עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by Galos,

שלום לכולם, אני מתכנת בC++ והייתי מעונין להעביר את התוכנית שכתבתי, שעובדת כרגע בקונסול, לתוכנית בגרסה וויזואלית לווינדוס, אבל מעולם לא עבדתי עם ייצוג וויזואלי שהוא לא במצב טקסט. להלן הדרישות של התוכנית: *אציין שהקומפיילר המעודף עלי כרגע הוא codegear (יש לי גם VS2008 אבל פחות מעודף). 1. נדרשים שלושה כפתורים : 2 שמייצגים מצבים שונים בתוכנית ואחד ליציאה. לאחר שבוחרים מצב שני כפתורי בחירת המצבים צריכים להכנס למצב "רדום", כלומר שלא ניתן יהיה ללחוץ עליהם. 2. בתוכנית שלי אני משתמש במערך ,מבחינה ויזואלית הייתי מעונין ליצור רשת של ריבועים שכל תא במערך ייצג אחד מהם, וכאשר יש שינוי בתא מסוים במערך גם התא המתאים ברשת ישתנה לתמונה שתוגדר מראש. להמחשה אפשר לחשוב למשל על משחק איקס…

• 3 תגובות
    • 956 צפיות
  2. שלום לכולם, אני צריך עזרה במשהו שאני לא מצליח למצוא כיצד לעשות אותו. אני צריך לשלוף רשימה של תיקיות וקבצים שנמצאים בשרת FTP מסוים שיש לי את הפרטים של השרת. כיצד אני יכול לעשות את זה ב PHP ? את רשימת הקבצים לא הסתבכתי כי יש פונקציה כזאת, ftp_nlist . אני לא מצליח להשיג פונקציה שתיתן לי גם את רשימת התיקיות שיש ב FTP. כיצד אני יכול לעשות זאת? שימו לב זה אמור להיות רשימת תיקיות בשרת FTP ואני אמור לשלוף את זה באמצעות התחברות לשרת ה FTP באמצעות פרטי ההתחברות. אודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by SweeT_EviL,

כאשר אני מצבע foreach (SomeObject x in SomeCollection) { somecode } x מקבל הפניה לאובייקט או מוקצה לו מקום חדש. קיצר מה קורה: x=SomeCollection.item או x=new SomeObject(SomeCollection.item) תודה.

• 1 תגובה
    • 633 צפיות
  4. Started by omerha,

היי, אני לא בטוח שזה המקום הנכון, אבל אשמח אם מישהו יכול לעזור לי, אני צריך לייצא כמה טבלאות שנמצאות על שרת SQL על DB אחד מתוך איזה 10 DB תודה

• 4 תגובות
    • 6.5k צפיות
  5. Started by totah,

שלום אני בונה אתר ב Sharepoint designer 2007. אני בשלבי סיום, כל שאני צריך הוא להדביק סרטון כלשהוא בדף הראשי. את הסרטון אני יכול לאחסן בכל ביוטיוב או אתר דומה. השאלה מהיא הפקודה שתתן לו להופיע מתחת ללחצנים המקשרים לדפים אחרים באתר (לאחר שהוא כבר מאוחסן על שרת). תודה.

6. Started by לעצמי,

התכנית ממש ארוכה לכן לא אביא אותה כאן, אבל זה הסיפור בקצרה: אני צריכה לקבל מהמשתמש או string או אנטר. אם קיבלתי string - אני צריכה לשנות את הערך של משתנה מסויים למה שקיבלתי. אם אנטר - להשאיר ככה. אני משתמשת בcin. איך אני בודקת את הקלט? אגב, אותה שאלה לגבי int במקום string. תודה רבה ממש לכל מי שיעזור להושיע אותי

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by ofcourse,

היי אני מעוניין לבנות אתר חדש שירכז סיפורים שגולשים יעלו ע"י אימייל או טופס. אני אהיה מעוניין שתהיה אפרות לבלוגים אישיים ורשת חברתית בא הגולשים וכותבי הסיפורים יוכלו לדבר בינהם. חשבתי לבנות את האתר עם ג'ומלה או עם BUDDYPRESS. אציתי לדעת מה מבינהם הוא מומלץ ועדיף לאתר מהסוג הזה ? או אם יש משהו שהוא יותר טוב. תודה

• 0 תגובות
    • 544 צפיות
  8. אני עובד בASP.NET. אז ככה אני רוצה ליצור כמה פקד בלולאה ובשביל זה אני צריך ID שונה בכל אחד, אז עשיתי איזה משהו והוא לא עובד... אני יכול להוריד את השדה ID והוא יצור כבר לבד ID משלו, אבל זה לא פותר לי את הבעיה כי אני כן צריך שדות אחרים.. ולקוד: <asp:GridView ID="GridView<% = i.ToString() %>" runat="server" AllowPaging="False" AutoGenerateColumns="False" DataSourceID="<% = (dtList.Rows[nNumOfRow][1].ToString() + i.ToString()) %>" PageSize="5"> <Columns> <asp:BoundField DataField="Title" HeaderText="sTitle" SortExpression="sTitle" /> <asp:BoundField DataField="Date" HeaderText="dDate" SortExpression="dDate" /> …

