תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,064 דיונים בפורום זה
-
האם בC++ אפשר לגשת (ואם כן, איך) לטקסט בזיכרון הCOPY/PASTE של חלונות? יש לי ישום (בשפה אחרת) שמכניס את התשובות שלו לזיכרון, ואני רוצה שהתוכנה בC++ תיקח את המידע מהזיכרון ותשתמש בו לצרכים שלה. תודה, LazyBoy
-
- 2 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום, יש לי טבלה כלשהי, וברצוני למקם מתחתיה תמונה(עם התג img) כך שהיא תמתח על פני כל הטבלה. אני לא מעוניין להשתמש במאפיין backgroung של התג table, ואין ברצוני לתת את מיקום התמונה בCSS(למרות שמאפיינים אחרים בCSS יתקבלו בברכה). בעצם הבעיה הגדולה היא לשנות את הגודל של התמונה שמאחורה. אין לי בעיה לתת מיקום. כל הסיבוך הזה בשביל שאוכל לשלוח את הנ"ל באימייל. תודה רבה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי.. אני רוצה לדעת את מספר שורות הקוד שתוכנה מסויימת שכתבתי. התוכנה מן הסתם כוללת הרבה מאוד מודולים והרבה מאוד קבצים נפרדים, כך שלפתוח את כל הקובצים ולחשב את זה ידנית זה לא נחמד בכלל, ולא ממש מעשי.. אני מחפש תוכנה שתוכל לקרוא את כל הקבצים בסיפריה מסויימת (אם היא יכולה גם לבד להיכנס לתת-סיפריות, מצויין), לפתוח את כל קבצי הטקסט שבה (או כל הקבצים שאני מגדיר לה, נניח *.php), ולהציג לי מספר סופי של כלל שורות הקוד בכל הקבצים ביחד.. מישהו מכיר דרך לעשות את זה?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לשנות את תאריך היוצרות ה קובץ שרואים בוינדוס תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 672 צפיות
-
-
האם אפשר לגרום ל"מצגת" של פלאש (ז"א קובץ EXE, לא SWF) להריץ קבצים חיצוניים ולהעביר להם פרמטרים? בגרסאות ישנות, פקודת FSCOMMAND בשילוב עם EXEC נתנה את האפשרות להעביר פרמטרים לקבצים חיצוניים. (לדוגמא, תוכנת C++ שמקבלת פרמטרים בשורת ההפעלה שלה) אבל מאז שמישהו השתמש בזה בשביל להריץ את DEBUG ולהרוס קבצים האופציה של העברת פרמטרים נחסמה לחלוטין דרך הפקודות האלה. למרות כל זאת, האם מישהו מכיר דרך להעביר נתונים או פקודות לתוכנות/קבצים חיצוניים? האם יש דרך לשמור נתונים לקבצי TEXT עם ACTIONSCRIPT? אני רק רוצה לחזור ולהדגיש שאני מתכוון לישום לוקאלי ולכן פתרונות של PHP לא יעזרו. תודה, LazyBoy
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-
-
הי אני מנסה להפוך מטריצה 2000X2000 ב VBA (אקסל) אני לא יכול לעשות זאת בתוך חוברת העבודה כיוון ש אקסל מוגבל ל 256 עמודות. אני לא מצליח להפעיל את הפונקציה של דף העבודה Minverse בתוך הקוד. פתרון מבחינתי יהיה או שינוי גודל חוברת העבודה או הפעלה של הפונקציה Minvers בתוך הקוד. למישהו יש מושג? תודה מראש רן
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אני רוצה לעשות שדף כלשהוא באתר, יוחלף בדף אחר ()response.redirect אחרי זמן מסויים (5 שניות בערך). חשבתי לעשות את זה עם לולאה כלשהיא שתרוץ מלא פעמים, אבל זה דיי מכוער, ואני מעדיף דרך יותר היגיונית. ואני צריך את זה בC#, כי הפרוייקט שלי הוא בנוי על C#+asp.net.
-
- 3 תגובות
- 727 צפיות
-
-
חייב דחוף תודה.
-
- 1 תגובה
- 780 צפיות
-
-
נקלעתי למצב שאני לא יודע Typedef ומחר יש לי מבחן שחלק ממנו זה על זה. אני לא צריך לדעת את זה יותר מדי לעומק, אלא רק להבין מה זה עושה ואיך להכניס את זה לתוכנית מאוד פשוטה. תודה!
-
- 7 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
אני מנסה לעשות "שמור כדף אינטרנט" לקובץ וורד שיש לי,אבל הבעיה היא שאני מנסה לעלות את הקובץ החדש,לאתר אינטרנט,הוא מעלה לי רק את התוכן המילולי,ולא את התמונות וציורי גרפים שהוספתי,כלומר יש שם חלל,וליד יש איקס אדום. יש לציין שאת התמונות של הגרפים העברתי ממקום חיצוני וצירפתי אותו לקובץ הוורד. מה לעשות כדי לראות את התמונות והגרפים בדף אינטרנט?
