אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם , הפרויקט שלי הוא : מודינג לספק מחשב ZEUS 520W לספק מעבדתי. ממנו יצאו : 3.3V 5V 12V ושני חיבורי MOLEX. הרעיון שלי הוא : צביעת המארז של הספק לשחור. צביעת חיבורי המולקס לאדום. על הספק יהיו 3 זוגות {+ ו-} של שקעי בננות {בננה נקבה} שאליהם יתחברו בננה זכר לתנין. על הספק יהיו שני חיבורי מולקס אדומים. על המאורר 12CM שלו יהיו לדים בצבע כחול וסגול. יהיו רגלי פרספקט חלבי שבתוכם יהיו לדים אדומים 5MM. מתג עם לד כחול {עליו}. מי שרוצה סרטוט בסקטצ'אפ : http://www.mediafire.com/?3wvgewdc1sd7i8v ונתחיל עם התמונות : כל הספק : כל החיבורים שלו : הלוח PCB : המאורר שלו : והתחלתי לעבוד : הנה הכבל השחור והכבל הירוק לצורך הפעלת הספק ללא מחשב : אחרי הלחמה …
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מסתבר שיש איזו בעיית תאימות בין ה-AQUAERO ל-D5 PWM. כדי לסדר את זה צריך לעשות מוד קטן לכבל מהמשאבות לבקר: For the capable DIY'er . . . While not as optimal a solution as the active component based solutions, this is a workable solution to the issue of having a PWM D5. I've tried it on a single and a dual D5 setup and it works satisfactorily with pullups optimized for each case, and it's dead nuts simple, though not exactly elegant. At issue is that the D5 needs a fairly "strong" pullup, (lower resistance) . . . while the A6 works best with weaker pullups, (higher resistance). This setup uses the 12V available from the first 2 of the 4 PWM fan pins on each cha…
-
- 7 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי ציפטק פול טאוור צבע כחול יש לי בתחתית המארז על הרצפה שלו בצד שמאל מאורר קתודה ירוקה(מתחת לכרטס מסך) ובצד ימין מאורר קתודה אדומה קיבלתי מתנה 2 קתודות UV סגולות כאלו אולטרא ואני רוצה לקנות כבלים מעוגל שזוהר בUV אני צריך כבל אחד ארוך (לוח+צורב+כונן) ועוד כבל ארוך(לוח+הארדיסק+הארדיסק נוסף) את הפלופי אני יחליף מתי שיהיה כסף איזה כבל וצבע אתם ממליצים לי שיראו אותו באפקט הUV תזגרו שיש לי 2 מאוררי קתודה(אדום+ירוק) תודה
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
http://www.bit-tech.net/modding/2006/06/12/biomech_case_by_wolverine/9.html לא להאמין..
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מתכנן מחר לצבוע את המארז, יש עליו כל מיני שריטות שמעצבנות אותי, היום שייפתי אותו, השאלה שלי כזו: צריך רק לשייף את המארז כולו? אני צובע את כל המארז גם מבפנים. ואיזה חומרים מדללים אני צריך לשים בכוס של הפיסטולט? חוץ מקצת טינר?
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
היי - רציתי לדעת אם יש כאלו רכיבים: - ריליי שמקבל מתח ומחבר את המעגל רק לרגע - ריליי שמקבל מתח לרגע ומחבר את המעגל, עד שהוא מקבל עוד פעם מתח ואז מנתק אותו. - ריליי שמקבל מתח ומחבר מעגל אחד ומנתק מעגל אחר. יש חיה כזאת?
-
- 6 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני מחפס נואשות כזה כיסוי למתג.....למישהו יש מושג? איתן
-
- 16 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
צירפתי תמונה של המעגל והשאלות, יש לי בעייה עם 2 הסעיפים הראשונים אך במיוחד עם הסעיף השני. בסעיף א ביקשו למצוא ביטויים לכא"מ והתנגדות פנימית, האם הכוונה היא למצוא ביטויים ל-Vth ול-Rth ? (כלומר להמיר את המעגל לתבנין?). (מן הסתם מדובר בביטויים עם 2 נעלמים K ו-L) בסעיף ב היותר בעייתי מבחינתי ביקשו לסדר את תאי הסוללה ככה שבסופו של דבר יועבר לעומס הספק מירבי. האמת אני לא בטוח מה הכוונה הספק מירבי ואין לי מושג איך פותרים דבר כזה. אפשר עזרה?
