עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by bg1987,

אני מארגן לחבר מתנה שתכיל בתוכה חלקי מחשב (לא מחשב, רק חלקים בתפזורת), עלה הרעיון של הוספת מאורר (שפשוט ישכב שם ויסתובב). בגלל שזה לא באמת מחובר מתח חשמלי, רציתי לדעת, אם אני קונה מאורר למחשב (נגיד 92ממ, עם לד אפילו יותר קטן). איזה סוללה אני צריך לחבר בשביל להפעיל את המאורר הזה? (אני מתכוון לחתוך את הכבל שמתחבר למחשב בד"כ, ולהדביק לקצוות של הסוללה, או לחבר לבית סוללה אם אני אמצא אחד).

• 6 תגובות
    • 4.3k צפיות
  2. Started by i-pink,

איך הציר של המסך בN97 ננעל??

• 2 תגובות
    • 988 צפיות
  3. Started by WarNet,

אני מחפש barcode wand לקנייה בחנות מסויימת בארץ חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. תודה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by blinkybill,

שלום לכולם, מישהו אולי יודע אם ניתן לסגור מעגל בעזרת כבל USB, זתומרת לחבר 2 מחמשת החוטים שבחיבור ה-USB למעגל פתוח ואיכשהו בעזרת תוכנה לחבר ביניהם? קראתי איפשהו שצריך ממסר בשביל זה, אבל האם אפשר בלי ממסר? תודה לכל המשתף מידע בנושא.

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by Nitro,

שלום לכולם, לאחרונה מצאתי מסך של מחשב נייד שהושבת, המסך מסוג Sharp דגם LM80C21. אני רוצה להתקין את המסך על המארז כחלק מפרוייקט מודינג שאני מבצע. עברתי על המדריך הרלוונטי בסטיקי, אך הוא לא מספק. שאלתי היא: המסך מתחבר בצמה של חוטים שונים למחשב הנייד אשר הושבת. האם חיבור אותם חוטים לממשק com\parallel יאפשר חיבור ישיר למחשב? אם לא, איך אני אמור לחבר אותו? האם יש צורך ברכש בקר נפרד? ואיך אני יודע איזה בקר זה? תודה, נדב.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by jackhammer,

איפה אני יכול להשיג את הבקר הזה בארץ? חיפשתי במליון חנויות באינטרנט גם בזאפ חיפשתי ואין כלום מישהו מכיר? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום לכולם, אני מחפש ספק קטן (מינימום גודל), שאליו אני יוכל לחבר פלטייר חזק יחסית + מאוורר שיקרר את הצד החם של הפלטייר. היות ולא מדובר על מחשב, גודלו של ספק מחשב לא מתאים. יש המלצות למשהו שקל לחבר אליו פלטייר + מאוורר (מינימום "התעסקות" היות ואני לא מבין כזה גדול באלקטרוניקה. תודה מראש

• 26 תגובות
    • 2.9k צפיות
  8. Started by r1plet,

שלום, היכן אני משיג קתודות קרות לתאורת המארז וכמה הן עולות? תודה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by Logitech,

אני צריך קצת עזרה בזה,אני רוצה להכין מדבקה למחשב נייד כזאת,ואני לא יודע מה צריך כדי להכין את זה בבקשה גם להגיד איפה מוכרים את החומרים בישראל,תודה יש לי מסך 10 אינץ ואין מדבקות מוכנות לגודל הזה

• 7 תגובות
    • 4.4k צפיות
  10. Started by guysoft,

היי לכולם, חשבתי לפרסם כאן שקריקטור (שזהשעזרתי בטעות להקים) יוצא בפרויקט האקינג. בגדול חשבו לרכז הרבה פרויקטים מגניבים. יש ווידאו שמסביר את כל הרעיון כאן (כן זה אני מופיע) וגם כתבתי על זה בבלוג שלי אשמח אם אנשים כאן ייקחו חלק. יש לנו סיכוי להרים קהילה נוספת להאקינג ואלקטרוניקה.

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  11. Started by Big_White,

איך לגרום לחיבור USB להוציא 11.2 ו9.8 וולט( על ידי בורר) ו 300-600 מיליאמפר? נמאס לי להטעין את הסוללות שלי מהשקע תופס לי את כל השקעים חח תודה.

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by WiseOne,

מישהו יודע איך אני בודק את הטמפ שהבידוד של החוטי ליפוף יכולים להחזיק? ואיך לחשב איזה זרם מקסימאלי לתת ע"מ לא לחרוג מהטמפ? :

13. היי עבר המון זמן מאז שממשתי שרטוט כזה ולכן אשמח לעזרה במימוש השרטוט הזה על לוח פסי נחושת המון המון תודה [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. Started by arkadur,

לאחר תקופה לא קצרה באתר, אני מודיע על סיום תפקידי באתר במנהל פורום, וכמנהל מדור אלקטרוניקה ומודינג. אני עושה זאת בצער רב, אך ההחלטה נובעת מאילוצים אישיים, לכן אני מקווה שתגלו הבנה אני מקווה שהחכמתם ולמדתם כמה דברים, בין אם מדובר בפרוייקטים שלי ובעיקר בפרוייקטים של משתמשים אחרים באתר. כל עוד זה תלוי בי - אני אחזור בעתיד לנהל את הפורום, אך קשה לי לאמוד את פרק הזמן הדרוש. תמשיכו להיות גולשים טובים כמו שאתם, נהנתי מאוד לענות לשאלות שלכם, ולתת טיפים הדרושים להצלחת הפרוייקטים שלכם במשך כל השנים האלה לא נתתי ולו אזהרה אחת, וזה לא בגללי, אלא בעיקר שאתם שאפתם ללמוד ולא להתעסק במשמעת. שלא תטעו, אני לא זנחתי את התחום, להיפך, היצר שבי גדל והפך לרעב יותר לתחום הזה, אני עדיין יהיה פעיל…

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by ProRules,

אוקי היי אז ככה: עוד שעה אני נוסע לתלמיר לקנות מלחם בדיל לאדים... אז רציתי לשאול מה הציוד שאני צריך בשביל לעשות מודינג לאדים? עוד משהו:הלאדים יקרים? מדובר בULTRA BRIGHT. וצריך נגדים או משהו ומה צריך אם אני רוצה הרבה לאדים במולקס אחד? תודה רבה מראש.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by shoonra,

היי אני מעוניין לבנות מוד הכולל מספר לדים בצבעים שונים כשהצבעים יתחלפו בהדרגה מצבע לצבע. יש לי רק ידע בסיסי באלקטרוניקה ולכן אני מעדיף רכיב/מעגל מוכן שיכול לעשות זאת. מישהו יודע איך קוראים לדבר הזה? בתודה רמי.

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  17. יש לי מעבד פנום2 720 שהפכתי אותו ל4 ליבות שעובד כרגע על 2800MHZ. הטמפרטורה של המעבד במנוחה היא 40-42. צירפתי תמונה של CPU-Z אשמח לקבל עזרה לגבי קצת אובר קלוק. האובר קלוק הכי פשוט בינתיים שאני לא אצטרך להגביר מתחים, להבין את העקרון להתחלה. תודה רבה! [attachment deleted by admin]

18. Started by Iko89,

-כותרת- אפשרי להפוך יציאת USB של מצלמת רשת לחיבור RCA ?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. שלום לכולם, יש לי אתגר, יש לי את המקרר הנ"ל (מצ"ב תמונה), הוא כולה 4 ליטר ומקורר ע"י הPeltier Plate, הנתונים שלו הם: Maximum cold performance 37W.Maximum temperature difference 75 deg C.Maximum output 16.1V,Maximum current 3.3A,Maximum working temperature (constant) 150 deg C.Resistance 3.6 Ohms. אני רוצה להפוך אותו למעט יותר קר. הPeltier Plate דבוק ע"י משחה טרמית למה שאני חושב (או לפחות כך אמרו לי) ל"צמד טרמי". כמה שאלות: נניח שאני לוקח Peltier אחר (חזק יותר) האם הוא יתאים למערכת החשמלית של המקרר? האם כאשר אני ילחים אותו במקום הנוכחי, באמת המקרר יהיה קר יותר? הרי הוא צמוד לגוף המוזר הזה (צמד טרמי) ויכול להיות שהוא משמש כצווואר בקבוק והקור עובר דרכו בטמפרטורה ואז רמת הק…

• 27 תגובות
    • 3.4k צפיות
  20. Started by bay,

היי, לשדרג את סביבת העבודה שלי במהלך השדרוג אני מתכנן *לרכוש מחשב חדש CORE I7 (נעשה) *לקנות כיסא רשת (נעשה) *לקנות מקלדת CURVE 2000 (נעשה) *לשדרג את השולחן (להתאים את הסטנד למחשב כי הHAF 922 לא נכנס לשם ולצבוע) *לקנות עכבר (SIDEWINDER X8) *לקנות מארכת 5.1 (CREATIVE T6100) *לקנות מסך 26-24 (יעשה כנראה בשנה הבאה) אכשיו אני רוצה להתיעץ אתכם ברשותי צבע לקירות אדום ושחור שבו אני רוצה לצבוע את השולחן השולחן חשוי מחזיזי עץ (פירורים קטנים) מבפנים ככה שיהיה לו מרקם פרורי וחלק הם אני אשייף אותו ומלמעלה מודבק אליו פאנל פלסטיק דמוי עץ דיי רך שיש לכול השולחנות הזולים אני צריך להזכיר שאין לי סביבת עבודה וכלים חוץ ממברג מברשת וצבע לכן שיוף בישבילי זה כאב ראש מיותר וכול שקל אצלי על החשב…

• 0 תגובות
    • 3.4k צפיות
  21. שלום לכולם, בעקבות בקשות רבות של משטחי קירור, וההמלצה שלי תמיד שעדיף לייצר אחד בעצמכם, החלטתי להציע ולבדוק את נושא הקנייה הקבוצתית. באופן עקרוני במקרה שלי כל המעגל מוכן כבר, והצורך העיקרי שלי כרגע הוא המשטח עצמו ובעקבות זה אני יוזם את הפעולה הזאת. אז העניין הוא כזה. יש בשוק עשרות משטחי קירור, במחירים שונים, חלקם זולים מאוד, וחלקם יקרים בהרבה. חלקם רועשים, חלקם שקטים, חלקם לא באמת דוחפים אויר, וחלקם דוחפים ממש מעט אויר. בסופו של דבר משטח קירור איכותי מאוד, שבדרך כלל לא שקט בצורה מקסימלית עלול לעלות 200 שקלים, 300 שקלים ואפילו יותר, לכן התחלתי ליצור את הפרוייקט הזה. במקרה שלי, אשר התפרעתי קצת בסכומים, השתמשתי ברכיבים הבאים: לוח הלחמה פשוט. שקע מתח DC מפסק ON/OFF פ…

• 6 תגובות
    • 4.2k צפיות
  22. איפה אני יכולה להשיג לוח נחושת או לוח אלומיניום בעובי של 0.8 - 1 מ"מ ענבר.

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by tamos,

הי, אני בונה HTPC והתכנון לשים אותו בתוך המזנון, בפתח שהיה כביכול מיועד לDVD, וידאו וכאלה. קניתי ספק עם מאוורר 12CM שבר מעליו, מודלורי. כזה: OCZ Technology | Products | Power Management | OCZ 400W ModXStream Pro Power Supply עשיתי שרטוטים פשוטים בגוגל סקאץ אפ בשביל להמחיש את המצב. ציור מס 1' קדיחת חור מאחורה לספק, ושהאמאוורר של הספק ישאב/יוציא אוויר מבחוץ. כמו כן ישבו 2 מאווררים של 120, יש לציין בעל RPM נמוך, שמוסדרים בהתאם למצב. ציור מס 2' הספק מורכב כרגיל,משמע המאוורר למעלה, המאוורר שואב/מוציא אוויר לפנים המקום. הערות: ההארד דיסק לא ציירתי אותו כי אני כבר ימצא מקום לקבע אותו. המקום שבו הכל הולך לשבת מן הסתם הוא עץ. מצויירים 2 מאווררים יש לציין שאחד מוציא ואחד מכניס אווי…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by DarkRise,

אז ככה ב3 חודשים האחרונים [אפשר להגיד] הספק כוח עושה רעש מוזר של רעידות או משהו כזה מפעם לפעם ובמקרים הכי גרועים המחשב יכול לקרוס למסך כחול.. הספק כוח שלי כתוב במפרט קניתי אותו לפני כמעט שנתיים, מה יכולה להיות הבעיה? האם יתנו לי לממש אחריות או משהו בסגנון? כי אני ממש לא יודע מה לעשות - יש לציין עד היום פשוט "סבלתי" את הרעש ולא לקחתי את זה ברצינות

• 19 תגובות
    • 4.8k צפיות
  25. Started by DarkRise,

יש לי מספר שאלות [שלא מצאתי בחיפוש] בנוגע לצביעת המארז - 1. מה החשיבות של הפריימר בצביעה של המארז? 2. צריך לשייף לפני הצביעה? 3. אם אני צריך לשייף לפני הצביעה ואני רוצה לצבוע את פנים המארז אז אני צריך לשייף את כול פנים המארז?! 4. כמה שכבות מומלץ לצבוע ? 5. כמה זמן בדרך כלל לוקח לצבע להתייבש [שאוכל לעשות שימוש מלא במארז לאחר הצביע]? תודה מראש לעונים ;D

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.