עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by eido300,

כידוע לשפות תיכנות יש המון פונקציות (שיטות) שתפקידן להקל על המתכנת, שבמקום שיצטרך לכתוב קטעי קוד שלמים ע"מ לעשות פעולות מסוימות, הוא יצטרך רק לקרוא לשיטה הנכונה ולהפטר מכל העבודה הקשה. הבעיה היא שיש המון שיטות שלא מכירים ו/או שלא יודעים איך להשתמש בהן, כתוצאה מכך מבזבזים המון זמן על לחשוב איך לעשות פעולה מסויימת ואם היא אפשרית בכלל בזמן שכל מה שצריך זה לכתוב שורה אחת, שלא לדבר על קטעי הקוד הארוכים והמסרובלים שאפשר למנוע על ידי שמכירים את הפונקציות הנכונות. בקיצור הכרת הפונקציות יכולה למנוע הרבה כאב ראש. לכן חשבתי על רעיון, ואני אשמח אם תשתפו פעולה. יצירת מעין תיעוד של הפונקציות יכולה לפתור את הבעיה, כמו שיש תיעוד של msdn אפשר ליצור מעין תיעוד (לא מדריך) על הפונקציות בעבר…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by ac1240,

אני רוצה ליצור תיקייה בVB.NET לפי מה שהמשתמש הקליד ב TEXTBOX לדוגמא המשתמש הקליד abc בTEXTBOX אז תיוצר תיקייה בשם abc

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  3. Started by lharpaz,

שלום, חיפשתי ברשת ולא מצאתי שום מקום שמסביר בצורה נורמלית איך אני בונה קובץ תמונה בתוכנית ג'אוה. (כרגע מה שאני עושה זה ליצור קובץ html שמכיל טבלה ואני משתמש בכל תא בטבלה בתור פיקסל. טריק די מכוער, אני יודע, אבל זה הכי טוב שאני יודע לעשות כרגע. הבעיה היא שזה לא מספיק טוב כי נוצר לי קובץ בגודל 2 מגה שאני לא יכול לשים במצגות וכו') בקיצור, אני מחפש דרך ליצור תמונה דרך תוכנית java, שאני אוכל לקבוע בה את הצבע של כל פיקסל (סה"כ 440*170 = 74800 פיקסלים). בבקשה תסבירו לי איך לעשות את זה או שתפנו אותי לאיזה מדריך נורמלי. ועוד משהו, בטח צריך איזה package או איזה class של מישהו או משהו כזה, אז אני צריך שזה יהיה עם רשיון חופשי ולא משהו גנוב (כי אני צריך את זה לצרכים אקדמיים). תודה מרא…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by benyben,

שלום. אני בונה אתר. אשמח אם תעלו רעיון חילופי לתמונה הבאה - שהיא שקופה (ז"א - הרקע שלה). כדי שאחליף אותה בתמונה שבה כתוב משהו אחר (את שמו של בעל האתר - כך הוא מבקש). הנה:

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  5. Started by ניר.,

אני מעוניין להוסיף תפריט לפרויקט שלי באקסס כך שבהתחלה הוא יהיה ריק לאחר היצירה שלו אני אוכל להוסיף / להסיר לו לחצנים לפי הצורך.. מישהו יודע איך עושים את זה ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. Started by 1900GT,

שלום, אני צריך ליצור קובץ BAT שיפתח קובץ EXE ואחרי 30 שניות יסגור אותו . מה צריך לכתוב בשביל זה?

• 2 תגובות
    • 744 צפיות
  7. יצרתי קובץ exe מסוים ובו אני משתמש בתמונות שעל המחשב שלי. ואם אני שולח את הרובץ לחבר זה לא יפעל לו כי אין לו את התמונות. איזה פתרון אסתטי יש לנו בנושא?? תודה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by falukky,

יש לי את השאלה הבאה: נתונות 3 מחלקות B, A ו- C כאשר מחלקה B יורשת מהמחלקה A והמחלקה C יורשת מהמחלקה B. כמו כן נתון שלמחלקה A מוגדרת התכונה x . כל המחלקות נמצאות באותו פרויקט. האם יש גישה מתוך הקוד של המחלקה C לתכונה x של המחלקה ?A סמנו מה נכון מהמשפטים הבאים: א. מתוך המחלקה C אין גישה לתכונות של המחלקה A אפילו אם הם מוגדרות כ- protected מכיוון שמדובר בשתי רמות של ירושה ב. יש גישה רק בתנאי שהתכונה x במחלקה A מוגדרת כ- protected או default ג. יש גישה לתכונה x של המחלקה A ע"י הפקודה super.super._x ד. יש גישה בכל מקרה מכיוון שהמחלקה C יורשת בעקיפין מהמחלקה A בעיקרון התשובה הנכונה היא ב' אבל רשום יש גישה רק בתנאי שהתכונה x במחלקה A מוגדרת כ- protected או default אבל אין איזכור…

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  9. Started by Gilladriel,

יש לי בעיה בתכנית שאני יושב עליה יותר מדי זמן, מקווה שתאירו את עיניי. לא אלאה אתכם בפרטי התכנית, כך שאנסה להתנסח בצורה מופשטת. בתכנית ישנם (בין היתר) 3 קלאסים: A, B, C. B יורש מA, ו-C יורש מB. אציין שקיימים נתונים שונים בA, B, וC, כך שהקלאסים היורשים רק מרחיבים את הקלאסים מהם הם יורשים (ירושה קלאסית). במהלך התכנית אני כותב את השורה הבאה: A item = new C השורה הנ"ל מקבלת גם ארגומנטים שמקבל הקונסטרקטור של C. טיפוס זמן הריצה של item הינו C, וזמן קומפילציה - A. הכל מתקמפל ורץ תקין. בזמן ריצה, כשאני מנסה לבדוק את הנתונים בitem, בעזרת intellisense של הVS, הוא מוצג כאילו הוא מסוג A , ולא C. כלומר, האובייקט item שאמור להכיל נתונים של אובייקט מסוג C, מכיל רק את הנתונים של האובייקט …

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. שלום, אני מראש מודה למי שינסה לעזור לי בבעיה הלא קלה ולא קצרה הזו, אני שובר עליה את הראש כבר קרוב ליומיים ללא הפסקה- אני מנסה ליצור ירושה מרובה בצורה כזו: אני מדבר על מה שסימנתי בכחול - על VideoPodcast כמו שמתואר ב UML לעיל, הוא צריך לרשת משני מקומות- מ- Podcast (שבעצמו יורש מ AudioMediaItem שיורש מ MediaItem) ומ- VideoMediaItem (שיורש גם הוא, מ MediaItem) בפועל כנראה מתרחש משהו ממש גרוע, כי אני מקבל שגיאה ב runtime שאומרת משהו לא ברור לגבי invalid null pointer השגיאה מתרחשת רק אם אני מנסה ליצור אובייקט מהמחלקה VideoPodcast, כלומר הבעיה בוודאות קשורה לירושה המרובה. (אם אני יוצר אובייקטים אחרים, שירשו רק מאחת מהמחלקות הנ"ל, כמו למשל Movie או Song, הם נוצרים ו…

• 13 תגובות
    • 3.5k צפיות
  11. Started by Aviv C,

אני בונה כרגע מערכת פורומים ונתקלתי בבעיה של ירידות שורה ב- HTML. את תוכן התגובה אני שומר באמצעות שדה טקסט (textarea ב- HTML) במסד נתונים בעזרת ASP. כשאני רוצה להציג את תוכן התגובה בתוך שדה טקסט ירידות השורה כן נראות (אני משתמש בזה לעריכה של תגובה). כשאני רוצה להציג את תוכן התגובה בתוך תא בטבלה (להצגה רגילה של הנושא) ירידות השורה לא נראות. איך אני פותר את הבעיה?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. שלום יש כאן בחור שיודע טיפ טופ את שפת התיכנות ++C

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  13. אני מחפש קוד, אולי META או לא יודע מאיזה סוג, שפשוט שהאתר עולה, התמונות לא יצטרכו להיטען מחדש, מכיוון שכל התמונות שעולות באתר הן כבדות, בקיצור צריך שהאתר בעצם ישמור את התמונות ב-CACHE של המחשב. תודה מראש.

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  14. כותרת.. תודה

• 6 תגובות
    • 996 צפיות
  15. יש אפשרות להכניס את לוח השנה של גוגל לתוך אתר אינטרנט? גם כן, שאנשים יוכלו להוסיף אירועים אבל רק באישור שלי הם יופיעו. ^ אם אין יש מערכת דומה שיוכלה לעשות זאת?

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. הבנתי שבדרייבר למסך אין הרבה מידע, רזולוציות וקצב רענון, שם של המסך וכו... יש אפשרות לכתוב לבד דרייבר כזה? תודה.

• 4 תגובות
    • 741 צפיות
  17. כמו שניתן בalexa דרך האתר...יש אפשרות דם דרך האתר של קומסקור ? אם כן אשמח לקבל לינק. תודה.

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  18. Started by barash,

איך אני עושה שהטקסט יהיא בצד ימין. ואיך שאתר יכתוב בעברית תודה[/[size=10pt

• 9 תגובות
    • 711 צפיות
  19. Started by sherlock1212,

הכוונה היא לעשות מחדש את הקוד שרשמתי במקרה שאני רושם משהו מסוים למשל. אם זה לא ברור תגידו אני אנסה להסביר טוב יותר

• 2 תגובות
    • 628 צפיות
  20. מה שקורה שלא מגבים ... בטח אין כזה דבר אה ? בגלל זכויות יוצרים, גניבת קוד מקור וכ'ו......

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אני מתלבט איזו גרסה להתקין במחשב. בעיקרון עד עכשיו תכנתתי בvisual studio 2010. אם אני מתקין 2012 אצטרך לעדכן את הקוד של הפרויקטים שלי? אני מתכנת לרוב בvb

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Zeev86,

היי. אני מחפש עסק טוב ואמין שיקח על עצמו בניית אתר בטווח של 6000 עד 10000 שקל. מכיוון שזה פורום פיתוח אתרי אינטרנט, הייתי מעוניין להתיעץ אם מה שאני מחפש זה ריאלי או שהסכומים גדולים יותר בארץ. מה שאני צריך: עיצוב לאתר תיירות עם מערכת הזנת טיולים חדשים שיופיעו בטבלה בודדת, עם מנוע חיפוש ופילטרים פשוט (חיפוש מדינה וכו). לא משהו מורכב. אבל דורש תפריט אדמיניסטרציה של הזנת טיולים ועריכתם, וכמובן גיבוי לקובץ של המידע. האתר לא כולל חנות כלשהי, ההזמנה תישלח לאימייל (רצון הבנאדם שמעוניין באתר). כמובן הייתי רוצה גם איזשהי אבטחה ללוח הניהול והתאמת האתר לסמארטפונים. אשמח בבקשה לתגובות שיבהירו לי אם הציפיות שלי עומדות בטווח המחיר שציינתי, ועל איזה עסקים אתם ממליצים פה בארץ (בהתחלה התכ…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  23. Started by oba3k,

מצאתי עד עכשיו רק מדריכים לRAILS 1. זה מאד מתסכל שהמדריך לא עובד כי הפונרציה היא DEPRECATED. יש איזשהו מדריך שנכתב לRAILS 2?

• 3 תגובות
    • 720 צפיות
  24. Started by Dror Arasheven,

אני צריך משהו שיבדוק 3 קבצים שעשיתי לצורך פרוייקט גמר . איפה טעויות וכו' אני די חדש בתוכנה הזאת ואני צריך עין חיצונית בשביל להשתפר בזה .... test 2.rar

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. אני בונה תוכנה בC# עכשיו אני רוצה לעשות קובץ התקנה לתוכנה (כדי להגדיר כמה דברים בפתיחה ראשונית של התוכנה ) שאלתי איך עושים זאת.... שאלה שניה... בתוכנה שלי אני משתמש בפתיחת קובץ exe באמצעות הפקודה System.Diagnostics.Process.Start עכשיו אחרי שפתחתי את קובץ הEXE אני רוצה שהתוכנה תעשי באופן אוטו' כמה פעולות לדוגמא פתחתי את הEXE שיש לו שתי עמודות וכפתור SEND עכשיו באופן אוטו' אני רוצה שיקליד שמה בעמודה הראשונה "אבאבא" בשניה "סבבה" ואז SEND איך עושים זאת??

דיונים חדשים בפורומים