עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. טוב אנשים ... בזמן האחרון התחלתי מאוד להתעניין בתחום המודינג ... וגם קראתי מדריכים רבים באתר הזה ובאתרים נוספים .. אך דברים רבים לא הבנתי כי הרוב מלוווה בתמונות אך לא בכל השלבים ולא תמונות מדויקות מספיק .. ולהתחלה רציתי לעשות חלון בצד המארז + תאורה קלה בפנים המחשב .. ולכן רציתי לשאול :::: 1. איך גוזרים את המתכת של המארז לחלון ? עם אילו קלים ? 2. עם מה מכסים את החור ? איזה פלסטיק ? 3. מה זה הגומי שכל הזמן מוזכר לשים ? למה הוא משמש ? איפה קונים אותו בב"ש ? ולגבי התאורה אני ישאל אחר כך ........

• 18 תגובות
    • 1.9k צפיות
  2. Started by esxadmin,

אהלן, רכשתי את המוצר svs pb12 nsd ורציתי לדעת איזה שנאי יתאים לו ע"מ שאוכל חברו לרשת החשמל בביתי בבטחה ? רצ"ב תמונה של המוצר מאחור : http://www.svsound.com/images/svs/products/amps/STA-400D_front_800.jpg תודה על עזרתכם.

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by kkffiirr,

אני עובד עם דרייבר למנוע צעד של POLOLU, מבוסס צ'יפ DRV8834 בהגדרת המיקרוסטרפינג צריך לתת אות לוגי ליציאות M0 וM1, כאשר הוא מורכב מ0 1 וZ השתמשתי בקוד הבא: pinMode(5, INPUT); // set pin to input for M0 digitalWrite(5, HIGH); pinMode(6, OUTPUT); // set pin to output for M1 digitalWrite(6, HIGH); כך שבעצם ניסיתי להכניס 1 ל M0, וZ לM1. רק שאני לא בטוח שקיבלתי את מה שרציתי. האם עשיתי נכון?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. שלום היום התחלתי את המודינג הראשון שלי,חבר שלי היה בבית שלי והציע לי לעשות מין ציור של X הוא אמר שראה אותו באינטרנט,ונורא אהב בקיצור היום שרטטתי את הציור הנה כמה תמונות של היום. בהמשך יהיו עדכונים של קדיחת החורים חיבור הפרספקס והוספת לדים.דרך אגב באמצע יהיה מאורר. הנה כמה תמונות מהיום: המארז לפני השרטוט- השרטוט הראשוני - השרטוט הסופי -

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by eegg,

בניתי היום מתען usb בשביל לטעון את היפוד וסתם לבדוק דברים ב5v הנה: החלקים: מייצב 7805cv בטריה 9v חוט חיבור לבטריה חיבור usb נקבה הנה התוצר הסופי אולי אני אשנה אותו טיפה אבל:

• 27 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by limer,

ברצוני לחבר מתג חיצוני {לא במארז} להדלקת המחשב אשר יגיע עד למקלדת {ברשותי מקלדת WAVE אשר מחוברת ב USB בחוט מאריך של 3 מטר} הייתי מעוניין לקבל הסבר כיצד ניתן לבצע זאת ואם ניתן לקבל איור או תרשים פשוט שמצורף להסבר יהיה מעולה על פי הבנתי אני רק צריך לקחת לחצן {לא מתג OFF/ON } לחתוך את החוט של הכפתור של המחשב לחבר כבל חיצוני באורך הרצוי לחברו לחלק שחתחתי כאשר צד אחד מחובר ישירות ללוח אם והצד השני ישירות ללחצן החיצוני .... בתודה מראש LIMER

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. עזרה...! שהייתי תמיד לחוץ על ההתחיל של ה xp שלי היה לי תמיד תמונה למלה ולידה רשום מה שרציתי תמיד לרשום ליד התמונה והיום אין לי תמונה רק רשום לי בלי תמונה משהו יכול לעזור לי בבקשה בקשר לזה.?? תודה מראש......!!!

• 26 תגובות
    • 1.9k צפיות
  8. Started by Megarbetz,

אני בקרוב רוצה לבנות מחשב חדש, בלי לקנות מארז. אני אבנה מארז. אז אחרי חיפוש בגוגל שלא הניב לי תוצאות ברורות... איך אני נמנע מחשמל סטטי ויוצר נקודת אדמה במארז? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  9. Started by smalul,

חברי הפורום שלום ברשותי מסך ViewSonic VP930 (דגם VS10725) שרכשתי בשנת 2007. מדובר במסך בגודל "19 ביחס של 4:3 (המסך הזה הומלץ בחום באותה התקופה בגלל הפאנל בו נעשה שימוש). לפני מספר שנים הוא התקלקל ומאז לא נעשה בו דבר. לפני כשבוע החלטתי לבדוק האם ניתן לתקן אותו (בכל זאת, המסך עלה לי 2000 ש"ח וחשבתי ששווה להשקיע 100-200 ש"ח בכדי להחזירו לשימוש) ומסרתי אותו למעבדה שמתקנת טלויזיות ומסכים. היום הגעתי למעבדה והטכנאי אמר שהבעיה היא שיש שבב שאמור לתת לו פקודה לפעול אך הוא התקלקל, וכתוצאה מכך לאחר כמה שניות המסך עובר למצב המתנה. הבעיה היא שהוא לא מצליח להשיג חלק מתאים ולכן הוא לא יכול לתקן את המסך (ולא, הוא לא ביקש תשלום). הוא הציע 2 אפשרויות: א. קניית לוח בקרה שלם משומש, דבר שאמור…

• 4 תגובות
    • 1.9k צפיות
  10. Started by lizard,

שלום לכולם. לא מצאתי בחיפוש תוצאות לכן פתחתי את השירשור הזה. לוח ארדואינו נאנו 380. 2 מנועים, מחוברים לבקר מסוג H BRIDGE 298N. פוטנציומטר מתג. יש לי קצת חוסר הבנה באיך אני מחבר חשמלית את המתג למערכת. המטרה היא שהמתג יברור בין קדימה לאחורה. הגדרתי שני פינים (1,2) והרעיון שלי הוא שאם פין 1 מקבל מתח, המערכת תסע קדימה, אם פין 2 מקבל מתח המערכת תסע אחורה ואם אין מתח אז לעצור (ניוטרל). כרגע זה מתג 2 מצבים, בעתיד 3 מצבים. מצב מרכזי ניוטרל אבל כרגע נניח לזה (זה יקבל ביטוי בקוד אבל לא יהיה קיים כרגע) הפוטנציומטר דואג למהירות הסיבוב ואם הוא על 0 אז מערכת עוצרת. אני כנראה אשים תנאי שאם הערך של הפוטנציומטר הוא 0 אז גם לעצור. ראיתי כל מיני מדריכים בגוגל אבל לא ברור לי החיווט החשמלי. כ…

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by Crash5,

שלום רב, ברשותי מארז Chieftec Dragon DX-01BLD Tower וכמו שתוכלו מיד לראות בתמונות המצורפות הוא מאוד לא מסודר מבחינת חוטים. ניסיתי כבר מספר פעמים לסדר את כל החוטים בצורה כזו שהם לא ייראו לעין ושזרימת האוויר בתוך המארז תיהיה טובה, אבל לצערי לא הצלחתי. אני סקרן לדעה מה בעצם הסוד בסידור נכון ויעיל של המארז? אשמח לשמוע עצות וטיפים בנוגע לסידור של המארז. בכל מקרה, אם יש מישהו מאיזור ראשל"צ שיהיה מוכן להירתם ולעזור לי בסידור המארז אני אודה לו מאוד! תודה רבה! [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by marok,

שלום, אני מעוניין להשתמש בארדואינו כבקר PLC למכונה שאני בונה בעבודה ... (ומכיוון שאיני יודע את השפה של ארדואינו) רציתי לדעת אם יש תוכנה שאני יכול לסרטט בה דיאגרמת סולם (כמו בבקרי PLC רגילים) והיא תפרש לי את הדיאגרמה לשפה שהארדואינו מבין? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by bneli,

אני צריך להזמין דבר כזה מאייבי למאוורר 120 אני יודע שיש כזה דבר עם שרוול וזה מה שאני צריך למודינג שאני בונה איך זה ניקרא באנגלית?

