אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום רב, ברשותי מארז Chieftec Dragon DX-01BLD Tower וכמו שתוכלו מיד לראות בתמונות המצורפות הוא מאוד לא מסודר מבחינת חוטים. ניסיתי כבר מספר פעמים לסדר את כל החוטים בצורה כזו שהם לא ייראו לעין ושזרימת האוויר בתוך המארז תיהיה טובה, אבל לצערי לא הצלחתי. אני סקרן לדעה מה בעצם הסוד בסידור נכון ויעיל של המארז? אשמח לשמוע עצות וטיפים בנוגע לסידור של המארז. בכל מקרה, אם יש מישהו מאיזור ראשל"צ שיהיה מוכן להירתם ולעזור לי בסידור המארז אני אודה לו מאוד! תודה רבה! [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה, לפני כמעט שנה ראיתי את הפרוייקט הזה (אגב הבחור מסתובב פה תחת אותו ניק) והחלטתי שאני גם רוצה מערכת קטנה וניידת כזו עם כוח גרפי למשחקים שונים, במקרה גם הייתי צריך מחשב נוסף. עשיתי מחקר קטן על הרכיבים שזמינים בשוק, שיהיו הכי משתלמים מבחינת עלות/ביצועים מצד אחד ועונים על הדרישות והחיבורים שאני צריך מצד שני, בנוסף לזה שישכנסו למארז במינימום צורך בכלים ושינויים גדולים כמו בפרוייקט שנעשה(מוגבל בכלים). נרכשו הרכיבים הבאים(אם אני זוכר נכון סה"כ 350 יורו): Intel Pentium G620 (אם הייתי מודע לסלרון G530 שעתיד לבוא הוא היה נקנה) ASRock H67M-ITX G.Skill F3-10600CL9D-8GBNT MSI HD6770-MD1GD5 1024MB (הכרטיס הכי חזק שהיה ביחס לאורך, אם אני זוכר נכון רק 17 ס"מ) Samsung Spinp…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש אחד באתר של אריהב.. התקשתי כדי להזמין ואמרו שאין אותו ולא יהיה... איפה אוכל למצוא סכמה + רשימת רכיבים של המגבר הזה / אחד דומה? תודה לעוזרים...
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מחר מבחן על החומר הבא: א. הגדרת הדיודה ב. דיודה אידיאלית דיודה מעשית ג. אופין הדיודה ד. מודל דיודה אידיאלית. מודל מפל מתח קבוע מודל הסוללה והנגד. ה. קו עבודה ונקודת עבודה של דיודה. ו. התנגדות דינמית וסטטית. ז. דיודת זנר. ח. מעגלי קטימה. ט. שימושים של דיודה (מיישרים מצאתי קצת חומר על דיודות, אבל ממש אין לי מושג על מה מדובר שם. אתם יכולים לתת לי את הנוסחאות שאני צריך פה או משהו? ואני כבר אנסה להבין אותן. או מקורות עם חומר שאני יצליח להבין. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
בהמשך לנסיונותי לשלוט במזגן, פיתחתי אוסילוסקופ פשוט לצפייה בסיגנל מה-IR Receiver: http://srooltheknife.blogspot.co.il/2012/10/arduino-adventures-part-ii.html לא מי יודע מה משוכלל, אבל יכול לעזור... ישראל
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אנשים ... בזמן האחרון התחלתי מאוד להתעניין בתחום המודינג ... וגם קראתי מדריכים רבים באתר הזה ובאתרים נוספים .. אך דברים רבים לא הבנתי כי הרוב מלוווה בתמונות אך לא בכל השלבים ולא תמונות מדויקות מספיק .. ולהתחלה רציתי לעשות חלון בצד המארז + תאורה קלה בפנים המחשב .. ולכן רציתי לשאול :::: 1. איך גוזרים את המתכת של המארז לחלון ? עם אילו קלים ? 2. עם מה מכסים את החור ? איזה פלסטיק ? 3. מה זה הגומי שכל הזמן מוזכר לשים ? למה הוא משמש ? איפה קונים אותו בב"ש ? ולגבי התאורה אני ישאל אחר כך ........
-
- 18 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
עזרה...! שהייתי תמיד לחוץ על ההתחיל של ה xp שלי היה לי תמיד תמונה למלה ולידה רשום מה שרציתי תמיד לרשום ליד התמונה והיום אין לי תמונה רק רשום לי בלי תמונה משהו יכול לעזור לי בבקשה בקשר לזה.?? תודה מראש......!!!
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
http://www.thebestcasescenario.com/toxic/toxic1.html http://www.thebestcasescenario.com/pics/html/case_side.html http://www.thebestcasescenario.com/pics/html/front.html http://www.thebestcasescenario.com/Matrix%20Pics/rebirth_1.html
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם פירקתי מסך ממחשב נייד ישן מאוד (300 מגהרץ מעבד וזיכרון SD-RAM) ואת שאר המחשב זרקתי. יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות עם המסך (למשל משהו כמו המסגרות האלה עם תמונות מתחלפות) ואיך לעשות את זה מבחינת החיבורים? צירפתי תמונות של החוטים שיוצאים מהמסך והחיבורים שלהם, תודה לכל העוזרים [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חשבתי איך לגרום להארדיסק ישן ולא נחוץ לשמש למשאת אויר עוצמתי ועלה במוחי רעיון ... אם לקחת הארדיסק ובקדימה שלו לקדוח שני חורים כמצויור בציור לחבר אליו צנרת עד כמה אתם חושבים שזה יעבוד האם זה יהיה אפקטיבי ומה לדעתכם תהיה רמת הרעש של הדבר הזה ? מצתער על הרעיונות המפגרים שלי [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אם יש לי התקן USB כלשהו שאני לא רוצה שתמיד יהיה מחובר למחשב, אבל מנגד אני לא רוצה כל הזמן לחבר ולנתק אותו פיזית בעצמי, חשבתי להשתמש במתג שיאפשר לעשות את זה בקלות.. השאלה כמה ערוצים צריך שהמתג הזה ימתג? בגדול, אני יודע שב-USB יש 4 חוטים: 5v Data Minus Data Plus 0v עכשיו אני יכול לקנות מתג שכולל 4 ערוצים, ומן הסתם זה יעשה את העבודה.. השאלה אם אפשר עם פחות? אם אקח מתג של ערוץ אחד בלבד, ואשים אותו על החוט של ה-5v, אז זה אכן יעצור את המתח, אבל מה לגבי חוטי ה-Data? אולי זה יפריע שהם לא מנותקים? אודה למי שיודע מה נכון לעשות כאן תודה card
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום ברשותי מסך ViewSonic VP930 (דגם VS10725) שרכשתי בשנת 2007. מדובר במסך בגודל "19 ביחס של 4:3 (המסך הזה הומלץ בחום באותה התקופה בגלל הפאנל בו נעשה שימוש). לפני מספר שנים הוא התקלקל ומאז לא נעשה בו דבר. לפני כשבוע החלטתי לבדוק האם ניתן לתקן אותו (בכל זאת, המסך עלה לי 2000 ש"ח וחשבתי ששווה להשקיע 100-200 ש"ח בכדי להחזירו לשימוש) ומסרתי אותו למעבדה שמתקנת טלויזיות ומסכים. היום הגעתי למעבדה והטכנאי אמר שהבעיה היא שיש שבב שאמור לתת לו פקודה לפעול אך הוא התקלקל, וכתוצאה מכך לאחר כמה שניות המסך עובר למצב המתנה. הבעיה היא שהוא לא מצליח להשיג חלק מתאים ולכן הוא לא יכול לתקן את המסך (ולא, הוא לא ביקש תשלום). הוא הציע 2 אפשרויות: א. קניית לוח בקרה שלם משומש, דבר שאמור…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, הנני מתחיל טרי ונתקל בבעיה פשוטה של להעלות תכנית "Blink" כהתנסות. עובד על Win 7, התקנתי את ה- IDE מחדש ובדקתי כי אכן הדרייבר הותקן, הלוח נבחר ב-Tools וכמובן COM7 (לא 1) לאחר קימפול העלאת הקוד לוקחת זמן רב ומתקבלות השורות הבאות: avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM7": Access is denied. avrdude: ser_drain(): read error: The handle is invalid. processing.app.debug.RunnerException at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:129) at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1672) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1578) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1550) at processing…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי לכולם,אחרי שראיתי את העבודות היפות שלכם באתר רציתי גם להוסיף למחשב תאורה קטנה מלדים. אני קונה היום בצהריים כמה רכיבים לפרויקט שלי באלקטרוניקה אז אני חשבתי למה לא לקנות כמה לדים,הלדים שאני משתמש בדרך כלל הם כאלו שעולים כמה אגורות ובעלות עוצמה שבקושי מאירות את עצמם אתם בטח מכירים אותם... אז איזה גודל כדאי לקנות (3mm 5mm)? איזה צבעים מוכרים (אני מכיר רק לבן אדום כחול צהוב וירוק {וסגול אם נותים להם מתח של מעל 5 וולט :})? איזה עוצמה היא חזקה יחסית (לפי מה שהבנתי 3000mcd ומעלה זה חזק)? וסוגים (ראיתי באתר אחד שיש מסוג גרניום שעלו ל 6 שקל כל אחת,די יקר אבל אם זה חזק ומרוכז אז אולי זה שווה את זה)? תודה על ההעזרה,אני בטוח שזה יעזור לאלו שיעשו חיפוש על לדים בעתיד.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ראיתי כל מיני מארזים שיש על החוטים שלהם כל מיני כיסויים כמו זה למשל: http://www.hwzone.co.il/gallery/album122/aah?full=1 http://www.hwzone.co.il/gallery/album118/aaa?full=1 איפה משיגים כאלה(אם בכלל) מכינים אותם לבד? פשוט...איך?
-
- 20 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איפה אני יכול למצוא חנויות אלקטרוניקה או רק נגדים בת"א והסביבה לא כולל "דקדה"....אין להם נגדים...
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להשתמש בארדואינו כבקר PLC למכונה שאני בונה בעבודה ... (ומכיוון שאיני יודע את השפה של ארדואינו) רציתי לדעת אם יש תוכנה שאני יכול לסרטט בה דיאגרמת סולם (כמו בבקרי PLC רגילים) והיא תפרש לי את הדיאגרמה לשפה שהארדואינו מבין? תודה.
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ברצוני לחבר מתג חיצוני {לא במארז} להדלקת המחשב אשר יגיע עד למקלדת {ברשותי מקלדת WAVE אשר מחוברת ב USB בחוט מאריך של 3 מטר} הייתי מעוניין לקבל הסבר כיצד ניתן לבצע זאת ואם ניתן לקבל איור או תרשים פשוט שמצורף להסבר יהיה מעולה על פי הבנתי אני רק צריך לקחת לחצן {לא מתג OFF/ON } לחתוך את החוט של הכפתור של המחשב לחבר כבל חיצוני באורך הרצוי לחברו לחלק שחתחתי כאשר צד אחד מחובר ישירות ללוח אם והצד השני ישירות ללחצן החיצוני .... בתודה מראש LIMER
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מתחיל לשפץ את המארז שלי. זאת הפעם הראשונה שאני עושה MODDING אז צצות הרבה שאלות. בשלב הראשוני תכננתי לעשות חלון בדלת המארז אבל החלטתי לדחות זאת ולטפל תחילה בפאנל הקידמי. אני רוצה למלא את הפסים האלכסוניים שמצד שמאל וימין של הפאנל וגם את החור שבתחתית איפה שהחיבורי USB - מסומן באדום. מקריאה וצפיה בסרטונים הבנתי שמומלץ לעשות את המילוי באמצעות BONDO. 1. לפני שאני שם את הבונדו עם איזה נייר ליטוש לעבד את המשטחים כדי שהבונדו יתפס טוב ? 2. לאחר שהבונדו יתייבש עם איזה נייר ללטש אותו כך שיהיה חלק לגמרי ושלא יהיו גבשושיות אחרי שאני אצבע ? תודה ! [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
hi everyone! i'm going to buy 2 new parts for my guitar selector and an input jack i thought that modding it would be nice i thought about painting flames on it and i wanted to ask u guys to help me with "shablonot" and practicly how to do it... http://www.pbase.com/image/29873974 so take a look at the picture and pose suggestions! thx guys and i have a little problem that i cant write in hebrew correct: when i write on the keyboard גיא לי קוראים it's written on the screen as קוראים לי גיא it's pissing me off so plz help me with that too thx!!! אאאווו זה ממש מוזר בת'רד זה נראה בסדר ושאני כותב זה נראה הפוך :'(
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתכנן כבר הרבה זמן לבנות סאב - וופר... לפי מה שאני יודע, אני צריך רמקול, ואת זה יש לי. בנוסף לכך, ראיתי במספר סאבים שיש בתוכם מעגל חשמלי שכנאה מגביר את עוצמת הבאסים ואת הקול הנמוך. איך אני בונה את המעגל הזה ואיזה חלקים אני צריך? תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, שאלה קצרה אני אנסה להיות הכי ברור שאני יכול יש לי 2 מתגים (תאורה) סמוכים אחד לשני. צירפתי קובץ תמונה חובבני כדי להראות איך החיווט שלהם הולך, במילים: כבל אחד מגיע מהקיר משורשר בין המתגים ומסתיים במתג השני ולכל מתג יש כבל נוסף מהקיר. זה היה המצב עכשיו השאלה הנה תמונה של המתג שקניתי (סליחה על הסינית) במתג שאצלי רשום באנגלית על החיבור הקיצוני N-IN ועל השני L-IN ולאחר מכן A B C D הוא מתאים לעד 4 מתגים אבל אני צריך רק 2 לא מסתדר לי איך לבצע את החיווט בבקשה עזרה. תודה, [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום היום התחלתי את המודינג הראשון שלי,חבר שלי היה בבית שלי והציע לי לעשות מין ציור של X הוא אמר שראה אותו באינטרנט,ונורא אהב בקיצור היום שרטטתי את הציור הנה כמה תמונות של היום. בהמשך יהיו עדכונים של קדיחת החורים חיבור הפרספקס והוספת לדים.דרך אגב באמצע יהיה מאורר. הנה כמה תמונות מהיום: המארז לפני השרטוט- השרטוט הראשוני - השרטוט הסופי -
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך להזמין דבר כזה מאייבי למאוורר 120 אני יודע שיש כזה דבר עם שרוול וזה מה שאני צריך למודינג שאני בונה איך זה ניקרא באנגלית?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם במהלך פירוק שעשיתי למחשב נייד שברשותי (המקלדת לא עבדה) הצלחתי לקרוע, חלקית את הכבל שמקשר את ה palm rest ללוח אם. הכבל אחראי על תפקוד העכבר והרמקולים. (הרמקול השמאלי עוד עובד) אשמח לעצות איך ניתן לתקן/להחליף /לקנות כבל כזה חדש או אפילו יד שניה. המחשב הוא של חברת dell מדגם latitude ppx (קצת ישן - פנטיום 3) תודה רבה מראש לכל העוזרים נ.ב. לפחות המקלדת עובדת עכשיו
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-