עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. הי אני רוצה לחבר לוח MINI ITX לאוטו ואני רוצה לבנות את הספק בעצמי אני יודע שזה יכל להיות מסובח אבל יש לי כישורי אלקטרוניקה אני מחפש שירטות של ספק שעונה על הציפיות ראיתי כאלה למכירה (לא בארץ כמובן ) אז כדי להבין בדיוק למה אני מתכוון הנה קישור http://www.opussolutions.com/modules.php?name=News&file=article&sid=23 אני מקווה שתוכלו לעזור לי....

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום היום התחלתי את המודינג הראשון שלי,חבר שלי היה בבית שלי והציע לי לעשות מין ציור של X הוא אמר שראה אותו באינטרנט,ונורא אהב בקיצור היום שרטטתי את הציור הנה כמה תמונות של היום. בהמשך יהיו עדכונים של קדיחת החורים חיבור הפרספקס והוספת לדים.דרך אגב באמצע יהיה מאורר. הנה כמה תמונות מהיום: המארז לפני השרטוט- השרטוט הראשוני - השרטוט הסופי -

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by card,

שלום להלן שני Breadboard Power Supply modules: http://www.electrodragon.com/?product=breadboard-dc-power-module http://imall.iteadstudio.com/im120525004.html ניתן לראות שהמודול הראשון כולל קבל מהסוג הרגיל, שרואים כמעט בכל מקום, מנגד השני כולל קבל שנראה יותר איכותי.. רואים כאלה הרבה פעמים על לוחות אם. מה ההבדל בינהם? רק היצרן? או גם משהו בסוג שלהם? ואם רוצים לקנות סט של הסוג הטוב יותר, איפה אפשר? תודה רבה card

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by avihalima,

שלום לכולם . אני מחפש תוכנה שיודעת לאבחן את הספק היציאה של ספק הכוח במחשב לדוגמא (350W). לא תוכנה שיודעת לזהות את הוולטז. תודה לכול המתעניינים.

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by Mike-,

אהלן, קניתי ספק ממותג 12v/6A סיני, הספק מיועד להפעיל פס לדים RGB באורך של כ4.5 מטר ובקר תאורה שאבנה. הספק הגיע עם כבל (צרפתי ניראה לי), פיזית הוא מתאים לשקע ישראלי אבל במקום פין זכר של הארקה יש נקבה. (תמונה כאן.) בקצה הכבל (של ה12v) יש ferrite bead. אין לי סקופ או משהו, רק רב מודד זול. אבל כשמדדתי את מתח המוצא של הספק שמתי לב שבאיזור הספק נמדד מתח של כמה מאות mV ואני מניח שזה בא מ EMI. בדיקה נוספת שעשיתי היא לקחת רדיו AM פשוט ולכוון על תחנה, כאשר הרדיו נמצא ליד הספק (בעיקר הכבל DC שלו) נוספו הרבה רעשים וציפצופים ברדיו. הוספת הארקה לא באמת עזרה לזה. בתור ניסוי נוסף ניסיתי לעטוף את הספק בנייר כסף וחיברתי את הנייר כסף לארקה הרעש מהספק עצמו הופחת מאוד, אבל עדיין יש הרבה רעש מ…

6. Started by Moty_p,

שלום יש לי ספק כוח שנותן 12V לרמקולים קטנים של מחשב, הרמקולים עובדים מצוין אבל ברגע שאני מחבר לאותו מקור חשמל לאותו הספק כוח גם מאוורר של מחשב אני שומע ברמקולים את הרעש של המאוורר איך אפשר להתגבר על הבעיה?

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Gonk,

התכוונתי לשים את זה בסוף, אבל חשוב שתקראו את זה, מדריך צילום מודינג (באנגלית): http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=61823 - למדתי צילום ומהנסיון שלי, המדריך הזה טוב מאוד לא יודע איזה אתרים כבר ידועים פה (וזה יותר מדי אתרים בשביל לחפש בפורום...), אז בכל מקרה, אולי מישהו יקבל רעיון טוב מהם: http://mofocases.com - לראות ולא להאמין כמה כשרון יש לאנשים http://www.slipperyskip.com/ - הבן אדם הזה יודע לעצב... לינקים לפרויקטים בצד שמאל http://mashie.org/casemods/index.html - תסתכלו על פרויקט Asteroid, כל כך פשוט לבניה ואיזה תוצאה יפה. כמו כן, פרויקט Y2k-bug הוא אחד מהמופרעים שראיתי אי פעם, כולל שיטות בניה מתקדמות מאוד http://hardforum.com/forumdisplay.php?f=89 - פור…

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by tehnodrom,

טוב סיימתי את המודינג הראשון שלי הינה כמה תמונות תהיו עדינים (מצטער על האיכות צילמתי עם הפלאפון שלי) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by MacGyver,

ככה: 1)כמה חשמל "אפשר" להשיג מUSB ???(ואיך???) 2)אם יש לי לדים שצורכים 1.5 וולט (כל אחד)ואני מחבר אותם ל5 וולט נגד של כמה אוהם אני צריך??? סיזר

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. רציתי פעם לקנות מארז כזה אבל עכשיו חשבתי שאפשר לבנות לבד רק את הדלת, אז אני צריך מאוורר 25-20CM בשביל זה (כמובן שייתחבר למולקס מהספק) מישהו מכיר מקום שאפשר להשיג מאוורר כזה ?

