עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי מחשב ישן ואני רוצה לבנות מארז שכולו שקוף מלוחות פקספקס.. יש לי את כל הכלים שצריך ואני רק רוצה לדעת איך אפשר לחבר את הלוחות של הפרספקס (אני רוצה שהמארז יהיה שוכב..) ואם לבנות מסילות להארד דיסק ולכונן דיסקים מפרספקס (לדעתי כן) אז אם למישהו יש איזה קומבינציה איך לבנות את המארז שיגיב או אם יש מדריך... תודה רבה!

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. שלום לכולם, הנני מתחיל טרי ונתקל בבעיה פשוטה של להעלות תכנית "Blink" כהתנסות. עובד על Win 7, התקנתי את ה- IDE מחדש ובדקתי כי אכן הדרייבר הותקן, הלוח נבחר ב-Tools וכמובן COM7 (לא 1) לאחר קימפול העלאת הקוד לוקחת זמן רב ומתקבלות השורות הבאות: avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM7": Access is denied. avrdude: ser_drain(): read error: The handle is invalid. processing.app.debug.RunnerException at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:129) at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1672) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1578) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1550) at processing…

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by CyberBot,

לדוגמא במעגל הזה: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjbzMAiCMlGpJBwQ8K0SZLCEvyYpmOcfWCESwiqpgFv2EFtFt9_Q ממה שהבנתי הערך Ic שבDATA SHEET של הטרנזיסטור זה יהיה הזרם המקסימלי שאני יוכל למשוך בתצורה הזאת זה נכון או שלא הבנתי נכון? לדוגמא(של הטרנזיסטור הזה tip2955): IC Collector Current 15 A למה במעגל זה מראה רק עד 3A?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by ravid,

היי לכולם,אחרי שראיתי את העבודות היפות שלכם באתר רציתי גם להוסיף למחשב תאורה קטנה מלדים. אני קונה היום בצהריים כמה רכיבים לפרויקט שלי באלקטרוניקה אז אני חשבתי למה לא לקנות כמה לדים,הלדים שאני משתמש בדרך כלל הם כאלו שעולים כמה אגורות ובעלות עוצמה שבקושי מאירות את עצמם אתם בטח מכירים אותם... אז איזה גודל כדאי לקנות (3mm 5mm)? איזה צבעים מוכרים (אני מכיר רק לבן אדום כחול צהוב וירוק {וסגול אם נותים להם מתח של מעל 5 וולט :})? איזה עוצמה היא חזקה יחסית (לפי מה שהבנתי 3000mcd ומעלה זה חזק)? וסוגים (ראיתי באתר אחד שיש מסוג גרניום שעלו ל 6 שקל כל אחת,די יקר אבל אם זה חזק ומרוכז אז אולי זה שווה את זה)? תודה על ההעזרה,אני בטוח שזה יעזור לאלו שיעשו חיפוש על לדים בעתיד.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. אז ככה, לפני כמעט שנה ראיתי את הפרוייקט הזה (אגב הבחור מסתובב פה תחת אותו ניק) והחלטתי שאני גם רוצה מערכת קטנה וניידת כזו עם כוח גרפי למשחקים שונים, במקרה גם הייתי צריך מחשב נוסף. עשיתי מחקר קטן על הרכיבים שזמינים בשוק, שיהיו הכי משתלמים מבחינת עלות/ביצועים מצד אחד ועונים על הדרישות והחיבורים שאני צריך מצד שני, בנוסף לזה שישכנסו למארז במינימום צורך בכלים ושינויים גדולים כמו בפרוייקט שנעשה(מוגבל בכלים). נרכשו הרכיבים הבאים(אם אני זוכר נכון סה"כ 350 יורו): Intel Pentium G620 (אם הייתי מודע לסלרון G530 שעתיד לבוא הוא היה נקנה) ASRock H67M-ITX G.Skill F3-10600CL9D-8GBNT MSI HD6770-MD1GD5 1024MB (הכרטיס הכי חזק שהיה ביחס לאורך, אם אני זוכר נכון רק 17 ס"מ) Samsung Spinp…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by ATI POWNZ,

שלום, רציתי לדעת איך אני יכול ליצור מדבקות למארז שלי? תודה ???

