תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,066 דיונים בפורום זה
-
אני אמנם משתמש ותיק ב CSS, אבל בבעיה המוזרה הזאת עוד לא נתקלתי יש לי רשימה UL LI בLI מסויים יש לי מחרוזת בעברית ומספר אחריה. אם אני לא שם תו בעברית אחרי המספר זה פשוט משבש את כל פעולת התג.. זה גורם ל LI לתפוס גודל של שתי שורות במקום אחת. ניסיתי גם לצבוע את התו עם SPAN אבל הטריק הזה לא עובד על הדפדפן של האייפון... הוא עושה פארס כאילו התו כבר לא חלק מהמחרוזת. מדובר ב LI שמופיע בו המספר טלפון. שימו לב שב LI השני אין את הבעיה כי המספר מופיע לפני המחרוזת. העמוד שלי מתחילתו מוגדר RTL ככה שעברית לא צריכה להיות בעיה. הבעיה מופיעה בדפדפן של האייפון... בכרום זה בסדר. <ul> <li>חייג עכשיו : 054-4218573</li> <li>עד 30 דקות הגעה</li> <li>2…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מבקש ממישהו אולי הוא יכול להשיג לי מדריך למתחילים מתקדמים זה לא משנה לי תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שאלה ב VB6 איך מעתיקים קובץ מסויים ממקום מסוים למקום מסויים למשל יש לי בדיסק קובץ ואני רוצה שזה יעביר אותו ל C:\BLABLA\BLABLA\"".EXE
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום שלום ובוקר מצוין לכולם, הבעיה שלי היא כזאת: יש לי BYTE שחלק מהסיביות בו משמשות לי דגלים, אני מחפש דרך לפנות לBYTE כמערך סיביות. מצאתי אובייקט שנראה מבטיח ונקרא "BitArray" המציג סיביות כמערך בוליאני, אך אני לא מצליח "לטעון" לתוכו את הByte שלי.. כמו כן, הייתי רוצה להמנע משימוש באופרטורים ביטים (OR AND) (בכל זאת C#..) אם מישהו מכיר את האובייקט הנ"ל, או אחר אחר שיעזור לי, אני אשמח לקבל את עזרתו. תודה, חן.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך עזרה בהרצת תוכנה דרך קוד C אני צריך להריץ את התוכנה בפקודה הזאת C:\dir\smd.exe exec hide "C:\dir\test.txt" ניסיתי את הקוד הבאה, הקוד C מתקמפל אבל כאשר אני לוחץ על הכפתור שמריץ את הפקודה מראה לי ERROR ProcessStartInfo smd = new ProcessStartInfo(); string dir = @"C:\dir\"; smd.Verb = @"exec hide \"C:\dir\test.txt\""; smd.FileName = dir + "smd.exe"; Process.Start(smd);
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בונה אתר על חבר שלי, ובדף לפני הכניסה (מכירים ת'אתרים האלה שיש להם בפתור Enterance וכפתור Exit?) יש שני תמונות-לינקים תמונה/לינק אחד זה גלולה אדומה, ואחד זה גלולה כחולה. אני רוצה שכאשר לוחצים על הגלולה האדומה מופיע Message Box שאומר: I know what you're thinking. We all do. Why, oh why, didn't I take the _blue_ pill?! ויש רק כפתור אחד של "OK". ובבקשה תכתבו משהו ב-title של ה-Message Box כדי שאני אוכל לחפש ולערוך בתוך הקובץ HTML את הכותרת. תודה רבה!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני עשיתי חלון בC++ אבל משום מה הפעילות של החלון לא נגמר אחרי סוף התכנית אני ב Task Manager ב Processes שהתוכניתרצה איך לתקן את זה? #include <windows.h> #include <d3d9.h> #include <d3dx9.h> //globals LPDIRECT3DDEVICE9 p_Device; bool AppRunning = true; //end globals //functions HWND NewWindow(LPCTSTR str_Title,int int_XPos, int int_YPos, int int_Width, int int_Height,HINSTANCE h); LRESULT CALLBACK OurWindowProcedure(HWND