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by card,

שלום להלן שני מתאמי FTDI: הראשון: http://www.ebay.com/itm/Mini-FT232RL-FTDI-USB-to-TTL-Serial-Converter-Adapter-Module-for-Arduino-3-3-5V-/181499144423 השני: http://www.ebay.com/itm/FT232RL-USB-To-Serial-Adapter-Module-USB-TO-232-Download-Cable-For-Arduino-/291233235701 האם הרכיב שהחץ הירוק מצביע עליו בשני המתאמים הנ"ל, הוא Polyfuse? אם כן, במתאם האדום כתוב על הרכיב 5, זה אומר 500mA אני מניח, ובמתאם הכחול כתוב על הרכיב 6 (או 9, תלוי איך מסתכלים..), אז זה אומר 600 או 900mA? הם שמו Polyfuse עם ערך לא מתאים?

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by ilanus,

היי הלכתי עכשיו לזגג וקניתי פרספקס 80X43 ס"מ חח עלה לי 40ש"ח D: והוא אמר שאין לא גומי U! הלכתי לעוד זגג והוא גם אמר את זה. עכשיו איפו אפשר לקנות? בהום סנטר מוכרים? או שבחנות בית . ..?

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by martinb2,

היי , בניתי פרויקט להפעלת דוד חשמלי ,תאורה , ותריסים חשמליים. הכל עובד פיקס בעזרת WEB SERVER בארדואינו רציתי לשדרג את המערכת בשם משתמש וסיסמה לפני הכניסה לWEB SERVER למישהו יש מושג כיצד ניתן לשלב מערכת הגנה בסיסית ל WEB SERCER תודה רבה לעוזרים , ושתיהיה לכם שנה אזרחית טובה ומוצלחת P:.

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by captaincaveman,

לא בטוח שזה הפורום המתאים... כמו שנאמר בכותרת, השלט של הרסיבר הפסיק לעבוד. זה לא הסוללות כי החלפתי. למיטב ידיעתי הוא לא נפל/נרטב או משהו בסגנון (אולי כן, זה קרה בדיוק אחרי שהמנקה היה אצלי) מה אפשר לעשות? מדובר ברסיבר ישן, אבל עובד מצויין.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by eido300,

הי אני רוצה לקנות פרו מיני סיני(אם יש משהו יותר קטן אז עדיף יותר קטן), רכיב max485, ריליי, לחצנים פשוטים ולדים פשוטים. בדקתי באלי אקספרס, והסתבכתי לגמרי, מיליון סוגים של כל דבר, לא ברור באיזה מתח כל דבר עובד, אם יש אפשרות לפתח את הפרו מיני דרך הסביבת פיתוח של ארדואינו, ואם אפשר לחבר אותם למטריצה. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מה לקנות. עדיף שהכל יהיה כמה שיותר קטן. לגבי הmax485, (אני לא מחפש דווקא אותו אלא ג'וק נוח לrs485 חד צדדית ונראה שהוא הכי נפוץ, אבל אפשר מבחינתי כל אחד אחר...) אפשר לקנות את הג'וק עצמו וישר לעבוד איתו או שצריך לחבר נגדים וקבלים ועדיף לקנות כבר את המודל? בגדול הבקרים אמורים "לדבר" אחד עם השני דרך הmax485 ולהפעיל את הריליי (כ…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. שלום, יש לי חתיכת פרספקט בדיוק במידה של הדלת של המארז ואין לי מושג איך לחבר אותה ....למישהוא יש רעיונות?

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. בגילי המופלג (24) וכעת שעברתי לדירה משלי, אני מפרגן לעצמי לעסוק קצת במודינג ויצירה עצמית. כלי עבודה חובה שאין לי, ומעולם לא השתמשתי בו, הוא הדרמל המסורתי. בשלב זה ברצוני לרכוש את המכשיר בעיקר לטובת מודים עדינים במארז של נטבוק, אך ברצוני בכל זאת לקנות את המכשיר גם לשימושים עתידיים. לכן אני צריך המלצה - איזה גוף לקנות, ואיזה ראשים. בשני המקרים האם להשקיע בדרמל מקורי, או לא. אני צריך גם לדעת היכן ניתן לקנות (איביי \ די אקס אלו אפשרויות ריאליות לחלוטין. השאלה היא אם יש הצדקה). כמו כן, אני רוצה לקנות מסך TFT קטן במיוחד למודינג - בגודל של בערך 2-4 ס"מ על 1-2 ס"מ.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by tehnodrom,

אני רוצה לעשות חריטה אבל אני לא יודע איזה... :\ מישהו יכול להציע לי משהו פשוט לא ממש מסובך לעשות הינה המחשב שלי החריטה תבוא בפרספקס מקדימה [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. שלום, שמי אלון רייזמן ואני כתב באתר, אולי חלקכם מכירים אותי מבלוג ה-Arduino שלי. כחלק מסדרה של מדריכים וכתבות בנושא Arduino וחומרה שעתידים להתפרסם באתר, הייתי מאוד שמח לשמוע את דעתם של כאלו שהתעסקו כבר עם Arduino, אילו דברים הייתם רוצים לראות? תרגישי חופשיים לא להיות מוגבלים לגבי Arduino בלבד בהצעות שלכם. פיתוח נעים אלון רייזמן

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by Moty_p,

חשבתי לחבר נגד לרמקולים כדי שלא יתחילו לעשן אבל אני לא יודע נגד של כמה אוהם להציב ויש לי זוג רמקולים של מערכת קולנוע ביתי (מטר וחצי בערך) זוג רמקולים של מערכת סטריו וזוג אחרון רמקולים קטנים של מחשב ואת הרמקולים הקטנים חיברתי לרסיבר והם עבדו יפה עד שבא איזה מישהוא הגביר ושרף אותם יש דרך לתקן את הנזק? ואם אני יציב נגד עם קיבולת גבוהה על הרמקולים הקטנים ואני יחבר אותם לשני הקטן והעלוב שלהם (הברירת המחדל כאילו יצאו מהאריזה) הם יעבדו טוב כאילו לא חיברתי שום נגד?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by dany_tab,

אני רוצה ללמוד אלקטרוניקה ויש לי כמה שאלות ואני ישמח אם תוכלו לענות לי עליהן: מהי אלקטרוניקה תקבילית? ומהי סיפרתית? מה ההבדל? ממה מתחילים ללמוד? ראיתי סידרה של 5 חוברקות של האוניברסיטה הפתוחה על אלקטרוניקה ספרתית בספרייה, נראה קצת מיושן אבל כדאי ללמוד מהם? יש הבדל בין אלקטרוניקה למיקרו-אלקטרוניקה? שמעתי גם שאפשר לתכנת צ'יפים, איך? באיזו שפה? אסמבלי? ואיך זה הולך? מאיזה אתרים אפשר ללמוד? ומאיזה ספרים? - שמות! ??? ??? ??? ??? ??? אני מחפש גם אתרים בעברית או באנגלית עם מעגלים לבנייה עצמית אני מאוד מאוד יודה למי שיענה לי, מצפה לתגובות.

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by STi,

שלום רב חברים, מקווה שהפוסט הוא במקום הנכון מדובר בלוח של מחשב נייד Dell Inspirion 14z הרכיב או הסימון שלו על הלוח הוא PD4104 על הרכיב עצמו הצלחתי לראות שרשום WJ אני לא מוצא באינטרנט מידע על הרכיב לפי השם הזה אולי מישהו יולכ לעזור לי למצוא אחד כזה כי אני חייב חדש (נשבר, אין לי מושג איך) צרפתי תמונה של הרכיב תודה!

23. Started by wons,

שלום לכולם, החלטתי לעשות מודינג למחשב אשר משמש אותי בעיקר להרצת תוכנות ומדידה - לאלקטרוניקה, והגיע הזמן להכין פרוייקט רציני קצת יותר מהקודמים שלי... אומנם אין לי הרבה זמן (עוד כחצי שנה לגיוס נכון לעכשיו) ואני רוצה להספיק המון פרוייקטים שונים לכן יש אפשרות שהפרוייקט ימתח לזמן רב מאוד אבל עדיין... בקרוב אני אעלה תמונות של המחשב מפורק... ומידות בכל מיקרה התוכניות שלי אולי ישמעו לחלק ממכם מוגזמות ואכן אני לא מתחייב לעשות את כל מה שאני ארשום עכשיו, אלו הם רק רעיונות (רעיונות שלדעתי אני יכול להגשים). -חיתוך המארז - חלון או תמונה (עדיין לא החלטתי, תלוי במה שאני רוצה שיהיה בצד ונכון לעכשיו יש יותר מידי אפשרויות) - התקנת מספר מאווררים נוספים על המארז - תאורת לדים לפרספקס, היה נחמד…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by mikid10,

אני מעוניין במישהו שיבנה לי מעגל קטן לרכב מרכיב 555 וריילי אני צריך השהיה של 3 שניותבתשלום אזור המרכז

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by PhoenixBoy,

שלום.. יש לי מונה הדומה למונה של המים, החשמל וכו'.... במונה יש גלגל אשר מסתובב וכך המונה עולה. האם אפשר להאיט את מהירות סיבוב הגלגל על ידי כך שאני אשים מגנט מבחוץ?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים