עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by motogt,

אהלן, שדרגתי עכשיו לוונדוס 7, והייתה לי תוכנה בשפת פייטון שעבדה בXP, אבל עכשיו היא לא עובדת ב7. אני פותח את הקובץ, והוא מיד נסגר. הצלחתי לתפוס PS של מה שהוא כותב בנתיים. יש לזה סיבה שתוכנה לא תעבוד על ווינדוס מסוים? מה עושים? [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. Started by VanGogh,

שלום ליושבי הפורום. נתקלתי בבעיה כשניסיתי לפתור קושיא, ואשמח לקבל את עזרתכם. הרי היא לפניכם: A 5-digit positive integer is entered through the keyboard. using recursion, write a function to calculate sum of digits of the 5-digit number: והרי הפונקציה שכתבתי: int DigitSum(int x) { int digit=0; if (x>0) { digit+=x%10; /* צבירה של ספרת האחדות */ DigitSum(x/10); /* רקורסיה לאחר שספרת האחדות קוצצה */ } else { return(digit); } } הרקורסיה עובדת כמו שצריך, הבעיה היא שכל אימת שהפונקציה מזמנת את עצמה, היא מאפסת את digit, וכך לא מתבצעת צבירה של סכום הספרות. מאידך, אינני יכול לוותר על איפוס של digit... איך אפשר להתגבר על זה, או לכתוב את זה בדרך אחרת? תודה רבה מר…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by TheSlider,

היי חברים. יש לי בעיה בהרצה של התכנית הבאה: #include <stdio.h> typedef struct MailPerson_t{ char name[50]; char id[9]; int practice; int theory; }MailPerson; int theoretician(MailPerson cadet) { return (cadet.theory>cadet.practice); } int main () { typedef struct MailPerson_t cadet; printf ("Please enter degree for the theory test \n"); scanf("%d",&cadet.theory); printf("Please enter degree for the practice test \n"); scanf("%d",&cadet.practice); printf("This is the number %d\n",theoretician(cadet)); } אני מקבל הודעת שגיאה של סינטקס. הבעיה היא שאין לי מושג מה אמור להיות נכון (אני רק לומד עכשיו את החומר הזה). אשמח לעזרה ד"א מט…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  4. Started by ShrekHunter,

ערב טוב, אני צריך עזרה בבקשה. איך אני מעביר (פיזית)ערכים של מערך שיופיעו בסדר הפוך. כלומר שהערך שהיה במקום האחרון יהיה בראשון וכך הלאה. מבלי להשתמש במערך נוסף?? int ReverseArray(int ar[],int) { int i,j,k,l; printf("the original array is:\n"); for(i=0;i<5;i++){ printf("%d ",ar[i]); } for(i=0;i<5;)for(k=4;k>=0;k--){ar[k]=ar[i];}i++; //for(i=0;i<5;i++)/*j=ar[i];/*ar[k]=j;*/for(k=4;k>=0;k--)ar[k]=ar[i];/*ar[k]=j;ar[i]=ar[k];*/ printf("\nthe reverse:\n"); for(i=0;i<5;i++) printf("%d ",ar[i]); return ar[i],5; } הנה חלק מהקוד שכתבתי. המערך מקבל מפונקציה קודמת ערך רנדומלי. מדפיסה אותו ואז מדפיסה אותו לאחר שינוי סדר הערכים. תודה לא משנ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אהלן איך אני יכול להעביר תו באנגלית לתו בעברית (לפי המקלדת)? לדוגמא - אם התו הוא 'ג' אז שיהיה d . תודה

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. בוקר אור אני רוצה לכתוב קוד שמקבל שני מערכים חד מימדיים שמכילים 7 אותיות אנגליות קטנות, כשהקוד בודק את התמורה של שני המערכים - אם המערך הראשון מכיל בדיוק אותם איברים של המערך השני (כולל ריבוי). לדוגמא: array1=[a,b,c,a,b,c] zz array2=[a,a,b,b,c,c] zz אז המערך הראשון הוא תמורה של השני כי מופיעים בשניהם אותם איברים עם אותו ריבוי. אם למשל array1=[a,b,c,a,c] zz array2=[a,a,b,c,c,b] zz אז המערך הראשון אינו תמורה של השני כי בראשון b מופיע פעם אחת ובשני פעמיים המטרה היא להדפיס בסוף אם המערך הראשון הוא תמורה של השני או לא בהנחה שכבר הכנסתי למערכים את האיברים שלהם והם כולם אותיות אנגליות קטנות, מה האלגוריתם להשוואה בין המערכים?