• 10 תגובות
    • 1.9k צפיות
  14. Started by דורפל,

אני מחפש כבלים מאריכים 4 ו- 20 פינים של ספק כוח ללוח האם. מישהו מכיר חנות בארץ שמוכרת אותם? תודה

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  15. Started by asmon,

יש לי מחר מבחן על החומר הבא: א. הגדרת הדיודה ב. דיודה אידיאלית דיודה מעשית ג. אופין הדיודה ד. מודל דיודה אידיאלית. מודל מפל מתח קבוע מודל הסוללה והנגד. ה. קו עבודה ונקודת עבודה של דיודה. ו. התנגדות דינמית וסטטית. ז. דיודת זנר. ח. מעגלי קטימה. ט. שימושים של דיודה (מיישרים מצאתי קצת חומר על דיודות, אבל ממש אין לי מושג על מה מדובר שם. אתם יכולים לתת לי את הנוסחאות שאני צריך פה או משהו? ואני כבר אנסה להבין אותן. או מקורות עם חומר שאני יצליח להבין. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  16. Started by gofilord,

אוקיי אז יש לי בריכה של נגדים והם מסודרים לפי הצבע הראשון שלהם במגירות. אבל אני עדיין עצלן מידי כדי לחפש כל נגד לפי מה שאני צריך. הנה הרעיון המטורף שלי. בואו נשתמש בארדואינו ובתוכנה שגוללת את כל הנגדים ובודקת את הצבעים שלהם אחד אחד, בצורה שאני אכניס לתוכנה ערך לנגד והיא תמצא לי את הנגד המבוקש. מטורף הא? אבל, ניתן לביצוע?

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. Started by Blinker,

חשבתי איך לגרום להארדיסק ישן ולא נחוץ לשמש למשאת אויר עוצמתי ועלה במוחי רעיון ... אם לקחת הארדיסק ובקדימה שלו לקדוח שני חורים כמצויור בציור לחבר אליו צנרת עד כמה אתם חושבים שזה יעבוד האם זה יהיה אפקטיבי ומה לדעתכם תהיה רמת הרעש של הדבר הזה ? מצתער על הרעיונות המפגרים שלי [attachment deleted by admin]

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  18. שלום, את המארז שלי תוכלו למצוא בגלריה או בלינק ישיר בחתימה, אני מעוניין לעושת משהו מעניין זה יכול לכלול שינוי צורת הפרונט לגמרי, זה יכול להיות צביעה בקיצור כל דבר, אזלו לי הרעיונות אז אני מבקש עזרה, תודה מראש, אלי.

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. ככה אני אוכל לדעת כמה וואט "נשאר" לי ...

• 9 תגובות
    • 1.9k צפיות
  20. Started by ravid,

היי לכולם,אחרי שראיתי את העבודות היפות שלכם באתר רציתי גם להוסיף למחשב תאורה קטנה מלדים. אני קונה היום בצהריים כמה רכיבים לפרויקט שלי באלקטרוניקה אז אני חשבתי למה לא לקנות כמה לדים,הלדים שאני משתמש בדרך כלל הם כאלו שעולים כמה אגורות ובעלות עוצמה שבקושי מאירות את עצמם אתם בטח מכירים אותם... אז איזה גודל כדאי לקנות (3mm 5mm)? איזה צבעים מוכרים (אני מכיר רק לבן אדום כחול צהוב וירוק {וסגול אם נותים להם מתח של מעל 5 וולט :})? איזה עוצמה היא חזקה יחסית (לפי מה שהבנתי 3000mcd ומעלה זה חזק)? וסוגים (ראיתי באתר אחד שיש מסוג גרניום שעלו ל 6 שקל כל אחת,די יקר אבל אם זה חזק ומרוכז אז אולי זה שווה את זה)? תודה על ההעזרה,אני בטוח שזה יעזור לאלו שיעשו חיפוש על לדים בעתיד.

