עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ranc80,

אני רוצה לבנות גוף קירור באמצעות אפקט Peltier ורציתי לדעת עד כמה זה אפשרי. נתקלתי במאמר הזה: http://www.digit-life.com/articles/peltiercoolers/ לפי מה שהבנתי העיקרון די פשוט והבעיה העיקרית היא אולי החומרים ובעיקר הביצוע שנראה כמו עבודת נמלים. מה שרציתי לדעת זה: * איפה אפשר להשיג מוליכים למחצה, האם זה דבר יקר ואיזה בדיוק אני צריך לקנות?. * מאחר וזה מאוד קשה, עם הכלים שיש לי, לבנות משהו בקנה מידה קטן שכזה, כמה ישפיע קנה מידה גדול יותר על האפקטיביות של הקירור?. * או כל דבר אחר שיכול לעזור. בתודה מראש, רן.

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. יש לי מעגל מודפס, וסימן של דיודה. לדיודה יש רגל אחת קצרה ואחת ארוכה. האם הרגל הארוכה אמורה להיות לכיוון קודקוד המשולש או הצלע? תודה. נ.ב. אם למישהו יש איזה לינק לרכיבים, סימונים באלקרוניקה ואופן החיבור - אשמח לקבל.

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  3. Started by Cereal Killer,

אהלן יש לי קורא כרטיסים פנימי בעל חיבור ליציאת USB על לוח האם (usb header) (התמונה הראשונה), קיבלתי היום כרטיס pci to usb שיש לו כניסת USB פנימית אבל זה מצריך כבל USB A (התמונה השניה) יש למישהו מושג מה מה הpinout של תקע USB A? אני רוצה לחבר את הקורא דרך הכרטיס (למישהו יש מושג אם כבל כזה קיים למכירה?) [attachment deleted by admin]

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. טוב היום קניתי ספריי צבע דמוי ניקל של יעקובי הספריי כל כך גרוע, אני מניח את מה שצבעתי על השולחן והכל מתמלא שריטות למזלי ניסיתי את הצבע על פלופי ישן אז אני צריך שתמליצו לי על חברה טובה שמייצרת ספריים ושיש לה ספריי דמוי ניקל, אני לא רוצה לראות שוב שריטות תודה מראש

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. שלום. רציתי ליידע אותכם לגבי מודעה שראיתי בעיתון, שבה מפורסם מערכת ניסור (משור אנכי - ג'יגסו) של WolF ב-125 ש"ח. שמתי לכם פה קישור למבצע כדי שתוכלו לבדוק זאת בעצמכם: http://www.homecenter.co.il/pics-83/yom83.jpg אני אישית לא מכיר את המוצר אבל ידוע לי שמוצרים של חברת WolF הם די איכותיים, אז זהו רק רציתי ליידע אותכם ותעשו אתם את השיקולים אבל קחו בחשבון שהמבצע תקף ליום אחד בלבד וזה יום חמישי!

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. אני רוצה להכין מעגל של לדים שיפעלו לפי המוזיקה ויש לי בעיה עם מציאת לדים מתאימים יש לי שנאי של 12V . ואני רוצה להדפיק את הלדים על החלק האחורי של המסך שאני לא אראה אותם שאני רק את האור ואני לא רוצה להדביק על כל המסך אלא רק בצורה כזו ________ | | | | | | | | בלי החלק התחתון אז הפס לדים הזה יתאים להדבקה על החלק האחורי של המסך מחשב ?http://www.ebay.com/itm/New-Led-Lamp-String-Waterproof-Flexible-Car-Strip-Light-30CM-Blue-Z-/260986010799?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1089594566648897594%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26 ושנאי של 12V מתאים לו ? הפס הזה כולל נגדים ? ואני רוצה לה…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. Started by guy124,

אתמול בלילה בזמן שמדדתי לעצמי חום ;D חשבתי : "למה שאני לא יחבר את המד חום למתח של המחשב עם נגד וכ'ו וכ'ו ואז אני ישים את המסך על הפאנל מקדימה עם עוד כמה כאלה (מד חום לא יקר ) ואולי אפשר יהיה לאריך את הרכיב שמודד חום ואז לשים אותו איפה שאני רוצה בתוך המארז ?!?! כמובן שמפרקים את המד חום קודם ! אם זה הגיוני תחכו למדריך שיבוא ממני עוד כמה זמן ! כל הזכויות שמורות לי - guy124 ! חחחחח

• 23 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. הי אני מחפש Dropout Linear Regulator G1084-33 אפשר להזמין בגרושים מסין כמובן אבל אין לי חשק לחכות לזה חודש עד שגיע (אם יגיע) איזה אופציות יש לי להשיג את זה בארץ? https://www.aliexpress.com/w/wholesale-g1084%252d33.html?initiative_id=SB_20170818054322&site=glo&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=g1084-33 קובץ ספספיקציה: G1084-XXX.pdf

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. Started by wombat,

יש לי בטרייה שמוגבלת על ידי דיודה חיצונית לזרם של 20A, את המתח של הבטרייה אני יכול לבחור כרצוני. האם ישנה אפשרות להגביר את הזרם על חשבון המתח? מן Joule Thief הפוך. אם לדוגמא המתח של הבטרייה הוא 10V והזרם הוא 20A אז אני אקבל 40A במתח של 5V(פחות הבזבוז אנרגיה במעבר כמובן).

