עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם במהלך פירוק שעשיתי למחשב נייד שברשותי (המקלדת לא עבדה) הצלחתי לקרוע, חלקית את הכבל שמקשר את ה palm rest ללוח אם. הכבל אחראי על תפקוד העכבר והרמקולים. (הרמקול השמאלי עוד עובד) אשמח לעצות איך ניתן לתקן/להחליף /לקנות כבל כזה חדש או אפילו יד שניה. המחשב הוא של חברת dell מדגם latitude ppx (קצת ישן - פנטיום 3) תודה רבה מראש לכל העוזרים נ.ב. לפחות המקלדת עובדת עכשיו

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. איפה אני יכול למצוא חנויות אלקטרוניקה או רק נגדים בת"א והסביבה לא כולל "דקדה"....אין להם נגדים...

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by mikid10,

אני מעוניין במישהו שיבנה לי מעגל קטן לרכב מרכיב 555 וריילי אני צריך השהיה של 3 שניותבתשלום אזור המרכז

• 5 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by wons,

שלום לכולם, החלטתי לעשות מודינג למחשב אשר משמש אותי בעיקר להרצת תוכנות ומדידה - לאלקטרוניקה, והגיע הזמן להכין פרוייקט רציני קצת יותר מהקודמים שלי... אומנם אין לי הרבה זמן (עוד כחצי שנה לגיוס נכון לעכשיו) ואני רוצה להספיק המון פרוייקטים שונים לכן יש אפשרות שהפרוייקט ימתח לזמן רב מאוד אבל עדיין... בקרוב אני אעלה תמונות של המחשב מפורק... ומידות בכל מיקרה התוכניות שלי אולי ישמעו לחלק ממכם מוגזמות ואכן אני לא מתחייב לעשות את כל מה שאני ארשום עכשיו, אלו הם רק רעיונות (רעיונות שלדעתי אני יכול להגשים). -חיתוך המארז - חלון או תמונה (עדיין לא החלטתי, תלוי במה שאני רוצה שיהיה בצד ונכון לעכשיו יש יותר מידי אפשרויות) - התקנת מספר מאווררים נוספים על המארז - תאורת לדים לפרספקס, היה נחמד…

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. אהלן, יש לי מאוורר ג'נרי לחלוטין 120MM שעובד באיזה 2500RPM או 3000, עושה סופות טורנאדו במחשב אבל עושה רעש כמו מתקפה גרעינית. חשבתי לסדר לו איזה שלט שאני אוכל להגביר אותו ולהנמיך לפי הצורך. אני מבין קצת באלקטרוניקה, ולכן חיפשתי קצת בעצמי והגעתי למסקנה [שאני לא בטוח שהיא נכונה] שאני צריך פוטנציומטר של 100 OHMS ונגד של 1K OHM. מישהו יכול לאשר לי שאני צודק? ואם כן --- מאיפה אני יכול להשיג את החלקים הללו? [מעולם לא קניתי פוטנציומר או נגד ואין לי מושג מאיפה אפשר לקנות דברים כאלו] -ג'ו

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by HoT-DoG,

hi everyone! i'm going to buy 2 new parts for my guitar selector and an input jack i thought that modding it would be nice i thought about painting flames on it and i wanted to ask u guys to help me with "shablonot" and practicly how to do it... http://www.pbase.com/image/29873974 so take a look at the picture and pose suggestions! thx guys and i have a little problem that i cant write in hebrew correct: when i write on the keyboard גיא לי קוראים it's written on the screen as קוראים לי גיא it's pissing me off so plz help me with that too thx!!! אאאווו זה ממש מוזר בת'רד זה נראה בסדר ושאני כותב זה נראה הפוך :'(

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by FME,

שלום לכם, אין לי מושג איפה לשאול את זה אז בגלל שראיתי שהפורום נקרא אלקטרוניקה אז אולי זה כן מתאים לפה . יש לי בעיה .. אני מנסה לפתור תרגיל ואני לא ממש מצליח . משום מה אני מתבלבל נורא ספציפית בתרגילים מהסוג הזה.. (אני מתכונן למתכונת ולבגרות באלקטרוניקה ומחשבים ג' שעוד כמה ימים תתקיים לי) אם אפשר בבקשה עזרה זה יעזור לי ממש! http://elecomp.cet.ac.il/CETHandler.ashx?n=CetEntities.FileViewer&i=7b6c26a9-ffd0-426d-b508-19d6c9d151f1&id=20011 תרגיל 2 - RC רשת HP.. הקטע היחיד שאני ל מבין זה כששואלים אותי על VOUT ברגע מסוים (כמו סעיפים ב' וג'..) תודה רבה.

8. Started by mzlbat,

היי בקיצור אני צריך פנס טוב וראיתי שאחד טוב עם לד 3W עולה משהו כמו 100 שקל מינמום ואני נכנס לדקסאסטרים ורואה ספוט תקה עם 18 לד כל אחד 3W שעולה משהו כמו 20 שקל השאלה אם אני קונה את הספוט הזה ( שעובד על 220 V ) ומפרק אותו ומנטרל את הנגד של ה220 V ומחבר לו בטריות , זה יעבוד לי ? והלד הזה 3W כמה V כל אחד צריך ? http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.47786

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. כן, אני יודע שזה רעיון גרוע, אבל אני סקרן: אם במקום לחבר את חיבור ה6PIN לספק הכוח לוקחים זוג שנאים פשוטים של 12V ו5V, חותכים את הפלאגים ומחברים את החוטים למקומות הנכונים, העסק יעבוד? כמובן בהנחה שהשנאים מסוגלים לספק את הזרם הדרוש... ואגב, ה5V נדרש בכלל או שהכרטיס ניזון ממסילת ה12V בלבד?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by liorgadidi,

ראיתי כל מיני מארזים שיש על החוטים שלהם כל מיני כיסויים כמו זה למשל: http://www.hwzone.co.il/gallery/album122/aah?full=1 http://www.hwzone.co.il/gallery/album118/aaa?full=1 איפה משיגים כאלה(אם בכלל) מכינים אותם לבד? פשוט...איך?

• 20 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by what the fuck,

ביום ראשון אני קונה מלחם, מטמבור, כי זה החנות היחידה שקרובה לבית שלי שמוכרת מלחמים. עכשיו, מה כדאי לקנות: מלחם פשוט ב 30 ש"ח, או מלחם שנראה כמו אקדח כזה ב 70 ש"ח ? מה ההבדל בכלל ?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. בגילי המופלג (24) וכעת שעברתי לדירה משלי, אני מפרגן לעצמי לעסוק קצת במודינג ויצירה עצמית. כלי עבודה חובה שאין לי, ומעולם לא השתמשתי בו, הוא הדרמל המסורתי. בשלב זה ברצוני לרכוש את המכשיר בעיקר לטובת מודים עדינים במארז של נטבוק, אך ברצוני בכל זאת לקנות את המכשיר גם לשימושים עתידיים. לכן אני צריך המלצה - איזה גוף לקנות, ואיזה ראשים. בשני המקרים האם להשקיע בדרמל מקורי, או לא. אני צריך גם לדעת היכן ניתן לקנות (איביי \ די אקס אלו אפשרויות ריאליות לחלוטין. השאלה היא אם יש הצדקה). כמו כן, אני רוצה לקנות מסך TFT קטן במיוחד למודינג - בגודל של בערך 2-4 ס"מ על 1-2 ס"מ.

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. יש לי תמארז הזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13507&catid=878 אני רוצה לשים לו מאורר 120 בצד,זה אפשרי?

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by JohnnyBravo,

יש לי ספק ישן שיש לו מאוור 120 מ"מ. אני רוצה לקחת את המאורר ולהוסיף למארז.העיניין הוא שהחוט שלו קצר מידי,אז השאלה היא האים יש איזשהוא מאריך? והשאלה השנייה היא האם עדיף שהמאורר יוצא אוויר חם או שעדיף שהוא יזרים אוויר קר לתוך המערכת? שאלה שלישית מה חותך אלומיניום?

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by ElemenTal,

הייתי עכשיו ב ACE וראיתי איזה ספריים יש, ניראה לי היה 4 סוגים - איזה אתם ממליצים לקחת, יענו של איזה חברה ? כולם היו בסביבות ה 25 ש"ח, לא היו כאלה שאתם אומרים שיש צבע איכותי שיכול לעלות גם 80 ש"ח... אני רוצה שהתוצאה אחרי הצביע תיהיה טובה, שזה יראה כמו מחשב שניקנה, חלק ויפה ולא משהו מוזר, לא אחיד ולא יפה... וראיתי אנשים שיוצא להם ממש יפה כאילו זה קנוי - אז זה תלוי באיך אני צובע או בצבע ? שאלה נוספת - בערכת דרמל יש לי ראשים כאלה לבנים שעשוים ממין ספוג, אז זה מה שעושים איתו פוליש ? בשביל אלה צריך לקנות את המשכה ? ועושים את זה אחרי הצביע ? זה באמת נותן מראה יותר טוב ?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by Arik.G,

כחלק מפרוייקט גמר עלה הצורך להכין PCB למעגל שלנו, האמת שכבר המון זמן אני רוצה לנסות להכין PCB בבית אבל התעצלתי כל הזמן. עכשיו בגלל שלא היה ברירה סוף סוף הזזתי את הת*ת ונסעתי לקנות חומרים. התהליך עצמו מתחיל ביצירת המעגל בתוכנת סימולציה, אני השתמשתי ב Multisim. לאחר מכן יש לערוך את ה Layout של ה PCB בעזרת תוכנה לעריכת PCB, לצורך כך השתמשתי ב Ultiboard שמגיעה כחלק מההתקנה של Multisim. לאחר כמה ניסיונות וכמה Tutorials ביו טיוב הצלחתי לעבוד איתה ולהגיע לתוצאה מספקת. (זה לא המעגל הסופי, הצלחתי לצמצם אותו עוד ולייעל את המוליכים) לאחר מכן הדפסתי את ה Layout בעזרת מדפסת לייזר על נייר רגיל. (חשוב לציין שיש אין ספור שיטות לבצע את השלב הזה, כולל שקפים וPCB עם Photo resi…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by Gonk,

שלום אנשים, זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום אז אני מקווה שאני לא עובר פה על כמה חוקים... חבל שמצאתי את הפורום הזה רק עכשיו, אני בטוח שיש פה הרבה דברים טובים. בכל מקרה זהו לינק למוד מדהים שמצאתי: http://hardforum.com/showthread.php?t=802808 (אל תגיבו שם...) זה רק הת'ראד של התמונות מהמוד, כרגע צפו בו משהו באיזור ה740,000 איש! לא מאמינים לי? תסתכלו פה: http://hardforum.com/forumdisplay.php?f=89 (ת'ראד עליון) אם אתם רוצים להגיב, יש גם ת'ראד תגובות פה: http://hardforum.com/showthread.php?t=795831 ואני מקווה שזה יתן לכם כמה רעיונות יצירתיים... Happy modding!

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by MacGyver,

ככה: 1)כמה חשמל "אפשר" להשיג מUSB ???(ואיך???) 2)אם יש לי לדים שצורכים 1.5 וולט (כל אחד)ואני מחבר אותם ל5 וולט נגד של כמה אוהם אני צריך??? סיזר

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by Tov_Tov,

רכשתי את קיט המאוררים הזה בעל פאנל שליטה http://www.thermaltake.com/accessories/dcfan/35drivebay/a1873.htm אבל הייתה בעיה בסיבוב של הפוטנציומטר השלישי אז ניסיתי קצת כוח והפוטנציומטור נשבר אני מעוניין להחליף אותו אבל אני לא יודע במה להחליף אותו על הפוטנציומטר יש 4 ריבועים בצורה הזאת B1 | 03 HD | כל צמד אותיות בריבוע אין לי מושג מה אותיות האלה אומרות... אולי זה קשור לסוג הפוטנציומטר ? אז בבקשה תגידו לי איזה פוטנציומטר אני צריך לקנות כדי שזה יעבוד לי ?

