עבור לתוכן

תכנות

פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.

1. אני כותב מזה שנים ב-VHDL בפרוייקטים שרובם המכריע מיועד בשלב הפיתוח ל-FPGA ובסופו של דבר ל-ASIC (לרוב באמצעות כלים של synopsis). הסימולציה נערכת באמצעות ModelSim, לעיתים בשילוב עם C כמערכת יחוס ואלגוריתמיקה. לאחר שנתקלנו יותר ויותר בשותפים עסקיים שלא מעוניינים לעבוד עם VHDL אנו שוקלים לעבור ל-VERILOG בפרוייקט הקרב ובא. הייתי מאוד שמח להתייעץ עם מישהו שמכיר לעומק את שתי השפות האלה ויודע לומר לי פחות או יותר מה היתרונות והחסרונות של השפות אחד ביחס לשניה וביחס לישומים שלי: המועמדות הן: 1. להישאר עם VHDL - כי מכירים והיא גמישה וחזקה מאוד למי שיודע מה הוא עושה. 2. ללכת על VERILOG 95 המיושנת והמוגבלת שמצד שני הבנתי שהיא האמינה ביותר בסינטזה והמהירה ביותר בסימולציות מאותה סיבה. 3…

• 13 תגובות
    • 14.3k צפיות
  2. Started by kalimero1234,

יש לי ץNET 4 על המחשב וכעט ניסיתי להתקין את חבילת הGUI של MYSQL. וזה אומר לי שאני חייב .NET 3.5 האם אני יכול להתקין בנוסף ל.NET 4 את NET 3.5? או שזה גורם לבעיות?

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by iem,

אני מחפש פונקציה שמקבלת מערך תווים עם רווחים וטאבים ומחזירה את אותו מערך ללא הרווחים והטאבים. אני מאמין שקיימת פונק' כזו באחד מקבצי ה-header הבסיסיים של השפה, רק שלא מצאתי אחת כזו... תודה !!

• 22 תגובות
    • 6.1k צפיות
  4. Started by tzolerguy,

היי אני בונה תוכנית בJAVA אשר תקרא מילים ותספור אותם ובסוף תוציא קצת סטטיסטיקה כרגע אני מצליח לקרוא מילים מקובץ ולהכניס אותן לתוך TREEMAP ששם יש לKEY זה המילה וVALUE זה מספר המופעים שלה.... עכשיו אני צריך לשלוף את המילים ולסדר אותן מה שכיחה לנדירה השאלה איך אני שולף מתוך הMAP את הKEY שלו יש את הVALUE הכי גבוה??? KEY מוגדר STRING VALUE מוגדר INTEGER רעיונות??? תיאור של המפה http://download.oracle.com/javase/6/docs/api/java/util/TreeMap.html

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by yanir1cc,

שלום אני מעוניין לעשות פרוייקט גמר 5 יחידות בשפת c# ורוב הפרוייקט שלי הוא יותר בגרפיקה של השפה, עיצוב של תוכנה כמו כל תוכנה רגילה . הבעיה שאני לא כל כך מבין איך לעשות את זה ב visual studio וחיפשתי בהרבה אתרים ולא מצאתי מדריך שמסביר כיצד להשתמש בגרפיקה ב visual studio בשפת #c . מישהו יודע איפה או שיש לו מדריך שמסביר כיצד להשתמש בתוכנה או יכול להפנות/ לתת לי כיוון איפה לחפש מדריך בנושא זה . תודה רבה לעונים .

• 1 תגובה
    • 7.6k צפיות
  6. יש לי שני מחשבים. על הנייד יש ווינדווס 7 32 ביט, עליו אין בעיה ליצור פרוייקטים של C++/VC++. על הנייח יש ווינדווס 7 64 ביט, גם עליו מותקן VS2008. אין שום בעיה לעבוד על פרוייקטים ב C#, אבל כשאני מנסה לפתוח פרוייקט ישן ב C++, או VC++, אני מקבל את השגיאה שבתמונה. ניסיתי שוב להתקין על הנייח את VS2008, הפעם בחרתי שיתקין כל מיני דברים שהיה רשום שם 64 BIT כמו CRYSTAL REPORT ושטויות כאלה שלא נראה לי קשורים, אבל בכל זאת. רק לציין, שכן מופיע לי בחלון ב VS2008 , ליצור פרוייקט חדש ב VC++ אבל בכל זאת אני מקבל את השגיאה. הבעיה היא לא בפרוייקטים, כי על הנייד הם נפתחים ללא בעיה. ניסיתי להיכנס ל COMMAND LINE של VS2008 ולעשות RESET PACKAGES (משהו בסגנון) אבל זה לא עזר. זקוק לעזרתכם ידידיי!!…

