תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
השרת שלנו (בחלק מההתקנות), לוקח יותר ויותר CPU עם הזמן. בסופו של דבר הוא מגיע לניצול של 100% CPU וגורם לכל המערכת לעבוד לאט מאוד. כתוב ב-CPP. אחרי ניתוח של קבצי לוג בגודל 15GB (ומציאת המון שום דבר), החלטתי לנסות profiler שיראה לי מה החלק שעובד קשה כ"כ. אני ממש לא מכיר profilers ל-linux, המלצות?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא מבין בכלל בתיעוד לצערי, ואני נצרך לזה יותר ויותר. אני מחפש כלי פשוט, או אם אין, אז הוראות לכתיבת מסמך שמציג את המחלקות שאני כותב. הנקודה היא שלפעמים אין לי עדיין מחלקות, אלא במידה ויש לי או למישהו אחר רעיון, אני רוצה לרשום אותו בצורה מסודרת: איזה אובייקטים אני משתמש, מה המאפיינים שלהם, התכונות, הקשרים ביניהם וכו'. בגלל שהרבה פעמים לאנשים יש איזה רעיון, והם בטוחים שזהו זה, רק נשאר לכתוב את התוכנה, והם שוכחים שהמימוש מעלה נקודות שלא שמת לב אליהם. אני מובן? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה האופציה הכי טובה? הדברים שחשובים לי: 1. IDE נוח 2. דגש על קלות שימוש תיעוד וקוד לדוגמה 3. שפות שאני יודע: C# (בצורה טוב), c++(ככה ככה) #rudy, JAVA F תודה
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן, אני מתחיל לללמוד java ורציתי לדעת איזה כלי פיתוח אני צריך להתקין על המחשב על מנת לתכנת ואילו תוכנה אני צריך על מנת להריץ את הקוד? תודה רבה,
-
- 1 תגובה
- 720 צפיות
-
-
טוב דבר ראשון זה המקום הכי קרוב ללהיות הגיוני לפרסם בו לכן אם במידה וטעיתי אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקום הנכון טוב בקצרה, דבר ראשון כתבתי זאת הגדרה די רחבה שאולי בעני אנשים מנוסים בתחום תשמע כשקר אבל באופן עקרוני ישבתי על העסק הזה לא מעט זמן וכתבתי תוכנת טלאים שמורכבת ברובה מ VBS קצת רקע על מה באמת מדובר אני מניח שרובכם פה מכירים את התוכנה Speccy ובכן ביקשתי מאדון נחמד באחד הפורומים ב רשת להוריד את Speccy ולהביא לי צילום מסך מהחלון הראשי שלה, מסתבר שזאת משימה שהייתה ממש גדולה עליו והוא כשל בה שלוש פעמים אז חשבתי לעצמי ועלה לי רעיון לנסות לכתוב קובץ אוטומציה שיעשה את העבודה הקשה בשבילו (מורכב מ Bat ,VBS , Speccy גירסא ניידת, IrFanView וגירסאת קוד פתוח של imguruploader…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים, אני רוצה לערוך DLL מסויים (לא להוסיף פקודות אלא רק לשנות קבועים שהוגדרו כדי להגן על תוכנה מהיתקעות כשהיא מורצת על מחשבים חלשים משלי) אני יודע את שם הפונקציה שאני רוצה לערוך ב- DLL, אבל לצערי אני לא מוצא אותה. למען האמת - אין לי מושג איך לחפש. ניסיתי סוגי חיפושים שונים בעזרת OllyDbg אבל לצערי לא הצלחתי למצוא את הפונקציה הספציפית שאני מחפש יש עצות? תוכנה יותר מתאימה לצרכיי אולי? תודה ויום טוב
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אשמח לדעת אם יש פה מתכנתים ב-.NET שיכולים לספר על הכלים שהם עובדים איתם לבדיקת זיכרון וזליגות זיכרון בתוכניות שלהם (בעבודה או בפרטי). אצלנו עובדים בעיקר עם .NET Memory profiler, אבל היא איטית (לתוכנית שלנו) ורציתי לדעת אם יש עוד אופציות טובות.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין ללמוד DBA ורציתי לדעת מה הכלים אותם אני צריך כדי שאני אוכל לדעת קצת בסיס לפני תחילת הקורס. מידע כגון: על איזה מע' הפעלה עובד ORACLE? האם זו תוכנה חינמית? מה לגבי תכנות PL/SQL, האם זה מתאים גם לSQL SERVER? וכל מידע שתוכלו לתת לי כדי להתחיל להבין... אני לא מחפש כרגע מידע תיאורתי לתכנת אלא מה להתקין כדי שאני אהיה מוכן לקרוא חומר תיאורטי
-
- 8 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
האם ישנם היבטים אחרים שצריך לקחת בחשבון כשבוחרים לאחסן בMEGA? זה HTTPS, ולכאורה 50 ג'יגה חינם עבור כל דוא"ל זה מעל הראש (לא באמת מבין איך זה משתלם להם).
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חבר שלי אמר לי שאפשר הרבה פשוט לעשות טבלאות חדשות זה באמת ככה? או שלכל בלוג או פורום אני צריך מסד נתונים משלו?