-
- 3 תגובות
- 784 צפיות
-
-
נגיד היא מקבלת מערך ומחזירה מערך חדש שכל איבר בו הוא מוכפל ב-2.
-
- 10 תגובות
- 3k צפיות
-
-
זה אמנם קשור לתראד הקודם שפתחתי, אך שם העניין קצת מסובך ופה זו שאלה ספציפית. אני מנסה להציג תמונה באופן הבא (הקוד באדיבות ASK בפורום אחר): <?php header("Content-type: image/png"); // set content type to png $img=imagecreatefrompng("file.png"); // load base image $textcolor = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255); // RGB 255-255-255 color imagestring($im, 0,0, 1, $_GET['string'], $textcolor); // draw string received as parameter imagepng($im); // output result as png imagedestroy($im); // free handle ?> אין לי קובץ PNG אז ניסיתי עם קבצי JPG ו GIF והחלפתי את פונקיית imagecreate בהתאם. ומקבל: imagecolorallocate(): supplied argument is not a valid Image resour…
-
- 0 תגובות
- 639 צפיות
-
-
שלום .. רציתי לדעת איך אני מוחק איבר ברשימה מקושרת ב Java עם שמירה על הפרדת רשויות.. כאשר גיליתי שאני צריך למחוק את האיבר באובייקט הפנימי עצמו... איך אני מבפנים מודיע לרשימה ש"אני האובייקט" אמור להמחק ? :\ הרי בתור אובייקט לא אמור להיות לי מושג שאני ברשימה ... תודה מראש לעוזרים.. ואם זה לא הכי מובן אני אתן ציור...
-
- 10 תגובות
- 7k צפיות
-
-
חבר שלי ביקש ממני לייעץ לו מה ללמוד. יש לו תואר שני בהנדסת מערכות תוכנה (טכניון), והוא לא מוצא עבודה כי אין לו ממש ניסיון (ועבר זמן מאז שהוא סיים את התואר, מסיבות אישיות שלו). אני הצעתי לו Visual Basic. מה אתם חושבים? ואם כן Visual Basic - על איזה ספר הייתם ממליצים? (מדובר על ספר בעברית!) תודה
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אהלן, אני תכניתן יחסית "צעיר", באוגוסט 2005 סיימתי קורס תכנות של ממר"מ (בסמ"ח היום). לאחרונה קיבלתי בקשה מחבר של חבר של חבר לבנות איזה תכנה. אמרתי שאני אשמח והוא שקל מה הם התעריפים אז הבטחתי לבדוק את העניין ולחזור אליו. וכאן אתם נכנסים, התכניתנים היותר מנוסים. איך מתבצעת הגבייה? לפי שעה? לפי היקף הפרויקט? סכום מקדים עם אפשרות ליותר למקרה שהפרויקט יהיה יותר מסובך משחשבתי? לא לשכוח שאני עוד תכניתן די חדש וזאת פעם ראשונה שאני בונא תכנה בתשלום. בתודה מראש, גל.
-
- 2 תגובות
- 752 צפיות
-
-
ככה, עיקר הרקע שלי הוא בג'אווה lisp ו assembly אז יוצא ש c++ מתחרבש לי טיפה. נתקלתי בבעיה די בסיסית ואני מקווה שתעזרו לי לפתור אותה. אני מצרף את כל הקוד כדי שהקונטקסט יהיה ברור : octree.h #ifndef OCTREE_H #define OCTREE_H #include <iostream> #include <vector> #include <string> using namespace std; class Point { public: float _x,_y,_z; Point(const Point& p):_x(p._x),_y(p._y),_z(p._z) {;} Point(float x=0, float y=0, float z=0):_x(x),_y(y),_z(z) {;} ~Point(){;} string toString() { string str=""; str+=" x = "; str+=_x; str+=" y = "; str+=_y; str+=" z = "; str+=_z; str+="\n"; return str; } }; class Cube { public: Cube(Poi…
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום, אני צריך להעביר מערך של תאים באקסל לתוך מערך ב VB - ז"א: לדוגמא A1:A10 באקסל, לתוך מה שאני מגדיר כך במודול: Dim MyArra (1 to 10) as integer כך שהערכים יקלטו מהתאים. ואחר כך אני אמור להחזיר את המערך לתוך התאים באקסל. מישהו יודע איך לעשות זאת? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני בונה תוכנה בVB 6 ורציתי לדעת האם יש דרך לשלוח דוחות שאני בונה(הרגילים לא CRYSTAL) בEMAIL? תודה!
-
- 0 תגובות
- 540 צפיות
-
-
שלום לכולם, עד כה עזרתם לי יפה פה בפורום לפרוייקט אותו אני מרים, אשמח אם תוכלו לעזור לי גם בעניין זה. אני רוצה להחזיר תמונה מסויימת ובכל פעם בשם אחר. ז"א : אם שם התמונה היא X.gif אז פעם בשם 1.gif ועם שניה כ 2.gif. ה PHP שלי מחזיר ערכים לפי שאילתות הנשלחות אליו, כעת הייתי רוצה להצמיד לערכים אלו תמונה, הכי נוח יהיה על ידי שינוי שם התמונה לערך המבוקש. סיבת השאלה: ליתר העמקה בשאלה שלי אציין כי אני מבצע סימולציה על שרת פרוסקי squid, כאשר האובקייטים אותם אני מחזיר הם בעצם ערכים משדות ממסד נתונים mysql, כאשר ה squid אינו מבצע caching לדפים המוחזרים כאשר מופיעים בהם רק הערכים המוחזרים. לעומת זאת אם אני מחזיר תמונה אז כן מתבצע caching לה. אם התומנה תוחזר עם שם האובייקטים אותם ביקש…
-
- 16 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
נתנו לי עבודה מעצבנת בc# ובקושי לימדו אותנו משהו ואין ספר אין כלום .. אני יודע פחות או יותר אבל יש דברים שאני לא זוכר.. בקיצור אני צריך אתרים ללימוד c# תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 729 צפיות
-
-
ככה, נתחיל בזה שזה לא ממש תכנות. אבל אני לא חושב זה מתאים כל כך לפורום גרפיקה (או לכל פורום אחר). אני לומד למבחן ונתקלתי בבעיה/אי הבנה. אני ארשום את השאלה הבעיתית ואפרט. נתון משולש בעל הקוארדינטות a(2,2,1) b(1,2,1) c(2,1,1) w (להתעלם מw) שעליו מבצעיםהגדלה פי 3 וסיבוב בזווית 40 מעלות מסביב לציר 2x+3=y. רשום את מטריצות הטרנספורמציות והקוארדינטות של שניים מהקדקדים. אז בגדול זו לא ממש בעיה, אלא שצריך לבצע תחילה הזזה של המשולש לראשית הצירים, בגלל שאף פעם לא עשיתי את זה ידנית (בעבודה עם open gl ו cg קל להתעלם מהפרטים) אני לא בטוח איך בדיוק. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי, (פתרון פרמטרי או רעיון גם יתקבלו בברכה.) תודה. מטי.
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
-
-
מחפש המלצה לספר רציני, עדיפות לאנגלית, לא באינטרנט, שכולל את השפה C# .NET וגם את סביבת פיתוח Visual Studio 2005 תודה !
-
- 0 תגובות
- 888 צפיות
-
-
טוב אז מי שמכיר wzzip.exe הוא תוסף חינמי של Winzip שאפשר להריץ מ Batch File ולדחוס קבצים ל- Zip. כתבתי את הקוד הבא ואני רוצה להשתמש הקוד הזה ולשים אותו כ Shutdown Script במחשב שלי: MD d:\Backup-%date:~4,2%-%date:~7,2%-%date:~10,4% WZZIP.EXE -rp d:\Backup-%date:~4,2%-%date:~7,2%-%date:~10,4%\documents.zip "C:\Documents and Settings\Sapir\My Documents" WZZIP.EXE -rp d:\Backup-%date:~4,2%-%date:~7,2%-%date:~10,4%\Favorites.zip "C:\Documents and Settings\Sapir\Favorites" השורה הראשונה יוצרת תיקייה בשם Backup עם התאריך של היום. השורה השנייה מריצה את הקובץ Wzzip ומגבה את כל תיקיית My Documents שלי. כאשר אני מריץ את הקובץ Batch הוא מבקש ממני ללחוץ על איזהו מקש כדי להתחיל בביצ…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו מכיר סקריפט js שמכריח את ה Scrollbar לעבור לצד שמאל ? פשוט firefox לא מקבל שינויים בסקרולר דרך CSS. תודה למי שמכיר ועוזר, חרשתי על גוגל ולא מצאתי...
-
- 24 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
יש לי ספר של ++C ששם מסבירים איך להבין מספרים בינארי וכל זה. והיבאו תוכנה. המספר 65 בסוג CHAR הערך הבינארי שלו זה: 01000001 ואמרו שהערך ההקסדצמילי הוא: 41 כלומר 0100 = 4 0001 = 1 ואני לא הבנתי איך מחליטים כמה זה שווה. תודה לעוזרים ולמי שהבין. P:
-
- 5 תגובות
- 8.6k צפיות
-