han_Wind,UINT uint_Message,WPARAM parameter1,LPARAM parameter2); LPDIRECT3DDEVICE9 InitDevice(HWND wnd); void DrawScene(); //end Functions int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance,HINSTANCE hPreviousInstance,LPSTR lpcmdline,int nCmdShow…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איזה נושא מפוצץ אאא... בזמן האחרון התפנה לי המון זמן פנוי ,אז החלטתי שאני רוצה ללמוד שפת תיכנות כלשהי. ובגלל שסתם ללמוד שפה זה משעמם, צריך מטרה כדי שזה יהיה מעניין, אז המטרה שלי היא יכולת לבנות משחק ברמה של Monkey Island או כל משחק אחר של LucasArts . ממה שאני מבין מבחינת תיכנות זה לא שעפתני יותר מידי, כי אין שם 3D וגם לא ממש פיזיקה רק כמה שכבות של 2D אבל כמו שאמרתי אין לי ממש מוסג בזה ,אתם המומחים אתם תגידו מה השפה שאיתה הכי נוח לעשות את הסוג הזה של משחקים התחלתי ללמוד קצת מהספר הזה C++ אבל רק התחלתי את הספר ואין לי ממש רקע בתכנות , קצת assembly ו- pascal בתיכון אבל זהו. אז מה אתם ממליצים לי כדי להתחיל ליצור את why its keep happening to me שזה יהיה הכותר הראשון שלי :nutt…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי תוכנת WPF שמריצה קבצים ואני משתמש ב-BackgroundWorker, לאחר שכל הקבצים מסתיימים אני רוצה להציג בלייבל מסויים שזה סיים ולכן ממש בסוף הלולאה של ההרצה אחרי שהכל מסתיים עידכנתי את הלייבל אבל אני מקבל את השגיאה הבאה: The calling thread cannot access this object because a different thread owns it ניסיתי גם ליצור THREAD נפרד שקורה לפונקציה פשוטה שהיא מעדכנת את הלייבל אבל אני מקבל את אותה השגיאה, איך אפשר להתגבר על זה ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני עובד כרגע על תוכנה (ב c++) שבה יש לי מחלקה שמקבלת את סוג ה container כטיפוס ב template: template <class Cont> class MyClass { //.. } כשה container הוא מה STL ותמיד של מחרוזות. במחלקה יש לי פוקציה שמחזירה iterator לפי אינדקס: template <class Cont> typename Cont::const_iterator MyClass<Cont>::GetIteratorOf(const Cont& c, int i) { Cont::const_iterator iter = c.begin(); while ((i-- > 0) && iter != c.end() ++iter; return iter; } אני רוצה לעשות specialization עבור vector של מחרוזות כך שלא יעבור בלולאה אלא יבצע גישה בעזרת האינדקס. השאלה שלי היא איך אני יוצר iterator עבור איבר מסויים ב vector כך שאני אהיה בטוח שלא מתבצעת שו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יצרתי קובץ ACCESS די גדול(29 מגה ללא נתונים) עכשיו הקובץ מיועד להיות על שרת מרוחק ומשם לעבוד עליו(יפתחו את הקובץ מהשרת יעדנו מה שצריך ויסגרו כולמר כול הנתונים ניגשים מהשרת). עכשיו בגלל גדולו העבודה מולו בשרת היא בלתי אפשרית(לוקח לו משהו כמו 5 דקות לעלות וגם זה מצב טוב). נשאתי לחלק את הקובץ ל2 שחלק אחד הוא רק הטבלאות שלי ולקח אחד הוא כול הטפסים והדו"חות וכו'. כאשר את קובץ הטבלאות אני ממקם בשרת ואת קובץ הטפסים והדו"חות ממקם במחשב שמעוניין לעבוד בו(כאשר כול הטבלאות מקושרות). זה לא עזר במיוחד אולי עובד בקצת יותר מהר. עכשיו אני מחפש רעיונות(במידה ויש) מה לעשות? פתרונות כמו שדרג חיבור לשרת/למחשב לא יעזרו פה כי זה צבאי... תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני חדש פה כמו שאתם רואים