אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
ראיתי כמה פרוייקטים וגלריות של מודינג וחשבתי לקחת מחשב ישן לעשות לו טיפה מודינג אז ראיתי כל מני רעיונות למודינג ונזכרתי במכונית של הענק הירוק ממהיר ועצבני 3 http://4.bp.blogspot.com/_fdEH4VdySjg/SdZrS4GIdKI/AAAAAAAAA4U/_GagFo7XuWQ/s1600-h/ff3-2.jpg השאלה היא כזאת יש לכם רעיון איך לעשות בפח צורה קעורה כמו היידים של הענק הירוק בתמונה? ואם זה בעייתי עם פח ויש לכם רעיון לעשות את זה עם פרספקס אני אשמח לדעת תודה מראש חגי.[br]פורסם בתאריך: 1.09.2009 בשעה 16:47:57 אחרי בירור קצר האפשריות שיש זה או מחבש זכר ונקבה או יציקה או גוש בCNC כל דבר מהרשימה יעלה פה הרבה כסף ככה שאם אני לא ימצא פיתרון זול יחסית אז כנראה אני אוותר על הרעיון הזה.
-
- 0 תגובות
- 723 צפיות
-
-
http://www.directron.com זה מה שאני רוצה להזמין... http://www.directron.com/tachometer.html
-
- 0 תגובות
- 777 צפיות
-
-
אם מישהו מכיר, מקום אמין עם מחירים טובים, אני אשמח לכתובת.
-
- 0 תגובות
- 811 צפיות
-
-
חשבתי ליצור ספק מודולארי, הבעיה היחידה היא שאין לי מושג איפה ניתן למצוא את האמצעים המתאימים. בין אם זה מולקס 4 פינים,6 ו8. אם אתם יודעים איפה ניתן להשיג דברים שכאלה, אשמחה מאוד!
-
- 5 תגובות
- 842 צפיות
-
-
-כותרת- דגם- Luxman L30 המגבר מאד חשוב לי מכיוון שקיבלתי אותו בירושה.. בדקתי עם אוזניות והמחשב מוציא סאונד אבל המגבר לא .. המגבר נדלק (נדלקת הנורה) אבל לא שומעים שום דבר.. כשאני לוחץ על הכפתור הדלקה שלו אני שומע "פאק" מהרמקולים (נורמלי) מה שמעיד על זה שהם מחוברים כרגיל.. פתחתי אותו ואין שום קבל מפוצץ או פיוז שרוף.. לפני יומיים הדלקתי אותו ושמתי מוזיקה היתה מוזיקה לממש 2-3 שניות ואז נחלשה וכבתה ומאז לא שומעים כלום.. מה יכולה להיות הבעיה ?
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני באמצע הפרוייקט של הרמקולים ויש לי שאלה קטנה האם הנגד הזה הוא 10 קילו אום? (זה מה שמראה הרב מודד בקריאה של הנגד - 10 קילו אום) מדוע הנגד אינו בצבע "רגיל" עם פסים - חום,שחור,כתום,זהב? האם אני יכול להשתמש בו כנגד 10 קילו אום לכל דבר?
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי אני מעשן כבד ונמאס לי כל הזמן להדליק פחמים ולנקות אבק ולא יודע מה מישהו יודע איך אני יכול לשים על ראש הנרגילה מעיין גוף חימום כזה ( משהו כמו מצית הרכב ) שאני יחבר לשנאי ואיזה כפתור כמו הוליום לשליטה על דרגת החום ?
-
- 21 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
אהלן יש לי קורא כרטיסים פנימי בעל חיבור ליציאת USB על לוח האם (usb header) (התמונה הראשונה), קיבלתי היום כרטיס pci to usb שיש לו כניסת USB פנימית אבל זה מצריך כבל USB A (התמונה השניה) יש למישהו מושג מה מה הpinout של תקע USB A? אני רוצה לחבר את הקורא דרך הכרטיס (למישהו יש מושג אם כבל כזה קיים למכירה?) [attachment deleted by admin]
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש הרבה רעיונות (אומנם לא שלי אבל אין להרבה אנשים כאלה דברים) הרעיונות הם ככה, מד סל"ד שיראה עד כמה המעבד עמוס. הכנת פנל שליטה למאוררים כולל מד וולטמטר ונגד משתנה לכל אחד. מד הספק (הרי כולנו רוצים לדעת כמה המחשב שלנו צורך) כמו כן הכנה לקירור מים. כפתור הדלקה בצורת סוויצ' לרכב. ואולי בעתיד הרחוק יותר מסך מגע קטן בקדמת ופאנל. השאלות, האם כל המדי סלד עובדים באותה צורה? איפה אפשר להביא תוכנה לדבר כזה? הבנתי שיש אחד ביצור סדרתי, מישהו מכיר?
-
- 4 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שבת שלום! אחריי שהתסכלתי כאן על פרויקטיים ויצירות של אנשים החלטתי שגם אני רוצה לעשות מודינג. הבעיה היא שאני לא יודע איפה להתחיל,אין לי ידע במחשבים(רק אולי בבסיס שבבסיס). הייתי מעוניין לדעת איפה להתחיל,את הקטע של העיצוב ושאר הדברים הבנתי בכללי,אבל אין לי מושג בקטע של המחשב עצמו..למשל אני לא יודע איך כרטיס מסך נראה ואין לי מושג כמה מאוררים צריך ואם יש חשיבות לאיפה נמצא כל דבר.. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא זה,לקחת אותי כפרויקט ולגדל אותי עד שאני אגיע לרמה המאוד גבוהה שיש פה בפורום..
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-
-
חשוב שזה יהיה בית עסק אמין ואיכותי כי זה חומר רגיש שיכול להסדק בקלות (אחרת הייתי סתם נכנס לכל בית מלאכה באיזור וזהו). בחיפה (לא במפרץ\קריות), עדיפות לעיר התחתית (איזור הימאים וכל הקו הזה של החוף יהיה לי מצויין). יש לי את הבלוק הזה: שמותאם ל-939\940, אבל כל מה שמפריע לי להתאים אותו לצ'יפסט\כ.מסך זה המיקום של החורים (הפלטה שמעליו לא יותר מידי גדולה אז לא מפריעה במיקום באיזורים עמוסים בקבלים\סלילים). השאלה אם יש איזשהו סיכון לקדוח בחומר הזה בעצמי, או שזה יכול לגרום לסדק (מה שכמובן לא מומלץ בבלוק קירור מים). אם יש איזשהו סיכון אני מעדיף לוותר על התענוג ולקחת את זה למישהו אמין ומקצועי שמתעסק בזה בחיפה (לא קריות, לא מפרץ). אגב, מה ההמלצות שלכם? לעשות כמה חורים במרווח של…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התחלתי להתעסק קצת בלדים פה ושם, ואני מנסה לבנות אלמנט תאורה, הזמנתי מEBAY את הדברים הבאים. 20 לדים אדומים, ירוקים, לבנים, כחולים וצהובים (סה"כ 100 לדים של 3MM). בנוסף קיבלתי נגדים ל-5V ו-12V (בסה"כ 200 נגדים, 100 ל-12V וחלוקה לשני צבעים וכנ"ל לגבי ה-5V). האלמנט שאני מנסה לבנות אמור להתחבר ל-USB. עכשיו מה שעשיתי זה חיבור בטור (אני צודק בשם ?), קניתי משטח הלחמה, הכנסתי משהו כמו 6 לדים בצבע אדום ובסוף חיברתי נגד 5V וחיברתי את ה-USB, התוצאה ? רק הלד שאליו מחובר הנגד פועל, השאר החליטו לנוח. עשיתי פה משהו שגוי ?