• 6 תגובות
    • 1.9k צפיות
  7. Started by טוסטר,

היי, יש לי בעיה מציקה בכתיבת תוכנית ב C#. יש לי את ה Form הראשי של המשחק, שבו מוגדרים שני שחקנים בצורה הבאה: Player player1, player2; (האיתחול שלהם נעשה ע"י Event כאשר נלחץ הכפתור NewGame ) ה Class שנקרא Player נראה כך: namespace DotsAndBoxes { public class Player { public Player(String name) { this.Name = name; } public String Name { get; set; } public int score { get; set; } } } כל הפורמים והקלאסים מוגדרים תחת אותו Namespace שנקרא DotsAndBoxes עכשיו, יש לי Form נוסף שנקרא SettingsMenu ומשום מה כשאני מנסה לגשת אל Player1 אני מקבל את השגיאה: The name 'player1' does not exist in th…

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. Started by TecNodRom,

שלום רב, ברצוני לדעת כיצד לקרוא את 3 השורות הבאות ל3 מערכים בשפת c בשימוש עם fscanf שימו לב כי אין אחדות בגודל של המספר, כלומר, המספר יכול להיות החל מחד ספרתי ועד 5 ספרות. a 4 32 1 435 3 43 22 d 5 6 33 3 1 9999 e 43 6 תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  9. Started by Aviv C,

התחלתי ללמוד אסמבלי באוניברסיטה, ובקרוב אני צריך לכתוב תוכניות. החשש היחיד שלי הוא מזה שאנחנו לומדים על אסמבלי והכל על מעבדי 32 ביט, ואילו אצלי בבית אני עובד על מעבד 64 ביט. ליתר דיוק מה שיש לי בבית הוא מחשב נייד עם מעבד Intel Core i3 עם מערכת הפעלה ubuntu 10.04 וקומפיילר gcc. רציתי לדעת אם יש הבדלים בין כתיבת אסמבלי 32 ביט לכתיבת אסמבלי 64 ביט (דברים כמו גודל רג'יסטרים, גודל כתובות)? הדגש העיקרי בשאלה שלי הוא על האם תוכנית שאני אכתוב כאילו כמו למעבד 32 ביט תעבוד רגיל במעבד ה- 64 ביט שלי?

• 10 תגובות
    • 5.7k צפיות
  10. Started by omfir,

אחרי בניית טבלה בבצפר משום מה אני לא מצליח לשנות את הטבלה. כשאני מנסה להוסיף שורה אני מקבל את השגיאה הבאה: http://img687.imageshack.us/img687/4472/14791445.jpg

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by kobikal,

שלום לכולם , לאחרונה ניסיתי לעבוד עם התבניות המוכנות ב Visual C++ 2010 יש שם כל מיני תבניות של אופיס / ויסטה וכו'..... אני מבין את הקונספט אבל רציתי לרדת יותר לפרטים יש למישהו אולי איזה לינק לאיזה מדריך או משהו , כי ב-MSDN משום מה לא מצאתי ( סביר להניח שיש שם ואני סתם לא מוצא )... תודה !

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by Oded.Dwek,

הייתי רוצה לקבל המלצות לעורכי טקסטים (עדיף IDE) לשפת C / C++. אני אישית לא מצליח להסתדר עם Visual Studio 2008 / 2010 fכי הם רצים ממש לאט אני לא מחפש דברים מיוחדים שיהיה קומפקטי ומהיר והשלמה אוטומטית יהיה נחמד.. עריכה: כרגע מצאתי Code::Blocks ו NetBeans, שתיהם נראים לי מספיק טובים, אבל אם יש לכם עוד הצעות אשמח לשמוע. תודה

• 13 תגובות
    • 3.5k צפיות
  13. Started by talsa,

ואיפה כדאי ללמוד ? אני בוגר תואר ראשון בביולוגיה ורוצה לעשות הסבה למחשבים המליצו לי ללמוד .NET או JAVA השאלה מה יותר כדאי ? ואיפה כדאי ללמוד ? ניגשתי לפגישות ייעוץ בסלע ,גון ברייס והאקריו אשמח להמלצות מבעלי ניסיון תודה

• 20 תגובות
    • 11k צפיות
  14. שלום רב, האם יש דרך כלשהי ב-C לבקש אנטר אחרי כל קלט? אם זה scanf או getchar. זה די מעצבן ולא יפה בעין שצריך לרשום מספרים ברצף במקום ספרות אחד אחד, גם רווח זה מזהה כקלט האם ניתן לשנות זאת איכשהו? תודה מראש.

15. Started by VanGuard,

אני מעוניין למצוא סביבת פיתוח נוחה שיהיו בה עורך , קומפיילר ודיבאגר. שמעתי דברים טובים על אקליפס וnetbeans אבל שתיהן באות רק עם עורך והסתבכתי מאודעם ההתקנה של הקומפיילר החיצוני. חיפשתי בגוגל עזרה אך לצערי היא לא כל כך הועילה. אני מכיר את VS2008 והשתמשתי בו בזמן שלמדתי C באוניברסיטה ואני פשוט לא אוהב אותו. אשמח לעצות והסברים.

• 9 תגובות
    • 4.5k צפיות
  16. שלום לכולם.. אני רוצה ללמוד לבנות אתרים אבל ממש ממש הספקתי להתבלבל מכל השפות הקיימות, html למדתי והתנסתי בזה מעט בבניית אתר ניסיון אחד,וcss למדתי מעט כדי לבנות אתר פשוט יחסית, לצורך העניין נגיד אתר עם כמה כפתורים שנגיד אני מצביע עליהם ואז הם משתנים נגיד ברק כזה שעובר עליהם, האתר עצמו יהיה מעוצב מ psd שעיצבתי, ושאני יכנס לקטגורית תמונות אז יהיה לי תמונה אחת גדולה ו2 חיצים שאני ילחץ עליהם זה יעביר לי תמונות או משהו בסגנון הזה רק רצת יותר טוב.. מה אני צריך ללמוד?

• 46 תגובות
    • 10.8k צפיות
  17. Started by jeet87,

יש לי בעיה בסקריפט המצורף, יש לי פונקציה שאני רוצה להפעיל כשאני לוחץ על תגית P (פסקה) ואמור להפתח לי חלון alert של JS הפונקציה עובדת טוב אלא שאם יש לי תגית div שבה אני מכניס דרך JS עוד תגית P הפונקציה של Jquery לא מזהה אותו אני חושב שזאת בעיה בפונקצית הready תודה על העזרה [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by hagai303,

שלום רב, אשמח לעזרה בנושא שפת C - קיבלתי תרגיל לבנות תוכנה שאמורה לבצע: תקלוט התוכנית מספר שלם ותדפיס למסך האם מופיעה בו הספרה 5 במידה והמספר הנקלט אינו שלם או שנקלטו תווים שאינם מהווים מספר (חישבו איך תוכלו לבדוק זאת) יש להדפיס למשתמש הודעה מתאימה בשורה נפרדת ולהמתין לקלט חילופי. אין לי מושג איך להתחיל אפילו לכתוב את זה - מבני בקרה מותרים לשימוש - IF - ELSE - WHILE - FOR - DO.WHILE - WHITCH אפילו כיוון כללי יספיק לי... תודה מראש,

• 14 תגובות
    • 4.2k צפיות
  19. רעיון: כל מי שרוצה יספר איך הוא התחיל עם תכנות, מה שפת התכנות הראשונה שכתב בה, אנקדוטות משעשעות או מרגשות. כל מי שישאל את השאלה, נוכל להפנותו לכאן. אני אתחיל, ואני מעודד את כל בעלי הנסיון הרב להוסיף פה (שימו לב - שנתיים זה לא הרבה נסיון...) התחלתי בתור ילד. היה לנו ZX Spectrum, מחשב שמתחבר לטלויזיה, ואוכל קלטות (כן, פעם שמרו נתונים על קלטות של טייפ). היה לו BASIC ב-ROM, כך שהדבר שהוא הריץ כשאר הוא עלה היה BASIC וניתן היה לתכנת אותו. בתקופה ההיא מחשבים היו מגיעים עם חוברת הוראות והיתה לנו חוברת הוראות של BASIC. קרוב משפחה הטיל עלי אתגר תכנותי - לשחק משחק שבו המחשב מנסה לקלוע למספר שניחשתי, כאשר אני אומר אם גבוה או נמוך. הוא נתן לי כמה טיפים ואז זרק עלי את החוברת ואמר לי לק…

• 12 תגובות
    • 9.2k צפיות
  20. Started by ShrekHunter,

שלום לכולם, כתבתי איזה קוד לסכום מספרים דו-ספרתיים ויש לי איזו בעיה כי הוא לא מראה לי את הסכום הנכון. הנה הקוד: .MODEL SMALL .STACK 100h .DATA A DW 0 B DW 0 PStr DB 13,10,'Enter 2 digit number:',13,10,'$' RStr DB 13,10,' + : ',13,10,'$' Ten DW 10 ; .CODE MOV AX,@DATA MOV DS,AX MOV AH,9 MOV DX,OFFSET PStr INT 21h ; MOV A,0 MOV AH,1 INT 21h MOV RStr[2],AL SUB AL,'0' MOV AH,0 MUL Ten MOV A,AX MOV AX,0 MOV AH,1 INT 21h MOV RStr[3],AL SUB AL,'0' MOV AH,0 ADD AX,A MOV AH,9 MOV DX,OFFSET PStr INT 21h ; MOV B,0 MOV AH,1 INT 21h MOV RStr[5],AL SUB …

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. Started by alex15,

אני הולך ללמוד תכנות שזה למידת net. ו JAVA עכשיו יש לי עבודה מובטחת מקרוב משפחה ב SSL ואני רוצה לדעת האם אני הולך בכיון הנכון או לא . אם לא אז מה ללמוד ? האם התכנות יעזור לי ב SSL ? ואני רוצה לדעת ה Apache וה Cpanel וה plesk הם שרתים או מה ? תודה

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by shaithebest,

שלום לכולם יש לי כאן טופס ג'אווה סקריפט שאני רוצה שהלקוחות שלי ימלאו את שדות החובה ולקבל למייל בעת לחיצה על שליחה אני מקבל 404....איפה צריך לתקן? <form method="get" action="mailto:shairubin@gamer.org.il" onsubmit="return FormAproval()" > <!--Personal info--> <div id="personalInfo"> <ul> <li><span style="color:#FF0000">*</span>שם :</li> <li> טלפון :</li> <li><span style="color:#FF0000">*</span>אי-מייל :</li> </ul> </div> <div id="inputPersonalInfo"> <ul> <li><input type="text" name="user" id="user" value="" onblur="UserValidat…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  23. Started by OZSHIMON21,

שלום! אני לומד כעת בכיתה י"ג ואנחנו צריכים לעשות פרויקט בC# אני לא רוצה לעשות פרויקט רגיל שמו 4 בשורה או דמקה אני רוצה לשלב קצת גרפיקה עם XNA חשוב שהפרויקט יהיה עםאלגוריתם שמחשב ישחק כנד המשתמש תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 5.2k צפיות
  24. Started by White Shepherd,

שלום, יש לי בעיה עם הפונקציות fgetc ו-fclose, הוא צועק עלי כשאני מגיע לפונקציות האלה. זו פעם ראשונה שאני עובד עם קבצים, אז תגידו לי מה שגוי כאן: #include <stdlib.h> #include <stdio.h> void main() { FILE * fin; FILE * fout; char next; char path[200]; ..... ..... printf ("type the file path\n"); gets(path); while (fin = fopen(path, "r") == NULL) { printf ("the file is not exist. type the file path again\n"); gets(path); } ....... ....... while (next = getc(fin) != EOF) { ....... } ...... ...... printf("%s.\n", fclose(fin) == 0 ? "closed successfuly" : "close failed"); ........ לא צירפתי את הקוד הלא רלוונטי. תודה על הע…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  25. Started by Or4more,

שלום לכולם, אני אתחיל מהקדמה קצרה: בבצפר כרגע אני לומד ASM במסגרת מגמת רובוטיקה..התלהבתי מהקטע של תכנות ואני רוצה להתחיל ללמוד בשפה שאיך שהבנתי מוגדרת כ"שפת עילית".. ידעתי תמיד ש2 שפות מומלצות הן C ו C++, אבל אני לא יודע למה, דווקא נמשכתי ל Python ו ROR, אולי כי אני מחפש משהו קצת שונה.. רציתי לשאול אתכם המומחים, מה תמליצו ללמוד? לאיזה שפה יש קהילה גדולה יותר? איזה שפה יותר קלה ללמידה? איזה שפה קל יותר לשלב במסגרת של בניית אתרים גם? ובכלל, מה ההבדלים שנחשבים משמעותיים בין השניים? תודה ! אם זה משנה אני יודע HTML למרות שאני לא חושב שזה קשור, ו PHP אני יודע מעט מאוד גם( if while do while switch ודברים בסייסים)

• 18 תגובות
    • 5.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים