עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by iakovl,

אני כרגע מסיים גוב קטן שהיה לי אז נכנס לי $ לחשבון לפני קירור המים המרכז והגדול שעומד להיות אני החלטתי לעשות כמה מודים וקירור אוויר מתקדם יותר (מקמבן במחיר) יש לי מארז 6A19 אני מתכן במוד הנוכחי שיקרא בפשטות MK1 לעשות כמה דברים - להסיר את הגרילים הקדמיים והאחוריים של המארז (השאלה פה היא אם איזה כלי אני יכול לעשות את זה מהר ופשוט, לא צריך יפה זה כבר יבוא בMK2) - להכין פאנל קדמי חדש למארז (אב-טיפוס מחומר זול, בMK2 כבר יהיה פאנל אלומיניום שחור 8) ) - הכנת מתלה לHDD - השקטה של המארז עם קצת ספוג (תלוי במה אני אמצע , MK2 כבר ישתמש בספוג מקצועי ) - לשים בשימוש את ה4*40 שיש לי וכנראה להכניס אותו לתוך הפאנל הקדמי (MK2 ישתמש במסך LCD של PSONE ) מה עוד אתם ממליצים לעשות דב…

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by cold fire,

אני קונה עוד מעט את המארז הנ"ל אני חדש די בתחום אני כעקרון רוצה פנל שיראה לי את הטמפ` של המחשב/מעבד אם יש עוד נתונים אני אשמח חשבתי לשים את הפנל במקום הfloppy. התקציב שלי הוא עד 100-50 ש"ח האם יש כאלה פנלים או שהם יותר יקרים, או שכבר עדיף לקנות מארז עם הפנל שבא ביחד אם המארז. תודה לעוזרים

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. יש לי שני רמקולים (6 אוהם כל אחד), של מערכת ישנה ששבקה חיים. ואני רוצה לחבר אותם למחשב. חיברתי אותם למחשב כפי שהם, והאיכות לא ממש, והעוצמה שווה בערך לעוצמה של אוזניות בפול ווליום כשעומדים 3 מטר מהם. השאלה שלי היא איזה מגבר אני צריך? 8 וואט יספיק? ואם מישהו יוכל לספק לי סכמה כל שהיא זה יהיה נחמד.

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by Jonnyboy,

שלום, אני החלטתי (בלי שום ידע קודם ) לבצע מודינג למחשב הישן שלי, לכן פירקתי את כולו והכנתי ארון קטן שבו יוכנסו כל הרכיבים, אל תדאגו, וידאתי שאין לי חשמל סטטי ביד ויש לי הרבה ידע קודם ברכיבים, אבל לא במודינג, אז בקיצור סימנתי בחורים של הלוח-אם נקודות בעפרון על מנת לדעת היכן לקדוח והכל, אני רוצה להרכיב את האוורור שלי ועל מנת לעשות זאת אני צריך חורים של 140X140 ושל 120X120, יש לחבר שלי מסור חשמלי אבל אז נזכרתי בדרמל.. מה זה בעצם דרמל? מה הם השימושים שלו? הוא יוכל לקדוח לי חור בארון במקום המדקחה? הוא יוכל לעשות לי פתח בעץ במקום מסור? מה הם השימושים שלו ומה הוא המחיר הממוצע שלו? לפני העבודה כדי לי להשיג דרמל או שהדרמל הוא רק מותרות בתחום המודינג?

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. יש לי אפשרות כמעט נדירה לקנות שנאי מיוחד לאפקט גיטרה שלי . באריזה של האפקט עצמו רשום ככה: או שימוש בבטריה 9 וולט. השנאי שאני מעוניין לקנות: http://rashgash.co.il/product/tr-power האם הוא יתאים לפדאל? רשום שם 600MA אבל אין לי מושג מה זה אומר לגבי הפדאל .. תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by omrishalev,

אני מתכנן מחר לצבוע את המארז, יש עליו כל מיני שריטות שמעצבנות אותי, היום שייפתי אותו, השאלה שלי כזו: צריך רק לשייף את המארז כולו? אני צובע את כל המארז גם מבפנים. ואיזה חומרים מדללים אני צריך לשים בכוס של הפיסטולט? חוץ מקצת טינר?

