עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. ה- VIN שנכנס לתוך הרכיב הוא בין 0.40 ל- 0.80 וולט. באמצעות נגד משתנה אני יוצר מחלק מתח וכך אני מכוון את מתח היחוס לרכיב. השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת מבלי להפעיל עוד את המעגל, לכמה לכוון את מתח היחוס שלי?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום לכולם במהלך פירוק שעשיתי למחשב נייד שברשותי (המקלדת לא עבדה) הצלחתי לקרוע, חלקית את הכבל שמקשר את ה palm rest ללוח אם. הכבל אחראי על תפקוד העכבר והרמקולים. (הרמקול השמאלי עוד עובד) אשמח לעצות איך ניתן לתקן/להחליף /לקנות כבל כזה חדש או אפילו יד שניה. המחשב הוא של חברת dell מדגם latitude ppx (קצת ישן - פנטיום 3) תודה רבה מראש לכל העוזרים נ.ב. לפחות המקלדת עובדת עכשיו

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by דורפל,

אני מחפש כבלים מאריכים 4 ו- 20 פינים של ספק כוח ללוח האם. מישהו מכיר חנות בארץ שמוכרת אותם? תודה

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by Gonk,

שלום אנשים, זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום אז אני מקווה שאני לא עובר פה על כמה חוקים... חבל שמצאתי את הפורום הזה רק עכשיו, אני בטוח שיש פה הרבה דברים טובים. בכל מקרה זהו לינק למוד מדהים שמצאתי: http://hardforum.com/showthread.php?t=802808 (אל תגיבו שם...) זה רק הת'ראד של התמונות מהמוד, כרגע צפו בו משהו באיזור ה740,000 איש! לא מאמינים לי? תסתכלו פה: http://hardforum.com/forumdisplay.php?f=89 (ת'ראד עליון) אם אתם רוצים להגיב, יש גם ת'ראד תגובות פה: http://hardforum.com/showthread.php?t=795831 ואני מקווה שזה יתן לכם כמה רעיונות יצירתיים... Happy modding!

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by Shlomi32,

אני מתכנן כבר הרבה זמן לבנות סאב - וופר... לפי מה שאני יודע, אני צריך רמקול, ואת זה יש לי. בנוסף לכך, ראיתי במספר סאבים שיש בתוכם מעגל חשמלי שכנאה מגביר את עוצמת הבאסים ואת הקול הנמוך. איך אני בונה את המעגל הזה ואיזה חלקים אני צריך? תודה!

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. חשבתי על רעיון פאן באס מוסתר לאדע אם יש כזה דבר אבל רציתי לנסות.. כמו שאתם רואים למטה את הציור רציתי לעשות פאן באס מוסתר כאשר A זה איפה ששמים את הCD-ROM הבסיס שם. בלוח A יש חור מעל לוח B כיוון שבB יש פוטנציומטרים אז שיהיה מקום. בפתיחה רואים את B C מכסה את כל העסק הזה. כל החלקים ABC עשוים מפרספקס. בC יש עליו פלטה קטנה של אלומיניום שיהיה מוסתר. לא הלך לי ממש לעשות את זה יש למישהו אולי רעיונות איך לבצע את זה? [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. שלום היום התחלתי את המודינג הראשון שלי,חבר שלי היה בבית שלי והציע לי לעשות מין ציור של X הוא אמר שראה אותו באינטרנט,ונורא אהב בקיצור היום שרטטתי את הציור הנה כמה תמונות של היום. בהמשך יהיו עדכונים של קדיחת החורים חיבור הפרספקס והוספת לדים.דרך אגב באמצע יהיה מאורר. הנה כמה תמונות מהיום: המארז לפני השרטוט- השרטוט הראשוני - השרטוט הסופי -

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. ככה אני אוכל לדעת כמה וואט "נשאר" לי ...

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by bneli,

אני צריך להזמין דבר כזה מאייבי למאוורר 120 אני יודע שיש כזה דבר עם שרוול וזה מה שאני צריך למודינג שאני בונה איך זה ניקרא באנגלית?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. שלום, אני מתחיל לשפץ את המארז שלי. זאת הפעם הראשונה שאני עושה MODDING אז צצות הרבה שאלות. בשלב הראשוני תכננתי לעשות חלון בדלת המארז אבל החלטתי לדחות זאת ולטפל תחילה בפאנל הקידמי. אני רוצה למלא את הפסים האלכסוניים שמצד שמאל וימין של הפאנל וגם את החור שבתחתית איפה שהחיבורי USB - מסומן באדום. מקריאה וצפיה בסרטונים הבנתי שמומלץ לעשות את המילוי באמצעות BONDO. 1. לפני שאני שם את הבונדו עם איזה נייר ליטוש לעבד את המשטחים כדי שהבונדו יתפס טוב ? 2. לאחר שהבונדו יתייבש עם איזה נייר ללטש אותו כך שיהיה חלק לגמרי ושלא יהיו גבשושיות אחרי שאני אצבע ? תודה ! [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by yakir8,

