עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by card,

שלום להלן שני Breadboard Power Supply modules: http://www.electrodragon.com/?product=breadboard-dc-power-module http://imall.iteadstudio.com/im120525004.html ניתן לראות שהמודול הראשון כולל קבל מהסוג הרגיל, שרואים כמעט בכל מקום, מנגד השני כולל קבל שנראה יותר איכותי.. רואים כאלה הרבה פעמים על לוחות אם. מה ההבדל בינהם? רק היצרן? או גם משהו בסוג שלהם? ואם רוצים לקנות סט של הסוג הטוב יותר, איפה אפשר? תודה רבה card

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by arkadur,

חברים שלום. מה שאתם רואים הינו מארז שנועד לתת מענה למשתמשים התובעניים ביותר. אומנם המארז מזכיר את MM, אך אני לקחתי אותו צעד אחד קדימה. מדובר במקרר בגודל של 50X50X70 CM, לא קטן בכלל. כאשר הוא עשוי אלומיניום כולו. פאות גג + רצפה: חומר בעובי 3MM בכדי לתרום לחוזק המבני של המארז. פאות ימין + שמאל: חומר בעובי 2 MM, אין צורך להחזיק משקל פאות חזית + גב, עובי חומר 3MM, והם למעשה השדרוג שלי למארזי MM. החזית מורכבת מיחידה קבועה בחלקה העליון (מפסקים וחיבורים), ובנוסף, 4 פלטות בגובה של 15 CM. הפלטות יכולות לשמש למגוון תצורות עבור המשתמש: - תמיכה במאווררים בלבד - תמיכה ברדיאטור +מאווררים - תמיכה בכוננים קשיחים (או תמיכה של במבנה של רדיאטור + מאווררים) - פלטה בעלת צמד מפרצ…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. בגילי המופלג (24) וכעת שעברתי לדירה משלי, אני מפרגן לעצמי לעסוק קצת במודינג ויצירה עצמית. כלי עבודה חובה שאין לי, ומעולם לא השתמשתי בו, הוא הדרמל המסורתי. בשלב זה ברצוני לרכוש את המכשיר בעיקר לטובת מודים עדינים במארז של נטבוק, אך ברצוני בכל זאת לקנות את המכשיר גם לשימושים עתידיים. לכן אני צריך המלצה - איזה גוף לקנות, ואיזה ראשים. בשני המקרים האם להשקיע בדרמל מקורי, או לא. אני צריך גם לדעת היכן ניתן לקנות (איביי \ די אקס אלו אפשרויות ריאליות לחלוטין. השאלה היא אם יש הצדקה). כמו כן, אני רוצה לקנות מסך TFT קטן במיוחד למודינג - בגודל של בערך 2-4 ס"מ על 1-2 ס"מ.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by ilanus,

היי הלכתי עכשיו לזגג וקניתי פרספקס 80X43 ס"מ חח עלה לי 40ש"ח D: והוא אמר שאין לא גומי U! הלכתי לעוד זגג והוא גם אמר את זה. עכשיו איפו אפשר לקנות? בהום סנטר מוכרים? או שבחנות בית . ..?

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. הי אני רוצה לחבר לוח MINI ITX לאוטו ואני רוצה לבנות את הספק בעצמי אני יודע שזה יכל להיות מסובח אבל יש לי כישורי אלקטרוניקה אני מחפש שירטות של ספק שעונה על הציפיות ראיתי כאלה למכירה (לא בארץ כמובן ) אז כדי להבין בדיוק למה אני מתכוון הנה קישור http://www.opussolutions.com/modules.php?name=News&file=article&sid=23 אני מקווה שתוכלו לעזור לי....

