עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Anonymics,

שלום.. נכון יש רמקולים רגילים כאלה שקונים בבאג?שמגיעה לך קופסה (הסאב)וזוג רמקולים או יותר? בקיצור רציתי לדעת מה במעגל החשמלי שם קובע את העוצמה (watt) שהם מוציאים לרמקולים..זה רכיב אחד או שכל המעגל הזה קובע? תודה..

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by ranc80,

בנינו רכיב שאפשר לדבר עם הסקייפ בעזרת הטלפון, במקום עם האוזניות והמקרופון. הכל עובד מאוד נחמד חוץ מזה שהסאונד מאוד נמוך. רציתי לדעת אם אתם יודעים איך אפשר להגביר את האות בעזרת רכיבים שנמצאים במערכת ישנה או ברמקולים למחשב? תודה מראש. נב: למי שראה את ההודעה אתמול, בניתי מעגל אחר מזה שהראתי אתמול, מי שרוצה ההוראות בלינק הבא: http://www.grynx.com/projects/build-your-own-chat-cord/1/ כל הרכיבים עולים משהו כמו 10 שקל.

• 0 תגובות
    • 574 צפיות
  3. Started by computers-man,

אני רוצה להגביר מתח של RCA שיספיק ל10 מטר אורך, איך אני עושה את זה?

• 8 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by luXi,

יש לי שלט לטלוויזיה שאני לא מצליח לתפעל אותו מטווח של 3 מטר ומעלה. אני לא יודע אם הבעייה היא בשלט או בטלוויזיה (השלט בן שנה. הטלוויזיה בת 20 שנה) אבל באחד מהם יש בעייה של שידור/קליטה. השאלה שלי היא האם ניתן להגביר את האות או להגביר את הקליטה כדי שאני אוכל להשתמש בשלט גם כאשר אני נמצא במרחק של 3 מטר מהטלוויזיה? ואם כן כיצד? (אני יכול לבנות בעצמי מקלט/משדר) השלט הוא שלט טלוויזיה רגיל (לא של ממיר. רגיל כזה כמו של פעם) והבטריות לא קשורות (בדקתי). תודה מראש לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 988 צפיות
  5. Started by wombat,

יש לי בטרייה שמוגבלת על ידי דיודה חיצונית לזרם של 20A, את המתח של הבטרייה אני יכול לבחור כרצוני. האם ישנה אפשרות להגביר את הזרם על חשבון המתח? מן Joule Thief הפוך. אם לדוגמא המתח של הבטרייה הוא 10V והזרם הוא 20A אז אני אקבל 40A במתח של 5V(פחות הבזבוז אנרגיה במעבר כמובן).

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. שלום, ברשותי מכשיר שבצד אחד יש חיבור של קו טלפון ובצד השני חיבור אודיו MONO כשאני מחבר אוזניות למכשיר, אני שומע ממש ממש חלש, יש איזה דרך להגביר את הסאונד? ניסיתי לחבר את המכשיר לline in במחשב עם כבל סטריאו זכר-זכר אבל שומעים קול זמזום ממש רועש ברקע של הטלפון, יש איזה דרך לסנן את הרעש או משהו כזה? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 671 צפיות
  7. Started by rock-night,

אני רוצה להגביר מתח נגיד שהיחס יהיה 1 וולט ל-1000 האם אני יכול לבנות בבית כזה שנאי? ואיך? עכשיו ... אני אגיד לכם למה אני רוצה כזה דבר אני רוצה פשוט מאוד ליצור ברק .... כן זה הכל שפשוט הזרם יפרוץ דרך האוויר במרחק לא גדול...נגיד 1-2 ס"מ אמרו לי שאני צריך כזה שנאי או יותר חזק. נ.ב אחרי הגבר המתח ואחרי שהזרם פרץ דרך האוויר אני צריך להחזיר את המתח לרמתו הרגילה (כמו במבוא)? אשמח לשמוע עצות תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by Moty_p,

שלום לכולם אני מחפש תרשים של מעגל שאיתו אני יהיה יכול לשמוע יותר חזק באוזניות ל-מה הכוונה? פשוט מאוד, נסביר את זה כך: יש לי MP3 שעליו אני מחבר אוזניות ושומעים הכל טוב ויפה אבל שומעים חלש מאוד כמובן שהנגן MP3 הוא על העוצמה המירבית ביותר והאוזניות במצב טוב מאוד פשוט ה - MP3 הוא משמיע את השירים חלש ואין גם בעיה של בטריה או משהוא כזה אז חשבתי להכין מעגל שבעזרת בטריה 9 וולט אני יהיה יכול להגביר ולהמניח את העוצמה באוזניות ואז ישמעו יותר חזק באוזניות השמח מאוד אם משהוא יעזור לי זה ממש ממש חשוב..

• 25 תגובות
    • 3.6k צפיות
  9. Started by gofilord,

הסכמה הזאת: http://www.pocketmagic.net/wp-content/uploads/2011/07/royer_wireless_power_transmitter.jpg כתוב שם כמו שאתם רואים 18 סיבובים, האם הגדלת מספר הסיבובים יגדיל את הטווח? ראיתי בתגובות שמישהו שאל אותו איך להגדיל את המתח והוא אמר שצריך להגדיל גם את כמות הסיבובים וגם את ערך הקבל של המקלט, אני לא יודע אם להגדיל את המתח מגדיל את טווח הקליטה. דרך אגב, אני יכול להשתמש בחוט יותר דק? תודה

10. Started by DoroZ,

טוב... סיפורון: נכון איפה שמבצעים עבודות בכביש יש מנורות כתומות שמזהירות? חבר שלי ראה שסיימו במקום מסויים את העבודות תיקון וביקש מהאנשים שם מנורה אחת (זה בא עם בטרייה)... קיצר הוא פירק את המנורה הזאת ומצא בטרייה איכותית... חיבר בעזרת 2 חוטים את הבטרייה הזאת לשלט טלויזיה שלו... והוא הצליח ממרחק של 25 מטר לשלוט על הטלויזיה שלו... זה היה לפני שנתיים+... הבטרייה הזאת מזמן הלכה... עכשיו אני רוצה להגביר עוצה של שלט שלי. למישהו יש מושג מה הגורם שהגדיל את הטווח? מתח? זרם?... מה לעשות? אני רוצה שהשלט הזה יחזיק ואני גם לא ממש מוכן לגנוב כזה של עבודות תיקון =\ **אני צריך להגביר את הטווח של השלט מכיווך שהכנתי מקלט IR למחשב ורק ממרחק 3-4 מטרים הוא עובד ולא יותר... ניסיתי להעמיד זכוכית…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by Moty_p,

אהלן חברה לא מזמן קניתי את המוצר הבא: 3.5mm Audio FM Transmitter קישור: http://www.ebay.com/itm/321287359374?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 המוצר עובד אבל הוא מעצבן, האות FM שהוא שולח מאוד מאוד חלשה והרבה פעמים בזמן נהיגה אני שומע הפרעות לכן רציתי לשאול: איך אפשר להגדיל \ לחזק את טווח השידור של האות מבלי לפגוע באיכות המוסיקה? חשבתי אולי אפילו לקנות אנטנה חיצונית כמו זה: http://www.ebay.com/itm/3-5mm-FM-Radio-Antenna-for-Mobile-Cell-Phone-8-5cm-21cm-/151096391409?pt=US_Other_Cell_Phone_Accessories&hash=item232e0bf6f1 אבל איך אפשר לחבר את זה למוצר? מצרף תמונות של המעגל עצמו

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. Started by kkffiirr,

אני עובד עם דרייבר למנוע צעד של POLOLU, מבוסס צ'יפ DRV8834 בהגדרת המיקרוסטרפינג צריך לתת אות לוגי ליציאות M0 וM1, כאשר הוא מורכב מ0 1 וZ השתמשתי בקוד הבא: pinMode(5, INPUT); // set pin to input for M0 digitalWrite(5, HIGH); pinMode(6, OUTPUT); // set pin to output for M1 digitalWrite(6, HIGH); כך שבעצם ניסיתי להכניס 1 ל M0, וZ לM1. רק שאני לא בטוח שקיבלתי את מה שרציתי. האם עשיתי נכון?

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  13. Started by roeesnir,

פתחתי ראוטר מקרטע, וראיתי שהקבלים (5 במספר) נפוחים. אין לי בעיה להחליף. יש שם 1000uf 25V בשני גדלים שונים. - האם הגודל משנה? כי יש לי כמה קבלים כאלה בגודל אחיד. ויש שם 2 קבלים 2200uf 25V בערך 16 מ"מ על 16 מ"מ. לא הצלחתי למצוא גודל כזה בebay וקניתי גודל שונה. בקיצור - האם הגודל הפיזי של הקבלים משנה?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by iakovl,

אחרי שפרויקט הגטו אחרון שלי נכשל עקב זה שלא היה לי זמן פנוי מתחיל לו הגטו מודינג הנוכחי ואיתו השינויים: - החלפת מארז המידי במיני (אני לא צריך מארז גדול , סתם תופס מקום, וגם אני לא אשלם שקל על החדש) - הכנת קירור+השקטה על ידי סנדוויץ' של הHDD בין 2 לוחות אלומיניום מחורצים והשמת חומר משתיק בצדדים והשמה של הHDD במקום של הCD עם תוספת מאוורר 80 מ"מ - BLOWHOLE עם DUCT לאחור - העברה של המארז למקום מיוחד (ממעל השולחן לבפנים) אל תוך כוך מיוחד מכוסה שטיח - כיסוי כל החוטים והכבלים עם צינור של מזגנים או פשוט דבק סלוטייפ מיוחד - הסרה של הCD (יש לי CD-RW ) - החלפה של כל צדדי המארז בקרטון מכוסה פלסטיק שחור + חלון שקופית - הכנת DUCT נייר למאוורר של המעבד - הכנת פילטרים למאווררים - השקטה ש…

• 2 תגובות
    • 733 צפיות
  15. Started by Pro modder,

אני לא יודע מה איתכם, אבל שמתי לב שהפרוייקטים פה נערמים בקצב מסחרר וזה היה נחמד אם נתן להם לנשום קצת אוויר... אם יהיה אירוע של GAMER או VGAMES אני אנסה לפעול אל מנת לארגן תחרות מודניג. (אם HWZONE לא יעשו זאת.. מה שאני מקווה שיעשו..) אם לא מתוכנן משהו על הפרק. נצטרך לתכנן משהו לבד.. אני חשוב שהכי טוב ומכובד זה לספח את התחרות לאחד האירועים בגני התערוכה שיעסוק בחידושים בתחום המחשבים.. אם גם זה לא יילך נצטרך לחשוב על רעיונות חדשים. למישהו יש רעיונות על מקום ותאריך . ועל משהו שלא יראה כמו חבורה של 10 אנשים שנפגשים בשום מקום... (תריצו לעצמכם את הסיטואציה בראש.. 8) כמובן שאני מכבד ומעריך את דעת המנהלים וההנהלה, אם יש לכם תגובות לעניין You are all welcome..

• 81 תגובות
    • 7k צפיות
  16. שלום לכולם לפני שעה קלה קיבלתי את החבילה של הלדים שהזמנתי לפני שבוע וקצת. הזמנה של 65 לדים (ו65 נגדים כמובן) מכל הסוגים והצבעים. דבר ראשון שעשיתי הוא הפרוייקט שתיכננתי מזמן, מקלדת מוארת! צ'יק-צ'ק חתכתי, הלחמתי, סידרתי, והארתי! תוך שעה המקלדת מוכנה. שתי לדים 5מ"מ צבע: sea green 3500mcd 20mA 3.3V לכל לד יש נגד של 130 אום, הספק עד רבע וואט. את הלדים הדבקתי לשולחן עם איזולירבנד שחור, כשיהיה לי יותר זמן אני כבר אסדר משהו יותר אסטתי. מי שרוצה עוד מידע, שרק ישאל.... ;D 8) ועכשיו, תהנו.....(התמונות לא יצאו משהו אבל מבינים את העיקר).

