תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,067 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, אני מעוניין ללמוד לעומק את השפות: PERL PYHTON מישהו יכול לתת טיפים לאיך להתחיל ללמוד ואיפה בצורה יסודית? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מה הקונקשן סטרינג שאני רושם על מנת להתחבר לשרתי MySQL ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בבית ספר שלי יש את התוכנה C עם אפשרות שברגע שלוחצים על ctrl ו "-" (קונטרול+מינוס) נפתחת תיבת שניתן לכתוב בעברית וכך להכניס עברית למסמך. בבית יש לי את התוכנה TClite שהגיע עם דיסק של הוד-עמי שאין בה אפשרות זאת. הגיע בתיקייה של ה-TClite קובץ בשם HEB.COM, הפעלתי אותו והוא כתב שהוא התקין את העברית אבל אני לא יודע מצליח לעשות את האפשרות כמו בבית ספר או לחלופין לעשות alt+shift ולכתוב בעברית. רציתי לדעת אם מישהו יודע מה צריך לעשות כדי להוסיף את העברית, או האם מישהו יכול לשלוח לי את הגירסא עם העברית (ועם תמיכה בעכבר). תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לומדת שנה א בתעשייה וניהול קצת מתקשה לתכנת את זה אשמח להארות מאלה שמבינים הרבה יותר ממני , כבר אבודה. ( ללא החלק האחרון של הטבלה) EXE8 (1).docx
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום!!! רציתי לשאול אם מישהו יודע איך אפשר לקבל מסג' של לחיצת כפתור בעכבר או במקלדת ב-WIN32 C . המסג' אבל צריך להגיע לתוכנה גם אם הלחיצה לא הייתה בחלון התוכנה , כאילו אני צריך לזהות לחיצה בכל מקום במסך. ( כמו ב-BABILON ) אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי . תודה מראש , ישי קליין
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם קודם קצת על עצמי: אני לא עוסק בתכנות/פיתוח לפרנסתי. בעבר הרחוק הייתי מתכנת JAVA אבל כיום אני איש תשתיות IT ומתכנת רק כתחביב. אני כותב כל מיני תוכניות עזר לעצמי או עבור חברים (בעיקר ב-JAVA) ולאחרונה ממשק ה-SWING הוותיק הפך למיושן וגם אני רוצה לכתוב אפליקציות WEB שרצות ב-BROWSER. ואז התחלתי לבדוק מה כדאי לי ללמוד כדי להיות מסוגל לכתוב כאלו אפליקציות, אלא שנתקלתי במבול של אפשרויות וטכנולוגיות שמקשה עלי לבחור. הפרמטרים שחשובים לי הם: 1. גמישות וחוזק - טכנולוגיה שאפשר לבנות בה כל אפליקציה שרוצים ושלא מגבילה אותך. 2. רצוי שיהיה קרוב ל-JAVA כך שלא אצטרך ללמוד הכל מחדש. 3. שיהיה פשוט ומהיר יחסית להקים את האפליקציה. ברור לי ש-1 ו-3 די סותרים אחד את השני אבל אשמח לדעת אם…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה בתרגיל בשפת JAVA זה הולך ככה : בתחרות מכוניות השתתפו N מכוניות . כתוב שיטה ראשית שקולטת מספר מכוניות N ואחריו משך הזמן שלקח למכונית לסיים את המסלול . על השיטה להדפיס את המספרים הסידוריים ואת משך הזמן של מכוניות שזכו במקומות ראשון ושני בתחרות. אז הבעיה שלי הייתה למצוא את המקום ה2 בתחרות כי אני יודע למצוא מקסימום . נקעתי בקטע של המקום ה2 . יש לציין כי זה תרגיל מדף עבודה מסכם בנושא לולאת FOR וזה צריך להיות המרכיב המרכזי של התשובה (לא למדנו מערכים). תודה לעוזרים!!!
