עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Shmuel Cohen,

קודם כל חשוב לי לציין שאין לי ארדואינו אבל רציתי לעשות פרוייקט כזה נחמד לעצמי באלקטרוניקה ואני חושב שהחברה פה מבינים אז אני לומד תוך כדי הפרוייקט ורציתי לשאול אותך שאלה שמאוד מוזרה בשבילי.. אז ככה , יש לי מאורר של מעבד של מחשב ישן.. בקיצור חיברתי אילו 2 סוללות של 1.5 וולט והוא הסתובב ממש באיטיות. וכשחיברתי סוללה 9 וולט הסיבובים היו כבר ברמה טובה והוא פלט הרבה אוויר ! אז רציתי להתייעץ איתכם , י איזהשהיא דרך שאני אחבר לדוגמא 4 סוללות של 1.5 וואט ואקבל כוח אוורור חזק ? אני יודע שיש למאורר בלוח נגד של 470 אום. חשבתי להחליף לנגד עם התנגדות נמוכה יותר = יותר אמפר

2. אתר HWzone מחפש כתבים לכתיבת מדריכים וזוהי ההזדמנות שלך להצטרף לצוות אתר המחשבים הגדול ביותר בישראל! אם הינך בעל: - כישורי כתיבה טובים ומעלה. - ידע בחומרת מחשבים ו\או אלקטרוניקה. - ידע במודינג או בכל תחום אחר, הקשור במחשבים, עליו הינך מעוניין לכתוב. - מצלמה דיגיטלית (יתרון). ומעוניין להצטרף לצוות האתר שלח אימייל ל: guides@hwzone.co.il בצירוף התחום עליו הינך מעוניין לכתוב מדריך. ניתן גם לשלוח הצעות למדריכים אשר הינך מעוניין לראות (אנא לא לשלוח בקשות בסגנון איך להתקין חלונות וכדומה). למען הסר ספק, התפקיד בהתנדבות וללא תשלום (נכון לעכשיו).

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  3. אני רוצה לבנות את המעגל שממש את הווינאמפ בעזרת לדים לפי המדריך הזה: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 אבל עם כמות גדולה יותר של לדים, הבנתי שLPT לא מספיק חזק אז חשבתי על הגברת הזרם בעזרת טרנזיסטורים היום קראתי בסטיקי שבפורום פה על שער NOT וחשבתי שאולי יהיה קל יותר להגביר את הזרם למעגל שאני רוצה לבנות בעזרת השער הזה צדקתי? או שיותר קל בעזרת טרנזיסטורים?

• 22 תגובות
    • 2k צפיות
  4. Started by Fire_wall,

ברשותי מחשב נייד Asus N56VM, אחרי שנתיים של שימוש הגיע זמן לקנות סוללה חדשה, הישנה כבר לא מחזיקה הרבה זמן בסוללה הישנה wear level =69% , זמן תקין לאחר שנתיים? קניתי סוללה חדשה מאיביי, קישור. רשום בדף שהסוללה מקורית מהיצרן. לאחר חיבור הסוללה החדשה הסתכלתי נתונים על הסוללה ב AID64 וגיליתי שהנתונים שונים לרעה מהסוללה שהגיע עם המחשב ה design capacity נמוך מהמצויין על הסוללה ומהסוללה הראשונה. הנה תמונות החדשה הישנה הסוללה באמת מקורית ויכול להיות נתונים שונים, סטייה מהמצויין. או שהמוכר "עבד עליי"?

5. דרוש מתכנת (מתאים לסטודנט) למשרה חלקית ניסיון- מוכח בעבודה עם microcontroller מסוגים שונים בעל ידע וניסיון בבקרים תוכנות משוב ובקרה. עבודה באיזור יבנה. ניתן לצור קשר: goldy.m123@gmail.com

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  6. Started by amor,

יש לי מסך "7 חדש AT070TN01 V2 האם אפשר להפוך אותו למסך לארדואינו?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by Moty_p,

בניתי מעגל IR לפי המדריך הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg635087#msg635087 בפעם החמישית אולי.. רציתי לשאול איך אני יכול לבדוק עם המעגל בנוי טוב עשיתי אותו במדויק כמו שבמדריך (שאגב מבלבל מאוד האיור שם)

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  8. אני צריך מתאם PL כזה: http://global.ebay.com/M08_635_14_plug_male_to_35_mm_jack_socket_female_1/270613618213/item האם אני יכול להכין אחד כזה בבית? פשוט יש לי PL של 6.35mm בקצה ואז שתי נקבות של 3.5 למעלה אבל גם יש לי PL של 3.5 זכר מתחת אבל למעלה גם יש לי 3.5 רק נקבות שתי נקבות אז אולי אני יוכל לישבור כמה דברים ולהלחים קצת ולעשות משהו מה אתם אומרים?

