תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
אהלן... אני רוצה לעשות קורס ללמוד לפתח אתרים ומערכות.. חשבתי תואר במדעי המחשב או הנדסאי תוכנה אבל אני בלי בגרות ובלי פסיכומטרי וגם אני לא מחפש לעבוד בהייטק בתור מפתח או משהו.. אני מעצב שרוצה לפתח את עצמי וללמוד גם תיכנות (אבל רק בתחום ה-WEB והמובייל אוליי) המטרה היא בסוף לדעת להקים אתר מ-0 אם זה עיצוב תיכנות בניית מערכת ניהול לאתר והכל אני בעצם מחפש קורס שמלמדים בו נטו את השפות תיכנות.. משמה אני כבר אקח את זה לכיוון שלי ואתפתח לבד עכשיו השאלה היא כזאת 1. אתם מכירים קורס כזה שמלמד את זה בצורה טובה? (ידוע לי שאני אצטרך תחת גם לשבת וללמוד לבד) 2. אם מישהו מכיר את השפות תיכנות והכל, ויכול לרשום לי לפחות איזה שפות משתמשים הכי הרבה לפיתוח אתר.. סתם דוגמה עד כמה שאני יודע (ואני…
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
משום מה התמונה השלישית לא עולה ואני לא מפענח את העניין. אם כי אני לא ממש מומחה. אולי מישהו יכול בקלות לעלות על משהו שאני לא? http://kylerichards.net/
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי string ואני רוצה למחוק מsubstring מסויים את כל הסוף לדוגמא אם יש לי סטרינג aaaaabbbbdddnnnnnsss ואני לא יודע את סוג גודל של הסטרינג, אני רק יודע שיש בו תת סטרינג בשם ddd ואני רוצה שכל הסטרינג אחרי הddd ימחק... משום מה לא מצליח לי עשיתי השתמשתי בreplace ורשמתי בסטרינג לחיפוש 'ddd% ' והוא לא מקבל רגולר אקספרשן למה
-
- 3 תגובות
- 3k צפיות
-
-
היי כתבתי תוכנית ונתקעתי בשורה שאמורה לחשב את הערך של משנה מסוים ב math.sqrt ואז לחשב אותו בחזקה ב math.pow, זה ממש דחוף ובהקדם!! בבקשה!! דוגמא SuMofCilometers = Math.sqrt(0 - 0 + cilometer1 + cilometer2); זה אמור לחשב לפי משפט פיטגורס את מרחק בין שתי נקודות
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בתחום ואין לי שום ידע מקדים. ביקשו מאינו לכתוב תכנית שמקבלת מספר שלם כלשהו ומקבלת גם ספרה בין 1-9 ואז התכנית צריכה להוציא את הספרה מהמספר. לדוגמה אם הכנסתי את המספר 648 ואת הספרה 4 אז התכנית צריכה להדפיס 68. התוכנית צריכה להשתמש רק בלולאות while,for, do. זה אחד הניסיונות שלי הוא נכנס ללולאה אינסופית ולא ממש ברור לי למה. הצלחתי להגיע למצב שזה מדפיס לי את הספרות אבל אם במספר שהמשתמש מכניס יש אפס אז זה עשה לי בלאגן וגם זה הדפיס את הספרות הפוך. אשמח לעזרה...תודה מראש וחג שמח. while (num1 > 0) { while ((num1 % 10) == digit) { num1 = (num1 / 10); } while ((num1 % 10) != digit) printf(…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני צריך לחשב מרחק וגובה של אובייקט המושלך בזווית. לכתוב פונקציה אחת שמחשבת את הגובה ואחת את המרחק(שימוש בנוסחאות (h = vyt - gt2 / 2; s = vxt. (g = 9.81 m/s2 ) התכנית תחשב ותדפיס את המרחק והגובה של הגוף עבור כל 0.1 שנייה. ** התוכנית תרוץ בלולאה אינסופית עד קבלת ^Z ((CTRL+Z הנה הקוד שכתבתי אבל הוא לא עובד.. מי יכול לעזור? #include <stdio.h> #include <math.h> #include <time.h> float highet(float, int, float); float horizontal(float, int, float); int main() { float V,T; int A; while (V!