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי שהבנתי איך יוצרים קליינט סרבר אני רוצה לעשות משחק רשת, הבעיה שאני לא כל כך יודע איך הדברים מתנהלים, אשמח אם תספרו לי איך זה אמור לעבוד פחות או יותר... כאילו לפי מה שככה עולה לי בראש בו נתחיל בתהליך הראשון, התחלת המשחק.. יש לי שחקן שיוצר משחק חדש, עצם הפעולה הזאת משחק חדש הוא צריך לגרום לכך שכל שחקן חדש שמתחבר למשחק ידע שיש מישהו שממתין לשחקנים נוספים שיצטרפו לו למשחק ועוד שאלה, אם המשחק התחיל בין 3 שחקנים למשל שמשחקים באותו זמן על אותה מפה למשל, האם האדם הבא שיכנס למשחק איך למנוע ממנו לשחק איתם? זאת אומרת שהוא בעצם יפתח משחק חדש בעצמו וימתין לאנשים נוספים שיתחברו גם למשחק במילים פשוטות איך אני גורם לכך שיווצרו כמה משחקים באותו זמן בין אנשים שונים ברשת
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם משהו קטן שאני צריך בו עזרה.... אני צריך להתבר ל FTP באמצעות קובץ BAT, העניין הוא שהמשתמש צריך להכניס כקלט את הכתובת IP שאליה צריך להתחבר... השם משתמש והסיסמא יהיו קבועים מראש וגם הפעולות שהוא צריך לעשות בשרת יהיו קבועות.... כל העניין הוא הבקשה מהמשתמש של הכתובת IP אשמח לעזרה תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני כתבתי את הקוד הזה שאמור להדפיס את המחרוזת הפוכה והיא פשוט קורסת (את הprint ניסיתי עם %c ועם %s) קוד: [left]#include <stdio.h> #include <string.h> #include <stdlib.h> char reversed(char *pstr[]){ int i,length; length=strlen(*pstr); for(i=length;i>=0;i++){ printf("%s",*pstr[i]); } } int main(int argc, char *argv[]) { char str[0]; printf("Enter a String: "); scanf("%s",str); reversed(&str); system("PAUSE"); return 0; }[/left]
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי בעייה: כאשר אני רוצה לשנות את ערך השדה תאריך, השינוי לא מתבצע בגלל שהמשתנה מוגדר מסוג ניסתר.VB6.התוכנה כתובה ב-ניסיתי בכל דרך אפשרית וזה לא הצליח.יצויין שאין לי גישה לתוכנית המקור של האתר ולכן אני לא יכול למחוק את המאפיין הנסתר.אולי ניתן לכתוב פקודה שתמחק את ההגדרות של המשתנה בזכרון אבל אני לא יודע לעשות את זה.אשמח לכל עזרה שתיתנו. תודה. קיים קובץ מצורף שמכיל את השורות הבאות בצורה קריאה יותר. [ATTACH]3822[/ATTACH] 'In HTML: ------------------------------------------------------------------------------------------ <input name="txtFromDate" type="hidden" id="txtFromDate" value="00000000"/> 'In Form: ----------------------------------------------------…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1) אני רוצה ללמוד פקודות מתקדמות בדוס. 2) אני מעוניין ללמוד קצת JAVA, גם ++C . * בבקשה אל תמליצו לי על ספרים אני לא אוהב ספרים ואני ממש משתגע כשאני מנסה ללמוד מספר, אני רוצה אתרים שילמדו אותי בכיף תוך כדי שאני מנסה, נראה לי הרבה יותר נחמד, תודה רבה רבה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם 327 בשפה עשרונית זה 01000111 בשפה בינארית? אין לי איפה לבדוק אם זה נכון.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך אני יכול לשנות את העימוב של טופס זה Text <html> <head> <title> כניסה </title> </head> <body> <body bgcolor="SILVER"> <font size=5 color=black face=david><b><p align=right> כניסה </p align=right> <br><br><br> <form name=form1> <form action=1.html method=post> <div align=right> <table border=5 width=600> <tr align=right> <td><input type=text size=15 name=a> שם פרטי </td> <tr align=right> <td><input type=text size=15> סיסמה </td> <tr align=right> <td> <a href=EE.html>כניסה</a> <…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מארח לאתר שאני בונה אבל אני צריך שהוא יתמוך ב CGI - BIN ואולי גם ב ASP וכמובן שיהיה חינם יש לכם הצעות ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
using System; namespace ConsoleApplication1 { class Program { static void Main(string[] args) { int num,i; while () { Console.WriteLine("enter the first number:"); num = int.Parse(Console.ReadLine()); num = sumDigits(num); } } static int sumDigits(int num) { int sum; sum = 0; while (num > 0) { sum = sum % 10; num = num / 10; } return sum; } } } וזאת השאלה: כתוב פעולה המקבלת מס' שלם חיובי תלת ספרתי ומחזירה את סכום ספרותיו אני לא יודע מה התנאי פה כדי שיהיה מס' תלת ספרתי תודה יום טוב
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך ליצור תוכנה שתוכל להדפיס נקודות על המסך (כאילו המסך מישור מתמטי עם 2 קורדינטות). אשמח לעזרה בקשר לאיך עושים את זה. מעדיף לתכנת ב-JAVA. תודה. עריכה: אפשר גם C#. יש לי את Microsoft Visual C#.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קודם כל, תסלחו לי אם מדובר בפורום הלא נכון או בשאלה נורא בסיסית - הניסיון שלי באזור הזה ספציפית הוא מועט. יש לי 2 קבצים (חלק מ Option ROM של BIOS/EFI לצורך העניין). הקובץ הראשון (גודל 27647 Bytes): 000068F0 30 0 00006900 20 00 3F 58 20 00 4D 61 72 76 65 6C 6C 20 38 38 ?X Marvell 88 00006910 53 45 39 31 78 78 20 41 64 61 70 74 65 72 20 2D SE91xx Adapter - 00006920 20 42 49 4F 53 20 56 65 72 73 69 6F 6E 20 00 31 BIOS Version 1 00006930 2E 30 2E 30 2E 31 30 32 37 2E 00 49 6E 69 74 69 .0.0.1027. Initi 00006940 61 6C 69 7A 69 6E 67 2E 2E 2E 00 57 61 72 6E 69 alizing... Warni 00006950 6E 67 20 2D 20 73 6F 6D 65 74 68 69 6E 67 20 7…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי דף עם נגן JWplayer 5 שאני רוצה להוסיף לוידאו בו כתוביות. מה שקורה הוא שהכפתור הפעלה/כיבוי של הכתוביות מופיע על הוידאו, אבל הכתוביות עצמן לא מופיעות לי. הקוד של הנגן הוא כזה: jwplayer('myElement').setup({ flashplayer: '/jwplayer/player5.swf', file: '/videos/themes/te.mov', height: 360, width: 640, logo: { hide: true }, plugins: { 'captions-2': { file: "/videos/themes/subs.srt" } }, controlbar: { position: 'bottom' } }); ואני מקבל שגיאה #2048: Error #2048: Security sandbox violation: [url]http://plugins.longtailvideo.com/5/captions/captions.swf[/url] cannot load data from [u…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, גילוי נאות, אין לי ידע בתכנות בכלל. יש לי אפליקציה שכתבו לי ואני רוצה לערוך אותה בעצמי, בסך הכל רוצה לשנות את הטקסט בכמה מקומות. אני מוצא את הטקסט שאני מחפש דרך ctrl+shift+f, משנה את הטקסט אבל לא מצליח לשמור את זה, מה שאני עורך נמצא בשורה הבאה: "android:title="@string/rewards איך בעצם שומרים עדכון באנדרויד סטודיו?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב, אני חדש בתחום של האסמבלי. כתבתי תוכנית במחשב אחד(בלימודים), התקמפל ורץ. העברתי את הקבצים למחשב בבית, התוכנית רצה אבל כשאני מקמפל שוב מופיעה לי השגיאה: make: nasm: Command not found קובץ הmakefile המלאתתעלמו מההערות)- זוי תוכנית c שקוראת לתוכנית באסמבלי #format is target-name: target dependencies #{-tab-}actions # All Targets all: hello # Tool invocations # Executable "hello" depends on the files hello.o and run.o. hello: main.o ass0.o gcc -m32 -g -Wall -o hello main.o ass0.o # Depends on the source and header files main.o: main.c gcc -g -Wall -m32 -c -o main.o main.c ass0.o: ass0.s nasm -g -f elf -w+all -o ass0.o ass0.s #tell make that "clean" is…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תכנות לצורכים מדעיים. מתלבט לגבי שפה/כלי. יש מאטלב/אוקטב. שפות תסריט כמו פיית'ון. שפות עיליות כמו c,c++,Fortran. ההתלבטות העיקרית היא לגבי הקבוצה האחרונה. כל אחת מהאפשרויות בה תדרוש יותר זמן ויבלות כדי לשלוט בה היטב. פורטרן היא שפה קלאסית לתכנות מדעי. c,c++ חדשות יותר (יחסית) ונפוצות יותר, אך האם יש להן יתרון על פני פורטרן? אני אנסה לנסח מספר תהיות: 1. לאיזו שפה אוסף ספריות וכלים נרחב יותר? 2. איזו שפה יכולה לתת ביצועים טובים יותר? כלומר הפונקציות שנכתבו עבורה מבצעות את העבודה טוב יותר. 3. באיזו שפה אני יכול להתמקד יותר בבעיה המתמטית/פיזיקלית ולא בהקצאות משאבים? בנוסף, אם נחזור קצת אחורה, האם פייתון והרחבותיה (numpy,scipy וכדו') יכולה לשמש ככלי עבודה עיקרי? כמה איטי יותר …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברים. יש לי תרגיל להגשה לממש פונקציה בשפת C שעושה את הדבר הבא: כתבו פונקציה בעלת המפרט (prototype) הבא: void eraseDuplicates(char* str, char c); הפונקציה מקבלת מצביע למחרוזת ותו c. אם התו c מופיע במחרוזת כמה פעמים ברצף , הפונקציה מוחקת את כל המופעים הרצופים הכפולים ומשאירה מופע בודד של התו c . לדוג' : מחיקת a מהמחרוזת abcaaabcaabad תחזיר את המחרוזת abcabcabad בסעיף זה אין להשתמש באופרטור [] על מנת לגשת לתווים במחרוזת. איך בדיוק מי שכתב את התרגיל, מצפה שאני אעשה את זה בלי להשתמש באופרטור [] על מנת לגשת לתווים במחרוזת?! בנוסף אם למישהו יש רעיון/דרך לממש את הפונקציה הזו אני אודה לו מאוד!
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
פרקים: ידע מקדים מטרת המדריך מהו CSS? תחביר יישום CSS בדפי HTML צבעים אורך ואחוזים בוררים Margin ו – Padding מודל הקופסה ב- CSS גבולות דוגמה סופית סיכום מקורות המלצות ידע מקדים אל מנת ללמוד CSS יש צורך ללמוד (רצוי לעומק) HTML. מטרת המדריך מטרת המדריך הוא לתת ידע בסיסי ב CSS. מהו CSS? css הינה ראשי תיבות של Cascading Style Sheets. CSS משמשת לעיצוב מסמכי HTML ויצירת תבניות לאתרי אינטרנט. תחביר אני ישר מתחיל בדוגמאות והסברים (כך לאורך כל המדריך). selector{ property : vaule;} selector- תג ה HTML לדוגמא שאליו התכונה משתייכת. property- תכונה, לדוגמא : גובה, רוחב, רקע. vaule- ערך במספרים או קישור לקובץ או צבע הרקע. יישום CSS בדפי HTML ישנם כמה …
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-