תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
לפני מספר חודשים, סיימתי הנדסת תוכנה בהצטיינות, למרות זאת מפאת חוסר נסיון הינני מקבל מספר מועט ביותר של הזמנות לראיון עבודה. לאחר ששלחתי קורות חיים דרך מערכת תפוצה לחברות השמה\כוח אדם, קיבלתי הצעה מאחת החברות. הציעו לי לשלוח אותי לקורס COBOL ו-Mainframe בג'ון ברייס, קורס שנמשך חודשים, לאחריו הם ינסו למצו לי משרה. אני צריך להתחייב להישאר איתם שנתיים, אחרת לשלם להם את עלות הקורס (2000 שקל) ולהתחייב שאני לא אחפש משרה בתחום ה-Mainframe במשך 3 חודשים מרגע העזיבה. מעיון קל במבנה השפה היא נראית שפה נכה ביותר ונוראית לעבודה. רציתי לדעת כמה דברים: 1. האם יש דרישה לשפה בכלל, מחוץ למוסדות ארכאיים, כמו בנקים? 2. מהו השכר הממוצע בשוק למתכנת COBOL מתחיל ללא נסיון? 3. דעות כלליות על הענ…
-
- 18 תגובות
- 15.5k צפיות
-
-
בניתי את הפונק', ה- main נראה לי סבבה, אבל הוא נותן פלט רק על מצב של לא פולינדרום, אם פולינדרום, הוא לא נותן פלט או מסיים תוכנית. #include <stdio.h> #include <string.h> int palindrome (char s[]); int main (void){ char word[] ="affa"; if ( (palindrome (word) ) == 1 ) { printf("Is Palindrome !"); } else { printf("Not a Palindrome !"); } return 0; } int palindrome (char s[]){ int i,l; l=strlen(s); for (i=0 ; (i=l/2) ; i++) { if ((s[i])!=(s[l-i-1])) return 0; } return 1; } תודה !! ;D
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם , אני מתכנת בשפת C ושפות נוספות כרגע אני עושה את המעבר לC++ ( מונחה עצמים ) . אך הפרוייקט הקרוב יהיה על גבי לינוקס , אני עדיין לא יודע איזה הוצאה ואיזה גירסא . רציתי לדעת מהם האופציות לקומייפלרים או האם יש איזה שהוא מדריך שאפשר להיעזר בו ? האם קיים משהו בסגנון של Visual C++ כמו של Visual Studio ?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברים. כתבתי תוכנית קטנה שמחפשת מחרוזרת בתוך קבצים, ורציתי לשמוע חוות דעת לגבי סגנון הכתיבה שלי, אני מנסה לשפר את ההרגלי כתיבה וסגנון הכתיבה. לא מזמן נכנסתי לשפות מונחות עצמים, לכן אבקש דגשים בכל המובנים הנ"ל של הקוד. לדוגמה האם אני עושה שימוש נכון בclass שעשיתי ? האם לא היה כדאי לעשות אותו סטטי וכו'. using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; using System.IO; using System.Diagnostics; using System.Collections; namespace Search_Files { class TestProgram { static void Main(string[] args) { FileSearch.DirectoryPath = @"D:\My Documents\Lyrics\"; FileSearch.Pattern = "*.*"; FileSearch.IncludeSubDi…
-
- 7 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מנסה לקרוא ערך מהרג'יסטרי, הערך קיים, אבל משום מה המתודה RegistryKey.getValue מחזירה לי null RegistryKey oemInfo = Registry.LocalMachine; oemInfo = oemInfo.OpenSubKey(@"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion"); //check if oemInformation key exists if (oemInfo.OpenSubKey("OEMInformation") != null) { try { oemInfo = oemInfo.OpenSubKey("OEMInformation"); Console.WriteLine(oemInfo.GetValue("Manufacturer").ToString()); } catch {} } עד כמה שידוע לי הקוד נכון, רץ כמו שצריך וכו'.. כמובן שמתקבלת שגיאה ש oemInfo.GetValue("Manufacturer") הוא null, אבל אם אני עושה oemInfo.GetVal…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש אתר שמקבץ את הדברים הללו? תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתכנת בג'אווה, יצרתי חלון ובו כפתורים. אני רוצה שבלחיצה על כפתור ייפתח לח חלון חדש שלו אני אוכל להגדיר מנהל פריסה משלו ולשים עליו כפתורים חדשים. איך אני עושה זאת? תודה מראש רן.
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, לא מזמן התחלתי ללמוד קצת C# (לימוד עצמי) כתבתי פונקציה רקוסרסיבית (לפחות ניראה לי שהיא רקורסיבית, לא למדתי את הנושא עדיין) האם אפשר לייעל את הביצוע שלה ? מה שבעצם רציתי לעשות זה פונקציה שתחפש תת-מחרוזת בתוך מחרוזת ותדפיס על המסך את המיקום של כל התת-מחרוזות על המסך. אחר כך אני מתכוון לשכתב אותה כך שתחזיר את הערכים לתוך מערך או רשימה או משהו. static void Find(string substr, string str) { Find(substr, str, 0); } static void Find(string substr, string str, int loc) { int nextloc; if (loc == 0) nextloc = 0; if ((nextloc = str.IndexOf(substr,loc)) > loc) { Console.WriteLine("Found match for \"{0}\…
-
- 12 תגובות
- 5.1k צפיות
-
-
שלום, זוהי הפונקציה,ומצורפת גם פונקציית ההשוואה: השאלה שלי בהמשך למטה.. productCompany** companies הוא מערך מצביעים למבנה מסוג חברה(שם חברה,מספר טלפון וקוד מזהה) productCompany* SearchCompany(productCompany** companies, int size_company,int search_chose) { char* look_for=NULL; productCompany* found_company ; int (*compare)(const void* company1,const void* company2); ..... .... ..... ....... .... fflush(stdin); gets(look_for); found_company = bsearch(look_for, companies, size_company, sizeof(productCompany*),compare );//problem! return found_company; } int CompareByName(const void* company1,const void* company2) { return strcmp( ( (productCompany*)company1 )-…
-
- 18 תגובות
- 6.5k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לעשות autocomplete לשמות של שירים ולכתובות של אתרים האם יש מאגרים שאליהם ניתן להתממשק עם CURL או עם דרך אחרת (בעזרת PHP או JS)? (אני יודע שלסרטים יש CURL לאתר IMDB) תודה
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. בהרצה ראשונה לאחר ההתקנה, האפליקציה לא עולה אם אין לה גישה לקובץ msi ששימש להתקנתה. 2. לפעמים (ואני לא מסוגל לשחזר את זה בעקביות) אני מצליח להתקין את האפליקציה במקביל, ואז אף אחד מהעותקים המותקנים שלה לא עובד. מתרסקים בעליה.
-
- 2 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אהלן חברה . יש לי מסמך HTML שמכיל הרבה סקריפטינג . מה שאני מנסה לעשות זה לאכלס טבלה במסמך הזה עם ערכים מקובץ XML חיצוני . האמת שזה עובד מצויין . כשאני טוען את המסמך לאקספלורר הסקריפט עובד והדף מוצג כמו שצריך . הבעיה שלי היא שאני מתכוון לטעון את הדף הזה לתוך פקד WEB BROWSER בתוך תוכנה שכתבתי ב #C . אני מבין שיש פה בעיה של ביצוע הסקריפט מתוך התוכנה . איך אני יכול לבצע את העניין הזה ?[br]פורסם בתאריך: 28.09.2010 בשעה 14:15:23 תודה חברה, פתרתי את העניין...איזה שטות
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי תרגיל, בו יש 2 מבנים, מבנה אחד של סטודנטים בו יש: שם הסטודנט ומבנה מטיפוס ציונים. במבנה הציונים יש 2 שדות של ציון ראשון וציון שני. בהנחה שעשיתי את כל התרגיל, קלטתי את נתוני הסטודנטים ואת הציונים שלהם, אני רוצה לחשב את הממוצע של כל סטודנט וסטודנט, ולהחזיר את הממוצע הגבוה ביותר. ואת שמו של הסטודנט בעל אותו הממוצע. איני מצליחה להבין איך אני עוברת בין שדות המבנה עבור כל סטודנט ומחשבת את הממוצע אשמח להסבר, כי איני מוצאת דוגמה דומה שאוכל ללמוד ממנה מצורף הקוד עם הערות [br]פורסם בתאריך: 26.09.2010 בשעה 15:21:43 [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום עבדתי לאחרונה על תרגיל די מוכר לתרגול הורשות. יוצרים מחלקה כללית בשם 'צורה' ותת-מחלקות 'משולש' ו'מרובע' שיורשות אותה ומוסיפות תוכנות משלהן. כעת, לצורך תרגול של ממשק, אני רוצה להוסיף ממשק בשם "צורה" שיגדיר לכל התת-מחלקות איך להתנהג. האם הממשק "צורה" מחליף את מחלקה או בא בנוסף אליה? תודה
-
- 7 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני כרגע מתחזק שני קלאסים נפרדים (שאינם יורשים זה מזה) ובכל קלאס אני מבצע פעולות גם על אוביקט מהסוג השני. כלומר כל קלאס עושה אינקלוד לשני. נוצרת לי פה בעיה של forwarding, ואני קצת מתקשה להתמודד איתה. האינקלודים שלי ממוקמים בקבצי הידר, ובכל אחד מהם וגם בקבצי סי.פי.פי (לא רוצה שהטקסט יתבלגן, לכן בעברית..) הוספתי גם את ההצהרה class X, כאשר מדובר בקלאס השני. לאחר ביצוע הפעולה הנ"ל, הכל עובד כשורה. יש לי בנאי שמקבל מהסוג השני, ועובד, ובצורה דומה גם בקלאס האחר שלי. בקלאס א' יצרתי אופרטור שמקבל כפרמטר אוביקט מקלאס ב', וזה עובד מעולה. כעת אני רוצה לבצע את אותו האופרטור בקלאס ב'. לצורך העניין האופרטור הוא +=. בקלאס ב', היכן שאני כעת מעוניין לבצע זאת, הפעולה נכשלת ואני מקבל בתגוב…
-
- 16 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
הסיפור קצת מורכב, אני אנסה לפשט. קיימת אצלי מחלקה מסוימת שמוגדרים בה אופרטורים פשוטים כדוגמת =,+,*, *=,+= וכד'. המחלקה בפני עצמה עובדת היטב, בדקתי. כעת אני מייצר אובייקט כלשהוא שבתוכו מחזיק ווקטור מסוג הקלאס שהציינתי, נאמר ושמו a, כלומר vector<a> matrix הוקטור הזה מסמל מטריצה, כאשר אני מציג אותה ברשימה חד-מימדית. אני מעוניין לבצע שחלוף שלה, ולכן כתבתי את המתודה transpose. השיטה המשחלפת מחזירה מטריצה חדשה. הווקטור המייצג את המטריצה נמצא באוביקט כלשהוא שמכיל שדות נוספים - אורך ורוחב. קיימות שתי שיטות שימושיות לקטע הזה: void GetCol(vector<a> &vec, int colNum); ובאופן דומה לקבלת וקטור השורה ה- i, שתיהן מקבלות רפרנס לווקטור ומעתיקות לתוכו את התוכן. השיטה …
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מחלקה point שבונה נקודות,[ (x,y) ] אני צריך לעשות שבכל בנייה, כל נקודה תקבל מספר סידורי משלה ככה נגיד נקודה ראשונה: זה ידפיס: " 1. (5,6)" ונקודה שנייה " 2 . (5.7)" .... עד נקודה n.. בלי סוף בקיצור סוג של counter, אז נגיד אני עושה תכונה פרטית num ואז בפעולה הבונה אני עושה num++ ובפעולה ToString אני מדפיס את ה- num הזה. הבעיה שזה תמיד מדפיס 1, זה כאילו לא באמת תכונה פרטית כמו שאני הבנתי את זה לפחות, ה- num מתאפס מחדש כאילו בכל פעם שאני פונה למחלקה אז תמיד ב- ++ זה מגדיל לי מ-0 ל-1 במקום שה- Num ישאר על 1 ובפעם הבאה שאני בונה משהו זה יהפוך ל-2... איך אני עושה את זה?
