אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
איפה אני יכול למצא חלון פרספקט טוב בירושלים ואם אין או אתם לא יודעים שיש אז איפה וגם כן גומיה תדה מראש
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני עובד על פרוייקט לחיבור הדוד חשמל למחשב ולצורך כך אני זקוק לממסר (Relay) עם פיוז של מעל 10 אמפר והפעלה של 5 וולט, אבל מתקשה להשיג כזה.. לא באיביי ולא בחנויות בארץ, אשמח לעזרה (לינק לאיביי יהיה נהדר).
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי , אני צריך לצור לוח ולהלחים עליו בקר של 100PIN הבעיה היא שהבקר הוא בא באריזה של TQFP בלבד... אומנם אני עובד עם לוח פשוט מחורר אז ראיתי שבבים שיצרו להם מעברים ל PGA. אני לא יכול לצור את הלוח לבד כי הלחמות של TQFP הן בלתי אפשרויות עם מלחמים רגילים לפי מה שהבנתי וגם הפיתוח PCB עם חומצה כמו שאני רגיל לא ילך כי זה פסים דקים מאוד מה שאומר המינימום זה לוח רגיש לאור עם ציפוי מצד אחד. מישהו מכיר חברות שמתעסקות בזה ולא יתנו מכיר כמו שקיבלתי מאחת החברות 120 דולר?! על שלוש לוחות 5X5 סמ.... כי הם לא מוכרים פחות מ 3 לוחות 15X15...
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי RTC מדגם DS3231 ויש בו אפשרות לתכנת 2 זמנים שהוא יוציא בהם פולסים - יתן התרעה... השאלה שלי איך מתכנתים את הזמנים האלו? או שיש סיפריה מוכנה... תודה לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם (איזה באסה, כתבתי קודם הודעה ענקית, והיא לא נשלחה והכל נמחק, אז נתחיל לכתוב הכל מחדש ) אז ככה יש לי מחשב פשוט, "מחשב הורדות" המפרט בצד ימין, ואני הולך לדחוף אותו לתוך מארז מניאטורי, שהיה בעבר קומפקט דיסק של מערכת סטריאו. מצורף כאן, JPG של האופציות + קובץ SKP תלת מימדי את התוכנה אפשר להוריד ב http://www.google.com/sketchup/download/ ואת הקובץ המצורף http://rapidshare.com/files/146039489/modnew.skp.html מידות המארז 34.7 על 24.2 על 8. אז ככה, כפי שרואים יש 3 אופציות לבינתיים אופציה ראשונה: HD+שילוש+ספק. יתרונות: הרבה מקום פנוי, במיוחד אם השילוש יסובב ב90 מעלות, לכן אפשר לשים איזה מאוררים שרוצים איפה שרוצים, החיבורים מאחורה. חסרונות: אין מקום לכונן דיסק…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קראתי טיפה על הנושא ולפי מה שהבנתי צריך: 1.לוח נחושת 2.מדפסת לייזר ודפים של תמונות 3.איזה משהו כלורי כחול כזה השאלה שלי היא איכן ניתן להשיג בישראל את הדברים האלה,ואשמח אם מישהו יוכל להפנות אותי למדריכים עבור זה.
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
CD24 -3BZ אותה מנורה כמו בלינק http://www.jb-electronics.de/html/elektronik/nixies/n_cd24.htm רק שבגרסת 3BZ יש לה תושבת מובנה. 200₪ ליחידה. יש לי תחושה שאם לא ימצאו קונים, אני אבנה מהם בסוף שעון וינטאג' בסגנון https://lockerdome.com/6391315667620929/7222566758788116
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי מסך "7 חדש AT070TN01 V2 האם אפשר להפוך אותו למסך לארדואינו?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לשאול אם ידוע למישהו היכן אני יכול לקנות מעוות קול נייד, הדומה לזה שמשתמשים בו בסרטים דוגמת "צעקה 3". חיפשתי בפורומים של האתר וההתייחסות הייחידה שמצאתי הייתה לפני שנתיים בערך. לא נאמר בדיון ההוא היכן אפשר למצוא את המכשיר הזה. מצאתי משהו כזה באמזון, אבל הייתי מעדיף לקנות משהו בארץ ולא להזמין מאמזון, אם הדבר אפשרי. תודה מראש, חן
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
