תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, רציתי להתייעץ לגבי לימודים אקדמאים. אני מעוניין ללמוד תואר במדעי המחשב במכללה. במכללה יש אפשרות לעשות קורסי בחירה-השאלה איזה קורסי בחירה הכי כדאי לעשות יש קורסי בחירה בנושא של רשתות. מה שרציתי לשאול האם לבחור בקורס זה, ומה האפשרויות שיש לי לעסוק בתחום אחר כך. כי עיקר התואר הוא בנושא תיכנות. מה נותן לי בעצם הקורסי בחירה ברשתות? חשוב לי לומר שלמדתי קורס לפני הצבא- שלא מאוד השקעתי בו דרך אגב,של טכנאי ומנהל רשת . ויש לי תעודה של טכנאי pc+רשתות. אני לא עובד בתחום ואין לי ניסיון. כמו שאמרתי לא השקעתי במיוחד בתחום זה. אז אני שוב חוזר ושואל האם התואר שאני יעשה במדעי המחשב עם הקורסי בחירה של רשתות(יש אולי 3 או 4 )יוכלו לעזור לי בתחום הרשת-אולי לעבוד …
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אנשים טובים. אני בונה פרוייקט ב C# של שרת מול הרבה קליינטים, כבר התחלתי לבנות אותו, ובגלל שלא חשבתי על דברים לעומק בהתחלה התחלתי קצת להתברבר. מה שעשיתי עד עכשיו הולך ככה: הקמתי סרבר TCP שכל הזמן מאזין עד שקליינט מתחבר ושולח איזשהי פקודה, מבצע אותה ומחזיר תשובה בחזרה לקליינט. כאשר הקליינט שולח פקודה, הוא מאזין בחזרה ל NETWORKSTREAM של החיבור שנוצר וממתין לתשובה מהסרבר. כרגע כל פקודה שנשלחת מהקליינט מבוצעת ע"י אובייקט TCPCLIENT שנוצר כל פעם בעת לחיצת על כפתור או משהו דומה, מה שגורם לסרבר כל פעם ליצור NETWORKSTREAM חדש אחרי שהקליינט שולח פקודה. עד עכשיו זה היה בסדר מבחינתי, אבל עכשיו אני רוצה שהסרבר גם ייזום שליחת פקודות לקליינטים ללא שום קשר אם הקליינט שלח פקודה (מה שמ…
-
- 10 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לממש בשפת C (קומפיילר VS 2013) את העץ TRIE שבו כל צומת תיראה כפי במתואר בתמונה שצירפתי. הקושי העיקרי שלי הוא איך לממש אותו. הכלל הוא כזה: כל צומת (NODE) בעץ תכיל מערך בגודל 27 בדיוק של אותיות שה-ABC באנגלית בלבד, כאשר התא הראשון יהיה דולר (מיוצג ע"י דולר) והוא למעשה מציין סוף מחרוזת (כמו באסמבלי). שאר האיברים במערך יהיו בעלי מפתח char של אותיות ה-ABC. בנוסף כל תא במערך שנמצא בצומת, יכיל מצביע לבן (האות הבאה של המחרוזת כמו next*) וכן מצביע להורה (האות הקודמת של המחרוזת כמו prev*) כאשר הכלל הוא שבהתחלה, כל המצביעים של האותיות להורה ולבן יהיו מאותחלים ל-NULL. אם וכאשר רוצים שצומת מסוימת בעץ תייצג אות, אז המצביע ה-NEXT שלה (לבן) לה יהיה…
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלו, סיימתי י"ב ואני חצי שנה לפני גיוס. המורה שלי למחשבים הציעה לי בינתיים תוך כדי עבודה לעשות את פרוייקט ה-5 יחידות ב-JAVA. היא ביקשה בנוסף לנסח הצעת פרוייקט שיתאים ל-5 יחידות לימוד. יש לי כמה שאלות בעניין: 1. אם אני אסתפק בפרוייקט לא גדול מידי איזה משחקים פשוטים יכולים להתאים ל-5 יחידות? 2. אם אני רצה ממש להשקיע ולהקדיש הרבה זמן לזה, איזה משחקים טיפה יותר מורכבים אפשר לעשות? הידע שלי הוא ידע של תלמיד תיכון שסיים 5 יחידות בציון גבוה ולא יותר מזה. השאלה היא איזה משחקים של תנועה או דברים כאלה ניתן לעשות? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
היי (: החלטתי שלפני שאני מתחיל לימודים אקדמאים אני רוצה ללמוד תיכנות (ג'ון ברייס/מכללת נס) ככה רק כדי להתבסס ושתהיה לי עבודה סבבה ואפשרות לעבודות עצמאיות בזמן התואר. הדבר הראש שדיי קורץ לי והציעו לי ללמוד זה פיתוח PHP כשהייתי בתיכון עוד היינו מתעסקים הרבה עם מערכות פורומים SQL HTML CSS וכוכוכו אבל ברמה הנורא חובבנית וחשבתי שזה דווקא ישב עליי טוב אם אני יתן בזה גז עכשיו ואחרוש את התחום. רציתי לדעת אם באמת יש בתחום עבודה. ואם אפשר קצת יותר פירוט לגבי מה זה בעצם "פיתוח PHP" כי הבנתי מהיועצת שזה מעבר לסתם לדעת לתכנת בPHP לא יודע עד כמה זה קשור אבל סיימתי לימודי מדעי המחשב בתיכון עם ציונים ממש גבוהים. תודה רבה D:
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
-
-
MODX יש לי כמה שאלות לגבי מערכת ניהול זו, האם יש מישהו כאן שמכיר? תודה!!!!!!
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
שאלה פשוטה לי אליכם: מדוע בתכנית הפשוטה הזו המחשבת מכפלת שני מספרים, לא מספיק להכניס שני מספרים והתכנית מציגה את הפלט רק לאחר שקלט שלישי מוכנס? התכנית נעשתה ב-CodeBlocks. תודה.[br]פורסם בתאריך: 8.03.2010 בשעה 20:22:35 טוב נו, כמובן שפתרתי זאת על ידי הורדה של ה-\n מה-scanf. בכל זאת אשמח להסבר, מדוע זה קרה? [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 733 צפיות
-
-
שלום אני כיום יודע שפת C++. אני מתגייס שנה הבאה ואני רוצה להתחיל ללמוד עוד שפות דרך הרשת. איזה שפות לדעתכם הכי שמישות בצה"ל והכי מבוקשות?(C# /++/או אפילו שפות אינטרנט וכו'). קישורים למדריכים ממולצים ללימוד יתקבלו בברכה! תודה
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
יש לי למשל את הפקודה: sub A2[bx+si],al וידוע שA2 הוא word לפי מה שלמדתי שהם לא אותו הגודל הפקודה לא חוקית, על A2 ו al, להיות שווים בגודלם, אבל נתקלתי במישהו סטודנט שאמר לי משהו שונה אם bx+si מגיע לקטע זיכרון שהוא מוגדר כbyte אז התשובה חוקית האם זה נכון? זאת אומרת שלמרות שA2 מוגדר כווארד אבל בגלל שA2+bx+si מביא אותנו למקטע זיכרון מסוג byte הפקודה כן תהיה חוקית.. אשמח לעזרה
-
- 1 תגובה
- 4.5k צפיות
-
-
שלום, אני לא מזמן החלטתי שאני רוצה ללמוד תכנות, קראתי מאמרים/כתבות/מדריכים, ובכל זאת, עדיין לא מצאתי את השפה שלי. התחלתי לפני כמה חודשים ללמוד שפת C, ולאחר מכן הבנתי שזה לא בשבילי... הלימודים מתישים במיוחד, לא מובנים (לפחות לאחד כמוני שמימיו לא טעם שום שפת תכנות) ולא ממש השקעתי את מיטב יכולתי בדבר. לאחר מכן עברתי לפייתון, שלמדתי ולמדתי (והתקדמתי די טוב) עד שהבנתי שאני לומד לגרסה 2, ואני צריך ללמוד לגרסה 3. ואין שום מדריך באינטרנט שמלמד פייתון 3 (בעברית). אני יודע שאני נשמע טמבל, אבל אני לא! יש לי פתיל קצר, אין לי עצבים ללימודים מפרכים.. בכל מקרה, קראתי עוד כמה וכמה מאמרים לגבי C# ו java והתלבטתי, האם עדיף להתחיל באחד מהשפות הללו (ואיזה מהם ?) או ללמוד פייתון גרסה 2 ? כמוב…
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, כיצד ניתן לשלוט בלדים אשר מחוברים למחשב דרך ה-USB? כלומר, אני מעוניין לחבר מספר לדים למחשב דרך חיבור ה-USB ולכתוב תוכנה שתאפשר לי להדליק ולכבות אותם. יש עדיפות ל-VB, אבל מקסימום אם אי אפשר, אני אכתוב בשפה אחרת ואשלח לה פקודות דרך VB. אני רוצה לעשות משהו בסגנון של מה שמופיע בסרטון הבא רק יותר פשוט: http://www.youtube.com/watch?v=0YZ4E_RHn3s ההבדל הוא שאצלי אני רוצה שיהיה רק כפתור שיכבה וידליק את הלד וזהו. שאלה נוספת: הצלחתי לבצע התממשקות דרך החיבור הסיריאלי. אם אני אשתמש במתאם מחיבור סיריאלי ל-USB (כמו כאן: http://cgi.ebay.com/USB-to-RS232-Serial-9-Pin-DB9-Cable-Adapter-PC-Mac-GPS_W0QQitemZ230274638277QQcmdZViewItem?hash=item230274638277), האם זה יעבוד? (התוכנה אמורה…
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
היי, לא בטוח אם זה הכי קשור לפה (אולי יותר מדע וטכנולוגיה) אבל אני מחפש חומרים על אלגוריתמים לטיפול בהתנגשויות (כדורים-כדורים,כדורים-משטחים) שמתרחשות בתלת מימד. איפה אני מוצא? תודה
-
- 2 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום כולם, יש לי עבודה להגשה ב-C ומאלצים אותי להשתמש בפונקציה scanf (מניח שככה קל למרצים לנסות דברים שונים בקלות). אני צריך לקלוט 2 שורות, מספר ותו. ראיתי שזה חוקי להשתמש בפקודה הבאה: scanf("%s%s%d%c",line1,line2,&num,&c); במקרה הזה, התו לא נקלט כמו שצריך (אני קולט רווח). scanf("%s%s%d%1s",line1,line2,&num,&c); במקרה הזה, התו נקלט כמו שצריך, אך המספר num הוא 0. חיפשתי ברשת ונראה שמה שכתבתי זה חוקי, מישהו מוכן לעזור עם הפונקציה הזו? עריכה: ניסיתי לשים רווחים בין הארגומנטים ומשום מה זה עבד... מישהו יכול להסביר למה עכשיו זה עובד? scanf("%s %s %d %c",line1,line2,&n,&c);
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בזמן האחרון (וחשוב להגיד את זה-כי כבר כמה חודשים שאני עובד עם שני הקומפיילרים הבאים ורק לאחרונה הבעיה התחילה), אני שם לב שכשאני עובד עם הקומפיילר ++borland C או Turbo Asembler Editor של M.O.S.T (קומפיילר לשפת לאסמבלר), מתחילה לי תופעה מוזרה: תוך כדי עבודה, לחצנים מתחילים להגיב בצורה שונה מזו שהם יועדו לה. דוגמאות: חלק מתנהגים כאילו מקש שיפט לחוץ, שני מקשי המחיקה (DEL ו-BackSpace) לא מגיבים, אם אני זז עם החיצים זה כאילו השיפט לחוץ-אבל לא כמו שבד"כ (לא יודע איך לתאר את זה יותר טוב...), חלק מהמקשים עובדים כאילו Caps Lock לחוץ (והוא לא) וכו'. בקיצור-המקלדת משתגעת. מה שעוד יותר מוזר, זה שאם אני עובר לווינדוס (ע"י סגירת הקומפיילר או ע"י Alt+Tab), התופעה מופיעה גם בדסקטופ-אם א…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
עד היום לא היה לי שום מחשב אישי עם SSD. תמיד קניתי אותו עם HDD. בעבודה יש לי הקינטוש(לצערי לא מאק מקורי) עם SSD ו HDD אבל בדרך כלל אני שם את כל הקבצים על הSSD. מן הסתם בגלל שאני מתכנת אז כמעט הכל צריך להיות על הSSD. אבל זה לא שאני משקיע מחשבה יותר מדי אני פשוט שם הכל על הSSD ואז הוא מתמלא. השאלה איך בתור תכנת צריך להתנהל עם שילוב של כונן SSD וHDD. בתור תכנת C++ לWINDOWS בעיה גדולה היא זמני קומפלציה והבנתי שצוואר בקבוק מאוד גדול בזמני קומפלציה של C++ היא גישה לקבצים. כנראה שמתוך בורות אני לא יודע עד הסוף מה צריך לשים על הSSD או לייתר דיוק מה בדיוק ה 2013VS עושה עם קבצים בזמן קומפלציה. אני מודה שלא לקחתי קורס על קומפלציה בטכניון וזה באמת מעין חור גדול בהשכלה אבל למדתי דברים…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
נגיד יש לי אתר עם פריימים ויש פריים אחד שבו מתחברים (זה מוצא את השם והסיסמא במסד ומעביר לתפריט של משתמש...) ואפשר ללחוץ על קישורים... איך עושים לחצן התנתק, שלוחצים עליו התפריט של המשתמש הופך חזרה לדף ההתחברות וגם הדף בפריים השני חוזר לדף ראשי או משהו??? הצלחתי עד הקטע של להחזיר בפריים לדף התחברות אבל בו זמנית אני לא מצליח להעביר בפריים השני לדף אחר.. זה מה שעשיתי ולא פועל...: <scripttype="text/javascript"language="javascript"> function Disconnect() { parent.dright.location.href="dright.asp"; parent.dleft.location.href="show.asp"; } </script> <ahref="javascript: Disconnect()">התנתק</a><br/><br/><br/> עשיתי פונקציה ולינק שמפנה אלי…
-
- 3 תגובות
- 834 צפיות
-
-
שאלה:2 אנשים נוסעים לחו"ל, כל אחד בתאריך שהוא בוחר מטרה: לספור את מספר החודשים הכולל בו לפחות אחד מהאנשים היה בחו"ל, אבל אין לספור חודשים חופפים יותר מפעם אחת למשל: נוסע א נסע בין ינואר 08 עד דצמבר 08 נוסע ב נסע בין אפריל 08 עד ינואר 09 תשובה: מספר החודשים ללא חפיפה הוא 13 אפשר לספור הפרשי חודשים על ידי dateDeff אבל איך אני מתעלם מחודשים חופפים וסופר אותם רק פעם אחת?
-
- 1 תגובה
- 646 צפיות
-
-
אני יודע C טוב ואני רוצה עכשיו ללמוד איך לנתח תמונה ליצור השוואה בין תמונה שבתוך מאגר מידע לתמונה שמגיע ישר ממצלמה ואין לי מושג איך אני מתעסק עם תמונות בשפת C אפשר מדריך איך אני עושה את זה.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בכתיבת קוד בג'אווה של התפלגות אחידה אשמח לקישורים בנושא או דוגמאות , אני מבקש עזרה לאחר חיפוש די ממושך של דוגמאות בגוגל תודה, לירון
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
http://www.ariel.com.au/jokes/The_Evolution_of_a_Programmer.html
-
- 2 תגובות
- 777 צפיות
-
-
היי , האמת דיי התחבטתי אם לשאול פה או לא .. (מכיוון שיש ה-מ-ו-ן מקורות והמון כיוונים - ואתה רק צריך "לבחור") למדתי Java , ואני מעוניין לא לשכוח ואולי לחזק .. אני לא יודע ממשק גרפי ולפי ה API של אורקל , בקושי נחשפתי לשפה .. (אני לא יודע ממשק גרפי/שרת-לקוח/ספריות שלמות/EE/ME ועוד ..). האמת , נראה לי שאפילו לא גירדנו את השפה .. יש המלצות , איפה להתחיל ? כיוון מומלץ ? תודה .
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי חברים , התקנתי cubase במחשב שלא הצליח לעמוד בעומס וקרס. קניתי מחשב חדש בו הקיובייס כבר מותקן אבל אי אפשר להפעילו כי הרשיון הוא חד פעמי. אז פניתי לסטיינברג ,החברה שמכרה לי את התוכנה. הם ביקשו ממני להתקין מחדש את קיובייס. וכאן אני שואלת שאלה, האם אני צריכה למחוק את ההתקנה הקודמת של קיובייס? ואם כן כיצד אני מווןדאת שמחקתי הכול. לדעתי התיקים של תוכנה מפוזרים בכמה דרייברים? יום נעים
-
- 1 תגובה
- 746 צפיות
-
-
שלום לכולם אני כבר התקנתי APACHE וPHP והכל עובד נהדר (אם כי אני לא בטוח שעשיתי את כל מה שאמורים לעשות) עכשיו אני מנסה להתקין MYSQL ואין לי מושג מה אני עושה ??? כבר התקנתי את MYSQL אבל אני לא מסתדר עם ההגדרות בכלל איך אני מסנכרן את זה עם APACHE? אני לא מעוניין בשרת חלופי כמו WAMP אני רוצה את מה שיש לי עכשיו בחיפוש שערכתי אמרו שאני צריך להתקין עוד דברים ??משהו כמו MYPHPADMIN ו- CPANEL אם מישהו יכול לכתוב\ למצוא מדריך עדכני ומפורט בעברית לגבי התקנה של APACHE MYSQL וPHP אני יודה לו מאוד תודה מראש לכל העונים
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
-
-
שלום לכולם רציתי להתקין אצלי במחשב את סביבת העבודה של java eclipse מה אני צריך לעשות? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-