אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום ברשותי מארז Lian Li PC-7W אלומיניום. מעוניין במוד מאוורר תקרה (במראה ליאן לי מקורי) בנוסף ברשותי ספק ישן תקול וספק חדש, מעוניין בהחלפת תוכן הספק חדש לתוך מארז הישן כולל הסליבינג של הישן ובכבילה מחדש - מוסתרת, ללא כבלים מיותרים, עבודה מקצועית נקיה ואסטתית. ודלת מסתירה של דלת הכונן בסגנון דלת שקיימת במארז ליאן לי מקורי מדגם אחר. והחלפת הפאנל של הפלופי לחלופי של הCD שקיים. המוד מאוורר תקרה קיים בליאן לי, אני מניח שגם את דלת כונן הCD שניהם לא קיימים בארץ, בדקתי עם היבואן, ולא מצאתי בebay. אם אפשר הערכת מחיר גסה תודה
-
- 0 תגובות
- 843 צפיות
-
-
אני מחפש ממסר למתג תשתית של בית. כיום אני משתמש ב2 ממסרים SPDT כ"א של 30A הזרם בפועל הוא באיזור ה12A~. (דוד חשמלי) הבעיה שהממסרים שיש לי בעלי רגליים דקות וקצרות, וקשה לקבע אליהם את התשתית. כרגע מה שיש זה שימוש ב (סלחו לי ששכחתי את השם המשעשע של זה) פלסטיק שתופס את הכבל עם בורג כמו אלו שמגיעים עם כל מנורה וכו'.. אז זה מהודק על הרגל הקצרה של הממסר, ומספיק תזוזה קטנה והרגל של הממסר מתעקמת או נשברת. כרגע נהרס לי אחד הממסרים ואני רוצה פתרון יציב יותר. מן הסתם אעדיף ממסר DPST, אבל גם DPDT אפשרי..זה ממש לא משנה למטרה שלי. מיתוג הסליל צריך להיות 5V העיקר שיהיה משהו יציב\עמיד יותר שיש איזו דרך לתפוס אליו את החוטים העבים של התשתית בבית. לא משנה לי להזמין מהארץ או מחול, מה אתם אומרי…
-
- 58 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
שלום! עלה בראשי רעיון לפרוייקט שאני רוצה לבצע, ואני צריך את עצתכם. הרעיון הוא ע"ב מוצר שקיים בשוק, אך אני מעוניין לבנות אותו בעצמי. הרעיון הוא Quadcopter או Hexacopter (במידת הצורך), אשר בתחתית שלו מחוברת מצלמה בסגנון הGoPro וניתן לשלוט עליו באמצעות שלט RF. כמובן ארצה לשפר ולהוסיף עוד רכיבים למסוק הנ"ל, כגון GPS, מד לחץ ברומטרי וכו'. השאלה הינה איזה לוח ארדואינו יתאים לדרישה - וחשוב שיהיה ורסטילי להוספת רכיבים נוספים מעבר למה שציינתי, בעתיד. אני מודע לכך שזו קפיצה למים העמוקים - אבל זו הדרך שאני מאמין בה. בשלב הזה אני בעיקר מחפש אילו לוחות יתאימו לי, והתקציב מהווה פחות בעיה. עריכה: כמו כן, בדקתי פרוייקטים בסגנון adrucopter וכו, כמובן אם מישהו יודע להמליץ על לוח ספציפי בסג…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
לפי שמכיר - זה הפנל ניטור שבא עם המארזים של החברה לצערי - 2 ערוצים שם לא תקינים - כלומר המאווררים המחוברים אליהם, לא מגיבים כלל לשינוי בווסת הם עובדים תמיד על עוצמה מלאה כמו כן שמתי לב שבמעגל לכל ערוץ יש 2 דיודות, אז בשתי המעגלים הללו - הדיודות קצת נחופות תעזרו לי! ??? :'(
-
- 0 תגובות
- 561 צפיות
-
-
שלום, אני בונה מד משקל אלקטרוני, ואני זקוק נואשות לחיישן משקל\לחץ pressure sensor שיהיה אפשר להשתמש בו במד משקל שלי, ואני זקוק לעזרתכם במציאתו. המד משקל שלי הוא מד משקל רגיש, כמו מד משקל למטבח שמודד משקל של גרמים, עד 1KG מקסימום. הסטייה צריכה להיות כמה שיותר קטנה. חיפשתי בכל רשת האינטרנט וניסיוני לא צלח היטב. אשמח לקבל כל עזרה כלשהי, לראות דוגמאות, לקבל קישורים לאתרים של חיישנים פשוט הכל. לפי הבנתי יש 3 חנויות אלקטרוניקה מרכזיות בארץ, היפרטוניקס בקריית מוצקין, OP בחיפה וחנות אחת נוספת בת"א. בדקתי בכל שלושת החנויות ואין אצלהם חיישני משקל\לחץ רגישים. איפה נמצאים חיישנים כאלה? ??? אשמח לקרוא תגובות,הצעות,הסברים,קישורים, כל דבר שיכול לסייע לי במציאת החיישן הנחוץ לי, תודה רבה.
-
- 3 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
טוב אז ככה מי שראה בפרוייקט שלי יש לי את הקירור לזכרונות של TT עכשיו העסק מבוסס על מיקרו פרוססור ויש לי 5 יציאות ללדים - שבמקומם אני אלחים יציאות לקונטטורים - ויחבר כמה לדים במקביל לכל ערוץ מן הסתם העסק הזה לא יוציא מספיק זרם, ואולי לא מספיק מתח לכל ערוץ עכשיו איך בדיוק אני עושה את העסק הזה? : איזה רכיב אני צריך? ועל מה אני צריך להקפיד? אגב אני מעדיף שהיציאה שלי תהיה 12 V ולא 5V.
-
- 3 תגובות
- 633 צפיות
-
-
אז ככה קניתי ממסרים , כדי להפעיל את המשאבות של הקירור מים (12V > 220V ) אני לא יודע לאן לחבר כל רגל בממסר (איפה מעגל הבקרה, ואיפה המעגל הראשי? ) אשמח אם מישהו יסביר לי כיצד לחבר את העסק [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 783 צפיות
-
-
יש לי בצד לוח של אינטל, די בסיסי לסוקט 775 העניין הוא כזה - המעבד (איזה פנטיום D, או CORE DUE, אני כבר לא זוכר), רותח. הוא מגיע בביוס לאיזור ה80 מעלות, וכל הלוח רותח יחד עם המעבד, בייחוד בגב הלוח מאחורי הסוקט. בבדיקה זריזה מצאתי 3 קבלים נפוחים על הלוח, עם ערכים של 820 מיקרו פארד, במתח של 6.3 V. היה לי בנמצא קבלים של 820 MF, אך במתח של 25 V. הקבלים הוחלפו. שאר הרכיבים נראים לעין תקינים, בעת החיבור - התקלה לא נפתרה. המעבד עדיין רותח (ועוד עם גוף קירור מוגדל יחסית). המוספטים / VRM שעל הלוח באזור המעבד, רותחים גם הם. אשמח לשמוע עוד הצעות לפתרון הבעיה, לפני שהלוח הולך לפח.
-
- 1 תגובה
- 877 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, אני מעוניין בפיתוח פרוייקט קטן לתחום האיירסופט בארץ (הסבר קצר על הספורט) אשר יתן שליטה למדריך לכבות את כלל הכלים(רובים) בשטח בעזרת לחיצת כפתור וכמובן גם להדליק אותם. כיוון שהכלים הם חשמליים אין שום בעיה להכניס את הקונספט הזה לשימוש, הבעיה שנוצרת היא טווח, הרכיב היחידי שמצאתי שנותן טווח ואופציה לכבות כל כלי בנפרד (אופציה שאולי הייתי רוצה להכניס בהמשך) לא ממש מגיע עם מידע איך לתפעל אותו וכמו כן לא מצאתי יותר מדיי מידע עליו. במידה ויש מתנדבים אשר מוכנים לעזור עם פרוייקט שכזה (חינם או תמורת סכום כלשהו) אני ממש ישמח. או לסירוגין האם יש מישהו שמכיר רכיבים שיכולים לתת שליטה אלחוטית (או 1 או 0 לוגי בסך הכול) לטווח של 100 מטר לפחות והם קטנים מספיק אני ממש יוד…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
האם תוכלו לעזור לי למצוא דרייבר למקלט אינפרא אדום שבניתי מהמדריך באתר... כי אם אני ישיג דרייבר אני יוכל להשתמש בתוכנה של הפלאפון שלי SK ודרך האינפרא יהיה אפשר להעביר אנמציות וילצולים...
-
- 2 תגובות
- 888 צפיות
-
-
-
הי אני מנסה ליצור לעצמי HTPC פשוט וכמובן בנסיון שיהיה zero cost. זו פעם ראשונה שאני עושה פרוייקט רציני חוץ מחיתוך מארז המחשב שלי והוספת מאווררים מואלתרים אליו. ברשותי כרגע רק פנטיום עם מעבד 200Mhz ספק כח 250W כרטיסי מסך וקול ישנים. את המחשב ברצוני להכניס למיני מערכת pioneer שמתו בה הטייפ ומערכת הדיסקים (עם צ'יינג'ר קסטה ל6 דיסקים למי שרוצה). הרכיבים המתים מהמערכת הוצאו, כך שבמערכת יש מגבר(סטראו פשוט 4 רמקולים rear+front) ורדיו,המערכת מופעלת גם על ידי שלט. היתרון שכאשר ניתקתי את הטייפ והסידי נותרו כמה יציאות מתח,אפשרות לחיבור לרמקולים פנימי כאשר המערכת במצב טייפ או סידי, ואולי אף אפענח את החיבור לשלט אינפרא אדום. ברצוני לדעת:אם אני רוצה שמערכת שאני אתקין תוכל להריץ סרטים ב…
-
- 9 תגובות
- 959 צפיות
-
-
קבלו הייתי אצל חבר שלי והרכבנו ת'מחשב שלו ופתאום עלה לי רעיון בראש... אולי אם נמתח ברחבי המארז כמה רצועות צלוטייפ\ מאסקינג טייפ\ דאקט טייפ ונשתדל לא לעצור או זרימת האוויר יותר מידי הוא "יתפוס" את האבק? ??? צריך להחליף אותו כל כמה זמן אבל לדעתי זה יעבוד לא רע... ועכשיו עלה לי רעיון נוסף!! מלכודות עכברים דביקות!!! מה אתם חושבים?
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום רב חברים צריך עזרה בבדיקת קבלים ברשותי כרטיס ועליו 2 קבלים עם ערכים: 470, 47 מיקרו פארד כמעט בטוח שאחד מהם פגום ואני לא ממש מצליח להבין מי מהם עושה בעיות. רוצה לציין שהמעגל עובד עם 3וולט דרד זמזם מראה לי שניהם 1 קילו הום........ מהההה עושים איתם ???? יודע שהיה כבר דיון דומה לא ממש עזר לי, האם יש עוד דרך לבדוק אותם חוץ מלהטעין אותם? תודה מראש על התשובות המשך יום נעים
-
- 6 תגובות
- 6.6k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי שרטוט מדוייק של מעגל על לוח ממש תמונה שמיועדת להדפסה על מעגל האם יש מקומות בארץ או איזה שהיא דרך ביתי להכין מעגל מודפס? אם כן האם זה יקר ואיפה ניתן לעשות זאת?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, נתקלתי בבעיה, אני מחפש ספק כח 12V, יש לי כל מני מכשירים זרוקים בבית בינהם מצאתי וידאו ישן (ותודה לאמא שלא מסוגלת לזרוק דבר לזבל), פירקתי את הספק שלו. הוא מספק מתחים של 16,4,12 וולט. אני מנסה למצוא דרך פרקטית לדעת בכמה זרם יהיה ניתן להעמיס על הספק. כמובן שאין לי כל מידע רשמי עליו. נזכרתי בשיעורי חשמל, וניתן למדל מקור ומעגל למקור ונגד פנימי (תאוריית תבנין) , דבר זה יכול לעזור לי, אבל לפי מה שאני זוכר יש צורך במדידה של מתח הנתק (קל לבצע) אך יש גם צורך בזרם הקצר - דבר מעט פחות פרקטי (אולי אפשר להשתמש בנגד קטן? אז האם אתם מכירים דרכים פרקטיות לוודא זרם מקסימלי של ספק? תודה מראש נתנאל
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום. אני מנסה להשקיט את המחשב כמה שיותר, וכרגע כל מה שעושה את הרעש אצלי במחשב זה ההארד דיסק (WD 120 גיגה SATA) מה שעשיתי עד עכשיו זה: הורדתי את הOC כדי להוריד טמפרטורות,ניתקתי את כל המאווררים של המארז,ניתקתי את המאוורר של הלוח אם (העלה במעלה 1 והוא עדיין קריר בטמפרטורה של 26 מעלות) ואת הסיילנסר ואת הEDEMAX92 שיושב על הSP94 פשוט לא שומעים ואותו דבר אם הספק. עכשיו השאלה שלי היא איך אני יכול לגרום להארד דיסק להיות יותר שקט ובזול או אפילו חינם אם אפשר 8)
-
- 72 תגובות
- 6.1k צפיות
-
-
-
ליום הולדתי הקרב ובא (1.2) רציתי לקנות דרמל P: אני לא יודע אם כדאי להשקיע במקורי או לקנות של וולף. אפשר חוות דעת? זה ממש חשוב :ס
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
אני רוצה ליקנות דרמל עכשיו אני לא יודע איזה לקנות ראיתי בהום סנטר שיש להם גם של skil וגם של wolf ואני לא יודע מה טוב ... אז בבקשה תציעו לי ותגידו לי מה יותר טוב תודה...
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
לפני שבועיים קניתי דרמל של חברת WOLF שהיה במבצע בהום סנטר ב120 שקל ברור שזה לא מכשיר איכותי, ושזה בסה"כ חיקוי לדרמל המקורי - אבל ציפיתי שהוא יעשה את העבודה אז אל תעשו את הטעות שעשיתי הדרמל הזה עבד בקושי 30 דקות עבודה נטו, והוא כבר עושה בעיות הוא מורכב מחלקים זולים שנשברים מהר, הראשי חיתוך למשל נגמרים אחרי דקה של עבודה. והיום המכשיר פשוט מת. זהו. לא עובד יותר. הלכו לו הפחמים. בקיצור - אם חשבתם שאולי הוא יעשה את העבודה, טעיתם ובגדול. אל תקנו את הדבר הזה, גם אם זה לפרוייקט אחד, כמו שאני חשבתי. תתרחקו מהדרמל הזה.
-
- 14 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי אפשרות להשיג דרמל אלחוטי (נטען) באותו מחיר של רגיל... מה כדאי? יש הבדלים בלחץ? במהירות?
-
- 26 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות דרמל ב 400 שקל.. איזה דרמל לקנות הכי טוב של חברה טובה.. ואת הציר הגמיש וכל זה צריך לקנות בנפרד? אגב מה אפשר לעשות עם דרמל חוץ מלהשחיז ולחתוך? הוא יכול לעבוד כמו מברגה כזאת?
-
- 5 תגובות
- 946 צפיות
-
-
מישהו מכיר חנות ירושלמית (או תל אביבית אם זה באמת שווה את הנסיעה..)שניתן למצוא בה דרמל 300-1/55 (או דגם יותר טוב - 400?) במחיר נורמלי...פחות מ-500 ש"ח.. הרבה תודה!!
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-