אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
-
היי לא למדתי חשמל ואלקטרוניקה ורציתי לדעת מה זה ומה ההבדל בינו לביו הוולט ? ואיך שאני רואה מטעני פלאפון למשל עם אותו וולט אבל עם אמפר משתנה ? מישהו הסביר על הבדלים כך אם נניח שיש לך מנוע חשמלי קטן הוולט נותן לו להסתובב , וככל שיש לך יותר וולטים זה יסתובב יותר מהר ( זה תאורטי תשכחו קצת שזה ישרף או לא יודע מה ) והאמפר זה יעשה אותו חזק שיהיה קשה לתפוס או לעצור אותו ביד ........ יענו מנוע על 12 וולט 1 אמפר יסתובב כמו על 12 וולט ו 2 אמפר , אבל עם ה2 יהיה יותר חזק קשה לתפוס אותו ביד = חזק יותר מה דעתכם חרטה הרטה או שיש משהו בדברים שלו .......
-
- 33 תגובות
- 22.9k צפיות
-
-
אהלן ח'ברס ! ;D לאחרונה עליתי על פרוייקט DIY מדליק בטירוף !! שחלקכם אולי מכירים. זה הוא בעצם פרוייקט ביתי המבוסס על פטנט ה-amblight של הטלויזיות של philips. בכל מקרה , השגתי די בקלות את כל רכיבי האלקטרוניקה הקשורים בפרוייקט אך לא מצאתי בשום מקום את גופי התאורה הדרושים . גופי התאורה הנ"ל הם בעצם אותם מנורות הפלורסנט שנמצאות בתאורה האחורית של רוב ה-LCD, נורות ה - CCFL. אני צריך שלוש סטים של שלוש נורותRGB מסוג זה (כלומר, 3 x נורה כחולה, ירוקה ואדומה). הדגם המדוייק הוא : ACE Dual CCFL 30 CM וכמובן שאני יזדקק גם ל-inverters. אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את הנורות האלה. בנוסף , אם יהיה ביקוש ( ואני השיג את נורות) הצרף את החוויה שלי בבניית הפרוייקט וכמובן תמונות. [מוציא לשון] תו…
-
- 20 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
-
כפי שנכתב בנושא, האם זה אפשרי? עד כמה זה מסובך? עד כמה זה שווה את זה? אני רוצה לעשות מוד למארז ולהכניס לתוכו כמה וכמה מאווררים ולחבר את כולם לבקר שאני מעוניין לייצר. עד כמה שידוע לי, הם לא מאווררי PWM.
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לעשות מסך גרפי+נגיע, עכשיו כמה שהבנתי אני צריך Controller שמחבר בין השניים עכשיו יש Controller כזה שהוא בשביל מיקרו בקר ולא מחשב? אני רוצה לעשות נגיד שהבקר ירשום ל-LCD את מה שהחיישנים קולטים וכדומה... אז משהו מכיר מסך כזה שתומך במיקו בקר(הגודל שאני מחפש זה בין חריץ ל2 חריצים של כונן CD)? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 791 צפיות
-
-
שלום החלטתי לבנות מהמחשב נייד שליה מחשב נייד שקוף.. אז התכנון זה לקחת פרפקס ולהתחיל לעצב אותו למחשב נייד.. החלטתי שאת העכבר המקלדת ומהמסך אני ישים בתוך שקע בפרפ'ס.. איך אני יוצר שקע בזה? ועם מישהו צופה בעיות שיספר לי שאני ידע למה לצפות.. תודה!
-
- 20 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אהלן ראיתי פעם באינטרנט מדריך של איך לעשות הסבה לפנס וו צבאי ובמקום המנורה לשים לדים , אני לא מצליח למצוא את זה , אשמח לקישור אם מישהו יודע על מה מדובר . תודה
-
- 0 תגובות
- 974 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות מדריך איכותי להלחמה. והייתי רוצה להתייעץ איתכם, מה הייתם רוצים למצא בו. תכתבו ממש כל מה שאתם רוצים. ענבר.
