תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,064 דיונים בפורום זה
-
תכנית שמבצעת הדמיה של קו ייצור כסאות הכולל 4 עמדות עבודה המתבצעות במקביל. העמדה הראשונה בונה את השלד של הכסא משלושה סוגים שונים של עץ . העמדה השניה מקבלת את השלד מהעמדה הראשונה וצובעת את השלד באחד משלושה צבעים. העמדה השלישית מקבלת את השלד הצבוע ומרכיבה עליו את המושב (יש רק סוג אחד). העמדה הרביעית מקבלת את השלד עם המושב ומרפדת את המושב באחד משני סוגי עורות. כל תהליך המייצג עמדה, מעביר הודעה עם פרטי הכסא המוזמן לתהליך המייצג את העמדה הבאה, לאחר שסיים את הפעולה. בסיום המשימה האחרונה יש לרשום האם הכסא הושלם או שחסר בו דבר. (בכל מקרה מעבירים הלאה את פרטי ההזמנה) עבור הקלט יש ליצור 'הזמנות' בעזרת ערכים אקראיים. סיום העבודה ע"י 'דגל' מוסכם. השאלה שלי: מה יש בc…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה להתחיל לכתוב תוכנה למחשב כף יד עם מע' הפעלה חלונות 2003 מובייל. אני יודע שתוכנות שכתובות בג'אווה הן די cross platform. (נכון?) האם יש הבדל בקוד בין תוכנה לחלונות XP לבין פלטפורמה ניידת? גם לא ראיתי JDE או JRE מיוחדות לפלטפורמות ניידות, תקנו אותי אם אני טועה...
-
- 1 תגובה
- 722 צפיות
-
-
שלום התחלתי ללמוד C++ (אחרי שלמדתי כבר C). אני לומד מהאתר eitan, ובקושי רשום שם על עבודה עם מערכים. איך למשל אני קורא לפונקציות operator עם מערך? (כדי להוסיף/להוריד איברים). או איך אני קורא לפונקצית בנאי/מפרק כשאני מוסיף או מוריד איברים? ובכלל לעשות כל מיני פעולות על המערך עצמו ולא על איבר ספציפי ושאלה לא קשורה- סתם כדי לדעת בערך כמה זמן לוקח ללמוד את כל C++ אחרי שיודעים כבר את C (ברמה די טובה)?
-
- 12 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
שלום, אני בשלבי תכנון מערכת לניהול חנות (הקוד יכתב בJAVA). השאלה שלי על איזה DB אתם ממליצים להשתמש?? אני רגיל לעבוד עם Access. אבל התחלתי לחקור קצת בMySql, אבל אני בטוח שיש עוד הרבה אפשרויות שאני לא מכיר. הDB אמור להחזיק נתונים של כמה שנים (רצוי כמה שיותר) שיהיה מהיר וחזק. אפשרות קלה לגבות אותו (אם יש אפשרות מובנה לעשות את זה דרך הקוד זה יהיה פנטסטי). לגבי MutiThreading רצוי שתהיה האפשרות לתמיכה בו זמנית בכמה לקוחות (אבל לא קריטי מקסימום נעשה סנכרון עם הServer). אני לא כל כך בקיא בכל הDBA. אם יש משהו שאני מפספס אני אשמח אם תעזרו לי כאן.. תודה רבה!!!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.wewish.org אשמח לקבל עזרה קצת והסבר מפורט כי ניסתי לשנות בקובץ Css ולקבוע Div חדש ולהגדיר את אותו ה Div ב Html - אך ללא הצלחה העמוד פשוט לא זז לאמצע...
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בהקשר לשאלון האמריקאי שבנושא הקודם, כעת אני בשלב שאני מקבל את התשובה, ברצוני שלחצו A, B, C, D בהתאם לתשובה, ניסיתי למצוא בעצמי את התחביר אך ללא הצלחה. מהו התחביר לפעולה הנ"ל בעזרת המטודה ReadKey? תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איפה ניתן ללמוד מקצוע זה ?האם זה תואר ראשון או סתם קורס שעושים ? יש בזה עבודה ? ועוד שאלה בקשר ל רשתות...?איזה מקצוע שווה ללמוד בתחום זה באניברסיטה או בטכניון ?נא לפרט תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כיצד אני מגביל את גודל הקובץ שמשתמש יכל לשלוח לי בעזרת Form שעושה Upload ? תודה. פתרון: מצאתי את התשובה. $file_size=$_FILES['uploadfile']['size']; ואז אני בודק מול הגודל שאני רוצה.