• 6 תגובות
    • 975 צפיות
  9. אהלן, אני צריך למיין doubly-linked list with iterator בצורה רקורסיבית בלי שימוש בספריות המובנות בשפה. יש לי קוד עובד של מיון מערך ואני מנסה להמיר אותו לעבוד על הרשימה אבל אני לא מצליח. /** * This method sorts the array by using merge sort * @param a array to be sorted */ public static void mergeSort(int[] a) { if (a.length <= 1) return; int[] first = new int[a.length / 2]; int[] second = new int[a.length - first.length]; System.arraycopy(a, 0, first, 0, first. length); System.arraycopy(a, first.length, second, 0, second.length); mergeSort(first); mergeSort(second); merge(a, first, second); } /** * Merges two sorted arrays into on…

• 1 תגובה
    • 4.4k צפיות
  10. Started by yosda-boy,

שלום רב, אני לומד c. ואני רוצה לתרגל את החומר, אשמח אם מישהו יכול להביא לי כמה תרגילים ברמה בינונית ב-.c אשמח לקבל כמה שיותר.

• 1 תגובה
    • 842 צפיות
  11. Started by trxman,

אהלן יש פה בעייה מאוד מוזרה..אולי אני פשוט לא מבין איך עובד ה repaint,זה נראה כאילו יש לו רצונות משלו.. הבעייה היא כזאת: יש לוח משחק, השחקן מבצע מהלך, ואז מגיע תפקידו של הrepaint לעדכן את התמונה, ואחריה יש מת'ודה לביצוע מהלך של מחשב שלוקח לה זמן להתבצע...ואז שוב יש repaint כדיי לעדכן את הלוח..וחוזר חלילה. -- הבעייה היא שהוא קודם מבצע את הפונקציה לביצוע מהלך של מחשב, לפני הרענון תמונה, למרות שלמראית עין אין זה הגיוני, ואז נוצר מצב שהתמונה קופאת להרבה זמן וזה מציק ולא נעים לעין, כי לפתע רואים 2 שינויים בבת אחת. יכול להיות איכשהו שזה קשור לthread-ים? או שסתם עולות לי בראש כל מיני קונספירציות על הrepaint הזה.. תודה רבה

• 1 תגובה
    • 574 צפיות
  12. מישהו יכול אולי לתת לי כיוון של איך אני יכול להתחבר לPORT מסויים במחשב מרוחק ליראות רק עם הוא פתוח ולצאת? וכמו שציינתי לא דרך TELNET כי הפורט הזה נותן STREAMING דרכו...

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by orninyo,

הפונקציה הבאה אמורה לזהות את הזחלן של גוגל למה היא לא עובדת? function is_googlebot() { if (eregi("Googlebot",$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])){ $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $name = gethostbyaddr($ip); $host = gethostbyname($name); if(eregi("Googlebot",$name)){ if ($host == $ip) return true; else return false; } else return false; } else return false; } תודה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by AyaBel,

שלום לכולם.. אני צריכה עזרה. אם יש לי תמונה ואני רוצה להוסיף עליה טקסט. איך אני עושה את זה? אם אני לא טועה מדובר פה על מיפוי תמונה - Image Maps תודה לעוזרים .

• 6 תגובות
    • 689 צפיות
  15. כמה שאני שונא את INTERNET EXPLORER.... יש לי בעיה עם הINPUTS שבתוך הטבלה , האקספלורר נותן לכל אינפוט PADDING של כמה שורות טובות , וגם מעביר את הפס גלילה לשמאל, מה שמחריב את כל הטבלה.. לעומת זאת בפיירפוקס הכל עובד כמו שצריך: http://aspspider.info/NuclearEnergy/test/ והCSS http://aspspider.info/NuclearEnergy/test/styleglobal.css אשמח מאוד לעזרה .. תודה אגב אני מניח שהבעיה נגרמת רק בIE6 או 7 אבל אני לא בטוח כי יש לי IE8 BETA וזה עובד דיי בסדר (חוץ מהפס גלילה המכוער שמופיע בצד שמאל במקום ימין)

• 0 תגובות
    • 592 צפיות
  16. Started by ElemenTal,

התרגיל הראשון פה - http://www.kadman.net/bagrut/899205/t205_03.pdf זה מה שעשיתי public static List<Integer> amountOfIndicates (List<Integer> lst) { List<Integer> newList = new List<Integer>(); Node<Integer> temp = lst.getFirst(); Node<Integer> next = temp.getNext(); Node<Integer> pos = null; int sum = 0; while (next.getNext() != null) { sum = 0; sum = temp.getInfo(); while (next.getInfo() > temp.getInfo()) { sum += next.getInfo(); temp = next; next = next.getNext(); } pos = newList.insert(pos, sum); temp = next; next = next.getNext(); } return newList; } אני לא יודע א…

• 0 תגובות
    • 699 צפיות
  17. ניסיתי את NOTEPAD++ מישהו מכיר סביבת עבודה יותר נוחה ?

18. הצגתי תמונה בwindows form ואני רוצה שכל כמה שניות התמונה תשתנה לתמונה אחרת, כלומר, כל כמה שניות התמונה תשתנה לתמונה השניה וחזרה לראשונה. מישהו יודע איך עושים את זה ?

• 17 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. Started by y_a_n_i_k,

אני לא מצליח לפתור כמה תרגילים ולא יודע איך לגשת לשאלות, ולא ממש מבין את הנוסח, אני אשמח לעזרה מי שיוכל [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Lumber Jack,

אז ככה, אני צריך להגיש פרוייקט ביחידה של התכנות בסביבת אינטרנט. השפות הם ASP JS HTML וכו'. אני צריך להגיש את הפרוייקט כשבועיים וחצי מהיום. הבעיה - אני לא יודע כלום , חוץ מHTML אני פשוט לא יודע מה עושים. הבנתי שאני צריך קודם כל איזה תוכנה כדי להתחיל (שרתי IIS?), איך אפשר לעשות את זה בלי דיסק של ווינדוס? ובכלל, יש לי איזה סיכוי להגיש את הפרוייקט הזה בזמן? אם כן, איך?

• 6 תגובות
    • 795 צפיות
  21. Started by orninyo,

שלום יצרתי קובץ Htaccess וריק. מהן השורות שעלי להכניס על מנת שבכל פעם שבשורת הכתובת לא מופיעות המחרוזות xxx zzz ו yyy הכתובת תקוצר עד לפני סיומת הקובץ (שיכולה להיות php או htm) לדוגמא: www.xyz.co.il/name.php?blabla=222 תהפוך ל www.xyz.co.il/name ומהן השורות שעלי להכניס על מנת שמתי שמופיע בכתובת המחרוזת ccc יופיע במקום www.xyz.co.il/name.php?type=ddd יופיע www.xyz.co.il/ddd תודה לכל עוזרים.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by ניר.,

מישהו יודע כיצד ניתן לשנות את גודל הגופן ב-Eclipse שכך לדוגמא שהקוד יהיה בגודל 10 והתיעוד בגודל 12 ?

• 1 תגובה
    • 7.8k צפיות
  23. Started by lompy,

עד עכשיו עבדתי עם DB אחרים וזה פעם ריאשונה שאני עובד עם MYSQL ואני עדין בשלבי למידה שלו. אני משתשמש ב MYSQL 5.1.33 עם מנוע INNODB גירסה 1 שמובנת ב DB. אז מהר מאד הבנתי שמשום מה ברירת המחדל שלו הוא AUTO COMMIT וצריך להשתמש ב SET AUTOCOMMIT = 0 בכדי לכתוב טרנזקציות. אחרי שהבנתי את זה רציתי לעשות שימוש ב SELECT FOR UPDATE בכדי לנעול שורה בטרנזקציה אחת כדי שהיא לא תפגע בטרנזקציה אחרת שרצה במקביל. דוגמא: טרנזקציה 1: SET AUTOCOMMIT = 0 SELECT * FROM X WERE Y=Z FOR UPDATE (בשלב הזה הרשומה צריכה להיות נעולה) טרנזקציה 2: SET AUTOCOMMIT = 0 SELECT * FROM X WERE Y=Z למרות שהשורה אמורה להיות נעולה אני מקבל תוצאה. הנעילה עבדה רק כאשר הוספתי 'FOR UPDATE' גם לשאילתא של הטרנזקציה השניה …

• 0 תגובות
    • 863 צפיות
  24. Started by ניר.,

הוספתי את התוכנה AmaterasUML בתיקיית ה - PLUGINS של תוכנת ה - ECLIPSE (גירסה 3.1) לאחר שהוספתי את התוכנה פתחתי את סביבת העבודה וניסיתי לפתוח דרכה את התוכנה באופן הבא : FILE -> NEW ->OTHER שם הייתה אמורה להיות התוכנה ודרכה הייתי אמור ליצור תרשים UML של התוכנית שלי ב-JAVA אך היא לא מופיע שם כאילו לא התקנתי אותה למרות שכן התקנתי אותה והיא כן מופיע כאשר אני נכנס ישירות לתיקיית ה-PLUGINS של סביבית העבודה.. מישהו יודע מה הבעיה וכיצד אני פותר אותה ?

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  25. Started by Alex89,

איך אני יוצר JTABLE עם כותרות לעמודות ושורה אחת של מידע (בלי מידע)?

• 0 תגובות
    • 786 צפיות

דיונים חדשים בפורומים