-
- 17 תגובות
- 7.5k צפיות
-
-
שלום לכולם , מתחיל פרוייקט ב Visual C++ או ב Visual C# ( עדיין לא הוחלט ) . רציתי לברר אולי למישהו יש מושג האם גירסאות ה אקספרס של מיקרוסופט הן חינמיות ?
-
- 10 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
מה פשר הבעיה http://img72.imageshack.us/f/51439039.jpg/
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
הי, אני עובד על פרויקט מסוים כבר זמן רב, ובקרוב אני אצטרך לכתוב את ה- BL\DAL שלו כמו שצריך. אני בונה איזושהי אפליקציה אינטרנטית שעובדת דרך Web Service עם שרת PHP Apache שכותב\קורא מ - MySQL DB. הצלחתי ליצור קשר בין שלושת הצדדים (Client-PHP-DB) אבל האפליקציה שלי צריכה להיות בנויה כך שתוכל להתמודד עם מספר גדול של משתמשים ובשביל זה אני צריך לשפר אותה ולהבין כמה דברים - 1. איך לנהל Connections ל- DB ככה שיוכל להתמודד עם נניח 100-200 משתמשים בו זמנית ולהחזיר להם תשובה במהירות. 2. איך לנהל Sessions. אני חושב שאני חייב לנהל Sessions כמו שצריך כדי שאני אוכל גם לנהל Connections בצורה נכונה. בנתיים השרת הוא פחות או יותר רק Web Service שמקל קריאות מה- Client ובד"כ מעביר אותן הלאה ל-…
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
שלום רב יש ברשותי תוכנת אקסס המשמשת אותי לצרכי עבודה, התוכנה מנהלת מעקב אחר רשימת הלקוחות ההזמנות והצעות המחיר וכן מסייעת לי בהכנת הצעות מחיר ע"י טופס שבו אני מזין מק"טים של מוצרים והתוכנה מפיקה לי פלט עם תיאור טכני של כל הפריטים העלות שלהם והמשקל שלהם. בטופס שבו אני משתמש לשם הכנת הצעות מחיר ישנו שדה טקסט שאליו אני אמור להזין כל מק"ט וכמות מהפריט הזה. כאשר אני מזין מק"ט שאינו קיים בטבלת המוצרים שלנו התוכנה קורסת. בעיה נגררת ממצב זה היא העובדה שלכל הצעת מחיר יש מספר אוטומטי (AutoNumber) וכל פעם שהתוכנה קורסת אני צריך להמציא מספר חדש כך נוצר מצב שיש לי מספרי הצעות שבהם לא היו באמת הצעות אלה סתם התבזבזו על כלום בגלל התקלה הזו. ההכרות שלי עם האקסס היא בינונית, בתיכון למדתי …
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
חבר בנה את העמוד הבא: http://www.dogspoker.net/glossaryhe.php השאלה שלו האם התוכן שנכתב עם ג'אבהסקריפט בדרך הבאה: for (var i = 0; i < kamut; i++) { document.write("<div id='e" + i + "'><p>"); document.write("<a class='ereh'>" + arrArahim[i] + "- </a>"); document.write(arrEsberim[i]); document.write("</p></div>"); } יזוהה על ידי החיפוש של גוגל תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
כיום אני משתמש בPROXIFIER כדי לגלוש דרך פרוקסי במקרה ואני צריך, אך לשימושי פרוקסי אחד לא מספיק במיוחד אם הפרוקסי איטי להחריד וברצוני ליצור אתר (כדוגמאת http://www.googlegooglegooglegoogle.co.uk )כאשר בכל FRAME בעצם אוכל לגלוש דרך פרוקסי שונה (כמו באתרים internetcloak.com ו- hidemyass.com וכאשר מכניסים ידנית PROXY לFIREFOX) אותו לפחות בלשבים הראשונים אכניס ידנית. שאלתי די פשוטה אך עדיין לא מצאתי לה תשובה פשוטה בגוגל: מה הפקודה בASP\ASP.NET שתאפשר לי גלישה דרך פרוקסי ספציפי באתר ספציפי אותו אבחר? תודה.
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-