המשטח הוא פלסטיק שבמקור חלק ומבריק אך הוא נשרט לי וזה נראה מכוער.. תהיתי אם אני יכול לקחת צבע ספריי רגיל, לצבוע מחדש, אולי להוסיף ציור ולכסות בלכה יש שלבי הכנה לפני? אולי צריך ללטש את המשטח לפני? אשמח לטיפים והמלצות
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, נניח ויש לי רובוט שאני מעוניין למדוד את המרחק בינו לרובוט אחר. (בטווח מינימלי של כ 10cm ומקסימלי של כ 3 מטרים לפחות) באילו חיישנים אני יכול להשתמש בשביל זה? או לחילופין, אם זה לא אפשרי, אז לייצר "לינק" בין שני רובוטים וכאשר הם מתרחקים אחד מהשני (מעבר לכ 3 מטרים) אז שהלינק ישבר ושני הרובוטים ידעו את זה. הסתכלתי על ultrasonic sensors אבל לפי מה שראיתי הם מודדים מרחק בינם לבין עצמים ואני צריך בין שני חיישנים. תודה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
יש לי רעיון.. אבל אני לא יודע מאיפה להשיג את החומר... נכון על רמקולים... יש כמו בד כזה... מאיפה אני יכול לקנות זה? ואיך קוראים לזה..? תודה =]
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות קטודה קרה של מחשבים ולהרכיב אותה ברכב כתוספת למערכת ברצוני לחבר אותה במקום המנורה הרגילה הסטאנדרטית שהבנתי שפועלת על 12 V בדיוק כמו הקטודה השאלה היא עם אני צריך את השנאי הזה שנימכר עם הקטודות? ותמליצו על קדוטת נאון כחולה בבקשה חשבתי על זאת http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=11332&catid= היא לא צריכה כרטיס קול או משהו נכון? אלה תדרים של מוזיקה?
-
- 34 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קודם כל חשוב לי לציין שאין לי ארדואינו אבל רציתי לעשות פרוייקט כזה נחמד לעצמי באלקטרוניקה ואני חושב שהחברה פה מבינים אז אני לומד תוך כדי הפרוייקט ורציתי לשאול אותך שאלה שמאוד מוזרה בשבילי.. אז ככה , יש לי מאורר של מעבד של מחשב ישן.. בקיצור חיברתי אילו 2 סוללות של 1.5 וולט והוא הסתובב ממש באיטיות. וכשחיברתי סוללה 9 וולט הסיבובים היו כבר ברמה טובה והוא פלט הרבה אוויר ! אז רציתי להתייעץ איתכם , י איזהשהיא דרך שאני אחבר לדוגמא 4 סוללות של 1.5 וואט ואקבל כוח אוורור חזק ? אני יודע שיש למאורר בלוח נגד של 470 אום. חשבתי להחליף לנגד עם התנגדות נמוכה יותר = יותר אמפר
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
לכל מי שרוצה אתר מצויין לרכישת רכיבים אלקטרונים בזול יש לציין שיש מינימום הזמנה של 5 דולר +דולר משלוח http://www.taydaelectronics.com
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מארז cm storm stryker fulltower והכל טוב ויפה רק שחשבתי להאיר אותו קצת, כי יש לו חלון כל-כך דורש תאורה שכואב לא לתת לו. חשבתי להזמין את זה: http://www.ebay.com/itm/Lian-Li-20x-Waterproof-LEDs-Strip-53mm-LED50-R-Red-LED-/400386241648?pt=UK_Computing_Case_Accessories_Tool_Kits&hash=item5d38e13470 האם אחד יצליח להאיר את כל המחשב או שצריך 2? זה 53 סמ, זה מתחבר דרך MOLEX לספק, האם יש סכנה לפגיעה בספק? כי שמעתי שאומרים שלחבר תאורת לד ישירות לספק עלולה להרוס אותו, והאם ניתן להניח את זה בתחתית המארז או לקשור עם אזיקון מהצדדים בלי להשתמש בסרט ההדבקה? אני בעקרון חשבתי לעשות שכשיש חושך כל הדלת הצדדית שהיא כולה חלון אחד גדול יהיה אדום זוהר חזק מאוד. כמה כא…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם אפשר להשתמש ברמקולים של מערכת ישנה למחשב? (הדיסק במערכת התקלקל אז אבא שלי נתן לי הכל וחשבתילחבר איכשהו את הרמקולים למחשב) האם זה אפשרי אם כן איך? אם זה חשוב הרמקולים של AIWA
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מישהו פה יודע איפה אפשר להשיג בדיל במשקל בערך 250 גרם או חצי קילו, במחיר סביר? בראשון לציון או בהר ציון בתל אביב או משהו באיזור... תודה...