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
חיפשתי בכמה אתרים של חנויות מחשבים מתאם כזה ולא מצאתי, מישהו מכיר חנות (בארץ) שאני יכול לקנות ממנה את המתאם הזה?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
לאחרונה ובשל המצב החיווטי הקשה במארז שלי החלטתי ללכת על פרוייקט מודינג מקיף שיכלול שינוי קירור לכרטיס המסך (HD5850) שינוי הקירור למעבד לקירור מים מבית THERMALTAKE עם בלוק מתקדם שינוי חלון המארז למשהו טיפה יותר "ייצוגי" ובאופן כללי הוספת אווירת UBER לפנים המארז מה שאומר הרבה כחול, הרבה שחור והרבה אור. הלפני: ככה נראה המצב העגום של היום, לא לבעלי לב חלש זה המארז כפי שהוא היום איזור המעבד איזור כרטיס המסך מה בתוכנית? יעופו כבלים SATA וIDE הקיימים יכנסו כבלים חדשים בצבע כחול ויפה, יגיבו כמו ילדים טובים לUV המגש מאחורי לוח האם יחורר לחיווט מתקדם קתודות גם הן יכנסו מערכת קירור מים עם נוזל כחול דלת המארז תכלול לוגו זוהר של Uber Machine (שם המחשב) ההתחלה ש…
-
- 36 תגובות
- 15k צפיות
-
-
שלום..רציתי לדעת עם אתם מכירם מקום שאני יכול לקנות בו פלסטיק שקוף לפי המידות שליי..ועם כן מה המחירים של זה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלוםם נשבר לי החלק שמחבר את המטען לפלאפון.. אז מה שאני צריך לדעת זה עם אני יכול לחבר את הסוללה ישירות למטען או שזה צריך לעבור דרך משו.. תודה@
-
- 11 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
כמו שאתם כבר יודעים, אני לקחתי הפסקה מניהול הפורום באתר, עקב סיבות אישיות (צבא, לימודים ועוד כל מיני על הראש) אני לא מתלהב לעשות זאת, אך אני חייב אני מקווה שאני אצליח לעשות "קאמבק" בעתיד, אני רוצה לציין - שממש לא עזבתי את נושא המודינג, אלא רק לקחתי הפסקה מניהול הפורום, ואני אשתדל להמשיך להיות כמה שיותר פעיל בכל זאת המודרייטור שמחליף אותי הוא גולש וותיק בפורום , רביד אני רוצה לאחל לו בהצלחה, ומקווה שהוא יהנה בניהול הפורום, יקדם ויפתח דברים שטרם נראו כאן. לכן, אל תקשו עליו , השמעו לחוקי הפורום, ונסו לתרום ולהחכים כמה שיותר במהלך השנים בהם הייתי בתפקיד זה - לא נתתי ולו אזהרה אחת רביד, הבמה שלך :
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אחריי שנמאס לי מרעש רעידות הדיסק קשיח, שנוצר בגלל הרכבה לא נכונה של המארז כנראה, פירקתי את כלוב הHDD מהמארז ונשאר כלוב הCD. בינתיים הHHD שלי תלוי על כבל IDE שמחובר בברגים (רוצים תמונה?מחר בצהריים) והכל מאולתר. אני לא מבסוט מאיך שהHDD מחזיק עכשיו ואני רוצה להכניס אותו לכלוב HDD. כלים, חלקים ותקציב לבנות אחד כזה ממתכת או מפרספקס וכ"ו אין לי. לכן אבקש ממכם שאם יש לכם באיזה מארז ישן או שאם תמצאו מארז ישן אז תוציאו לי אותו ודברו איתי. תודה רבה מראש
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני תקוע עם מצבר ריק ואין תקציב לחדש. יש לי ספק שהפכתי אותו לספק ניסויים ורציתי לשאול עם הוא יכול להטעין מצבר רכב לפחות פעם אחת(זה ברור שהוא לא יחזיק הרבה פעמים). הרי שספק מחשב מספק כתריסר אמפר(12 וולט) והמצבר רכב כ70 וולט אני חושב. עריכה: שכחתי להגיד לכם שפעם הטענתי עם ספק 12V של טלפון ואחריי כממעט יום שלםםם היה סבבה פשוט אני מפחד שהספק יתנתק באמצא ואפילו ישרףף
-
- 17 תגובות
- 4.2k צפיות
-
-
שלום שאלה קצת מוזרה אבל מי שהוא יכול להסביר לי ממש מה אומר הנתון "count per inch" או CPI בעכברים אופטים? ???
-
- 4 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
http://www.crictor.co.il/he/episodes/lifter/ תהנו
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני יודע שהם פועלות על 3V אבל מה קורה אם אני מחבר לה 9V? פירקתי אחת מצורב DVD שהפעלתי אותה על 9V היא נתנה אור חזר ואחרי כמה זמן נחלש ועכשיו היא עובדת על אור חלש באופן קבוע
-
- 1 תגובה
- 965 צפיות
-
-
קיבלתי ממעבדת מחשבים ספק של delta electronics. זה חברה איכותית ואמינה. משתמשים בספקים האלה בשרתים ובמחשבי חברה. הספק שקיבלתי הוא ספק ATX 310 W רגיל ממחשב דסקטופ של lenovo בדיקה ויזואלית של הספק מבפנים - הכול נראה שלם חוץ מהפיוז F 8A (מחשבה - כבר החלפתי פיוזים בכמה ספקים איכותיים והם עבדו בכיף ולא נשרף שוב תוך שניה) החלפתי את הפיוז ל F 5A חדש וחיברתי לחשמל בטור אם מנורת ליבון 40 W 240 V הקטע ל המנורת ליבון - להגביל את הזרם במקרה שיש קצר במעגל של הספק (בבדיקה הראשונה). כך אני אצתרך להחליף כמה חלקים בודדים ולא יישרף לי חצי מעגל. בזרם שלוקח ספק מכובה או ללא עומס המנורה עובדת חלש ומקבלת משהוא כמו 20 - 30 V rms גג (לפי הבהירות שלה) והספק מקבל את היתר אני בודק שהמפסק של ה 11…
-
- 13 תגובות
- 6k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מערכת מיקרו DVD פשוטה ונחמדה שיש לה רק בעיה אחת: חוסר בכניסה של מקור אודיו חיצוני. אני כל כך רוצה לחבר את המחשב למערכת הזו! האם ניתן לבנות באופן עצמאי כניסה כזאת? אני מוכן לקחת את הסיכון בבנייה עצמאית של "קומפוננטה" כזו. וגם אם זה יצא לא אסטטי. האם זה אפשרי טכנית? הערכה גסה כמה זה יכול לעלות? איפה ניתן לקבל הסבר כיצד לבצע זאת? תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברים , אחרי הסתכלות פסיבית על פרוייקטי מודינג של אחרים החלטתי להיות יותר אקטיבי ובגלל זה אני חושב על לקנות ציוד התחלתי. אז מה אני צריך לקנות בתור התחלה ומאיפה (אזור ירושלים) ? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, לפי מה שאני יודע ווקי טוקי עובד על גלי רדיו אז השאלה שלי היא אם נגיד מישהו מפעיל רדיו על אותה התחנה הוא יכול לשמוע את מה שמדברים לא? או שיש אפשרות לאבטח את זה איכשהו או משהו? כי יש דיי הרבה מדריכים לבנות נגיד מיקרופון בגלי רדיו וזה אבל זה דיי מבאס שיכולים לשמוע כל מה שאתה מדבר אם מישהו מאזין לאותו התחנה... מישהו יודע על זה משהו?? תודה...
-
- 40 תגובות
- 4k צפיות
-
-
קניתי הרכבתי והלחמתי את הכל לפי המדריך שנכתב בפורום בקישור הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.0 וגם לפי עוד מדריך זהה בקישור הבא: http://lnx.manoweb.com/lirc/?partType=section&partName=introduction אבל זה פשוט לא עובד, שאני מחבר למחשב לא קורה כלום (אולי לא צריך לקרות כלום? בכל מקרה), שאני פותח את התוכנה (uICE, winLIRC EventGhost) היא לא מזהה את המקלט ושאני לוחץ בשלט כלום לא קורה בתוכנה. מה עושים? איפה טעיתי? (בנוסף שלחתי ה.פ. לכותב המדריך)
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחר התעניינות ארוכת שנים באלקטרוניקה ובמודינג החלטתי ללמד את עצמי את הדברים הבסיסיים ולאחר חיפוש שנמשך לתוך הלילה נפל בחלקי המזל למצוא את הפורום הנפלא הזה. בגלל שאני צריך לקום עוד 3 שעות ללימודים אני יקפוץ ישר לכמה שאלות שאני ישמח אם תוכלו לענות: - אני מעונין לקנות מולטימטר בסיסי במחיר סבבה ותהיתי אם מישהו יוכל להמליץ על חנות באזור המרכז (עדיף באזור רחובות\ראשון). - לאחר ריפרוף במספר אתרים החלטתי להתחיל בערכת ARDUINO מכיוון שזה יאפשר לי להתנסות גם בתכנות וגם באלקטרוניקה, תהיתי אם מישהו יכול להמליץ על חנות (גם באזור המרכז) שאני יוכל לרכוש אחד מן הלוחות שלהם. בדקתי בשתי חנויות מומלצות (טלמיר וארהיב) אבל אין להם את הרכיב המדובר, החנות היחידה שמצאתי שמוכרת את רכי…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-