עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by card,

שלום אם אני משתמש ב: Serial.print() ואני רוצה לכתוב מחרוזת, ולאחריה עוד מחרוזת, האם יש דרך לעשות את זה בלי להשתמש פעמיים ב-print()? כמו שב-++C אפשר לעשות cout, ואז לחבר כמה דברים עם >> ועוד משהו, בכל פעם שאני עושה Upload לתוכנית, מסך התקשורת הסריאלי("Serial Monitor") נסגר, וצריך לפתוח אותו מחדש.. יש איזה אפשרות שהוא לא ייסגר בכל Upload? תודה card

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. איך אפשר להדביק סינקים לזכרונות בגב הכרטיס http://img224.imageshack.us/img224/2393/dsc051817ngrc5.jpg אני לא רוצה להשתמש בדבק טרמי מפחד שהוא לא יצא אחר כך ויהרוס את הזכרונות (ואז האחריות תלך) מדבקות טרמיות אני לא מוצא בשום מקום משחה טרמית עם דבק חם יכול להיות טוב ? והאם אפשר למרוח משחה טרמית על ההלחמות של הזכרונות ?

• 8 תגובות
    • 991 צפיות
  3. Started by sashakrik,

שלום ! יש לי מארז ג'נרי מאוד ישן ומכוער שאני רוצה לעשות לו קצת מודינג. השלב הראשון יהיה יצירת חלון בדלת המארז ולהדביק לשם פרספקס. ראיתי שרבים מרכיבים פרספקס באמצעות ברגים ולא ע"י הדבקה אבל אני הייתי רוצה לעשות זאת ע"י הדבקה כי לטעמי זה יותר אסטטי. שתי שאלות: 1. באיזה עובי פרספקס מומלץ להשתמש ? 2. איזה דבק מומלץ כך שידביק חזק את לוח הפרספקס לדלת המארז המתכתית ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by AvlK,

חתכתי בדלת המארז שלי חלון ואני מתכנן לשים פרספקס כדי לסגור את החור שנוצר , ישנה אפשרות לקדוח חורים בפרספקס ובמארז ובעצם לחבר עם ברגים , אני מעדיף לנסות להדביק (הפרספקס גדול מהחור בדלת המארז ב 1 ס"מ בכל המסגרת) יש איזשהו דבק טוב מספיק בשביל זה או שאני חייב להשתמש בברגים? תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by harry,

חיברתי פנטיום 2 שהיה לי מחשב טלוויזיה, וחיברתי לו גם מקלדת אלחוטית ועכבר, אבל יש בעיה! שאני רוצה לכבות אותו מרחוק אני יכול (עם המקלדת) אבל אני רוצה גם להדליק אותו מרחוק. למישהוא יש רעיון איך לעשות איזה מעגל שידליק את המחשב מרחוק עם שלט של רכב נגיד?

• 4 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שלום , בקרוב אני מתחיל פרוייקט מודניג חדש . שניים מהדברים שאני מתכנן הוא : 1. חיבור מסך LCD קטן באמצעות כבל פרללי - אם מישהו יודע בארץ איפה אפשר לקנות (כמו אלו שיש בסוף המדריך באתר). 2. הדבר השני שרציתי לעשות הוא לנסות ולחבר שלט כמו של אזעקה של אוטו על מנת שישמש להדלקת המחשב - האם הדבר אפשרי ? האם מישהו כבר ניסה . הצליח ? אם מישהו מכיר מדריך לדבר כזה (עברית או אנגלית) ..... אנא אם מישהו יכול לעזור ניתן להשאיר הודעות פה או למייל ihershkovitz@gmail.com תודה רבה .

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. שלום חברים, אני זקוק לעזרתכם! אני אנסה להסביר בקצרה מה אני רוצה: אני רוצה בתחילת חדר המדרגות לשים חיישן אופטי (החיישן שיש בדלת של המעלית, תקנו אותי אם לא קוראים לו ככה) בשני צדי המדרגות-על הקירות ולחבר אותם למנורה שתדלק לכ- 2 דקות מרגע הניתוק של הלייזר שבין החיישנים... אני יודע שצריך לחבר לכל הסיפור הזה טיימר, ממסר ושעון שבת (אני רוצה שכל זה יעבוד נגיד מ- 8 בערב), השאלה איך אני מחבר את החיישנים האלה שיתנו פקודה לכל המערכת הזאת לפעול? המון המון תודה!