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. Started by Mike-,

אהלן חברה, אני מנסה לתכנן מגבר למיקרופון אלקטרט, אני דש בנושא כבר כמה ימים בחיפושים באינטרנט ואני רק מתבלבל יותר ויותר. השאלה הראשונה והעיקרית היא: כמה הגבר בכלל צריך ? ניתקלתי בלוחות מוכנים (breakout boards) עם הגבר של 100, נתקלתי במגברים מוכנים בג'וק אחד של Maxim עם הכבר מתכונן בין 40dB ל 60dB שזה בין 100 ל 1000. לפי סימולציות בLTspice ראיתי שצריך הרבה יותר הגבר מזה (בערך 3000+). קישור לדף הנתונים של המיקרופון שברשותי, איך ניתן לדעת כמה מתח הוא באמת מוציא ?

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by ZiggyMan,

לפעמים אנו מעוניינים להפעיל מאווררים (במארז המחשב, או בכל מקום אחר) במתח נמוך כדי למנוע רעש. המתח הנמוך שבו אפשר להפעיל מאוורר סטנדרטי הוא די מוגבל, כי יש מתח מסויים שבו המאוורר לא יתחיל להסתובב בכלל. לפעמים מתח "ההתנעה" גדול בהרבה ממתח הפעולה שאנו מעוניינים שבו יסתובב המאוורר. לדוגמה המאוורר שנדרשתי למצוא לו פתרון, פועל במתח נומינלי של 12V, מתחיל להסתובב מ7V, אך לאחר ש"הותנע", מסוגל להסתובב גם ב3.3V. כיוון שהרעש שהוציא ב7V היה די משמעותי, רציתי להפעיל אותו במתח 4V. הוא יועד לקרר גוף קירור זעיר שהתחמם יותר מדי, אבל לא היה צורך בזרימת אויר משמעותית. לכן בניתי את המעגל הזה: הסבר: חלוקת המתח בין R1/R2 קובעת מתח של 4V על המאווורר המחובר לאמיטר הBC547 במצב פעולה מתמשך. א…

12. Started by elad the master,

אפשר בכלל לפתוח אותו ? או שצריך רק להוציא את הרגליים של המולקס ולחבר..? איך אני יכול לשים בתוכו לד ? *יש לי כבר נגד ולד *6 ואני רוצה לשים בתוך כמה מולקסים..מישהו עשה את זה פה ?

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. היי לכולם ! אני מעוניין בסטריפ לד שיחליף צבעים אוטומט.. האמת היא שאין לי צורך במחשב צמוד אם יש לכם מושג איך עושים טיימר בלי מחשב , ואם כבר עם מחשב .. מה המצרכים שלי ? .. מחשב שהפרוייקט יהיה פשוט כמה שיותר http://www.ledcontroller.de.vu/ זה ממש מורכב בשבילי .. תודה דור

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. יש לי הגה של מייקרוסופט די ישן שהתחלתי לשפצר אותו ( החלפתי לו את הגלגל הגה באחד יותר טוב) ומן הסתם העפתי את הכתפורים שהיו על ההגה המקורי... ועכשיו אני רוצה להמשיך לשפצר אותו... וכמובן שבא לי להחזיק את הכתפתורים שהיו שם פשוט לא בצורת המייקרוסויצ' שיש שם אלה בצורת כפתור רגיל,או סוויצ' עם מפתח. או כל דבר אחר (מפסקים שהפעילות שלהם רגעית בדומה למיקרו סוויצ'ים ולא קבועה...) השאלה אם מפסקים כאלה ואחרים יתאימו ללא בעיות? ויתפקדו נורמאלי? עוד שאלה זה בנוגע לפוטנציומטר שמחובר לציר ההגה... האם זה פוטנציומטר מיוחד או שאפשר אחד רגיל אם התנגדות דומה? (כי הישן עושה קצת בעיות ונוטה לצד כל שהוא) ועוד שאלה נגיד ואני רוצה להגדיל את זווית המקסימלית של ההגה, האם יש צורך בשימוש בפוטנצי…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. צירפתי תמונה של המעגל והשאלות, יש לי בעייה עם 2 הסעיפים הראשונים אך במיוחד עם הסעיף השני. בסעיף א ביקשו למצוא ביטויים לכא"מ והתנגדות פנימית, האם הכוונה היא למצוא ביטויים ל-Vth ול-Rth ? (כלומר להמיר את המעגל לתבנין?). (מן הסתם מדובר בביטויים עם 2 נעלמים K ו-L) בסעיף ב היותר בעייתי מבחינתי ביקשו לסדר את תאי הסוללה ככה שבסופו של דבר יועבר לעומס הספק מירבי. האמת אני לא בטוח מה הכוונה הספק מירבי ואין לי מושג איך פותרים דבר כזה. אפשר עזרה?

• 5 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. שלום, אני מחפש מחשב לינוקס מינימלי ביותר, אני צריך שיהיו בו: 1. משדר/מקלט (לא בטוח אם יש הבדל) בלוטות' 2. כנ"ל לWiFi. אם יש אופציה למכשיר כזה שיתמוך בסים זה בכלל מעולה אבל לא מחייב. 3. סוללה מובנית/אופציה לחיבור אחת שתספיק לכמה שעות עבודה ללא חיבור לחשמל. 4. חיבור כלשהו למסך לשם תהליך הפיתוח, עדיפות למין dock, כי אחרי הפיתוח החיבור לא יהיה בשימוש. 5. כמה שיותר קטן. וכמובן, בכמה שפחות כסף. תודה רבה מראש

17. Started by eladh16,

שלום יש לי מולטימטר ואני מעונין למדוד כמה mA יש בסוללות נטענות. איך אני מודד את זה? הכוונה על איזה אפשרות לכוון במולטימטר כדי למדוד mA ואיך למדוד בדיוק? הנה הרב מודד בתמונה, על איזה אפשרות לשים? ועוד שאלה... ברב מודד יש שלושה כניסות של חיבורים של הקטודות(אדום ושחור), האם צריכים לחבר את הקטודה האדומה לחיבור העליון ואת השחור לאמצע? ועוד שאלה קטנטנה, איך מודדים במתח, אני יודע שבטור אבל על איזה אפשרות? תודה רבה [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. Started by dids22,

שבוע טוב, אני מתעניין ברכישה של טורבינה לצורך בניית דגם של טורבינת רוח אבל לא מוצא מקומות בארץ שמוכרים, ומחו"ל, המשלוח נורא יקר אז, אם משהו מכיר...

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. Started by Stastyle,

אהלן! חשבתי על אפשרות ליצוק רכיבים חשמליים בתוך אפוקסי. למה שאעשה דבר כזה? בעיקר בשביל נוחות וחוזק מקסימליים במינימום גודל ובלאי. כלומר זה רכיב שהולך להיות הרבה בתנועה ועייפות מתכת זה הדבר היחיד שחסר לי. הפרוייקט זה ייצור סוג של מדונה עם INEAR, בעלת כפתור PTT ומיקרופון שמוצמד לפה. השאלה שלי היא כזאת - מאיזה חומר אני עושה את התבנית, כך שאוכל להפריד אותה מהיציקה עצמה בסוף תהליך ההתייבשות? תודה. לשואלים למה דווקא בפורום מודינג- לדעתי אין פורום שיותר מתאים לזה משום שאפשר לעשות גם דברים בסגנון הזה למחשב (יציקות אפוקסי).

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  20. אני צריך לבנות מעגל שיוכל לסנן את החלק השלילי של האות כמו בתמונה למטה.

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. טוב קיבלתי רגילה נחמדה ככה מצהל ושיעמם לי רצח.. והתקמצנתי להזמין DOCK מDX אז אמרתי יאללה נבנה אחד.. טוב לקחתי קרש עץ שנשאר לי מהדק שבניתי במרפסת..אז חתכתי חתיכה והתחלתי לחצוב בה.. בואו נגיד שלעבור עם מברגה ודרמל עם ראשי שיוף לפלסטיק זה לא חכם כשעובדים עם עץ.. אז הרמה לא מי יודע מה גבוהה... אבל אני אתמודד :] תמונות מהפרויקט נכון לעכשיו: זה הקרש עם סימון וחור אמצע: החור ליציאת כבל הUSB: פינת העבודה: ראשי הדרמל השבורים אחרי שנשרפו היתפרקו באמצע העבודה ועוד תקלות מצערות: אחרי ההיתעללות הקשה בחתיכת העץ האומללה הייתי צריך להזכיר לעצמי למה אני עושה את זה בכלל: אחרי שכבת צבע בסיס (עשיתי 3 העץ ברוך השם סופג המון!) אחרי שלוש שכבות צבע שחור מבריק: (לצערי ב…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. http://www.bit-tech.net/modding/2006/06/12/biomech_case_by_wolverine/9.html לא להאמין..

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by big foot,

ברצוני לעשות מודינג קטן למחשב, אבל אני חייב לדים RGB. חפשתי בחנויות באזור תל אביב ולא מצאתי. אינני מעונין לקנות דרך האינטרנט וחשוב שהחנות תיהיה באזור תל אביב. האם משהו יכול לעזור לי בנושא? תודה מראש

• 26 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. מסך Asus VM222U מחובר לנייד DELL inspiron 1225 ע"י VGA. הבעיה: כאשר אני מחבר את הנייד לחשמל באותו שקע שבו מחובר המסך (ע"י מפצל) נוצרות הפרעות בתצוגת - מעיין הבהובים אופקיים מחזוריים. יש פתרון ? תודה.

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. כותרת - עם הרכיבים הבסיסים, לא EWB

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים