עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני כבר מלפני 4 חודשים מתכנן להחליף את דלת המארז כולה בדלת פרספקס ולצבוע את המארז מבפנים (אפילו פתחתי על הנושא הזה כמה הודעות פה בפורום). עכשיו, סוף סוף, החלטתי ללכת לקנות דלת פרספקס וצבע בשביל לצבוע את המארז מבפנים. אבל הבעיה היא שעדיין לא החלטתי באיזה צבע לצבוע את המארז מבפנים, אני מתקשה לבחור צבע שיתאים למארז ושיראה יפה. הצבע של המארז הוא כולו שחור, חוץ מהפנל הקדמי שהוא כולו אפור. אז איזה צבע נדמה לכם ישתלב הכי טוב עם צבעים שחור ואפור?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by amnesia,

יש לי מחשב עם מארז cm storm stryker fulltower והכל טוב ויפה רק שחשבתי להאיר אותו קצת, כי יש לו חלון כל-כך דורש תאורה שכואב לא לתת לו. חשבתי להזמין את זה: http://www.ebay.com/itm/Lian-Li-20x-Waterproof-LEDs-Strip-53mm-LED50-R-Red-LED-/400386241648?pt=UK_Computing_Case_Accessories_Tool_Kits&hash=item5d38e13470 האם אחד יצליח להאיר את כל המחשב או שצריך 2? זה 53 סמ, זה מתחבר דרך MOLEX לספק, האם יש סכנה לפגיעה בספק? כי שמעתי שאומרים שלחבר תאורת לד ישירות לספק עלולה להרוס אותו, והאם ניתן להניח את זה בתחתית המארז או לקשור עם אזיקון מהצדדים בלי להשתמש בסרט ההדבקה? אני בעקרון חשבתי לעשות שכשיש חושך כל הדלת הצדדית שהיא כולה חלון אחד גדול יהיה אדום זוהר חזק מאוד. כמה כא…

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  3. הוספתי 2 מאוררים 50, צבעתי אותם והנה התוצאה אגב הטמפ' צנחה והיא עומדת על +- 45 מעלות במנוחה, ואני מאמין שלא יעבור 55 במאמץ קבלו איזה יופי, מצטער על האיכות חח [attachment deleted by admin]

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by Bladiks,

שלום, השתתפתי בתחרות רובוטיקה וזכיתי ב-NXshield. יש ברשותי ערכה של EV3 האם אני יכול להתחיל לתכנת עם המגן ואם לא מה אני צריך?

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  5. Started by Yehudaa,

שלום לכולם . מישהו יודע באיזה ספרי לימוד משתמשים הנדסאי אלקטרוניקה בלימוד תורת החשמל ? ומאיפה ניתן לקנות אותם ?

6. מדובר במוד גרמני (זה עם שיודע לעשות מודינג ברמה אחרת) לSFF עם מערכת קירור מיים חסרת תקדים עם בלוק לכל דבר http://213.221.104.186/pcmax/forum/portal.php?web=articles&id=17125 הנה קצת התמונה של כל הדבר , אבל מה שמעניין זה מה שבפנים ורק בשביל ההוכחה לכל הספקנים על הגאוניות של הגרמנים קבלו את ה"מנוע" , מוד ישן שזכה במגוון פרסים (אפשר להבין למה)

• 17 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by bobby323,

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=802808

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  8. Started by Shmuel Cohen,

קודם כל חשוב לי לציין שאין לי ארדואינו אבל רציתי לעשות פרוייקט כזה נחמד לעצמי באלקטרוניקה ואני חושב שהחברה פה מבינים אז אני לומד תוך כדי הפרוייקט ורציתי לשאול אותך שאלה שמאוד מוזרה בשבילי.. אז ככה , יש לי מאורר של מעבד של מחשב ישן.. בקיצור חיברתי אילו 2 סוללות של 1.5 וולט והוא הסתובב ממש באיטיות. וכשחיברתי סוללה 9 וולט הסיבובים היו כבר ברמה טובה והוא פלט הרבה אוויר ! אז רציתי להתייעץ איתכם , י איזהשהיא דרך שאני אחבר לדוגמא 4 סוללות של 1.5 וואט ואקבל כוח אוורור חזק ? אני יודע שיש למאורר בלוח נגד של 470 אום. חשבתי להחליף לנגד עם התנגדות נמוכה יותר = יותר אמפר

9. Started by efiyak,

במתאם יש רק 4 חוטים בחיבור SATA יש 5 חוטים מה עם החוט הכתום? הוא מיותר? תודה [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by shani_yakov,