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by ToMeRv32,

האם יש דבר כזה? (או משהו בסגנון שאפשר לשלוט עליו מהסמארטפון? או שיש כאלו רק עם שלטים..?) מישהו יכול להפנות אותי לאתר שאפשר לרכוש בו דבר כזה? (כמובן אני מדבר על משהו סיני פשוט וזול (שלא יכול לפוצץ לי את החשמל בבית או משהו כזה )) תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by Cereal Killer,

אהלן, אני רוצה דלת כלבונים חכמה ל..well לכלבה הרעיון נורא פשוט, היא יודעת לפתוח דלת (יכולת שאני רוצה לשמר), אני רוצה להמערכת תזהה שהיא יצאה למרפסת ולא תיתן לדלת להיטרק כשהיא בחוץ, אחרי שהיא נכנסה פנימה, לטרוק את הדלת (אחרת יש לי יונים בסלון, אני לא אוהב יונים בסלון, זין על היונים.) מישהו יכול להמליץ לי על רכיב RFID מתאים? עדיף משהו כמה שיותר מוכר בקהילת המייקרים.. תנקס

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by PrefaceAlumni,

אהלן, למישהו יש מושג איפה אני מוצא AIR DUCT בסגנון הזה: http://media.uxcell.com/uxcell/images/item/medium/ux_a07040600ux0005_ux_m.jpg לקנייה בארץ? (אני רוצה לחבר מאוורר שנמצא בפנים המארז(על חריץ הPCI) כדי שישאב אוויר מבחוץ ולא מתוך המארז)) תודה עריכה: מן הסתם אני רוצה שהוא יהיה גמיש כדי שאני אוכל להעביר אותו בפנים המארז.

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by Globalization,

בוקר אור, רציתי לשאול מאיפה ניתן להשיג קתודה או לדים למארז שלי? חיפשתי המון באילת (בעיר שלי), ולא מצאתי קתודות . יש מקום שאתם ממליצים לי להזמין ממנו? מקווה שזה המקום לשאלות הללו משום שלא מצאתי מקום אחר שמתאים. תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by CaRTeR,

אז אני ממשיך את המודינג שלי בעדכון חדש שכולל השמת הפרספקס עם חריטה של כאוס בגג המארז ,הוצאת כפתורי ההדלקה והריסט וחיתוך חור למאוור לדים עם גריל מקדימה צביעה של המארז לצבע שחור בחלק העליון לא יצא ממש טוב אז אני אשייף ואצבע מחדש ואשים לקה שקופה. בקרוב יהיה מאוור קטודה uv ועוד לדים אחד במארז עם גריל. אגב המחשב לא עולה בגלל בעיית קצר שצריכה להיפתר אבל מספק חשמל למאוורים. לדים בחריטות יתווספו בקרוב גם כן. ותצפו לעדכונים בשבוע שבועיים הקרובים 8) התמונות : http://photos.walla.co.il/carter5 נ.ב לאלה מכם שאומרים האיין קטודה במארז, זה מכיוון שהמתאם שלה נשרף והעלה עשן ;D בניסיון לחבר ל 220 וולט דרך מתאם. ולעצלנים שבינינו

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by yonib5,

שלום,אני חדש פה בפורמים התחלתי להתעניין במודינג ואני צריך קצת עזרה ממכם כדי לדעת "מה טוב ומה לא" אז ככה קודם כל חשוב לי לציין שאני לא מתכוון לעשות OC אלא רק בשביל העיצוב של המארז ככה שאני לא צריך ממש להשקיע במאווררים "חזקים" אבל כמובן שרצוי שמידת הרעש של המאווררים תיהיה לא חזקה. אז הנה כמה שאלות: 1.שקלתי על ליקנות מארז MIDI אבל ראיתי שלא ממש מתאים לעשות בו מודינג, אז אולי משהו במידה אחת יותר גדול ? - אפשר המלצות על מארזים? (לא להיסחף עם מחירים) 2.יש לנו מארז עכשיו האם כול קטודה משמשת להבלטת כבלים של UV או שצריך ליקנות קטודה מיוחדת לזה? אם כן מה מחירה ? 3.האם כשאני מפעיל את הקטודה היא נשארת דלוקה כול הזמן או שהיא נדלקת נכבת נדלקת נכבת.. ? 4.אני רוצה המלצות למאווררים שקטים…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.