עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום לכולם יש לי קובץ שאני מעתיק אותו לתיקייה מסויימת ואני רוצה שבלחיצת הכפתור שם הקובץ ישתנה לשם התיקייה שבתוכה הוא נמצא כל פעם מדובר בתיקיות שונות ועל הקובץ לשנות את שמו לשם התיקיה בכל פעם שאפעיל את ה batch file תודה רבה לעוזרים שחר

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by AMI1,

מישהו יודע איך אפשר לכתוב C בסביבת ויזואל? כלומר בקבצי מקור בסיומת נקודהC ???

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. שלום יש לי ידע בסיס בשפת C, Visual C#. אני מעוניין לכתוב תוכנה רצוי שתעבוד ב WEB. צריך שהיא תבצע פקודות ב SNMP ותציג את הקלט שמתקבל. כמו שיהיו הרבה כאלו בטבלה מסודרת. איפה הכי נוח וקל יהיה לכתוב תוכנה כזאת? תודה מראש

4. Started by matan109,

אז ככה מנסה ללמוד פייתון וקצת הסתבכתי ביקשתי ממורה פרטי עזרה באתר לימוד נעים והוא נתת לי כמה שאלות רציתי להיעזר בכם כי לא הצלחתי : 1. להדפיס את כל המספרים הזוגיים בין 0-50. 2. ליצור רשימה שמיכלה את כל המספרים בין 1-10 3. לאחר שאני יוצר מערך להפוך את הסדר במקום 0-10 לעשות 10-0

• 3 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. היי, אני רוצה להתחיל ללמוד באופן עצמאי את כל מה שקשור ל-ASP.NET ואני ממש לא יודע איפה להתחיל ... אני יודע שצריך להוריד תוכנה מסויימת ע"מ שאוכל להתחיל להתנסות בשפה ובזה אני צריך טיפה עזרה ... המערכת הפעלה שאני משתמש בה היא UBUNTO גרסא 18 והבנתי שמייקרוסופט שחררו גרסא לאובונטו - אבל אני לא כ"כ מכיר ולא רוצה סתם להתעסק עם משהו שהוא לא קשור מישהו יכול לעזור בבקשה ? איזו תוכנה מורידים ע"מ להתחיל ? מאיפה הכי טוב ללמוד ? הבנתי שיש ASP DOT NET למפתחיי אפליקציות - תוכנות ואתרים ... איזה אני צריך ? והאם יש תמיכה במערכת ההפעלה שאני משתמש בה ? צריך פשוט טיפה הכוונה של מתחילים , …

6. Started by yossi21,

אני מנסה ליצור כותרת לאתר שלי ואיפסתי את ה-margin של ה-body, אבל עדיין יש רווח מלמעלה. איך אני נפטר מזה? תודה מראש. HTML CSS אני מעוניין שלא יהיה רקע שחור מעל הכותרת, רק מתחתיה

• 3 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by yossi21,

קיבלנו בקורס תרגיל לסכם על זה, קראתי מלא הסברים וראיתי מלא סרטונים באינטרנט, ולא הבנתי כלום. מישהו יכול להסביר לי את זה בבקשה בפשטות? עם דוגמאות תודה

8. Started by unknown20070,

שלום, אני מנסה לעשות משהו ממש פשוט.. קבלת קלט מinput ובדיקת תנאי בלחיצת כפתור. הגדרתי כפתור שקורא לפונקציה בלחיצת כפתור. משום מה, כאשר אני פותחת את דף הhtml מייד מופיע לי הelse עוד לפני שהכנסתי תוכן לinput אשמח לעזרה, מצורף הקוד.. function check() { if(document.getElementById("inptId").value==9) { console.log(9); } else console.log('www'); }

9. Started by ronen062013,

למה הפלט הוא 255? unsignchar c = -1; printf("%d,", c++);

