עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by zorkenius,

This One אולי משהו מכיר איפה ניתן להשיג ? או משהו דומה?

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. יש לי בעיה מעצבנת עם שתי הנקודות האלו , ככול הנראה הם ריקות ואני רוצה למלא אותם בבדיל כדי שהייה לי נוח להלחים אליהם כבלים של כבל תקשורות , בכול פעם שאני מנסה להכניס ולשים שמה קצת בדיל זה אף פעם לא נתפס ( לפי איך שזה נראה זה ריק מבפנים ויש שמה רק פלסטיק וממה שאני יודע הבדיל לא יתפס סתם ככה לפלסטיק ) . אני משתמש עם מלחם 30W ובדיל דק למישהוא יש הצעות שיעזרו לי לסדר את זה אני צריך שזו תהייה נקודה כמו כול שאר הנקודות על הלוח כמו למשל התמונה השלישית http://img268.imageshack.us/i/img2482v.jpg/ http://img130.imageshack.us/i/img2481u.jpg/ http://img191.imageshack.us/i/img2485s.jpg/

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by GreenHorse,

דבעיה שנתקלתי בתוכנה הזו היא העובדה שאין את כל הרכיבים שאני צריך (OPAMPS). איך אני יכול לדעת אם יש OPAMP דומה לאותו אחד שאני מחפש? במקרה הספציפי הזה אני מדבר על KA4558

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. יש לי נוקיה N73 לא תקין. רציתי לפרק אותו ולחבר אותו למחשב כמו במדריך הזה: http://www.scienceprog.com/connect-nokia-3310-lcd-to-lpt-port/ מישהו יודע איך אפשר? תודה!

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  5. Started by UberGitter,

היי, זה מופנה מישהו שמתעסק פה באלקטרוניקה. אי פעם יצא לכם להזמין סמפלים בחינם (כולל משלוח) מחברה גדולה, נגיד Texas Instruments? אני רוצה להזמין כמה רכיבי RF משם, והם אומרים שיש אופציה להזמין סמפלים בחינם כולל משלוח נשמע לי הזוי לגמרי. אבל אולי למישהו פה יש ניסיון... http://www.ti.com/sc/docs/sampfaq.htm

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. Started by ziv124,

בעבר אחי הכין אורגן אורות דיי פשוט זאת אומרת קופסא עם 5 מנורות בצבעים שונים (לא לד מנורות תקרה רגילות)שההאור עובר מאחד לשני לא לפי הקצב אלה פשוט אחד אחרי השני. הוא אמר לי שהוא השתמש בגוקים אבל עדיין לא מצאתי מדריך מפורט איך זה עובד ואיך אפשר לעשות את זה.. אתם יכולים לעזור לי? מה צריך לעשות?

• 6 תגובות
    • 2.9k צפיות
  7. מצאתי offline UPS קטן של אדוויס. ה UPS עצמו תקין הסוללה המקורית שלו דפוקה - 12V 4AH יש לי סוללה גדולה יותר 12V 7AH וכן מצבר של אוטו 12V 40AH. הייתי רוצה להוציא מה UPS 2 חוטים ולחבר את אחד מאלה אליו (במקרה שאני אשתמש במצבר אני מוסיף ל UPS מאוורר לקירור - הוא מגיע בלי) הבעיה היא כזאת - במעגל בתוך ה UPS ניתן לראות קווים במעגל שהולכים (כל אחד דרך כמה נגדים ודיודות) מה 240V IN ולתוך החלק של המעגל שעובד במתח נמוך (ומכיל את הסוללה) מסקנה - כשה UPS עובד המתח מהסוללה לאדמה יכול להיות 240 V ! הסוללה עצמה עשויה מפלסטיק ואני יכול להשתמש ב UPS בלי לגעת ב + - של הסוללה. אבל אם נוצר קצר כלשהוא מהסוללה לאדמה (למשל נזילה של אלקטרוליט שנוגעת באדמה או חוט שמתנתק ונופל) המעגל מתח נמוך של ה U…

• 0 תגובות
    • 880 צפיות
  8. Started by סיב,

יש לי מארז Enermax Laguna עם לוח אם מיקרו, כי המארז דק. התקנתי לאחרונה כרטיס רשת WIFI אבל הבעיה היא שאני לא יכול לחזק אותו עם הבורג בגלל שהפס מתכת הזה ארוך מדי למארז, לכן, הייתי צריך לפרק אותו ולהתקין את הכרטיס בלי הפלאח (עם שווא בפ') מתכת הזה. הבעיה נוצרה בגלל שלכרטיס יש חיבור לאנטנה חיצונית, וטיפה אני משחק עם האנטנה וזה מושך את הכרטיס החוצה מהסלוט. אני מחפש איזשהו פיתרון כדי לקבע את הכרטיס במקום. חשבתי לקנות פלאח חליפי כזה אבל אני לא יודע איך קוראים בכלל לחלק הזה. הפס מתכת שמחזיק את הכרטיס על המארז מישהו יודע איפה אני יכול לקנות חלק כזה או איך הוא נקרא?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. שבת שלום, יש לי רמקולים ניידים לפלאפון, עכשיו החלפתי את הסוללה הקטנה המקורית לסוללה של מכשיר סלולרי של מוטורולה מכיון שהיא יותר חזקה והמערכת תפעל יותר זמן. חיברתי את המערכת לסוללה על ידי החיבור מינוס פלוס. בסוללה נשארו עוד 2 פינים שכנראה מיועדים להעברת מידע כל שהוא על הסוללה. המערכת פועלת כמו שצריך עד שלפעמים המערכת פתאום מתנתקת והפיתרון היחיד הוא לחבר אותה למטען. מספיק שנייה אחת והמערכת עובדת כרגיל. חשבתי אולי חיבור של קבל או כל רכיב אלקטרוני אחר ישמור על המתח עד שהסוללה תתרוקן. כי להסתובב עם מטען USB או משהו בסיגנון זה לא נוח אפילו אם זה מצבר 9V נייד. תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. הכותרת אומרת הכל אבל בכל זאת אני יגיד שוב... אני צריך להשיג גומי U ואני אל ממש זמין בכבישים אני יכול להגיע לרחובות אבל אל ותר רחוק משם יש למישהו שם של חנות שאני יכול לקנות בה גומי U ?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by RUONXHEV50,

שלום לכולם אני רוצה לעשות מודינג אבל מה יש ומה אין: מקום למודינג:יש כלים:יש כסף:יש זמן:יש אז מה אין לי??? ידע אני מבקש שיתנו לי אתרים שיש שם חומר על מודינג!!!

• 3 תגובות
    • 978 צפיות
  12. Started by TGA,

אני עכשיו בכיתה יד' ואני עושה את פרוייקט הגמר שלי לקראת סיום היד' ונתקלתי בבעיה. הפרוייקט שלי כולל בתוכו חיישן נפח (ז"א זה חיישן תנועה) ועכשיו אני צריך לחבר אותו לפרוייקט שלי ואין לי מושג איך לעשות את זה : \ החיבורים שנמצאים אצלי בחיישן נפח הם: TST -12V+ N.C TAMP החיישן מתחבר לשלושה מקומות אצלי בפרוייקט.... למתח, לאדמה ולפורט ששמה נותנים לו פקודות ז"א.. איפה מהחיבורים שנתתי זה אותו אחד שאני נותן דרכו הוראות?

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. Started by 1ceColdK1ller,

אתם יודעים איפה אפשר לקנות אוסצילוסקופ במחיר סביר יד שניה אפילו????????? אני לא מוצא בשום מקום............ או שזה יקר מידי וביד 2 אין כלום ששווה או שנמכר... תודה.

• 13 תגובות
    • 6.9k צפיות
  14. Started by Moty_p,

שלום לכם, רציתי לדעת מזה חשמל תלת פאזי חשמל חד פאזי (חשמל רגיל של בית??) וחשמל דו פאזי (יש דבר כזה??) ואיך אפשר לחבר חשמל חד פאזי לתלת פאזי תודה לכל העונים מראש.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by SHAKED286,

שלום לכולם אני חשד בקטע של המודינג ואני רוצה להתחיל לעשות מודינג אלב אני מתחיל ממארז ישן שיש לי בבית אז אני רוצה להתחיל בחיתוך חלון אני קונה מחר דרמל ועושה חלון, ובשל השני השני אני יצבע את המארז. אז יש לי כמה שאלות בנושא : איזה צבע הכי טוב בשביל צביעה של מארז? בחיפוש קצר שערכתי בפורום הבנתי שצריך לשייף ולצבוע בערך 5 שכבות זה נכון ? אם אני רוצה להגיע לאפקט מראה אז כמה שכבות בערך אני צריך לעשות ? כשאני רוצה לשייף את המארז בפעם הראשונה ובכלל אחרי כל צביעה אם איזה נייר שייוף אני צריך להשתמש ? תודה לעוזרים ושבוע טוב

