אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, מחפש נורה בודדת בעלת הברגה רגילה (e27) שתאיר לי ממש חזק לפינת אוכל וחדר שינה גדול. חיפשתי בחנויות שונות ולא מצאתי משהו חזק. שיהיה עם אור לבן תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 2k צפיות
-
-
כיצד יש לצבוע את הפלטיק? צריך לשייף כמו עם מתכת? איך אני גורם שיתקבל צבע כמו שאני יצבע את המתכת בשיטת השיוף פריימר צביעה שיוף צביעה וכו.?
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות את המעגל שממש את הווינאמפ בעזרת לדים לפי המדריך הזה: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 אבל עם כמות גדולה יותר של לדים, הבנתי שLPT לא מספיק חזק אז חשבתי על הגברת הזרם בעזרת טרנזיסטורים היום קראתי בסטיקי שבפורום פה על שער NOT וחשבתי שאולי יהיה קל יותר להגביר את הזרם למעגל שאני רוצה לבנות בעזרת השער הזה צדקתי? או שיותר קל בעזרת טרנזיסטורים?
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני כבר מלפני 4 חודשים מתכנן להחליף את דלת המארז כולה בדלת פרספקס ולצבוע את המארז מבפנים (אפילו פתחתי על הנושא הזה כמה הודעות פה בפורום). עכשיו, סוף סוף, החלטתי ללכת לקנות דלת פרספקס וצבע בשביל לצבוע את המארז מבפנים. אבל הבעיה היא שעדיין לא החלטתי באיזה צבע לצבוע את המארז מבפנים, אני מתקשה לבחור צבע שיתאים למארז ושיראה יפה. הצבע של המארז הוא כולו שחור, חוץ מהפנל הקדמי שהוא כולו אפור. אז איזה צבע נדמה לכם ישתלב הכי טוב עם צבעים שחור ואפור?
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות כמה שיותר מהמודינג ולקנות כמה שפחות, ואני צריך עזרה בלדעת מה אני יכול לעשות למחשב (מבחינת יופי כי בקירור הוא כבר מעולה), UV ולדים והכל, אני צריך עזרה גם במדריכים איך לעשות סליבים לדברים (אם אפשר הום מייד ולא קנוי) ומקומות שאפשר לקנות מהם מכשירים (אני צריך לקנות דרמל) וגם צבעים ומאווררי לדים וכו'. תודה מראש!!!!!!!
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חבר'ה קיבלתי ממשהו מתנה מדחס מזגן מרכב ואני רוצה להכין קירור גז מה אני צריך עוד שיהיה לי ? צינורות נחושת בלוק קירור גז מזגנים רדיאטור מה עוד? ואם משהוא יכול לסרטט לי איך זה אנור להראות בערך ועוד שאלה מה הרעש שמייצר מכרת כזאת גדול קטן??? תודה רבה רבה מראש לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום יש לי שני מגינים BT שקניתי מהסוג הזה לא מצאתי שום מדריך טוב באינטרנט ואני די שובר שיניים אם כי מתקדם האם למישהו כאן יש נסיון? המגינים מולבשים כעת על שני לוחות. אני יכול לשלוח להם פקודת AT אך לא מצליח לחבר אותם מה שאני צריך בגדול זה אחד שיהיה MASTER שני SLAVE ושיעבירו ביניהם פקודה כלשהי. אני לא מבין מה DATASHEET איך מחברים אותם. אני מבין ש SLAVE מחכה ו MASTER יוזם, אך אני לא מוצא את הפקודות לכך תודה
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הוספתי 2 מאוררים 50, צבעתי אותם והנה התוצאה אגב הטמפ' צנחה והיא עומדת על +- 45 מעלות במנוחה, ואני מאמין שלא יעבור 55 במאמץ קבלו איזה יופי, מצטער על האיכות חח [attachment deleted by admin]
-
- 22 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קודם כל חשוב לי לציין שאין לי ארדואינו אבל רציתי לעשות פרוייקט כזה נחמד לעצמי באלקטרוניקה ואני חושב שהחברה פה מבינים אז אני לומד תוך כדי הפרוייקט ורציתי לשאול אותך שאלה שמאוד מוזרה בשבילי.. אז ככה , יש לי מאורר של מעבד של מחשב ישן.. בקיצור חיברתי אילו 2 סוללות של 1.5 וולט והוא הסתובב ממש באיטיות. וכשחיברתי סוללה 9 וולט הסיבובים היו כבר ברמה טובה והוא פלט הרבה אוויר ! אז רציתי להתייעץ איתכם , י איזהשהיא דרך שאני אחבר לדוגמא 4 סוללות של 1.5 וואט ואקבל כוח אוורור חזק ? אני יודע שיש למאורר בלוח נגד של 470 אום. חשבתי להחליף לנגד עם התנגדות נמוכה יותר = יותר אמפר
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
בשביל איזה פרוייקטון, יש לי סטריפ לדים רגיל(שקונים באייבי) שעובד על 12V. כאשר אני מחבר אותו מן הסתם, ישר הוא נדלק. אני רוצה שברגע שהוא יופעל, הוא יאיר לאט לאט. יש לי גם סטריפ לדים רגיל וגם RGB אם זה משנה משהו. אם אפשר כיוון מהמוחים כיצד לבנות כזה מעגל, אני אשמח!!