• 9 תגובות
    • 2k צפיות
  9. הפורום מארזים וספקים דיי מלא בבקשות ושאלות אל מגיני ברקים ו UPSים, אנשים רוצים המלצות, שאלות וכו. והתחום דיי מבולגן ומלא בדיסאינפורמציה אם יש לכם מגן ברקים או UPS, אתם יכולים לעזור : צילום מבפנים - תפתחו את המגן וה UPS ותצלמו אותו, ותביאו את התמונות. ניתן להעריך לפי התמונות את איכות הבניה, למה ניתן או לא ניתן לצפות ממנו וכדומה, ומה רמת ההגנות ב UPS ובמגיני ברקים מסוימים יכול להיות מתח גבוה גם כשהוא לא מחובר לחשמל. תפתחו אותו רק אם יש לכם מספיק ידע כדיי לעשות את זה בצורה בטוחה פתיחת מגן ברקים או UPS יכולה לבטל את האחריות שלו במגן ברקים תמונות של המגן מבחוץ - לזיהוי המעגל מבפנים (רצוי מ 2 צדדים) ואיך הוא מחובר למגעים של השקע/תקע הרכיבים שנראים כמו בתמונה כך שרואים מה כתוב א…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by Shmulik Cohen,

שלום חברים, לא בטוח שזה המקום הנכון אבל בודר בכז. מעוניין להרכיב PC וינטאג' מבוסס 486 Dx2 מבוסס MSDOS עם כונני דיסקטים ודיסק קשיח שמכיל את כל המשחקים שלי משנות ה 80. יש משהוא שניסה לשחזר להחיות כזה מחשב?. תודה שמוליק

11. אני כבר מלפני 4 חודשים מתכנן להחליף את דלת המארז כולה בדלת פרספקס ולצבוע את המארז מבפנים (אפילו פתחתי על הנושא הזה כמה הודעות פה בפורום). עכשיו, סוף סוף, החלטתי ללכת לקנות דלת פרספקס וצבע בשביל לצבוע את המארז מבפנים. אבל הבעיה היא שעדיין לא החלטתי באיזה צבע לצבוע את המארז מבפנים, אני מתקשה לבחור צבע שיתאים למארז ושיראה יפה. הצבע של המארז הוא כולו שחור, חוץ מהפנל הקדמי שהוא כולו אפור. אז איזה צבע נדמה לכם ישתלב הכי טוב עם צבעים שחור ואפור?

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  12. המתחרה הישיר עבור דגם ה-Arduino 101 כבר כאן, עם מיקרו-בקר זעיר חדש של יצרנית השבבים הגדולה ותמיכה מובנית ב-Bluetooth. בואו ללמוד מה ניתן לעשות איתו, ואיך מבצעים זאת לפני כשנה בתערוכת CES חשפה אינטל מיקרו-בקר חדש בשם Curie (קירי) המיועד לתחום המחשוב הלביש. מאז אותה הכרזה לא ראינו מוצר ממשי שיצא לשוק מבוסס Cuire – עד היום. שיתוף פעולה של Arduino עם אינטל יצר בקר Arduino חדש העונה לשם Genuino 101 (הידוע בשם Arduino 101 בארה"ב) ובליבו של הבקר פועם המיקרו בקר החדש והמסקרן. הבקר זהה לחלוטין בגודלו ל-Arduino Uno ומכיל בתוכו תמיכה מובנית ב-BLE (ר"ת Bluetooth Low Energy) וכן במד תאוצה וג'ירוסקופ המעניקים יחדיו 6 דרגות חופש בכל הצירים. עלות הלוח דרך החנות של Arduino …

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  13. שלום לכולם, אני משתמש חדש בפורום,ומאוד מתעניין במודינג. מקווה להעלות בקרוב מאמרים מתורגמים מאתרים אחרים של מודים מעניינים לדעתי , וכן להיות לעזר כאן למודרים מתחילים כמוני. טוב- עכשיו אגש לעניין... תמיד התעניינתי במערכות קירור מים. היום בבוקר קיבלתי לידיי מערכת קירור מים מתוצרת SWIFTECH - הגיע במשלוח מדודי שגר בדאלאס. מתנת יומולדת (קצת מאוחרת,אבל עדיין... ;D) - הוא התקשר לשאול מה אני רוצה... הערכה שקיבלתי היא ערכת H20 APEX ULTRA . להלן תמונה שלה מהאתר של SWIFTECH - (אין לי מצלמה עוד,לצערי-זה בטיפול) בנוסף, בחבילה היה קירור מים לשני זיכרונות 1GB שיש לי וקירור לכרטיס מסך ATI RADEON YUAN 9600 256MB . התכנון שלי הוא להרכיב את המערכת בתוך מארז שאני אבצע עליו מודינג …

• 11 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by zxor,

נכון יש את המסור הזה, שזה כמו מכשיר שבסופו יש מין דיסק קטן כזה שאיתו אתם חותכים פלסטיק ומארזים וכאלה? איך הוא נקרא?