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by Guarding angel,

היי יש לי במארז 5 מאווררי 120mm מתוכם 3 מכניסים אוויר ו2 מוציאים בגלל שהמאווררים קרובים מידי לכוורת האיוורור נוצר מצב שנקרא "רעש יניקה" שמציק מאוד ומפריע בהחלט. יש דרך להשקיט את המאווררים המציקים הללו? עלה בדעתי רעיון שרציתי להתיעץ אתכם עליו: לקחת ספוג מוקצף (אותו אחד שמקבלים עם המחשב הנייד) בעובי 2cm ולחתוך אותו בצורת המאוורר (לחרוץ אותו באמצע ככה שתשאר רק מסגרת) ולשים את המסגרת הזאת כ"חיץ" בין המאוורר לבין דלת המארז. האם זה יעזור בהשקטת המאוורר תוך הרחקת המאוורר מחורי האיוורור? או שיש פיתרון יצירתי אחר? היכן ניתן להשיג את הספוג הנ"ל? (בהנחה שהשיטה שווה ניסיון) [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. שלום. מצאתי בביתי מעגל של אורגן אורות עם לדים. עכשיו, הדבר הזה עובד על סוללת 9V ועובד לפי קצב מוזיקה( )...חחח. היציאת רמקולים כבר תפוסה עם... רמקולים... לכן אני לא יכול לחבר את זה לשם.. יש לי שני כבלים חשופים אליהם אני יכול לחבר מיקרופון.. חיבור לאוזניות לנגנים/מחשבים/דיסקמן וכו'... עכשיו שתי שאלות לי אליכם : 1. איך אני יכול לארגן מקום אליו יתחבר המעגל כדי שיעבוד לפי קצב המוזיקה במחשב, למרות שיציאת הרמקולים כבר תפוסה? ועם איזה חיבור? 2. אני רוצה להפעיל את זה ללא סוללות וע"י מתח מהמחשב, איזה נגד אני יצתרך כדי להמיר את המתח של חיבור 12V ממולקס כדי להפעיל את המעגל הזה של 9V... תודה מראש, עודד ב.

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. הי אני מחפש Dropout Linear Regulator G1084-33 אפשר להזמין בגרושים מסין כמובן אבל אין לי חשק לחכות לזה חודש עד שגיע (אם יגיע) איזה אופציות יש לי להשיג את זה בארץ? https://www.aliexpress.com/w/wholesale-g1084%252d33.html?initiative_id=SB_20170818054322&site=glo&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=g1084-33 קובץ ספספיקציה: G1084-XXX.pdf

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. כותרת - עם הרכיבים הבסיסים, לא EWB

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. אז קניתי ממיר חשמל מ 12 וולט ל 3, ובדקתי והשלט עובד, אבל הבעיה היא שהשלט הזה חכם מידי ובמגע ראשוני של הזרם הוא מהבהב כמה פעמים(סוג של אימות שהשלט עובד) ורק אחרי זה אפשר ללחוץ על הכפתור לצורך פתיחת השער, אם אני משאיר את הכפתור לחוץ ונותן זרם הוא מתעלם לגמרי ממנו עד שאני ילחץ שוב, אני מבין בחשמל אך לא באלקטרוניקה. חשבתי על איזשהו ריליי שיחבר לי את המעגל של הכפתור לשנייה ברגע שקיבל זרם מהפנס, אשמח לשמוע את דעתכם.

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  12. Started by nehmia,

יש איזהו שהיא דרך לא מסובכת מידי לחבר את הגיטרה החשמלית למחשב כמו מיקרופון או משהו?

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by roeesnir,

אני רוצה להרכיב דימר עם קופסא באמצע כבל. כדי לחבר אליו פנס תאורה. בארכה כמובן אני לא נוגע. השאלה היא אם אני אמור לחבר את החום או הכחול.