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by ShrekHunter,

שלום לכולם. יש לי איזה תרגיל שני לא מצליח לפתור. אני צריך לקלוט מערך ואז להדפיס את 2 המספרים הכי גדולים ושני המספרים הכי קטנים. הצלחתי להדפיס את הכי קטן והכי גדול ואת השני בגודל והשני הכי קטן אני לא מצליח. אני מנסה להעביר את הערכים שמצאתי להיות קיצוניים כך שהוא לא יעבור עליהם שוב אבל יש שם בעיה. הוא מחליף את האיבר אבל לא משנה אותו. הנה מה שכתבתי. אם רק מישהו יכול להראות לי מה אני עושה לא בסדר אני אשמח, תודה. #include<stdio.h> #include<conio.h> int main() { int ar[6],i,max,min,min2,max2,imax,imin,l=0,m=0; //clrscr(); printf("enter an array of numbers: "); for(i=0;i<6;i++) scanf("%d",&ar[i]); max=min=ar[0]; max2=min2=ar[1]; for(i=0;i<6;i++) { if(min&g…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by TecNodRom,

שלום רב! יש לי פונקציה void update(char *name,FILE *fp){ . . . } כאשר name מקבל מחרוזת מהפונקציה הראשית המכילה את שם הקובץ הפונקציה פותחת את הקובץ general=fopen(name,"r") אני מעביר את מה שאני צריך להעביר ולסדר מ2 קבצים שברשותי לקובץ חדש temp=fopen("Tempfile.txt","w") אך הבקשה בשאלה הייתה שבסופו של דבר השם Tempfile יחזור להיות לשם שנמצא ב name אך כשאני עושה את הפקודה שלמדנו rename(general,temp); זה לא משנה דבר והקבצים נשארים בשמם... מה עלי לעשות בכדי שהשם ישתנה? תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  9. Started by cold fire,

שלום לכולם אני בונה משחק(ב VC++ 2008) , ויש בו עורך שלבים כעקרון בניתי אותו פחות או יותר עכשיו החלק הבעייתי בסיפור הוא שמירה/טעינה של השלב שהמשתמש ערך/יצר לשם כך חשבתי לפתוח חלון כמו שיש בכל תוכנה של שמירה (של השלב) בכל מקרה ראיתי שאפשר להשתמש באובייקט SaveFileDialog הבעיה היחידה שחרשתי על האינטרנט ולא מצאתי דוגמא אחת שעובדת כמו שצריך(או שפשוט לא הבנתי איך זה אמור לעבוד) משהו כזה http://www.functionx.com/vccli/controls/save.htm תודה

• 25 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by TheSlider,

היי חברים, יש לי תרגיל להגשה. יש לכם כיוון איך לעשות את זה? סעיף א' : כתבו פונקציה בעלת המפרט (prototype) הבא: int skip_strstr (char *str1, char *str2, int skip); הפונקציה תבדוק אם המחרוזת str2 מופיעה בדילוגים של skip במחרוזת str1 (ראו דוגמאות להלן). הפונקציה תחזיר את מספר הפעמים שבהם str2 הופיעה ב-str1 בדילוג skip . דוגמאות: 1) המחרוזת abc מופיעה בדילוגי 2 במחרוזת cdbadbfca , פעם אחת 2) המחרוזת abc מופיעה בדילוגי 1 במחרוזת abcdabc , פעמיים 3) המחרוזת abc מופיעה בדילוגי 2 במחרוזת aabbcc , פעמיים 4) המחרוזת abc לא מופיעה בדילוגי 2 במחרוזת abc (הפונקציה תחזיר 0) הערה: אם אחת המחרוזות (או שתיהן) באורך 0, אז יש להחזיר 0 בסעיף זה אין להשתמש באופרטור [] על מנת לגשת לתווים…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. יש דרך לקבל את השם של המכשיר שמחובר בכל אחד מהcom ports? כי השם של הcom לא עוזר לי.

• 2 תגובות
    • 809 צפיות
  12. היי חברים! יש לי תכנית שאני צריך לבנות. איך אני יכול למצוא מה גודל המחרוזת הכולל רווחים? הפונקציה strlen(str) (כאשר str זוהי שם של סתם מחרוזת) יודעת להחזיר את גודל התווים עד לרווח הראשון. כלומר היא לא יודעת מה אורך כל המשפט אלא רק מה אורך המילה הראשונה. איך אני מוצא את אורך כל המשפט? תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 4.5k צפיות
  13. מישהו שמע/התנסה בקורסים האלה? אשמח לחוות דעת.

• 0 תגובות
    • 880 צפיות
  14. Started by TheSlider,

היי חברים. אני מחפש מד ספירה לאחור, אבל לא את הקוד מקור אלא קובץ מוכן שאני בסה"כ מזין לו תאריך מסויים וזה אומר לי כמה זמן נשאר מהיום עד לאותו תאריך. תודה רבה חברים!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Yehudaa,

לצורך המחשה נניח שיש לי תיקיה D:\somelie> ושיש לה הרבה תתי תיקיות עם כל מיני קבצים אני רוצה פקודה שתעתיק את כל הקבצים שנמצאים בסיפירה הזאת ובכל תיקיות המשנה לספריה אחרת כלומר שכל הקבצים יועתקו לתיקה שלא יהיה בה שום תיקיית משנה תודה לעונים .

• 4 תגובות
    • 855 צפיות
  16. Started by Nahum2,

יש לי פונקציה שלוקחת מידע מתוך מבנה נתונים ומיצגה אותו ב GUI היא בשום אופן לא אמורה לשנות את הערכים שבתוך מבנה הנתונים! אך כאשר אני מריץ את הפונקציה המידע באחד המשתנים של המבנה משתנה. זה לא! קורה כאשר אני מריץ את הפונקציה STEP BY STEP. זה ממש מוזר. ניסיתי להוסיף DELAY בתוך הפונקציה וזה לא עזר. הקוד SINGLE THREADED ו SAFE.

• 4 תגובות
    • 898 צפיות
  17. אני רוצה שהתוכנה תפעל כמנהל באופן אוטומטי, ברגע שמפעילים אותה היא תבקש אישור מנהל ניסיתי עם mainfest ללא הצלחה, אין אפשרות להגדיר לו mainfest ב VS10 ניסיתי את זה ProcessStartInfo pi = new ProcessStartInfo(); pi.Verb = "runas"; pi.FileName = Application.ExecutablePath; Process.Start(pi); ניסיתי לשים אותו במקומות שונים, אבל יש לו כמה בעיות. 1.הוא נפתח פעמיים, פעם כמנהל ופעם לא. 2.הוא נפתח בלי סוף. 3.ברגע שמפעילים את התוכנה לאחר שאני מאשר לו הרשאת מנהל, התוכנה נעלמת ונפתחת מחדש כמנהל.

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. Started by TheSlider,

היי חברים. יש לי תרגיל להגשה לממש פונקציה בשפת C שעושה את הדבר הבא: כתבו פונקציה בעלת המפרט (prototype) הבא: void eraseDuplicates(char* str, char c); הפונקציה מקבלת מצביע למחרוזת ותו c. אם התו c מופיע במחרוזת כמה פעמים ברצף , הפונקציה מוחקת את כל המופעים הרצופים הכפולים ומשאירה מופע בודד של התו c . לדוג' : מחיקת a מהמחרוזת abcaaabcaabad תחזיר את המחרוזת abcabcabad בסעיף זה אין להשתמש באופרטור [] על מנת לגשת לתווים במחרוזת. איך בדיוק מי שכתב את התרגיל, מצפה שאני אעשה את זה בלי להשתמש באופרטור [] על מנת לגשת לתווים במחרוזת?! בנוסף אם למישהו יש רעיון/דרך לממש את הפונקציה הזו אני אודה לו מאוד!

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by imac,

יש לי תבנית מוכנה שאני רוצה ליישר משמאל לימין. אחד מהפרמטרים שאני חושב שקשורים ליישור הם .brd .main-title, .brd .main-head .hn small, .brd .entry-title, .brd .menu-page .main-head { font-size: 0; left: -999em; text-indent: -999em; position:absolute; line-height: 0em; visibility: hidden; } כשנראה לי הפרמטר left: -999em; הוא זה שיעשה את השינוי, ניסיתי להחליט ל right: ולהוריד את המינוס, אבל כלום לא השתנה - יש הצעות? או שאני לא בכיוון בכלל?

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by freakyelfgirl,

אני רוצה לעשות תוכנה שתוציא בכל פעם מספרים רנדומליים מ1-5 ..האם אפשרי לעשות את זה בפריורטי.אם יש פונקציה כזאת ואם לא אז באיזה שפה אוכל להשתמש כדי לעשות את זה במשרד

• 1 תגובה
    • 996 צפיות
  21. Started by Unbodi,

היי, אני מנסה כבר כמה זמן לשלב את העורך הזהhttp://ckeditor.com/ לאתר שלי(לפרוייקט במחשבים בי''ב) ולא ממש מצליח. ניסיתי את המדריך של החברה באתר ודיי הסתבכתי. יש פה מישהו שהתנסה בעורך הזה ויוכל לעזור לי להבין איך לשלב אותו באתר שאני מכין? תודה, טל

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. בניתי תוכנה קטנה ב C# בעזרת התוכנה visual studio אבל לאחר הקימפול, התוכנה יכולה לפעול במחשבים שמותקן בהם Net framework עכשיו לשאלתי, יש אפשרות כזאת לקמפל את התוכנה דרך קומפייל אחר במטרה שהיא לא תצטרך את ה Net framework גם לגבי console application וגם לגבי Win form application

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. Long story short - כחלק ממשימה בכיתה, בניתי אפליקציה פשוטה יחסית שמקבלת פונקציה f(x,y) ומציירת אותה בתחום מסויים. התוכנה למעשה בונה מספר נקודות, כל נקודה מגדירה כ (x, f(x, z), z) (יותר נוח לראות את החלק ה'תלת מימדי' על ציר הy [שפונה מעלה] מאשר על ציר הz [שפונה לכיוון המשתמש, כביכול) ומחברת אותם עם קווים - לא מסובך במיוחד. מבחינת המרה של זה לקורדינטות שניתן להציג על מסך דו מימדי, הכל מכוסה. הבעיה היא כזאת: קלט מהמשתמש. המצב שאני מחפש הוא שהמשתמש יוכל לכתוב בתיבת טקסט כזו או אחרת ביטוי מורכב כמה שיהיה (sin(x*x + y^x / 2*x*y) + cosh(x+tan(y)), ושיתבצע ציור שלו. הצלחתי למצוא מספר דרכים לבצע ביטוי דינמי שכזה (expression trees & lambda expressions לדוגמא), הבעיה היא שאף אחד…

• 3 תגובות
    • 2k צפיות
  24. צודק, עברתי ל C# והבעיה נפתרה...

• 1 תגובה
    • 811 צפיות
  25. אני רוצה לדעת אם יש אפשרות באמצעות מאקרו,סקריפט או כל דבר אחר, כשאני לוחץ על שמירת קובץ מסוים באופיס (word,ppw,exel) אני רוצה או שיפתח חלון אחר ובו יהיו חייבים לשמור את הקובץ בצירוף תאריך, או כאשר שומרים קובץ לא משנה השם.. פשוט לשנות השם ולהוסיף אליו את התאריך, בכל מקרה מה שאני רוצה זה להוסיף את התאריך לשם הקובץ. למישו יש רעיון,דרך?? תודה רבה לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 856 צפיות

דיונים חדשים בפורומים