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. Started by oxyn,

אומנם שאלה היא פשוטה אך אני מעוניין במינימום הוצעה ואני לא מעוניין לחבר מיקרו בקר בשביל זה אני מאמין שעם הרכיב ה 555 אפשר לעשות את זה השאלה שלי היא כזאת יש 10 לדים שלא משנה איך הם מחוברים אני מעוניין שהם ידלקו בסדר עולה עם הפרש זמן שאני אקבע אותו הלד ילדק עם מתח משתנה כלומר יתחיל מ 0V ויעלה עד ל 1.2V באופן ליניארי אפשרי לעשות את זה בלי מיקרו בקר?

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by hmjmvhcvh,

שלום, איזה חוטים אני צריך לחבר בספק כוח כדי שהוא יפעל? תודה

• 10 תגובות
    • 2.8k צפיות
  10. Started by tamos,

הי, אני צריך להדליק את הספק שלי ללא מחשב. קיצרתי חוט ירוק עם חוט שחור אך ללא הצלחה, הוא עובד אבל בצורה חלשה ומשמיע צפצופים מוזרים. שאני מחבר את הכבל ATX ללוצ אם ולוחץ על המתג הכל עובד כמו שצריך. מה אני עושה לא נכון?

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by adielfr,

שלום, ראיתי את הסרטון הבא באינטרנט: http://vimeo.com/96738184 האם לדעתכם האב טיפוס המודגם נראה לכם אמיתי או שזה תעלול? אם כן, האם אתם מצליחים לזהות את הרכיבים (ואת היצרן)? כמובן שאני לא מדבר על המתנד, הקבלים והנגדים שרואים שם אלא על הרכיבים המאסיביים יותר. תודה

12. Started by card,

שלום נתקלתי פה במשהו מעניין: http://imall.iteadstudio.com/open-pcb/pcb-prototyping/im120418001.html 10 יחידות, גודל לוח 5x5cm, ב-10$.. כל כך זול לייצר Custom PCB משל עצמי?

• 7 תגובות
    • 4.6k צפיות
  13. Started by Pure-Gold,

האם מישהו מכיר חברה בארץ שמדפיסה מעגלים ?

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by a_london,

חברים שלום לכולם אני עושה פרויקט עם arduino יש לי תוכנה של צג לNokia 5110 אני רוצה שתוכנה תדפיס לי משתנה בערך של מ 1 עד 9 ואני לא מצליח לשיים את זה אשמח לקבל ממכם עזרה מצורף התכנה שלי איך אני גורם לזה להדפיס משתנה ? #define PIN_SCE 7 #define PIN_RESET 6 #define PIN_DC 5 #define PIN_SDIN 4 #define PIN_SCLK 3 #define LCD_C LOW #define LCD_D HIGH #define LCD_X 84 #define LCD_Y 48 static const byte ASCII[][5] = { {0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00} // 20 ,{0x00, 0x00, 0x5f, 0x00, 0x00} // 21 ! ,{0x00, 0x07, 0x00, 0x07, 0x00} // 22 " ,{0x14, 0x7f, 0x14, 0x7f, 0x14} // 23 # ,{0x24, 0x2a, 0x7f, 0x2a, 0x12} // 24 $ ,{0x23, 0x13, 0x08, 0x64, 0x62} // 25…

• 0 תגובות
    • 877 צפיות
  15. אהלן, מישהו מכיר אולי סוג נייר או חנות דפוס שניתן להדפיס בה על נייר תמונות שהוא פחות אטום מנייר תמונות רגיל ? המטרה הסופית היא להכניס תמונות לקובייה מפרספקס ולהאיר אותה עם לדים מבפנים. נסיתי להאיר עם הפנס של הפלאפון דרך סתם תמונה רגילה אבל בחלק האחורי שלה יש מן מספר סדורי שבולט דרך התמונה המוארת. בנוסף, אולי מישהו מכיר שיטה או טריק לקבל אור אחיד ? מה הדרך הכי אפקטיבית ? לשייף את הלדים (או לקנות לדים שהם diffused/frosted) ? או שיש איזה פילם שאפשר להשתמש בו ?

• 14 תגובות
    • 4.3k צפיות
  16. אהלן, בקיצור חורף אין לנו פה, אז החלטתי להכין את המחשב לקיץ אחרי שחיפשתי ברשת כל מיני סרטונים לדרך יעילה ביותר לפתוח דלת צד במארז, הבנתי שזה בעזרת ג'קסון. אז זהו שלא!.... כמובן שצריך לעבוד במקום מסוים, או לפחות להכיר מישהו שעובד במקום שיש בו מכונת CNC (לייזר). היתרון של זה, שאחרי החיתוך אין שום סימן לשבבים והחיתוך מדוייק בעשירית המילימטר. החיסרון כמובן הזמינות או לצורך העניין הגישה למכונה כזאת, וזמן ההכנה. שאני אומר זמן ההכנה, אני מתכוון להזין את הנתונים למכונה שתדע בדיוק את מידות הדלת. החיתוך עצמו מתבצע בין-2-3 שניות...כן כזה מהר ואפילו הייתי נדיב. גם זמן ההכנה לא כזה מטורף אולי 10-15 דקות, אבל לבזבוז זמן של מפעיל, זה הרבה כסף. למזלי יש לי את הגישה למכונה כזאת…

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by The_MichMan,

שלום לחברי הפורום, שאלה למישהו כאן שהוא מוסמך/מקצוען בהלחמה. אני קבעתי לעצמי את השלבים הבאים להסרת רכיבים והלחמת רכיבים חדשים בהלחמה טובה: 1. ניקוי (ע"י ספרי ניקוי מעגלים עם מברשת של JELT ) 2. הסרת הלחמה ע"י סרט הסרת הלחמה 3. הסרת רכיב 4. ניקוי (ע"י ספרי ניקוי מעגלים עם מברשת של JELT ) 5. הכנסת רכיב 6. מריחת פלאקס עם ראסין (אדום) 7. הלחמה 8. ניקוי (ע"י ספרי ניקוי מעגלים עם מברשת של JELT ) האם הדרך / השלבים שבה בחרתי היא טובה ? אם יש לכם הצעות לשיפור אני אשמח. *המלחם הוא של HAKKO עם ראש שטוח *ההלחמות הם בעיקר של קבלים בלוחות אם של מחשבים.

• 10 תגובות
    • 5.3k צפיות
  18. היום חזרתי מאזור התעשייה כשבידי ה- Dremel MultiPro 395py בתוספת הציר הגמיש של DREMEL. אני לא ארחיב במילים, הנה התמונות : איך שכחתי, רשמים ראשוניים: הדרמל בהחלט קל. הוא נוח לאחיזה, רובו מצופה גומי. כמו כן הוא שקט (יחסית לדרמל של וולף). מגיע עם ארגונית נחמדה , חוברת שימושים, חוברת ראשים וחוברת הוראות. בקרוב אני אתחיל לעבוד איתו ואז אני אוכל לדווח אם הוא באמת שווה (אני יודע שכן, אבל בכל זאת.. ) הדרמל והציר הגמיש. תקריב על הציר הגמיש. הדרמל בהשוואה לעכבר. אוקיי ועכשיו לשאלה העיקרית - חותכים/משייפים עם כיוון הסיבוב של הדרמל, או נגד הסיבוב (שמאלה) ?

• 15 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by anatoli,

אחרי כמה וכמה דיונים שהיו בעבר על "איזה דרמל לקנות" שבהם דיברו על מכשירים זולים, החלטתי שלא יזיק לשתף בניסיון הזה. אתחיל ואומר שיש לי לא מעט שנים Dremel מקורי מהדגם הותיק 300JD עם ציר גמיש. "לצערי" באיזשהו שלב בניתי מכונת CNC ביתית (ראה קישור בחתימה), והדרמל משמש אותי במכונה הזו. מאחר וזה לוקח כמה דקות לפרק את הדרמל מה-CNC, כשאני צריך את הדרמל אני בדר"כ פשוט מלביש את הציר הגמיש ועובד ליד ה-CNC. כמובן שזה לא תמיד נח ומעט מגביל, לכן התחלתי בשלב מסוים לשקול קנייה של מכשיר נוסף. מאחר והשימוש שלי במכשיר הזה יחסית מועט בימינו (לא מעט מהדברים שהייתי עושה עם הדרמל בעבר יש לי היום כלים אחרים שיודעים לעשות), החלטתי שאני לא קונה Dremel, אלא משהו שונה. האופציות שעלו הן או מכשיר עם mi…

• 1 תגובה
    • 3k צפיות
  20. Started by yarkoni,

כותרת ^^ יש אותו בהום סנטר ב 120 הוא שווה ?

