר, לא מצאתי שום דבר מועיל. * אממ.. אז ככה.. יש לי מלטשת (לא דע איך קוראים לזה.. כזה חשמלי שמשים ניר שיוף). ניסיתי לשייף עם זה את הקוספא של הספק כוח.. ולא הלך כל כך! זה יצא עם מלא שריטות כאלה.. וזה היה קצת שחור. (תמונה בהמשך) אז מה שאני רוצה לשאול, זה איך אפשר לשייף את זה עד כדי מראה? האם עם דרמל אפשר? *עריכה* מצאתי את זה http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=48393 מישהו אי פעם ניסה את זה? מה הראש שהשתמשו בו? אם אפשר לשים את אוטו חומר ולהשתמש במלטשת שיש לי במקום דרמל? זה יצא אותו דבר במכסה של הספק?
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בהמשך לפוסט הזה בקצרה: יש לי מסך בלי אחריות שמהבהב מהרגע שאני מדליק אותו בדקתי הכל לכן הבעיה היא במסך או ב ADAPTER שאין לי אחד אחר שאני יוכל לבדוק. האם מישהו כאן יכול לעזור לי לאתר ולהחליף את החלק שגורם לבעיה במסך?
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום ! יש לי מארז ג'נרי מאוד ישן ומכוער שאני רוצה לעשות לו קצת מודינג. השלב הראשון יהיה יצירת חלון בדלת המארז ולהדביק לשם פרספקס. ראיתי שרבים מרכיבים פרספקס באמצעות ברגים ולא ע"י הדבקה אבל אני הייתי רוצה לעשות זאת ע"י הדבקה כי לטעמי זה יותר אסטטי. שתי שאלות: 1. באיזה עובי פרספקס מומלץ להשתמש ? 2. איזה דבק מומלץ כך שידביק חזק את לוח הפרספקס לדלת המארז המתכתית ? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את הרמקולים הבאים: http://www.chikchak.co.il/papcoil/img/chanuiot/reduced/259981.jpg חשבתי להוסיף טוויטר ליד כל רמקול... השאלה שלי היא קודם כל האם לפי דעתכם זה יגרום לשיפור באיכות המוזיקה? מבחינת הספקים חשבתי פשוט לחבר כל טוויטר ליציאה של הרמקול (ימין לימין ושמאל לשמאל) אחרי המגבר של הרמקולים עצמם, זה יספיק? אולי אפילו להוסיף LPF ... בקיצור אני אשמח לשמוע דעות נוספות.
-
- 13 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום להלן שני מתאמי FTDI: הראשון: http://www.ebay.com/itm/Mini-FT232RL-FTDI-USB-to-TTL-Serial-Converter-Adapter-Module-for-Arduino-3-3-5V-/181499144423 השני: http://www.ebay.com/itm/FT232RL-USB-To-Serial-Adapter-Module-USB-TO-232-Download-Cable-For-Arduino-/291233235701 האם הרכיב שהחץ הירוק מצביע עליו בשני המתאמים הנ"ל, הוא Polyfuse? אם כן, במתאם האדום כתוב על הרכיב 5, זה אומר 500mA אני מניח, ובמתאם הכחול כתוב על הרכיב 6 (או 9, תלוי איך מסתכלים..), אז זה אומר 600 או 900mA? הם שמו Polyfuse עם ערך לא מתאים?
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אם כן איך הסחורה ואם היו בעיות..
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מקדחה בביית כמו לכולם!!! ורציתי לשאול אם אני יכול לשים את החלקים של הדרמל יענו הראשים שלו בראש של המקדחה שלי והפעולה תהיה אותו דבר כמו הדרמל!!! רק מה שכן אני יודע שמקדחה זה טיפה יותר מסורבל מדרמל כי דרמל הוא ארוך ומקדחה יש לה צורה של אקדח מקווה לתשובה
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-