עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Lior4543,

יש לי ספק כוח ישן (ATX 400 וואט) איך אני יכול להשתמש בו בתור מקור כוח חיצוני שאני יחבר לחשמל וישתמש בתור כוח לדברים קטנים, תנו לי בבקשה מדריך או הסבר מפורט כי אני דיי חדש בעניין של האלקטרוניקה.

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by PhoenixBoy,

טוב אני יודע שנושא הזה חרוש ועשיתי מילוני חיפושים עם מלא צירופי מילים אבל לא מצאתי שום שבלונה מתאימה. אני רוצה שבלונות בסגנון הזה: אשמח אם תביאו לי כאלו.

• 8 תגובות
    • 2k צפיות
  3. Started by Elad128,

שלום שלום! יש לי טלויזיה של סוני KV-29FX30E שהפסיקה לעבוד לפני שבוע בערך. שמדליקים אותה הלד שעל הפנל מהבהב 11 פעמים. הבנתי שזה אומר שיש בעיה עם שנאי מתח גבוה. עד כמה מסובך לתקן דבר כזה? אפשרי לבד? הנה קישור ל service manual אם זה עוזר במשהו.. http://reglage.camescope.free.fr/broadcast/SNYtv%20(FE2)%20KV25_29FX30.pdf תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  4. שלום לכולם קוראים לי שחף ואני חדש פה... ;D עכשיו אני מת לעשות פרויקט כלשהו....לא פשוט מידי כי אני מבין טיפה באלקטרוניקה אבל לא מסובך...חומרים יש לי להשיג בזול אני חושב אני רק צריך כלים.. מישהו יכול לתת לי רעיון לפרויקט כזה ואם אני יוכל להעזר בכם פה... חוצמזה אני מודה לכם על כל עזרה שתינתן לי!

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  5. יש לי מחשב ישן ואני רוצה לבנות מארז שכולו שקוף מלוחות פקספקס.. יש לי את כל הכלים שצריך ואני רק רוצה לדעת איך אפשר לחבר את הלוחות של הפרספקס (אני רוצה שהמארז יהיה שוכב..) ואם לבנות מסילות להארד דיסק ולכונן דיסקים מפרספקס (לדעתי כן) אז אם למישהו יש איזה קומבינציה איך לבנות את המארז שיגיב או אם יש מדריך... תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  6. טוב נכנסתי לפורום כאן של המודינג והתחלתי לאהוב את זה.נידבתי את אבא שלי שייעזור לי טוב הבאנו את כל המצרכים ונתקענו בלי גומי ומכיוון שלא היה ליידנו דארמל ורק דיסק החיתוך היה יוצא עקום אז החלטנו שחייבים גומי הלכנו למישהו שבונה תריסים וכאלה והוא הביא לנו גומי ממש ממש אגרסיבי חח בטירה לקח שלוש שקל על מטר בקיצור חתכנו את הגומי וזה לא היה גומי h אלה u בקיצור חשבנו איך נדביק בסוף לקחנו דבק ממש ממש חזק שלא נועד לזה ואבא שלי במקרה קנה אותו חתכנו את המארז ייצא אחלה שמנו פרספקס ניקינו הכל ושמנו לבינתיים עוד אין הרבה דברים התכוניות העתידניות שלי הם לדין,פאן באס וצביעה תאחלו לי בהצלחה הנה תמונה למה שעשינו עד עכשיו

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by asmon,

יש לי מחר מבחן על החומר הבא: א. הגדרת הדיודה ב. דיודה אידיאלית דיודה מעשית ג. אופין הדיודה ד. מודל דיודה אידיאלית. מודל מפל מתח קבוע מודל הסוללה והנגד. ה. קו עבודה ונקודת עבודה של דיודה. ו. התנגדות דינמית וסטטית. ז. דיודת זנר. ח. מעגלי קטימה. ט. שימושים של דיודה (מיישרים מצאתי קצת חומר על דיודות, אבל ממש אין לי מושג על מה מדובר שם. אתם יכולים לתת לי את הנוסחאות שאני צריך פה או משהו? ואני כבר אנסה להבין אותן. או מקורות עם חומר שאני יצליח להבין. תודה.

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  8. אז ככה, לפני כמעט שנה ראיתי את הפרוייקט הזה (אגב הבחור מסתובב פה תחת אותו ניק) והחלטתי שאני גם רוצה מערכת קטנה וניידת כזו עם כוח גרפי למשחקים שונים, במקרה גם הייתי צריך מחשב נוסף. עשיתי מחקר קטן על הרכיבים שזמינים בשוק, שיהיו הכי משתלמים מבחינת עלות/ביצועים מצד אחד ועונים על הדרישות והחיבורים שאני צריך מצד שני, בנוסף לזה שישכנסו למארז במינימום צורך בכלים ושינויים גדולים כמו בפרוייקט שנעשה(מוגבל בכלים). נרכשו הרכיבים הבאים(אם אני זוכר נכון סה"כ 350 יורו): Intel Pentium G620 (אם הייתי מודע לסלרון G530 שעתיד לבוא הוא היה נקנה) ASRock H67M-ITX G.Skill F3-10600CL9D-8GBNT MSI HD6770-MD1GD5 1024MB (הכרטיס הכי חזק שהיה ביחס לאורך, אם אני זוכר נכון רק 17 ס"מ) Samsung Spinp…

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  9. שלום, אחריי שנמאס לי מרעש רעידות הדיסק קשיח, שנוצר בגלל הרכבה לא נכונה של המארז כנראה, פירקתי את כלוב הHDD מהמארז ונשאר כלוב הCD. בינתיים הHHD שלי תלוי על כבל IDE שמחובר בברגים (רוצים תמונה?מחר בצהריים) והכל מאולתר. אני לא מבסוט מאיך שהHDD מחזיק עכשיו ואני רוצה להכניס אותו לכלוב HDD. כלים, חלקים ותקציב לבנות אחד כזה ממתכת או מפרספקס וכ"ו אין לי. לכן אבקש ממכם שאם יש לכם באיזה מארז ישן או שאם תמצאו מארז ישן אז תוציאו לי אותו ודברו איתי. תודה רבה מראש

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by TribalGhost,

אהלן לאחרונה הרמקולים שלי ( microlab solo 7c - מוגבר פנימית ) החלו להשמיע זמזום עמום (יש סרטון מכווץ בrar), גם כשלא משמיעים כלום ואף ששום דבר לא מחובר. מהסקרנות פתחתי את הרמקול שמכיל את המגבר וגיליתי שאחד הקבלים נשרף (ראה תמונה). החלפתי את הקבל השרוף בקבל מאותו הסוג (תמונה - אחרי החלפה). לא עזר. בגלל אופי הבעיה, אני חושב שאולי אחת או יותר מהדיודות נפגמו. האם למישהו יש נסיון בדברים כאלה? האם יש דרך לדעת איזו מהדיודות עלי להחליף? יש למישהו רעיון אחר שיכול לגרום לבעיה כזו? חשבתי לתת את הרמקולים לתיקון, אבל איפה ששאלתי רק בדיקה תעלה בין 150-200 שקל, לא כל כך מתחשק לי להשקיע כזה סכום ברמקולים שעלו פחות מ700 שח... …

11. Started by ranyr,

http://photos.walla.co.il/ranyr כבר הזמנתי לדים לחריטה (עם מלחם... ) חוץ מזה נגמרו לי כבר הרעיונות...

• 21 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by CyberBot,

https://streamable.com/y97cu איך אני מזיז את הרכיב מבלי להילחם איתו

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  13. אני רוצה לבנות מעגל הכולל לייזר וגלאי (פוטואלקטרי) שכאשר משהו יעבור בין קרן הלייזר לגלאי משהו יקרה (כעיקרון אני רוצה לחבר את זה לשלט של המצלמה, אז אני צריך לראות איך אני עושה את זה) יש אולי קיטים מוכנים לקטע של הלייזר? משהו נגיד שמדליק אור כשיש הפרעה לקרן או משהו כזה, ואני כבר אסב את זה לצרכים שלי. או מדריך פשוט להכין דבר כזה?

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  14. שלום לכולם, אני בונה פרויקט (משדר אות מאופנן) במסגרת הצבא ויש לי שאלה אני מעוניין שהפרויקט שלי יוכל להיות מוזן גם מכבל חשמל רגיל, וגם דרך המצת של האוטו (כאשר אני לא נמצא בקרבת חשמל) תוכלו לעזור לי ולייעץ איך אפשר לממש את זה? מה צריך בשביל זה? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by CyberBot,

לדוגמא במעגל הזה: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjbzMAiCMlGpJBwQ8K0SZLCEvyYpmOcfWCESwiqpgFv2EFtFt9_Q ממה שהבנתי הערך Ic שבDATA SHEET של הטרנזיסטור זה יהיה הזרם המקסימלי שאני יוכל למשוך בתצורה הזאת זה נכון או שלא הבנתי נכון? לדוגמא(של הטרנזיסטור הזה tip2955): IC Collector Current 15 A למה במעגל זה מראה רק עד 3A?

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by jackhammer,

יש לי HUB קטן של 4 יציאות USB נורא נחמד ושימושי אבל הם 1.1 יש איזשהי דרך להפוך אותם ל2.0? נגד יותר קטן שיהיה לו יותר מתח? החלפת סדר הכבלים? איך זה בדיוק עובד? תודה מראש על העזרה

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  17. היי חברה הייתי רוצה להתחיל איזשהו פרויקט בארדואינו ואפילו כבר יש לי רעיון לפרויקט אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל מבחינת חומרה. איזה כרטיס ארדואינו לקנות כבסיס? איזה תוספות? כדאי לקנות מקורי או תואם? בארץ או בחו"ל? מאחר ואני מתכנת, לא נראה לי שתהיה לי בעיה עם החלק התכנותי. הרעיון שלי להתחלה הוא בנייה של מכשיר בייבי סיטר דרך הטלפון. לדוגמה, אני רוצה לשבת אצל השכנים ולבדוק אם הילד בבית בוכה. אז אני מתקשר למכשיר בייבי סיטר שנמצא ליד הילד (שיש לו כמובן סים) ובצורה אוטומטית הוא עונה לי ומשמיע את כל מה שיש בחדר. אם הבנתי נכון את הקונספט, אני צריך את הרכיבים הבאים: 1) כרטיס ארדואינו בסיסי (איזה כדאי לקנות?) 2) רכיב שקולט GSM/GPRS 3) מיקרופון שיקלוט את הרעשים בחדר 4) בטריה או חיבור …

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by נימרוד נימרוד נחמן,

שלום רב לכולם אני רוצה לעשות משהו שלצורך העניין יוצא מאותו קו חוט מתח של 4 וולט ואני רוצה להתקין על אותו חוט חלק שיוריד לי מתח של חצי וולט לצורך העניין העניין פה שאותו מתח של 4 וולט משחק תמיד ב1 וולט ל5 וולט באותם נתונים אני רוצה שתמיד ירד בחצי וולט האם ניתן לעשות דבר כזה תודה

19. במדריך הוא כתב שהוא השתמש בשלט ישן של וידאו, אבל לכל שלט יש אות שונה איך הוא כיוון שהמקלט יקלוט דווקא את השלט הזה??? והכותב של המדריך גם ציין שהוא פרסם את זה במודינג בשעה - 6, איפה מוצאים את כל הסדרה חח?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by yakir8,

שלום אני מקווה שהשאלה מתאימה לפה זה המקום הכי מתאים שמצאתי לזה :\. למלחם שלי אין לו בכלל שפיץ וזה די מקשה בהלחמה של מספר פינים צפופים. עכשיו יש דרך "לחדד" אותו ככה שיהיה לי שפיץ? תודה מראש

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by J0n1,

שלום. אני רוצה להרכיב מעגל של 3 לדים UB. הם יפעלו בחוץ לכן המקור מתח צריך להיות סוללה. הבעיה היא שסוללה לא תחזיק הרבה זמן, ולהטעין/להחליף כל פעם את הסוללה זה קצת לא פרקטי. חשבתי על לוח סולארי, אבל הלדים יפעלו בחושך דווקא, אז בשביל שזה יעבוד אני צריך לחבר את הלוח לסוללה נטענת ואותה לחבר ללדים, אבל זה כבר יותר מסובך וגם הלדים יהיו תמיד בחושך, אז זה גם לא יעזור לי. יש לכם רעיונות איך למצוא מקור חשמל שיחזיק להרבה זמן? אני לא יודע כמה 3 לדים לוקחים, אבל לכמה זמן הם יפעלו עם 2 סוללות AA? או עם סוללת 9V?

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by ofir123,

אחר צהריים טובים! מצאתי היום בבוידם רמקולים חדשים של פאנסוטיק דגם EAB-T50 והבעיה שבשום מקום באינטרנט לא מצאתי מידע על הרמקולים האלה. אני מעוניין לחבר אותם לעוד זוג נוסף באוטו, מישהו יודע איך אני עושה זאת? ידע באלקטרוניקה ובחשמל יש ולפי מה שהבנתי הכל עובד על 12V. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  23. Started by ATI POWNZ,

שלום, רציתי לדעת איך אני יכול ליצור מדבקות למארז שלי? תודה ???

24. Started by Moty_p,

שלום לכם אנשים.. יש לי מעבדים ישנים של סוקט 478 775 ועוד סלרונים שונים אני רוצה לקחת אחד לחבר אותו ל 5V של ה USB וכך לגרום למעבד להתחמם לטמפ' של 50 או 60 מעלות איך אפשר לעשות את זה?

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by wons,

יש כאן חבר'ה שבנו צורב לאחד מהבקרים הנ"ל?

• 0 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים