אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אהלן , במהלך השיטוטים שלי בPPCS נתקלתי בכמה מושגים שלא הייתי בטוח לגביהם ואני אשמח מאוד אם מישהו יוכל להסביר לי אותם : sleeving - הבנתי לפי ה"שרוול" שעוטפים חוטים כדי להגדיל זרימת אוויר ויופי כללי של המארז . אבל לא הבנתי איך משתמשים בהם (פשוט משחילים?). Spiral Wrap ו-Split tubing - אותה שאלה כמו למעלה . heatshrink - אותה שאלה כמו למעלה ולא הבנתי במה זה עוזר שהחוט מתכווץ. שאלה אחרונה - מה ההבדלים ביניהם / מה הכי נפוץ / הכי טוב ? מצטער על השאלות המרובות , תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר תקופה לא קצרה באתר, אני מודיע על סיום תפקידי באתר במנהל פורום, וכמנהל מדור אלקטרוניקה ומודינג. אני עושה זאת בצער רב, אך ההחלטה נובעת מאילוצים אישיים, לכן אני מקווה שתגלו הבנה אני מקווה שהחכמתם ולמדתם כמה דברים, בין אם מדובר בפרוייקטים שלי ובעיקר בפרוייקטים של משתמשים אחרים באתר. כל עוד זה תלוי בי - אני אחזור בעתיד לנהל את הפורום, אך קשה לי לאמוד את פרק הזמן הדרוש. תמשיכו להיות גולשים טובים כמו שאתם, נהנתי מאוד לענות לשאלות שלכם, ולתת טיפים הדרושים להצלחת הפרוייקטים שלכם במשך כל השנים האלה לא נתתי ולו אזהרה אחת, וזה לא בגללי, אלא בעיקר שאתם שאפתם ללמוד ולא להתעסק במשמעת. שלא תטעו, אני לא זנחתי את התחום, להיפך, היצר שבי גדל והפך לרעב יותר לתחום הזה, אני עדיין יהיה פעיל…
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה מצאתי מסך של מחשב נייד שהושבת, המסך מסוג Sharp דגם LM80C21. אני רוצה להתקין את המסך על המארז כחלק מפרוייקט מודינג שאני מבצע. עברתי על המדריך הרלוונטי בסטיקי, אך הוא לא מספק. שאלתי היא: המסך מתחבר בצמה של חוטים שונים למחשב הנייד אשר הושבת. האם חיבור אותם חוטים לממשק com\parallel יאפשר חיבור ישיר למחשב? אם לא, איך אני אמור לחבר אותו? האם יש צורך ברכש בקר נפרד? ואיך אני יודע איזה בקר זה? תודה, נדב.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
המעבד הוא Q8200 ה FSB כרגע 1798 המעבד כרגע על 3.14 לא נראה שמתחמם ביכלל הקירור הוא נינג'ה 2 רייב B . השימוש נעשה עם EASYTUNE של ג'גהבייט.. http://i34.tinypic.com/28s7fqw.jpg האם כדאי לנסות לסחוט עוד? או שכדאי להירגע? הטמפ כרגע ב 38 במאמץ אולי 50-48.. השאלה עוד כמה אפשר לסחוט אותו ? אוופס אם אפשר להעביר אתזה לפורום אוברקלוק...בטעות .
-
- 0 תגובות
- 746 צפיות
-
-
אהלן ווסהאלן ומרחבא. המחשב שלי מת. הוא נהרג בעת מילוי תפקידו באמצע המשחק קריסיס ;D (סתם בצחוק) אז החלטתי לקבור אותו, ולשם כך התחלתי לבנות לו ארון קבורה. הרעיון עלה לי יום אחד בפעילות בשטח (לא ברור מה הקשר) תוך כדי הליכה. לבנות קייס למחשב בצורת ארון קבורה. הרעיון יושב לי בראש כבר הרבה זמן, וסוף סוף התחלתי לבנות אותו אז פתחתי לו יומן. הוא עלה על המחשב. ב SKETCHUP אחר כך הוא הפך למוצק עם פוליגל וקיבל קרביים זמניים ואחר כך הגיע החומר האמיתי זה האזור עבודה שלי. מבולגן אני יודע אבל ככה אני. התחלתי ל"עבוד" עליו. חתכתי אותו למידה ואחרי כן קיפלתי לו את השוליים ולתוצאה. זהו בנתיים, נשאר לי עוד המון עבודה מקווה שאני יסיים את זה לפני שאני ישתחרר. הצעות הערות ו…
-
- 18 תגובות
- 9.2k צפיות
-
-
שלום רב, הרכבתי מאוורר לראוטר שלי ורציתי לדעת עם המאוורר יכול להישרף בשלבים מאוחרים יותר? המאוורר עובד 24 שעות no stop. האם אפשר לפרסם את תהליך ההרכבה של המאוורר לראוטר ב"יומני פרויקטים"? תודה רבה.
-
- 41 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
אני מחפש barcode wand לקנייה בחנות מסויימת בארץ חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. תודה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
השאלה העיקרית היא בכותרת . האם ניתן בכלל להעלות קובץ TXT (טקסט) לממשק גרפי. אני משתמש בעורך של מיקרוסופט ויסואל סטודיו 2008 ומכין תוכנה עבור הפרוייקט שלי... אם דבר זה אכן אפשרי, איך אוכל לעשות זאת מישהו יכול לעזור? ובנוסף לכך שזה אני דיי בטוח שאפשר לעשות אך אינני יודע איך, זה לשמור מידע \ טבלה \ נתונים אל קובץ טקסט על המחשב.
-
- 0 תגובות
- 705 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, אני מחפש ספק קטן (מינימום גודל), שאליו אני יוכל לחבר פלטייר חזק יחסית + מאוורר שיקרר את הצד החם של הפלטייר. היות ולא מדובר על מחשב, גודלו של ספק מחשב לא מתאים. יש המלצות למשהו שקל לחבר אליו פלטייר + מאוורר (מינימום "התעסקות" היות ואני לא מבין כזה גדול באלקטרוניקה. תודה מראש
-
- 26 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, מישהו אולי יודע אם ניתן לסגור מעגל בעזרת כבל USB, זתומרת לחבר 2 מחמשת החוטים שבחיבור ה-USB למעגל פתוח ואיכשהו בעזרת תוכנה לחבר ביניהם? קראתי איפשהו שצריך ממסר בשביל זה, אבל האם אפשר בלי ממסר? תודה לכל המשתף מידע בנושא.
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הרי הרבה זמן שלא הייה לי זמן וגם לא הייתי באתר. אני מתכנן בקרוב לעשות קצת מודינג למחשב. המארז הוא אנטק 900 2 , והאמת .. שאני נורא נורא מרוצה ממנו כמובן צריך סידור כבלים מאוד מאוד מושקע להוסיף מסך 5 מקדימה בנוסף לעשות תאורה מלדים לפנים המארז. להחליף ללדים אדומים (את הכחולים שיש על המאוררים) חלון אחיד לכל הדלת . (לא סגור על זה , צורה) גרילים למאוררים. ועוד כמה התאמות פה ושם על מנת לקבל מחשב מקסימום מדוגם. אני לא הולך להתחרפן פה כמו בפעמים קודמות . אפשר לומר שזה יהיה יותר פרוייקט התאמות ומודינג. נכון לעכשיו המצב ניראה ככה... כבר היום אני מתכנן להזמין את הלדים ( אני צריך 9 אדומים 3 מ''מ ו4 אדומים 4 מ''מ) ואני רוצה גם להביא את הפרספקס בישביל הגרילים של המאו…
-
- 57 תגובות
- 20.1k צפיות
-
-
איפה אני יכול להשיג את הבקר הזה בארץ? חיפשתי במליון חנויות באינטרנט גם בזאפ חיפשתי ואין כלום מישהו מכיר? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך קצת עזרה בזה,אני רוצה להכין מדבקה למחשב נייד כזאת,ואני לא יודע מה צריך כדי להכין את זה בבקשה גם להגיד איפה מוכרים את החומרים בישראל,תודה יש לי מסך 10 אינץ ואין מדבקות מוכנות לגודל הזה
-
- 7 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקבות בקשות רבות של משטחי קירור, וההמלצה שלי תמיד שעדיף לייצר אחד בעצמכם, החלטתי להציע ולבדוק את נושא הקנייה הקבוצתית. באופן עקרוני במקרה שלי כל המעגל מוכן כבר, והצורך העיקרי שלי כרגע הוא המשטח עצמו ובעקבות זה אני יוזם את הפעולה הזאת. אז העניין הוא כזה. יש בשוק עשרות משטחי קירור, במחירים שונים, חלקם זולים מאוד, וחלקם יקרים בהרבה. חלקם רועשים, חלקם שקטים, חלקם לא באמת דוחפים אויר, וחלקם דוחפים ממש מעט אויר. בסופו של דבר משטח קירור איכותי מאוד, שבדרך כלל לא שקט בצורה מקסימלית עלול לעלות 200 שקלים, 300 שקלים ואפילו יותר, לכן התחלתי ליצור את הפרוייקט הזה. במקרה שלי, אשר התפרעתי קצת בסכומים, השתמשתי ברכיבים הבאים: לוח הלחמה פשוט. שקע מתח DC מפסק ON/OFF פ…
-
- 6 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום, היכן אני משיג קתודות קרות לתאורת המארז וכמה הן עולות? תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך לגרום לחיבור USB להוציא 11.2 ו9.8 וולט( על ידי בורר) ו 300-600 מיליאמפר? נמאס לי להטעין את הסוללות שלי מהשקע תופס לי את כל השקעים חח תודה.
