עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by danieln9,

את הלדים שמתי רק לבדיקה כפי שרואים יש לי לדים אולטרא ברייט שזה יהיה מה זה מגניב.

• 13 תגובות
    • 3.9k צפיות
  2. Started by ללא שם,

מישהו יודע אם ואיך אפשר להפוך דיסק קשיח חיצוני עם חיבור לחשמל שבמקום חשמל יתחבר לUSB? ???

• 5 תגובות
    • 913 צפיות
  3. Started by Psychopath,

I was told by a local electronics shop that the only place to get heatshrinks in Israel was around the central bus station in Tel-Aviv... The question is: Is that correct? or are there any opther places where I can obtain the preacious heatshrink ? Thanks in advanced ;D

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  4. Started by Saliman,

יש לי מאוורר סאן בים מהדגם הזה ונוצר לי סדק באחת הכנפיים במיקום הזה פחות או יותר: (זה לא המאוורר, זוהי רק תמונה להמחשה) שאלתי היא כיצד אני יכול לתקן את הסדק הזה? בגלל הסדק המאוורר לא מסתובב כי הכנף נתקעת במסגרת של המאוורר.

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by CRT,

אהלן, אני צריך למצוא איפה מוכרים כבל כזה בארץ רצוי באזור המרכז. 40Pin female\Male to female Cable http://www.ebay.com/itm/IDE-40-Pin-Male-to-female-Hard-Drive-Extension-Cable-L-6CM-/251244600993?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item3a7f585ea1 אורך של הכבל לא משמעותי בשבילי, אני רוצה להשתמש בו כדי להקל על החיבורים על לוח פיתוח במכה אחת במקום לשרוף כל פעם זמן על חיבורים של הפינים ללוח. על הלוח יש PIN OUTS שאליהם אני כרגע מתחבר ע"י כבלים Dupont Wire Connector Cable, 2.54mm Male to Female 1P-1P שנראים בערך ככה: http://www.ebay.com/itm/40-Pin-20cm-Dupont-Wire-Connector-Cable-2-54mm-Male-to-Female-1P-1P-For-Arduino-/390577288626?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. Started by gil999,

אם VCC זה קומון קולקטור ו VCE זה קומון אמיטר מה זה VDD?

• 2 תגובות
    • 5.9k צפיות
  7. Started by luXi,

שלום לכולם! הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות לחבר PS1 למסך מחשב או שצריך לעשות איזה מוד קטן...? תודה מראש לעוזרים.

8. Started by shronxx,

אני מעוניין לקנות לדים בכמות של בערך 30 או 40 לדים במחיר הזול ביותר בבקשה אם אתם יכולים תנו לי אתרים להזמנת לדים מחו"ל או מהארץ זה לא משנה.... תודה מראש לעוזרים..

• 2 תגובות
    • 593 צפיות
  9. Started by o.k,

שלום לכולם!!! רציתי לשאול האם מישהו יודע איך לבטל את המטען/החשמל הסטטי שנוצר במארז??? תודה .... :s05:

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. שלום אנשים קוראים לי גיא, וכמו כולם גם אני התחלתי לקרוא ולהתעניין בכל עניין המודינג למחשב, והגיע שלב מסוים שהחלטתי שאני הולך עם זה, ומתחיל לעבוד על המחשב שלי. אז ככה הנה המפרט מחשב שלי: מעבד פנטיום 4, 3GHz סוקט 478 לוח אם Asus P4S800D זיכרון Twinmos 2X256MB דיסק קשיח Samsung 80GB כרטיס מסך ATI Radeon 9600SE כרטיס קול Creative SoundBlaster 5.1 מארז פשוט (אבל לא להרבה זמן >) מה בתכנון: חיתוך חלון+חור למאוורר. קתודות אולטרא ויולט. כבלים עגולים (IDE, Floppy) החלפת ספק. החלפת מחברי המולקס לכאלו שזוהרים בתאורת UV. סליבינג. הוספת מאוורר מאחורה, מקדימה, ולקדוח חור בגג המארז ולשים גם שם מאוורר. החלפת גוף הקירור למעבד. צג LCD צבעוני למארז. טוב הנה תמונה של ה…

• 260 תגובות
    • 32.3k צפיות
  11. Started by guysoft,

היי לכולם, חשבתי לפרסם כאן שקריקטור (שזהשעזרתי בטעות להקים) יוצא בפרויקט האקינג. בגדול חשבו לרכז הרבה פרויקטים מגניבים. יש ווידאו שמסביר את כל הרעיון כאן (כן זה אני מופיע) וגם כתבתי על זה בבלוג שלי אשמח אם אנשים כאן ייקחו חלק. יש לנו סיכוי להרים קהילה נוספת להאקינג ואלקטרוניקה.

• 0 תגובות
    • 887 צפיות
  12. Started by amnesia,

יש לי מחשב עם מארז cm storm stryker fulltower והכל טוב ויפה רק שחשבתי להאיר אותו קצת, כי יש לו חלון כל-כך דורש תאורה שכואב לא לתת לו. חשבתי להזמין את זה: http://www.ebay.com/itm/Lian-Li-20x-Waterproof-LEDs-Strip-53mm-LED50-R-Red-LED-/400386241648?pt=UK_Computing_Case_Accessories_Tool_Kits&hash=item5d38e13470 האם אחד יצליח להאיר את כל המחשב או שצריך 2? זה 53 סמ, זה מתחבר דרך MOLEX לספק, האם יש סכנה לפגיעה בספק? כי שמעתי שאומרים שלחבר תאורת לד ישירות לספק עלולה להרוס אותו, והאם ניתן להניח את זה בתחתית המארז או לקשור עם אזיקון מהצדדים בלי להשתמש בסרט ההדבקה? אני בעקרון חשבתי לעשות שכשיש חושך כל הדלת הצדדית שהיא כולה חלון אחד גדול יהיה אדום זוהר חזק מאוד. כמה כא…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by SilverPuma,

יש לי שלט של PS1. עכשיו השאלה שלי היא האם ניתן לחבר אותו ליציאת USB. ראיתי בפורום את המדריך לחבר אותו ליצאת מדפסת ישנה אבל אין לי אותה ואני מעדיף לחבר אותו לUSB. האם זה אפשרי? אם ישנו מדריך זה מאוד יעזור. תודה מראש!

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by מאפיונר,

איך אני עושה מעגל של 4 לדים לחיבור למחשב?

• 25 תגובות
    • 2k צפיות
  15. http://www.electronics-tutorials.ws/opamp/opamp_2.html שלום לכולם פה יש מאמר על OP AMP או בשמם העברי משווים . בחיבור של INVERTING עם פידבק שלילי . היציאה היא בפאסה הפוכה של 180 מעלות . השאלה שלי היא , מה כוונה של פאסה של 180 מעלות . האם אם נכניס גל סינוסדילי . האם הוא יצא בדיוק הפוך ? או באיחור של חצי מחזור ? אם אני לא טועה זה מה שקורה שמחברים רמקולים הפוך כלומר פלוס למינוס ומינוס לפלוס . אבל מה שקורה הוא שקשה לשים לב לשינוי כלשהו סאונד . אז מה עושה הפיכת הפאסה למעשה ? תודה לעונים . [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. Started by Sarlula,

- המדריך נלקח מהמשתמש Javerh שפורסם באתר Bit-tech! - ניסיתי את המדריך והוא פועל מצויין, והוא פשוט להפליא [אתם תתפלאו כמה..] מה צריך: 1. עט. 2. מספריים [לא חובה]. שלב ראשון: נקח את העט ובעזרת פטיש 5 קילו \ הידיים נשבור את העט ככה שנוכל להוציא את צינור הדיו. שלב שני: נלך לברז וננקה את הדיו מהצינור ככה שלא נלכלך שום פין מולקס או את הידיים שלנו. שלב שלישי: [שלב שהמתרגם=אני הוסיף] נחתוך חתיכה של בערך 6 ס"מ מהצינור. השלב הזה מומלץ, אך לא חובה מפני שאם נשתמש בכל הצינור הוא יכול להשבר.. וזהו! בשביל להוציא את הפין יש פשוט להלביש עליו את הצינור, לדחוף טיפה והמולקס יצא החוצה. גאוני או מה? יעבוד עם כל עט פשוטה שגונבים ממלון או ממסעדה! בהצלחה! :silly:

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by eladh16,

שלום אנשים טובים. מצאתי בבית מכשיר חשמלי כולשהו ואין לי מושג למה הוא משמש. סתם מתוך סקרנות, מזה הדבר הזה ומה הוא עושה? עוד תמונה

• 3 תגובות
    • 827 צפיות
  18. Started by bubbles,

היי, רציתי להתייעץ אתכם לגבי רעיון כלשהו לחיבור מסוים של לדים ללחצנים. אני מעוניין לבצע חיבור של לחצנים (PUSH BUTTONS) למיקרו בקר, כך שבכל לחיצה עליהם המיקרו יבצע פעולה, וידליק את אחד הלדים בהתאמה. השאלה שלי היא מה הדרך הטובה ביותר לבצע חיבור זה. סתם לדוגמא: לחיצה על PUSH BUTTON 1 תדליק את לד 1, 2 ידליק את 2 וכן הלאה. תודה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Blinker,

שלום חברים יקרים, נ\עשתה טעות קלה ונקנה מסור אנכי 110V בהספק 720W. כהרגלי שרפתי כמה פיוזים עד שהבנתי שהשנאי 300VA שלי לא יחזיק מחפש איך לתקן את עצמי ובו זמנית לא לבזבז 600 שקל על שנאי 1000VA סטנדרתי יש לכם הצעות מעניינות ? בנוסף : http://www.ebay.com/itm/1000w-1KVA-Step-Down-Voltage-Converter-Transformer-220v-240V-to-110v-120V-i-/360838462791?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5403a5fd47 דעתכם ? נראה לי קצת מחשיד... למרות שמצויין שיש שנאי עגול בפנים והוא אכן שוקל 2.2kg רק המחיר זול למדי.

20. Started by tzilber,

שלום יש לי לוח אם מסוג DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D. רציתי לדעת אם יש צורך בשליפה של לוח האם מהמארז על מנת לשחרר את הברגים של ה-north bridge? או שאפשר לבצע את הפעולה ממבט על? בתודה מראש.

• 4 תגובות
    • 683 צפיות
  21. Started by Lol10k,

4 לדים UB בטור + נגד 100-150 אום לחיבור 12V במולקס זה טוב? ותגידו,מזה 100-150? זה סוג של נגד או שיש אחד 100 ואחד 150? ואיזה לקחת? אה ואיפה אפשר לקנות? כמה זה עולה? תודה

• 9 תגובות
    • 869 צפיות
  22. אני לא הייתי בטוח שזה כל כך קשור, אם לא, קבלו את התנצלותי ותעבירו את זה למקום המתאים. אני יודע שרוב המשתמשים בפורום זה מכירים קצת מקומות לקנות כלי עבודה וכאלו, אז אמרתי ננסה. לפני שאני נוסע לאיזה Ace קנה ובנה לבדוק, הייתי רוצה לדעת אם מישהו מכיר מקומות אחרים. אני נוסע לאיזה פסטיבל בחו"ל, ורוצה לקנות פוליטילן שיהיה מספיק גדול לכסות את האוהל שלי, שלא ייכנסו איליו מים ואין לי שמץ של מושג מאיפה להביא אחד כזה. אם למישהו יש מושג, מדובר על משהו בגודל של 5X5 בערך, אני מאוד אשמח לעזרה. תודה מראש, Ptyahoo.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by ofek_golan,

יש לי ספק קצת ישן ( 500W ) קיצרתי את 2 החוטים בשביל להפעיל אותו וחיברתי מד מתח לחוט הצהוב והמינוס לשחור ויצא לי 9 V מה הבעייה פה?

• 4 תגובות
    • 570 צפיות
  24. Started by Rotemymon,

שלום לכולם, כתבתי תוכנית פשוטה לארדואינו שבעיקרון מחכה לקלט מהמשתמש (דרך הסיריאל מוניטור), ואז מדליקה או מכבה לד בהתאם לקלט. העניין הוא כזה- כאשר אני פותח את המוניטור, הלד בפין 13 נדלק (ונשאר דלוק, לא מהבהב) המוניטור לא מקבל שום דבר שמזינים אליו אלא אם כן אני לוחץ על כפתור ה"ריסט" בארדואינו עצמו, הלד מהבהב ואז נכבה, ומשלב זה ואילך התוכנית עובדת בסדר גמור, הלד נדלק או נכבה בהתאם לקלט. (אגב- כתבתי גם תוכנית בvisual basic שמתקשרת עם הארדואינו דרך "סיריאל פורט" ושם אין לי את הבעיה הזאת) מישהו יודע מדוע זה קורה/מה ניתן לעשות בנדון? תודה רבה לכולם (:

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by noambaum,

שלום לכולם! התחדשתי במארז שקוף של AERO COOL ויש לי שם 4 מאוורררים שלכולם יציאת 3 פינים. לי על הלוח אם יש חיבור רק לאחד. שמעתי שיש מתאם של זלמן - מצד אחד מולקס 4 פינים שממנו יוצאים 4 חיבורי מולקס 3 פינים - כזה אני מחפש! אנא תעזרו לי מהר כי המחשב שלי עובד כרגע עם דלת פתוחה ומאוורר אחד! אשמח לקבל לינק . בתודה נועם

• 7 תגובות
    • 751 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.