אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני צריך מתאם PL כזה: http://global.ebay.com/M08_635_14_plug_male_to_35_mm_jack_socket_female_1/270613618213/item האם אני יכול להכין אחד כזה בבית? פשוט יש לי PL של 6.35mm בקצה ואז שתי נקבות של 3.5 למעלה אבל גם יש לי PL של 3.5 זכר מתחת אבל למעלה גם יש לי 3.5 רק נקבות שתי נקבות אז אולי אני יוכל לישבור כמה דברים ולהלחים קצת ולעשות משהו מה אתם אומרים?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני עובד על פרוייקט לחיבור הדוד חשמל למחשב ולצורך כך אני זקוק לממסר (Relay) עם פיוז של מעל 10 אמפר והפעלה של 5 וולט, אבל מתקשה להשיג כזה.. לא באיביי ולא בחנויות בארץ, אשמח לעזרה (לינק לאיביי יהיה נהדר).
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
עכשיו חזרתי מהום סנטר עם דרמל של וולף ואין לי שום ניסיון עם כלי כזה.. מה שאני רוצה לעשות זה כמה חורים למאוררים ואולי חלון למארז אבל זה מאוחר יותר.. החלקים שבאו בקופסא לא נראים לי מתאמים בשביל לחתוך בפח קיבלתי מין שקית כזאת עם הרבה דיסיקיות אני משער שהרוב הם לשיוף ואני לא מוצא דיסיקיות בשביל לחתוך..יש שם כמה דיסקיות קישחות אבל אני לא מאמין שאפשר לחתוך איתם כי אחת מהם פשוט נשבר לי בטעות באצבע מרוב שהם שבירות.. אז עם מה אני חותך? ושאלה קצת מביכה - איך בדיוק אני מכניס את הראש לדרמל?? יש שם מין חור קטן בשביל להכניס את הראש אבל הוא קטן מדי ואני לא יודע איך לפתוח אותו..
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום. מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה הזאת. http://www.nzxt.com/new/products/premium_cables/cb_24p האם כבלים אלה מיועדים להחליף את הכבלים המקוריים של ספק הכוח? כמובן, אני מניח שספק הכח חייב שיהיה מודולרי. האם אני צודק? תודה
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
המתחרה הישיר עבור דגם ה-Arduino 101 כבר כאן, עם מיקרו-בקר זעיר חדש של יצרנית השבבים הגדולה ותמיכה מובנית ב-Bluetooth. בואו ללמוד מה ניתן לעשות איתו, ואיך מבצעים זאת לפני כשנה בתערוכת CES חשפה אינטל מיקרו-בקר חדש בשם Curie (קירי) המיועד לתחום המחשוב הלביש. מאז אותה הכרזה לא ראינו מוצר ממשי שיצא לשוק מבוסס Cuire – עד היום. שיתוף פעולה של Arduino עם אינטל יצר בקר Arduino חדש העונה לשם Genuino 101 (הידוע בשם Arduino 101 בארה"ב) ובליבו של הבקר פועם המיקרו בקר החדש והמסקרן. הבקר זהה לחלוטין בגודלו ל-Arduino Uno ומכיל בתוכו תמיכה מובנית ב-BLE (ר"ת Bluetooth Low Energy) וכן במד תאוצה וג'ירוסקופ המעניקים יחדיו 6 דרגות חופש בכל הצירים. עלות הלוח דרך החנות של Arduino …