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי לכולם, חשבתי לפרסם כאן שקריקטור (שזהשעזרתי בטעות להקים) יוצא בפרויקט האקינג. בגדול חשבו לרכז הרבה פרויקטים מגניבים. יש ווידאו שמסביר את כל הרעיון כאן (כן זה אני מופיע) וגם כתבתי על זה בבלוג שלי אשמח אם אנשים כאן ייקחו חלק. יש לנו סיכוי להרים קהילה נוספת להאקינג ואלקטרוניקה.
-
- 0 תגובות
- 863 צפיות
-
-
היי אני מעוניין לבנות מוד הכולל מספר לדים בצבעים שונים כשהצבעים יתחלפו בהדרגה מצבע לצבע. יש לי רק ידע בסיסי באלקטרוניקה ולכן אני מעדיף רכיב/מעגל מוכן שיכול לעשות זאת. מישהו יודע איך קוראים לדבר הזה? בתודה רמי.
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
היי עבר המון זמן מאז שממשתי שרטוט כזה ולכן אשמח לעזרה במימוש השרטוט הזה על לוח פסי נחושת המון המון תודה [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יודע איך אני בודק את הטמפ שהבידוד של החוטי ליפוף יכולים להחזיק? ואיך לחשב איזה זרם מקסימאלי לתת ע"מ לא לחרוג מהטמפ? :
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במישהו שיבנה לי מעגל קטן לרכב מרכיב 555 וריילי אני צריך השהיה של 3 שניותבתשלום אזור המרכז
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי אתגר, יש לי את המקרר הנ"ל (מצ"ב תמונה), הוא כולה 4 ליטר ומקורר ע"י הPeltier Plate, הנתונים שלו הם: Maximum cold performance 37W.Maximum temperature difference 75 deg C.Maximum output 16.1V,Maximum current 3.3A,Maximum working temperature (constant) 150 deg C.Resistance 3.6 Ohms. אני רוצה להפוך אותו למעט יותר קר. הPeltier Plate דבוק ע"י משחה טרמית למה שאני חושב (או לפחות כך אמרו לי) ל"צמד טרמי". כמה שאלות: נניח שאני לוקח Peltier אחר (חזק יותר) האם הוא יתאים למערכת החשמלית של המקרר? האם כאשר אני ילחים אותו במקום הנוכחי, באמת המקרר יהיה קר יותר? הרי הוא צמוד לגוף המוזר הזה (צמד טרמי) ויכול להיות שהוא משמש כצווואר בקבוק והקור עובר דרכו בטמפרטורה ואז רמת הק…
-
- 27 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אוקי היי אז ככה: עוד שעה אני נוסע לתלמיר לקנות מלחם בדיל לאדים... אז רציתי לשאול מה הציוד שאני צריך בשביל לעשות מודינג לאדים? עוד משהו:הלאדים יקרים? מדובר בULTRA BRIGHT. וצריך נגדים או משהו ומה צריך אם אני רוצה הרבה לאדים במולקס אחד? תודה רבה מראש.
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-