• 13 תגובות
    • 1.9k צפיות
  21. Started by luluv,

שלום לכם, אני כותב חדש בפורום (אבל קורא די ותיק שלו). אני כרגע בתהליך של יצירת מערכת חדשה, בנתיים קניתי מארז ישן של שרת (גבוה מאד, מעל למטר) וכדי שאוכל להתחיל "להתעלל בו" כראוי קניתי היום את הדרמל של וולף (דרך אגב הוא במבצע בהום סנטר, מהיום, אבל בשל העובדה שהמלאי אזל כליל בחנות אחת נאלצתי לבקש שיזמינו לי בחנות אחרת ונסעתי לאסוף אותו משם, במחיר של 119 ש"ח) כאשר "ערכת המבצע" כוללת כ 99 יח'. האם מישהו מכיר את אתר הבית של היצרן? או האים למישהו יש את המדריך של המכשיר?, בדקתי באתר של "דרמל" במטרה לברר את ההתאמה של מהירויות העבודה לסוגי הראשים והעבודות השונות ואין כל כך התאמה. האם מישהו יכול לעזור?? בתודה LULUV

• 0 תגובות
    • 779 צפיות
  22. ;D ;D ההזמנה שלי מג'אב-טק הגיעה עכשיו, ברגע זה! אני חייב תודה עמוקה מאוד למכס שלנו שלא תפס לי שוב את החבילה...... אז ככה זה קרה: ישבתי בחדר וספרתי מקשים....(אל תדאגו אני לא משועמם פשוט צבעתי את המקלדת לשחור אז חיברתי הכל בחזרה...) ופתאום נשמעת קריאה מלמטה: " עידו!!! ג'אב טק!!!" ישר נפל לי האסימון וירדתי למטה, קיבלתי את החבילה ועכשיו אני פה! :clapper: קניתי: קטודה UV. 2 לייזר לד UV. לייזר לד אדום. 4 פיט סליבים חצי אינץ'. 5 פיט סליבים שמינית אינץ'. 6 פיט סליבים רבע אינץ'. מכשיר להוצאת הפינים של המולקס נקבה. וואנטק ספקטרום ירוק/אדום. ו20 אזיקונים בגדלים וצבעים שונים. עכשיו אני אקח הפסקה של 3-4 שעות ואני ארכיב הכל לאט,לאט ששום דבר לא ישרף...(*אהמ* *אהמ*) ו…

• 96 תגובות
    • 14.9k צפיות
  23. הזמנתי סליבים ו2 מאווררים אם לדים UV וקטודה UV וסליבים UV הנה תמונות ;D באותה הזדמנות שברתי את השיא שלי ב3D MARK 2003 (אם RADEON 9600 XT) אם יש לכם שאלות אתם מוזמנים לשאול

• 100 תגובות
    • 9.9k צפיות
  24. עקב ריבוי שאלות שחוזרות על עצמן בפורום ומנוע חיפוש לא הכי יעיל, החלטתי שבדומה לפורום אמצעי איחסון גם פה צריכה להיות פינה להודעות נבחרות. בת'רד זה ירוכזו השאלות הנשאלות ביותר ותשובתן כפי שעניתם על גבי הפורום, בצירוף קרדיט לכותב כמובן. אם אתם חושבים שזהו מקומה של הודעה שכתבתם - שלחו הודעה לARKADUR

• 6 תגובות
    • 15.7k צפיות
  25. Started by ofek_golan,

שלום, אני בתהליכי בדיקה של תכנות דרך ה-LPT לכן אני עושה ניסויים קטנים כדי להתקדם הלאה.. אז התקנתי את כל האישורים של הפורט המקבילי 378 וכבר לא יודע מה עובד אם בכלל עובד אבל יש לי בעייה מוזרה... עשיתי תוכנית קטנה שרק תוציא לי נתון תקח שניה הפסקה ותוציא נתון אחר... בנתון הראשון אין בעייה ואכן יוצא הנתון, אז בהוצאת הנתון השני יש הודעת שגיאה כאילו הפורט לא פתוח... הנה התוכנית: void main() { int i=0; for(i;i<10;i++) { _asm { mov dx,378h mov ax,8d out dx,ax } clock_t start_time, cur_time; start_time = clock(); while((clock() - start_time) < 1 * CLOCKS_PER_SEC) { } _asm { mov dx,378h mov ax,0 out dx,ax } } …

• 3 תגובות
    • 849 צפיות

דיונים חדשים בפורומים