אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום ברצוני לקדוח חור בקוטר 12 ס"מ במארז שלי ולהוסיף מאורר 12 ס"מ שישמש כ"ארובה" . חפשתי בנרות אחר מקדח כוס בקוטר 12 ס"מ, אך חיפושי עלו בתוהו, הייתי בערך ב-12 חנויות "חומרי בניין" . שאלתי אליכם, מאיפה אני יכול להשיג מקדח כוס בקוטר 12 ס"מ באיזור בת-ים ? או שאולי אפשר עם כלי אחר ? (שיצא מדוייק)
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חשבתי איך לגרום להארדיסק ישן ולא נחוץ לשמש למשאת אויר עוצמתי ועלה במוחי רעיון ... אם לקחת הארדיסק ובקדימה שלו לקדוח שני חורים כמצויור בציור לחבר אליו צנרת עד כמה אתם חושבים שזה יעבוד האם זה יהיה אפקטיבי ומה לדעתכם תהיה רמת הרעש של הדבר הזה ? מצתער על הרעיונות המפגרים שלי [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, הנני מתחיל טרי ונתקל בבעיה פשוטה של להעלות תכנית "Blink" כהתנסות. עובד על Win 7, התקנתי את ה- IDE מחדש ובדקתי כי אכן הדרייבר הותקן, הלוח נבחר ב-Tools וכמובן COM7 (לא 1) לאחר קימפול העלאת הקוד לוקחת זמן רב ומתקבלות השורות הבאות: avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM7": Access is denied. avrdude: ser_drain(): read error: The handle is invalid. processing.app.debug.RunnerException at cc.arduino.packages.uploaders.SerialUploader.uploadUsingPreferences(SerialUploader.java:129) at processing.app.Sketch.upload(Sketch.java:1672) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1578) at processing.app.Sketch.exportApplet(Sketch.java:1550) at processing…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חברה הייתי רוצה להתחיל איזשהו פרויקט בארדואינו ואפילו כבר יש לי רעיון לפרויקט אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל מבחינת חומרה. איזה כרטיס ארדואינו לקנות כבסיס? איזה תוספות? כדאי לקנות מקורי או תואם? בארץ או בחו"ל? מאחר ואני מתכנת, לא נראה לי שתהיה לי בעיה עם החלק התכנותי. הרעיון שלי להתחלה הוא בנייה של מכשיר בייבי סיטר דרך הטלפון. לדוגמה, אני רוצה לשבת אצל השכנים ולבדוק אם הילד בבית בוכה. אז אני מתקשר למכשיר בייבי סיטר שנמצא ליד הילד (שיש לו כמובן סים) ובצורה אוטומטית הוא עונה לי ומשמיע את כל מה שיש בחדר. אם הבנתי נכון את הקונספט, אני צריך את הרכיבים הבאים: 1) כרטיס ארדואינו בסיסי (איזה כדאי לקנות?) 2) רכיב שקולט GSM/GPRS 3) מיקרופון שיקלוט את הרעשים בחדר 4) בטריה או חיבור …
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, למישהו יש מושג איפה אני מוצא AIR DUCT בסגנון הזה: http://media.uxcell.com/uxcell/images/item/medium/ux_a07040600ux0005_ux_m.jpg לקנייה בארץ? (אני רוצה לחבר מאוורר שנמצא בפנים המארז(על חריץ הPCI) כדי שישאב אוויר מבחוץ ולא מתוך המארז)) תודה עריכה: מן הסתם אני רוצה שהוא יהיה גמיש כדי שאני אוכל להעביר אותו בפנים המארז.
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
איפה אני יכול למצוא חנויות אלקטרוניקה או רק נגדים בת"א והסביבה לא כולל "דקדה"....אין להם נגדים...
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני לא מוצא כבר הרבה הרבה זמן. חיפשתי בeBay ובאלי אקספרס. למישהו יש רעיון?
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, מקווה שאני בפורום הנכון. השאלה בקיצור: איך מאפשרים ברספברי פי4 קישוריות Wifi בזמן שלEthernet port מחוברת מצלמת IP? האם ניתן במקביל? ובפירוט: אני עוסק בפרוייקט הקשור בעיבוד תמונה על גבי רספברי פי4 (מריץ ראספביאן). בגדול, פיד ממצלמה (ספריית opencv בפיית'ון) עובר עיבוד ראשוני לוקאלי על הרספברי (קוד פיית'ון) והדאטה המתקבל מכל פריים נשלח לשרת בענן להמשך הפייפליין. עד כה עבדנו עם מצלמות web שונות ומודול הPiCamera, והתקשורת לענן הן דרך תקשורת קווית והן אלחוטית (לראוטר) עבדה ללא דופי. לאחרונה עלתה דרישה עסקית לאפשר גם חיבור מצלמות IP באמצעות כבל ethernet עם תקשורת אלחוטית לראוטר. לצורך העניין הגדרתי כתובת static ip לרספברי כך ש…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
הי לכולם קניתי מיני-מחשב Windows, שהגיע עם ספק 12v 2A. אני מעוניין להפעיל את המיני-מחשב הזה בצורה שמנותקת מהקיר, כלומר ע"י סוללה/מצבר כלשהו. מה יתאים לכך? אני מחפש משהו קטן יחסית, ולא בגודל של מצבר של רכב.. כמו כן רצוי מאד שאופיין פריקת המתח של הסוללה/מצבר הנ"ל יהיה כזה שנשאר יחסית יציב על 12v לאורך רוב הפריקה, ולא שיהיה בירידה ואחרי 50-60% יגיע ל-10v.. מה יתאים? תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי תמארז הזה http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13507&catid=878 אני רוצה לשים לו מאורר 120 בצד,זה אפשרי?
-
- 24 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום ברשותי מסך ViewSonic VP930 (דגם VS10725) שרכשתי בשנת 2007. מדובר במסך בגודל "19 ביחס של 4:3 (המסך הזה הומלץ בחום באותה התקופה בגלל הפאנל בו נעשה שימוש). לפני מספר שנים הוא התקלקל ומאז לא נעשה בו דבר. לפני כשבוע החלטתי לבדוק האם ניתן לתקן אותו (בכל זאת, המסך עלה לי 2000 ש"ח וחשבתי ששווה להשקיע 100-200 ש"ח בכדי להחזירו לשימוש) ומסרתי אותו למעבדה שמתקנת טלויזיות ומסכים. היום הגעתי למעבדה והטכנאי אמר שהבעיה היא שיש שבב שאמור לתת לו פקודה לפעול אך הוא התקלקל, וכתוצאה מכך לאחר כמה שניות המסך עובר למצב המתנה. הבעיה היא שהוא לא מצליח להשיג חלק מתאים ולכן הוא לא יכול לתקן את המסך (ולא, הוא לא ביקש תשלום). הוא הציע 2 אפשרויות: א. קניית לוח בקרה שלם משומש, דבר שאמור…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי לכולם,אחרי שראיתי את העבודות היפות שלכם באתר רציתי גם להוסיף למחשב תאורה קטנה מלדים. אני קונה היום בצהריים כמה רכיבים לפרויקט שלי באלקטרוניקה אז אני חשבתי למה לא לקנות כמה לדים,הלדים שאני משתמש בדרך כלל הם כאלו שעולים כמה אגורות ובעלות עוצמה שבקושי מאירות את עצמם אתם בטח מכירים אותם... אז איזה גודל כדאי לקנות (3mm 5mm)? איזה צבעים מוכרים (אני מכיר רק לבן אדום כחול צהוב וירוק {וסגול אם נותים להם מתח של מעל 5 וולט :})? איזה עוצמה היא חזקה יחסית (לפי מה שהבנתי 3000mcd ומעלה זה חזק)? וסוגים (ראיתי באתר אחד שיש מסוג גרניום שעלו ל 6 שקל כל אחת,די יקר אבל אם זה חזק ומרוכז אז אולי זה שווה את זה)? תודה על ההעזרה,אני בטוח שזה יעזור לאלו שיעשו חיפוש על לדים בעתיד.