קניתי ערכת diy מהאיביי של שנאי משתנה מac לdc, ורק אחרי זה קלטתי שהיא מספקת רק 0.166 אמפר, איזה רכיבים אני אצטרך להחליף כדי להפיק יותר אמפרים (אשמח ללפחות 1.5)? או שאולי עדיף לוותר ולהלתחיל מ0, לקנות דברים אחרים? הערכה https://www.ebay.com/p/Lm317-EU-220v-DIY-Voltage-Power-Supply-Board-Learning-Kit-With-Case-Adjustable/2137073772?iid=282292200167&rt=nc הרכיבים: 1 * Acrylic Case 1 * PCB 1 * Power Transformer 1 * Pack of screws 10 * Resistors 2 * Inductances 3 * Diodes 2 * Clips 1 * Heat Sink 1 * Potentiometer 1 * Buzzer 1 * Cable (15cm) 1 * 15DN8WY 1 * IC Socket 1 * Digital tube 1 * Adjustable resistan…

11. Started by card,

שלום פעם, בשנות ה-90, כשהייתי קונה מטריצה, החוטים היו נכנסים לתוכה בקלות. היום, כשהזמנתי כמה מטריצות שונות, מכמה אתרים שונים באינטרנט, המטריצות מאד קשות לעבודה - החוטים בכלל לא נכנסים בקלות. אני מניח שהסיבה לכך היא בגלל שבשנות ה-90, המטיצות היו מיוצרות ביפן, (ע"י החברה המקורית?), והיום זה מיוצר בסין, ע"י מלא יצרנים שמחקים את אותה צורה חיצונית, אבל לא דואגים כל כך לאיכות. ולכן, רציתי לשאול מאיפה אפשר לקנות מטריצות טובות? מטריצות שהחוטים נכנסים בקלות, והן לא כלכך קשות שלפעמים החוטים נמעכים.. בין אם זה דגם מסוים(משהו שרשום על הקופסא), או חנויות מסוימות בארץ, או אתר מסוים באינטרנט(/מוכר באיביי) שהיה לכם נסיון טוב איתו.. תודה רבה card

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by rsegoly,

שלום יש לי שני מגינים BT שקניתי מהסוג הזה לא מצאתי שום מדריך טוב באינטרנט ואני די שובר שיניים אם כי מתקדם האם למישהו כאן יש נסיון? המגינים מולבשים כעת על שני לוחות. אני יכול לשלוח להם פקודת AT אך לא מצליח לחבר אותם מה שאני צריך בגדול זה אחד שיהיה MASTER שני SLAVE ושיעבירו ביניהם פקודה כלשהי. אני לא מבין מה DATASHEET איך מחברים אותם. אני מבין ש SLAVE מחכה ו MASTER יוזם, אך אני לא מוצא את הפקודות לכך תודה

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by fuck off,

קניתי דימר, כשחזרתי הביתה נזכרתי שהמקום שבו רציתי לשים את הדימר יש גם שקע וגם מתג כיבוי של האור באותו מקום, זה משולב כזה. יש למישהו רעיון מה לעשות? אני חייב ת'שקע... המחשב מחובר אליו, ואין שקעים קרובים.

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by x-pac,

רציתי לעשות שהמחשב יפעל ע"י סיבוב מפתח כמו באופנוע/מכונית רציתי לדעת עם זה בר ביצוע ואם כן איך עושים זאת ואיפה אפשר לקנות מפתח שכזה תודה מראש

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  15. יש איזה פתרון יצירתי זול להכניס 2 מערכות מחשב למארז אחד? או מארז אחד למערכת אחת כמה שיותר קטן? לא חח וקופסת נעליים זה לא פתרון חח אומנם יש לזה יכולת מטורפת לקרר ( 13 מעלות בחורף בקופסת קרטון) אבל זה לא מתאים בכלל.

16. שלום, מחפש נורה בודדת בעלת הברגה רגילה (e27) שתאיר לי ממש חזק לפינת אוכל וחדר שינה גדול. חיפשתי בחנויות שונות ולא מצאתי משהו חזק. שיהיה עם אור לבן תודה רבה

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  17. דרוש מתכנת (מתאים לסטודנט) למשרה חלקית ניסיון- מוכח בעבודה עם microcontroller מסוגים שונים בעל ידע וניסיון בבקרים תוכנות משוב ובקרה. עבודה באיזור יבנה. ניתן לצור קשר: goldy.m123@gmail.com

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by arkadur,

יש לי EEE PC ששכב בצד לא מעט זמן. ללא ספק הסוללה נפרקה. מסתבר שהשנאי נדפק (הוא לא מוציא מתח בכלל) ולכן אין טעינה והמחשב לא נדלק. ניסיתי לטעון אותו עם שנאי אחר שיש לי שמוציא 8V (במקום ה9.5 שהמחשב צריך), אומנם מדובר בסטייה - אך המחשב לא מזהה אותו גם. (לא נדלק ולא נטען) לדעתכם המתח נמוך מידי, או שמדובר במעגל על הלוח של המחשב (פתחתי אותו, החיבור לשנאי יציב, יש רציפות למייצבי המתח וכו') אשמח לשמוע דעות נוספות

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  19. שלום אני כרגע באמצע הרכבה של הקיט לספק שלי אבל אני תקוע, החיבורים של ה ATX (החיבור של ה 20 פינים) והחיבור של ה 3V (החיבור של ה 4 פינים - 2 צהוב - 2 שחור) אני לא מצליח לקפל להם את הצ'ופצ'יקים שלהם בשביל להוציא אותם מהתושבת שלהם, ניסיתי הכל, אפילו סיכות כלום לא עזר, המרווח קטן מאוד וצריך לדחוף לשם 2 סיכות ואין מספיק מקום (ניסיתי עם סיכות קטנות מאוד) יש למישהו רעיון? או שהוא ניסה איכשהו והצליח? תודה לעוזרים נ.ב עריכה: נכון לעכשיו (2:30) החזרתי את הספק למחשב מבלי לשים את הסליבינג על החיבור של ה ATX, אני עדיין פתוח להצעות, מחר ננסה את מה שתציעו, תודה

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  20. Started by Moty_p,

בניתי מעגל IR לפי המדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg635087#msg635087 בפעם החמישית אולי.. רציתי לשאול איך אני יכול לבדוק עם המעגל בנוי טוב עשיתי אותו במדויק כמו שבמדריך (שאגב מבלבל מאוד האיור שם)

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  21. שלום ראיתי את הסיילנט קט של טרמלטייק, ברשותי הSF2 חשבתי הקט מקבל יותר CFM מכך שיש לו פתחים בצידי גוף המאוורר אז חשבתי אולי אם אני יעשה חורים תעלה רמת ביצועי הSF2 שלי מה אתם אומרים? הסיילנט קט: http://www.thermaltake.com/dcfans/ComboCool/a2013silentCat9/SilentCat9.htm SF2: http://www.thermaltake.com/dcfans/smartfan/a1357.htm

• 30 תגובות
    • 2k צפיות
  22. אני צריך מתאם PL כזה: http://global.ebay.com/M08_635_14_plug_male_to_35_mm_jack_socket_female_1/270613618213/item האם אני יכול להכין אחד כזה בבית? פשוט יש לי PL של 6.35mm בקצה ואז שתי נקבות של 3.5 למעלה אבל גם יש לי PL של 3.5 זכר מתחת אבל למעלה גם יש לי 3.5 רק נקבות שתי נקבות אז אולי אני יוכל לישבור כמה דברים ולהלחים קצת ולעשות משהו מה אתם אומרים?

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  23. אתר HWzone מחפש כתבים לכתיבת מדריכים וזוהי ההזדמנות שלך להצטרף לצוות אתר המחשבים הגדול ביותר בישראל! אם הינך בעל: - כישורי כתיבה טובים ומעלה. - ידע בחומרת מחשבים ו\או אלקטרוניקה. - ידע במודינג או בכל תחום אחר, הקשור במחשבים, עליו הינך מעוניין לכתוב. - מצלמה דיגיטלית (יתרון). ומעוניין להצטרף לצוות האתר שלח אימייל ל: guides@hwzone.co.il בצירוף התחום עליו הינך מעוניין לכתוב מדריך. ניתן גם לשלוח הצעות למדריכים אשר הינך מעוניין לראות (אנא לא לשלוח בקשות בסגנון איך להתקין חלונות וכדומה). למען הסר ספק, התפקיד בהתנדבות וללא תשלום (נכון לעכשיו).

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  24. המתחרה הישיר עבור דגם ה-Arduino 101 כבר כאן, עם מיקרו-בקר זעיר חדש של יצרנית השבבים הגדולה ותמיכה מובנית ב-Bluetooth. בואו ללמוד מה ניתן לעשות איתו, ואיך מבצעים זאת לפני כשנה בתערוכת CES חשפה אינטל מיקרו-בקר חדש בשם Curie (קירי) המיועד לתחום המחשוב הלביש. מאז אותה הכרזה לא ראינו מוצר ממשי שיצא לשוק מבוסס Cuire – עד היום. שיתוף פעולה של Arduino עם אינטל יצר בקר Arduino חדש העונה לשם Genuino 101 (הידוע בשם Arduino 101 בארה"ב) ובליבו של הבקר פועם המיקרו בקר החדש והמסקרן. הבקר זהה לחלוטין בגודלו ל-Arduino Uno ומכיל בתוכו תמיכה מובנית ב-BLE (ר"ת Bluetooth Low Energy) וכן במד תאוצה וג'ירוסקופ המעניקים יחדיו 6 דרגות חופש בכל הצירים. עלות הלוח דרך החנות של Arduino …

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by wollmann,

עברתי היום בחנות החשמל בשכונה ושאלתי כמה עולה לד כחול חזק... עולה 5 ש"ח... יקר או זול? כמה בערך צריך לעלות? לא מצאתי פה מישהו שדיבר על מחירים...

• 19 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.