=EOF || A!=EOF) { printf("Enter the speed (0.0-100.0 m/s) and the angel (0-90 degrees): "); scanf("%f%d", &V, &…
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שוב שלום לכולם, התבקשתי במסגרת קורס מבוא לתכנות לכתוב תכנית שיש לה ארבע פונקציות הראשונה מאתחלת מערך חד ממדי בעל עשר מקומות. ואז כל אחת מהפונקציות עושה משהו אחר השנייה מדפיסה ערך מינימלי\מקסימלי במערך. השלישית מוצאת ערך ומדפיסה את מיקומו. והרביעית מאפסת את הערכים הזוגיים במערך. המטרה היא לכתוב לכל אחת מהאופציות פונקציה משלה ובתכנית הראשית לקרוא להן לפי הצורך. הבעיה: אני לא מצליח לאתחל את המערך. כתבתי פונקציה אשר מזינה ערכים (scanf) לכל אחד מערכי המערך אבל בפונקציה הראשית אני לא מקבל את הערכים האלו ובמקומם מקבל זבל. יש דרך שפונקציה תחזיר מערך? או דרך אחרת לגרום לזה לקרות? הקוד: #include <stdio.h> #define num1 10 int arr[num1]= {}; int choice, i; vo…
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
איך אפשר לוודאות שהתוכנה שלי תפתח רק פעם אחת ואם ינסו להפעיל אותה שוב כשהיא כבר פתוחה היא לא תפתח? בת'רד אחר אמרתם שאפשר לוודאות אם קובץ כבר פתוח ע"י try\catch + לפתוח את הקובץ בstream ולפי זה לדעת אם הקובץ פתוח או לא, כאן זה לא יעזור כי הקובץ שלנו בוודאי פתוח לפחות פעם אחת (הקובץ שעכשיו פתחנו), כך שהתוצאה תמיד תודיע שהקובץ פתוח כבר. חשבתי על אפשרות ליצור תוכנה שלישית שתפקידה לפתוח את התוכנה שלנו ושהיא תבדוק אם התוכנה שלנו כבר פתוחה, ואז לכאורה תהיה לנו אינדיקציה אמיתית לגבי מצב הפתוחה שלנו. ז"א לבנות תוכנה (שלצורך העניין נקרא לה isAppOpen) שבודקת אם התוכנה (המקורית, זו שאנו רוצים לפתוח) כבר פתוחה, אם כן - תכתוב שהתוכנה כבר פתוחה ולא תפתח את התוכנה, ואם לא - תפתח את התוכנ…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב. אני מחפש בן אדם שיודע להעביר למחשב תוכנת משחק שצרובה על לוח אם שנמצא בתוך מכונת משחק. יש איזה חבר לאבא שלי בשם ג'ורג'. הוא מחפש מישהו שיוכל בדרך כלשהי להעביר לו למחשב (לתוך ווינדוס) את התוכנת משחק הצרובה על הלוח אם שנמצא בתוך המכונה. לתוכנת המשחק קוראים בינגו. זו תוכנה ספציפית שלא ניתן להשיגה ככל הנראה באינטרנט. לפי מה שהוא אמר לי, מתכנתי מחשבים צריכים לדעת איך לעשות את זה. בלוח אם הזה יש eeprom, שזה שבב לפי ידיעתי. אל הלוחם אם הזה מתחברים עוד שני לוחות אם קטנים יותר. הדגם של האיפרום הזה הוא: m27c4002. הדגם של המכונה הוא: aristocrat mk6/mvp-540 הוא סיפר לי על מתכנת מערכות בשם: ECU Programmer - Elnec Beeprog Programmer. דרך המתכנת הזה והסריקה שלו ניתן להעביר את …
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אהלן אני מעוניין לבנות אתר אינטרנט - תוכן שיהיה בעל יכולת הוספת תגובות וכו'. מה ההבדלים העיקריים בין JOOMLA DRUPAL ו WORDPRESS? ומה זה בעצם WIX? מודיפיקציה של WORDPRESS? או משהו אחר לחלוטין? תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
1) מה התוכנית הזאת עושה 2)מה הפלט שלה. אם אפשר הסבר מפורט זה יעזור מאוד אני קצת חלש בפויטרים תודה מראש לתותחים/יות שיעזרו
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
-
שלום, אני חדש בתחום ה WordPress ורציתי לשאול כמה שאלות בעבר הייתי מוריד תבניות רספונסיבים מוכנות מהאינטרנט, שיחקתי הרבה עם קוד ועיצוב וערכתי אותם עם html5+css3 , שילבתי גם קצת ג'אווה סקריפט. האם אני יכול לקחת אתר קיים רספונסיבי שכבר בניתי ולהוסיף/לייבא אותו ל WordPress , לחבר אותו למערכת ניהול ואף לשנות/לעצב אותו בעתיד דרך המערכת ? ואם כן, אז איך עושים את זה ? נכנסתי ל WordPress ל-עיצוב / עריכת תבניות ושם ראיתי את כל הקבצים של התבנית. שמעתי שזה לא טוב לגעת בקבצים ולערוך את הקוד של תבניות ה-WordPress .האם זה נכון ואם כן מה האפשרות לעשות את זה בדרך הבטוחה?
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, אשמח להכוונה: אני סטודנט (מתחיל שנה ב) יודע מהלימודים C/C++, Java ברמה של של קורס באוניברסיטה, כמו כן גם python ברמה סבירה שלמדתי בעצמי (דרך שני קורסים אחד בסיסי של code academy ועוד אחד מתקדם יותר דרך coursera) ואני יודע להשתמש/משתמש בlinux. הייתי רוצה להצטרף ולעזור לפתח לפרוייקטים של קוד פתוח על מנת להעשיר את הידע שלי ועל מנת שיהיה לי גם דברים להראות שאולי בעתיד בחיפוש עבודה ייראו טוב. איך ומאיפה אני מתחיל? פתחתי משתמש בgithub אבל כל issue למשל שאני מוצא בפרוייקטים ניראה כאילו הידע שלי לא מספיק, אולי אני לא יודע לחפש טוב שם, עוד לא ממש עיכלתי את הממשק. אשמח להכוונה וייעוץ מה לעשות
-
- 3 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
יש לי איזה פרויקט שאני צריך להגיש.. ואני מנסה להתחבר DB (יש תמונה עם הקוד והשגיאה) אני אציין שזה בסיס נתונים של SACCESS ובהרצה עולה לי שגיאה שאין לי מושג מה הבעיה.. אודה לכם מאוד למי שיוכל לעזור לי עם זה זה די דחוף.. תודה!!
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני יודע שאם אני רוצה לשלוף ערך מאלמנט אני פשוט עושה getelementbyid ככה זה גם לclass או name,מה שהבנתי זה שכאשר אני משתמש בזה הוא למעשה עובר בכל הdom מה שאומר שכל אירוע כל פעם שאני רוצה אלמנט אני בעצם עושה חיפוש על כל הdom, שזה בהחלט לא יעיל, אני מחפש דרך והבנתי שקיימת דרך שאני יכול לחפש אלמנטים ברמת האירוע, זאת אומרת מה שאני רוצה לעשות זה למשל יש לי דף עם כמה divs ובכל דיב יש לי 3 inputs ואני לא רוצה שכל לחיצה על כפתור תגרום לחיפוש בכל הדף , אלא אני רוצה שבמידה ולחצתי על כפתור אז הוא יחפש אלמנט אך ורק בתוך הדיב שהוא נמצא, זה אומר שאם בתוך הdiv קיימים למשל 4 inputs ואחד מהם זה לחצן ושלושה טקסטבוקסים אז ואני רוצה את הנתונים מתוכם אז בלחיצת הכפתור הוא יעבור אך ורק בין 4 אלמ…
-
- 3 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אהלן, התחלתי ללמוד פייתון לא מזמן, עברתי על המדריך הרשמי ועשיתי כמה תרגילים ויש לי רעיון לפרויקט קטן אבל אני לא כל כך יודע מאיפה להתחיל.. בגדול אני רוצה לבנות תוכנה שתשמש לקיצורים במקלדת - לדוגמא, כאשר אני אלחץ פעמיים 0 במרווחי זמן קצרים שיפתח הכרום, שאלחץ 11 יפתח המייל וכו' הקטע שזה לא משהו שאמור לזהות לחיצה במסך של הקונסול, אלא לרוץ ברקע ולחכות כל הזמן לאירוע מסוים במקדת.. יש לכם קווים מנחים לתת לי? תודה
-
- 3 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
שלום, אני אדריכל במקצועי והייתי מעוניין ללמוד לתכנת ע"מ למקסם את הכלים שעומדים לרשותי, לקצר תהליכים וליצור גיאומטריות שאין באפשרותי לעבד בקלות באמצעות התוכנות המוכרות לי. חיפשתי בפורום ולא מצאתי התייחסויות לנושא ולכן אנסה לפרט מהם השיקולים שלי ומה ההתלבטויות: 1. אני כמעט ולא מכיר את עולם התכנות (למדתי קצת בתיכון, אך עברו בערך 15 שנה מאז שכתבתי משהו) 2. אני עובד בדרך כלל עם התוכנות: AutoCad, Revit, Sketchup, Rhino3D. 3. אני מכיר קצת את התוסף Grasshopper ל- Rhino3D, שמאפשר תכנות גרפי. 4. הצרכים שלי הם בתחומים הבאים: א) כלים קטנים לייעול העבודה בתוכנות הקיימות אצלי (דרך ממשק API) ב) כלים לניתוח והצגת מידע בדרך גרפית (למשל מידע GIS) ג) עבודה עם ממשק פיזי - כדוגמת ARDUINO שיא…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, לא בטוח אם זה המקום הנכון לשאלה מהסוג הזה. אם לא, מתנצל מראש ואשמח אם תוכלו להעביר למקום הנכון יש לאמי אתר שנבנה עבורה בזמנו בדפי זהב (Zapgroup). עבר זמן מה ורציתי לערוך את האתר, הממשק (לא יודע לתרגם לשפה המקצועית) דיי פשוט אך משום מה לא ניתן לשנות את רקע האתר והתמונה הראשית (שיושבת על הרקע) אלא רק את העמודים בלבד ואת הטקסטים ואת תמונות הגלריה. אשמח לדעת מנסיונכם, איך ניתן לבצע זאת. ניסיתי להעזר באתר: http://www.zaphelp.co.il/ אך לא מצויין שם כל הקשור לשינוי הרקע. ושאלה נוספת, האם יש דרך כלשהי לבצע Export ל-HTML? תודה רבה לעוזרים. אני יודע שהשאלה קצת "מטופשת", HTML מכיר, ממשק דפי זהב פחות.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אני רוצה לעשות לחצן העלאת תמונה כמו בפייסבוק, שאתה בוחר את התמונה ואז אתה יכול לגרור את התמונה בתוך ריבוע, ואז ללחוץ cut, מישהו יודע על מה אני מדבר? שאתה מזיז את התמונה בגרירה בתוך מסגרת מסויימת ושאתה לוחץ done הוא חותך את התמונה ומציג בפרופיל רק את מה שהיה גזור כבייכול, אני רוצה לעשות דבר כזה ואני לא יודע איך, אולי יש מדריך באינטרנט איך לעשות?
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קראתי על זה בכל מיני מקומות ואולי בגלל שהחומר העברי לוקה בחסר קשה לי להבין מאנגלית מה המשמעות של זה. אני יודע משפת C, שכאשר מגדירים באופן מקומי משתנה שהוא מצביע כלשהו, או מבנה - אז כשמהדרים את התוכנית מתקבלת האזהרה: [function returns address of local variable [enabled by default שבמילים אחרות - אתה מחזיר מהפונקציה משתנה שהוגדר באופן מקומי(נוצר על המחסנית) , כלומר כעת יש "זבל" במקום שהחזרת. שכמובן הדרך הנכונה היא להקצות מקום על הערימה ולהחזיר את המצביע לשם. ב-c++ העקרון דומה, אך הופתעתי לגלות כי בתוכנית הבאה: [COLOR=#00008B][FONT=Consolas]class [/FONT][/COLOR][COLOR=#2B91AF][FONT=Consolas]MyClass[/FONT][/COLOR][COLOR=#393318][FONT=Consolas][COLOR=#000000]{[/COLOR][/FONT][…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא יודע אם זה הפורום המתאים,אם לא אשמח להעברה למקום הנכון.. יש לי תרגיל שאני לא מצליח לפתור-אני צריך להזין 3 אינטגר'ים ב3 טקסטבוקסים,ללחוץ CALC ולראות- המספר הכי גדול האם המספר הכי גדול מבין ה3 הוא תוצאת החיבור של 2 האחרים האם המספר הגדול הוא תוצאת ההכפלה בין 2 המספרים האחרים אני עושה אותו בwindows app ולא בקונסול. קצת עזרה עם הקוד,נתקעתי קצת בנתאים של הIF ELSE וזה לא כל כך יוצא לי. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני עובד על פרוייקט במטלב שבמסגרתו מייצר אובייקטים תלת ממדיים. בהתחלה עבדתי על הלפטופ, אך אחרי שהביצועים היו מאד אטיים החלטתי לעבור למחשב נייח שאף התקנתי בו כרטיס מסך טוב (Geforce GT730) אני לא רואה אף שיפור בביצועים. כאשר אני מזיז את ה"מצלמה" של מטלב. (כאילו מסובב את האובייקט) התנועה היא אטית ביותר. האובייקט מורכב מהרבה מאד patch. חשבתי שמטלב אנמור לזהות כרטיסי מסך ולעבוד איתם במקום במקום לעשות את החישובים במעבד. מה ניתן לעשות? כיצד ניתן להעביר את העבודה ל gpu? תודה
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם בימים האחרונים התחלתי ללמוד שפת c מהספר "ללמוד c" של יואב נתיב. ובזמנו כשהיתי בתיכון למדתי java אך אני משתמש בתוכנה חדשה בשם visual studio 2015 שאין לי בה כול כך נסיון ואני לומד מימנה תוך כדי בקיצור אני מנסה להריץ תוכנית היוב כתב אך היא עושה לי בעיות. התוכנית היא : #include<stdio.h> #include<malloc.h> void main() { char ch, let; ch = getchar(); flushall(); let = getchar(); putchar(let); putchar(ch); } אני מריץ את התוכנית בלי debugging והתוכנית רצה יפה אך ברגע שאני מכנית את התו הראשון למשל "o" התוכנית מסתיימת והוא מדפיס לי את התו o וזהוא לא נותן לי להקליד את התו השני כאילו מתאלם מימנו
-
- 3 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
אני כותב משחק עם שרת ולקוח שמתחברים בSOCKETS של TCP. בחיבור הראשון בדרך כלל אין כל כך בעיה, אבל אם אני סוגר את השרת קודם ואז את הלקוח ואז מנסה להתחבר שוב אני מקבל הרבה ECONNREFUSED בצד של הלקוח בפונקציה של connect. עשיתי CLOSE לכל הסוקטים עד כמה שידוע לי אבל זה אומר שכאילו לא סגרתי משהו או לא סיימתי את החיבור הקודם טוב. בסוף זה מתחבר אבל פשוט לוקח הרבה זמן. גם בחיבור הראשון אני לפעמים מקבל את השגיאה הזו כך שאני חושב שאוליי כשאני לא סוגר שם משהו זה אפילו נשאר לפעם הבאה שאני מריץ את האפלקציה, אבל פחות חמור כי עובר יותר זמן בין הרצה להרצה מאשר בחיבור שני באותה הריצה. ECONNREFUSED (111) Connection refused. This error can occur during an attempt…
-
- 3 תגובות
- 841 צפיות
-