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי החלטתי שאני מתקן את הסוללה של הלפטופ הישן שלי עכשיו פתחתי את הזה של הסוללה ויש פה 9 סוללות עכישו http://up203.siz.co.il/up3/nmwnljynlknh.jpg זה התמונה שלהן אמ ישלמישו מושג איזה סוג הסוללות האלה ? יענו לא חברה וזה כמה וולט וזה ? ואיפה אפשר לקנות כאלה ? לאחר שיפתר הבעיה הזאת אני ימשיך לשפר את הלפטופ (:
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם מארז cm storm stryker fulltower והכל טוב ויפה רק שחשבתי להאיר אותו קצת, כי יש לו חלון כל-כך דורש תאורה שכואב לא לתת לו. חשבתי להזמין את זה: http://www.ebay.com/itm/Lian-Li-20x-Waterproof-LEDs-Strip-53mm-LED50-R-Red-LED-/400386241648?pt=UK_Computing_Case_Accessories_Tool_Kits&hash=item5d38e13470 האם אחד יצליח להאיר את כל המחשב או שצריך 2? זה 53 סמ, זה מתחבר דרך MOLEX לספק, האם יש סכנה לפגיעה בספק? כי שמעתי שאומרים שלחבר תאורת לד ישירות לספק עלולה להרוס אותו, והאם ניתן להניח את זה בתחתית המארז או לקשור עם אזיקון מהצדדים בלי להשתמש בסרט ההדבקה? אני בעקרון חשבתי לעשות שכשיש חושך כל הדלת הצדדית שהיא כולה חלון אחד גדול יהיה אדום זוהר חזק מאוד. כמה כא…
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
2 הפרוייקטים הראשונים שלי תגיבו אם יש מקום לשיפורים אני ישמח לישמוע( ליקרוא) http://d.turboupload.com/d/648973/the_pro.WMV.html ןעכשיו (תגובות אני מקווה)
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, השתתפתי בתחרות רובוטיקה וזכיתי ב-NXshield. יש ברשותי ערכה של EV3 האם אני יכול להתחיל לתכנת עם המגן ואם לא מה אני צריך?
-
- 0 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני כל הזמן מאבד חפצים בבית כמו מפתחות ואת השלט וחשבתי לנסות לעשות זמזם שאותו אני יצמיד לחפצים שונים ושישלט ע"י שלט (שאותו אני מקווה שאני לא יאבד), האם זה אפשרי?, האם זה קשה?, האם זה יקר?, האם זה יצא גדול?, כל מידע בנושא יעזור. בעיקרון אני יודע להלחים ויש לי טיפה נסיון בתחום אבל לא יותר מדי. תודה מראש, רן.
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה להכין פוטנציומטר/rehobus לקתודות ומאוררים אבל אני לא ממש יודע איך איזה חלקים אני צריך? קראתי קצת בנושא אבל זה התחיל לבלבל אותי על איזה pot מדובר בפונציומטרים ולמה הוא משמש/איזה אני צריך למאורר/קתודה אשמח אם מישהו יעשה לי סדר בראש
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לחלוק עמכם איזה פרויקט קטן באלקטרוניקה (האמת שזה כבר מזמן, אבל רציתי להזמין גם אתכם). מדובר במעגל שנבנה ע"י אחי ואת התכנות ובניית האתר אני עשיתי. המעגל מחובר ליציאת המדפסת במחשב ואליו מחוברות 2 מנורות שניתן להדליק ולכבות דרך אתר האינטרנט. ישנה מצלמת אינטרנט שמכוונת אל המנורות. העניין עובד כמעט כל הזמן, אז אם משעמם לכם אתם מוזמנים לבוא לשגע אותי. ;D http://erez.myftp.org
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
ערב טוב הגיע אלי לתיקון XBOX עם כונן שהפלסטיקים היו שבורים והגלגלי שיניים לא החזיקו, הזמנתי כונן חדש וקיבלתי ממש חרא- כונן משומש במאובק עם פלסטיקה שבורה מסביב אבל עובד, החלפתי בין שני הלוחות ככה שהכונן ה"חדש" יעבוד כמו הישן רק המכניקה הוחלפה . לוחץ על פתיחה והמגש לא מצליח לצאת החוצה , הורדתי את המכסה והמגש יוצא החוצה יופי, לפי דעתי המגנט מחזיק אותו ואין לו מספיק כוח לצאת החוצה , יכול להיות שהמנוע חלש ? ניסיתי כבר לעשות מיליון ואחד ניסיונות של לסדר את זה אבל ללא הצלחה , אשח לשמוע לדעתכם - תודה
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני עובד על פרוייקט לחיבור הדוד חשמל למחשב ולצורך כך אני זקוק לממסר (Relay) עם פיוז של מעל 10 אמפר והפעלה של 5 וולט, אבל מתקשה להשיג כזה.. לא באיביי ולא בחנויות בארץ, אשמח לעזרה (לינק לאיביי יהיה נהדר).
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
רציתי לעשות שהמחשב יפעל ע"י סיבוב מפתח כמו באופנוע/מכונית רציתי לדעת עם זה בר ביצוע ואם כן איך עושים זאת ואיפה אפשר לקנות מפתח שכזה תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
במתאם יש רק 4 חוטים בחיבור SATA יש 5 חוטים מה עם החוט הכתום? הוא מיותר? תודה [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך מתאם PL כזה: http://global.ebay.com/M08_635_14_plug_male_to_35_mm_jack_socket_female_1/270613618213/item האם אני יכול להכין אחד כזה בבית? פשוט יש לי PL של 6.35mm בקצה ואז שתי נקבות של 3.5 למעלה אבל גם יש לי PL של 3.5 זכר מתחת אבל למעלה גם יש לי 3.5 רק נקבות שתי נקבות אז אולי אני יוכל לישבור כמה דברים ולהלחים קצת ולעשות משהו מה אתם אומרים?
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
http://www.hardforum.com/showthread.php?t=802808
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קניתי דימר, כשחזרתי הביתה נזכרתי שהמקום שבו רציתי לשים את הדימר יש גם שקע וגם מתג כיבוי של האור באותו מקום, זה משולב כזה. יש למישהו רעיון מה לעשות? אני חייב ת'שקע... המחשב מחובר אליו, ואין שקעים קרובים.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום פעם, בשנות ה-90, כשהייתי קונה מטריצה, החוטים היו נכנסים לתוכה בקלות. היום, כשהזמנתי כמה מטריצות שונות, מכמה אתרים שונים באינטרנט, המטריצות מאד קשות לעבודה - החוטים בכלל לא נכנסים בקלות. אני מניח שהסיבה לכך היא בגלל שבשנות ה-90, המטיצות היו מיוצרות ביפן, (ע"י החברה המקורית?), והיום זה מיוצר בסין, ע"י מלא יצרנים שמחקים את אותה צורה חיצונית, אבל לא דואגים כל כך לאיכות. ולכן, רציתי לשאול מאיפה אפשר לקנות מטריצות טובות? מטריצות שהחוטים נכנסים בקלות, והן לא כלכך קשות שלפעמים החוטים נמעכים.. בין אם זה דגם מסוים(משהו שרשום על הקופסא), או חנויות מסוימות בארץ, או אתר מסוים באינטרנט(/מוכר באיביי) שהיה לכם נסיון טוב איתו.. תודה רבה card
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-