אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
אהלן! חשבתי על אפשרות ליצוק רכיבים חשמליים בתוך אפוקסי. למה שאעשה דבר כזה? בעיקר בשביל נוחות וחוזק מקסימליים במינימום גודל ובלאי. כלומר זה רכיב שהולך להיות הרבה בתנועה ועייפות מתכת זה הדבר היחיד שחסר לי. הפרוייקט זה ייצור סוג של מדונה עם INEAR, בעלת כפתור PTT ומיקרופון שמוצמד לפה. השאלה שלי היא כזאת - מאיזה חומר אני עושה את התבנית, כך שאוכל להפריד אותה מהיציקה עצמה בסוף תהליך ההתייבשות? תודה. לשואלים למה דווקא בפורום מודינג- לדעתי אין פורום שיותר מתאים לזה משום שאפשר לעשות גם דברים בסגנון הזה למחשב (יציקות אפוקסי).
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן חברים, מחפש קצת עזרה לפני תחילת פרויקט קטן עם רכיב או 2 שנשרפו לי בלוח אם הישן שלי. אז כמו שרואים די בבירור בתמונה נשרפו לי שם 2 מייצבי מתח (מאוד מקווה שאלו מייצבים ואני לא עושה פאדיחות). בכל מקרה למי שלא הצליח לקרוא כתוב עליהם K3918. קודם כל האם אלו באמת מייצבים? האם יש משהו שאני אמור לדעת לפני הניסיון להחליף אותם? סוגים? נתונים מסוימים? ראיתי גם שיש 2 רגליים ואחת אמצעית שנראית חתוכה אגב, בניסיון לעשות Post עם הלוח הנ"ל יש צפצוף ארוך ובלתי פוסק שאני מניח שמעיד על בעיית חשמל. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה.
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום יש לי מולטימטר ואני מעונין למדוד כמה mA יש בסוללות נטענות. איך אני מודד את זה? הכוונה על איזה אפשרות לכוון במולטימטר כדי למדוד mA ואיך למדוד בדיוק? הנה הרב מודד בתמונה, על איזה אפשרות לשים? ועוד שאלה... ברב מודד יש שלושה כניסות של חיבורים של הקטודות(אדום ושחור), האם צריכים לחבר את הקטודה האדומה לחיבור העליון ואת השחור לאמצע? ועוד שאלה קטנטנה, איך מודדים במתח, אני יודע שבטור אבל על איזה אפשרות? תודה רבה [attachment deleted by admin]
-
- 14 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה... יש לי מארז לא משהו... אבל יש לו פוטנציאל אדיר!!! יש לו בדלתות כזה בקע כזה... אז חשבתי לחתוך אותו ולעשות חלון במקומו! להוסיף שתי מאווררי 8 ס"מ עם לדים.. עוד אחד של 8 ס"מ על בחלון... (לדים) אחד של 12 ס"מ מקדימה!!! (לא לדים) לעשות איזה סליבינג (אולי) ולמצוא תאורה יפה!!!! ניראה לי זה יצא אחלה!!! אמא שלי מעצבת והיא תעזור לי הרבה!!! הנה הציור שעשיתי... בערך מה שאני רוצה!
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
הי אני מחפש Dropout Linear Regulator G1084-33 אפשר להזמין בגרושים מסין כמובן אבל אין לי חשק לחכות לזה חודש עד שגיע (אם יגיע) איזה אופציות יש לי להשיג את זה בארץ? https://www.aliexpress.com/w/wholesale-g1084%252d33.html?initiative_id=SB_20170818054322&site=glo&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=g1084-33 קובץ ספספיקציה: G1084-XXX.pdf
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שבוע טוב, אני מתעניין ברכישה של טורבינה לצורך בניית דגם של טורבינת רוח אבל לא מוצא מקומות בארץ שמוכרים, ומחו"ל, המשלוח נורא יקר אז, אם משהו מכיר...
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני ראיתי אצל חבר פנס שמורכב מאחורי הנעל שמגיע מוכן עם 4 לדים והכנה של חוטים לחיבור . את החוטים הוא חיבר לבטרייה מרובעת של 9V. אני מעוניין לקחת את זה לכיוון יותר רציני, אני יפרט: 1. הלדים - אני מעוניין שהלדים יהיו בעוצמה גבוהה יחסית - עד כמה שניתן לפי הסעיפים הבאים. 2. עמידות - כל הקונסטרוקציה צריכה להיות עמידה , ועדיף שאפילו תהיה עמידה בפני מים. 3. בטרייה - חבר שלי השתמש ב9V מרובעת, האם יש בטרייה קטנה ניידת (אפילו נטענת ) אשר מספקת מתח מספק לטובת הלדים ואף מחזיקה זמן רב? (זמן רב הכוונה היא לשימוש רצוף של 3-4 שעות כל פעם למספר גדול של פעמים). 4. גודל - הכל צריך להיות בגודל קטן וקל יחסית. תזכרו שזה צריך להיות מורכב מאחורי נעל של רולר יש שם קצת מקום להדבקה וכו' אבל לא…
-
- 15 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
טוב היום קניתי ספריי צבע דמוי ניקל של יעקובי הספריי כל כך גרוע, אני מניח את מה שצבעתי על השולחן והכל מתמלא שריטות למזלי ניסיתי את הצבע על פלופי ישן אז אני צריך שתמליצו לי על חברה טובה שמייצרת ספריים ושיש לה ספריי דמוי ניקל, אני לא רוצה לראות שוב שריטות תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן חברה, אני מנסה לתכנן מגבר למיקרופון אלקטרט, אני דש בנושא כבר כמה ימים בחיפושים באינטרנט ואני רק מתבלבל יותר ויותר. השאלה הראשונה והעיקרית היא: כמה הגבר בכלל צריך ? ניתקלתי בלוחות מוכנים (breakout boards) עם הגבר של 100, נתקלתי במגברים מוכנים בג'וק אחד של Maxim עם הכבר מתכונן בין 40dB ל 60dB שזה בין 100 ל 1000. לפי סימולציות בLTspice ראיתי שצריך הרבה יותר הגבר מזה (בערך 3000+). קישור לדף הנתונים של המיקרופון שברשותי, איך ניתן לדעת כמה מתח הוא באמת מוציא ?
-
- 8 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אתמול בלילה בזמן שמדדתי לעצמי חום ;D חשבתי : "למה שאני לא יחבר את המד חום למתח של המחשב עם נגד וכ'ו וכ'ו ואז אני ישים את המסך על הפאנל מקדימה עם עוד כמה כאלה (מד חום לא יקר ) ואולי אפשר יהיה לאריך את הרכיב שמודד חום ואז לשים אותו איפה שאני רוצה בתוך המארז ?!?! כמובן שמפרקים את המד חום קודם ! אם זה הגיוני תחכו למדריך שיבוא ממני עוד כמה זמן ! כל הזכויות שמורות לי - guy124 ! חחחחח
-
- 23 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
יש לי אפשרות כמעט נדירה לקנות שנאי מיוחד לאפקט גיטרה שלי . באריזה של האפקט עצמו רשום ככה: או שימוש בבטריה 9 וולט. השנאי שאני מעוניין לקנות: http://rashgash.co.il/product/tr-power האם הוא יתאים לפדאל? רשום שם 600MA אבל אין לי מושג מה זה אומר לגבי הפדאל .. תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מסך Asus VM222U מחובר לנייד DELL inspiron 1225 ע"י VGA. הבעיה: כאשר אני מחבר את הנייד לחשמל באותו שקע שבו מחובר המסך (ע"י מפצל) נוצרות הפרעות בתצוגת - מעיין הבהובים אופקיים מחזוריים. יש פתרון ? תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן יש לי קורא כרטיסים פנימי בעל חיבור ליציאת USB על לוח האם (usb header) (התמונה הראשונה), קיבלתי היום כרטיס pci to usb שיש לו כניסת USB פנימית אבל זה מצריך כבל USB A (התמונה השניה) יש למישהו מושג מה מה הpinout של תקע USB A? אני רוצה לחבר את הקורא דרך הכרטיס (למישהו יש מושג אם כבל כזה קיים למכירה?) [attachment deleted by admin]
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי לד, יש לי רזיסטור שבא איתו. עכשיו: 1. האם זה חשוב לאן אני מחבר את הנגד? לפלוס או למינוס? 2. האם זה חשוב לאיזה כיוון יהיה הנגד? נגיד, הקצה שהכי קרוב לפס בצבע זהב צריך להיות מחובר ללד והצד השני למתח (+-, מה ששאלתי בשאלה מספר 1.) 3. האם אני יכול לחבר כמה לדים במקביל לדוגמא 3, ולחבר לכולם נגד אחד בתחילת המעגל? תודה =)
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב לינוקס מינימלי ביותר, אני צריך שיהיו בו: 1. משדר/מקלט (לא בטוח אם יש הבדל) בלוטות' 2. כנ"ל לWiFi. אם יש אופציה למכשיר כזה שיתמוך בסים זה בכלל מעולה אבל לא מחייב. 3. סוללה מובנית/אופציה לחיבור אחת שתספיק לכמה שעות עבודה ללא חיבור לחשמל. 4. חיבור כלשהו למסך לשם תהליך הפיתוח, עדיפות למין dock, כי אחרי הפיתוח החיבור לא יהיה בשימוש. 5. כמה שיותר קטן. וכמובן, בכמה שפחות כסף. תודה רבה מראש
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני כרגע מסיים גוב קטן שהיה לי אז נכנס לי $ לחשבון לפני קירור המים המרכז והגדול שעומד להיות אני החלטתי לעשות כמה מודים וקירור אוויר מתקדם יותר (מקמבן במחיר) יש לי מארז 6A19 אני מתכן במוד הנוכחי שיקרא בפשטות MK1 לעשות כמה דברים - להסיר את הגרילים הקדמיים והאחוריים של המארז (השאלה פה היא אם איזה כלי אני יכול לעשות את זה מהר ופשוט, לא צריך יפה זה כבר יבוא בMK2) - להכין פאנל קדמי חדש למארז (אב-טיפוס מחומר זול, בMK2 כבר יהיה פאנל אלומיניום שחור 8) ) - הכנת מתלה לHDD - השקטה של המארז עם קצת ספוג (תלוי במה אני אמצע , MK2 כבר ישתמש בספוג מקצועי ) - לשים בשימוש את ה4*40 שיש לי וכנראה להכניס אותו לתוך הפאנל הקדמי (MK2 ישתמש במסך LCD של PSONE ) מה עוד אתם ממליצים לעשות דב…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני צריך לבנות מעגל שיוכל לסנן את החלק השלילי של האות כמו בתמונה למטה.
-
- 18 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
אז קניתי ממיר חשמל מ 12 וולט ל 3, ובדקתי והשלט עובד, אבל הבעיה היא שהשלט הזה חכם מידי ובמגע ראשוני של הזרם הוא מהבהב כמה פעמים(סוג של אימות שהשלט עובד) ורק אחרי זה אפשר ללחוץ על הכפתור לצורך פתיחת השער, אם אני משאיר את הכפתור לחוץ ונותן זרם הוא מתעלם לגמרי ממנו עד שאני ילחץ שוב, אני מבין בחשמל אך לא באלקטרוניקה. חשבתי על איזשהו ריליי שיחבר לי את המעגל של הכפתור לשנייה ברגע שקיבל זרם מהפנס, אשמח לשמוע את דעתכם.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
http://www.bit-tech.net/modding/2006/06/12/biomech_case_by_wolverine/9.html לא להאמין..
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי שני רמקולים (6 אוהם כל אחד), של מערכת ישנה ששבקה חיים. ואני רוצה לחבר אותם למחשב. חיברתי אותם למחשב כפי שהם, והאיכות לא ממש, והעוצמה שווה בערך לעוצמה של אוזניות בפול ווליום כשעומדים 3 מטר מהם. השאלה שלי היא איזה מגבר אני צריך? 8 וואט יספיק? ואם מישהו יוכל לספק לי סכמה כל שהיא זה יהיה נחמד.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, לא בטוח שזה המקום הנכון אבל בודר בכז. מעוניין להרכיב PC וינטאג' מבוסס 486 Dx2 מבוסס MSDOS עם כונני דיסקטים ודיסק קשיח שמכיל את כל המשחקים שלי משנות ה 80. יש משהוא שניסה לשחזר להחיות כזה מחשב?. תודה שמוליק
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
- 3 followers
-
-
יש לי מעגל מודפס, וסימן של דיודה. לדיודה יש רגל אחת קצרה ואחת ארוכה. האם הרגל הארוכה אמורה להיות לכיוון קודקוד המשולש או הצלע? תודה. נ.ב. אם למישהו יש איזה לינק לרכיבים, סימונים באלקרוניקה ואופן החיבור - אשמח לקבל.
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ,אז לגבי הרכיב דיבור הזה ISD4004 לדוגמא אני מקליט : " אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת " אז רציתי לשאול איזו פקודה אני אמור לרשום לדוגמא כדי שהוא יתחיל להשמיע לי את זה מ "ל" או מ "צ" יש לי את קטעי התוכנית להקלטה והשמעה הינה הם: קטע תוכנית שמבצע הקלטה ברכיב הדיבור למשך 2 שניות ואז עוצר: כאשר מקליטים ברכיב הדיבור, כל שניה של הקלטה תופסת 5 שורות בזיכרון הרכיב. Message("recording"); recaddr=0xa000+starta ;// starta is the start address to record isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(50); isd_write16(0x2000); /* power up */ Delay(100); isd_write16(recaddr); …
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-