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  10. Started by liors13,

שלום, פרויקט הגמר שלי בתואר הוא ג'ויסטיק רגיש לחולי שבץ מוחי. המבנה הוא ארדואינו שמחובר לג'ויסטיק. בהמשך אחבר סוללה ובלוטוס אבל כרגע החיבור הוא בכבל USB למחשב. אני צריכה ליצור gui שבו יש מסך למשתמש - המטופל צריך לצייר בעזרת הג'ויסטיק קו, עיגול ומשולש. לאחר מכן יהיה עיבוד נתונים שמשווה בין מה שרציתי שהמטופל יעשה לבין מה שעשה בפועל וירשום לו כמה התקדם לעומת פעם קודמת. כרגע הג'ויסטיק מחובר ומראה פלט של נקודות איקס וואי ומכאן אני צריכה לגרום לכך שכשאני מזיזה את הג'ויסטיק יהיה על המסך מה שציירתי - עיגול קו או משולש. אולי צריך להכניס את הנתונים למטריצה , יכול להיות שזה הכיוון. מחפשת מישהו שיכול לעזור בחינם( סטודנטית לא עובדת...) או בתשלום אם אין ברירה או גם לשלוח …

11. Started by IVA,

אנו בתהליך הקמת אתר אינטרנט לדסקטופ ואנו רוצים להתחיל בפיתוח פרונטאנד לאתר אינטרנט במיקור חוץ (html. CSS. JS) המערכת תהיה בעברית אך המתכנת, אינו יודע עברית האם יש פתרון לכך? לדוגמה - שהאתר אכן יפותח באנגלית, ולאחר מכן נשנה את התכנים לעברית (נשכור מתכנת ישראלי) אשמח לתגובות תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by יוסי 123,

איך לקבל ערך של input html ולהפוך אותו למשתנה javascript

• 3 תגובות
    • 798 צפיות
  13. יש לי עבודת קיץ ואחת המשימות היא "סיבוב האובייקט ב- °90 או °180 או °270": משימה I - אובייקטים וגרפיקה 1. הגדר/י אובייקט חדש, המורכב מאוסף של לפחות 7 צורות גיאומטריות , למשל בית. 2. האובייקט יכלול את הפעולות הבאות: הזזת האובייקט למיקום ידוע חדש. הזזת האובייקט במרחק מסויים מהמיקום הקודם. הפעולה תקבל שני פרמטרים dx ו- dy. העתקת האובייקט למיקום חדש. סיבוב האובייקט ב- °90 או °180 או °270. פעולה המקבלת שני אובייקטים , מחזירה 'אמת' אם שניהם זהים , אחרת מחזירה 'שקר'. בונוס: הגדלת/הקטנת האובייקט לפי קנ"מ (scale ) מסויים. 3. נתונות הצורות גיאומטריות הבאות: ריבוע – Square. · מעגל – Circle. · קו – Line. משו…

14. Started by eido300,

הי אני מחפש דרך לנטר את כל התעבורה שמגיעה מהתקני הusb (שתהיה לי את היכולת להפיל אותה אם צריך), איך אפשר לעשות את זה? בעיקר בשפות c# python תודה

• 3 תגובות
    • 788 צפיות
  15. תוסף ONE TAB מיועד לחסוך בזכרון המחשב בריבוי חלונות בדפדפן. האם אפשר לשלב תוסף כזה בתכנה פרטית שבה יש אפשרות לפתיחה של חלונות רבים ששותים מזכרון המחשב?

16. Started by maor18,

קיבלנו תרגיל שאלו הסעיפים שלו: א. כתוב פונקציה למיון מערך בסדר יורד. השתמש בהעברת פונקצית החלטה לפי שם. ב. חשב והדפס מספר פעמים שקראו לפונקציית החלטה במהלך התוכנית הדרישות הן לעשות פונקציות החלטה ולהשתמש בשלב מסוים גם בuasort. בנוסף לזה, אני גם מנסה להבין איך אני יכול בעצם לקחת את כל הסיטואציות (לצורך העניין, אם יש לי מערך חד מימדי או רב מימדי וכו') לגבי כל השאר, אני די תקוע הקוד שלי עד עכשיו נראה ככה: <?php declare(strict_types=1); function swap(&$a, &$b) { $temp=$a; $a=$b; $b=$temp; } function mySort($a) { $size=count($a)-1; //array lenght for($i=0;$i<$size;$i++) for($j=0;$j<$size;$j++) if($a[$j]<$…

17. Started by lina12,

היי אני צריכה לקלוט מחרוזת ב-C שיכולה להכיל גם רווחים. כשאני עושה את זה בscanf זה עוצר את הקליטה אחרי הרווח. אשמח לדעת איך אפשר שהמחרוזת תקלוט גם רווחים. רק לציין שלא למדנו פונקציית gets לקליטה (למדנו רק scanf וgetchar). תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 6.7k צפיות
  18. Started by eido300,

אני לומד עכשיו על c# ולא הצלחתי להבין מה העניין בrecord, הבנתי שזה תחליף למחלקה ולstuct, אבל תכלס מה מיוחד בו ולמה שאשתמש בו ולא במחלקה/מבנה, אשמח אם מישהו יוכל להבהיר את העניין. תודה.

• 3 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. היי, אשמח לעזרה בדרך כיצד להקצות זיכון למערך דו מימדי של char. יש לציין כי מספר השורות שווה למספר העמודות. תודה רבה

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Avigailyamin,

• 3 תגובות
    • 952 צפיות
  21. Started by Guy Eshel,

הי, גילוי נאות, אין לי ידע בתכנות בכלל. יש לי אפליקציה שכתבו לי ואני רוצה לערוך אותה בעצמי, בסך הכל רוצה לשנות את הטקסט בכמה מקומות. אני מוצא את הטקסט שאני מחפש דרך ctrl+shift+f, משנה את הטקסט אבל לא מצליח לשמור את זה, מה שאני עורך נמצא בשורה הבאה: "android:title="@string/rewards איך בעצם שומרים עדכון באנדרויד סטודיו?

• תודה!
    • 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. קניתי מחשב חדש ולא מצליח לעצב את האתר שלי, כן מצליח להכנס אבל מאז שקניתי מחשב חדש אני לא מצליח לעצב את האתר שלי. מה יכולה להיות הסיבה האתר לא נותן לי לערוך אותו, זה האתר: http://www.2all.co.il

23. אני עובדת עם ב-C# WINFORM. יש לי list_box ואני רוצה לחפש בו מילה מסוימת ואז לצבוע את המילה שנמצאה ב-list_box בצבע ייחודי. כיצד עושים זאת? תודה מראש.

24. Started by genia,

.

• 3 תגובות
    • 589 צפיות
  25. Started by ~שירה,

כתבתי תכנית שצריכה כל פעם להדפיס את התו הבא במחרוזת, אבל זה מדפיס לי רק את התו הראשון ואח"כ מדפיס לי 0 למה???? (השורה lb שמה בתוך רגיסטר 6 0) התכנית: .data str: .asciiz "abcd" s: .asciiz "\n" .text main: la $s2, str li $s5, 0 li $s1, 4 li $s4, 0 #אתחול רגיסטרים li, $t1, 0 Loop: slt $t0, $s5, $s1 beq $t0, $zero, Exit add $t1, $s4, $s4 # הכפלת המונה ב- 4 add $t1, $t1, $t1 add $t1, $t1, $s2 # כתובת של המערך+ מונה lb $s6, 0($t1) # קריאת המקום במערך li $v0, 1 move $a0, $s6 syscall # הדפסה li $v0, 4 la $a0, s syscall # הדפסת רווח addi $s4, $s4, 1 # קידום המונה addi $s5, $s5, 1 j Loop Exit: li $v0, 10 syscall # יציאה מהתוכנית

• 3 תגובות
    • 605 צפיות

דיונים חדשים בפורומים