עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני צריך לבנות מעגל שיוכל לסנן את החלק השלילי של האות כמו בתמונה למטה.

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. זוהי ההתחלה של המוד שלי צבעתי את הפאנל הקדמי אני רוצה להוסיף גם אדום וכתום בחריצים אני חדש וזו הפעם הראשונה שלי אני רוצה לקבל הרבה הערות בונות דרך אגב יצא לי קצת בעעעעעעעעע : ותגידו גם איך לצבוע או להוסיף לדלתות שבנתיים לא צבעתי אותן או לשנות משהו מהפאנל הקדמי.... http://www.pbase.com/image/31311547 הלינק עובד עכשיו... איזה אתרים יש לאלבומי תמונות באינטרנט חוץ מ-pbas ???

• 28 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. שלום יש לי רכזת USB שיכולה לקבל את ה 5 וולט ממקור מתח חיצוני . יש לי שנאי שמוציא 5.4 וולט . האם אפשר להשתמש בו או שמה ה0.4 וולט ימיתו את הרכזת או שמה יותר גרוע ייגרמו נזק למכשירי ה USB ולמחשב...?? תודה לעונים אבקש רק ממי שבאמת מבין אלקרוניקה שיענה...

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. אוקי אז היום סידרתי תכבלים במארז CM690 היה לי שם בלאגן מוחלט אין לי תמונות מלפני אבל הינה אחרי ועוד אחת אוקי אז היום ישבתי על זה שוב ולפי התגובות שלכם שינתי אני דווקא דיי מרוצה [תודה מראש לכולם] ה4 פין עדיין לא מגיע אצתרך לקנות לו מאריך בגלל שאמרתם להוסיף מאווררים הלכתי היום וקניתי סט של 4 מאווררים מבית CM 120 MM [אלו שמגיעים אם המארזים שלהם 1200 RPM וכו...] ב 65 שקל [ניראה לי זול] שמתי למטה אחד שמכניס אוויר ואחד בצד שמוציא אוויר [אני לא יודע איך שמים למעלה] אז ככה שעכשיו יש לי אחד מקדימה מכניס אחד בצד מכניס +אחד בצד מוציא [המוציא יותר עליון והמכניס תחתון] אחד מאחורה מוציא ואחד למטה מכניס. קניתי בגלל שלי היו מאוררים 80 MM והם דיי רועשים טוב יאללה לתמונות אוק…

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. שלום קניתי מסך LCD שניי שורות אם תאורה אחורית ואני לא רוצה לקחת סיכון ולחבר כי מסך אחד כבר דפקתי אז כניתי עוד אחד מאותו הדגם המסך הוא סתנדרטי עם 16 פינים כולל 2 פנים לתאורה הפנים אצלי פשוט ממוקמים אחרת אני מבין קצת באלקטרוניקה אבל אני מעדיף לקבל הסבר ממישהו שמבין יותר ממני ואם אפשר לקבל גם סירטוט להרכבת הדאטה מהLPT למסך תודה לכול העוזרים . pixelsight מצורפת דיאגרמת פינים בפורמט zip ואני לא מצליח להפעיל את התוכנות שיש לכם באתר [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by guy124,

אתמול בלילה בזמן שמדדתי לעצמי חום ;D חשבתי : "למה שאני לא יחבר את המד חום למתח של המחשב עם נגד וכ'ו וכ'ו ואז אני ישים את המסך על הפאנל מקדימה עם עוד כמה כאלה (מד חום לא יקר ) ואולי אפשר יהיה לאריך את הרכיב שמודד חום ואז לשים אותו איפה שאני רוצה בתוך המארז ?!?! כמובן שמפרקים את המד חום קודם ! אם זה הגיוני תחכו למדריך שיבוא ממני עוד כמה זמן ! כל הזכויות שמורות לי - guy124 ! חחחחח

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by Guarding angel,

היי יש לי במארז 5 מאווררי 120mm מתוכם 3 מכניסים אוויר ו2 מוציאים בגלל שהמאווררים קרובים מידי לכוורת האיוורור נוצר מצב שנקרא "רעש יניקה" שמציק מאוד ומפריע בהחלט. יש דרך להשקיט את המאווררים המציקים הללו? עלה בדעתי רעיון שרציתי להתיעץ אתכם עליו: לקחת ספוג מוקצף (אותו אחד שמקבלים עם המחשב הנייד) בעובי 2cm ולחתוך אותו בצורת המאוורר (לחרוץ אותו באמצע ככה שתשאר רק מסגרת) ולשים את המסגרת הזאת כ"חיץ" בין המאוורר לבין דלת המארז. האם זה יעזור בהשקטת המאוורר תוך הרחקת המאוורר מחורי האיוורור? או שיש פיתרון יצירתי אחר? היכן ניתן להשיג את הספוג הנ"ל? (בהנחה שהשיטה שווה ניסיון) [attachment deleted by admin]

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. יש דבר כזה? המטרה שלי היא לבנות מעגל שיוכל להמיר בשבילי מתח 12 וולט של מצבר, ל-9 וולט כדי שאוכל להפעיל רדיו-טייפ נייד (במקום הסוללות, שכולן ביחד מכסמות 9 וולט). אני מניח שיש חלק מסויים שיבצע את העבודה, אבל תרשים יעזור עוד יותר. תודה לעוזרים =)

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. כותרת - עם הרכיבים הבסיסים, לא EWB

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by gal651,

שלום וערב טוב, מצטער מראש אם זה לא המקום לשאלות מהסוג הזה. במסגרת המגמה הכיתה שלי התחילה לעבוד עם ארדואינו. בינתיים עבדנו על שליטה בעוצמת האור (led). ברצוני לקנות ארדואינו כדי שאוכל לעבוד איתו גם בבית ולהתקדם בעצמי בפרויקטים. כרגע, אנחנו עובדים עם arduino leonardo. אשמח לקבל המלצה לדגם ארדואינו + חנות / אתר אינטרנט שדרכו אפשר לרכוש ארדואינו.

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. שלום לכולם, לא מזמן ראיתי את הנושא לגבי הכנסת לדים לתוך המקשים ודי אהבתי את הרעיון , חשבתי גם על מספר תוספות אבל נתחיל בקטן. החלטתי לפרסם את הפרוייקט כאן כי זה מבוצע על מיקלדת ישנה של מחשב 486DX2 אשר לא ממש ניתן לחבר למחשב חדש והמחשב שלה פורק במטרה לקחת את הרכיבים... אם זה לא המקום בכל מיקרה אני מבקש להעביר. טוב אז ניגש לענין: יש ברשותי מחשב P4 כיום שאני משתמש בו ורכיבים שונים של מחשב 486DX2 כמו שאמרתי המיקלדות שלי שתיהן זהות בגדלים ומרחקי הכפתורים מה שיביא לי את האפשרות להכין את הפרוייקט קודם על משו ישן ואח"כ משו חדש כדי לא להרוס אותו . אז הינה מספר תמונות מזמן הפירוק: תמונות מיקלדת מקדימה מיקלדת מאחורה הוצאתי כפתורים ומתברר שיש שם ברגים ערמת כפתורים …

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. אני עושה התאמה קלה לפרויקט ישן וזקוק למנוע סרוו. יש לי 3 דרישות ממנוע כזה: 1. מה המומנט המינימלי הנדרש כדי שיפעיל מספיק כוח כדי ללחוץ על סוויץ' בייתי של תאורה (כמו אלו של גוויס, רק שהוא קצת יותר קשיח מהרגיל לדעתי) 2. פועל על בין 3.3-5V 3. קטן ככל האפשר כמובן, 3 הוא פונקציה של כסף, אני מעדיף זול, אבל מניח שזה יכול להיות בקלות עד 3X3X3. וכמובן, אשמח אם יש אפשרות רכישה קלילה וזריזה בארץ

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  13. Started by shay360,

שלום לכולם. יש לי מסך(ישן) דק של LG שהפסיק לעבוד (לא נדלק) בחנות אמרו לי שרוב הסיכויים שהספק הלך ובמחיר של החלפת או תיקון ספק עדיף כבר לקנות מסך חדש. אני מסרב להתייאש ממנו. פתחתי אותו ומצאתי את הכרטיס של הספק, מסתבר שאחד הקבלים הנתפח השאלה שלי היא מהן התכונות של קבל נפוח? קיבול גבוה יותר? נמוך יותר? נתק? האם זה יכול להיות הגורם לבעיה לפי דעתכם? בנוסף חיברתי את המעגל לחשמל בלי לחבר אותו לעומסים שלו ובמוצא שהוא אמור לספק 5V למעגל הלוגי של המסך באמת יש 5V אבל כשאני מחבר אותו ל"עומס" (הכרטיס הלוגי) אז המתח יורד ל 0V . (אין זרם למעגל בכלל) מה דעתכם? מצורפת תמונה של המעגל: AIP-0108 בתודה מראש! [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by subarel,

יש לחבר שבר באמבטיה בבית וצריך קצת פיברגלס וחומר מקשה לתקן את זה, מישהו יודע איפה אפשר להשיג באיזור כרמיאל קצת פיבר ומקשה? ועוד דבר, מישהו מכיר מדריך לביצוע עבודות עם פיבר גלס?