-
- 3 תגובות
- 856 צפיות
-
-
אני צריך לשייף עץ, עץ אלון אם אני לא טועה. מישהו יודע מאיפה אפשר להשיכר משייפת, אי אפשר לשייף עם היד זה כואב
-
- 21 תגובות
- 12.5k צפיות
-
-
ברצוני לדעת האם ניתן לפרק את כפתור ההפעלה של המחשב {או לחלופין לחבר אחד אחר} ולעשות לו חוט מאריך שיצא מחלקו האחורי ושלבסוף יגיע עד השולחן מדובר על מרחק של 3 מטר לכל היותר
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב עם E5300 וHD4890. לוח P35-DS3L וזכרונות 4GB 1066MHZ. לכאורה מחשב לOC. בעיה 1: חם חם חם, ב4GHZ (1.43V) המעלות מגיעות ל79-81 והרמקול מצפצף.... בעיה 2: אין סירקולציה. בכלל. הדבר הכי קרוב לסירקולציה זה בTOP של המארז 2 פתחי איוורור חמודים אחד למעבד שלא ייחנק והשני לכרטיס מסך. אין בצדדים, יש רק מקדימה כזה למטה שלא רואים... ומאחורה 2 מאווררים כאלה קטנצ'יקים חמודים שמוציאים אוויר אני חושב... הנה כמה תמונות : שימו לב ל2 הפתחי איוורור למעלה. מקדימה בפאנל הקדמי (שאגב עשוי מברזל, המארז כמו המארז כולו ששוקל איזה מאתיים קילו) יש חריצים למטה לכל האורך | | | | | | | | | | | | | | בערך ככה... ומאוורר אחד 80MM ששואב משם אוויר. אני צריך עזרה איך לעזאזאל מאווררי…
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי 2 מערכות סטריאו ו-2 זוגות של רמקולים למחשב.איך אני יוצר מהם סוג של מערכת קולנוע ביתית? (אני אציין שיש לי כולה חדר ממוצע ולא אולם קולנוע) ושאלה נוספת: איך מחברים מחשב לטלויזיה?צריך להוסיף משהו למחשב?
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה להעביר את המכונת תספורת מהחיבור לשקע לחיבור של סוללות. מה עלי לקנות ולעשות על מנת שהעסק יעבוד על סוללות? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום חברים רציתי לדעת מה היא הדרך הטובה ביותר לשמור על הראש של המלחם, איך צריך לנקות אותו לאחר ההלחמה ככה שלא ישאר עליו בדיל. הבנתי שניתן לקחת את הספוג-מתכת הזה שמנקים איתו כלים, זה עובד? תודה דביר
-
- 2 תגובות
- 824 צפיות
-
-
-
איפה ינתן להשיג ומה טווח המחירים של דברים כאלה? תודה מראש.
-
- 11 תגובות
- 6.2k צפיות
-
-
-
יש לי אפשרות כמעט נדירה לקנות שנאי מיוחד לאפקט גיטרה שלי . באריזה של האפקט עצמו רשום ככה: או שימוש בבטריה 9 וולט. השנאי שאני מעוניין לקנות: http://rashgash.co.il/product/tr-power האם הוא יתאים לפדאל? רשום שם 600MA אבל אין לי מושג מה זה אומר לגבי הפדאל .. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
נפל לידי ספק ישן של פנטיום 1, למי שזוכר. אין לו חיבור 24 פין או 20 פין, אלא שני חיבורים מוזרים כאלה ללוח אם, ועוד 4 חוטים לפאנל, ששולטים כנראה בהדלקה, איך אני יכול לעשות שיפעל ללא לוח אם, כמו קיצור חוט ירוק ושחור, הרי אין לי כאלה. הצלחתי להביא תמונה: אבל חוץ מזה יש לי עוד 4 חוטים שהולכים לפאנל ומתחברים ישר לתוך כפתור ההדלקה. אולי הקיצור שמה, אבל אני צריך תשובה וודאית.
-
- 4 תגובות
- 885 צפיות
-
-
שלום, היום אמא שלי הביאה לי מהעבודה אל פסק תקין שסתם פשוט היה זרוק להם בארון. בהמשך תבינו למה. מי שנתן לי אותו אומר שרוב הסיכויים שהוא תקין ואם הוא היה דפוק היו כבר מזמן מעיפים אותו במשרד ולא שמורים בארון. הייתה לי הנחה שבטח הסוללה גמורה ולכן הם שמו אותו בצד (סוללה עולה כמה מאות שקלים מול שווי הספק שזה 1300 ש"ח בפלונטר - http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=PR1000&cart=1250727127605323〈=heb) חיברתי לחשמל בהנחה שהוא יזמזם על הנורה שמתריאה על החלפת סוללה (יש לו לד מיוחד לזה) ואכן זה מה שקרה. האל-פסק התריע באמצעות לד "battary fault" לאחר מכן עשיתי חיפוש נוסף באינטרנט לפני שאני פותח אותו והבנתי כי יש לו סוללה 24 וולט, 7 אמפר (לפי דברי פלונטר, הספק מחזיק שני מסכים ושני…
-
- 6 תגובות
- 3.7k צפיות
-