-
- 1 תגובה
- 653 צפיות
-
-
1. אני מנסה לפתוח קובץ in=open(redirect, O_CREAT | O_SYNC | O_RDWR,O_RDWR | S_IRWXU); אבל משום מה IN נשאר NULL. דבר שני איך אני פותח את STDIN לאחר שסגרתי אותו? משום מה פתיחת /dev/stdin לא הולך..
-
- 4 תגובות
- 626 צפיות
-
-
אני לומד את השפה C# באופן עצמאי במשך כמה שבועות כבר. החלטתי לעשות פרויקט קטן ב-WFA. הפרויקט הוא ליצור תוכנה לחישוב משכורת שמחולקת לשניים: עובד רגיל ואחמ"ש (אחראי משמרת). שניהם מקבלים שכר שונה ועובדים שעות עבודה שונות. הבעיה שלי היא כזו: יש לי COMBOBOX שבו יש אפשרות לבחור או "תעריף רגיל" או "תעריף אחמ"ש. הגדרתי כך שברגע שהמשתמש יבחר אפשרות "אחמ"ש" הלייבלים ישתנו בהתאם לשעות העבודה של "אחמ"ש". אך אני רוצה גם שברגע שהמשתמש בוחר ב-"אחמ"ש" יחלו עליו משתנים אחרים התקפים רק לגבי "אחמ"ש". כמו כן, אני רוצה לעשות כך, שבמידה והמשתמש ישכח להכניס ערך/ילדג על ערך, והתוכנה תקפיץ חלון עם הודעה שיבדוק את השדות שלו. הנה הקוד עד עכשיו: http://pastebin.com/V7736gBU אם משהו לא מובן בקוד אני …
-
- 5 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מתנסה קצת עם RMI אבל נתקלתי במספר קשיים כבר בשלבים הראשונים. יש לי שרת שרץ על הלפטופ שלי, ויש Client שרץ על המחשב הנייח. הבעיה היא שמשום מה הם לא מצליחים לדבר ביניהם. האקספשן שאני מקבל בצד של הלקוח נראה כך: http://pastebin.com/34mHBwdx הקוד של הקליינט עצמו נראה כך: http://pastebin.com/fdurg7zr והקוד של השרת נראה כך: http://pastebin.com/ZK4HsRdE כמובן ששני המחשבים נמצאים באותה רשת, ו-telnet בין הקליינט לשרת על פורט 1099 עובד. את השרת אני מריץ עם הארגומנטים הבאים: -Djava.rmi.server.codebase=file:C:\Users\Dan\Documents\NetBeansProjects\Server1\build\classes\ -Djava.security.policy=C:\Users\Dan\Documents\NetBeansProjects\wideopen.policy כאשר הקובץ נראה כך: …
-
- 0 תגובות
- 848 צפיות
-
-
להפתעתי היו לי מספר מועט של בעיות והנה הם: 1. אני לא מצליח לגשת לפונקציה של מחלקה ככה: Deck.newDeck(stock); המחלקה: #include "Card.h" #include <list> #include <algorithm> using namespace std; class Deck{ private: static list<Card> deck; static int integration; public: static const int NUM_OF_CARDS=60; Deck(); ~Deck(); static void newDeck(list<Card> &d); }; קוד הפונקציה: void Deck::newDeck(list<Card> &d){ d=deck; } 2. מאותה מחלקה אני מנסה לאתחל את המשתנה בקובץ CPP ככה Deck::integration=0; לא נותן, הוא רוצה שאני יכתוב INT בהתחלה, אבל אז אני מגדיר משתנה חדש לא? 3. מאותה מחלקה, המימוש של הדיסטרקטור: Deck::~Deck(){ ~list(…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. למרות שיכולות הקוד שלי נמוכות, בניתי אתר (יותר נכון, רכשתי ערכת-נושא, שיפצתי, שיפצרתי, וכן הלאה). את האתר כרגע אפשר לראות בכתובת womanaday.com הוא יעלה בחודש הקרוב לכתובת ראשית חדשה. כמה נהוג לגבות על בניית אתר? מכיוון שאני לא עוסק בתחום באופן מקצועי, אני ממש חסר מושג. האתר מקבל 9,000 ביקורים בחודש, אם זה רלוונטי. תודה, ושנה טובה!
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם וערב טוב, למרות שהידע שלי עדיין נמוך עלתה לי לראש שאלה כזו: נניח ואני פותח עסק של בניית אתרים,כמה אני אמור לגבות על אתר? לפי מה קובעים את המחיר? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני מתכנת בתחילת דרכי, ונתקלתי בארבעת המושגים שלמעלה הרבה מאוד. לא כל כך הבנתי מה הם אומרים ומה כל אחד עושה...האם מישהו יכול להסביר לי ? ניסיתי באתר של oracle ובעוד מקומות אבל זה באנגלית וההגדרה לא הייתה לי כל כך ברורה .. אשמח לעזרה
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כבר לפני 3 ימים העלתי דף אחר לגמרי ממה שהיה, ובחיפוש בגוגל אני רואה שרשומים הדברים הישנים.. כמה זמן בערך עד שיתעדכן ולמה זה ככה איטי? תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
מה זאת השפה הזאת בעיקרון וכמה טוב/חשוב יהיה לקחת קורס של זה באוניברסיטה?
