תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,064 דיונים בפורום זה
-
שלום לכם... יש לי בעיה קטנה עם c++. יצרתי שתי מחלקות, candidate ו badCandidate. כאשר האחרונה יורשת מהראשונה. וכאשר אני מנסה לאתחל את badCandidate בצורה הבאה: Candidate = badCandidate(somevalues) ואני מנסה להדפיס את ערך type (סטרינג שמוגדר לשם הקלאס) מודפס לי תו ריק (כלומר כלום). מצורף הקוד של שתי המחלקות: public: Candidate(); Candidate(short,string,string,int); Candidate(const Candidate&); virtual ~Candidate(); virtual string getType(); short getId(); string type; string getFName(); string getLName(); int getPVote(); friend void operator<<(ostream& os, Candidate& Candid); bool operator<(Candidate); bool operator==(Candidate); friend…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתחיל ללמוד עכשיו cobol. וקראתי מדריכים בנוגע לשפה אבל אני עדיין לא הבנתי איך אני מריץ תוכניות COBOL על גבי הוינדוז. מה היא הסביבת העבודה המומלצת לעבודה עם COBOL? אם אפשר אז תצרפו גם לינק לאתר של התוכנה. תודה
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
לא ידעתי איך בדיוק לנסח.. אני רוצה נגיד בתיבת טקסט או סתם LABEL יהיה על מילה/מספר לא משנה קו נגיד אני רוצה שיהיה על מספר 2 קו, ככה: 2 תודה
-
- 2 תגובות
- 718 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי שאלה... כשאני עושה דף כלשהו ורושם שם בעברית ולא עושה Br ים אז הטקסט ממשיך להיות בשורה אחת ארוכה...... איך אני עושה שאני ארשום טקסט והוא יכנס לי למקום מסויים ושלא יהיה שורה ארוכה אלא בתחום הריבוע שאני עושה, כמו פה בתגובה הזאת, כל פעם שאני מגיע לסוף השורה הוא יורד אוטומטית שורה, איך אני עושה את זה בכתבות באתר? תודה לעונים! זה דבר אחד.. אני רוצה להעתיק כתבה למשל מ YNET... אבל שאני מעתיק אותה אז זה לא מעתיק טוב.. יורד שורות בלי קשר, והכל מתבלגן.. כיצד ניתן להעתיק כתבות מהאינטרנט או סתם ממסמך מבלי שהכל יתבלגן לי , להעתיק אותם לתוך TABLE בגודל מסויים ושהם ירדו לפי הצורך בלי פקודה שלי. תודה רבה רבה לעונים.
-
- 17 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
^^ התוכנה היא ejs : www.um.es/fem/Ejs ואני לומד אותה בחמד"ע בת"א אני צריך להגיש ליום חמישי הדגמה של איזשהו חוק פיזיקלי שמודגם בתוכנה הזאת..
-
- 2 תגובות
- 875 צפיות
-
-
if request.form("a")=a1 then application("mone1")=application("mone1")+1 end if if request.form("a")=b1 then application("mone2")=application("mone2")+1 end if if request.form("a")=c1 then application("mone3")=application("mone3")+1 end if if request.form("a")=d1 then application("mone4")=application("mone4")+1 end if response.write(application("mone1")) response.write("</br>") response.write(application("mone2")) response.write("</br>") response.write(application("mone3")) response.write("</br>") response.write(application("mone4")) %> <% אני מנסה לבנות סקר בASP בלי database עם הפונקציה application שתיהיה מונה כזה ויראה לי כמה הצבעות היו אני…
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
עליי ליצור משחק של הטלת קוביית כאשר יש להכניס מספר שחקנים ולחשב להם את תוצאות הקוביות ל10 סיבובים כאשר בכל סיבוב יש להציג את התוצאות של הקוביית ולחשב אותם שלא יעברו סכום מסוים בגוף העבודה יש לי את שלושה רנדומים שמחשבים תוצות לאחר שקיבלתי תוצאות עליי לשמור אותם ולהציגם במערכים צריך עזרה כיצד ליצור מערכים + תוצאות
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
חלון גרפי שיתאר פעולת שעון. בניתי מחלקה ליצצוג שעון שעובד בלי הפסקה (מייצג שניות ודקות) איך אני גורמת לשעון להראות על המסך???? יש לי FRAME עם PANEL עליו מה הלאה??
-
- 12 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, הורדתי תוכנה כקובץ מקור, ואני מעוניין להשים לה מסך פתיחה, כמו בתוכנת האימיול. שכשאני יפתח את התוכנה הוא קודם כל יראה לי את הריבוע של התמונה ולאחר מכן יכנס לתוכנה. אודה לכל העונים על השאלה.
-
- 6 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שימושי
-
- 3 תגובות
- 756 צפיות
-
-
צריכה לבנות מחלקה למימוש DOS. אני קולטת מהמשתמש מחרוזת שהמילה הראשונה היא פקודה שצריך לבצע ואח"כ שם התיקיה שצריך להוסיף/ למחוק/לעבור אליה/להדפיס. יש לי שתי פונקציות הדפסה= האחת מקבלת את שם התיקיה שצריך לעבור אליה ולהדפיס, והשניה בלי פרמטרים. איך אני יודעת לאיזו פונקציה לקרוא??? <איך אני בודקת שאחרי הפקודה DIR יש לי NULL>
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
מותקן אצלי php 5 - שרת אפצ'י על לינוקס אובונטו אדג'י. יש בעיה עם קידוד mysql - בכל פעם שאני מנסה לראות עברית אני נאלץ לקודד מחדש בדפדפן ל windows-1255 הקידוד על השרת אצלי הוא utf-8 ובדפדפן מראה ג'יבריש. רק לציין כי על שרת האינטרנט אין לי את הבעיה הזאת. מישהו יודע אולי איך לפתור אותה? תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כשאני מנסה להעמיס את האופרטור ">>" לפי הדוגמאות שמצאתי, אני מקבל שגיאת קומפילציה ולא ברור לי למה. error C2804: binary 'operator <<' has too many parameters הגדרת האופרטור ב-CLASS ostream& operator<<(ostream &output, const Transport &PrintTransport); האופרטור ostream& Transport:: operator<<(ostream &output, const Transport &PrintTransport) { output << PrintTransport.Name; return output; } יש למישהו רעיון?
-
- 8 תגובות
- 995 צפיות
-
-
טוב אז קודם כל זה לא עוד אחד מהת'רדים של "תמליצו לי על שפה ללמוד". הרצתי חיפוש פעמים ורוב ולמדתי הרבה אך לא קיבלתי תשובה על מוחלטת על השאלה שלי. המצב הוא כזה: יש לי איזשהו נסיון קטן מאוד בתחום התכנות ואיזשהו ידע בסיסי בכמה שפות אך בעיקר ב-VB6 (אם את מה שיש במדריכים של DR-VB.CO.IL אתם מגדירים כבסיס אז אני יודע קצת יותר מזה). אבל העניין הוא שאני מחפש שפה מעט חזקה, חדשה, רצינית ומפותחת יותר מאשר VB6. לכן חשבתי התלבטתי בין VB.NET לבין C#. החלטתי לבסוף ללכת על VB.NET (תקנו אותי אם חושבים אחרת) מאחר ואחרי הכל מדובר בקומפיילר זהה שמתרגם את הדברים בצורה דומה מאוד, כך ששתי השפות מסוגלות פחות או יותר לאותו הדבר, וההבדל העיקרי הוא דווקא בצורת הכתיבה, הניסוח וכד'. לכן מכיוון שיש לי …
-
- 13 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה בפרוייקט סיום שלי שהוא שרת של צ'אטים וקליינט. הבעיה היא שכאשר מתחבר משתמש אז הוא מתווסף לרשימה הוויזואלית כמה פעמים במקום פעם אחת. כמובן שאי אפשר לעזור ככה על עיוור ואין פה איך להוסיף את כל התוכנה לכן מי שמוכן לעזור שישלח לי הודעה פרטית ואני אשלח לו את הפרוייקט. תודה מראש מקווה שאנשים יעזרו
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין במדריך ללמידת שפת תכנות ומדריך לבניית תוכנות, למתחילים - ואני מעדיף בעיברית. מתודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 728 צפיות
-
-
שלום לכולם אני לומד כרגע c++ ועובד עם Visual Studio 2005. השאלה שלי היא מה הדרך המומלצת והנפוצה לבניית ממשק משתמש ב windows? אני יודע שיש את MFC שממה שקראתי קצת מורכבת ומבולגנת (תקנו אותי אם אני טועה), קראתי על WTL של ms , עבודה ישירה עם win api ו toolkit-ים למיניהם כדוגמת wxWindows ו gtk. אני מגיע מרקע של c# ו windows forms, שם ב VS יש designer נוח. גם עבור MFC למשל יש משהו דומה? כי אני לא רוצה לבלות שעות בכתיבה ידנית של כל דבר. בc# יש דרך אחת והיא ה windows forms ולכן אני מרגיש קצת מבולבל ואבוד כאן. מהי הדרך הנפוצה שבה משתמשות תוכנות בחלונות? אני מעדיף להשקיע זמן בלמידה של משהו שישמש אותי בעתיד ובעבודה עם עוד אנשים. תודה
-
- 0 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם.. אני מתקשה בשאלה של פלינדרום. כתוב תוכנית הקולטת מספר שלם וחיובי ובודקת: א. אם המספר פלינדרום התוכנית תסיים בהודעה מתאימה ב.אם המספר לא פלינדרום התוכנית תנסה לייצר ממנו פלינדרום. זאת השאלה כמו שאתם רואים לעיל. קצת קשה לי אני לא הכי זוכר את הפלינדרום הזה ואיך מבצעים את התוכנית. תודה רבה רבה לכול מי שיעזורררררר ;D
-
- 3 תגובות
- 20.4k צפיות
-
-
...יש קומפיילרים חינמיים של בורלנד?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני לומד JAVA דרך התוכנה ECLIPSE.. יצרתי כפתור BUTTON: Button b1=new Button("123"); ואחרי זה עשיתי כמובן add(b1) כדי להוסיף את הכפתור.. אבל ניסיתי לחפש ולא מצאתי שום שיטה שבה אני אומר אם הכפתור הזה נלחץ תעשה ככה וככה.. מה אני צריך לרשום כדי שכפתור B1 יגיב ללחיצה עליו? תודה..
-
- 1 תגובה
- 839 צפיות
-
-
שלום תוכניתנים יקרים! יש לי בעיה בשימוש ב-WebService ב-C# (הסביבה היא Visual Studio 2005). ה-WebService רץ על שרת IIS נפרד. בפרויקט של ה-WebService על השרת, בקובץ Reference.cs שמכיל את כל ה-Referenceים ל-Classים שה-WebService מייחצן, כל ה-Data Members בכל ה-Classים מוגדרים כ-public. לעומת זאת, בפרויקט על מחשב אחר שבו יש Web Reference ל-WebService הזה, בקובץ Reference.cs אותם Members הפכו משום מה ל-private ונוספו properties שהם public לאותם ה-members. איך אפשר לבטל את השינוי, כך ש-Web Reference לא ייחצן לי את ה-Data Members באמצעות properties אלא ישאיר אותם כ-public ויתן לי גישה ישירה אליהם? האם ההגדרה הזאת היא בפרויקט שמכיל את ה-WebReference או בפרויקט של ה-WebService עצ…
-
- 5 תגובות
- 886 צפיות
-
-
הנה לכם אתגרון קטן: נתונים שני מספרים A,B אתם צריכים למצוא את הגדול מביניהם מבלי שימוש בפונקציות שלכם כלומר כאלה שאתם כתבתם ובלי IF גלויים רק פעולות חשבון פשוטות כמו חיבור, חיסור, כפל, חילוק , חזקה, ערך מוחלט, סוגריים וכו.
-
- 7 תגובות
- 996 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לשנות ב Boot.ini את אחד ה Switch (כדי שה- DEP יהיה מבוטל). אני יודע איזה טקסט צריך למחוק ואיזה טקסט צריך להכניס. אפשר לעשות את זה ב Batch File?
-
- 1 תגובה
- 794 צפיות
-