• 5 תגובות
    • 2k צפיות
  15. Started by tavor21,

תודה על העזרה מראש

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  16. יש לי נורת USB LED עם צוור גמיש כזה. ואני רוצה לחבר אותה לא למחשב אלה לזוג סוללות AA. איך אני יכול לבנות מכשיר מתאים בפשטות או שעדיף כבר לרכוש מוכן תמורת 5 דולר?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by D.r Bit,

שלום לכולם אני מחפש מעגל נצנץ ללד יחיד .... אני רוצה שהלד יהבהב ככה *-*-*-*-* אני רוצה ניצנוץ כמו של אזעקה... *= היבהוב -=עצירה שזה יוצא * היבהוב - עצירה וכך הלאה .... יש כאלה מעגלים ? תודה לכולם ...

• 12 תגובות
    • 2k צפיות
  18. שלום לכולם, רציתי לחלוק עמכם איזה פרויקט קטן באלקטרוניקה (האמת שזה כבר מזמן, אבל רציתי להזמין גם אתכם). מדובר במעגל שנבנה ע"י אחי ואת התכנות ובניית האתר אני עשיתי. המעגל מחובר ליציאת המדפסת במחשב ואליו מחוברות 2 מנורות שניתן להדליק ולכבות דרך אתר האינטרנט. ישנה מצלמת אינטרנט שמכוונת אל המנורות. העניין עובד כמעט כל הזמן, אז אם משעמם לכם אתם מוזמנים לבוא לשגע אותי. ;D http://erez.myftp.org

• 19 תגובות
    • 2k צפיות
  19. Started by bubbles,

אני מעוניין לקנות לוח הדגמה של אפנן כלשהו, ורוצה לדעת מה ההבדל בין שני סוגי הלוחות. ה- DaughterBoard זול יותר ולכן אני רוצה לדעת אם הוא עצמאי כך שאוכל להתעסק ו"לדבר" איתו גם בלי שיהיה לי MotherBoard. תודה רבה

20. Started by ziv124,

שלום אני במגמת רובוטיקה כיתה יב' וכפרוייקט גמר הקבוצה שלי החליטה לנסות ללכת מעבר לרובוט רגיל של הדרישות. בתכנון שלנו הוא רובוט- מסוק שמזהה מסלול באוויר (לפי נקודות , שיהיו מ 2 בלוני הליום שחורים והרובוט-מסוק יצתרך לעבור בינהם) מבחינת תכנות זה לא ממש מסובך וכך גם הבנייה- פה נוכל להסתדר. יש לנו רק בעיה עם רכיב, אני יודע שחיישני הצבע הקיימים שלפחות מוכרים לי פועלים רק בתווח של כמה ס"מ או חצי מטר במקרה הכי טוב, בשביל המערכת הזו נצתרך חיישן צבע שקולט את צבעי הבלונים לפחות מטר וחצי לפני שיוכל לנווט ולתקן את התנועה שלו. האם קיים דבר כזה?

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  21. אני צריך ממיר מתח לרכב, כדי לחבר מטען למחשב נייד. ראיתי את שני אלה: http://direct-israline.com/%D7%91%D7%97%D7%99%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%AA-%D7%90%D7%95-%D7%9C%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-w300-%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%94%D7%A1%D7%A4%D7%A7-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A2.html http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=502&salenum=#topnews מה ההבדלים בניהם? האם עדיך לקחת את ה-300W?

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  22. האם המעגל הזה זה שכל הלדים דולקים לפי המוזיקה או שהם דולקים לפי הסדר הלינק http://www.aaroncake.net/circuits/vumeter.htm

• 16 תגובות
    • 2k צפיות
  23. האם פח של סוללות מתאים לזה?

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by -R-E-L-,

בניתי את המעגל לפי LIRC.ORG והמעגל לא רוצה לעבוד. הפעלתי את WINLIRC ולחצתי על השלט אבל אין תגובה. בבקשה תעזרו לי.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום, מחפש נורה בודדת בעלת הברגה רגילה (e27) שתאיר לי ממש חזק לפינת אוכל וחדר שינה גדול. חיפשתי בחנויות שונות ולא מצאתי משהו חזק. שיהיה עם אור לבן תודה רבה

• 1 תגובה
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.