אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום, הבנתי שלפני שאני מריכב את חלקי המחשב למארז אני צרך להאריק את עצמי (מלשון הארקה אם מישהו לא הבין...) אז איך אני עושה את זה?? אם אין לי אמצעים מיוחדים כמו נעלי הארקה וכל מיני דברים שמיועדים לזה.... תודה מראש, ניר.
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום,אני חדש פה בפורמים התחלתי להתעניין במודינג ואני צריך קצת עזרה ממכם כדי לדעת "מה טוב ומה לא" אז ככה קודם כל חשוב לי לציין שאני לא מתכוון לעשות OC אלא רק בשביל העיצוב של המארז ככה שאני לא צריך ממש להשקיע במאווררים "חזקים" אבל כמובן שרצוי שמידת הרעש של המאווררים תיהיה לא חזקה. אז הנה כמה שאלות: 1.שקלתי על ליקנות מארז MIDI אבל ראיתי שלא ממש מתאים לעשות בו מודינג, אז אולי משהו במידה אחת יותר גדול ? - אפשר המלצות על מארזים? (לא להיסחף עם מחירים) 2.יש לנו מארז עכשיו האם כול קטודה משמשת להבלטת כבלים של UV או שצריך ליקנות קטודה מיוחדת לזה? אם כן מה מחירה ? 3.האם כשאני מפעיל את הקטודה היא נשארת דלוקה כול הזמן או שהיא נדלקת נכבת נדלקת נכבת.. ? 4.אני רוצה המלצות למאווררים שקטים…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי את המאוורר הזה. כמו שאתם רואים יש לו כבל לבן עם חיישן חום ירוק בקצה. אם אני אחתוך אותו ואחבר במקומו את זה: זה יעבוד?
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי תמארז הזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13507&catid=878 אני רוצה לשים לו מאורר 120 בצד,זה אפשרי?
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום ברשותי מסך ViewSonic VP930 (דגם VS10725) שרכשתי בשנת 2007. מדובר במסך בגודל "19 ביחס של 4:3 (המסך הזה הומלץ בחום באותה התקופה בגלל הפאנל בו נעשה שימוש). לפני מספר שנים הוא התקלקל ומאז לא נעשה בו דבר. לפני כשבוע החלטתי לבדוק האם ניתן לתקן אותו (בכל זאת, המסך עלה לי 2000 ש"ח וחשבתי ששווה להשקיע 100-200 ש"ח בכדי להחזירו לשימוש) ומסרתי אותו למעבדה שמתקנת טלויזיות ומסכים. היום הגעתי למעבדה והטכנאי אמר שהבעיה היא שיש שבב שאמור לתת לו פקודה לפעול אך הוא התקלקל, וכתוצאה מכך לאחר כמה שניות המסך עובר למצב המתנה. הבעיה היא שהוא לא מצליח להשיג חלק מתאים ולכן הוא לא יכול לתקן את המסך (ולא, הוא לא ביקש תשלום). הוא הציע 2 אפשרויות: א. קניית לוח בקרה שלם משומש, דבר שאמור…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
http://www.shavers.co.uk/shopping.php?product_id=152 מישהו יכול להגיד לי מה הגודל שלה AA או AAA ומה המתח/זרם כי מה מה שמצאתי באיבי זה רק 1.2V ו 700mAh זה בישביל מכונת גילוח
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ברשותי רמקול 4 אום\4W כמו בסרטון מטה. ברצוני להכין אזעקה ע"י סגירת מעגל. כלומר ברגע שאני ארים\אוריד מתג ואסגור מעגל האזעקה תעבוד! הכנתי כבר אזעקה ע"י מעגל המפיק גל ריבועי ביציאתו, אך מעגל זה פועל כאשר אני מחבר במוצאו לד או ביפר קטן, אך כאשר אני מחבר את הרמקול הוא פשוט לא משמיע כלום. חשוב לומר שהרמקול נבדק והוא תקין לחלוטין! אני בעוניין לבצע דבר כזה בדיוק! תודה לכול העוזרים!!!
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
איפה אני יכול למצוא חנויות אלקטרוניקה או רק נגדים בת"א והסביבה לא כולל "דקדה"....אין להם נגדים...
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכם, אין לי מושג איפה לשאול את זה אז בגלל שראיתי שהפורום נקרא אלקטרוניקה אז אולי זה כן מתאים לפה . יש לי בעיה .. אני מנסה לפתור תרגיל ואני לא ממש מצליח . משום מה אני מתבלבל נורא ספציפית בתרגילים מהסוג הזה.. (אני מתכונן למתכונת ולבגרות באלקטרוניקה ומחשבים ג' שעוד כמה ימים תתקיים לי) אם אפשר בבקשה עזרה זה יעזור לי ממש! http://elecomp.cet.ac.il/CETHandler.ashx?n=CetEntities.FileViewer&i=7b6c26a9-ffd0-426d-b508-19d6c9d151f1&id=20011 תרגיל 2 - RC רשת HP.. הקטע היחיד שאני ל מבין זה כששואלים אותי על VOUT ברגע מסוים (כמו סעיפים ב' וג'..) תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום ברשותי ספק כח של משדר לאוזניות אלחוטיות. המשדר הפסיק לעבוד. אחרי בדיקה קצרה ראיתי שכבל אחד התנתק. אבל מחובר אליו משו כמו טרנזיסטור/מייצב. אשמח אם מישהו יסביר מה זה הרכיב? תפקידו? ואיזה רגל להלחים בחזרה לקונקטור? אני משער שאת הקיצונית...? [ATTACH]8674[/ATTACH][ATTACH]8675[/ATTACH] עריכה: נתונים שלו - 6v - 200mA
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, דבר ראשון - מנהלים, אם זה לא הפורום המתאים בבקשה תעבירו. קניתי את המחשב הזה לפני חודש, בהתחלה המארז היה עם מאוור עם אור כחול 6 לדים מסביב, עם גלגלת לידו להפעיל את האור בעוצמות. אחרי בערך 3-4 שבועות שזה היום, קניתי 3 קתודות + מאוור קריסטל + פד למחשב מקצועי. מספר הלדים במחשב - 46. מספר הלדים ליד המחשב - 7. המפרט של המחשב מצויין במידע של הווידאו. בבקשה תרשמו כאן חוות דעתכם =) היא חשובה לי מאוד. דרך אגב קרדיט לאח שלי שהוא הרכיב את כל הקתודות והמאוור. אני ערכתי את הסרטון עם אח שלי. http://www.youtube.com/watch?v=K5X_gv2xdxw להתראות ומקווה לקרוא תגובות טובות =) גל
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי היום בונדו של חברת IMPA... עכשיו לא ממש ברור לי כמה אני צריך לארבב מהחומר ומהמקשיח... מה יקרה אם אני ישים יותר מדי מקשיח במנה מסויימת? כי אני צריך לסתום 2 חורים לא גדולים אז לא ממש אכפת שלא ישאר לי לשאר החומר ( אני יקנה פעם הבאה שאני יהיה בטופ קולור...)
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
אני כרגע בשלבים של עשיית חלון למחשב + שתי מאוורים בצד על הפרספקס עכשיו שאלתי היא אם אני יסגור את החלון עם ניטים הפרספקס ישבר?
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם אני מתכנן להוסיף פרספקס מסביב לצג LCD שבמארז שלי הוא היה בגודל של שני מפרצי 5.25 אני גם אחתוך את הדלת של המארז ואוסיף פרספקס עם חריטה של ציור מסוים שעוד לא בחרתי יש לי מספר שאלות אליכם 1. איך אנ ייכול להיות עיקבי בעומק החריטה בפרספקס? 2. האם פרספקס בעובי של 4 מ"מ יתאים? 3.האם יש כלי אחר חוץ מדרמל שיכול להתאים לי? 4.האם יהיה נחמד להוסיף עוד צבע לחריטה אבל שיהיו באותו לוח פרספסק ולא שניים? 5. לגבי הפנאל הקידמי שלי אני אשמח לקבל רעיונות לעצב אותו .. זכרו זה גודל של שני מפרצים של כוננים ובאמצע ייהיה צג LCD 20X4 תווים שהוא מוכן כבר.. אני יותר שואל לגבי עיצוב מסביב אולי לדים? אפשר האיר את הפרספס באמצעות לד? 6. איכן יהיה הכי מתאים למקם את החריטה בדלת? סליחה על הה…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בס"ד מה המצב? משהו יודע אולי על חנות זולה בירשולים שמוכרת את הדברים הבאים חוטי חשמל דקים בדילים חיבור מולקס ומתגים. ואם יש שם לדיים זה גם טוב. אבל בכללי כל השאר ממש חשוב לי חוץ מהלדים שזה פחות תטדה רבה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מצטער על האיכות , צולם בעזרת מצלמת וידאו ;D כרטיס TV של פינקל :\
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה דלת כלבונים חכמה ל..well לכלבה הרעיון נורא פשוט, היא יודעת לפתוח דלת (יכולת שאני רוצה לשמר), אני רוצה להמערכת תזהה שהיא יצאה למרפסת ולא תיתן לדלת להיטרק כשהיא בחוץ, אחרי שהיא נכנסה פנימה, לטרוק את הדלת (אחרת יש לי יונים בסלון, אני לא אוהב יונים בסלון, זין על היונים.) מישהו יכול להמליץ לי על רכיב RFID מתאים? עדיף משהו כמה שיותר מוכר בקהילת המייקרים.. תנקס
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני לא מוצא כבר הרבה הרבה זמן. חיפשתי בeBay ובאלי אקספרס. למישהו יש רעיון?
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין לראות טלוויזיה דרך המחשב.. אני צריך לקנות משו מסויים בשביל לעשות את זה? ואיך גם עושים את זה?
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, הנני מתחיל טרי ונתקל בבעיה פשוטה של להעלות תכנית "Blink" כהתנסות. עובד על Win 7, התקנתי את ה- IDE מחדש ובדקתי כי אכן הדרייבר הותקן, הלוח נבחר ב-Tools וכמובן COM7 (לא 1) לאחר קימפול העלאת הקוד לוקחת זמן רב ומתקבלות השורות הבאות: avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM7": Access is denied. avrdude: ser_drain(): read error: The handle is invalid. processing.app.debug.RunnerException at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:129) at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1672) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1578) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1550) at processing…
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קודם כל, לא ידעתי היכן בדיוק לפתוח את הנושא, אם זה לא מתאים אשמח להעביר אותו מקום. אני בנאדם שלא אוהב לשבת ולעבוד במחשב עם חושך. גם כי אני לא רואה את המקשים וסביבת העבודה, וגם כי המסך בוהק מידי (אם אוריד את הבהירות, אז בכלל לא אראה דבר). מצד שני, לאחרונה די נמאס לי לשבת עם אור מלא בחדר. רציתי לשאול אם מישהו מכיר פתרון שיאיר פחות או יותר את סביבת המחשב העליונה(מסך, מקלדת, עכבר ובכללי את השולחן) ושלא יהיה גס מידי, כך שישתלב היטב. ראיתי כבר לדים מאחורי 3 מסכים, שזה נראה פתרון נחמד.. אבל יש לי מסך אחד בגודל 23 אינץ (שנקנה הודות לחברי הפורום) ואני לא יודע איך זה יראה, ואם יספיק ממש. אם מישהו מכיר פתרון, אשמח לשמוע (אור לבן/צהוב/כחול)
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
אני עומד להתחיל בקרוב את המודינג הראשון שלי והוא יהיה מחשב מפרספקט אז רציתי לדעת איך מחברים את הפרספקט בצורה אסטטית כמו במארזי פרספקט תודה,דניאל.
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום יש ברשותי מסך סמסונג דגם 2253BW קניתי איתו מכשיר שמחבר בין הממיר למסך לדגם המכשיר קוראים ITV 901 עכשיו חיברתי את הממיר למחשב עובד אבל ההאיכות על הפנים רואים כחול שחור לבן ניסיתי לסדר בהגדרות של המסך/המכשיר ללא כל הצלחה אני מאוד אשמח אם תעזרו לי בקשר לזה איך אני מסדר שהאיכות תיהיה חלקה תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי את האוזניות ATH-M50 של אודיו טכניקה עכשיו למי שמכיר וגם למי שלא הכבל של האוזניות לא יכול להתנתק מהאוזניות כמו באוזניות יותר חדישות עכשיו יש לי את האפשרות לעשות DIY לאוזניות ויחסית המוד הזה הוא פשוט אבל אני מפחד לדפוק משהו בתוך האוזניות השאלה אם שווה לי לעשות את זה בעצמי או לפנות לחנות או מעבדה שיכולה לעשות לי את המוד הזה (ואם כן אז תפנו אותי בבקשה לאחת טובה באיזור ירושלים) יש לי חוש טכני טוב ואת הכלים לעשות את המוד אבל זו תיהיה הפעם הראשונה שאני עושה דבר כזה ומפחיד אותי על אוזניות של 500 שקל לעשות מוד כזה
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-