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ברצוני לעשות מודינג קטן למחשב, אבל אני חייב לדים RGB. חפשתי בחנויות באזור תל אביב ולא מצאתי. אינני מעונין לקנות דרך האינטרנט וחשוב שהחנות תיהיה באזור תל אביב. האם משהו יכול לעזור לי בנושא? תודה מראש
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. יש לי ממיר מתח אך אני לא יודע האם הוא תקין. איך אני יכול לבדוק את תקינותו לפני שאני מחבר אליו מכשיר חשמלי. 2. על פי נתוני היצרן הספק כוח הוא 110V אך משהו טוען שחיבור אותו לשקע הישראלי וזה עובד לו. איך אפשר לבדוק האם הספק הוא 110V או 110-240? תודה
-
- 1 תגובה
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
מישהו יכול להכין לי בבקשה תרשים קטן ללד מהבהב (ללא טיימר 555)
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מנסה לתכנן מגבר למיקרופון אלקטרט, אני דש בנושא כבר כמה ימים בחיפושים באינטרנט ואני רק מתבלבל יותר ויותר. השאלה הראשונה והעיקרית היא: כמה הגבר בכלל צריך ? ניתקלתי בלוחות מוכנים (breakout boards) עם הגבר של 100, נתקלתי במגברים מוכנים בג'וק אחד של Maxim עם הכבר מתכונן בין 40dB ל 60dB שזה בין 100 ל 1000. לפי סימולציות בLTspice ראיתי שצריך הרבה יותר הגבר מזה (בערך 3000+). קישור לדף הנתונים של המיקרופון שברשותי, איך ניתן לדעת כמה מתח הוא באמת מוציא ?
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס ATI x300SE, PCI-E. יצרן לא ידוע. יש על הכרטיס 2 קבלים שכתוב עליהם: FZ59 1500 6.3V ( הם כסופים, מהסוג החדש של הקבלים, ויש עליהם תבליט של האות K) הקבלים התפוצצו. איפה אני יכול להשיג קבלים כאלה כדי להחליף? תודה
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, היום עשיתי מודינג ראשון קטן וצנוע ורציתי לשתף אותכם ביצירה שלי: תהנו {ובלי קטילות כן..? סה"כ אני לא מומחה בזה }. ואם אתם שואלים מה זה הקיט הזה של טרמל טיק, קניתי אותו ביחד עם שני מאווררים של 80 + שני מאווררים של 120 ועשיתי בפנים חגיגת רוח נחמדה, האמת זה די עוזר הוריד לי 3-5 מעלות. אם תרצו תמונות אני יצלם גם מבפנים.
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום. רציתי ליידע אותכם לגבי מודעה שראיתי בעיתון, שבה מפורסם מערכת ניסור (משור אנכי - ג'יגסו) של WolF ב-125 ש"ח. שמתי לכם פה קישור למבצע כדי שתוכלו לבדוק זאת בעצמכם: http://www.homecenter.co.il/pics-83/yom83.jpg אני אישית לא מכיר את המוצר אבל ידוע לי שמוצרים של חברת WolF הם די איכותיים, אז זהו רק רציתי ליידע אותכם ותעשו אתם את השיקולים אבל קחו בחשבון שהמבצע תקף ליום אחד בלבד וזה יום חמישי!
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אפשר בכלל לפתוח אותו ? או שצריך רק להוציא את הרגליים של המולקס ולחבר..? איך אני יכול לשים בתוכו לד ? *יש לי כבר נגד ולד *6 ואני רוצה לשים בתוך כמה מולקסים..מישהו עשה את זה פה ?
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לינוקס מינימלי ביותר, אני צריך שיהיו בו: 1. משדר/מקלט (לא בטוח אם יש הבדל) בלוטות' 2. כנ"ל לWiFi. אם יש אופציה למכשיר כזה שיתמוך בסים זה בכלל מעולה אבל לא מחייב. 3. סוללה מובנית/אופציה לחיבור אחת שתספיק לכמה שעות עבודה ללא חיבור לחשמל. 4. חיבור כלשהו למסך לשם תהליך הפיתוח, עדיפות למין dock, כי אחרי הפיתוח החיבור לא יהיה בשימוש. 5. כמה שיותר קטן. וכמובן, בכמה שפחות כסף. תודה רבה מראש
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, מחפש קצת עזרה לפני תחילת פרויקט קטן עם רכיב או 2 שנשרפו לי בלוח אם הישן שלי. אז כמו שרואים די בבירור בתמונה נשרפו לי שם 2 מייצבי מתח (מאוד מקווה שאלו מייצבים ואני לא עושה פאדיחות). בכל מקרה למי שלא הצליח לקרוא כתוב עליהם K3918. קודם כל האם אלו באמת מייצבים? האם יש משהו שאני אמור לדעת לפני הניסיון להחליף אותם? סוגים? נתונים מסוימים? ראיתי גם שיש 2 רגליים ואחת אמצעית שנראית חתוכה אגב, בניסיון לעשות Post עם הלוח הנ"ל יש צפצוף ארוך ובלתי פוסק שאני מניח שמעיד על בעיית חשמל. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה להכין מעגל של לדים שיפעלו לפי המוזיקה ויש לי בעיה עם מציאת לדים מתאימים יש לי שנאי של 12V . ואני רוצה להדפיק את הלדים על החלק האחורי של המסך שאני לא אראה אותם שאני רק את האור ואני לא רוצה להדביק על כל המסך אלא רק בצורה כזו ________ | | | | | | | | בלי החלק התחתון אז הפס לדים הזה יתאים להדבקה על החלק האחורי של המסך מחשב ?http://www.ebay.com/itm/New-Led-Lamp-String-Waterproof-Flexible-Car-Strip-Light-30CM-Blue-Z-/260986010799?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1089594566648897594%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D1%26 ושנאי של 12V מתאים לו ? הפס הזה כולל נגדים ? ואני רוצה לה…
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי אני מחפש Dropout Linear Regulator G1084-33 אפשר להזמין בגרושים מסין כמובן אבל אין לי חשק לחכות לזה חודש עד שגיע (אם יגיע) איזה אופציות יש לי להשיג את זה בארץ? https://www.aliexpress.com/w/wholesale-g1084%252d33.html?initiative_id=SB_20170818054322&site=glo&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=g1084-33 קובץ ספספיקציה: G1084-XXX.pdf
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי בטרייה שמוגבלת על ידי דיודה חיצונית לזרם של 20A, את המתח של הבטרייה אני יכול לבחור כרצוני. האם ישנה אפשרות להגביר את הזרם על חשבון המתח? מן Joule Thief הפוך. אם לדוגמא המתח של הבטרייה הוא 10V והזרם הוא 20A אז אני אקבל 40A במתח של 5V(פחות הבזבוז אנרגיה במעבר כמובן).
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רוצה לבנות גוף קירור באמצעות אפקט Peltier ורציתי לדעת עד כמה זה אפשרי. נתקלתי במאמר הזה: http://www.digit-life.com/articles/peltiercoolers/ לפי מה שהבנתי העיקרון די פשוט והבעיה העיקרית היא אולי החומרים ובעיקר הביצוע שנראה כמו עבודת נמלים. מה שרציתי לדעת זה: * איפה אפשר להשיג מוליכים למחצה, האם זה דבר יקר ואיזה בדיוק אני צריך לקנות?. * מאחר וזה מאוד קשה, עם הכלים שיש לי, לבנות משהו בקנה מידה קטן שכזה, כמה ישפיע קנה מידה גדול יותר על האפקטיביות של הקירור?. * או כל דבר אחר שיכול לעזור. בתודה מראש, רן.
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כמה וולט צורך לד רגיל? (ירוק אגב,אם זה משנה) אל תגידו לי לברר איפה שקניתי, כי פירקתי 3 לדים כאלה ממקלדת ישנה ששכבה לי בבית (יש לי עוד 3 ישנות,ואני שונא את זאתי) עכשיו היו לי עוד כמה שאלות אבל שכחתי אותן... טוב אם יהיה לי אני אוסיף או אערוך מחר
-
- 26 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
אהלן! חשבתי על אפשרות ליצוק רכיבים חשמליים בתוך אפוקסי. למה שאעשה דבר כזה? בעיקר בשביל נוחות וחוזק מקסימליים במינימום גודל ובלאי. כלומר זה רכיב שהולך להיות הרבה בתנועה ועייפות מתכת זה הדבר היחיד שחסר לי. הפרוייקט זה ייצור סוג של מדונה עם INEAR, בעלת כפתור PTT ומיקרופון שמוצמד לפה. השאלה שלי היא כזאת - מאיזה חומר אני עושה את התבנית, כך שאוכל להפריד אותה מהיציקה עצמה בסוף תהליך ההתייבשות? תודה. לשואלים למה דווקא בפורום מודינג- לדעתי אין פורום שיותר מתאים לזה משום שאפשר לעשות גם דברים בסגנון הזה למחשב (יציקות אפוקסי).
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-