אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
כבר כמה זמן אני רוצה להכניס מגבר פנימי לHTPC שעשיתי. בגלל שהוא יושב בסלון אז רמקולים של מחשב(מוגברים) אין לו והוא מחובר למערכת מיני של SONY. כל פעם שאני מדליק את המחשב אני צריך להדליק גם את המערכת וכך גם בכיבוי . וגם המערכת תופסת מקום וחלק מהקטע ב HTPC זה הכל במכשיר אחד. אז החלטתי היום שאני עושה כרטיס שיהיה מגבר. לקחתי מודם ישן והורדתי ממנו את כל הרכיבים שהיו עליו והשארתי רק את הפלסטיק. שמתי עליו מגבר של סמסונג 25W*2 עשיתי לו שני יציאות RCA מאחורה והוא מקבל חשמל מחיבור מולקס. הנה כמה תמונות והסברים: תמונה ראשונה : המודם ליפני הכל " שניה ושלישית :הכרטיס אחרי שהורדתי את כל מה שהיה עליו " תמונה רבעית :המגבר " חמישית ושישית :המגבר על הכרטיס+היציאות מאחורה ואפשר לרא…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני צריך עזרה לכתיבה של קוד לisd 4002 ו ל isd2590 תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש לאחרונה. q9450 ga-48x-ds4 cm-690 - עם 7 מאוורים סך הכל 3 מהמארז עצמו ו3 של scyte 1600rpm ש2 מוציאים אוויר למעלה, 1 מכנסים אוויר למטה, אחד מכניס אוויר מקדימה, 1 מכניס אוויר מאחורה, ואחד מכניס אוויר לכיוון המאיצים הגרפים. ואחד על הultra 120 extreme שיש לי. gigabyte - 4870 crossfire a-data viesta extreme+ 800 5-5-5-18 1.9-2.1vcore 2x2gb (4gb) seagate sata2 500gb 32mb crosair 750 ספק כוח. vista home preimum 64bit בעקרון מה שעשיתי זה ככה.. Q9450 המהרתי אותו ל3.4GHZ דיי בקלות עם1.32 Vcore וnorth bridge עם מתח קל של 0.012+ הגעתי איתו ל3.6 בלי ממש בעיה אבל הקטע הוא שאני צריך לעלות את הVCORE מעל המומלץ.. כנראה נפלתי על מעבד קצת חרא לOC כי ראיתי שיש כאלו שהגיעו …
-
- 2 תגובות
- 674 צפיות
-
-
המטרה היא לחסום קצת אבק (וזה עובד) הבעיה היא שאני חושב שזה קצת יחסום את האוויר.. מה דעתכם? http://www.vl.rehost.co.il/desk/03.jpg
-
- 18 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
איפו אני משיג קתודות שמופעלות על ידי הקול באזור ירושלים? תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום אני לא מבין כלום במודינג ואני רוצה לדעת מה דרוש בשביל לקדוח במארז חורים, לחתוך או מה שצריך בשביל לשים מאוררים, אם אתם יכולים לרשום לי את המוצרים שדרושים , תודה!
-
- 6 תגובות
- 933 צפיות
-
-
קניתי מחשב חדש והחלטתי שבמחשב הזה יהיו לי כבלים מעוגלים אז לקחתי את הכבל IDE והכבל פלופי שבאו עם השלוח סימתי כל 8 גידים עם טוש ויצאתי לעבודה וזו התוצאה הסופית: גיד אחד חשפתי ממנו טיפה בטעות, אבל שמתי לו פלסטר אז עכשיו הוא מחלים נו, מה אתם אומרים למוד ראשון? לא מקסים, אבל פרקטי נ.ב. לעגל פלופי יותר קשה מIDE, כמה מוזר...
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי את התופסנים האלה של זלמן האם אפשר לתפוס איתם חלון פרספקט ? או שעדיף עם ברגים ? [attachment deleted by admin]
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
קניתי דראמל אתמול ב - 300 שקל של סקייל והוא אחלה דבר אבל... קניתי אותו בשביל לעשות חלון למארז שלי, חלון ענק על כל הגודל של הפח כמעט אז מין הסתם אני צריך לחתוח איתו פח בגודל 2 מילימטר בערך קיבלתי איתו 5 דיסקיות חיתוך ולא האמנתי כמה מהר הם נגמרים מזה בקושי עשיתי פאנס וכבר נגמרו לי כל הדיסקיות איזה באסה מזה איזה מהר זה נגמר אני יהיה צריך לפחות 100 דיסקיות כדי לעשות את החלון מאיפה אפשר ליקנות דיסקיות חיתוך של דראמל?
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני לא מלחים כל היום. אולי פעם בשבוע שבועיים. דברים קטנים. לכן אני לא רוצה משהו יקר. אני מחפש משהו זול שיעשה עבודה ברמה סבירה. עדיף מeBay. (אם זה יותר זול כמובן.) תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
אז ככה, בשבוע שעבר התחלתי לקנות את כל החלקים החדשים למחשב החדש שבין היתר כוללים את המארז היחסית פשוט, זול ויעיל של COMPUCASE שלצערנו או שבעצם לא לצערנו מגיע בצבע לבן משעמם. החלטתי לצבוע אותו... הסתכלתי מעט באינטרנט ... מדריכים לצביעת המארז ויצירת אפקט מראה. נסעתי לאייס, קניתי שלוש פחיות צבע וארבע פיסות נייר שיוף. 2 פיסות מספר 220 ושתי פיסות 1200. פירקתי את המארז, והתחלתי לעבוד. המארז עבר שיוף ראשוני עם נייר 220, לצערי שייפתי טיפה יותר מדי אבל הכל הסתדר לטובה. לאחר מכן צבעתי אותו בשכבה דקה ראשונית. לאחר מכן שייפתי אותו עם מים עם נייר ה-1200 בעדינות וצבעתי שכבה שנייה עבה יותר. לאחר יומיים של ייבוש בשנית שייפתי עם מים עם ה-1200 לסיום שכבת צבע שלישית ואחרונה. אכן קיבלתי א…
-
- 33 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
how i can do me cabel in the copmuter look like that?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז בוא נתחיל מזה שלפני הרבה זמן נכנסתי לפורום , וישר נדלקתי על הקטע של המודינג .. חודש אחר כך התחלתי להשיג חומרים כמו סכין מיוחד כזה שחותך ברזל [ לא דרמל ] ולוח פרספקס , ואחר כך עוד שני מאוורים לדים .. ורק היום התחלתי לחתוך את המארז בצורה שרציתי [ מרובע רגיל , רק שבאמצע יש עיגול עם ארבע חצי כאלה לצדדים ] קיצור אני יעלה תמונה , וזה ייצא משהו פצצתי אני מקקווה והיום בגלל שיום שבת וזה אז אני לא יכול לעשות חורים בפרספקס כדי שיהיה למאוור איך להכניס אוויר, קיצור אני יעלה תמונות , תאחלו לי בהצלחה !
-
- 5 תגובות
- 952 צפיות
-
-
-
היי, איך קוראים למחבר מהסוג הזה? (ראו תמונה) -- הוא מחבר בין מאוורר לבין לוח אם, יש בו 4 פינים (כנראה עבור שליטה בסל"ד המאוורר). איפה קונים מחברים כאלה? ומחברי נקבה כאלה? הנקודה בלוח האם שאליה המאוורר מתחבר לא עובדת משום מה (המאורר עצמו תקין). חשבתי להזין אותו מאיזה מחבר SATA, ללא שליטה על הסל"ד, העיקר שיעבוד.
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים.. לצורך פרוייקט מסויים יש לי צורך ביצירת גל ריבועי מהמחשב. צריכה להיות לי אפשרות להזין לתוכנה מספר X ובתגובה לקבל X פולסים (התדר לא ממש חשוב). חשבתי להשתמש בפורט המקבילי כי זה נשמע לי דיי פשוט, אבל זה לא כ"כ עובד לי ב XP (מסתבר שלא ניתן לגשת ישירות לפורטים במערכות מבוססות WIN NT). בכל אופן למישהו יש ניסיון עם זה? ד"א אני כותב ב Tourbo C++ על XP. תודה מראש! עריכה: טוב כדאי לחפש באמת בפורום לפני ששואלים, מצאתי כמה תשובות. אני אנסה אותן קודם. תודה בכל אופן.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי פנס ראש בעל 3 סוללות AAA נטענות אשר מחוברות בטור, וזה די מציק להוציא אותם כל פעם כאשר צריך לטעון אותם, אז חשבתי להוציא מהמארז של הסוללות בפנס פלג קטן אשר יתן לי גישה מהירה לטעינה. הבעיה היא שהם יושבות בטור ויוצרות יחד 4V, ומטענים אוניברסלים פשוטים מתוכננים להטעין סוללה אחת. אז מה שחשבתי זה לחבר לפלג המהיר מטען של פלאפון ישן אשר מוציא 4.2V 500ma וכך להטעין את הפנס. או למשל שנאי בעל V משתנה... האם זה יעבוד? לא ממש משנה לי אם לאורך זמן זה יפגע במספר מחזורי טעינה מקסימאלי כתוצאה מטעינה לא מבוקרת... תודה.
-
- 25 תגובות
- 6.7k צפיות
- 1 follower
-
-
המשטח הוא פלסטיק שבמקור חלק ומבריק אך הוא נשרט לי וזה נראה מכוער.. תהיתי אם אני יכול לקחת צבע ספריי רגיל, לצבוע מחדש, אולי להוסיף ציור ולכסות בלכה יש שלבי הכנה לפני? אולי צריך ללטש את המשטח לפני? אשמח לטיפים והמלצות
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
משהו יכול להסביר לי מה ההבדל בין הלוחות? אני מתחיל בזה ואני לא רוצה לקנות משהו ואז לגלות שלא מתאים תודה
-
- 8 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני צריך את השבב למעגל תקשורת טורית בתקן RS232C חיפשתי בחנות היחידה שיש בחדרה אבל אין להם מישהו יכול לתת לי עוד אפשריות לחנויות?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, ושבוע טוב לפורום. זה הוא הנושא הראשון שלי פה, אבל אני מסתובב באתר זמן מה. בקיצור, חזרתי לא מזמן מארה"ב ואיתי הבאתי את הלוג'יטק Z5500, עכשיו אני לא חשמאלי וזו הפעם הראשונה שאני מביא מחו"ל מוצר שכזה. השאלה שלי היא איזה שנאי לקנות? רשום על הקופסא של המפלצת ""total peak power 1010 watts תודה רבה ושבוע טוב!
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, לאחר חצי שנה של שימוש בקטודת ירוקה של SUNBEAM, היא נשרפה לי באוטו מסיבה לא ברורה. עכשיו, הזמנתי אתמול מנועה מחשבים קטודה UV (וזה במקום COOLERMASTER שנוטים להשרף מהר). לפי מה שהבנתי זה כמו קטודה רגילה רק שזה אולטרא סגול?!?????? השאלה העיקרית שלי היא : האם זה הרבה יותר בולט וחזק מקטודה רגילה?? או שזה חלש יותר מקטודה ? חשוב לי שהאור של הקטודה תהיה כמה שיותר חזקה
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש בפורום ובארדואינו בכלל אז אני אשמח לכל הכוונה אפשרית בנושא בניתי מערכת מכאנית שמורכבת משלושה מנועים. עכשיו אני צריך להתחיל לתכנן את כל התחום של האלקטרוניקה. המנועים הם dc 12v עם צריכת זרם מקסימאלית של 1.5A. אני צריך 4 סוויצים למערכת. אחד שיפעיל את כולם יחד (לשני הכיוונים) ועוד סוויץ לכל אחד בנפרד. בנוסף, אם נשיג את החלקים בזמן, מד מרחק שיגביל את הפעלת המנוע ברגע שנגיע למדידת מרחק מסויים (המלצות ??) אני ממש אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בתכנון הקוד והמעגל החשמלי, וכלל כל טיפ על מקורות ידע יוכל לעזור!
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תיארתי לעצמי שתאהבו את זה: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1221027
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! תראו את זה: 5 שורות, כל שורה 9 לדים. 2 שורות (2 צבעים) לדים כל לד 2 וולט 30 מילי אמפר 3 שורות (3 צבעים) לדים כל לד 3.6 וולט 30 מילי אמפר אז רציתי לחבר רק נגד אחד לכל שורה, ואני רוצה לדעת איך הכי כדאי לחבר..? ואיזה נגד יש לשים לכל שורה.. וכל זה יחובר למפסק 6 מצבים, רציתי לדעת איך כדאי לחבר את זה, תמונות\סכמות יתקבלו בברכה תודה מראש, re5pect
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-