עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by urich,

שלום אני רוצה לחבר למערכת סטריאו שני סטים של רמקולים הנמצאים בחדרים שונים אני רוצה לחבר מפסק שיתן אפשרות בחירה בין החדרים ואפשרות לשלוט על העצומה ברמקולים בחדר המרוחק למישהו יש רעיונות איך להרכיב את החיווט בין המערכת לרמקולים ולנקודת שליטה? איך אפשר לדעת איזה פוטנציומטר להרכיב בהתאם לעוצמת המערכת? תודה

• 3 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. יש לי DVD של LG מקליט (200$ בדיוטי-פרי) שהעינית נדפקה. בחברה רוצים מחיר גבוה מאוד ולא משתלם (לפחות 350 ש"ח וצפונה). גם טכנאי מעבדה אמר מחיר בסדר גודל כזה. אני מנסה לברר בהרבה מקומות, ללא הצלחה, אפשרות שאחליף את העינית DVD לעינית של צורב ע"מ שאוכל להמשיך ולהקליט כרגיל. מישהו ניסה זאת בעבר? זה מעניין לדעת אם אכן אפשר לקנות צורב LG ב150 ש"ח , עם עינית הרבה יותר איכותית ולהשתיל אותה במקום. תודה תודה ותודה

• 14 תגובות
    • 3.9k צפיות
  3. Started by tamos,

הי, אני צריך להדליק את הספק שלי ללא מחשב. קיצרתי חוט ירוק עם חוט שחור אך ללא הצלחה, הוא עובד אבל בצורה חלשה ומשמיע צפצופים מוזרים. שאני מחבר את הכבל ATX ללוצ אם ולוחץ על המתג הכל עובד כמו שצריך. מה אני עושה לא נכון?

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. מכירים את המסגרת הדיגיטלית לתמונות שמוכרים היום בחנויות הצילום? כזה בגודל "6 או "7 . הרעיון של הפרוייקט הזה הוא דומה, אך עבור מסך "15.4 , חיבור אלחוטי לרשת ואולי יותר אני נמצא באמצע הפרוייקט, כך שאני יעדכן אתכם עד למקום שהגעתי אליו. הגיע אלי מחשב נייד ישן , פנטיום III , שהמקלדת שלו לא עובדת. המחשב הנייד: המסך שלו "15.4 : הלוח אם: המסגרת של התמונה בנוייה מעץ, הבעיה היא שעובי המסגרת כ 5 ס"מ. הספק חשמל של המסך מושקע בתוך העץ כדי שלא יפריע לשאר הרכיבים. המסגרת לפני הרכבת רכיבי המחשב. המחשב מורכב במבט על ומבט צד ובדיקת תקינות לפני המשך עבודה. להמשך: חיבור הסוללה יצירת מפסק הפעלה (אין כרגע משהו נגיש) יצירת שקעי USB חיצוניים סגירת החלק ה…

• 21 תגובות
    • 21.3k צפיות
  5. יש למסך כניסה של VGA ו DVI 17" 1280*1024 אם זה עוזר במשהו לממיר יס יש SCART OUT S VIDEO [RCA] OUT חשבתי על דבר כזה http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8453 יש לכם רעיון זול וטוב אחר ? דרך אגב אם אתם מכירים כרטיס טלויזיה בגרושים תגידו , אני לא צריך פה איכות מטורפת רק שיעשה את העבודה ויהיה אמין .

• 4 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by ShayGTi,

נגיד ואני רוצה לחתוך בדלת צד צורה של עקרב ולהוסיף לדים כחולים יש חנות/עסק בארץ שעושה את זה בתשלום? או אולי בנאדם פרטי שמישהו מכיר שיש לו כשרון?

• 0 תגובות
    • 983 צפיות
  7. אורח laydi19
    Started by אורח laydi19,

שלום. התחלתי פרוייקט וכשבאתי להלחים גיליתי שהמלחם שלי סיים את הקריירה ! המלחם היה 30W-130W (עם בוסתר) והוא היה בצורת אגדח המלחם עלה לי כ 142 ש'ח הייתי מגדיר זאת כך . אני רוצה ליקנות מלחם טוב אך לא במחיר מופקע .!! תודה למשיבים !!!

• 12 תגובות
    • 3.6k צפיות
  8. אני צריך סכמה למעגל שיגרום ללוח לדים גדול להבהב בקצב מסוים. העניין הוא שההספקים המדוברים הם יחסית גבוהים 40-120 וואט, תלוי בגודל הלוח. חשבתי להשתמש ביציאה של מעגל טיימר 555 שתתחבר לטרנזיזסטור... אבל זה הספק מטורף בשבילו... יש לכם פתרון לבעיה? בנוסף חשבתי כבר שבשביל לשמור על הספק כוח ( כי אני לא חושב שON OFF של הספקים כאלה יעשו לו טוב) אז חשבתי לחלק את הלוח ל2. ושחצי אחד יהיה כבוי השני ידלוק. איך עושים כזה דבר?

• 5 תגובות
    • 2.6k צפיות
  9. Started by mcnm,

שלום לכולם! התקנתי אצל אחי כ.טלויזיה ובטעות "העפתי" קבל אחד שהיה קרוב.. מאז המחשב כבה כל כמה שעות.. הששאלה שלי היא האם ניתן להחליף קבל? במה זה כרוך ואיפה ניתן לקנות אחד? הלוח אם שלי הוא זה: GA-MA780G-UD3H ALL Solid Capacitors תודה על העזרה...

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. חיפשתי שנה כל מה שעלה לי לראש ולא מצאתי איך אומרים לוח הלחמה עם שורות באנגלית. http://www.aristock.co.il/products/119166 דוגמא

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by leeran,

היי, אני רוצה לעשות מודינג למחשב - לבנות אקווריום עם דגים ומחשב. כלומר שהמחשב יהיה כולו בתוך המים ומסביבו ישחו דגים. אני רוצה לדעת אם אפשר לשים רכיבים בתוך מים (מזוקקים, אני מניח בשביל הבידוד).. תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by wrecker,

אני רוצה לבנות מארז HTPC למחשב נייד, עכשיו רציתי לדעת איך אני יכול לחבר מאווררים חיצוניים שיוכלו לקרר אותו כי הוא גם ככה די מתחמם שאני שם אותו על השולחן .. שאלה שניה זה אם אני משאיר את המסך סגור המחשב מתחמם יותר? או שזה לא קשור (אם הייתי יכול הייתי מוריד את המסך לגמרי) דבר שלישי, יש אפשרות לעשות כפתור הדלקה חיצוני? תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  13. Started by benor,

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=456905.0 כבר הוצאיתי את המסך מהמחשב, השתדלתי כמה שיותר להוציא את החיווט בשלמותו אבל אני לא יכול להתחייב לכך. בכל מקרה, אני גר באיזור השרון למי שמעוניין...[br]פורסם בתאריך: 12.04.2010 בשעה 16:14:55 תמונות:[attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 940 צפיות
  14. Started by freee,

שלום, אני תלמיד בכיתה י"ד והמעגל שאני צריך עליו הסבר הוא מעגל תאורה בחשיכה. אם מישהו יכול להסביר לי איך הרכיב שם lm323 עובד ולמה ככה מחוברים הנגדים אני ישמח מאוד כי אני צריך את זה לפרויקט. התמונה: http://www.1giga.co.il/file/94glt7ue37 תודה לעוזרים! *מנהלים אם ההודעה לא קשורה לפה אנא בבקשה להעביר ולא למחוק תודה.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by doker,

יש לי פלאפון C902 מטען לרכב שיש יציאה לUSB וכבל שמחבר את הפלאפון למחשב כשאני מחבר את הפלאפון למשב הוא לאחר שאני בוחר העברת נתונים כשאני מחבר את הפלאפון לרכב הוא פותח לי את האפשרות לבחירה אני בוחר העברת נתונים והוא לא נטען. המתח תקין. חשבתי שאולי יש איזה אפשרות לעשות בין כבלי הDATA ו 3 4 ושהוא יטעין אבל זה לא עובד.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by -LosNir-,

אהלן, האם יש איזשהו מסך LCD, פשוט 2 שורות בחיבור USB?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by eyalgp,

מחיפושים רבים בגוגל אני רואה שיש פה ידע רב בנושא אינפרא אדום ואני מחפש מקלט irDa לצורך העלאת נתוני אימון משעון דופק פולאר f55 לתוכנת weblink קניתי שעון במאות שקלים רק בשביל לגלות שהוא מתקשר עם המחשב באינפרא. אם יש למישהו שמוכן למסור מקלט כזהusb או port במחיר סמלי אני ישמח גר באבן יהודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  18. אני לא בטוח אם זה הפורום המתאים אבל אני אנסה בכל זאת לא מזמן מצאתי טלויזית LCD של האייר דגם L20AV6-A0 במצב מעולה ונראה על פניו תקין - הבעיה שאין לו שנאי מתאים הוא דורש שנאי מיוחד של 12V 5A וחיבור מיוחד בעל 4 פינים (מזכיר קצת את הSVIDEO) הוא נראה פחות או יותר ככה: http://www.laptopbatteryinc.co.uk/new-dc-12v-10a-ac-adapter-power-supply-lcd-monitor-tvcord-p-3331.html חשבתי להזמין מהאתר הנ"ל רק שאני לא יודע אם הם שולחים לארץ ואני גם מעדיף לקנות פיזית מחנות. יותר בטוח בשבילי. אודה למי שיתן לי מידע איפה אני אוכל להשיג כזה שנאי בארץ (רצוי באזור המרכז)

• 6 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by shimi-sh,

יש לי לוח אם matx והכרטיס מסך שלי חוסם סלוט אחד של PCI, וסלוט נוסף מאוד צמוד לכרטיס, כך שאני לא יכול להשתמש בהם, ואין לי סלוטים נוספים. האם אפשר לקחת את הפלסטיק של החיבור PCI מלוח אם במחשב ישן, לשים אותו על משטח שיהיה מחובר ללוח אם מלמטה ויאריך אותו, ולחבר אותו עם חוטים ל-PCI המוסתר?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by GOVNER_T.S.Y,

פעם SSR עשה איזה מוד גדול ובמהלכו הוא החליט לעשות מוד לעכבר logitech מסדר mx אני לא זוכר איזה דגם בדיוק זה היה. ככל הנראה אחד מהבאים 500,510,518 זה היה מוד בקטנה הוא שם קצת פייברגלאס. ואני לא מדבר על המוד של העכבר שהוא עשה בנפרד. אז עשו טובה על תזכירו אותו.. השתמשתי בחיפוש של הפורום ולא הצלחתי למצוא את זה g0vner_t.s.y

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. מצאתי מסך CRT flat 21` DELL P1110 במסך יש תקלה של בהירות גבוהה - כל התמונה בצבע לבן מחוק כזה גם אם שמים את ה light / contrast אל 0 חיפוש ב google - זה תקלה קבועה של המסך הזה. ממליצים להחליף נגד במעגל כדיי להוריד את אחד מהמתחים http://www.adrian-smith31.clara.co.uk/pctips/monitor_tips.htm#Dell עכשו יש שם 2 נגדים של 10 M (חום שחור כחול צהוב). הנגדים הם בגודל כמו של נגדים רגילים (1/8 W ?) והצבע רקע שלהם הוא תכלת כזה (תכלת מבריק כמו ה 'צהוב חול' של נגדים רגילים - לא דומה ל 'אפור בטון' של נגדים להספק גבוה יותר) איך בודקים שהנגד שאני שם מתאים ל 1 KV ? זה קשור לצבע רקע הכחול ? לקו האחרון שהוא צהוב רגיל במקום זהב ? משהוא אחר ? מה המתח שמחזיק נגד 1/8 W רגיל שהצבע רקע שלו…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by MrSus,

שלום, אני חדש פה בפורום אבל גולש הרבה באתר. יש לי שאלה שאינה מתקשרת למחשבים אבל היא קשורה לתחום האלקטנוריקה והמודינג. אני רוכב על קטנוע מזה כשנתיים ומאד רוצה להכנס לתחום המכינקה ומערכת החשמל של כלי הרכב. בתור התחלה חשבתי על פרויקט קטן, לא חוקי במיוחד אבל זה באמת בעיקר לצורך הלמידה. אני רוצה להוסיף נורת לד קטנה בצבע כחול בדיוק ליד הנורה שמאירה את הלוחית רישוי מאחורה. אני רוצה שהנורה תיהיה מחוברת למפסק שיישב על הכידון וכל פעם שאני אלחץ עליו הנורה תתחיל להבהב בקצב מהיר. אשמח לדעת מאיפה ניתן להשיג נורה מהבהבת כז ומאיפה ניתן להשיג מפסק ושאר החלקים. בנוסף, אשמח אם תתנו לי סוגים נוספים של נורות בצבעים כמו הנורה שמשמשת לבלמים (גם ברכב).. אם יש כאלו בצבעים שונים או שרק באמצעות הפל…

• 4 תגובות
    • 4k צפיות
  23. בפורום יד שניה תחת קטגוריית מסכים ראיתי מסך מגע של 7 אינצ' ורציתי לדעת אם אפשר לחבר אותו גם כמסך להצגת נתונים וגם כמסך רגיל אגב הממשק שמחבר את המגע הוא USB נ.ב. אני משתמש במסך רגיל אבל רציתי להוסיף אותו למחשב בתור מסך שני להצגת הדברים הנ"ל הנה הלינק http://hwzone.co.il/tradezone/showproduct.php/product/15413/cat/9 תודה רבה רבה מראש לעוזרים

• 23 תגובות
    • 3.3k צפיות
  24. Started by SHAKED286,

אני רוצה לבנות בקר מאוררים שאנ ייוכל לקבוע באיזה מהירות לשים כל מאורר אבל מה שמיוחד זה שהיה מעל כל עיגול כזה שמסתובב לד ואני רוצה שהאו יפעל לפי המאורר כשהמאורר מסתובב מהר אז האו יהיר חזק וכשהוא לאט אז האו ידלק חלש מבינים ? עכשי והשאלה שלי היא כזאת האם מישהו כבר עשה את זה פעם ויש לו מעגל כזה (שרטוט של איך לבנות) יש לי ידע באלקטרוניקה אבל אנ יעדיין צריך את המעגל בשביל להכין כזה. אשמח לעזרה מכמה שיותר אנשים שקד

• 2 תגובות
    • 977 צפיות
  25. אני צריך משחת הלחמה, איפה אפשר להשיג אותה באזור כפר סבא? ואם כבר מה עדיף, הנוזלי או המוצק? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים