עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. שלום!!! רציתי לשאול אם מישהו יודע איך אפשר לקבל מסג' של לחיצת כפתור בעכבר או במקלדת ב-WIN32 C . המסג' אבל צריך להגיע לתוכנה גם אם הלחיצה לא הייתה בחלון התוכנה , כאילו אני צריך לזהות לחיצה בכל מקום במסך. ( כמו ב-BABILON ) אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי . תודה מראש , ישי קליין

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by Armageddon26,

אני צריך ליצור תוכנה שתוכל להדפיס נקודות על המסך (כאילו המסך מישור מתמטי עם 2 קורדינטות). אשמח לעזרה בקשר לאיך עושים את זה. מעדיף לתכנת ב-JAVA. תודה. עריכה: אפשר גם C#. יש לי את Microsoft Visual C#.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by almogas,

שלום לכולם אני בונה עכשיו אתר ויש לי בעיה במרכוז שלו במרכז הדף. מבחינת גובה הוא תקין נתתי לו margin 30 וזה מספיק טוב, אבל בצדדים נתתי ב css possition absolut ואז התחלתי מ 8px משמאל (שם פשוט נראו הגבולות ב דרימויוור. איך לסדר את זה? ובנוסף איך נהוג לבנות את האתר זאת אומרת יש לי סרגל למעלה של הקישורים, ובאמצע ריבוע שרק הוא אמור להשתנות, השאלה אם לעשות את זה ב frame או פשוט כל לחיצה פותחת את כל הדף מחדש עם כל העיצוב והכתב הרלוונטי? והאם יש אפשרות ליצור קישור אקטיבי ב css שהוא גם תמונה? למשל שהקישור עומד זה תמונה של בית שאני שם עליו עכבר זה מתחלף לתמונה של כלב ושאני מפעיל אותו ונמצא בדף שלו אז זה תמונה של חתול(לצורך המחשה) והאם ניתן לשייך כל סדרת קישורים כזו לפי id מסויים ולא…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  4. Started by TheSlider,

היי חברים. יש לי תרגיל להגשה לממש פונקציה בשפת C שעושה את הדבר הבא: כתבו פונקציה בעלת המפרט (prototype) הבא: void eraseDuplicates(char* str, char c); הפונקציה מקבלת מצביע למחרוזת ותו c. אם התו c מופיע במחרוזת כמה פעמים ברצף , הפונקציה מוחקת את כל המופעים הרצופים הכפולים ומשאירה מופע בודד של התו c . לדוג' : מחיקת a מהמחרוזת abcaaabcaabad תחזיר את המחרוזת abcabcabad בסעיף זה אין להשתמש באופרטור [] על מנת לגשת לתווים במחרוזת. איך בדיוק מי שכתב את התרגיל, מצפה שאני אעשה את זה בלי להשתמש באופרטור [] על מנת לגשת לתווים במחרוזת?! בנוסף אם למישהו יש רעיון/דרך לממש את הפונקציה הזו אני אודה לו מאוד!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by SuB,

בבית ספר שלי יש את התוכנה C עם אפשרות שברגע שלוחצים על ctrl ו "-" (קונטרול+מינוס) נפתחת תיבת שניתן לכתוב בעברית וכך להכניס עברית למסמך. בבית יש לי את התוכנה TClite שהגיע עם דיסק של הוד-עמי שאין בה אפשרות זאת. הגיע בתיקייה של ה-TClite קובץ בשם HEB.COM, הפעלתי אותו והוא כתב שהוא התקין את העברית אבל אני לא יודע מצליח לעשות את האפשרות כמו בבית ספר או לחלופין לעשות alt+shift ולכתוב בעברית. רציתי לדעת אם מישהו יודע מה צריך לעשות כדי להוסיף את העברית, או האם מישהו יכול לשלוח לי את הגירסא עם העברית (ועם תמיכה בעכבר). תודה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by guy81,

טוב, אני חדש בתחום של האסמבלי. כתבתי תוכנית במחשב אחד(בלימודים), התקמפל ורץ. העברתי את הקבצים למחשב בבית, התוכנית רצה אבל כשאני מקמפל שוב מופיעה לי השגיאה: make: nasm: Command not found קובץ הmakefile המלאתתעלמו מההערות)- זוי תוכנית c שקוראת לתוכנית באסמבלי #format is target-name: target dependencies #{-tab-}actions # All Targets all: hello # Tool invocations # Executable "hello" depends on the files hello.o and run.o. hello: main.o ass0.o gcc -m32 -g -Wall -o hello main.o ass0.o # Depends on the source and header files main.o: main.c gcc -g -Wall -m32 -c -o main.o main.c ass0.o: ass0.s nasm -g -f elf -w+all -o ass0.o ass0.s #tell make that "clean" is…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by mickeydi,

תכנות לצורכים מדעיים. מתלבט לגבי שפה/כלי. יש מאטלב/אוקטב. שפות תסריט כמו פיית'ון. שפות עיליות כמו c,c++,Fortran. ההתלבטות העיקרית היא לגבי הקבוצה האחרונה. כל אחת מהאפשרויות בה תדרוש יותר זמן ויבלות כדי לשלוט בה היטב. פורטרן היא שפה קלאסית לתכנות מדעי. c,c++ חדשות יותר (יחסית) ונפוצות יותר, אך האם יש להן יתרון על פני פורטרן? אני אנסה לנסח מספר תהיות: 1. לאיזו שפה אוסף ספריות וכלים נרחב יותר? 2. איזו שפה יכולה לתת ביצועים טובים יותר? כלומר הפונקציות שנכתבו עבורה מבצעות את העבודה טוב יותר. 3. באיזו שפה אני יכול להתמקד יותר בבעיה המתמטית/פיזיקלית ולא בהקצאות משאבים? בנוסף, אם נחזור קצת אחורה, האם פייתון והרחבותיה (numpy,scipy וכדו') יכולה לשמש ככלי עבודה עיקרי? כמה איטי יותר …

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. היי, כשמשתשמים בפונ' הנ"ל עם הפרמטר NULL, לאיזה מצב המנעול מאותחל? * ככה נראית שורת הקוד: pthread_mutex_init(&mtx,NULL) תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. יש לי דף עם נגן JWplayer 5 שאני רוצה להוסיף לוידאו בו כתוביות. מה שקורה הוא שהכפתור הפעלה/כיבוי של הכתוביות מופיע על הוידאו, אבל הכתוביות עצמן לא מופיעות לי. הקוד של הנגן הוא כזה: jwplayer('myElement').setup({ flashplayer: '/jwplayer/player5.swf', file: '/videos/themes/te.mov', height: 360, width: 640, logo: { hide: true }, plugins: { 'captions-2': { file: "/videos/themes/subs.srt" } }, controlbar: { position: 'bottom' } }); ואני מקבל שגיאה #2048: Error #2048: Security sandbox violation: [url]http://plugins.longtailvideo.com/5/captions/captions.swf[/url] cannot load data from [u…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by gshhary,

נתונות המחלקות הבאות: public abstract class A{ protected int _x; public abstract void d(int y); public String toString() { return ""+_x; } } public abstract class B extends A { private int _y; public B() { super(); _y = 1; } public String toString() { return ""+_x + "."+_y; } } public class C extends B { private int _z; public C() { super(); _z = 10; } public void d(int y) { _x += (y+_z); } public String toString() { return super.toString()+"."+_z; } } main: public static void main(String[] args) { A a = new C(); B b = new C(); C…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by taly88,

היי שלום לכולם. ביום ראשון אני צריכה להגיש לבית הספר פרוייקט בvb ברמת 5 יחל. הפרוייקט כמעט מושלם. ויש בו מס מצומצם של טעיות אשר כולן שייכות לשאילות Sql האם מישהו מוכן לעשות הרצת מבחן לפרוייקט שלי ולתקן את שיגאות הsql? אני יהיה אסירת תודה לאדם שיעשה זאת עבורי!! כמובן שניסיתי מספר רב של פעמים לתקן את הטעיות בעצמי אך לא הצלחתי... אני בטוחה שאלה דברים קטנטנים שאני פשוט כבר מחוקה מרוב עבודה על הפוייקט ולכן לא שמה לב לטעיות. אם מישהו כאן מוכן לעשות את זה שישאיר מייל ואני אשלח לו את הפרוייקט. חגגגג שמחחח ותודה מראש למלך או המלכה!!!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. שלום לכולם משתנים בוליאנים בשפת C כמו : check equal found אני מנסה לפתור תרגיל ולהוכיח משפט שקר ואמת עם else if בקיצור הקומפיילר של ויזואל סטודיו 2005 מראה לי על שגיאות למרות שהקוד כתוב פיקס מה עושים? יכול להיות שמשתנים בוליאנים לא מתאימים לקומפיילרים של מיקרוסופט? המרצה שלי לא אמר שום דבר על זה והוא גם יודע שכל הסטודנטים בקורס משתמשים בקומפיילר הזה יכול להיות שזה BORLAND או DEV BLOODSHEED? אין לי כוח להוריד את הקומפיילרים האלה וגם הבורלנד עושה בעיות

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by 8us.co.il,

פרקים: ידע מקדים מטרת המדריך מהו CSS? תחביר יישום CSS בדפי HTML צבעים אורך ואחוזים בוררים Margin ו – Padding מודל הקופסה ב- CSS גבולות דוגמה סופית סיכום מקורות המלצות ידע מקדים אל מנת ללמוד CSS יש צורך ללמוד (רצוי לעומק) HTML. מטרת המדריך מטרת המדריך הוא לתת ידע בסיסי ב CSS. מהו CSS? css הינה ראשי תיבות של Cascading Style Sheets. CSS משמשת לעיצוב מסמכי HTML ויצירת תבניות לאתרי אינטרנט. תחביר אני ישר מתחיל בדוגמאות והסברים (כך לאורך כל המדריך). selector{ property : vaule;} selector- תג ה HTML לדוגמא שאליו התכונה משתייכת. property- תכונה, לדוגמא : גובה, רוחב, רקע. vaule- ערך במספרים או קישור לקובץ או צבע הרקע. יישום CSS בדפי HTML ישנם כמה …

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by sprinter,

שלום חברים, אני מעוניין ללמוד לעומק את השפות: PERL PYHTON מישהו יכול לתת טיפים לאיך להתחיל ללמוד ואיפה בצורה יסודית? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. (שפת תכנות Visual Basic בסביבת עבודה Visual Studio 2010). אהלן. אני משתמש בפקד Awesomium שעוזר לי ליצור דפדפן. נעזרתי בקוד דוגמא שבא עם הSDK. הקוד לדוגמא מכיל חלון עם הפקד, שמציג לי form יחיד של הדפדפן awesomium. אני גולש באתרים, ואז בהפעלה נוספת של הקוד כל המידע נשמר לי. החלטתי להעזר בקוד ולפתח אותו לכיוון של דפדפן שתומך בטאבים. הוספתי tabcontrol, וכל tab חדש משכפל לי את הform של דפדפן (בשם webform) הכל עובד טוב עד שאני בא לסיים את התוכנית. אם אני סוגר את כל הforms ואז רושם end, התוכנה נסגרת, אבל המידע של הדפדפן, cookies, לא נשמרים. כשאני מוסיף שורה לפני - webform.dispose, (שם החלון שמכיל את קוד הדפדפן), ואז מריץ את התוכנה, עושה שינויים, ומנסה לסגור את התוכנה - התוכנה פ…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by yogev_23,

ניסיתי כמה שלא עבדו. אולי להשתמש בXP MODE (זאת הורדה כבדה, אין לי כח אם זה לא ממש הכרחי)? אם יש מהדר שעובד בwin7 אפילו ב"מצב תאימות" (כשלוחצים כפתור ימיני על הקובץ, מאפיינים, compatibility ואז בוחרים גירסה קודמת של חלונות) גם טוב. נכון שזה מתאים בעיקר לפורום תוכנה אבל רוב הסיכויים שאתם יותר מתמצאים כאן בנושא. 10x

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by OC,

שמעתי שיש גירסאה מוקטנת בחינם של הקומפלייר של microsft בחינם עם יש אפשר לינק וזה בישביל ++C ..... או שיש גירסאת נסיון? או קומפלייר אחר שלא בסביבת דוס

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by OBR,

התרגיל יחסית פשוט,לבנות תוכנה המציגה את סכום ספרותיו של מספר טבעי.אני חושבת שאני בכיוון הנכון אבל משהו מתפספס לי כי כשאני מנסה להריץ את התוכנה מופיעה לי הודעת שגיאה. אשמח לקבל עזרה(: תודה מראש #include<conio.h> #include<stdio.h> #include<math.h> #include<stdlib.h> void main(){ unsigned long long x,sum=0; printf("please enter a number:"); scanf_s("%llu",&x); while(x){ sum+=x%10; x=x/10; } printf("the digit's sum is:%llu",sum); _getch(); }

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by crak100,

שלום רב אני מחפש דרך להגדיר במחשב שבכל שעה מסויימת הוא יגש לתיקית שירים וינגן שיר מסויים לאורך x זמן ,אתם מכירים דרך לעשות את ה בלי תוכנה יעודית ?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  20. Started by NatanZ,

שלום חברים, סטודנט שנה ראשונה לתואר ראשון במדמ"ח. קיבלתי תרגיל ב- C של איקס-עיגול תלת מימדי. בקוד הבא אני בודק ניצחון לאורך, לרוחב, לגובה ואלכסונים. אני רוצה שהבדיקות תהיינה בלתי תלויות ועבור ניצחון באחת מהבדיקות כל הפונ' תוציא return 1. מה שעשיתי זה פשוט מספר משתנים שונים כמספר הבדיקות (כמו "ערבי") אשמח לעזרה בייעול הקוד int check_2d (char board [N][N][N], int x, int y, int z, char sign){ int ok_z = 1; int ok_y = 1; int ok_x = 1; int ok_xx = 1; int ok_xxx = 1; int ok_yy = 1; int ok_yyy = 1; int ok_zz = 1; int ok_zzz = 1; int ok = 0; for (int i_x=0; i_x<4; i_x++){ for (int i_y=0; i_y<4; i_y++){ for (int i_z=0; i_…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. Started by kalimero1234,

שלום, התחלתי ללמוד PHP ואני רוצה לבנות אתר ודרכו ללמוד. (יש לי ידע בסיסי בPHP HTML JAVASCRIPT CSS ועוד כאלו דברים ואני רוצה להתעמק בהם..) אבל דרך שפת התכנות בלבד אני לא יודע איך לעשות אתרים שנראים יפה (הרי כל מה שאני מכיר זה טקסטים, טבלאות וכו'). אני לא רוצה להשתמש במערכת לניהול תוכן כמו JOOMLA כי זה לא תכנות כל כך.... השאלה שלי היא איך אני בונה UI כמו שצריך בלי מערכות לניהול תוכן... תודה...

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  22. Started by kisin,

יש לי בעיה עם עברית בתוך מסד הנתונים mysql כשאני מכניס נתונים בעברית לתוך מסד הנתונים, דרך האתר, אז העברית מופיעה כג'יבריש בתוך phpmyadmin. כשאני שולף את הנתונים מהמסד נתונים בעזרת שאילתא בחזרה אל תוך האתר אז זה כן מופיע בעברית. הבעיה שלי היא שבתוך מסד הנתונים זה מופיע כג'יבריש ואני לא יכול לערוך תוכן ישירות בתוך phpmyadmin. עוד דבר, כשאני מכניס נתונים בעברית ישירות אל תוך המסד נתונים ישירות דרך phpmyadmin אז זה מופיע כסימני שאלה. מישהו יודע מה הבעיה? איך אני יכול לפתור את זה? בבקשה תעזרו לי כי זה משגע אותי. ישבתי ימים על בניית אתר ועכשיו הקטע הזה עם העברית עוצר אותי... צירפתי תמונה שתראו מה הבעיה [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. אני משתמש ב-Windows 2000 Professional SP4. אני צריך עזרה ביישום סקריפטים וקבצי DLL שמצאתי ב-MSDN לשיפור המראה והפונקציונאליות של Windows 2000. 1. הוספת טאב Customize למאפייני תיקייה שמאפשר לשנות את האייקון של התיקייה. כתבה: Windows 2000 UI Innovations: Enhance Your User's Experience with New Infotip and Icon Overlay Shell Extensions קוד: Windows2000UI.exe (303KB) 2. הוספת כפתורים ל-WebBrowser control שמאפשרים יצירה של תיקייה חדשה, הפעלת פקודות DOS וסימון קבצים לפי מאפיינים מסויימים. כתבה: More Windows 2000 UI Goodies: Extending Explorer Views by Customizing Hypertext Template Files קוד: W2KUI2.exe (93KB) בשני קבצי ה-zip מצוי קוד מקור וקבצי DLL שאני לא יודע באיזו תיקייה לש…

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by ניר.,

שלום רב, הוספתי ללצחני פקודה בפרויקט שלי ב- VB תמונה גרפית ולאחר שאני שומר ויוצא מהתוכנית נוצר לי קובץ עם שם הטופס עם סיומת frx אך כאשר אני מוחק אותו ונכנס בחזרה לתוכנית ולטופס הוא רושם לי כי הקובץ הנ"ל לא קיים (דבר המראה כי הוא נחוץ) וכל התמונות שהוספתי ללחצני הפקודה נעלמו. מהו הקובץ הזה ולמה הוא נחוץ? בפרויקטים קודמים שלי לא נוצר הקובץ הנ"ל והתמונות בבלחצני הפקודה היו תקינים ? האם ניתן לסדר זאת שיופיעו התמונות בפקדים אך ללא צורך בקובץ עם הסיומת frx ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. שלום, אני מחפש ולא כל כך מוצא פתרון לבעיה הבאה: אני מעוניין לקבל קלט משמשתמש בעזרת cin, במידה ומוכנס string אותו אני מחפש אני מבצע פעולה כלשהיא, במידה והוקש ENTER בלבד אני מעוניין לבצע פעולה אחרת לגמרי, אך בעייתי היא שאני מזין ENTER הסמן יורד שורה ועדיין מחכה לקלט, כיצד אני יכול לבדוק האם הוקש ENTER בלבד? הקוד הרלוונטי מצורף כתמונה. תודה. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.