עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. Started by chenbu,

שלום וברכה לכולם חדשה פה יש לי שאלה... קצת "מטומטמת" אבל בכ"ז אני מתחילה.. אז קצת הבנה חח סיימתי סוף כל סוף את לימודיים וכעת עליי לעשות פרוייקט גמר ... שזה אתר בית שלי ותיק עבודות.. ב"ה לוגו סקיצה רעיונות יש מפה ועד להודעה חדשה אבל כמובן שנתקלתי בקשיים במהלך הדרך.. אשמח שתענו לשאלה אחת (לבינתיים) ותסבירו לי עליי לעשות תמונות מתחלפות כלומר כלומר- נגיד ויהיה דף ובו כתוב כל מיני דברים ובצד יהיו תמונות מתחלפות בקצב זמן מסויים וחוזורת על עצמן לסירוגין חרשתי בגוגל ביו טיוב במדריכים ובסרטונים באנגלית (לצערי יותר סבכו לי את החיים מאשר עזרו) ומצאתי כל מיני קודים של JS שיכולים להיות בעצם מה שאני צריכה אבל אני בהחלט לא מצליחה להבין אי זה עובד וניסיתי בכל מיני צורות עד …

• 6 תגובות
    • 11k צפיות
  2. Started by Tarnegolz,

אני עוד חדש בכל הקטע של הסיבוכיות ( וחדש בפורום ) ואשמח לעזרה עם 2 קודים קצרים ... הראשון : int a = 3 ; while ( a<=n) a=a*a; השני: public void foo ( int m , int n ) { int i = m; while ( i > 100 ) i = i/3; for ( int k=i; k>=0; k-- ) { for ( int j = 1 ; j<n ; j*=2 ) System.out.println(k+i); system.out.println(); } } מהסתכלות קצרה בקוד אני חושב שהסיבוכיות של הראשון היא לוג אן , ושל השני : logM + m*logN אין לי מושג אם זה נכון - וגם אם כן , אני לא כל כך יודע להסביר... עזרה מישהו ?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by ShrekHunter,

מצאתי את הפתרון. for(i=0;i<num;i++) {n=rand()%(N+1); if(ar[n]==1)n=rand()%(N+1); החלפתי את המספרים לערכים בינאריים. תודה אפשר לנעול

• 1 תגובה
    • 745 צפיות
  4. Started by hackermeir,

יש לי 2 שאלות שאני לא יודע איך לעשות אותם. אולי מישהו יודע איך. 1. כתוב תוכנית שקולטת סדרה של 30 מספרים שונים ומספר נוסף num ומדפיסה את כל הזוגות(לא בהכרח עוקבים) שמכפלתם שווה ל-num . אסור להדפיס אותו זוג פעמיים. 2. כתוב תוכנית הקולטת 2 שברים. שבר נקלט ע"י קלט המכנה והמונה, כאשר שניהם שלמים. לדוגמא: 42,56,1,6 הינם 42/56 ו- 1/6. התוכנית תכיל 2 פונקציות: א. פעולה לחישוב מכנה משותף הקטן ביותר של שני שלמים. ב. פעולה לחישוב הגורם המשותף הגדול ביותר של שני שלמים. בעזרת פונקציות אלו התוכנית תחשב ותדפיס את סכום שני השברים. בדוגמא הנ"ל הפלט יהיה: 11/12

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  5. Started by אקו,

אני מעוניין ללמוד תכנות מחשבים אבל לא ברור לי מה רמת המתמטיקהת הנדרשת או רמת הקושי הכללית.אשמח לדעת ממי שניסה

• 4 תגובות
    • 918 צפיות
  6. ברצוני לנגן בתוך תוכנית מסויימת קובץ סאונד/וידאו. ישנה איזושהי מחלקה שעוזרת לי לבצע את הפעולה ביתר קלות ובלי הרבה פקודות? מצאתי ג'אווה אפלט ,אבל היא לא עובדת לי עם הקוד , רק לבד. אשמח לקבל עזרה/הכוונה לקוד או תוכנית שכזו. תודה!

• 0 תגובות
    • 794 צפיות
  7. Started by dorbe,

למדתי בעבר C ומעט אסמבלר אני מחפש ללמוד שפה חדשה על מנת להרחיב את הידע וגם מכיוון שיש לי לא מעט זמן פנוי. איזו שפה הכי כדאי לי ללמוד? אני רוצה שאותה שפה גם תהיה שימושית בשוק העבודה, וגם לא קשה יותר מידי ללמידה עצמית בהתחשב בזה שאין לי יותר מידי ניסיון קודם. אשמח להמלצות, ואם יש אתרים ומדריכים באינטרנט שיעזרו לי להתחיל זה רק יעזור! תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. Started by TheSlider,

היי חברים! יש לי תרגיל ברקורסיה שאני לא מצליח ואפילו אין לי כיוון. איך אפשר לעשות את התרגיל הבא: כתבו פונקציה רקורסיבית המקבלת מערך של מספרים שלמים (arr), את מספר האיברים בו (size) ומספר שלם נוסף sum. אם קיימת תת-סדרה מתאימה שסכום איבריה הוא sum , הפונקציה מדפיסה את איבריה (בסדר כלשהו) ומחזירה 1, אחרת הפונקציה מחזירה 0. תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by יוכי,

בבקשה בבקשה אם יש למישהו תוכנת צ'אט + קוד שנכתבה בC# (שרת ולקוח- WINFORM) אני עוד יומיים צריכה להגיש פרויקט ובגלל תקלה במחשב כמעט כל מה שכתבתי הלך וגם מה שנשאר יש בו בעיות :-[ אז בבקשה מי שיעזור לי יעשה מצווה ענקית כי אין סיכוי שבלי עזרה אני מגישה את הפרויקט הזה.......

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  10. Started by orenkv,

פניתי גם בפורומים אחרים כי אני לא בטוח להיכן השאלה מתאימה. במידה וזהו לא הפורום המתאים, אם תוכלו להפנות אותי אליו זה יהיה נהדר! אני מחפש תוכנת התקנה פשוטה לתוכנה שפיתחתי, אבל אני פחות מסתדר עם INSTALLSHIELD. אתם מכירים תוכנה אחרת שקיימת וניתן להשתמש בה? לא חובה שתהיה חינאמית, העיקר שתהיה נוחה לתפעול ויעילה. תודה! אורן

• 2 תגובות
    • 825 צפיות
  11. Started by m.s.u,

שלום, צריך לכתוב פונצקיה הקולטת מערך של מספרים שלמים ואת גודלו ומשנה את סדר הנתונים במערך כך שקודם יופיעו כל המספרים השליליים ואחריהם כל האי שליליים. void splitArray(int arr[], int size); מישהו שיכול להגיד לי איך עושים את זה? תודה מראש =]

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אני משתמש בקוד הזה : http://www.codeproject.com/KB/IP/JabberClient.aspx?msg=2887722 כדי להתחבר ל CHAT של פייסבוק בעזרת C# כשאני מבקש את רשימת אנשים הקשר המחוברים אני מקבל מספרים במקום שם נורמלי. מישהו יודע למה זה ואיך אני יכול לקבל את השם הנורמלי?

• 1 תגובה
    • 848 צפיות
  13. Started by Imtheman,

אני צריך לבנות תוכנה שיודעת לזהות אם המספר הוא ראשוני או לא בריקורסיה בניתי תוכנית אבל מספרים שמעל 5000 התוכנה מחזירה פלט ריק #include <stdio.h> int chek(int x ,int y) { if (y==1) return 0; if(x%y==0) return 1; chek(x,y-1); } void main() { int x,y,z; x=10; y=x-1; z=chek(x,y); if(z==1) printf("no\n"); if(z==0) printf("yes\n"); }

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by noam25,

שלום לכולם, אני מנסה לבנות איזשהו כלי בסי שארפ שאחד מהדברים שאני זקוק להם זה הדבר הבא: יש לי מערך נתונים דינמי שמשנה את תוכנו ומספר איבריו כל שניה (מתוזמן ע"י שעון). כל איבר במערך הזה מהווה שורה ב-DATA GRID כך שבזמן הטעינה אני מקבל טבלה עם N שורות שהמערך הכיל בזמן טעינת הטופס. הבעייה שלי, איך לעדכן את ה-DATA GRID בכל פעם שאוסף הנתונים שלי משתנה בדרך יעילה . (האמת כל דרך לבנתיים תספיק העיקר לעלות על כיוון כלשהו חח). המערך משתנה בכל תיזמון שעון. אני מאוד אשמח לעזרה חברים, זה חלק מפרוייקט גדול שאני עובד עליו. המון תודה scizoeffective@gmail.com אלברט

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by AliceInChains,

תוכן נמחק

• 3 תגובות
    • 758 צפיות
  16. מועתק ממשהו שחבר שלי פירסם בפייסבוק. זה פשוט אדיר. שפות תכנות Unix ! כן…זה כל מה שצריך בשביל לירות לעצמך ברגל. C אתה פשוט יורה לעצמך ברגל. ++ C זה אמנם קשה יותר לירות לעצמך ברגל. אבל אם אתה מצליח…אז אתה מפרק לה את האמ'אמא! NET אתה מוצא אקדח, אבל הוא מתפרק לך בידיים. אתה מחבר אותו בחזרה, והוא שוב מתפרק. אתה מנסה להשתמש ברכיב .GUN של מיקרוסופט אבל גם הוא מתפרק. מתוסכל, אתה דוקר את עצמך ברגל. Assembler אתה מתכונן לירות לעצמך ברגל, ואז מגלה שאתה קודם צריך להמציא את האקדח, את הקליע, את ההדק וכן, גם את הרגל. PHP אתה יורה לעצמך ברגל באמצעות אקדח שהורכב מ-300 אקדחים אחרים. ASP מיקרוסופט יורה לך ברגל. Perl אתה יורה לעצמך ברגל, אבל אף אחד לא מצליח להבין איך עשית את זה. שישה חודשים …

• 25 תגובות
    • 3.8k צפיות
  17. Started by smdsjd,

קודם כל אני מתנצל שאני חורג מכללי הקוד, הקוד פשוט עצום, יש בכל זאת צורך להדביק אותו פה? דבר שני, יש לי את השורה הזאת: String x; if (x="yes" || "YES" || "Yes") כאשר השורה השנייה מסומנת לי והשגיאה היא: operator || cannot be applied to boolean java.lang.string אם לא זה, אז מה?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by Kirma,

צריך עזרה בהרצת תוכנה דרך קוד C אני צריך להריץ את התוכנה בפקודה הזאת C:\dir\smd.exe exec hide "C:\dir\test.txt" ניסיתי את הקוד הבאה, הקוד C מתקמפל אבל כאשר אני לוחץ על הכפתור שמריץ את הפקודה מראה לי ERROR ProcessStartInfo smd = new ProcessStartInfo(); string dir = @"C:\dir\"; smd.Verb = @"exec hide \"C:\dir\test.txt\""; smd.FileName = dir + "smd.exe"; Process.Start(smd);

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אני בונה כרגע את הפרוייקט שלי במסגרת יחידה במדעי המחשב ( כיתה י"א). יש לי טופס הרשמה שעובר בדיקה בJAVASCRIPT, ומגיע לדף ASPX.CS שמכניס את הנתונים לתוך טבלה שפתחתי ב ACCESS. עכשיו הבעייה שלי היא כזו - לקחתי רק חמש משתנים מהטופס (הכוונה לשם, שם משפחה וכו'), הכנסתי אותם לטבלה והם פועלים. עכשיו שיפצתי את זה כדי שכל נתוני הטופס יכנו לטבלה, וזה פשוט מתעלם ממני! לא מביא לי שום הודעת שגיאה , פשוט כאשר אני נרשם זה מוסיף לטבלה רק את ה5 נתונים הראשונים, ומשאיר את העמודות החדשות ריקות. הנה הקטע קוד הרולוונטי - string uname = Request.Form["uname"]; if (Request.Form["submit"] != null) { string i = Request.Form["firstii"]; string f = Request.Form["lastii"]; …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום, הייתי רוצה באופן כללי להבין מה קורה שתכנית Javascript/PHP או אם מדובר באותו התהליך בכל שפות התיכנות איך המעבד מבצע את התכנית, איך הוא "מעבד" את הפקודות(statements ) והפונקציות של התוכנית(במקרה של JS של הסקריפט) בזו אחרי זו. ובכלל איך מחשב באופן כללי עושה את העבודה הזו, מה קודם למה, איך זה מתאפשר, איך זה משתלב עם העבודה השוטפת של הרצת תוכנות אחרות "רגילות" במחשב בו זמנית, מה סדר העדיפויות ואיך הוא מתקדם בביצוע התוכנית. אשמח גם אפשר להפנות אותי למקורות מידע בנושא (אנגלית או עברית זה לא משנה או ספר גם) שמסבירים את הנושא לעומק ואיך קוראים לנושא הזה שמסביר את התהליך הזה שמבצע המחשב. תודה רבה.

• 16 תגובות
    • 3k צפיות
  21. Started by sharonp,

בוקר טוב אני צריך לקלוט מערך דו-מימדי (מטריצה) שהוגדר בתור # define NUMCOLUMNS 4 # define NUMROWS 5 int matrice[NUMROWS][NUMCOLUMNS]; הבעיה היא שהוא אמור לקלוט את האיברים למערך הדו-מימדי אם אני כותב אותם ככה: 1 0 0 0 3 4 5 6 2 6 4 2 1 6 7 2 וגם אם אני כותב אותם ככה: 1 2 4 5 7 4 2 6 1 6 4 9 6 4 2 0 ובכל מקרה אחר לכתוב שגיאה איך עושים דבר כזה?

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  22. Started by smdsjd,

public static void main (String[] args) { public class Driver { First f1 = new First (10); System.out.println ("sum1 = " + f1.sum()); System.out.println ("count = " + First.getCount()); First f3 = new First (10, 20); System.out.println ("count = " + f3.getCount()); Second s1 = new Second (1); First f4 = new Second (2); System.out.println ("count = " + f4.getCount()); f3 = s1; System.out.println ("sum = " + f3.sum()); f3.setNum3 (2); f4.setNum3 (2); s1.setNum3 (2); System.out.println ("sum = " + s1.sum()); s1 = f3; s1 = f4; System.out.println ("sum = " + s1.sum()); } } השגיאה שאני מקבל (על השורה הראשונה) class, interface, or enum expected ברור לי שיש עוד בעיות בהמ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by life13,

אני עכשיו עובד על הפרוייקט לבגרות וניסיתי לעשות שאיליתת בחירה רגילה באקסס(2007) ומשום מה כל מה שאני מוסיף משאיר רק את שם השדה אם מישהו יכול לעזור אני אשמח מאוד תודה!

• 1 תגובה
    • 762 צפיות
  24. ^כותרת תמיד התעניינתי ,באיזה שפה צריך להשתמש כדי ליצור כאלה ממשקים כמו SENSE UI של HTC וכדומה קראתי באיזה מקום שהSENSE כתוב בשפת LUA ,זה אפשרי?

• 0 תגובות
    • 805 צפיות
  25. אהלן D= טוב אז אני עושה פרוייקט פשוט מאוד לבגרות שלי השנה (נדמה לי שזאת היחידה הראשונה שלי). יש דרישה מאוד נמוכה מהפוייקט אבל אני החלטתי לצאת קצת מהמסגרת ושיפרתי(אומנם זה בקטנה אבל הכל יחסי)את הפרוייקט טריויה המשעמם למשהו קצת אחר ורציתי לעשות HighScore ,למי שלא מבין זה טבלה של 10 התוצאות הכי טובות שאנשים השיגו. עכשיו בשביל לעשות את זה אני צריך ליצור קובץ נפרד שבו ישמרו התוצאות,שאליו יעברו השם התוצאה. (שוב-אני צריך עזרה באיך לקלוט שם) מקווה שהבנתם אותי,מחכה לתשובה =]

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות

דיונים חדשים בפורומים