14. Started by PhoenixBoy,

אוקי אז ככה שתי שאלות פשוטות... 1. לפי החישוב שלי אם הפוטנציומטר יגרום למאוורר לפעול בכ-5v אז אני אצרך פוטנציאומטר של 0.98watt אני צודק או לא? 2. איך יודעים כמה וולט הפוטנציומטר מוריד? 3. האם המעגל שלי נכון או שטעיתי במשהו? 4. איך אני אמור לדעת מה ההתנגדות של הפוטנציומטר [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 32 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by Mike-,

אהלן חברה, אני מנסה לתכנן מגבר למיקרופון אלקטרט, אני דש בנושא כבר כמה ימים בחיפושים באינטרנט ואני רק מתבלבל יותר ויותר. השאלה הראשונה והעיקרית היא: כמה הגבר בכלל צריך ? ניתקלתי בלוחות מוכנים (breakout boards) עם הגבר של 100, נתקלתי במגברים מוכנים בג'וק אחד של Maxim עם הכבר מתכונן בין 40dB ל 60dB שזה בין 100 ל 1000. לפי סימולציות בLTspice ראיתי שצריך הרבה יותר הגבר מזה (בערך 3000+). קישור לדף הנתונים של המיקרופון שברשותי, איך ניתן לדעת כמה מתח הוא באמת מוציא ?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. אני צריך לבנות מעגל שיוכל לסנן את החלק השלילי של האות כמו בתמונה למטה.

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by BandiT,

שלום. קניתי מארז של HEc 6A21 וקיבלתי איתו 2 מאווררים 12 מ"מ כאשר ניסיתי לחבר אותם ללוח האם אז נודה לי שיש בעיה. בלוח יש רק חיבור אחד למאוורר, חיברתי אותו אבל את השני אין לאן לחבר. אמרו לי שיש שתי פתרונות, לקנות מעביר בין החיבור של המאוורר לחיבור מולקס. או לחתוך את החיבור של המאוורר ולהלחים אותו איך שהוא למולקס. אז ככה שאני לא מבין כלום בדברים האלה.. משהו יכול לעזור לי לחבר את המאוורר איך שהוא? תודה.

• 35 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. אהלן חיברתי פס לדים באורך מטר ועשרה לשנאי פשוט עם ברירה של וולט (עד 12V)וקוטביות. על הגליל של הלדים רשום שהדרישה שלו היא 440mA\M כלומר 0.44 אמפר למטר של לדים,אחרי שחיברתי את הפס לשנאי ולמפסק כלשהו הפס עבד והאיר,השארתי את השנאי בשקע(המפסק כבוי)ושחזרתי הפס לא עבד(השנאי).אחר כך שמתי לב שכתוב על ההספק של השנאי 300mA max 3.6V. יכול להיות שהשנאי נשרף בגלל זה?למרות שהלדים לא היו דלוקים? האם אני צריך מוצר כזה http://www.ebay.com/itm/30W-Waterproof-LED-Power-Driver-Supply-110-264V-AC-DC-/190567831354?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5eba573a#ht_2916wt_1037 או שהבעיה היא אחרת??? ועוד שאלה,אם מישהו מכיר חנות טובה וזולה שמוכרת בטריות ליד-אסיד (מתח של 12V לא אכפת לי שיחולק לשתי…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by flying_g,

טוב, כבר שנה שאני רוצה להרכיב את העניין הזה, בסופו של דבר גם הצלחתי. קודם כל אנחנו עושים אומרים תודה לred dragon שלא רוצה שידעו מה השם האמיתי שלו, הוא חפר איתי על המחשב הזה 8 שעות ברצף אתמול. המפרט הנוכחי: CPU: AMD Phenom 2 Quad core 965 black at 3.4Ghz stock CPU cooler: XSPC RASA RAM: Kingston 2X2GB Hyper X MB: GA-MA790FXT-UD5P GPU: 2X Radeon 5770 Vapor-X at 900/1350 HDDs: WD Black 1TB Samsung 1TB for storage PSU: Chieftec 750W Modular Case: CM 690 Mark II Fan Controller: Kaze Master Pro Radiator: RS240 Pump+reservoir: X20 750 את הקיט קירור מים קיבלתי לפני שבוע בגרמניה, אבל הטמבלים לא שלחו לי את הערכת חיבור לAMD, אז היינו חייבים לאלתר, כי הגוף קירור כבר יר…

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. איך אפשר לחבר 2 קטודות של מחשב לשקע חשמל בלי שימוש במחשב? מהי החברה הכי טובה לקטודה בצבע אדום true color ? אגב לתוהים, זהו חלק מהליך עיצוב החדר החדש שלי.

• 30 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by tulipcorp,

שלום רב, ברשותי בלנדר מוט ישן מאוד שמקרטע בהפעלה, פועל ומפסיק לסירוגין. המפסק הוחלף בעבר הרחוק ויש לי החשש שהוא הגורם לבעיה, לכן חשבתי להחליף את המפסק באחר. פתחתי את המכסה וראיתי שלמפסק מחובר קבל. הערכים שלו: 0.025μF, 500V. fo: 3.1MHz חשוב לציין שמעבר להלחמות בסיסיות אין לי ידע נרחב באלקטרוניקה ולכן אשמח להרחיב את הידע בעזרת מספר שאלות: איזה סוג מפסק עליי להחבר? (לבלנדר מהירות הפעלה אחת) מדוע מחברים קבל למפסק? איזה קבל חלופי ניתן להרכיב במקום הישן? תודה מראש, tulipcorp

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by ZiggyMan,

לפעמים אנו מעוניינים להפעיל מאווררים (במארז המחשב, או בכל מקום אחר) במתח נמוך כדי למנוע רעש. המתח הנמוך שבו אפשר להפעיל מאוורר סטנדרטי הוא די מוגבל, כי יש מתח מסויים שבו המאוורר לא יתחיל להסתובב בכלל. לפעמים מתח "ההתנעה" גדול בהרבה ממתח הפעולה שאנו מעוניינים שבו יסתובב המאוורר. לדוגמה המאוורר שנדרשתי למצוא לו פתרון, פועל במתח נומינלי של 12V, מתחיל להסתובב מ7V, אך לאחר ש"הותנע", מסוגל להסתובב גם ב3.3V. כיוון שהרעש שהוציא ב7V היה די משמעותי, רציתי להפעיל אותו במתח 4V. הוא יועד לקרר גוף קירור זעיר שהתחמם יותר מדי, אבל לא היה צורך בזרימת אויר משמעותית. לכן בניתי את המעגל הזה: הסבר: חלוקת המתח בין R1/R2 קובעת מתח של 4V על המאווורר המחובר לאמיטר הBC547 במצב פעולה מתמשך. א…

23. Started by Vlad3,

יש למישהו מושג לגבי מקום טוב ללמוד בו אלקטרוניקה ויש לו פידבק עליו? אזור השפלה

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. צירפתי תמונה של המעגל והשאלות, יש לי בעייה עם 2 הסעיפים הראשונים אך במיוחד עם הסעיף השני. בסעיף א ביקשו למצוא ביטויים לכא"מ והתנגדות פנימית, האם הכוונה היא למצוא ביטויים ל-Vth ול-Rth ? (כלומר להמיר את המעגל לתבנין?). (מן הסתם מדובר בביטויים עם 2 נעלמים K ו-L) בסעיף ב היותר בעייתי מבחינתי ביקשו לסדר את תאי הסוללה ככה שבסופו של דבר יועבר לעומס הספק מירבי. האמת אני לא בטוח מה הכוונה הספק מירבי ואין לי מושג איך פותרים דבר כזה. אפשר עזרה?

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by starline,

שלום רציתי לדעת אם יש מדריכים או מישהו שיודע איך עושים את הדבר הזה: שעון של רכב יש לי.. ידע באלקטרוניקה יש קצת ותמיד אפשר ללמוד עוד יש הרבה סרטונים ביוטיוב על זה וגם היה בנאדם בארץ שעשה את זה השאלה איך מחברים את זה למחשב שיעבוד עם המחשק<? תודה

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.