-
- 0 תגובות
- 525 צפיות
-
-
הי, אני מנסה את זה בתור בסיס: http://www.macromediahelp.com/flash/php_flash_contact_form/ זה עובד יפה מלבד שלוש בעיות: 1. בגלל שהפלאש שומר את הטקסט בתור מחרוזת הוא מאבד את כל הרווחים ויוצא שהדואר מתקבל כשורה ארוכה מאוד בלי שורות רווח. 2. זה לא מעביר עברית. 3. אין בדיקה של תקינות הסינטקס בשורת הכתובת. (ז"א בדיקה האם קיים הסימן @) אשמח לטיפים ועצות בנושא. תודה, LazyBoy
-
- 9 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שאני כותב משהו בSDL .. הוא מריץ לי את התוכנית בלי אף שגיאה וערה מופיע מסך שחור אבל איך בו כלום .. ואז נופיעות מלמטה הודעות כאלה : Loaded 'ntdll.dll', no matching symbolic information found. Loaded 'C:WINDOWSsystem32kernel32.dll', no matching symbolic information found. Loaded 'C:Program FilesMicrosoft Visual StudioMyProjectsSDL2DebugSDL.dll', no matching symbolic information found. Loaded 'C:WINDOWSsystem32winmm.dll', no matching symbolic information found. Loaded 'C:WINDOWSsystem32user32.dll', no matching symbolic information found. Loaded 'C:WINDOWSsystem32gdi32.dll', no matching symbolic information found. Loaded 'C:WINDOWSsystem32advapi32.dll', no matching symbolic …
-
- 2 תגובות
- 732 צפיות
-
-
צריך מדריך בעברית או קישור לאתר שמלמד oop בשפת java
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
-
-
אני כותב תוכנת לומדה בחשבון בסיגנון שאלון אמריקאי, לכן עשיתי שהתשובה לתרגיל נכנסת באופן רנדומאלי לאחד המקומות של התשובה [שארבעתם בתוך מערך] ובשאר מוגרלים מספרים רנדומלים. הבעיה נוצרה כאשר באחת מהתשובות הלא נכונות הייתה כפילות. האם יש אפשרות להגריל מספר רנדומלי בין טווח מסוים אך ש"ידלג" על מספרים מסוימים? ואם לא, מהי הדרך הכי יעילה לדאוג שלא תהיה כפילות? בנוסף אני לא בטוח שכתבתי את הקוד בצורה הכי יעילה, אם למישהו יש רעיון אני אשמח לשמוע, בתודה. RandomNumber = MyRandom.Next(4); Options[RandomNumber] = Answer; switch (RandomNumber) { case 0: Options[1] = MyRandom.Next(DifficultLevel); Options[2] = MyRandom.Next(DifficultLevel); Opti…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני צריך לבנות רשימה של סטודנטים עם הנתונים שלהם ברשימה מקושרת ולכל סטודנט תיהיה רשימה של קורסים שהוא רשום אליה והיא גם רשימה מקושרת. אני די הסתבכתי עם זה והשאלה שלי היא עם יש איזה משהו מוכן דומה לזה שאני יוכל להשתמש כדי ללמוד ממנו ועוד שאלה יותר חשובה לי אפילו, באיזה תוכנה ממולץ להשתמש בתיכנות ב-C, אני משתמש בבורלנד המסריח הזה והבנתי שיש תוכנות יותר טובות שבהם אפשר ממש לראות את הרשימות המקושרות (לא כמו בדיבאגר, שאין לי מושג לאיפה מצביע כל פוינטר). תודה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בהמשך די ישר לדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=182026.0 JS רחוק ממני שנות אור. אם מישהו יכול להסביר את זה: Activating ActiveX Controls זה יעזור לי מאוד. בנוסף ראיתי את הדרך הזו: A Simpler way to Activate ActiveX controls תודה
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
טוב אז הבעייה היא קטנה לדעתי: יש לי קובץ class מוכן כבר עם כל הפונקציות בתוכו. עכשיו אני רוצה בקובץ אחר class אחר להשתמש בקודם, כשאני מגדיר את המשתנים שהם מהסוג של הקלאס הקודם הכל עובד. אבל שאני רוצה להשתמש בפונקציות הוא רושם שהוא לא מזהה את הסימבול של השם של הפונקצייה. מישהו יכול לעזור בבקשה... 2 הקבצים באותה תקייה.
-
- 5 תגובות
- 939 צפיות
-
-
כחלק מעבודתי, אני צריך לעבוד עם DOMAINים, לא חשוב למה... בכל מקרה, הכנו איזה סקריפט שעובד על URL בצורה מסויימת כחלק מהסקריפט, המשתמש צריך לבחור אם הDOMAIN הוא מסוג DOMAIN.XXX (כמו CNN.COM למשל), או כמו DOMAIN.XX.XX (כמו HWZONE.CO.IL למשל) וגם שיידע לזהות כתובות שמתחילות בIP באופן אוטומטי. ניסינו לחשוב על דרך שהקריפט יידע לזהות לבד את הצורה שהDOMAIN רשום בתוך הURL, אבל לא הצלחנו לחשוב על שיטה. אפשר לעשות את זה ע"י רשימה עם TLDS נפוצים, אבל זה די מפגר, כי יש המון המון TLDS וזה יהיה מאוד מסורבל. אני יודע שתוכנות כמו SMART WHOIS וVISUAL TRACE יודעות לעשות את זה מצויין, אבל אין לנו מושג איך. אם למישהו יש רעיון מוצלח איך לעשות זה (ואם אפשר בPERL) אז זה יהיה נהדר. דרך אגב, לי ב…
-
- 26 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום רב, אני מנסה לעשות מטריצה שכל ערך יכיל רשומה. הגדרתי את המטריצה כך: typedef struct { char type[255]; char teacher[255]; int room; } lesson; typedef lesson lessons[days][hours]; לאחר מכן ניסיתי לכתוב אל כל תא בעזרת: for(i=0; i<days; i++) for(j=0; j<hours; j++) scanf("%s %s %d", &lessons[i][j].type, &lessons[i][j].teacher, &lessons[i][j].room); אך הקומפיילר מודיע על שגיאה. מה הבעיה? תודה רבה לעוזרים, ערן.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי תרגיל ... אין לי מוסג איך בודקים אם נקודה נמצאת מחוץ למשולש או בתוך המשולש...
-
- 2 תגובות
- 9.9k צפיות
-
-
שלום. ברצוני לכתוב תוכנית פשוטה שמטרתה לשלוח את כתובת ה IP אצלי בבית לכתובת מייל בכל פעם שמחשב עושה ריסט. יש לי ידע בשפת C++ ב JAVASCRIPT וקצת ASP ... אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי...
-
- 24 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעוניין להתחיל ללמוד VB,אין לי נסיון עבר באף שפת תיכנות. הייתי שמח אם מישהו מכיר אתר בעברית (למרות שגם באנגלית זה בסדר) שמלמד את השפה. הסתכלתי בסטיקי ולא מצאתי קישור ללימוד VB. תודה מראש! נועם
-
- 2 תגובות
- 914 צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות,אשמח לתשובה 1. כיצד משנים אייקון לתוכנת קונסול במקום החלון הלבן 2. האם אפשר לבחור צבע טקסט? אלו בינתיים השאלות,תודה ;D
-
- 1 תגובה
- 537 צפיות
-
-
כתבתי קטע קוד שמגריל 5 מספרים אקראיים. הבעייה היא שבכל פעם הוא מגריל את אותם מספרים. static void RandomNumbers() { Random rnd = new Random(); int i; for (i = 1; i <= 5; i++) { Console.Write("{0} ",(rnd.Next(1,49))); } Console.WriteLine(); } איזו פקודה אני צריך להוסיף כדי לסדר את זה?
-
- 9 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
הצהרתי על פונקציות חברות ע"מ להשתמש באופרטורים >> ו<< לקלוט מחרוזות: friend ostream& operator<<(ostream &os, String&); friend istream& operator>>(istream &is, String&); וממשתי: ostream & operator<<(ostream&os, String&s) { os<<s; return os; } istream & operator>>(istream&is, String&s) { is>>s; return is; } ואני מקבלת כל מיני הערות מוזרות לדוגמא: 'ostream' : 'friend' not permitted on data declarations 'ostream' : missing storage-class or type specifiers 'ostream' : unable to resolve function overload מה הבעיה?????
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה הפקודה שה-JFrame יפתח אוטומטית ב-FullScreen?? חיפשתי בכל הסביבת פיתוח ולא מצאתי.. אני משתמש בNetBeans 5.5.. אני בטוח שיש פקודה כזאת.. תודה לעוזרים.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-