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לא מי יודע מה פרויקט גדול, אבל בכל זאת תמיד נחמד לקבל ביקורות והערות. במחשב החדש האופציות למארז היו NZXT LEXA שאין בו מקום למודינג, או את ה CM690 עם חלון והחלפת המאווררים למאווררי לד כחול. בסופו של דבר הלכתי על ה CM690, והתוצאות לפניכם: לפני (תמונה שמצאתי ברשת) ואחרי: בהמשך יעלו תמונות של המארז אחרי סידור החוטים
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מארז cm storm stryker fulltower והכל טוב ויפה רק שחשבתי להאיר אותו קצת, כי יש לו חלון כל-כך דורש תאורה שכואב לא לתת לו. חשבתי להזמין את זה: http://www.ebay.com/itm/Lian-Li-20x-Waterproof-LEDs-Strip-53mm-LED50-R-Red-LED-/400386241648?pt=UK_Computing_Case_Accessories_Tool_Kits&hash=item5d38e13470 האם אחד יצליח להאיר את כל המחשב או שצריך 2? זה 53 סמ, זה מתחבר דרך MOLEX לספק, האם יש סכנה לפגיעה בספק? כי שמעתי שאומרים שלחבר תאורת לד ישירות לספק עלולה להרוס אותו, והאם ניתן להניח את זה בתחתית המארז או לקשור עם אזיקון מהצדדים בלי להשתמש בסרט ההדבקה? אני בעקרון חשבתי לעשות שכשיש חושך כל הדלת הצדדית שהיא כולה חלון אחד גדול יהיה אדום זוהר חזק מאוד. כמה כא…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הוספתי 2 מאוררים 50, צבעתי אותם והנה התוצאה אגב הטמפ' צנחה והיא עומדת על +- 45 מעלות במנוחה, ואני מאמין שלא יעבור 55 במאמץ קבלו איזה יופי, מצטער על האיכות חח [attachment deleted by admin]
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ערב טוב, יש למישהו שיטה/דרך טובה לעשות כבלי IDE מגולגלים בעצמו? אני מדבר על כבלי IDE של 80 גידים ולא של 40. באופן עקרוני אני יודע שזה שטויות, חותכים את הכבל באמצע בכמה מקטעים, מסובבים ואז מלפפים עם חבל של צינור השקייה, סבבה. הבעיה שלי היא החיתוך הכ"כ עדין של הכבל 80 גידים, ניסיתי כבר כמה כבלים ותמיד "פצעתי" את הכבל באיזשהו שלב, תמיד חשפתי חלק מהגיד המתכתי. זה כ"כ צמוד ועדין! יש למישהו איזה טריק שהוא מכיר לעשות את זה בצורה טובה? חבל לי להוציא כ"כ הרבה כסף על כבלים מוכנים. תודה.
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני וחבר שלי (OverFlow) עשינו חור בגג ואני מתכנן לשים שם מאוורר 120ממ של Enermax... מה אתם חושבים (אני עדיין צריך לקדוח חורים (או דרך אחרת?) - ואני אעשה את זה כשהמאוורר יגיע) http://www.spymac.com/gallery/show_photo.php?picid=125180&size=big
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בשביל איזה פרוייקטון, יש לי סטריפ לדים רגיל(שקונים באייבי) שעובד על 12V. כאשר אני מחבר אותו מן הסתם, ישר הוא נדלק. אני רוצה שברגע שהוא יופעל, הוא יאיר לאט לאט. יש לי גם סטריפ לדים רגיל וגם RGB אם זה משנה משהו. אם אפשר כיוון מהמוחים כיצד לבנות כזה מעגל, אני אשמח!!
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ערב טוב חברים, אם הבנתם ואם לא הלוג שלי יעסוק בהפיכת הגיים פאד הג'אנרי של ה-PS1 שיש לי לבעל חיבור USB כדי שאני אוכל להישתמש בו במשחקי מחשב.. בעיה שיש בגיים פאד הנ"ל היא שהשלט השמאלי (האנלוגי) זה שנע על צירו טיפה איבד את זקפתו וצריך לנתח את הגיים פאד כדי לבדוק מה קרה לו שם בפנים כי לדעתי כרגע זה הקפיץ בפנים ואם לא זה אז נייבא את כל החלק משלט דומה שישמש אותי להשוואות ולעזר בתמונות ובכלל. במקרה והמוד ילך מוצלח אני אעשה עוד אחד כזה על השלט הנוסף ואז אני אוכל לעשות קרבות כפולים מול חברים וכאלה ככה שיש למה לצפות! ;D אז יאלה, לעבודה או כמו שאומרים ברוסית- רבוטה! החיבור USB אחרי שגיליתי את חוטיו- החוטים עצמם מקרוב (מאקרו)- הגיים פאד מקרוב (שימו לב לאנלוגי הנפול השמאלי)- …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
נמאס לי כל שניה לקום להעביר שירים בזמן שאני בחדר. החלטתי לעשות שלט רחוק למחשב שיעביר בשבילי שירים בווינאמפ או כל תוכנה אחרת לא משנה איזו (וזה הכי חשוב כי זאת כל הפואנטה של השלט - לא לקום להעביר שיר)... ואם אפשר גם שיגביר וינמיך ואולי עוד פונקציות אם כבר עשינו שלט. אבל הבעיה שלי זה איך לאזעזל אני עושה את זה? והאם זה אפשרי בכלל?! אם מישהו מכיר דרך ומבין בזה בבקשה תעזרו, מדריכים יהיה מאוד נחמד. אני לא מבין כלום בנושא הזה אז בבקשה כמה שיותר בפשטות... תודה רבה.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מארז טרנספורמר ישן נושן אני רוצה לשפר את הקירור ואת השקט בבית ע"י הפיכת שני מאווררי הצד על הדלת (מאווררים של 8 סמ כל אחד) למאוורר גדול ושקט של 200 ממ הבעיה היא שחלון הצד חתוך בצורה מיוחדת מהמפעל למי שמכיר ומי שלא הנה קישור לתמונה : http://www.rbmods.com/Bilder/Articles/Sunbeam/Transformer_case/pic2.jpg האם יש למישהו רעיון איך לעשות את זה בצורה יפה ? אולי כדאי להפוך את החלון הזה לחלון פשוט מרובע עם פרספקט חדש... כמו כן אשמח לקבל המלצה למאוורר 200 ממ שקט וזול אשמח לשמוע הצעות מעניינות תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קודם כל חשוב לי לציין שאין לי ארדואינו אבל רציתי לעשות פרוייקט כזה נחמד לעצמי באלקטרוניקה ואני חושב שהחברה פה מבינים אז אני לומד תוך כדי הפרוייקט ורציתי לשאול אותך שאלה שמאוד מוזרה בשבילי.. אז ככה , יש לי מאורר של מעבד של מחשב ישן.. בקיצור חיברתי אילו 2 סוללות של 1.5 וולט והוא הסתובב ממש באיטיות. וכשחיברתי סוללה 9 וולט הסיבובים היו כבר ברמה טובה והוא פלט הרבה אוויר ! אז רציתי להתייעץ איתכם , י איזהשהיא דרך שאני אחבר לדוגמא 4 סוללות של 1.5 וואט ואקבל כוח אוורור חזק ? אני יודע שיש למאורר בלוח נגד של 470 אום. חשבתי להחליף לנגד עם התנגדות נמוכה יותר = יותר אמפר
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מישהו אולי יודע אם ניתן לסגור מעגל בעזרת כבל USB, זתומרת לחבר 2 מחמשת החוטים שבחיבור ה-USB למעגל פתוח ואיכשהו בעזרת תוכנה לחבר ביניהם? קראתי איפשהו שצריך ממסר בשביל זה, אבל האם אפשר בלי ממסר? תודה לכל המשתף מידע בנושא.
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, נניח ויש לי רובוט שאני מעוניין למדוד את המרחק בינו לרובוט אחר. (בטווח מינימלי של כ 10cm ומקסימלי של כ 3 מטרים לפחות) באילו חיישנים אני יכול להשתמש בשביל זה? או לחילופין, אם זה לא אפשרי, אז לייצר "לינק" בין שני רובוטים וכאשר הם מתרחקים אחד מהשני (מעבר לכ 3 מטרים) אז שהלינק ישבר ושני הרובוטים ידעו את זה. הסתכלתי על ultrasonic sensors אבל לפי מה שראיתי הם מודדים מרחק בינם לבין עצמים ואני צריך בין שני חיישנים. תודה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
קניתי RTC מדגם DS3231 ויש בו אפשרות לתכנת 2 זמנים שהוא יוציא בהם פולסים - יתן התרעה... השאלה שלי איך מתכנתים את הזמנים האלו? או שיש סיפריה מוכנה... תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי בעיה קטנה שהאור בחדר שלי ממוקם מחוץ לחדר מה שעשוי להרגיז לא מעט אנשים חשבתי על משהו בכיוון הזה: http://www.ebay.com/itm/New-3-Ways-ON-OFF-220V-240V-Light-Digital-Wireless-Wall-Switch-Remote-Control-/370643718861?pt=UK_Gadgets&hash=item564c1652cd על פניו נראה פשוט, חיבור השחור והאדום הקרובים זה לזה ל-220V ואת השחור העליון ביותר לשאר הצבעים במידת הצורך. הצורך שלי הוא אך ורק להדליק ולכבות את המנורה של החדר ככה שלא יעשה שום שימוש בשאר החוטים ולא כזה המעמיס על המוצר. האם יכולות לצוץ לי בעיות מסוימות? אולי עם טיב המוצר? האם אופן החיבור כל כך פשוט כפי שתיארתי אותו?
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות כמה שיותר מהמודינג ולקנות כמה שפחות, ואני צריך עזרה בלדעת מה אני יכול לעשות למחשב (מבחינת יופי כי בקירור הוא כבר מעולה), UV ולדים והכל, אני צריך עזרה גם במדריכים איך לעשות סליבים לדברים (אם אפשר הום מייד ולא קנוי) ומקומות שאפשר לקנות מהם מכשירים (אני צריך לקנות דרמל) וגם צבעים ומאווררי לדים וכו'. תודה מראש!!!!!!!
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הכבלים של ההארד דיסק.. והסידי רום (האפורים) אז הם ארוכים למדי והם מתאימים לחיבור של שתי הארדיסקים ובכבל של הסידי לחיבור של שתי סידירומים. אז אני רוצה לקצר אותם שרק אחד יתחבר אליהם (שיהיה ראש שמתחבר ללוח וראש אחד שמתחבר לסידי/הארדיסק) זה אפשרי לקצר? מבלי שיקרה להם כלום?
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כיצד יש לצבוע את הפלטיק? צריך לשייף כמו עם מתכת? איך אני גורם שיתקבל צבע כמו שאני יצבע את המתכת בשיטת השיוף פריימר צביעה שיוף צביעה וכו.?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי החלטתי שאני מתקן את הסוללה של הלפטופ הישן שלי עכשיו פתחתי את הזה של הסוללה ויש פה 9 סוללות עכישו http://up203.siz.co.il/up3/nmwnljynlknh.jpg זה התמונה שלהן אמ ישלמישו מושג איזה סוג הסוללות האלה ? יענו לא חברה וזה כמה וולט וזה ? ואיפה אפשר לקנות כאלה ? לאחר שיפתר הבעיה הזאת אני ימשיך לשפר את הלפטופ (:
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כמו שאתם יודעים אני עושה מוד לעכבר עשיתי בערך את המוד הפשוט שיש לעכבר עם חרוים בכיסוי ו 2 לדים בפנים אז מצאתי את 2 נקודות החשמל בעכבר ומהם מחובר ככה אני יעשה סרטוט אז כמו שאתם רואים תסרטוט(הקו השחור זה חוט חשמל) חיברתי ואני יודע העכבר הוא 5V כל לד הוא 3V והנגד הוא של 75 אוהם לפי המדריך שיש באתר זה אמור לעבוד רק שיש בעיה שהחוטים מהר מאוד מתחממים וממש שורפים...אי אפשר לדעת בהם ונראה לי שמשו לא טוב בזה... מישו יודע מה לעשות?שמעתי שאולי הוספת נגד תעזור אבל אנלא בטוח...יש עוד הצעות?
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-