אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, בניתי לאחרונה גוף תאורה קטן המורכב מ-4 לדים המחוברים במקביל מתוך מטרה לחבר אותו בתוך תיבת הדואר שלי. (אמור להאיר פרספקס לבן מאחורה עם שם המשפחה) בתיבת הדואר יש 12V AC שמגיע מתוך הבית ומשמש את הקודן של האינטרקום. רציתי לדעת האם יש דרך פשוטה לחבר את הלדים למקור הAC? ניסיתי לחבר אותם לזמן קצת והם האירו בצורה סבירה (ריצדו בגלל זרם החלופין) כמה זמן לדעתכם הם יכולים להחזיק מעמד ככה? מצאתי את הרכיב הזה http://www.dealextreme.com/p/mr16-1-3w-650-700ma-constant-current-regulated-led-driver-8-40v-input-13557 האם לדעתכם אני יכול באמצעותו להמיר את הזרם ל-DC? תודה על העזרה! ניר
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מישהו יודע אולי איפה באיזור פ"ת (או באיזור המרכז) אני אוכל למצוא מישהו שיכול ליצוק לי פלסטיק לפי שרטוט שאני אספק לו?
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני לא מצליח להבדיל בין חיבור זכר ונקבה מה כאן הזכר ומה הנקבה? ???
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
יש לי נגד מקולקל שאני רוצה להחליף אבל אין מושג איך לקרוא אותו (אני די מתחיל), בדקתי בכמה אתרים את המשמעויות של הצבעים אבל אני לא יודע מאיזה צד להתחיל כי הצבעים קצת מחוקים ואני לא בטוח אם יש שם את הצבע שמסמל את "איכות" הנגד. מישהו יכול לקרוא את זה? (הנגד הכחול באמצע, מלמעלה למטה זה נראה כמו אדום [שחוק], אפור/כסף [שחוק], כתום [שחוק קצת], שחור) http://img684.imageshack.us/i/dsc00201qg.jpg תודה מראש, אורי
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני בונה לבד את הכבלים שאני צריך , אך אני לא מצליח לשים יד על קונקטורי TRRS (שהוא למעשה חיבור PL 3.5 אך עם 4 מגעים , או 3 טבעות .. איך שתרצו לקרוא לזה), ניסיתי את מזלי בניוטריק - אך לא מצאתי מענה הולם. אשמח לקבל המלצות נוספות. העניין הוא שאני צריך כבל 3RCA לPL הזה, אך הכבל שמוכרים היום, שנפוץ עם מצלמות וידיאו ונגנים למיניהם - לא מתאים, הסכמה שלי שונה, וגם מדובר בכבלים לא באיכות הגבוהה ביותר. רוב תודות
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני צריך לבנות מעגל שיוכל לסנן את החלק השלילי של האות כמו בתמונה למטה.
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אנחנו קובי ואורון בני 19 מראשל"צ לומדים להנדסאי אלק' לכן זה התחום החזק, החלטנו בתור ניסיון לעשות את המודינג הראשון שלנו. אם נצליח במודינג יבואו עוד. המודינג הוא בהשראת הרכב מס' 1 Mercedes-Benz SLR McLaren (תחפשו בגוגל תמונות ותבינו למה). בתחילה חשבנו לחתוך בדלת המארז כתוביות של שם הרכב+סמל+להבות כרקע אך זה בלתי אפשרי אז התפשרנו על זה: את המארז קיבלנו מחבר(פרוק): המארז קצת מעצבן בעיקר בגלל הדלת המטומטמת הזאת שיש לה שקע ובליטה בשביל ידית וחורים לא קשורים כל זה בתוך עיגול שקוע קצת... בקיצור חרא של דלת ולא המשטח האידאלי לחתוך עליו אך פתרון יגיע בהמשך(נקווה). עוד משהו שמעצבן במארז זה הגליות בחלק הקדמי שבהמשך נחשוב מה נעשה איתו.. בקיצור חוץ מהחלק האחורי העליון והתחת…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אתמול בלילה בזמן שמדדתי לעצמי חום ;D חשבתי : "למה שאני לא יחבר את המד חום למתח של המחשב עם נגד וכ'ו וכ'ו ואז אני ישים את המסך על הפאנל מקדימה עם עוד כמה כאלה (מד חום לא יקר ) ואולי אפשר יהיה לאריך את הרכיב שמודד חום ואז לשים אותו איפה שאני רוצה בתוך המארז ?!?! כמובן שמפרקים את המד חום קודם ! אם זה הגיוני תחכו למדריך שיבוא ממני עוד כמה זמן ! כל הזכויות שמורות לי - guy124 ! חחחחח
-
- 23 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מחפש מקום שאפשר לקנות בו תרמיסטור ntc 100k הבעיה היא שאני לא יודע איפה יש חנות שמוכרת אותו באזור עכו נהריה באותה נשימה גם צריך מלחם ובדיל אשמח אם תוכלו לכוון אותי
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
יש גריל בשם "websun" יש לי תמונה של זוג שלו(חיפוש בגוגל..) אני זקוק לתמונה של הגריל סרוקה באיכות יותר טובה, ובלי שינויי אור אם למישהו יש גריל כזה, אשמח אם הוא יסרוק ויעלה לפורום או ישלח לי לפרטי זה הגריל..
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני הנדסאי תוכנה בעל ידע בסיסי באלקטרוניקה וידע נרחב במכאניקה אך חסר ניסיון לחלוטין עם ארדואינו. אני מעוניין לבנות סגווי לשימושי האישי היות ומחירי הסגווי גבוהים כל כך ואני אוהב מאוד אתגרים. הידע שלי בתיכנות אמור להספיק לגמרי לצורך העניין, כנ"ל לגבי הידע בחשמל ואלקטרוניקה. יש לי בבית בית מלאכה מצוייד בכל טוב וחבר טוב עם מסגרייה מצויידת בכלי עיבוד שבבי וכל מה שצריך לצורך הבנייה. אני מתכוון לתעד ולשתף אותכם (ולהתייעץ כמובן) לאורך כל הדרך. השאלות שמטרידות אותי בשלב ראשון: 1- האם אתם מכירים פרוייקט כזה שתועד בצורה מקיפה ואוכל ללמוד ממנו? מה שמצאתי באינטרנט היה : פרוייקטים מצ'וקמקים שתועדו כהלכה אבל לא מעניינים במיוחד או פרוייקטים יפים שבקושי תועדו. 2- איזה ארדואינו…
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום קניתי מסך LCD שניי שורות אם תאורה אחורית ואני לא רוצה לקחת סיכון ולחבר כי מסך אחד כבר דפקתי אז כניתי עוד אחד מאותו הדגם המסך הוא סתנדרטי עם 16 פינים כולל 2 פנים לתאורה הפנים אצלי פשוט ממוקמים אחרת אני מבין קצת באלקטרוניקה אבל אני מעדיף לקבל הסבר ממישהו שמבין יותר ממני ואם אפשר לקבל גם סירטוט להרכבת הדאטה מהLPT למסך תודה לכול העוזרים . pixelsight מצורפת דיאגרמת פינים בפורמט zip ואני לא מצליח להפעיל את התוכנות שיש לכם באתר [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס ATI x300SE, PCI-E. יצרן לא ידוע. יש על הכרטיס 2 קבלים שכתוב עליהם: FZ59 1500 6.3V ( הם כסופים, מהסוג החדש של הקבלים, ויש עליהם תבליט של האות K) הקבלים התפוצצו. איפה אני יכול להשיג קבלים כאלה כדי להחליף? תודה
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום יש לי רכזת USB שיכולה לקבל את ה 5 וולט ממקור מתח חיצוני . יש לי שנאי שמוציא 5.4 וולט . האם אפשר להשתמש בו או שמה ה0.4 וולט ימיתו את הרכזת או שמה יותר גרוע ייגרמו נזק למכשירי ה USB ולמחשב...?? תודה לעונים אבקש רק ממי שבאמת מבין אלקרוניקה שיענה...