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
עכשיו חזרתי מהום סנטר עם דרמל של וולף ואין לי שום ניסיון עם כלי כזה.. מה שאני רוצה לעשות זה כמה חורים למאוררים ואולי חלון למארז אבל זה מאוחר יותר.. החלקים שבאו בקופסא לא נראים לי מתאמים בשביל לחתוך בפח קיבלתי מין שקית כזאת עם הרבה דיסיקיות אני משער שהרוב הם לשיוף ואני לא מוצא דיסיקיות בשביל לחתוך..יש שם כמה דיסקיות קישחות אבל אני לא מאמין שאפשר לחתוך איתם כי אחת מהם פשוט נשבר לי בטעות באצבע מרוב שהם שבירות.. אז עם מה אני חותך? ושאלה קצת מביכה - איך בדיוק אני מכניס את הראש לדרמל?? יש שם מין חור קטן בשביל להכניס את הראש אבל הוא קטן מדי ואני לא יודע איך לפתוח אותו..
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות כמה שיותר מהמודינג ולקנות כמה שפחות, ואני צריך עזרה בלדעת מה אני יכול לעשות למחשב (מבחינת יופי כי בקירור הוא כבר מעולה), UV ולדים והכל, אני צריך עזרה גם במדריכים איך לעשות סליבים לדברים (אם אפשר הום מייד ולא קנוי) ומקומות שאפשר לקנות מהם מכשירים (אני צריך לקנות דרמל) וגם צבעים ומאווררי לדים וכו'. תודה מראש!!!!!!!
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. ליפני כיומיים הרכבתי את ה-Coolermaster Musketeer במחשב (שגם אותו הרכבתי לא מזמן..) בגדול, אני מאד מרוצה ממנו, הוא מודד את TEMP המעבד, נותן שליטה על הRPM של המאוורר שמחברים אליו ומציג את ה pressure שהמערכת שלי מפיקה (זה המחוג שזז הכי הרבה מכל העסק ) אחרי הרכבתו נשארו לי כמה כבלים שאיני יודע מה לעשות איתם, מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה הוא השימוש שלהם? ועוד דבר, למכשיר ישנם שלושה בקרי מידע (TEMP VU VOLT) ובכל אחת מהם ישנו מנורת LED (אם אני לא טועה) עד כמה שהמנורות ניראות תמימות ביום בלילה הם פשוט כמו מנורה תאורה באמצע הכביש הראשי, הם מאירים מאד חזק.. יש דרך לכבות אותם? רק את המנורות בזמן הלילה? גם בכדי לחסוך בחשמל (המחשב פועל 24\7 ואין לי צורך בעוד שלוש מנ…
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם המעגל הזה זה שכל הלדים דולקים לפי המוזיקה או שהם דולקים לפי הסדר הלינק http://www.aaroncake.net/circuits/vumeter.htm
-
- 16 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך מתאם PL כזה: http://global.ebay.com/M08_635_14_plug_male_to_35_mm_jack_socket_female_1/270613618213/item האם אני יכול להכין אחד כזה בבית? פשוט יש לי PL של 6.35mm בקצה ואז שתי נקבות של 3.5 למעלה אבל גם יש לי PL של 3.5 זכר מתחת אבל למעלה גם יש לי 3.5 רק נקבות שתי נקבות אז אולי אני יוכל לישבור כמה דברים ולהלחים קצת ולעשות משהו מה אתם אומרים?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי חברים יש לי שעלה קתנה, יכול להיות שאני מזמין מערז מחול (Silverstone TJ07) ורציתי לדעת עם אתם יודעים איפה אני יכול לשלוך אותו שיצבעו אותו ב - powdercoat ושאני יכול לכתוח לו חלון בצד ולהסים plexiglass בחלון אם אתם שועלים למה אני מזמין מחול, כי אני כבר מזמין מערכת קירור כומפלת ורוצה מערז מתעים תודה על העזרה!!
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למעגל בהספק הנמוך ביותר האפשרי אשר מבצע את התהליך הבא: מקבל רמה (גבוה) קבועה לפרק זמן לא ידוע, נדלקת נורה (לא משנה הגודל - לד או משהו אחר) למשך פרק זמן קבוע (עם משהו כמו 555). ולאחר מכן הנורה נכבת לבדה והמעגל נכנס ל"תרדמת". לאחר פרק זמן לא ידוע וארוך מאוד הרמה יורדת. הנורה אמורה להשאר כבויה עד שהתהליך יקרה מחדש. כאשר הנורה כבוייה חובה על המעגל לתפקד ללא צריכת הספק. למישהו יש רעיון מפורט? אני חשבתי על שילוב של 555 עם שערים לוגים.. אני לא מעוניין להכנס למיקרובקר או רכיב ALTERA וכו'.. משהו פשוט לוגי. מישהו יכול לעזור לי? תודה מראש!
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-