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by Liron Yulis,

אני מחפש מקום שאפשר לקנות בו תרמיסטור ntc 100k הבעיה היא שאני לא יודע איפה יש חנות שמוכרת אותו באזור עכו נהריה באותה נשימה גם צריך מלחם ובדיל אשמח אם תוכלו לכוון אותי

16. Started by YoniDahan,

מה קורה חברים. כבר הרבה זמן אני מריץ בראש לעשות backplate ייחודי לכרטיס מסך שלי. בעבר הכנתי לכל מיני כרטיסים שונים שהיו לי ואפילו הכנתי משהו קטן בשביל הילדים. בכל המקרים זה בוצע בדרך כלל בלייזר או במנקבת, אבל הפעם ממש אבל ממש התפרעתי :-) קיצר, הכנתי את זה בCNC וזה לקח המון זמן! למי שמבין עניין, השתמשתי בכרסום 3 ובכרסום 1.5 בלבד לכל התהליך. זה לקח מעל ל10 שעות עבודה רצוף!!...שזה מטורף וממש ממש לא משתלם! סתאם לצורך העניין, אם הייתי אמור לתמחר את זה, אז זה אמור לעלות בסביבות ה3000 שקל. כל שעת עבודה בCNC היא בערך מתומחרת ב200 ש"ח וכמובן שיש פה גם תכנון וגימורים. למזלי יש לי גישה ישירה בעבודה למכונות שציינתי :-)....כמובן שכל מה שעשי…

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by ETB,

אני רוצה לחבר למארז לי מד מתח אנלוגי, השאלה איך לחבר אותו? צריך משהו מיוחד, או שפשוט לחבר את ההמולוקס את החוט של ה12V ל + של המד, ואת ה מינוס לאחת חוטי האדמה. תמונה למד אני מתכוון לחבר

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by shuy,

מישהו יודע אולי איפה באיזור פ"ת (או באיזור המרכז) אני אוכל למצוא מישהו שיכול ליצוק לי פלסטיק לפי שרטוט שאני אספק לו?

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. כפי שנכתב בנושא, האם זה אפשרי? עד כמה זה מסובך? עד כמה זה שווה את זה? אני רוצה לעשות מוד למארז ולהכניס לתוכו כמה וכמה מאווררים ולחבר את כולם לבקר שאני מעוניין לייצר. עד כמה שידוע לי, הם לא מאווררי PWM.

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by nir_ofer,

שלום לכולם, בניתי לאחרונה גוף תאורה קטן המורכב מ-4 לדים המחוברים במקביל מתוך מטרה לחבר אותו בתוך תיבת הדואר שלי. (אמור להאיר פרספקס לבן מאחורה עם שם המשפחה) בתיבת הדואר יש 12V AC שמגיע מתוך הבית ומשמש את הקודן של האינטרקום. רציתי לדעת האם יש דרך פשוטה לחבר את הלדים למקור הAC? ניסיתי לחבר אותם לזמן קצת והם האירו בצורה סבירה (ריצדו בגלל זרם החלופין) כמה זמן לדעתכם הם יכולים להחזיק מעמד ככה? מצאתי את הרכיב הזה http://www.dealextreme.com/p/mr16-1-3w-650-700ma-constant-current-regulated-led-driver-8-40v-input-13557 האם לדעתכם אני יכול באמצעותו להמיר את הזרם ל-DC? תודה על העזרה! ניר

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by arcShift,

שלום - יש לי בצד הקידמי של המארז 2 פסים (אחד בכל צד) של נורות לד כחולות, הרגע שמתי לב שהפנסים בצד השמאלי פשוט לא עובדים, ז"א..האור פשוט כבוי, מה זה אומר? ולמה רק בצד אחד? תודה,

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by Cereal Killer,

אהלן יש לי קורא כרטיסים פנימי בעל חיבור ליציאת USB על לוח האם (usb header) (התמונה הראשונה), קיבלתי היום כרטיס pci to usb שיש לו כניסת USB פנימית אבל זה מצריך כבל USB A (התמונה השניה) יש למישהו מושג מה מה הpinout של תקע USB A? אני רוצה לחבר את הקורא דרך הכרטיס (למישהו יש מושג אם כבל כזה קיים למכירה?) [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. יש לי אפשרות כמעט נדירה לקנות שנאי מיוחד לאפקט גיטרה שלי . באריזה של האפקט עצמו רשום ככה: או שימוש בבטריה 9 וולט. השנאי שאני מעוניין לקנות: http://rashgash.co.il/product/tr-power האם הוא יתאים לפדאל? רשום שם 600MA אבל אין לי מושג מה זה אומר לגבי הפדאל .. תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. שלום. מצאתי בביתי מעגל של אורגן אורות עם לדים. עכשיו, הדבר הזה עובד על סוללת 9V ועובד לפי קצב מוזיקה( )...חחח. היציאת רמקולים כבר תפוסה עם... רמקולים... לכן אני לא יכול לחבר את זה לשם.. יש לי שני כבלים חשופים אליהם אני יכול לחבר מיקרופון.. חיבור לאוזניות לנגנים/מחשבים/דיסקמן וכו'... עכשיו שתי שאלות לי אליכם : 1. איך אני יכול לארגן מקום אליו יתחבר המעגל כדי שיעבוד לפי קצב המוזיקה במחשב, למרות שיציאת הרמקולים כבר תפוסה? ועם איזה חיבור? 2. אני רוצה להפעיל את זה ללא סוללות וע"י מתח מהמחשב, איזה נגד אני יצתרך כדי להמיר את המתח של חיבור 12V ממולקס כדי להפעיל את המעגל הזה של 9V... תודה מראש, עודד ב.

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.