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. Started by niv212,

שלום, אני חושב לחדש מוד ובתכנון צריך להיות גימור של אלומיניום מוברש. מישהו יודע איך אני יכול להשיג צבע כזה בהנחה שאני משתמש בפח של מארז? (חשוב שהוא לא יהיה מראתי)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by ZacNaboot,

אחי שבר לי את הקופסא של HDD החיצוני שלי אבל ב"ה הHDD עצמו והמתאם של ה USB to SATA נשארו שלמים אבל הקופסא עצמה התפרקה לחתיכות ועכשיו אני צריך להכין/להשיג רק את הקופסא כי המתאם עצמו תקין יש למישהו הצעות+הוראות איך לעשות את זה?? רצ"ב המתאם ששרד את הנפילה [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 971 צפיות
  18. Started by re,

צריך עזרה בבנית מישר מתח יש לי מתח חלופי בין7-12V ואני רוצה להפוף אותו ל12V ישר צריך סירטוט של המעגל ואת הנתונים של הקבל ,גשר דיודות והמיצב תודה למי שעוזר

• 7 תגובות
    • 1.9k צפיות
  19. Started by GreenHorse,

אני מעונין לשדרג את ההגה שלי G25 ולהוסיף לו בלם יד פירקתי דוושות של הגה ישן עם פוטנציומטר והכל ועכשיו למקרה שwindows 7 לא מצליח לזהות את ההגה הישן איך אני אוכל לחבר את הבלם למחשב ולקבל את זה כ AXIS ולא ככפתור

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. אהלן, אני רוצה להביא מחו"ל אוסצילוסקופ בעלות של כמה מאות דולרים. לאיזה מיסוי עלי לצפות, רק מע"מ או שיש גם מיסי מכס? תודה.

• 2 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. יש לי 11 קבלים נפוחים על לוח אם 4v 680uf ו 16v 1000uf ואני מחפש באינטרנט חנות אלקטרוניקה שמוכרת באיזור ת"א ואני לא מוצא ! מה עושים ? מישהו מכיר חנות בת"א שמוכרת קבלים וטרנזיסטורים ? דרך אגב קניתי מלחם 30W ואמרו לי שזה לא מתאים זה נכון ? צריך 120 , 80 ? W ? עוד משהו אמרו לי שההלחמה בלוח אם היא " כפולה " וזה קשה להוציא נגד ולהחזיר זה נכון ?

• 3 תגובות
    • 4.2k צפיות
  22. Started by Yoava333,

אני רוצה ללמוד קצת אלקטרוניקה, לקרוא סרוטוטים ולהבין איך לבנות מעגלים פשוטים, מישהו מכיר אתר / ספר טוב בנושא? תודה יואב

• 1 תגובה
    • 977 צפיות
  23. Started by mzlbat,

היי יש לי מאוור של המעבד שמסתובב על 2200 וזה קצת מרעיש והטמפרטורה שלא המעבד רק 40 השאלה אם אני יכול לחתוך את החוט ולשים נגד שהמאוורר יסתובב על 2000-1900 ( מקסמום המעלות יעלו ל 45 שזה לא קריטי ) המאוור עובד על גב 12V 0.24A איזה נגד אני צריך והאם יש דרך עקיפה ( לחבר למשל עופרת של עיפרון או משהו בסגנון ולשחק בזה עד שאקבל את המהירות המתאימה ) ותודה והדבר הזה עושים אם איזה חוט האדום או השחור ?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. אז חברים וחברות (אם יש בכלל בפורום הזה O.0) החלטתי לבנות מארז מפרפקס עכשיו הבעיה אני לא יודע לעשות מתגי כיבוי משהו יכול להביא לי תרשים תודה! וכן אני יודע שאני אוהב להשתמש בסמיילים

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by roilevi,

קניתי מברגה עם מטען לבטריות בארה"ב. על המטען רשום : INPUT : 120 VAC ~60Hz 0.58A OUTPUT: 7.2-14.4V DC 1.9A 1.9A האם אני יכול לחבר את המטען ישירות לרשת החשמל בארץ ??? האם המטען עלול להתקלקל אולי הסוללה??? אם לא , האם יש מתאם שמעביר מ 220 ל 120 ???? משהו זול ??

• 19 תגובות
    • 2.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים