עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by kobikal,

שלום לכולם , אני מנסה למדוד כמה זמן לוקח לסט פקודות שאני מבצע , אני צריך למדוד ברמת ה milisec או microsec אני רוצה להשתמש בשעון של ה PC יש למישהו איזה שהיא דוגמא איך לבצע את זה ?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by or ziv,

אני יודע שיש אפשרות בחלון דוס לגלות מה הם האי פיים של כל מי שהמחשב שלי "מדבר" איתו באותו הרגע אשמח לדעת מה הקוד דחוף ביותר תעזרו לי זה חשוב תודה

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  3. Started by arkins,

אני בונה אתרים קטנים בגודל 1 מגה כל אתר אני צריך מקום אחסון + דומיין co.il לכל אתר כזה שגם תומך php מכירים שרת מומלץ לאחסון במחיר נמוך?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by weinman,

דרושה הנוסחא לחישוב תאריך חדש ע"פ הנוסחה הבאה תאריך + מס' ימים = תאריך חדש. ע"פ העזרה באקסל הבנתי שהדבר אפשרי אך לא מוסבר כיצד מבצעים את הדבר. חישוב שני דורש לדעת כמה ימים עברו מקביעת תאריך בסיס. כלומר כמה ימים עברו בפועל מתאריך מסויים שנקבע כהתחלה ועד ליום הנוכחי בו צופים בגליון החישובים. דרך אגב תאריך הבסיס הנ"ל הוא התאריך החדש המבוקש בנוסחה הראשונה. תודה מראש

• 3 תגובות
    • 8.9k צפיות
  5. שלום, אני מעוניין לעשות כזה דבר: לקבל קובץ וידיאו שגולש יעלה לאתר מסויים, לדוגמא קובץ .avi או .mpg וכד', ולהמיר אותו ל swf רציתי לדעת איך אפשר לעשות זאת באמצעות סקריפט מסויים או משהו כזה אשמח לקבל פרטים אולי יש חברות שנותנות שירות זה או סקריפטים שאפשר לרכוש בתודה, לירן, המשך לילה נפלא

• 3 תגובות
    • 727 צפיות
  6. בניתי קובץ של מסד נתונים (.mdf) בעזרת Visual C# Express 2005. אל הקובץ הזה אני רוצה להתחבר בעזרת SQLConnection. הבעיה היא שב- ConnenctionString אני חייב לרשום את הכתובת המלאה של הקובץ, ואני לא יכול לרשום כתובת יחסית (כלומר אני חייב לרשום C:\Document and Settings וכו'). מישהו יודע על איזושהי דרך לתת כתובת יחסית ככה שזה יפעל על כל מחשב, ואני לא אצטרך לשנות את המיקום כל פעם? הוספתי גם את תרשים קבצי הפרוייקט שלי, מי שצריך. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by pssheba,

שלום, מישהו מכיר אתר ממנו ניתן ללמוד או להוריד מדריך\ספר פרמייר פרו? תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by SweeT_EviL,

כשאני אני מחזיר ערך כלשהו בפונקציה ב VB הפונקציה מפסיקה? אני ידגים נגיד רשמתי משהו כזה Private Function lala(a As Integer, size As Integer) As Integer lala = size For a To size a=a+a lala = a End Function הפונקציה תחזיר רק את SIZE ואז תצא? או שתמשיך לעשות גם תלולאה ובסוף תחזיר את A? (אין להתיחס לקוד ברצינות זוהי סתם הדגמא)

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  9. כשאני מקבלת למשל ב2 תיבות טקסט 2 מספרים...והם כרגע בתור מחרוזות ...ואני רוצה להשוות ביניהם ולהחזיר בהודעה אם המספר הראשון (השמאלי) גדול אז לכתוב גדול ואם שווה אז שווה או קטן... אני יודעת שזה לא משהו קשה אבל קצת הסתבכתי עם הקטע של להפוך את המחרוזת לתו ולקוד אסקי כדי להשוות בין המספרים... יש מצב מישהו עוזר לי בזה? בעיקרון אני רוצה לעשות משהו שיגביל את המשתמש להכניס רק מספרים בין 0 ל9 כולל ושיוכל ללחוץ על כפתור הBACKSPACE ... וכאשר הוא ילחץ על אותיות או כפתורים אחרים זה פשוט לא יעשה כלום ולא יראה שהוא לוחץ על משהו בכלל... יש מצב לעזרה בזה? יש לי ידע תכנותי בג'אווה פשוט רק התחלנו ללמוד ויזואל בייסיק וקצת הסתבכתי עם האסקי תודה לעוזרים מראש

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Aviv C,

יש לי SQL Server 2005 Express Ediion. בשביל לבנות את הטבלאות של ה- DB אני משתמש ב- SQL Server Management Studio Express. יש לי בעיה קטנה. אני רוצה לבנות טבלה שהמפתח הראשי שלה הוא מסוג text, וזה לא נותן לי את האפשרות להגדיר עמודה מסוג כזה כמפתח ראשי. ב- Access, לעומת זאת, אפשר לעשות את זה. למה ב- SQL Server זה לא נותן לי?

• 3 תגובות
    • 874 צפיות
  11. Started by yosda-boy,

שלום רב, אני לומד כבר הרבה זמן ,html ואני חושב שהגיע הזמן לעבור לעוד שפה בסגנון (Php,sql,css). יש לי שתי שאלות: -איזה שפה עדיף שאני אלמד קודם?. -אשמח לקבל מדריך לשפה המומלצת. בתודה מראש YOSDA BOY.

• 3 תגובות
    • 783 צפיות
  12. Started by oded15,

רציתי לדעת עם איזה שפה כדאי לי להתחיל לתכנת ואם אפשר לצרף גם קישורים בבקשה

• 3 תגובות
    • 954 צפיות
  13. Started by MasterDK,

שלום לכולם. אני מנסה לממש עץ AVL ואני נתקע קצת באיזון. כרגע אני מתמקד רק על הוספה של איברים. נכון לעכשיו אחרי הוספה של איבר אני עובר על העץ מהאיבר שהוספתי עד השורש ומעדכון את ה balance factor שלו. אם ה balance factor מגיע ל 0 אני מסיים את העידכון. כאשר ה balance factor מגיע ל+2 וא -2 אני מבצע את אחד מארבעת הסיבובים (נכון לעכשיו ממושים רק סיבובים RR ו LL, אבל אני לא רואה בעיה לממש גם RL ו LR). הבעיה שלי זה עידכון ה balance factor אחרי שאיזנתי את העץ. נניח הוספתי איבר מסויים, אני מתחיל לסרוק לאחור ומעדכן את האיזון של כל איברי והופ! מגיע לאיזון של +2, קורה לפונקציה המתאימה שמקבלת את האיבר שהאיזון שלו הוא +2 ואזנת את התת עץ הזה. הכל טוב ויפה אבל איך אני קובע איזון מחדש של כל …

• 3 תגובות
    • 4.1k צפיות
  14. שלום, אני עובד עכשיו על פרוייקט שמצריך עבודה על מספר רב של קבצים גדולים בו זמנית. מה שקורה זה שאני כותב רכיבים שמקבל כל הזמן חתיכות קטנות של קבצים ומרכיב מהם קובץ גדול (לכל חתיכה יש מזהה לאיזה קובץ היא שייכת) עד שאני מקבל הודעה של סיום קובץ ואז אני שולח הלאה את הקובץ השלם. החתיכות הן מאוד מאוד קטנות, באיזור ה500 בייט והקבצים הסופיים יכולים להיות די גדולים (בין כמה קילובייט לעשרות מגות). מצד אחד אני לא רוצה להחזיק את כל הקבצים בזיכרון כי הוא ייגמר לי די מהר (אני עובד על Win2K Advanced Server עם 2 ג'יגה זיכרון לתהליך). אבל מצד שני אני לא רוצה לכתוב כל חתיכה לדיסק בגלל שאז אני אטחן IO בטירוף. מה שעשיתי זה מימשתי באפר עבור כל קובץ שמחזיק byte[] של החתיכות הקטנות עד שהוא מגיע …

• 3 תגובות
    • 755 צפיות
  15. Started by ה*לה,

אני בונה חלון עם תפריט. איך מוסיפים אייקון לתפריט? איך אני יודעת את הכתובת של התמונה שאני רוצה להוסיף ? איך אני יודעת את הכתובת של התמונה השמורה על המחשב שאני רוצה להוסיף ?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. אני רוצה לדעת מה באמת השוני שביניהם ועם מה הכי כדיי להתחיל ... ובמי משניהם אני ימצא את השפה ++C ?

17. Started by shaithebest,

שלום לכולם איזה תוכניתן אחד שלומד איתי נתן לי את ויזואל סטודיו portable עם ממשק נחמד מאוד אבל נתקלתי בבעיות רק בממשק, לפני קטע הקוד אני רוצה ליצור סביבה של סלוט מאשין עם שלוש קוביות מסוג lable שני קוביות command שאחת אומרת spin והשנייה end ותמונה מסוג image משהו פשוט מאוד אם randomize שמתי שאני לוחץ על spin הוא יגריל לי שלושה מספרים במידה ויש את המספר 7 אז תקפוץ התמונה ואם אין 7 אז התמונה לא תהיה כלל כאן נתקעתי......שאני לוחץ על image וקובע לו מה אני רוצה שתהיה גודל התמונה ואחר כך אני הולך ל-picture שיחפש לי תמונה שיש במחשב ואת זה הוא לא רוצה להעלות לי כן, שאני לוחץ על הקוביה הקטנה עם השלוש נקודות הוא כאילו רוצה לעלות, קופץ לשניה ונעלם וזה תוקע אותי מלכתוב את התוכ…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by MadGhost,

ניסיתי לקשר בין לימודי התכנות ב-C לאלגברה לינארית , ותהיתי אם יצא למשהו לראות (או לעשות) תכנית שמקבלת מהמשתמש את סדר המטריצה(כלומר nXm ), ואת המטריצה עצמה ( כלומר שהמשתמש יכניס שורות ועמודות לפי הצורך ), ואז אם ניתן - תבצע התכנית דרוג למטריצה קנונית. התחלתי קצת להתעסק עם זה, אבל גיליתי שזה קצת יותר מסובך ממה שחשבתי(בעיקר בגלל הפעולות האלמנטריות שיש לבצע והסדר שלהן) ופשוט אין לי זמן לזה כרגע... מאחר ואני לא בדיוק אשף ב-C (עדיין!...), הייתי שמח לראות תכנית כזאת. יש מצב שמישהו נתקל באיזה משהו כזה?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום לכולם מי שיוכל לעזור לי להבין את זה אני אשמח מאוד בתרגיל אני צריך לכתוב פונקצייה שבודקת אם מחרוזת אחת היא הסוף של השנייה לדוגמא ASDFG וDFG. לא הבנתי איך אני מקדם את הכתובת בפויינטר ואיך אני קורא לפונקצייה מהתוכנית הראשית (עם & או בלי או מה שלא יהיה) זה הקוד של הפונקצייה #include<iostream> #include<string.h> using namespace std; void strend(char* s, char* t) { int len,len2,cheakfrom,i; len=strlen(s); len2=strlen(t); cheakfrom=len-len2; for(i=(*s+cheakfrom);i<len;i++ ) if((*s+cheakfrom)==*t) cheakfrom++; *t++; if(cheakfrom == len) cout<<"ok\n"; else cout<<"no\n"; }

• 3 תגובות
    • 788 צפיות
  20. שלום לכולם החלטתי להתנסות בכתיבת קוד עבור מאקרו לאקסל אני מקבל ERROR 1004 Application defined or object defined error באקסל הוא פותח לי חלון שגיאה עם המספר 400 הרי הקוד : Sub Compare_lotto_numbers() Dim i1, i2, i3, i4 As Integer Dim IND, IND3, IND4, IND5, IND6, RF As Integer Dim IntRowCount As Integer Dim Temp(6) As Integer IntRowCount = Range("A2").CurrentRegion.Rows.Count - 1 For i1 = 1 To IntRowCount i3 = 1 For i3 = 1 To IntRowCount If ActiveCell.Offset(0, -11).Value < i3 Then RF = ActiveCell.Offset(0, -11).Value - i3 Else RF = i3 - ActiveCell.Offset(0, -11).Value End If i4 = 1 For i4 = 1 To…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  21. Started by ShrekHunter,

שלום לכולם, נתקלתי בבעיה קטנה. הקדמה: זאת תוכנית שמקבלת מספרים הנמצאים במערך.התוכנית בודקת האם המספר שלילי או חיובי ומבצעת פולינום עבור כל אחד בהתאמה. לאחר כל פעולה כזאת אני רוצה שהתוכנית תציג לי פלט של התוכנית ופה נתקלתי בקושי. אני לא מצליח לגרום לה להדפיס את המספר. ההדפסה בלייבל PRINT: .MODEL SMALL .STACK 100h .DATA VAR1 DW 0 NUSTR DB 10D,-10D,20D,-20D,30D,-30D,40D,-40D,50D,-50D,'$' RESULT DW , ,'$' Poli1 DB 13,10,'3x^2+5x+12=',13,10,'$' Poli2 DB 13,10,'-X^2+14=',13,10,'$' .CODE START: MOV AX,@DATA ; DS can be written to only through a register MOV DS,AX ; Set DS to point to data segment MOV AH,9 ; Set print option for int 21h …

• 3 תגובות
    • 6.2k צפיות
  22. Started by max_shifrin,

שלום, יש לי שאלה לגבי תכנון של DB שעלי לתכנן. הדילמה בגדול היא מה עדיף מבחינת ביצועים הרבה טבלאות גדולות או מעט טבלאות גדולות. (גדולות = הרבה עמודות) ה DB מיועד לצורכי שימוש כ DECISON SUPPORT קרי לא לשימוש לצורכי ביצעו טרנזקציות אונליין אלא אנליזה של כמויות מאוד גדולות של מידע אופליין... קרי אני מוכן להתפשר למשל על הכנסות ל DB על חשבון זה ששאילתות יתבצעו יחסית מהר (שאילתות על הרבה מידע). אשמח לשמוע אילו עוד שיקולים עלי לקחת בחשבון בעת תכנון ה DB הל כגון כמויות של אינדקסים, אינדקסים מרוכבים וכו'... וכן מה הוא סדר הגודל חומרה הנדרשת לצורכי עיבוד כנ"ל של בערך 250 גיגה של נתונים.

• 3 תגובות
    • 927 צפיות
  23. אני רוצה לדעת מתי ואיפה שמים את ה #INCLUDE ועל מה זה משפיעה ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by haCIMAGNIV,

אני רק מתחיל ללמוד, בכל מקרה אני לא מצליח לפתוח CLASS חדש בתוך הeclipse ,בתןך החלון של הnew java class אין לי אפשרות ללחוץ על הFINISH וליצור את הCLASS , אשמח לעזרה.. תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by yaloner,

מה הדרך הפשוטה ביותר לקלוט מספר (int) מהמשתמש בשפת C?

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.