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אז ככה, לפני כמעט שנה ראיתי את הפרוייקט הזה (אגב הבחור מסתובב פה תחת אותו ניק) והחלטתי שאני גם רוצה מערכת קטנה וניידת כזו עם כוח גרפי למשחקים שונים, במקרה גם הייתי צריך מחשב נוסף. עשיתי מחקר קטן על הרכיבים שזמינים בשוק, שיהיו הכי משתלמים מבחינת עלות/ביצועים מצד אחד ועונים על הדרישות והחיבורים שאני צריך מצד שני, בנוסף לזה שישכנסו למארז במינימום צורך בכלים ושינויים גדולים כמו בפרוייקט שנעשה(מוגבל בכלים). נרכשו הרכיבים הבאים(אם אני זוכר נכון סה"כ 350 יורו): Intel Pentium G620 (אם הייתי מודע לסלרון G530 שעתיד לבוא הוא היה נקנה) ASRock H67M-ITX G.Skill F3-10600CL9D-8GBNT MSI HD6770-MD1GD5 1024MB (הכרטיס הכי חזק שהיה ביחס לאורך, אם אני זוכר נכון רק 17 ס"מ) Samsung Spinp…
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכם, אין לי מושג איפה לשאול את זה אז בגלל שראיתי שהפורום נקרא אלקטרוניקה אז אולי זה כן מתאים לפה . יש לי בעיה .. אני מנסה לפתור תרגיל ואני לא ממש מצליח . משום מה אני מתבלבל נורא ספציפית בתרגילים מהסוג הזה.. (אני מתכונן למתכונת ולבגרות באלקטרוניקה ומחשבים ג' שעוד כמה ימים תתקיים לי) אם אפשר בבקשה עזרה זה יעזור לי ממש! http://elecomp.cet.ac.il/CETHandler.ashx?n=CetEntities.FileViewer&i=7b6c26a9-ffd0-426d-b508-19d6c9d151f1&id=20011 תרגיל 2 - RC רשת HP.. הקטע היחיד שאני ל מבין זה כששואלים אותי על VOUT ברגע מסוים (כמו סעיפים ב' וג'..) תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני בונה פרויקט (משדר אות מאופנן) במסגרת הצבא ויש לי שאלה אני מעוניין שהפרויקט שלי יוכל להיות מוזן גם מכבל חשמל רגיל, וגם דרך המצת של האוטו (כאשר אני לא נמצא בקרבת חשמל) תוכלו לעזור לי ולייעץ איך אפשר לממש את זה? מה צריך בשביל זה? תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום אנשים, זאת ההודעה הראשונה שלי בפורום אז אני מקווה שאני לא עובר פה על כמה חוקים... חבל שמצאתי את הפורום הזה רק עכשיו, אני בטוח שיש פה הרבה דברים טובים. בכל מקרה זהו לינק למוד מדהים שמצאתי: http://hardforum.com/showthread.php?t=802808 (אל תגיבו שם...) זה רק הת'ראד של התמונות מהמוד, כרגע צפו בו משהו באיזור ה740,000 איש! לא מאמינים לי? תסתכלו פה: http://hardforum.com/forumdisplay.php?f=89 (ת'ראד עליון) אם אתם רוצים להגיב, יש גם ת'ראד תגובות פה: http://hardforum.com/showthread.php?t=795831 ואני מקווה שזה יתן לכם כמה רעיונות יצירתיים... Happy modding!
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום,אני חדש פה בפורמים התחלתי להתעניין במודינג ואני צריך קצת עזרה ממכם כדי לדעת "מה טוב ומה לא" אז ככה קודם כל חשוב לי לציין שאני לא מתכוון לעשות OC אלא רק בשביל העיצוב של המארז ככה שאני לא צריך ממש להשקיע במאווררים "חזקים" אבל כמובן שרצוי שמידת הרעש של המאווררים תיהיה לא חזקה. אז הנה כמה שאלות: 1.שקלתי על ליקנות מארז MIDI אבל ראיתי שלא ממש מתאים לעשות בו מודינג, אז אולי משהו במידה אחת יותר גדול ? - אפשר המלצות על מארזים? (לא להיסחף עם מחירים) 2.יש לנו מארז עכשיו האם כול קטודה משמשת להבלטת כבלים של UV או שצריך ליקנות קטודה מיוחדת לזה? אם כן מה מחירה ? 3.האם כשאני מפעיל את הקטודה היא נשארת דלוקה כול הזמן או שהיא נדלקת נכבת נדלקת נכבת.. ? 4.אני רוצה המלצות למאווררים שקטים…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני מתכנן להחליף את הסוללות של המברגה שלי לליטיום איון, אחרי שעברתי את כל המכשולים של ההתאמה ושל קניית החלקים והסוללות אני מחפש דרך נוחה וקלה למנוע מהסוללות לרדת מתחת ל 3 וולט לכל תא. אני הולך להלחים 3 תאים של 18650 של סמסונג ביחד ליצירת תא אחד של 11.1 וולט. קניתי את המוצר הנ"ל מתוך ידיעה שהוא לא מתאים לי בדיוק אבל היה קרוב מאוד למה שאני צריך http://www.ebay.com/itm/331424436393?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT אני בעצם רוצה מעגל שיינתק את הזרם כאשר אחד מהתאים יורד מתחת ל 3 וולט. המוצר שיש לי כרגע מצפצף וזה לא נותן לי יותר מידיי. תודה! עריכה: נתקלתי במוצר הבא http://www.ebay.com/itm/…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה : בניתי לפני שנה מארז פרספקס והוא די משעמם כבר אז חשבתי על הרעיון הבא ! לקדוח מלא מלא מלא מלא חורים ולשים בהם לדים עד שכל המארז יהיה מכוסה בהם ואז יש 2 אפשרויות : 1) או לעשות מעגל כזה של ווינאפ של האורות רצים 2) שיפעלו כל הזמן מה אתם חושבים על זה ?
-
- 26 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ה- VIN שנכנס לתוך הרכיב הוא בין 0.40 ל- 0.80 וולט. באמצעות נגד משתנה אני יוצר מחלק מתח וכך אני מכוון את מתח היחוס לרכיב. השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת מבלי להפעיל עוד את המעגל, לכמה לכוון את מתח היחוס שלי?
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש כאן חבר'ה שבנו צורב לאחד מהבקרים הנ"ל?
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לדוגמא במעגל הזה: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjbzMAiCMlGpJBwQ8K0SZLCEvyYpmOcfWCESwiqpgFv2EFtFt9_Q ממה שהבנתי הערך Ic שבDATA SHEET של הטרנזיסטור זה יהיה הזרם המקסימלי שאני יוכל למשוך בתצורה הזאת זה נכון או שלא הבנתי נכון? לדוגמא(של הטרנזיסטור הזה tip2955): IC Collector Current 15 A למה במעגל זה מראה רק עד 3A?
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום שלום! יש לי טלויזיה של סוני KV-29FX30E שהפסיקה לעבוד לפני שבוע בערך. שמדליקים אותה הלד שעל הפנל מהבהב 11 פעמים. הבנתי שזה אומר שיש בעיה עם שנאי מתח גבוה. עד כמה מסובך לתקן דבר כזה? אפשרי לבד? הנה קישור ל service manual אם זה עוזר במשהו.. http://reglage.camescope.free.fr/broadcast/SNYtv%20(FE2)%20KV25_29FX30.pdf תודה מראש!
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי מחר מבחן על החומר הבא: א. הגדרת הדיודה ב. דיודה אידיאלית דיודה מעשית ג. אופין הדיודה ד. מודל דיודה אידיאלית. מודל מפל מתח קבוע מודל הסוללה והנגד. ה. קו עבודה ונקודת עבודה של דיודה. ו. התנגדות דינמית וסטטית. ז. דיודת זנר. ח. מעגלי קטימה. ט. שימושים של דיודה (מיישרים מצאתי קצת חומר על דיודות, אבל ממש אין לי מושג על מה מדובר שם. אתם יכולים לתת לי את הנוסחאות שאני צריך פה או משהו? ואני כבר אנסה להבין אותן. או מקורות עם חומר שאני יצליח להבין. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת איך אני יכול ליצור מדבקות למארז שלי? תודה ???
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-