אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לבנות מעגל של לדים שפועלים לפי מוזיקה או קול... אבל שלא יהיו תלויים באיזו תוכנה או משהו... אז שיהיו לפי חיבור PL לכרטיס קול או לפי מיקרופון במעגל או משהו. תודה.
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות דרמל, מקורי אם זה כדאי, או לא מקורי. אני מחפש באינטרנט ולא מוצא שום חנות שמוכרת דרמל. איפה קונים את הדברים הללו? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הנה תמונה [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מחפש איזה קיט מעניין אין משהו ספציפי עשיתי 2 פרוייקטנים עד עכשיו (במסגרת בית ספר ) ועוד כמה על המטריצה . מעדיף משהו על מוזיקה ולדים וכדומה . עד 50 שקל . תודה
-
- 10 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
אהלן, רציתי להתייעץ אתכם. מה מומלץ על מנת ליצור פילטרים למאווררים? חבר המליץ לי לקנות רשת נגד יתושים לגזור ולהדביק עם סקוטשים אבל הבנתי שמקובל להשתמש בספוגים בימינו. האם יש משהו מומלץ? תודה
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום לכולם כמו שכבר אמרתי כמה פעמים אני די חדש מה שהצלחתי בין היתר עד היום : שליטה בארדואינו בעזרת אינפרה אדום שליטה במכונית ע"י לוח עם גשר H ועוד כמה דברים הרעיון הבא שלי זה לייצר פלטפורמה שע"י שני מנועים תעקוב אחרי אדם ע"י כך שיהיה עליו משדר IR וחיישנים עם קונוס עליהם כך שיוכלו לקלוט רק מזוית מסוימת וע"י כך שכל פעם יקלוט מקלט שונה הוא יפנה את הכלי לכיוון האדם איך מבחינת תוכנה אני עושה זאת ? זה הצד החלש שלי
-
- 10 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בונה פרויקט (משדר אות מאופנן) במסגרת הצבא ויש לי שאלה אני מעוניין שהפרויקט שלי יוכל להיות מוזן גם מכבל חשמל רגיל, וגם דרך המצת של האוטו (כאשר אני לא נמצא בקרבת חשמל) תוכלו לעזור לי ולייעץ איך אפשר לממש את זה? מה צריך בשביל זה? תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלט של מזגן, בית הסוללות מלא קורוזיה. אני רוצה לפרק ולנקות היטב. איך מנקים? תודה.
-
- 10 תגובות
- 33.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום מוכרים ב-Tayda את הרכיב HC595. http://www.taydaelectronics.com/ic-integrated-circuits/74-series/74hc-series/74hc595-8-bit-shift-register-ic.html הוא מבצע Serial to Parallel, כשהחלק של ה-Serial שלו דורש 2 רגליים מהמיקרובקר שישתמש בו. התקשורת שלו היא לא I2C, אלא משהו טורי אחר(שאני לא יודע אם יש לו שם..) השאלה שלי, האם קיים רכיב בסגנון כזה שמבוסס I2C? והאם קיים רכיב כזה שמבוסס OneWire? כמו בחיישן טמפרטורה DS18B20, שצורך רגל אחת בלבד.. http://www.electrodragon.com/product/ds18b20/ תודה
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן, יש לי מנורת לילה ללא מפסק - כשמחברים לחשמל היא נדלקת, כשמנתקים היא נכבית. קניתי את המפסק שבתמונה המצורפת. השאלה שלי: איך הוא עובד ואיך אני מרכיב אותו על חוט החשמל של המנורה? תודה!
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לפני שנים רבות, כשרשת הום סנטר רק הגיעה לישראל, הלכתי לשם ובין השאר קניתי את מגלף החוטים הבא: הוא הגיע גם עם מגלף כבלים נחמד: שניהם עשו את העבודה בצורה טובה מאד, אבל כנראה שהזמן עושה את שלו, והמגלף חוטים מתחיל לזייף לאחרונה. (עם המגלף כבלים אין בעיה, עקב המנגנון הפשוט שלו) וזה גורם לי לרצות לקנות אחד חדש.. השאלה, איזה סוג הכי כדאי לקנות? בנוסף לסוג שיש לי, נתקלתי לאחרונה בסוגים שנראים (ועובדים) לגמרי אחרת. למשל: יש את הסוג שנראה כך: http://www.electrodragon.com/product/mituyoto-wire-stripping-pliers-decrustation-pliers/ סוג נוסף, בעל מראה מוזר: http://www.ebay.com/itm/310813913673 ונתקלתי בעוד שני סוגים אני חושב.. מה דעתכם? מי עושה את העבודה ה…
-
- 10 תגובות
- 4.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום הזמנתי מלחם מחו"ל שאמור להגיע בקרוב, ומשום מה המלחם הזה בנוי כך שכבל החשמל שלו כולל רק 2 חוטים, ועבור ההארקה, יש למלחם חוט נפרד, שלא מסתיים בשקע, אלא מסתיים עם תנין, ומיועד להתחבר לעמדה אנטיסטטית (שאין לי ) לפי המלצה של 1101, אפשר באמת לנתק מהמלחם את הכבל 2 חוטים + את חוט ההארקה, ולהלחים לו כבל נורמלי עם 3 חוטים שמביא גם את ההארקה עד לתקע. השאלה: אפשר לחפש כבל לא עבה נכון? ההספק של המלחם הוא עד 60W - פחות ממנורה בייתית מהסוג הישן, אז אפילו כבל "דק" יתאים נכון? ודבר נוסף: האם אפשר להלחים את הכבל הזה על המלחם עם כל בדיל רגיל? או שצריך בדיל מיוחד בגלל שמלחם זה דבר שמתחמם? (מנגד החום לא אמור לעבור מגוף החימום של המלחם אל ה-PCB, אז אולי אכן כל בדיל יתאים?)
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, למי שמכיר ויודע, למארז 750D ישנה בעיה קטנה של זרימת אוויר בחזית המארז. אז החלטתי לעשות משהו קטן על מנת לשפר את זרימת האוויר מחזית המארז פנימה. בעזרת התוכנות סוליד ומטאליקס, הכנתי שבלונה ועל הדרך גם את הלוגו של ROG פה אפשר ליראות איך החיתוך מתבצע...כפי שניתן ליראות זה חיתוך לייזר כמובן שגם את השבלונה חתכתי באותה הדרך פה ניתן ליראות את התוצאה של החיתוך בעזרת מקדחה ביצעתי את החורים לדלת המארז (אתם לא מבינים כמה זמן לקח לי, למעלה מ1500 חורים ) והתוצאה עכשיו אני מתלבט איפה למקם את הסמל של ROG. כמובן שאני יכול עוד לצבוע אותו. הוא מנירוסטה וכמובן שהצבע הטבעי גם בא בחשבון. מה ניראה לכם? (האישה ממליצה בחזית :-)
-
- 10 תגובות
- 2.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי המון חוטים של 1.5 של 220 וחשבתי להכין סלילים לפילטר RF שאני מנסה השאלה אם הבידוד משפיע באופן כל שהוא על ההשראה שבחישוב? http://www.66pacific.com/calculators/coil_calc.aspx
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לבנות מנורה מלדים השאלה היא הלדים הם 700 mA הספקים שיש לי הם 1- 600 mA 2- 900 mA האם אפשר לחבר את הלדים ל 900 mA?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
החשבתם באמת שמחירי רכיבי האלקטרוניקה זולים יותר באיביי ?! אז חשבתם. לצורך פרוייקט שאני עובד עליו נזקקתי ליחידה בודדת של טרנזיסטור מסוג 2N4033 באריזה מתכתית. בדקתי באיביי מה המחיר של הטרנזסיטור (כמובן עם סינון המוכרים הסינים+ישראלים) וחשכו עיניי ! המחיר נע בין 60 שקלים ליקר ביותר ל-20 שקלים לזול ביותר. חיש קל קפצתי לאריסטוק בת"א ורכשתי את הטרנזיסטור ב-2 שקלים ליחידה תוצרת פיליפס.הכי חשוב הנבלה הגיע תוך שעתיים לשולחן העבודה ולא שבועיים או חודש. דרך אגב זו רק דוגמא אחת מעשרות רכישות של רכיבי אלקטרוניקה.
-
- 10 תגובות
- 4.2k צפיות
- 1 follower
-
-
יש אופציה של קניה אם יש משהו זול כזה (אני רוצה כמה). אם לא, אני ארכיב כזה, בשביל זה צריך: א. ממסר או משהו שיכול להתמודד עם 240V. ב. רכיב WIFI עם מיקרומעבד שאפשר לתכנת (שוב, מעדיף משהו זול, ובעיקר קטן). ג. קופסא / איך להרכיב את זה בצורה שתהיה בטוחה בסביבה ביתית (בעיקר שלא יתחמם יתר מדי, שלא יפתח ושיהיה אמין). אילו רכיבים נראה לכם יכולים לענות על הדרישות ?
-
- 10 תגובות
- 4.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני צריך ספק ממותג 12v 1.5A (או 2A אם נעגל את זה..) האם יש יצרן שאפשר לקנות ממנו ולדעת שקונים ספק באמת איכותי, כזה שיחזיק שנים, גם בפעולה 24/7? נדמה לי שפעם שמעתי את השם Intertek בספקים.. יש לי דרך לקנות מהם ספק כזה? וא לא מהם אז מאיפה אפשר לקנות אחד באמת טוב? תודה
-
- 10 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לחבר דברים ליציאת הסאונד של המחשב, אבל מעוניין שכל מה שאני אעש יהיה מבודד לחלוטין מהמחשב.. כך שאם יהיה קצר או כל בעיה חשמלית אחרת, המחשב לא יושפע מזה. כשאנחנו רוצים לבודד תקשורת לוגית, אנחנו משתמשים ב-OptoIsolator, כמו למשל ה-6N137 מה עושים כשרוצים לבודד Audio? הערה חשובה: לפעמים יש מקרים שאנשים צריכים לבודד בגלל שיש להם בעיות של רעש רקע, וכל מיני תופעות כאלה. זה לא המקרה כאן, והדאגה היחידה היא הפרדה חשמלית כדי למנוע מצב שמערכת אחת(מה שאני בונה/מתנסה בו) תגרום נזק למערכת אחרת(מחשב) תודה
-
- 10 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, החלטתי שאני רוצה ללמוד ולהתנסות עם ארדואינו והבנתי שלצורך כך מומלץ לוח Arduino UNO. אני רוצה לקנות לוח מקורי, איפה אתם ממליצים לרכוש אותו ? תודה !
-
- 10 תגובות
- 14.5k צפיות
-
-
שלום, מדובר על חלון פלסטיק-שקוף של המארז CM 690 III. ברצוני ליצור שני חורים למאווררים כגון זה: http://s95.photobucket.com/user/Gripen90/media/ci7%204930K/IMG_6796Custom.jpg.html שאלתי היא, עד כמה הדבר מורכב? אילו חומרים צריך? ועד כמה זה אפשרי ללא פגיעה בפלסטיק שהינו בוודאי רגיש וקל לפגימה? תודה לעוזרים.
-
- 10 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
היי חברים, אני די חדש בארדואינו ואשמח לעזרה במספר שאלות. אני רק אדגיש שאני לא איש אלקטרוניקה (ואני משתדל ללמוד כעת את הנושא בעצמי), אלא איש תוכנה. ואני עובד עם Arduino UNO. 1. מה מקסימום הוולט שניתן לחבר לארדואינו? 2. נניח שיש לי מנוע שצריך לקבל עד 24V. האם אני יכול לספק לו 24V דרך הארדואינו? כי בלוח אני רואה שיש רק 3.3V או 5V 3. מה זה Vin בלוח? 4. עבור כל יציאה של pin מהארדואינו, מה מקסימום הוולט שניתן להוציא משם? תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
חברים חג שמח, לפני מספר ימים ביקשתי את עזרתכם כאן. עכשיו כל החלקים הגיעו. חיברתי את הלוח החדש למארז הישן. הספק הקודם מת אז החלפתי זמנית לספק שלי Enermax modu 425. זה החיבורים: אספקת מתח ללוח בלבד (24 פינים ו 4 פינים). HDD, DVD חוברו ללוח אך לא למתח CPU חובר ללוח וכך גם הקירור שלו. קירור מארז נותק הן מהלוח ומהמתח. זכרונות בפנים. זו הפעולה: הפעלתי את מתג ה POWER: לדים נדלקו. כיביתי כעבור 3 שניות וזיהיתי עשן לבן. בדיקה מהירה העלתה שיש רכיב שנשרף. לדעתי יש פגם בלוח. החיבורים היו נכונים והספק איכותי. הייתי שמח להתקשר לחנות ולהחזיר, אך אני חושש שיגידו שבגלל שהרכבתי לבד הם מסירים אחריות. מה דעתכם?
-
- 10 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
שלום, המגבר שלי פיתח ככל הנראה בעיית ground loop, הזמזום מופיע רק באוזניות לאחר כמה דקות כאשר המגבר מתחמם, ורק דרך כניסת הRCA, בXLR שקט לגמרי. הרעש משתנה בהתאם לסיבוב חוגת הווליום. נשמע בדיוק כמו בדגימה במאמר בוויקי: https://en.wikipedia.org/wiki/Ground_loop_(electricity) בדקתי את המגעים בקופסת המיתוג (בין הכניסות) ובחוגה והכל נראה ומרגיש יציב. לעומת זאת השנאי (טורודיאלי מוברג מכוסה בקפסולה) מעט רופף, מרקד קלות. זה יכול להיות מקור הבעייה? בכל אופן, ניסיתי לחזק את הקיבוע אבל הבעייה היא שכמעט כל הבורג עם הwasher מכוסה ומלמטה גם אין גריפ, אז איך אני עושה את זה? המחשה: http://i919.photobucket.com/albums/ad35/Amarphael/th_P1030378.jpg' alt='th_P1030378.jpg'>
-
- 10 תגובות
- 4.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם! רציתי לדעת איפה אני יכול למצוא בישראל מקום שמוכר ערכת לד למחשב נייח שמחליפה צבעים... רכשתי מארז חדש מסוג fractal design r5 window וברצוני לתת לו לוק קצת יותר מרשים. תודה..
-
- 10 תגובות
- 5.7k צפיות
-