בעיקרון אני מפתח java ו-C# אבל כרגע אני מפתח ב-java אפליקציות לאנדרואיד. אני מפתח עכשיו אפליקציית browser ואני רוצה לשלב בא קוד javascript בשביל זה הגעתי לכאן. אני לא יודע כל כך javascript יותר נכון אני לא יודע בכלל ובגלל זה הגעתי לכאן אני רוצה ללמוד קצת javascript וכבר התחלתי לקורא כל מני מאמרים. עכשיו נחזור לבעיה שלי לכרגע. פיתחתי אפליקצית browser לאנדרואיד וכאשר הדף נטען אני משלב את הקוד הבא "var isDown = false;" + "var timer;" + "var links = document.getElementsByTagName('a');" + "for(var i=0; i<links.length; i++) {" + "var link = links[i];" + …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בונה תוכנה בC# עכשיו אני רוצה לעשות קובץ התקנה לתוכנה (כדי להגדיר כמה דברים בפתיחה ראשונית של התוכנה ) שאלתי איך עושים זאת.... שאלה שניה... בתוכנה שלי אני משתמש בפתיחת קובץ exe באמצעות הפקודה System.Diagnostics.Process.Start עכשיו אחרי שפתחתי את קובץ הEXE אני רוצה שהתוכנה תעשי באופן אוטו' כמה פעולות לדוגמא פתחתי את הEXE שיש לו שתי עמודות וכפתור SEND עכשיו באופן אוטו' אני רוצה שיקליד שמה בעמודה הראשונה "אבאבא" בשניה "סבבה" ואז SEND איך עושים זאת??
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אוקי, קיבלתי לעשות עבודה, את רוב העבודה סיימתי, אבל נתקעתי באיזה משהו, ואפילו אני לא יודע איך עושים את העיקרון, הנה השאלה: כתוב תוכנית שהקלט שלה הוא מספר ממשי(שהחלק השלם שלו הוא תלת ספרתי) והפלט שלו הוא ההודעה "nice number" אם המספר הוא נחמד. או ההודעה "not nice number" אם המספר הוא לא מספר נחמד. מספר נחמד הוא מספר ממשי הגדול מ-0 שהספרות אחרי הנקודה הן תמונת ראשי לספרות שלפני הנקודה. דוגמא: מספר נחמד - 123.321 מספר לא נחמד - 224.573 תודה רבה על ההעזרה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ב.net יש קונפיגורצייה לכל תוכנה שיושבת קובץ XML. האם יש תוכנה (רצוי קוד פתוח) שיודעת להציג את הקונפיגורצייה למשתמש בצורה נוחה עם GUI (במטרה לחסוך לעצמי לכתוב אחת)?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבקשה בכתיבת התכנית אני ממש תקוע ולא יודע איך אני ממשיך מכאן לא עובד לי הקוד ( אני לא מוצא אלגוריתם מתאים למצאית סדרות ולמנות כמה אחדים יש בכל סדרה ולמנות כמה סדרות שהן זהות התמונה צורפת וגם הקוד תודה רבה למי שעוזר https://pastebin.com/2RLS27nJ
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, יש לי תוכנה עם uninstaller לא סטנדרטי, שלא מאפשר silent mode וגם משום מה לא מופיע ב-wmic. אז אני צריך סקריפט קצר שיריץ את הקובץ, יעשה אישור אוטומטי (ה-OK הוא הכפתור הדיפולטי כשהחלון קופץ), יחכה זמן מסויים (נגיד 5 דקות זה מעל ומעבר, אין סיבה שיגעו במחשב בנתיים) ויעשה שוב אישור. אין לי מושג באיזה שפה אפשר לעשות את העניין של האישור, אז תתפרעו עם כל מה שאפשר, כל עוד זה לא דורש התקנה קודמת של שום דבר לתמיכה (כמו פייטון וכל זה). ואגב, חוץ מ-wmic, מצד המערכת הפעלה יש עוד דרכים לעשות uninstall לתוכנות מותקנות? אולי זה יכול לפתור לי את הבעיה יותר בקלות.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למה הקומפיילר נותן לי את הודעת השגיאה הזאת: Cannot implicitly convert type 'object' to 'ConsoleApplication4.Color'. An explicit conversion exists (are you missing a cast?) על שורה זו: c = Enum.Parse(typeof(Color), input); התוכנית המלאה: namespace ConsoleApplication4 { enum Color { Red, White, Black } class Program { static void Main(string[] args) { Color c; string input = Console.ReadLine(); c = Enum.Parse(typeof(Color), input); switch (c) { case Color.Red: Console.WriteLine("This is Red Color"); break; case Color.White: Console.WriteLine("This is White Color"); …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני בונה כל מיני מעגלים באלקטרוניקה, שמתחברים למחשב דרך הLPT. אני בונה תוכנות ששולטות עליהם בשפת C, עם הקומפיילר של Borland לDOS שנקרא Turbo C++. אם בונים תוכנות ששולחות מידע לפורט, על ידי הפקודה outportb בWIN98, אין כל בעיה, אבל בXP, לא ניתן לגשת לפורטים באופן עצמאי. השאלה שלי היא האם יש דרך בה ניתן בכל זאת לגשת לפורט של הLPT כתובת 0x378, דרך הXP. תודה רבה מראש. בטעות שמתי את הת'רד בפורום הלא נכון. התכוונתי לשים אותו בפורום אלקטרוניקה ומודינג... אבקש להעביר אותו לשם
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני צריך ליצור דו"ח בפורמט וורד או PDF מטבלה שבדאטה בייס שלי.. הדו"ח צריך ליהיות בעברית...... אין לי מושג איך עושים את זה חיפשתי קצת אבל כל מה שמצאתי נותן ג'יבריש. אני אשמח אם תעזרו לי.. תודה רבה רבה!!
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך להעלות אתר שנבנה בIIS. הקונפיגורציה כרגע: יש לי מכונה וירטואלית של סרבר2008 על המחשב עם אייפי שנמצא ברשת של אותו מחשב. כרגע המכונה עם אייפי של 10.0.0.5 בניתי את הדפים שאני צריך בHTML והIIS כרגע פועל. שם הדומיין שלי בסרבר הוא name.local ואני רוצה שאנשים מבחוץ יגיעו לדפים שהכנתי. שמתי רול בראוטר שלי שמפנה למכונה הוירטואלית בפורט 80. כשאני מכניס את הכתובת אייפי החוקית של המחשב שלי (מההוסט הרגיל) אני מגיע לראוטר... כשאני מנסה מהפלאפון לעשות אותו דבר אני לא מצליח למצוא את הדף בכלל. יש לי פינג ל10.0.0.5 כמובן, אבל כשאני מנסה להתחבר לכתובת הזאת היא לא נמצאת. אני דיי מבולבל. אפשר קצת הצעות? כל מה שאני רוצה זה לבנות אתר במכונה הוירטואלית שלי דרך IIS ושאנשים יוכלו להגיע א…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני חושב להתחיל בשפת C ולאחר מכן ל++C ול #C אני השמח לקבל אתרים מדריכים סרטונים אין לי בעיה ללמוד לבד תודה רבה מראש לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש כלי המאפשר הורדת WALL שלם מפרופיל משתמש כלשהו ב-facebook. מישהו מכיר? חשוב ודחוף ביותר. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני חדש בכל נושא השפת תכנות והייתי רוצה להתחיל ללמוד, יש לי כמה שאלות אליכים : 1 - קודם כל, למה עוזר לי לדעת את אחת משפות התכנות? אני עכשיו אחרי צבא, לאחר שאדע זה יעזור לי באיזה שהוא תואר או אני אוכל להתקבל לעבודה בתחום המחשבים? 2- האם המתמטיקה שלי חייבת להיות ברמה גבוהה מאוד בשביל להצליח וללמוד? 3- אם אני לוקח את הלמידה באופן רציני כמה זמן בערך לוקח ללמוד את כל השפה והאם זה עניין מאוד מסובך או אפשרי ? 4- לסיום, באיזה שפה כדאי להתחיל? C C+ או #C ?? המטרה שלי מלמידת אחת השפות היא בעקרון לעבוד בתחום הייטק/ מחשבים אז כיצד עליי לפעול? תודה מראש !
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-