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by zxor,

אהלן, יש לי מצבר של מכסחת דשא ישנה (טרקטורון לכיסוח דשא, Lawn Tractor), המצבר שלו ישן אבל המולטימטר מראה שהוא מחזיר 1.7V יציב. כמובן שלפי דעתי מצבר של כזה דבר צריך להחזיר הרבה יותר מתח, קצת קשה לי לבדוק מה רשום על המצבר, אבל נצא מנקודת הנחה ש1.7V זה לא מספיק, והוא אמור לתת יותר. לפי דעתי זה אמור לתת 12V לפחות. האם זה אומר שניתן להטעין אותו? או שהוא מת? אם כן, תקנו אותי אם אני טועה, אבל צריך להכין חיבור לחשמל עם חיבור שמוריד את המתח לקצת מעל לכמה שהבטריה צריכה, ועם הכי קצת אמפר שאפשר למצוא ע"מ לבצע טעינה איטית ושמירה על חיי הבטריה.... תודה רבה

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  22. שלום לכולם, הנני מתחיל טרי ונתקל בבעיה פשוטה של להעלות תכנית "Blink" כהתנסות. עובד על Win 7, התקנתי את ה- IDE מחדש ובדקתי כי אכן הדרייבר הותקן, הלוח נבחר ב-Tools וכמובן COM7 (לא 1) לאחר קימפול העלאת הקוד לוקחת זמן רב ומתקבלות השורות הבאות: avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM7": Access is denied. avrdude: ser_drain(): read error: The handle is invalid. processing.app.debug.RunnerException at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:129) at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1672) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1578) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1550) at processing…

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. Started by Gonk,

התכוונתי לשים את זה בסוף, אבל חשוב שתקראו את זה, מדריך צילום מודינג (באנגלית): http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=61823 - למדתי צילום ומהנסיון שלי, המדריך הזה טוב מאוד לא יודע איזה אתרים כבר ידועים פה (וזה יותר מדי אתרים בשביל לחפש בפורום...), אז בכל מקרה, אולי מישהו יקבל רעיון טוב מהם: http://mofocases.com - לראות ולא להאמין כמה כשרון יש לאנשים http://www.slipperyskip.com/ - הבן אדם הזה יודע לעצב... לינקים לפרויקטים בצד שמאל http://mashie.org/casemods/index.html - תסתכלו על פרויקט Asteroid, כל כך פשוט לבניה ואיזה תוצאה יפה. כמו כן, פרויקט Y2k-bug הוא אחד מהמופרעים שראיתי אי פעם, כולל שיטות בניה מתקדמות מאוד http://hardforum.com/forumdisplay.php?f=89 - פור…

• 12 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. שלום לכולם אני מחפש מדריכים ברשת לאלקטרוניקה שיתחילו מאפס ויסבירו חוק אום קבל נגד קירכהוף וכולי עד ל TROUBLE SHOOTING לטכנאי אלקטרוניקה הממוצע . אפשר גם באנגלית אבל גם בעברית לא יזיק . תודה

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  25. Started by Moty_p,

חשבתי לחבר נגד לרמקולים כדי שלא יתחילו לעשן אבל אני לא יודע נגד של כמה אוהם להציב ויש לי זוג רמקולים של מערכת קולנוע ביתי (מטר וחצי בערך) זוג רמקולים של מערכת סטריו וזוג אחרון רמקולים קטנים של מחשב ואת הרמקולים הקטנים חיברתי לרסיבר והם עבדו יפה עד שבא איזה מישהוא הגביר ושרף אותם יש דרך לתקן את הנזק? ואם אני יציב נגד עם קיבולת גבוהה על הרמקולים הקטנים ואני יחבר אותם לשני הקטן והעלוב שלהם (הברירת המחדל כאילו יצאו מהאריזה) הם יעבדו טוב כאילו לא חיברתי שום נגד?

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.