-
- 2 תגובות
- 817 צפיות
-
-
אהלן. אני סטודנט להנדסה ובמקביל עובד במשרת סטודנט בתחום ה-IT. לאורך השנים צברתי נסיון עבודה מול מספר רב של מחשבים שעובדים בתחום דומיין. התחלתי לפני מספר שנים לפתח תוכנות שיקלו לי על העבודה, ולעט לעט הרכבתי תוכנה שיודעת לעשות את הדברים הבאים: 1. תמונה כוללת על משרדים/כיתות אם: המחשבים אונליין או מכובים. 2. הפעלת WOL. 3. כיבוי (מיידי או עם הודעות) הוספתי לתכנה כמה אופציות הבאות: 4. סריקה של כמות מסוימת של מחשבים ואיסוף מידע הבא: א. מי מחובר (איזה משתמש באמצעות איזה דומיין) ב. איזה תוכנות ועדכונים מותקנים במחשב X או בXYZ ג. מפרט מלא של מחשב (זיכרון, מעבד, דיסק קשיח, חברה וכו) ד. והפיצ'ר הכי מגניב מבין כולם (לדעתי): כתיבת פקודת דוס של שורה אחת, ואז יישום של אותה הפקודה על X מ…
-
- 13 תגובות
- 6k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני לפני רכישה של מחשב נייד חדש עם מעבד i5 בעל 2 ליבות וHT, רוצה מחשב טוב לתכנות כללי. מתלבט אם לחכות לAMD ZEN שיציעו ליבות פיזיות רבות. האם עבודת תכנות דורשת ליבות מרובות או שעדיף להסתפק בפחות ליבות כשכל ליבה בפני עצמה חזקה יותר? תודה
-
- 9 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
thanks for any help היה אתר מוכן, מישהו בנה ושילמו לו 1500 שקל. מה שעישתי זה לקחת את אותו האתר ולשכתב אותו שיהיה בעברית, לא משהו מסובך, רק HTML, קצת פוטושופ בסיסי, וזהו. תאכלס מה שהיה צריך לעשות זה לשנות את הכתיב מימין לשמאל, לשנות כפתורים מימין לשמאל, לכתוב מחדש את כל ה BODY והטקסט עצמו, להוסיף תמונות במקומות הנכונים, וזהו..... פאטנר שלי לאתר מהודו אמר לי שלוקחים 10-15$ לשעה על בסיס 40 מילים לדקה, אמר לי ש50$ זה נשמע הוגן, ביקשתי 250, אמרו לי בפורום אחר 600-800 שקל. יש פה מישהו מנוסה שיכול לעיין באתר, לראות ולהעריך בכמה בערך לקחת על זה? יש לציין זה פרוייקט ראשון שלי , HTML בסיסי. http://wewish.org/girudox2x2/heb.html אני לא זוכר כמה שעות עבדתי אבל סיימתי תוך יום, …
-
- 1 תגובה
- 790 צפיות
-
-
שלום! ראשית רציתי לשאול בקשר למוסג Platform, מה זה? ומה ההבדל בינו לבין IDE? שנית רציתי לדעת מהו ה- IDE הכי טוב שיש ומדריך טוב למתחילים ב- Java עדיף בעברית אבל גם אנגלית מתאים! תודה רבה לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 825 צפיות
-
-
חבירם יש כמה דברים שלא הבנתי {מן הסתם כנראה חשובים?} בזמן שקראתי את הספר של תכנות סי 1} מהו קבוע שלם הקסא דצימלי? ומה זה בכלל הקסא דצימלי? 2}מהו קבוע שלם אוקטואלי? ומה זה בכלל אוקטואלי? 3}מה זה דצימלי? 4}מהו ייצוג אקספוננציאלי 5}תווים אלפא נומריים? מה זה האלפא נומריים? 6} לא כל כך הבנתי את ascii &ebdcic 7} אריטמטי הכוונה מתמטי? 8}אופרטורים בינארים, מספרים בינאריים, מה זה בינארי באופן כללי? 9}אופרנדים מה זה? 10}אופרטור אונרי מה זה? 11}מפעילים לוגיים? 12}פעולות הזזה >> << במה הן עוזרות בדיוק? מצטער אם השאלות קצת דפוקות נ"ב אני רואה שהרבה שואלים על סוגי שפות תכנות אז אולי כדי לכתוב מדריך על שפות תכנות כמו c,c++,delphi,pascal וכד' ושבו יהיה כתוב מה בדיוק עוש…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמה צריך לשלם למיקרוסופט כדי לפתח תוכנה ע"ב חבילות הפיתוח ? האם מספיק לקנות את הVISUAL STUDIO שלהם, או שעליי גם לשלם עבור כל COMPONENT שלהם ? אני מחפש על זה מידע אך ללא הואיל...
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-