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by mikid10,

אני מעוניין במישהו שיבנה לי מעגל קטן לרכב מרכיב 555 וריילי אני צריך השהיה של 3 שניותבתשלום אזור המרכז

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. תאמינו לי שבמציאות הוא הרבה יותר יפה !!! בקרוב מתוכננת מערכת קירור מים ועוד כמה דברים ! http://www.pictor.co.il/Content/CM/CMSharedMembersLogin.asp?AID=3o119586&pw=053968578

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by dany_tab,

אני רוצה ללמוד אלקטרוניקה ויש לי כמה שאלות ואני ישמח אם תוכלו לענות לי עליהן: מהי אלקטרוניקה תקבילית? ומהי סיפרתית? מה ההבדל? ממה מתחילים ללמוד? ראיתי סידרה של 5 חוברקות של האוניברסיטה הפתוחה על אלקטרוניקה ספרתית בספרייה, נראה קצת מיושן אבל כדאי ללמוד מהם? יש הבדל בין אלקטרוניקה למיקרו-אלקטרוניקה? שמעתי גם שאפשר לתכנת צ'יפים, איך? באיזו שפה? אסמבלי? ואיך זה הולך? מאיזה אתרים אפשר ללמוד? ומאיזה ספרים? - שמות! ??? ??? ??? ??? ??? אני מחפש גם אתרים בעברית או באנגלית עם מעגלים לבנייה עצמית אני מאוד מאוד יודה למי שיענה לי, מצפה לתגובות.

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by Agf998,

היי, אני מחפש לקנות קיט של cnc, או לבנות לבד. הגודל שאני רוצה זה 6040, אבל אם זה עובר את ה2000 שקל אז אפשר גם 3040. התקציב שלי הוא בסביבות ה2000 שקל. אפשר קצת יותר אם זה משהו שווה. אשמח לעזרתכם.

10. Started by Moty_p,

חשבתי לחבר נגד לרמקולים כדי שלא יתחילו לעשן אבל אני לא יודע נגד של כמה אוהם להציב ויש לי זוג רמקולים של מערכת קולנוע ביתי (מטר וחצי בערך) זוג רמקולים של מערכת סטריו וזוג אחרון רמקולים קטנים של מחשב ואת הרמקולים הקטנים חיברתי לרסיבר והם עבדו יפה עד שבא איזה מישהוא הגביר ושרף אותם יש דרך לתקן את הנזק? ואם אני יציב נגד עם קיבולת גבוהה על הרמקולים הקטנים ואני יחבר אותם לשני הקטן והעלוב שלהם (הברירת המחדל כאילו יצאו מהאריזה) הם יעבדו טוב כאילו לא חיברתי שום נגד?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by Mike-,

אהלן, קניתי ספק ממותג 12v/6A סיני, הספק מיועד להפעיל פס לדים RGB באורך של כ4.5 מטר ובקר תאורה שאבנה. הספק הגיע עם כבל (צרפתי ניראה לי), פיזית הוא מתאים לשקע ישראלי אבל במקום פין זכר של הארקה יש נקבה. (תמונה כאן.) בקצה הכבל (של ה12v) יש ferrite bead. אין לי סקופ או משהו, רק רב מודד זול. אבל כשמדדתי את מתח המוצא של הספק שמתי לב שבאיזור הספק נמדד מתח של כמה מאות mV ואני מניח שזה בא מ EMI. בדיקה נוספת שעשיתי היא לקחת רדיו AM פשוט ולכוון על תחנה, כאשר הרדיו נמצא ליד הספק (בעיקר הכבל DC שלו) נוספו הרבה רעשים וציפצופים ברדיו. הוספת הארקה לא באמת עזרה לזה. בתור ניסוי נוסף ניסיתי לעטוף את הספק בנייר כסף וחיברתי את הנייר כסף לארקה הרעש מהספק עצמו הופחת מאוד, אבל עדיין יש הרבה רעש מ…

12. Started by Mr Gadget,

משום מה אחרי ששימנתי את המאורר הכולל קטודה של החברה Sunbeam וחיברתי אותו ללוח אם במקום לחיבור מולקס שהיה מחובר עד עכשיו פשוט אחרי 3 דקות של עבודה הקטודה פשוט נשרפה כתוצאה ממה זה יכול לקרות?

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by Arik.G,

כחלק מפרוייקט גמר עלה הצורך להכין PCB למעגל שלנו, האמת שכבר המון זמן אני רוצה לנסות להכין PCB בבית אבל התעצלתי כל הזמן. עכשיו בגלל שלא היה ברירה סוף סוף הזזתי את הת*ת ונסעתי לקנות חומרים. התהליך עצמו מתחיל ביצירת המעגל בתוכנת סימולציה, אני השתמשתי ב Multisim. לאחר מכן יש לערוך את ה Layout של ה PCB בעזרת תוכנה לעריכת PCB, לצורך כך השתמשתי ב Ultiboard שמגיעה כחלק מההתקנה של Multisim. לאחר כמה ניסיונות וכמה Tutorials ביו טיוב הצלחתי לעבוד איתה ולהגיע לתוצאה מספקת. (זה לא המעגל הסופי, הצלחתי לצמצם אותו עוד ולייעל את המוליכים) לאחר מכן הדפסתי את ה Layout בעזרת מדפסת לייזר על נייר רגיל. (חשוב לציין שיש אין ספור שיטות לבצע את השלב הזה, כולל שקפים וPCB עם Photo resi…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by tehnodrom,

טוב סיימתי את המודינג הראשון שלי הינה כמה תמונות תהיו עדינים (מצטער על האיכות צילמתי עם הפלאפון שלי) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. רציתי פעם לקנות מארז כזה אבל עכשיו חשבתי שאפשר לבנות לבד רק את הדלת, אז אני צריך מאוורר 25-20CM בשביל זה (כמובן שייתחבר למולקס מהספק) מישהו מכיר מקום שאפשר להשיג מאוורר כזה ?

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by wons,

שלום לכולם, החלטתי לעשות מודינג למחשב אשר משמש אותי בעיקר להרצת תוכנות ומדידה - לאלקטרוניקה, והגיע הזמן להכין פרוייקט רציני קצת יותר מהקודמים שלי... אומנם אין לי הרבה זמן (עוד כחצי שנה לגיוס נכון לעכשיו) ואני רוצה להספיק המון פרוייקטים שונים לכן יש אפשרות שהפרוייקט ימתח לזמן רב מאוד אבל עדיין... בקרוב אני אעלה תמונות של המחשב מפורק... ומידות בכל מיקרה התוכניות שלי אולי ישמעו לחלק ממכם מוגזמות ואכן אני לא מתחייב לעשות את כל מה שאני ארשום עכשיו, אלו הם רק רעיונות (רעיונות שלדעתי אני יכול להגשים). -חיתוך המארז - חלון או תמונה (עדיין לא החלטתי, תלוי במה שאני רוצה שיהיה בצד ונכון לעכשיו יש יותר מידי אפשרויות) - התקנת מספר מאווררים נוספים על המארז - תאורת לדים לפרספקס, היה נחמד…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by JohnnyBravo,

יש לי ספק ישן שיש לו מאוור 120 מ"מ. אני רוצה לקחת את המאורר ולהוסיף למארז.העיניין הוא שהחוט שלו קצר מידי,אז השאלה היא האים יש איזשהוא מאריך? והשאלה השנייה היא האם עדיף שהמאורר יוצא אוויר חם או שעדיף שהוא יזרים אוויר קר לתוך המערכת? שאלה שלישית מה חותך אלומיניום?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by zxor,

אהלן, יש לי מצבר של מכסחת דשא ישנה (טרקטורון לכיסוח דשא, Lawn Tractor), המצבר שלו ישן אבל המולטימטר מראה שהוא מחזיר 1.7V יציב. כמובן שלפי דעתי מצבר של כזה דבר צריך להחזיר הרבה יותר מתח, קצת קשה לי לבדוק מה רשום על המצבר, אבל נצא מנקודת הנחה ש1.7V זה לא מספיק, והוא אמור לתת יותר. לפי דעתי זה אמור לתת 12V לפחות. האם זה אומר שניתן להטעין אותו? או שהוא מת? אם כן, תקנו אותי אם אני טועה, אבל צריך להכין חיבור לחשמל עם חיבור שמוריד את המתח לקצת מעל לכמה שהבטריה צריכה, ועם הכי קצת אמפר שאפשר למצוא ע"מ לבצע טעינה איטית ושמירה על חיי הבטריה.... תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by bomsh,

שלום לכולם... הנושא הזה של ארדרויינו ממש מעניין אותי ויש לי מספר שאלות.. 1. אני לא עסקתי במשהו דומה בחיים האם אני צריך ידע מוקדם בנושא? 2.איפה הכי טוב להתחיל ללמוד ת'נושא? בנתיים זהו אבל יהיו בטוח עוד תודה מראש