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי שאלה על כונן קורא כרטיסים. הקורא כרטיסים שיש פה- http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.14247 איך מחברים אותו למחשב? הבנתי שהוא אמור לשבת כמו הסידרום, אבל איזה יציאות כבלים יש לו מאחורה ולאיפה מחברים אותם בדיוק? יש לו יציאת sata/ide או יציאה הנראת כך-? ואם יש לו רק יציאה אחת-כמו היציאה שרואים בתמונה, אז לאיפה בדיוק לחבר אותה בלוח האם? אגב איך היציאה הזאת נקראת? תודה
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי יש לי במארז 5 מאווררי 120mm מתוכם 3 מכניסים אוויר ו2 מוציאים בגלל שהמאווררים קרובים מידי לכוורת האיוורור נוצר מצב שנקרא "רעש יניקה" שמציק מאוד ומפריע בהחלט. יש דרך להשקיט את המאווררים המציקים הללו? עלה בדעתי רעיון שרציתי להתיעץ אתכם עליו: לקחת ספוג מוקצף (אותו אחד שמקבלים עם המחשב הנייד) בעובי 2cm ולחתוך אותו בצורת המאוורר (לחרוץ אותו באמצע ככה שתשאר רק מסגרת) ולשים את המסגרת הזאת כ"חיץ" בין המאוורר לבין דלת המארז. האם זה יעזור בהשקטת המאוורר תוך הרחקת המאוורר מחורי האיוורור? או שיש פיתרון יצירתי אחר? היכן ניתן להשיג את הספוג הנ"ל? (בהנחה שהשיטה שווה ניסיון) [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי אפשרות כמעט נדירה לקנות שנאי מיוחד לאפקט גיטרה שלי . באריזה של האפקט עצמו רשום ככה: או שימוש בבטריה 9 וולט. השנאי שאני מעוניין לקנות: http://rashgash.co.il/product/tr-power האם הוא יתאים לפדאל? רשום שם 600MA אבל אין לי מושג מה זה אומר לגבי הפדאל .. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן יש לי קורא כרטיסים פנימי בעל חיבור ליציאת USB על לוח האם (usb header) (התמונה הראשונה), קיבלתי היום כרטיס pci to usb שיש לו כניסת USB פנימית אבל זה מצריך כבל USB A (התמונה השניה) יש למישהו מושג מה מה הpinout של תקע USB A? אני רוצה לחבר את הקורא דרך הכרטיס (למישהו יש מושג אם כבל כזה קיים למכירה?) [attachment deleted by admin]
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז קניתי ממיר חשמל מ 12 וולט ל 3, ובדקתי והשלט עובד, אבל הבעיה היא שהשלט הזה חכם מידי ובמגע ראשוני של הזרם הוא מהבהב כמה פעמים(סוג של אימות שהשלט עובד) ורק אחרי זה אפשר ללחוץ על הכפתור לצורך פתיחת השער, אם אני משאיר את הכפתור לחוץ ונותן זרם הוא מתעלם לגמרי ממנו עד שאני ילחץ שוב, אני מבין בחשמל אך לא באלקטרוניקה. חשבתי על איזשהו ריליי שיחבר לי את המעגל של הכפתור לשנייה ברגע שקיבל זרם מהפנס, אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום בין מגוון הדברים שהזמנתי מ-tayda, ניסיתי גם את ה-Socket הבא: http://www.taydaelectronics.com/connectors-sockets/30-pin-dip-sip-ic-sockets-adaptor-solder-type.html ניסיתי לראות מה יכול להכנס לתוכו, ואחרי הניסויים אני יכול להגיד ש: pin headers רגילים, לא נכנסים לתוכו. אפילו לא קצת. solid core wires בעובי רגיל(22), לא נכנסים לתוכו. אז השאלה, מה כן נכנס? תודה card
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר למארז לי מד מתח אנלוגי, השאלה איך לחבר אותו? צריך משהו מיוחד, או שפשוט לחבר את ההמולוקס את החוט של ה12V ל + של המד, ואת ה מינוס לאחת חוטי האדמה. תמונה למד אני מתכוון לחבר
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום - יש לי בצד הקידמי של המארז 2 פסים (אחד בכל צד) של נורות לד כחולות, הרגע שמתי לב שהפנסים בצד השמאלי פשוט לא עובדים, ז"א..האור פשוט כבוי, מה זה אומר? ולמה רק בצד אחד? תודה,
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום אני רוצה להוריד מתח מי 4VDC ל 2VDC עם איזה נגד אני צריך לחבר. או דרך אחרת לעשות. ניסיתי לחשב עם מחשבון ,ולא הצלחתי,לכן אם משהו שמבין יוכל לחשב לי,זה יהי מצוין.
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב אז ככה, זה הולך להיות המודינג הראשון שלי ואני צריך קצת עזרה. מה שגרם לי לרצות לעשות אותו זה הקושי לכתוב בלילה כראוי. יש לי מקלדת של מיקרוסופט,Wireless MultiMedia Keyboard, ואני רוצה להאיר את המקשים חשבתי לעשות זאת עם לדים קטנים (בצבע כחול) באופן שרק הכתב במקשים יהיה מואר (בדומה לסלולארי) ושלא יווצר מצב שכל המקלדת תהיה מוארת. אני צריך עזרה במספר דברים: 1) חלקים, אני צריך מידע על כל החלקים הנחוצים אם אפשר קישור לפירוט המוצר בחנות והסבר קצרצר עליו. 2) הדרכה, מכוון שזה הולך להיות המודינג הראשון שלי אני רוצה להיות בטוח עם תוכנית עבודה מסודרת אם אפשר הסברים/טיפים וכדומה כיצד לבצע זאת ואיך (רצוי הסבר בשלבים; ואם קיים מדריך לדבר אשמח לקרוא אותו) 3) מכוון שהמקלדת אלחוטית…
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-