תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
כשמתייחסים לכל מיני עצמים (שיורשים מאבא אחד) עם מצביע מטיפוס האבא , זה נקרא UPCASTING ? עדיין יש אפשרות לגשת לפונקציה שקיימת אצל בן מסוים שאין אותה לאבא ? או רק לפונ' הוירטואליות של האבא ואז זה יפעיל לי בעזרת VTBL את של הבן ?
-
- 2 תגובות
- 998 צפיות
-
-
שלום חברים, אני בונה אתר ויש לי בעיה. אני מנסה לעשות דבר כזה, שקישור כזה: www.domain.co.il/search.php?query=what בעצם יעבוד ככה בסופו של דבר: www.domain.co.il/search/what הצלחתי פחות או יותר, אבל יש בעיה... מה שקורה שהוא כביכול באמת הולך לתיקיה search הזאתי שבכתובת ואז הוא לא מוצא את קבצי התמונות וה-CSS של האתר, כלומר האתר נדפק. הצלחתי לעשות משהו שלא דורש כביכול "כניסה לתיקיה" כמו ב search שזה עובד ככה: www.domain.co.il/what וזה עובד סבבה. אבל כשזה נכנס לעוד תיקיה זה נדפק. זה הקוד שלי: Options +FollowSymLinks RewriteEngine on RewriteRule ^/?([a-zA-Z0-9_]+)$ page.php?name=$1 [L] RewriteRule ^/?search/([a-zA-Z0-9_]+)$ search.php?query=$1 [L] הבעיה היא בשור…
-
- 17 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, מה צריך לעשות כדי שיהיה לי שרת דואר פרטי? האם שרת לאחסון מספיק ומה לגבי תוכנה? תודה,
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לרשום פונקציה של בדיקת קלט תקין למחרוזת של ביטויים שיחושבו בהמשך התוכנית. למשל אם הוכנסה מחזורת למערך אז היא תישלח קודם לבדיקת הקלט הזאת ותבדוק תקינותה מבחינת סוגריים שפתוחים וסגורים,מבחינת אופרטורים וכו... המחרוזות שיוכנסו לדוגמא הם :(2+3) , ((45+5)*(6^4)) ,(5*(6^5)) וכו... קלט לא תקין הוא 4+6 , 4 , (5+4 , (7+5*5) , (45 +6+7)).... בתוך זוג סוגריים חייבים להיות שני ביטויים לכל היותר (כלומר מותר מספר אחד או שניים) לכל ביטוי חייבים להיות סוגריים כלומר לא יכול להיות 4+6 אשמח אם תוכלו לעזור לי בזה...ואם אין לכם מושג איך לעשות ברקורסיה ,אז תנו לי את הרעיון והדרך הלא רקורסיבית(נגיד עם לולאות) ואני כבר יחשוב על דרך רקורסיבית...תודה!
-
- 20 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
התחלתי את לימודי הPHP שלי ודיי נתקעתי בהתקדמות. למדתי: HTML CSS JAVASCRIPT PHP SQL מכל מיני מדריכים באינטרנט וספרים. בסופו של דבר הידע שלי הוא בכתיבת סקריפטים די בסיסיים כמו שיש בכל המרדריכים האלא - אבל אני לא יודע לבנות ולעצב אתר רציני (במיוחד בעיצוב שבכלל לא למדתי...למדתי תכנות נטו) אני רוצה להתחיל לעבוד כפרילנסר - לקחת פרוייקטים קטנים כהכנסה צדדית. מה אתם אומרים לעשות בתור השלב הבא כדי שאוכל להתחיל לעבוד בזה?
-
- 5 תגובות
- 861 צפיות
-
-
שלומות לכל הנמצאים. אני מתעסק עם אתר מבוסס wordpress, ובנתיים הצלחתי לעברת אותו דיי למקסימום, אבל אני כבר כמה ימים שובר את הראש בקטע של התפריט. הכל בעברית, ואני חפץ שהתפריט גם כן יהיה מימין לשמאל, עם היררכיה הגיונית עברית, כלומר: תפריט, 1, 2, 3, 4. בפועל מה שקורה, שאני מקבל: תפריט, 4, 3, 2, 1. עברתי על כל האפשרויות של הmenu בstyles.css, ניסיתי לשנות שם כל שמאל אפשרי לימין, וכל ימין אפשרי לשמאל, אבל אני פשוט לא מצליח לעשות את זה. איזה float או direction או whatever אני צריך לשנות לשמאל/ימין/מרכז/כיוון מאדים כדי שהתפריט הארור הזה ילך מימין לשמאל ? אודה מאוד על עזרה ! עריכה: הצלחתי להפוך אותו לכיוון שאני רוצה, אבל עכשיו הוא עושה לי את זה לפי הא' ב' בעברית, כל קטגוריה שמתחילה…
-
- 9 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
על טיפוסים(מחלקות) שונים ? (לעשות פולימורפיזם ל4 הסוגים זה לא כל כך מתאים כי אין להם קשר ביניהם) האם ניתן לעשות מחלקה אבסטרקטית של רשימה מקושרת ואותה יירשו 4 מחלקות רשימות מקושרות נגזרות שיפעלו לפי מתודות מתאימות לטיפוס ?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה שבכניסה לאתר שלי יוצג בלוק לבן כזה (בצורת ריבוע) שבתוכו כתוב: אתה מועבר אנא המתן... פרסומת ומאחורה מוצג האתר שלי ולאחר כמה שניות זה עובר לאתר עצמו איך אני עושה זאת? ועוד שאלה: אני צריך שכל כמה דקות/שעות כתובת של דף תשתנה לכתובת אחרת שהתוכן ישאר אותו הדבר אבל הכתובת תשתנה (בצורה אוטומטית) יש דרך לעשות את זה ? הכוונה היא שבשעה 1 אתה נכנס לדף xxx.com/x1 וקצת זמן אחרי (נגיד ב2) הכתובת של הדף תשתנה ל xxx.com/x2 ושזה יהיה אוטומטית לגמרי ושהתוכן ישאר בדיוק אותו הדבר רק הכתובת משתנה אני רוצה לעשות אז כדי שמשתמשים לא ישמרו את הדף במועדפים. שיכנסו דרך דף הבית אם לא זה יפגע לי ברווחים והאתר לא ירוץ
-
- 10 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מה הקוד לשם כך? אשמח ללתגובה בהקדם תודה!
-
- 1 תגובה
- 733 צפיות
-
-
שלום אני עוזר לחבר שיש לו חברה, ואני צריך ליצור לו אתר, שמכיל בעצם גם גרסא אנגלית וגם גרסא עברית.. האפשרות הפשוטה לעשות את זה, היא פשוט ליצור שני אתרים.. אחד בעברית, השני באנגלית, ולקשר בינהם. אני תוהה לעצמי האם יש דרך פשוטה ויעילה לעשות את זה בלי שני אתרים? למשל אתר אחד, שאפשר להגדיר לו שתי שפות, ואז לא צריך להעלות את התמונות פעמיים, אלא רק את הטקסט פעמיים. תודה רבה card
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי להתחיל ללמוד את שפת התכנות הראשונה שלי- C הורדתי את המהדר של מייקרוסופט VISUAL C++ , הבנתי שצריך לפתוח פרוייקט חדש בקונסול. פתחתי את הספר שפת C מההתחלה וניסיתי את התוכנית הראשונה לדוגמא בספר: #include<stdio.h> main(); { printf<"hello">; } לחצתי F5 והתוכנה אומרת שיש לי שגיאות. מישהו בבקשה יכול לעזור לי?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם , ושבוע טוב... רשמתי תוכנית שקולטת מספר ואז מדפיסה * במיקום שלו במטריצה רציתי לשאול האם יש דרך לקלוט מספר עוד מספר ולהדפיס אותו , מבלי להדפיס מחדש את כל הלוח? scanf("%d",&num); for (i=0 ; i<=100 ; i++) { if (i%10 == 0) { for(j=1 ; j<=10 ; j++) { if (bord[i][j] == num) { printf(" * " , bord[i][j]); count++; } else { printf(" " , bord[i][j]); } } printf("\n"); } }
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני משתמש בקוד הבא כדי להציג טבלה מה-DB בעזרת jquery, php, sql <script> $(function() { $("#searchDel").keyup(function() { var searchString = $(this).val(); var dataSearch = 'searchDel=' searchString; var len = $(this).val().length; if(len>1) { $.ajax({ type: "GET", url: "ajax.php", data: dataSearch, beforeSend: function() { }, success: function(x){ $("#resultsDel").html(x).show(); } }); } return false; }); }); </script> זה מציג טבלה בהתבסס על ID שהמשתמש מקיש אני רוצה להוסיף קישור בטבל…
-
- 1 תגובה
- 999 צפיות
-
-
שלום לכולם, הורדתי קטע קוד שמשתמש בסיפרייה OpenCV, אבל אני מקבל המון טעויות על כך שחסרים לי קיבצי הh או cpp אפילו כאשר אני מפנה את הקישור, למיקום במדויק, אשמח אם משהו יכול לתת לי פוש ראשוני לאיך אני מתחיל שימוש בסיפריה אני רוצה ללמוד אותה. בגדול אפילו אשמח לקבל הסבר איך אני מפעיל את המצלמה במחשב (הנייד) קטע קוד ומה אני מוסיף איפה. תודה מראש משה נ.ב. את הקוד עליו אני מדבר הורדתי מ: http://www.lirtex.com/he/ וגם את הסיפרייה opencv2.2 הורדתי והתקנתי
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן, פיתחתי לא מעט בשפות עילית (בעיקר ג'אווה) והתחלתי לאחרונה להתעניין בפיתוח ב-WEB. אני מנסה לבנות צ'ט פשוט מבוסס WEB ומרוב מושגים ואופציות נראה לי שיש לי בלגאן בראש ולא ברור לי איך אני צריך לממש את העניין. מה שיש לי כרגע: - HTML עם קצת JSP של מסך הכניסה הראשוני (המשתמש מקליד שם משתמש ומנווט הלאה לחלון הבא). - HTML עם קצת JSP של חלון הצ'ט הבסיסי הראשוני (שורת כתיבה וחלון שיחה המתעד את התכתובת בין המשתמשים). יש לי כמה שאלות לגבי ה-JSP: איפה אני ממש את ה-doPost ו-doGet? אני צריך לבנות סרבלטים נפרדים בשביל זה או שאפשר לממש אותם בגוף ה-JSP כקוד ג'אווה? אני צריך לממש איכשהו server push, כלומר שבכל פעם שאחד הקליינטים שולח הודעה זה מתעדכן אצל כל האחרים (בלי שהם יזמו כלום). לפי…
-
- 1 תגובה
- 916 צפיות
-
-
העלתי לשרת אכסון template בשם php melody 1.6.5 http://i20.fastpic.ru/big/2011/0424/45/0e10fc1c1f16740775024cf2b8d90a45.jpg http://i20.fastpic.ru/big/2011/0424/d1/e6bf0271bfdc85902bd4b6a0e109aad1.jpg יש הסקיפרט שאני רוצה שיפעל במידת הצורך https://gist.github.com/436663#file_megavideo_get.sh embed <script src="[url]https://gist.github.com/436663.js?file=megavideo_get.sh"></script>[/url] איך מוסיפים אותו בכל האתר ? ובאופן כללי ניתן להוסיף plug in כמו זה? http://activeden.net/item/book-v2/70980 איך אפשר ליצור תוכן חדש שיטען ויוצג בעזרת ה plug in הקבצים בשרת אבל אין אפשרות חדשה ב Admin Area
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, יצרתי מחלקה האחראית על רשימה מקושרת שכל נוד בה היא מחלקה טמפלטית. נתקלתי בבעיה של מימוש האופרטור <<, אני מעוניין להדפיס את כל הרשימה. הבעיה היא אם מדובר ברשימה מקושרת של int אזי אני צריך להשתמש ב-<< הרגיל, אחרת אם אני מעוניין להדפיס מחלקה אחרת(את כל השדות שלה למשל) אני צריך להשתמש במימוש שלי, איך אפשר לגרום לקומפיילר להשתמש במימוש הנכון של האופרטור. תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 730 צפיות
-
-
אני בונה shell בלינוקס ומשתמש בשפת C הכל תקין מבחינת התפקוד אבל אני רוצה לעשות שכאשר אני אתן לו תו מיוחד כגון : ls > a.txt הוא ישפוך את כל המידע של ls אל תוך a.txt במקום שהוא יציג על המסך הכיצד ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
אני מנסה לבדוק אם התא ריק לפני שליחה אבל ניראה שזה לא מפעל את הפונקציה יכל להיות שאני צריך להשתמש byName? function vall(){ alert("test1"); var a = document.getElementById('a'); if(Empty(a,"please enter frist name"){ return true; } return false; } function Empty(elem,helpMsg){ if(elem.value.length==0){ alert(helperMsg); elem.focus(); return false; } return true; } <form onsubmit='return vall()' name="tar4" method="get" > <td><input type='text' id='a'/></td> [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום, קיבלנו משימה לכתוב שרת פרוקסי אשר יהווה חוליה בין דפדפן האינטרנט לבין השרת שאליו הדפדפן ירצה לגשת. הפרוקסי ישב ביניהם ויעביר את ההודעות מהדפדפן הלאה לשרת המבוקש , יקבל את תשובתו של השרת ויחזיר לדפדפן. בנוסף צריך לטפל בheaders של ה http. הידע שלי בעבודה עם תקשורת מוגבל יחסית. אבל הבנתי איך עובד שרת פרוקסי, שצריך להשתמש ב ServerSocket וב Socket. הפיתרון צריך לתמוך גם ב MultiThreading. ניסיתי לחפש בגוגל ולא מצאתי משהו מספיק ברור ועובד לצורך כך. או שיש דוגמאות ומימושים ממש מסובכים או שיש כאלה שלא ממש עובדים כמו שצריך. אשמח אם תוכלו להפנות אותי למדריכים, דוגמאות וכל דבר רלוונטי אחר. תודה!
-
- 0 תגובות
- 879 צפיות
-
-
זה אמור לקבל מחרוזת ולבדוק אם יש www. וגם שיש לפחות עוד נקודה אחת הבדיקה של www. עבד בסדר אבל שאני מוסיף את השניה זה מפסיק לעבוד לא עושה כלום <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1"> <title>Insert title here</title> </head> <body> <script language="javascript"> var site=prompt("enter a website"," "); if(site.indexOf("[url]www."[/url])<0) { document.write("1 incorrect website address"); } else { if(site.lastindexOf(".")<4) { document.write("2 incorrect website address"); } else document.write("correct website address"); } </script> </body> </htm…
-
- 3 תגובות
- 915 צפיות
-
-
אני מעוניין להשתמש בספריות המובנות xmlrpclib/SimpleXMLRPCServer של פייתון לתקשורת בין שני תהליכים, ואני לא רואה ממשק נוח לשגיאות. (משהו בסגנון של raise Exception(Param1, Param2, ...)) זאת על אף שלפי הבנתי, התקן של xml-rpc תומך בהעלאת שגיאות (Faults) עם פרמטרים כרצוני.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
צריך עזרה אם התרגיל הזה שפת c רקורסיה רוצים להושיב K סטודנטים הנבחנים בבחינה בשורה אחת המכילה N כסאות. ידוע ש N>= 2K-1 על מנת למנוע העתקות בבחינה הוחלט שבין כל שני נבחנים יהיה לפחות כסא ריק אחד ,את סדר הישיבה יתאר מערך students באורף N שאבריו הם 0 ו 1 מסמן ב students=0 אם הכסא ה i ריק ו- 1= אם קיים נבחן היושב בכסא ה- i כתבו פונקציה המקבלת את המערך students ואת הפרמטרים n ,k ומדפיסה את כל האפשרויות למקם את הנבחנים לדוגמא עבור k=2 N=5 על הפונקציה להדפיס את כל הישיבות האפשריות של הסטודנטים 00101 01001 01010 10001 10010 10100 כתבתי תוכנית שעבדה טוב אבל רק על 2 סטודנטים וזה קצת מתחיל לשגע איתי אני צריך כיוון חדש אני לא יודע אך לעשות את זה בלי משתנים…
-
- 20 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי קובץ אקסל ובו עמודה אחת מסויימת המכילה מחרוזת המורכבת מאותיות באנגלית ומספרים. האם אפשר להשתמש באחת מהשפות שהזכרתי בכותרת כדי לסנן את המחרוזת, כלומר לבדוק כל תו ולשמור רק את המספרים ללא האותיות? דוגמא: אם נתונה לי המחרוזת ABCD1234 אני מעוניין להישאר רק עם 1234.
-
- 2 תגובות
- 3.9k צפיות
-