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  20. Started by ranc80,

יש לי פלאפון (telitX110, ד"א) ואני משתמש בשירות ה gps שמציעה חברת פלאפון. הבעיה היא שאני נוהג במכונית צרפתית שבה, כמו ברוב המכוניות הצרפתיות החדשות, יש בעיה של מיסוך בשימשה הקדמית, כלומר: כדי למנוע סינוור מהשמש, השימשה הקידמית חוסמת חלק מהאור ומאחר שגם האותות שמגיעים לפלאפון הם גלים אלקטרומגנטיים היא חוסמת גם אותם והקליטה נשברת. חשוב רק לציין שאנטנט הדיבורית לא פותרת את הבעיה, כי אנטנט ה gps היא אנטנה נפרדת ולא קשורה ל gps (בזה אני בטוח) וגם חשוב לציין שלאנטנט ה gps אין חיבור מיוחד לאנטנה. עכשיו, אני יודע ומכיר את הפיתרונות של מגברים ואנטנות חיצוניות (מתחברת לחלק האחורי של הרכב ומשדרת פנימה), אבל אני גם לא רוצה להוציא את הכסף וגם לא איכפת לי לעשות פרוייקט קטן (מי יודע, …

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. הי לכולם יש לי טלפון שהגיע עם ספק שנותן 5v 1.5A. זה לא ספק QuickCharge, אלא ספק פשוט, אבל עם זרם הטענה יחסית גבוה. אני מעוניין להגביל את הזרם ביציאה מהספק הזה, כך שהוא ייתן 0.5A (או פחות, בהתאם לכמה הטלפון מנסה למשוך.. אבל לא יותר מ-0.5A) האם יש מעגל פשוט (או יותר טוב: רכיב אחד בלבד) שאני יכול לשים אחרי היציאה מהספק ולפני הכניסה לטלפון, שיגביל את הזרם לערך הרצוי הנ"ל? תודה

22. Started by PhoenixBoy,

שלום.. יש לי מונה הדומה למונה של המים, החשמל וכו'.... במונה יש גלגל אשר מסתובב וכך המונה עולה. האם אפשר להאיט את מהירות סיבוב הגלגל על ידי כך שאני אשים מגנט מבחוץ?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by sashakrik,

שלום ! יש לי מארז ג'נרי מאוד ישן ומכוער שאני רוצה לעשות לו קצת מודינג. השלב הראשון יהיה יצירת חלון בדלת המארז ולהדביק לשם פרספקס. ראיתי שרבים מרכיבים פרספקס באמצעות ברגים ולא ע"י הדבקה אבל אני הייתי רוצה לעשות זאת ע"י הדבקה כי לטעמי זה יותר אסטטי. שתי שאלות: 1. באיזה עובי פרספקס מומלץ להשתמש ? 2. איזה דבק מומלץ כך שידביק חזק את לוח הפרספקס לדלת המארז המתכתית ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by STi,

שלום רב חברים, מקווה שהפוסט הוא במקום הנכון מדובר בלוח של מחשב נייד Dell Inspirion 14z הרכיב או הסימון שלו על הלוח הוא PD4104 על הרכיב עצמו הצלחתי לראות שרשום WJ אני לא מוצא באינטרנט מידע על הרכיב לפי השם הזה אולי מישהו יולכ לעזור לי למצוא אחד כזה כי אני חייב חדש (נשבר, אין לי מושג איך) צרפתי תמונה של הרכיב תודה!

25. Started by Tov_Tov,

רכשתי את קיט המאוררים הזה בעל פאנל שליטה http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/35drivebay/a1873.htm אבל הייתה בעיה בסיבוב של הפוטנציומטר השלישי אז ניסיתי קצת כוח והפוטנציומטור נשבר אני מעוניין להחליף אותו אבל אני לא יודע במה להחליף אותו על הפוטנציומטר יש 4 ריבועים בצורה הזאת B1 | 03 HD | כל צמד אותיות בריבוע אין לי מושג מה אותיות האלה אומרות... אולי זה קשור לסוג הפוטנציומטר ? אז בבקשה תגידו לי איזה פוטנציומטר אני צריך לקנות כדי שזה יעבוד לי ?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים