אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
חשבתי שבגלל שזה למוד אז זה יתאים ל"אלקטרוניקה ומודינג" אם זה לא אז סליחה, ולהעביר בבקשה. אז ככה, אני צריך שני מארזים למוד שאני מתכנן ובשני מארזים הכוונה לשנים מאותו דגם אני מתכנן משהו בסגנון של מה שArkadur עשה בServer of NOD התקציב 500ש''ח עדיפויות: מקום להשים רדיאטור 360 זרימת אוויר טובה פילטרים על המאוררים עדיף שיהיה עשוי אלומניום למראת שאין הרבה כאלה במסגרת הזאת אם שכחתי איזה משהו תגידו לי =]
-
- 2 תגובות
- 898 צפיות
-
-
צריך מעגל נפרד שהמקור מתח שלו הוא 12 ווטל של מולקס של ספק רגיל למחשב. צריך 11.2 וולט ו 9.8 וולט עם זרם של 0.300 עד 0.600 איפה ניתן למצוא מעגל כזה וכמה יעלה לבנות דבר כזה? תודה לעונים.
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חשבתי לעשות משהו כזה, להחליף את הכפתור הרגיל של הPOWER במשהו כזה... http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=popup_image_scroll&products_id=1825&image_scroll_id=0 השאלה שלי היא... איך אני עושה את זה חחח ? יש שם power, acc, ground :iamstupid: אני יודע של power switch יש רק שני חוטים 0.0 תודה מראש
-
- 41 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
כבר הרבה זמן יש רעיון לבנות HTPC לבד. לקחתי את הרעיון והתחלתי ליישם אותו בעזרת MERCURY (רובכם לא תכירו אותו אני מניח, אבל זהו "משחק" מאירופה - תבינו בהמשך מהתמונות) בניתי את השלדה כבר והרכבתי עליה את הפאנל הקדמי והתחתון הינה כמה תמונות. פה זה 4 תמונות של המארז עם הפאנלים כשהוא ריק (אל דאגה הכל יצבע בסוף =]) פה ישנן 4 תמונות עם המיקום של הלוח אם CD-ROM והארדיסק (לא שלם ב 100% כמו שאתם רואים) מאחורי הCD ROM יבוא הספק - או צמוד לריצפה או לתקרה עוד לא החלטתי. מצטער על האיכות הגרוע זה מהפלאפון אין לי כרגע דיגיטלית. מה אתם אומרים? תגובות =] דניאל.
-
- 5 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מודינג למקלדת ולעכבר (תאורה בעיקר) ואני לא יודע מאיפה להתחיל, אני לא יודע לחבר כבלים וכל הדברים האלה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש אפשרות לחבר את נורת החיווי של הHDD למנורות של המקלדת? חשבתי לעצמי הרי יש 3 נורות במקלדת אחד זה ה NUM תמיד דלוקה אחת זה הCAPS שלפעמים דלוקה ואחת זה ה SCROLL שבחיים היא לא דלוקה איך אני יכול לחבר את נורת הHDD שמארז לנורה של ה SCROLL? זה יהיה מגניב שבמקום להסתכל על המארז כדי לראות אם המחשב חושב המקלדת תהבהב
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מסך(ישן) דק של LG שהפסיק לעבוד (לא נדלק) בחנות אמרו לי שרוב הסיכויים שהספק הלך ובמחיר של החלפת או תיקון ספק עדיף כבר לקנות מסך חדש. אני מסרב להתייאש ממנו. פתחתי אותו ומצאתי את הכרטיס של הספק, מסתבר שאחד הקבלים הנתפח השאלה שלי היא מהן התכונות של קבל נפוח? קיבול גבוה יותר? נמוך יותר? נתק? האם זה יכול להיות הגורם לבעיה לפי דעתכם? בנוסף חיברתי את המעגל לחשמל בלי לחבר אותו לעומסים שלו ובמוצא שהוא אמור לספק 5V למעגל הלוגי של המסך באמת יש 5V אבל כשאני מחבר אותו ל"עומס" (הכרטיס הלוגי) אז המתח יורד ל 0V . (אין זרם למעגל בכלל) מה דעתכם? מצורפת תמונה של המעגל: AIP-0108 בתודה מראש! [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום.. נכון יש רמקולים רגילים כאלה שקונים בבאג?שמגיעה לך קופסה (הסאב)וזוג רמקולים או יותר? בקיצור רציתי לדעת מה במעגל החשמלי שם קובע את העוצמה (watt) שהם מוציאים לרמקולים..זה רכיב אחד או שכל המעגל הזה קובע? תודה..
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום.. בניתי לי פרויקט וחשבתי להשוויץ פה קצת אז מה זה בעצם?מנעול שמה שהוא עושה זה מוציא בוכנה שמחזיקה את הדלת כך שאי אפשר לפתוח אותה..המנעול נשלט מבפנים ע"י לחצנים ומבחוף ע"י חיבור usb המנעול הזה מורכב מהרכיבים הבאים..(פשוט מאוד בלי מעגלים מיותרים או אלקטרוניקה מסובכת): דלת בוכנה שפועלת ע"י מנוע חשמלי שנאי לבוכנה שלט של מיטה (הבוכנה הייתה של מיטה שעולה ויורדת ע"י שלט) 2 חיבורי usb כבל usb והרבה הרבה דבק חם.. תמונות: אוקיי זאת הבוכנה שמתחתיה ניתן לראות את השאני שאליו מחובר השלט והמנוע של הבוכנה פה ניתן לראות את הבוכנה סוגרת את הדלת(הכתום זה רק כדי שלא יהיה רווח בין הציר של הבוכנה לדלת) פה ניתן לראות את הציר שהדלת פתוחה כאן ניתן לראות את מה שהיה פעם של…
-
- 26 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
חשבתי לנסות לבנות כפתורי מגע... לאחר מעט חיפושים ראיתי שאחת האפשרויות היא ע"י כך שהנגיעה עם האצבע סוגרת את המעגל מכיוון שהגוף הוא מוליך.... השאלה היא איך עושים את זה...כי אם אני ינסה לסגור מעגל של סוללה של 1.5V שום דבר לא יקרה (אני חושב) ואשמח לשמוע עוד אפשרויות לבניית כפתור מגע.
-
- 32 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
אני רוצה להכין מתאם מהממיר שלי למסך מחשב שלי.. הכניסה היחידה שלו זו הכניסה הרגילה שיש בכל מחשב אם אני לא טועה VGA יש לי חיבור vga עם פינים חשופים שהוצאתי מכרטיס מסך ועכשיו הבעיה היא רק לדעת איזה חוטים לחבר מהיחבור הזה לכבל של הממיר.. אם מישהו יכול להסביר לי אני ישמח..תודהה
-
- 1 תגובה
- 817 צפיות
-
-
אני מארגן לחבר מתנה שתכיל בתוכה חלקי מחשב (לא מחשב, רק חלקים בתפזורת), עלה הרעיון של הוספת מאורר (שפשוט ישכב שם ויסתובב). בגלל שזה לא באמת מחובר מתח חשמלי, רציתי לדעת, אם אני קונה מאורר למחשב (נגיד 92ממ, עם לד אפילו יותר קטן). איזה סוללה אני צריך לחבר בשביל להפעיל את המאורר הזה? (אני מתכוון לחתוך את הכבל שמתחבר למחשב בד"כ, ולהדביק לקצוות של הסוללה, או לחבר לבית סוללה אם אני אמצא אחד).
-
- 6 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
הנושא הזה לא כל כך קשור למחשבים, אבל קיוויתי שלקהילת המודרים כאן יהיו כמה פתרונות יפים לבעיה שלי. אני רוצה להתקין מדיח קטן על השיש במטבח, אבל יש בעיה לחבר את הצינור של המדיח לברז הקיים, וצריך לחבר אותו לחיבורים שבארון מתחת לכיור. האינסטלטור אמר לי שיש שתי אפשרויות: 1. להחליף ברז, ויכול להיות שיהיה צריך גם לעשות עוד חור בשיש או בקיר כדי להתקין אחד חדש שיתאים. 2. לקדוח חור בצד הארון איפה שלא כל כך רואים, ולהעביר את הצינור משם. עכשיו, מכיוון שזאת דירה שכורה, אני לא רוצה להתחיל לעשות חור בשיש ולהחליף ברז, אז הרעיון השני די מצא חן בעיני. עקרונית הבעל דירה אמר שאין לו בעיה עם זה, כל עוד אני סוגר את החור בצורה נורמלית אם אני אצא מהדירה. אז השאלה היא - איך לסגור את החור בארון (קו…
-
- 6 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
כבר לפני המון המון זמן אני רציתי לבנות מקרן אייפון פשוט. את הרעיון אתם יכולים לראות כאן- http://www.tuaw.com/2008/03/01/diy-ipod-video-projector/. הרעיון מאחורי המקרן הזה מאוד פשוט מבחינת האופטיקה שעומדת מאחורה- האייפון מקרין על בהירות גבוה, המראה מקבלת את התמונה ב-45 מעלות ושוברת את התמונה לעדשה מגדילה שנמצאת בקצה של קופסה. רעיון פשוט, קל ומעשי. ניגשתי לרעיון לפני כמה חודשים וגיליתי שהכל טוב ויפה, רק בעיה אחת- עדשות! ניסיתי כמה עדשות שהיו לי מסוג של טלסקופ ושל דבר שכזה שהיה אמור להגדיל את את המסך לגיים-בוי (ממש ממש ישן.. ;D) וסה"כ הקונספט עבד, רק שהעדשות לא היו לגמרי טובות ולא הייתה הגדלה ופוקוס טוב. בנקודה זו הנחתי את הפרויקט בצד. כל התמונה הישתנתה אתמול, ברגע שמצאתי את…
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, מה הכי מומלץ לקנות בלדים? מה החברות הכי טובות? ראיתי שיש lamptron, היא טובה? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אחרי כשנה לפחות שבה החלטתי שאתחיל את הHTPC, וניסיתי להבין איך אצליח לדחוף את כל הרכיבים לתוך מארז כל כך קטן, התקדמתי וסוף סוף הפרוייקט לקראת סיום. מפרט המערכת: Intel® Pentium® Processor E6300 (2M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB) Gigabyte GA-73PVM-S2H OCZ DDR800 1GIGA *2 SAMSUNG F1 1TB IBM 180WATT נקווה שלא ישרף כמו כן, יש שלט ומקלדת משולבת TOUCH-PAD (בסגנון של מה שאני מוכר) שעובדים בתדר 2.4GHZ, וכמובן RF. (כשהפרוייקט יסתיים אצלם הכל ביחד, גם אותם) (מצטער מראש על איכות התמונות) המארז לפני תחילת העבודה המארז והחלקים המקוריים שהיו אמורים להכנס לבפנים התוכן המקורי של המארז הניסיון לתכנון המערכת כולל כונן DVD שלא הייתי בטוח מה הצורך בו, אבל חשבתי שיהיה אפשרי …
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
פלורסנט למשל לוקחת 80% פחות חשמל מנורת ליבון בעלת עוצמת הארה זהה, השאלה כמה לוקחת לד לעומת פלורסנט?
-
- 9 תגובות
- 19k צפיות
-
-
שלום לכולם היום רציתי להחליף את ספק הכוח שלי (250W ל 400W) שאבא שלי נתן לי וכאשר התחלתי לחבר את החוטים של הספק החדש שמתי לב למשהו מוזר... קיימים שני חיבורים ללוח אם,אחד עם כ20+ כניסות ואחד ריבוע עם ארבע. עכשיו משום מה הספק הנוכחי מחסרי 4 כניסות בחיבור של ה20+,4 כניסות נשארות ללא חיבור. לעומת זאת הספק הקודם נכנס בכולן... כרגע אני חיברתי חזרה את הספק הקודם,לא רציתי לקחת סיכון שיקרה משהו. מישהו מוכן להסביר לי מה קורה כאן שני הספקים הספקים סטנדרתיים אז למה יש הבדל בכמות הכניסות והאם זה משנה?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחרי יותר מדי זמן שהאטום שלי יושב "עירום" הגיע הזמן לבחור בית אופציה 1 - "קוביה" w 185mm * h 85mm * d 185mm אופציה 2 - "מלבן" w 180mm * h 70mm * d 300mm
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקי, אחרי שראיתי פה שכולם או לפחות כמעט כולם עושים מודינג למחשבים שלהם ופרויקטים שכאלו ואחרים אז גם אני רציתי לעשות מודינג יפה למחשב שלי, אבל לי לא היה כסף להשקיע ולקנות אפילו מוצרים בסיסים כמו דרמל למשל כדי שאני יהיה יכול לעבוד איתם ואני גם מעולם לא עבדתי עם הכלי הזה ככה שהכי טוב לעשות מין מיני מודינג חיצוני לחדר, לא למחשב,וגם כמה כבר אפשר לראות את אותם התמונות של מארזים ופרספקס(ים) אז אני אמרתי לעצמי שאני יעשה משהוא מקורי שעף אחד לא עשה עדיין אז כל המיני הפרויקים שלי התחילו למעשה מכמה לדים אולטרה בריט שקניתי בארהיב ומשם הכל כבר התגלגל, התחלתי לבנות מערכת אפקט תאורה על ידי הלדים כפי שבמדריך שבאתר וכך זה נראה בהתחלה: חיבורים האחורים של ה"מוח" מבט מקרוב ל…
-
- 12 תגובות
- 9.6k צפיות
-
-
האם יש כאן מהנדס מכונות / מישהו עם ידע בחומרים ועומסים שיוכל לעזור לי עם חישובים
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אני רוצה לחבר ממיר של HOT לצפייה דרך מסך מחשב בעל חיבור VGA בלבד. חיפשתי קצת ומצאתי מתאמים כאלו: מכיון שהמתאם נראה כמו משהו מאד מאד פשוט, השאלה שלי היא האם יש אפשרות לבנות מתאם כזה לבד? במידה וכן, אני אשמח להסבר קצר.. תודה, ניר
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להזמין מערכת קירור מים מחו''ל ונתקלתי בבעיה... האם אפשר לשלם בתשלומים בהזמנות מחו''ל? :s05: כי מערכת שלמה תעלה כ2500 שקל עם משלוח איך אתם מזמינים מחו''ל? 0.0
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ומוכן לבצע עבודות פרטיות קטנות ?
-
- 2 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שלום לכולם אני בונה HTPC בתוך מארז של DVD ישן כרגע אני רק בשלב החיתוכים בפירוק הDVD חשבתי על המסך והשלט האם יש דרך כלשהיא לחבר אותם למחשב ?? בקרוב אני יעלה תמונות ויצטרך חוות דעת היכן למקם את המאווררים תודה מראש לעוזרים.
-
- 1 תגובה
- 949 צפיות
-