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by Blinker,

חשבתי איך לגרום להארדיסק ישן ולא נחוץ לשמש למשאת אויר עוצמתי ועלה במוחי רעיון ... אם לקחת הארדיסק ובקדימה שלו לקדוח שני חורים כמצויור בציור לחבר אליו צנרת עד כמה אתם חושבים שזה יעבוד האם זה יהיה אפקטיבי ומה לדעתכם תהיה רמת הרעש של הדבר הזה ? מצתער על הרעיונות המפגרים שלי [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. שלום לכולם, אני בונה פרויקט (משדר אות מאופנן) במסגרת הצבא ויש לי שאלה אני מעוניין שהפרויקט שלי יוכל להיות מוזן גם מכבל חשמל רגיל, וגם דרך המצת של האוטו (כאשר אני לא נמצא בקרבת חשמל) תוכלו לעזור לי ולייעץ איך אפשר לממש את זה? מה צריך בשביל זה? תודה רבה

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by smalul,

חברי הפורום שלום ברשותי מסך ViewSonic VP930 (דגם VS10725) שרכשתי בשנת 2007. מדובר במסך בגודל "19 ביחס של 4:3 (המסך הזה הומלץ בחום באותה התקופה בגלל הפאנל בו נעשה שימוש). לפני מספר שנים הוא התקלקל ומאז לא נעשה בו דבר. לפני כשבוע החלטתי לבדוק האם ניתן לתקן אותו (בכל זאת, המסך עלה לי 2000 ש"ח וחשבתי ששווה להשקיע 100-200 ש"ח בכדי להחזירו לשימוש) ומסרתי אותו למעבדה שמתקנת טלויזיות ומסכים. היום הגעתי למעבדה והטכנאי אמר שהבעיה היא שיש שבב שאמור לתת לו פקודה לפעול אך הוא התקלקל, וכתוצאה מכך לאחר כמה שניות המסך עובר למצב המתנה. הבעיה היא שהוא לא מצליח להשיג חלק מתאים ולכן הוא לא יכול לתקן את המסך (ולא, הוא לא ביקש תשלום). הוא הציע 2 אפשרויות: א. קניית לוח בקרה שלם משומש, דבר שאמור…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by wons,

יש כאן חבר'ה שבנו צורב לאחד מהבקרים הנ"ל?

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by silky,

שלום רב, הייתי שמח לדעת איך לפרק את השני לדים שנמצאים בקדמת המארז(ואולי גם את השניים מאחור) כי הם מאירים לי את החדר ובגדול מעצבנים אותי, מה שגורם לי לשים חולצה שחורה על קדמת המארז ובכך אני פוגם בזרימת האוויר. תודה לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by Gonk,

שלום אנשים, זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום אז אני מקווה שאני לא עובר פה על כמה חוקים... חבל שמצאתי את הפורום הזה רק עכשיו, אני בטוח שיש פה הרבה דברים טובים. בכל מקרה זהו לינק למוד מדהים שמצאתי: http://hardforum.com/showthread.php?t=802808 (אל תגיבו שם...) זה רק הת'ראד של התמונות מהמוד, כרגע צפו בו משהו באיזור ה740,000 איש! לא מאמינים לי? תסתכלו פה: http://hardforum.com/forumdisplay.php?f=89 (ת'ראד עליון) אם אתם רוצים להגיב, יש גם ת'ראד תגובות פה: http://hardforum.com/showthread.php?t=795831 ואני מקווה שזה יתן לכם כמה רעיונות יצירתיים... Happy modding!

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. אני רוצה לבנות מעגל הכולל לייזר וגלאי (פוטואלקטרי) שכאשר משהו יעבור בין קרן הלייזר לגלאי משהו יקרה (כעיקרון אני רוצה לחבר את זה לשלט של המצלמה, אז אני צריך לראות איך אני עושה את זה) יש אולי קיטים מוכנים לקטע של הלייזר? משהו נגיד שמדליק אור כשיש הפרעה לקרן או משהו כזה, ואני כבר אסב את זה לצרכים שלי. או מדריך פשוט להכין דבר כזה?

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by ofir123,

אחר צהריים טובים! מצאתי היום בבוידם רמקולים חדשים של פאנסוטיק דגם EAB-T50 והבעיה שבשום מקום באינטרנט לא מצאתי מידע על הרמקולים האלה. אני מעוניין לחבר אותם לעוד זוג נוסף באוטו, מישהו יודע איך אני עושה זאת? ידע באלקטרוניקה ובחשמל יש ולפי מה שהבנתי הכל עובד על 12V. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  15. Started by asmon,

יש לי מחר מבחן על החומר הבא: א. הגדרת הדיודה ב. דיודה אידיאלית דיודה מעשית ג. אופין הדיודה ד. מודל דיודה אידיאלית. מודל מפל מתח קבוע מודל הסוללה והנגד. ה. קו עבודה ונקודת עבודה של דיודה. ו. התנגדות דינמית וסטטית. ז. דיודת זנר. ח. מעגלי קטימה. ט. שימושים של דיודה (מיישרים מצאתי קצת חומר על דיודות, אבל ממש אין לי מושג על מה מדובר שם. אתם יכולים לתת לי את הנוסחאות שאני צריך פה או משהו? ואני כבר אנסה להבין אותן. או מקורות עם חומר שאני יצליח להבין. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by Elad128,

שלום שלום! יש לי טלויזיה של סוני KV-29FX30E שהפסיקה לעבוד לפני שבוע בערך. שמדליקים אותה הלד שעל הפנל מהבהב 11 פעמים. הבנתי שזה אומר שיש בעיה עם שנאי מתח גבוה. עד כמה מסובך לתקן דבר כזה? אפשרי לבד? הנה קישור ל service manual אם זה עוזר במשהו.. http://reglage.camescope.free.fr/broadcast/SNYtv%20(FE2)%20KV25_29FX30.pdf תודה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by FME,

שלום לכם, אין לי מושג איפה לשאול את זה אז בגלל שראיתי שהפורום נקרא אלקטרוניקה אז אולי זה כן מתאים לפה . יש לי בעיה .. אני מנסה לפתור תרגיל ואני לא ממש מצליח . משום מה אני מתבלבל נורא ספציפית בתרגילים מהסוג הזה.. (אני מתכונן למתכונת ולבגרות באלקטרוניקה ומחשבים ג' שעוד כמה ימים תתקיים לי) אם אפשר בבקשה עזרה זה יעזור לי ממש! http://elecomp.cet.ac.il/CETHandler.ashx?n=CetEntities.FileViewer&i=7b6c26a9-ffd0-426d-b508-19d6c9d151f1&id=20011 תרגיל 2 - RC רשת HP.. הקטע היחיד שאני ל מבין זה כששואלים אותי על VOUT ברגע מסוים (כמו סעיפים ב' וג'..) תודה רבה.

18. Started by PrefaceAlumni,

אהלן, למישהו יש מושג איפה אני מוצא AIR DUCT בסגנון הזה: http://media.uxcell.com/uxcell/images/item/medium/ux_a07040600ux0005_ux_m.jpg לקנייה בארץ? (אני רוצה לחבר מאוורר שנמצא בפנים המארז(על חריץ הPCI) כדי שישאב אוויר מבחוץ ולא מתוך המארז)) תודה עריכה: מן הסתם אני רוצה שהוא יהיה גמיש כדי שאני אוכל להעביר אותו בפנים המארז.

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. חשבתי על רעיון פאן באס מוסתר לאדע אם יש כזה דבר אבל רציתי לנסות.. כמו שאתם רואים למטה את הציור רציתי לעשות פאן באס מוסתר כאשר A זה איפה ששמים את הCD-ROM הבסיס שם. בלוח A יש חור מעל לוח B כיוון שבB יש פוטנציומטרים אז שיהיה מקום. בפתיחה רואים את B C מכסה את כל העסק הזה. כל החלקים ABC עשוים מפרספקס. בC יש עליו פלטה קטנה של אלומיניום שיהיה מוסתר. לא הלך לי ממש לעשות את זה יש למישהו אולי רעיונות איך לבצע את זה? [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by marok,

שלום, אני מעוניין להשתמש בארדואינו כבקר PLC למכונה שאני בונה בעבודה ... (ומכיוון שאיני יודע את השפה של ארדואינו) רציתי לדעת אם יש תוכנה שאני יכול לסרטט בה דיאגרמת סולם (כמו בבקרי PLC רגילים) והיא תפרש לי את הדיאגרמה לשפה שהארדואינו מבין? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. יש לי תמארז הזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13507&catid=878 אני רוצה לשים לו מאורר 120 בצד,זה אפשרי?

• 24 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום, מקווה שאני בפורום הנכון. השאלה בקיצור: איך מאפשרים ברספברי פי4 קישוריות Wifi בזמן שלEthernet port מחוברת מצלמת IP? האם ניתן במקביל? ובפירוט: אני עוסק בפרוייקט הקשור בעיבוד תמונה על גבי רספברי פי4 (מריץ ראספביאן). בגדול, פיד ממצלמה (ספריית opencv בפיית'ון) עובר עיבוד ראשוני לוקאלי על הרספברי (קוד פיית'ון) והדאטה המתקבל מכל פריים נשלח לשרת בענן להמשך הפייפליין. עד כה עבדנו עם מצלמות web שונות ומודול הPiCamera, והתקשורת לענן הן דרך תקשורת קווית והן אלחוטית (לראוטר) עבדה ללא דופי. לאחרונה עלתה דרישה עסקית לאפשר גם חיבור מצלמות IP באמצעות כבל ethernet עם תקשורת אלחוטית לראוטר. לצורך העניין הגדרתי כתובת static ip לרספברי כך ש…

23. Started by limer,

ברצוני לחבר מתג חיצוני {לא במארז} להדלקת המחשב אשר יגיע עד למקלדת {ברשותי מקלדת WAVE אשר מחוברת ב USB בחוט מאריך של 3 מטר} הייתי מעוניין לקבל הסבר כיצד ניתן לבצע זאת ואם ניתן לקבל איור או תרשים פשוט שמצורף להסבר יהיה מעולה על פי הבנתי אני רק צריך לקחת לחצן {לא מתג OFF/ON } לחתוך את החוט של הכפתור של המחשב לחבר כבל חיצוני באורך הרצוי לחברו לחלק שחתחתי כאשר צד אחד מחובר ישירות ללוח אם והצד השני ישירות ללחצן החיצוני .... בתודה מראש LIMER

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by x-pac,

תראו אני חדש במודינג ולא היה לי רעיון חדיש אז עשיתי מודינג קלאסי (לדעתי) 1 פתיחת חלון צד 2 גריל במאוורר 3 קטודה כחולה של Sunbeam וזהו תגיבו.. ונ"ב התמונות לא באיכות טובה [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by sectorix,

שלום לכולם, כשבניתי את המערכת לפני חודשיים, לא ידעתי עדיין שהאתר הזה קיים... ולכן כל היומן באנגלית באתר XtremeSystems לאחרונה קיבלתי המון ביקורות טובות על הביצועים ואיכות העבודה עצמה. מקווה שתאהבו : http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?274203-Sectorix-s-Water-Cooling-Build-(Obsidian-800d)&p=4927358#post4927358 אני מתכנן מספר שידרוגים בקרוב, ביניהם מעבד חזק יותר ובקרה שונה למאווררים.. סרטון ( באנגלית ) שפרסמתי ביו-טיוב לאחר סיום הפרוייקט : http://youtu.be/1VlnOEDtW5E תודה לכולם ! Sectorix.

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.