שלום אני מקווה שהשאלה מתאימה לפה זה המקום הכי מתאים שמצאתי לזה :\. למלחם שלי אין לו בכלל שפיץ וזה די מקשה בהלחמה של מספר פינים צפופים. עכשיו יש דרך "לחדד" אותו ככה שיהיה לי שפיץ? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by yonib5,

שלום,אני חדש פה בפורמים התחלתי להתעניין במודינג ואני צריך קצת עזרה ממכם כדי לדעת "מה טוב ומה לא" אז ככה קודם כל חשוב לי לציין שאני לא מתכוון לעשות OC אלא רק בשביל העיצוב של המארז ככה שאני לא צריך ממש להשקיע במאווררים "חזקים" אבל כמובן שרצוי שמידת הרעש של המאווררים תיהיה לא חזקה. אז הנה כמה שאלות: 1.שקלתי על ליקנות מארז MIDI אבל ראיתי שלא ממש מתאים לעשות בו מודינג, אז אולי משהו במידה אחת יותר גדול ? - אפשר המלצות על מארזים? (לא להיסחף עם מחירים) 2.יש לנו מארז עכשיו האם כול קטודה משמשת להבלטת כבלים של UV או שצריך ליקנות קטודה מיוחדת לזה? אם כן מה מחירה ? 3.האם כשאני מפעיל את הקטודה היא נשארת דלוקה כול הזמן או שהיא נדלקת נכבת נדלקת נכבת.. ? 4.אני רוצה המלצות למאווררים שקטים…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by yonatancalderon,

שלום, שאלה קצרה אני אנסה להיות הכי ברור שאני יכול יש לי 2 מתגים (תאורה) סמוכים אחד לשני. צירפתי קובץ תמונה חובבני כדי להראות איך החיווט שלהם הולך, במילים: כבל אחד מגיע מהקיר משורשר בין המתגים ומסתיים במתג השני ולכל מתג יש כבל נוסף מהקיר. זה היה המצב עכשיו השאלה הנה תמונה של המתג שקניתי (סליחה על הסינית) במתג שאצלי רשום באנגלית על החיבור הקיצוני N-IN ועל השני L-IN ולאחר מכן A B C D הוא מתאים לעד 4 מתגים אבל אני צריך רק 2 לא מסתדר לי איך לבצע את החיווט בבקשה עזרה. תודה, [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  14. מצטער על האיכות , צולם בעזרת מצלמת וידאו ;D כרטיס TV של פינקל :\

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by guy124,

אז ככה : בניתי לפני שנה מארז פרספקס והוא די משעמם כבר אז חשבתי על הרעיון הבא ! לקדוח מלא מלא מלא מלא חורים ולשים בהם לדים עד שכל המארז יהיה מכוסה בהם ואז יש 2 אפשרויות : 1) או לעשות מעגל כזה של ווינאפ של האורות רצים 2) שיפעלו כל הזמן מה אתם חושבים על זה ?

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. שלום רב, דבר ראשון - מנהלים, אם זה לא הפורום המתאים בבקשה תעבירו. קניתי את המחשב הזה לפני חודש, בהתחלה המארז היה עם מאוור עם אור כחול 6 לדים מסביב, עם גלגלת לידו להפעיל את האור בעוצמות. אחרי בערך 3-4 שבועות שזה היום, קניתי 3 קתודות + מאוור קריסטל + פד למחשב מקצועי. מספר הלדים במחשב - 46. מספר הלדים ליד המחשב - 7. המפרט של המחשב מצויין במידע של הווידאו. בבקשה תרשמו כאן חוות דעתכם =) היא חשובה לי מאוד. דרך אגב קרדיט לאח שלי שהוא הרכיב את כל הקתודות והמאוור. אני ערכתי את הסרטון עם אח שלי. http://www.youtube.com/watch?v=K5X_gv2xdxw להתראות ומקווה לקרוא תגובות טובות =) גל

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. אהלן, יש לי מאוורר ג'נרי לחלוטין 120MM שעובד באיזה 2500RPM או 3000, עושה סופות טורנאדו במחשב אבל עושה רעש כמו מתקפה גרעינית. חשבתי לסדר לו איזה שלט שאני אוכל להגביר אותו ולהנמיך לפי הצורך. אני מבין קצת באלקטרוניקה, ולכן חיפשתי קצת בעצמי והגעתי למסקנה [שאני לא בטוח שהיא נכונה] שאני צריך פוטנציומטר של 100 OHMS ונגד של 1K OHM. מישהו יכול לאשר לי שאני צודק? ואם כן --- מאיפה אני יכול להשיג את החלקים הללו? [מעולם לא קניתי פוטנציומר או נגד ואין לי מושג מאיפה אפשר לקנות דברים כאלו] -ג'ו

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. Started by ElemenTal,

הייתי עכשיו ב ACE וראיתי איזה ספריים יש, ניראה לי היה 4 סוגים - איזה אתם ממליצים לקחת, יענו של איזה חברה ? כולם היו בסביבות ה 25 ש"ח, לא היו כאלה שאתם אומרים שיש צבע איכותי שיכול לעלות גם 80 ש"ח... אני רוצה שהתוצאה אחרי הצביע תיהיה טובה, שזה יראה כמו מחשב שניקנה, חלק ויפה ולא משהו מוזר, לא אחיד ולא יפה... וראיתי אנשים שיוצא להם ממש יפה כאילו זה קנוי - אז זה תלוי באיך אני צובע או בצבע ? שאלה נוספת - בערכת דרמל יש לי ראשים כאלה לבנים שעשוים ממין ספוג, אז זה מה שעושים איתו פוליש ? בשביל אלה צריך לקנות את המשכה ? ועושים את זה אחרי הצביע ? זה באמת נותן מראה יותר טוב ?

• 14 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by gadm,

אני מחפש אדם עם ניסיון בעבודה עם Arduino אן Raspberry pi ושימוש במודול Bluetooth ובפרוטוקול FTP/ בברכה, גד

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. שלום לכולם אני מחפש מדריכים ברשת לאלקטרוניקה שיתחילו מאפס ויסבירו חוק אום קבל נגד קירכהוף וכולי עד ל TROUBLE SHOOTING לטכנאי אלקטרוניקה הממוצע . אפשר גם באנגלית אבל גם בעברית לא יזיק . תודה

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by DeadHunt,

שלום! אני צריך תמונה לחריטה ואני לא מוצא... אם אתם יכולים אז בבקשה תשלחו לי תמונות או אתרים של תמונות שמתאים או כל דבר שיכול לעזור תודה לעוזרים!

• 25 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. Started by gofilord,

אוקיי אז יש לי בריכה של נגדים והם מסודרים לפי הצבע הראשון שלהם במגירות. אבל אני עדיין עצלן מידי כדי לחפש כל נגד לפי מה שאני צריך. הנה הרעיון המטורף שלי. בואו נשתמש בארדואינו ובתוכנה שגוללת את כל הנגדים ובודקת את הצבעים שלהם אחד אחד, בצורה שאני אכניס לתוכנה ערך לנגד והיא תמצא לי את הנגד המבוקש. מטורף הא? אבל, ניתן לביצוע?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by urinka,

אני זוכר שלפני איזה שנה או משהוא כזה מישהו ניסה לבנות פה כרסומת CNC האם יש מישהו בפורום שהצליח לבנות אחת כזו בבית ???? אם כן היתי מעונין לדעת ביזה מנועים הוא השתמש ? באיזה מעגל חשמלי הוא השתמש כדי למשק את המנועים למחשב ? ובאיזו תוכנה הוא משתמש ?

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by Globalization,

בוקר אור, רציתי לשאול מאיפה ניתן להשיג קתודה או לדים למארז שלי? חיפשתי המון באילת (בעיר שלי), ולא מצאתי קתודות . יש מקום שאתם ממליצים לי להזמין ממנו? מקווה שזה המקום לשאלות הללו משום שלא מצאתי מקום אחר שמתאים. תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by Gonk,

התכוונתי לשים את זה בסוף, אבל חשוב שתקראו את זה, מדריך צילום מודינג (באנגלית): http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=61823 - למדתי צילום ומהנסיון שלי, המדריך הזה טוב מאוד לא יודע איזה אתרים כבר ידועים פה (וזה יותר מדי אתרים בשביל לחפש בפורום...), אז בכל מקרה, אולי מישהו יקבל רעיון טוב מהם: http://mofocases.com - לראות ולא להאמין כמה כשרון יש לאנשים http://www.slipperyskip.com/ - הבן אדם הזה יודע לעצב... לינקים לפרויקטים בצד שמאל http://mashie.org/casemods/index.html - תסתכלו על פרויקט Asteroid, כל כך פשוט לבניה ואיזה תוצאה יפה. כמו כן, פרויקט Y2k-bug הוא אחד מהמופרעים שראיתי אי פעם, כולל שיטות בניה מתקדמות מאוד http://hardforum.com/forumdisplay.php?f=89 - פור…

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.