• 26 תגובות
    • 3.8k צפיות
  17. Started by ETB,

סוף סוף הגיעה לארץ סלבים ועוד במחיר סביר, מדובר על ערכת סליבים של VANTEC Cable Sleeving Kit. http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=1449&catcode=319

• 24 תגובות
    • 3.1k צפיות
  18. Started by Ash Binary,

התקנתי לא מזמן פרוג'קטורים שמצאתי זרוקים באתר בניה. במקור השנאים שלהם היו מתפרקים מחלודה, ושמתי חדשים אחריי כמה ימים של גשם, הם מתחילים לעשות בעיה כזאת : אין מעבר של גשם לתוך הפרוגקטור - המבנה שלו עשוי כך שהוא כמו "גג" מעל הפתחים, ובדקתי את זה אם מים מצינור ישר ובזווית כשמתחיל לרדת גשם הטמפ' יורדת, האוויר בתוך הפרוגקטור מתכווץ ונשאב פנימה אוויר קר ורטוב מבחוץ כשאחריי זה הגשם עובר, האוויר הרטוב שמקודם נכנס פנימה יוצר מבפנים אדים אל כל המשטחים - כל הזכוכית מכוסה באדים, כך גם כל יתר המשטחים הפנימיים, השנאי, חוטים וחיבורים וכו באחד מהם יש דגם של שנאי חדש יותר, הוא פשוט מחליד - האחד שבתמונה כמעט חדש, עכשו אם כתמים של חלודה (התמונה היא ממתיי שהתקנתי אותם) לדגם הישן יותר - האחד …

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום לפני כמה זמן קראתי שכדאי לחבר מיקרו-בקר למחשב, דרך USB Hub, כך המחשב מוגן במקרה של "בעיה" שמתרחשת לנו במיקרו-בקר. האם באמת צריך לדאוג בקטע הזה? תודה card

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by shay360,

שלום חברים. יש לי בעיה עם מיקרו בקר שיש לי. התצורה היא פשוטה פחות או יותר, 1 לוגי (3.3V) שיוצא מאחד הפורטים מחובר להדק + של מגבר שרת (LM124) להדק המינוס מחובר מתח קבוע של 1.65V (מחלק מתח של ה 3.3V). והמגבר שרת מוזן ב- 30V. מה שאני משיג בזה הוא שברגע שיש 1 לוגי באותה הרגל של הפורט אני מקבל במוצא המגבר שרת 30V ואם לא אז אדמה. במילים אחרות זה מימוש למגבר DC. ככה יש לי כמעט לכל הפורטים של המיקרו. הבעיה מתחילה בזה שלאט לאט התחלתי לגלות שפה ושם יש פורטים שמפסיקים לתפקד. אז איך אני מגן על המיקרו? קיבלתי הצעה לשים נגד pull-down בין המיקרו למגבר שרת וחשבתי להוסיף עוד דיודה פשוטה שתמנע כניסת זרם לפורט. השאלה שלי היא אם לפי דעתכם זה יעזור? ואם כן איזה נגד בדיוק? או איזה דיודה? (אם…

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. Started by Men7a,

בוקר טוב, אני וחבר כרגע עובדים על מוצר מסויים יחד. לאחר שנסיים אחנו רוצים לרשום אותו מוצר ולנסות למכור אותו. השאלה שלי היא: האם אני יכול לפות לעורך דין ולרשום את זה כמוצר כדי למכור את המוצר. כל התיכנות נרשם על ידינו. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by aviram20,

רקניתי שתי גופי קירור שאחד מהם הולך לצ'יפסט העלין והשני מאורר קטן שהולך לתחתון שתייהם מוזהבים ואמורים לתת קצת צבע לווח עם הצי'פס הצפוני אין בעיה כי יש חורים בלוח בדרומי יש בעיה.... אין לי לאיפה לחבר אותו כי אין לי חורים בלוח ..... חשבתי לשים קצת דבק 3 שניות ולהדביק את הקירור כאילו לשים 3 שניות קצת מסביב ובאמצע קצת משחה תרמית וללחוץ עליו עד שיתפוס.. השאלה שלי, היא אם יש למישהו רעיון יותר טוב .. תודה לעוזרים הנה הקירור.. מדובר במאורר.. [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by DanyL,

אני רוצה להדביק כד פלסטיק לקבר של סבתי המנוחה, ניסינו כבר להדביקו בעזרת סיליקון, אך ללא הצלחה. האם יש למישהו הצעה בעזרת מה אפשר להדביקו? תודה מראש, דני.

24. Started by zurkin1232,

רציתי לדעת אם למישהו כאן יש ניסיון בהדבקה של שני לוחות פרספקס אחד לשני. שמעתי שיש דבק מיוחד שנקרא "מלט" (Cement)...

• 16 תגובות
    • 8.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים