תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
אני כותב log parser/analyzer ל-logs של המוצרים שלנו. אני רוצה להציג את כל ה-log למשתמש ולאפשר לו להחיל פילטרים בהתאם לאופציות שאספתי במהלך הקריאה וה-parse של ה-log בהתחלה. הבעיה שאני נתקל בה היא ש-RichTextBox לא מצליח להתמודד עם כמות כזו גדולה של מידע, לוקח דקות ארוכות לשורה כמו "rtb.text = string" להתבצע כשהמחוזרת בגודל כמה עשרות MB. קבצי ה-log שלנו יכולים להגיע גם למספר GB...
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי קובץ טקסט שמכיל שורות כאשר בכל שורה יש לי 4 שדות שמופרדות בניהם ע"י תו מסויים ואני אמור לקרוא אותם לתוך ה-SortedList, השאלה שלי היא אם אני קורא את אותה השורה לתוך ה-SortedList איך זה מסתדר מבחינת ה-Key וה-Value ? האם אפשר לקרוא את זה לתוך ה-SortedList או אולי עדיף להשאיר את השורה כמו שהיא וכאשר אני רוצה משהו מסויים לחלץ מה-SortedList ?
-
- 4 תגובות
- 708 צפיות
-
-
היי לכולם- בהמלצתכם התחלתי לעצב את האתר שלי עם תגיות DIV- הרבה יותר פשוט מטבלאות - תודה. אבל בכל זאת יש לי DIV שאני משתמש לעטוף את התפריט ( התפריט מאונך) שלי. הבעיה היא שאני רוצה שהגודל של הDIV יגיע עד סוף העמוד ובנתיים הוא רק נצמד לטקסט. נסיתי להגדיר HEIGHT ל- מאה אחוז אבל אז הוא רק מגדיל אותו לאורך של הגודל של המסך וכשאני גולל למטה עוד הוא מפסיק. יש הצעות?
-
- 1 תגובה
- 826 צפיות
-
-
שלום יש לי קצת בעיה עם הגדרת מערך דינאמי של מבנים בc נניח ויש את המבנה הבא typedef struct { int id; char name[24]; . . . }kid ועכשיו אני רוצה להגדיר מערך דינאמי של ילדים כאלה, אז רשמתי ככה: kid *w; w= (kid*) malloc (sizeod(kid)); במצב שנוצר משום מה הוא בונה לי מספר לא ברור של תאים שאני יכול להתייחס אליהם כאשר אני רושם לדוג' kid[60].id השאלה היא אם לא היה יותר נכון להגדיר את זה ככה: kid **w; w= (kid**) malloc (sizeod(kid)); ואז להגדיר כל תא בנפרד ע"י w[next] = (kid*) malloc (sizeof(kid)); בכל מקרה, אני צריך גם דרך לדעת מהו גודל המערך, בלי משתנה עזר, אז ניסיתי לעשות כך size = sizeof(w[0]) / sizeof(w); וגם זה לא הלך, סליחה על החפירה אבל באמת שכבר אני לא יו…
-
- 10 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. מצאתי את הקטע קוד הזה (כמובן ששיניתי אותו לפי צרכי) : איך עושים שקובץ הסאונד לא התנגן בלופ? cimport javax.swing*; import sun.audio.*; import java.awt.event.*; import java.io.*; public class Sound { public static void music(){ AudioPlayer MGP = AudioPlayer.player; AudioStream BGM; AudioData MD; ContinuousAudioDataStream loop = null; try{ BGM = new AudioStream(new FileInputStream("c:\\eating.wav")); MD = BGM.getData(); loop = new ContinuousAudioDataStream(MD); }catch(IOException error){ System.out.print("file not found"); } MGP.start(loop); } }
-
- 2 תגובות
- 800 צפיות
-
-
-
אני מפעיל מכונה וירטואלית עם XPMODE שמאפשר להפעיל אפליקציה מתוך המכונה הוירטואלית אל המכונה הפיזית . כאשר מפעילים את הפליקציה הכל זה עובד מעולה . וכאשר סוגרים אותה. לאחר 5 דקות המכונה הוירטואלית ברקע נסגרת חיפשתי ומצאתי את זה http://blogs.technet.com/b/windows_vpc/archive/2009/11/09/auto-start-and-close-options-for-windows-virtual-pc.aspx ואני מאוד מעוניין לדעת כיצד להפעיל את הסקריפט הזה Script #4: Set VM to Never Hibernate העתקתי את הקוד 1: Option Explicit ' Force explicit variable declaration. 2: 3: Dim defaultVMTag, defaultVM, objArgs, objVPC, vmName 4: Set objArgs = WScript.Arguments 5: Set objVPC = CreateObject("VirtualPC.Application") 6: 7: defaul…
-
- 1 תגובה
- 917 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לחתוך משתנה מסוים עד למילה מסוימת לצורך ההמחשה המשתנה הוא $post והוא מכיל line1 line2 line3 <!over> line4 line5 עכשיו אני לחתוך את המשתנה ברגע שמגיעה המילה "<!over>" (לא כולל) * חשוב לציין שאין קשר למספר השורות (לפעמים זה יופיע אחרי שתי שורות ולפעמים אחרי 5 שורות) ניסיתי לעשות עם explode ועם strpos ללא הצלחה .. תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 779 צפיות
-
-
שלום, נניח ואני צריך לעשות רשימה של מכוניות, זה המבנה שלהן: typedef struct { int num; char name[50]; list owner }CAR אז עפ"י מה שלמדנו, אני ניגש לקובץ של ה list.h ופשוט מגדיר שם איזשהו elementType שיוכל לטפל במבנה הזה (של המכונית) עכשיו מה קורה עם הרשימה של הבעלים (list owner) שצריכה להיות בתוך כל איבר כזה, ומן הסתם צריכה לטפל במבנה אחר? אני אמור להגדיר 2 קבצי list.h ? או להפוך עכשיו כל פונקציה בlist להיות גנרית? בגדול השאלה היא איך להגדיר רשימה בתוך רשימה כאשר הן שונות אחת מהשנייה מבחינת הטיפוס\מבנה של כל איבר, קצת הסתבכתי עם זה ואני מקווה גם שהבנתם מה הבעיה, אם לא אשמח לפרט יותר, תודה.
-
- 1 תגובה
- 728 צפיות
-
-
שלום, במסד נתונים השעה נשמרת ככה 2011-10-13 19:10:00 איך אפשר לשנות את זה בעזרת פונקציית\קוד PHP לפורמט הזה 13 October 2011, 19:10 תודה מראש :]
-
- 7 תגובות
- 873 צפיות
-
-
יש לי תרגיל שבו יש לי כל מיני צורות שמורכבות מכמה פרמטים כמו נק' (X ו-Y) רדיוס למשל ו-ID לכל צורה אני אמור לכתוב קלאס שמחזיק את כל הצורות ב-SortedList. בשביל זה קודם כל יש לי את מתודת ה-ADD שהיא מוסיפה צורה ל-SortedList. קודם כל ב-MAIN אני יוצר צורות כמובן. עכשיו יש לי את הקלאס שאמור להחזיק את הצורות ב-SortedList public class Can { SortedList mSortedList; public Can(SortedList shortedList) { this.mSortedList = shortedList; } public void Add(Shape shape) { string[] split = shape.ToString().Split(new char[] { ' ' }); string shapeID = split[2]; this.mSortedList.Add(shape.id, shape); } } ב-MAIN אני רושם (אחרי שי…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האדם שהמציא את שפת C (יחד עם ברייאן קרנינגן) ואת UNIX (יחד עם קן תומפסון) נפטר. כל מי שמתשמש היום במחשב או פלאפון, במכונית או בכרטיס אשראי, ואפילו במכונת כביסה - נהנה מהשפעתו הישירה והעקיפה של dmr על עולם המחשבים. http://en.wikipedia.org/wiki/Dennis_Ritchie אני יכול רק לקוות שהוא יזכה לכבוד הראוי לו, ואולי לחלק קטן מפולחן האישיות הנרחב שנעשה לסטיב ג'ובס.
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב אז ככה אני ניכנס לפרויקט בשל "מגשימים" ואני רוצה\ צריך שתעזרו לי להבין כמה תרגילים. 1.כמה פעמים תודפס האות a בהרצת הקוד הבא: for (i=0; i<=5;i++) print a; 2.בשפת C, מה יהיה הערך של המשתנה j בסיום ריצת קטע הקוד הבא: j=0; for (i=0 ; i<4 ; i++) j=j+i*2; 3.בשפת C, מה תדפיס למסך השורה הבאה: printf("%d + %d = %d",5,8,5+8); 4.מה אפשר לאמר בודאות על המספר הבא, עבור כל n טבעי? n(n-1)(n-2) 5.בשפת python, מה עושה הקוד הבא: a = [1, 2, 3, 4] b = a[2 : 3] c = b[1 :] print c 6.מה עושה קטע הקוד הבא בשפת C: int i,a=2,b=5,c=1; for (i=0 ; i<b ; i++) c = c*a; נא להסביר ולנמק כל תשובה. זה לא שיעורי בית זה מבחן קבלה עם חומ…
-
- 41 תגובות
- 22.3k צפיות
-
-
ניסיתי לפניות ישירות לזיכרון המסך בכתובת A1000, אבל כשאני מנסה לעשות את זה המחשב מצפצף ונתקע. קודם כל זימנתי את פסיקה 10H עם הערך 0003 ב-AX, באימולציה זה עובד כמו שצריך, כשעוברים לחומרה האמיתית זה לא. אני עובד עם מערכת DOS 4. (ולא יכול לעדכן או לבצע שינויים במחשב)
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
צהריים טובים. אני כותב עכשיו עורך טקסט (ב GTK+, שפת C) ואני נתקל בבעיה קשה - קידודים. תיבת הטקסט של GTK+ מקבלת רק קידודי UTF-8, ולכן אני צריך להמיר כל קובץ שנפתח ל UTF-8. זה פשוט מאוד: אני פותח קובץ, קורא את כל התווים שלו למחרוזת (שהוקצתה דינמית בהתאם לאורך הקובץ), ממיר את התווים ל UTF-8 וכותב אותם לתוך תיבת הטקסט. כאן אני נתקל בבעיה: קובת בקידוד UTF-8 שמומר לקידוד UTF-8 עושה בעיות. השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת מה קידוד הקובץ (ובהתאם לכך לדעת האם להמיר את הקובץ) ? אשמח מאוד לעזרה, יוסף אור
-
- 8 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לי שלוש מחשבים בבית. כתבתי תוכנת צאט פשוטה ששולחת נתונים עם winsock. ניסיתי פורט 81, 2021 (זה שנתתם בדוגמא האחרונה בdotnet) וכל פורט אפשרי אחר. ממחשב נייד (Win7) למחשב נייח (Win7) הכל עובד בסדר. אבל כשאני מנסה להתחבר ממחשב נייד למחשב נייח ב' (WinXP), אין שום סימן לקבלת מידע. מה יכולה להיות הבעיה? במחשב הנייח ב' הבעייתי פתחתי פורטים ב: - NOD32 - TP Link port forwarding - WinXP Firewall שום דבר לא עזר. עשיתי אתחול לראוטר, גם לא עזר. מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
1. כמה פעמים תודפס האות a בהרצת הקוד הבא: for (i=0; i<=5;i++) print a;] 1 5 6 לא תודפס האות a 2. בשפת C, מה יהיה הערך של המשתנה j בסיום ריצת קטע הקוד הבא: j=0; for (i=0 ; i<4 ; i++) j=j+i*2; 6 10 12 14 6. כמה בתים (bytes) של זכרון יש ב-200 קילו-בייט? 200000 200 204800 200120 7. איזה מהכתובות הבאות אינה חוקית ב-ipv4 ? 192.168.1.216 10.0.1.54 172.16.311.4 128.66.255.255 8. בשפת C, מה תדפיס למסך השורה הבאה: printf("%d + %d = %d",5,8,5+8); 5 + 8 = 5 + 8 8 + 5 = 13 8 + 5,8,5 %d + %d = %d 9. אתר מכיל דף login מסוים (עם שדה משתמש וסיסמא), איזה קלט היית מזין בשדה המשתמש על מנת לעקוף את מנגנון הזיהוי באמצעות התקפת SQL Injection? admin' select password=no;-- admin' and…
-
- 6 תגובות
- 12.3k צפיות
-
-
היי, חשבתי לפרסם כמה קישורים טובים על הנדסת תוכנה ותכנות שיכולים להיות מועילים: http://www.softwarearchiblog.com/ - לקחים מעשיים בהנדסת תוכנה (בלוג שלי), נטייה לג'אווה ואגייל http://www.reversim.com/ פודקאסט עברי מצוין. http://heblog.ronklein.co.il/ דוט נט, OO http://technoblogia.net/ בעיקר דוט נט http://firefang.net/blog/ תכנות ומחשבים באופן כללי http://blogs.microsoft.co.il/blogs/vprnd/ פיתוח תוכנה יותר מהזווית הניהולית. אני מקווה שתמצאו אותם מעניינים ופוריים. אנא הוסיפו עם יש עוד בלוגים טובים בעברית שאתם מכירים (עבדתי קשה למצוא, והחלטתי לפתוח אחד משלי כדי לנסות ולהשלים את העבודה) ליאור
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
מישהו בבקשה בבקשה יכול לכתוב איזה מדריך בסיסי לHook? אתם יודעים, משהו שיגיב למשל לאיזה לחיצת מקש, מחוץ לתוכנית, או משהו כזה... תודה!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי שאלה של ניוב, אני לא מצליח למקם דיוים באיזה פרויקטון שאני עושה לחבר. ניסיתי כל מיני וריאציות אבל זה פשוט לא מצליח :\ האם מישהו יכול להעיף מבט על האתר (לא למטרות פירסום!) לרגע ואולי לזרוק לי איזה רמז? http://campaign.simlalevana.co.il/ בתודה מראש, אלכס
-
- 2 תגובות
- 776 צפיות
-
-
כתבתי את הפונקציה הבאה שמקבלת שתי מטריצות זהו אחת של מספרים ואחת שבכל תא שלה יש את סכום הספרות בתא המקביל לו במטריצת המספרים הפונצקיה אמורה לסדר את מטריצת המספרים בסדר עולה לפי סכום האיברים שבאותה שורה. הפונקציה עושה את זה זה אבל במקרים מסויימים היא כאילו נתקעת באמצע ומסדרת רק חצי... מישהו יכול לעזור? int v,i,j,S=1,sum1=0,sum2=0,temp; for(v=1;v<N;v++) { for(i=0;i<N-S;i++) { sum1=0; sum2=0; for(j=0;j<N;j++) sum1+=mat2[j]; for(j=0;j<N;j++) sum2+=mat2[i+1][j]; if(sum2>sum1) for(j=0;j<N;j++) { temp=mat[j]; mat[j]=mat[i+1][j]; mat[i+1][j]=temp; } } S++; }
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
עשיתי לפני שנתיים 3 יח"ל במחשבים בשפת C#. לצערי המגמה נסגרה ואני נאלץ להשלים לבד את החומר. למדתי כבר את הספר הזה ואז התברר לי שזה רק היחידה הרביעית. אז שאלתי את המורה בבית ספר שלי מה אני אמור ללמוד ליחידה חמישית והוא אמר לי שאני צריך לקנות איזשהו את הספר תכנות מונחה עצמים בשפת JAVA ומשם אני אמור ללמוד כמה פרקים(הבנתי שההבדלים ביןC# ל JAVA ממש לא גדולים,ככה שזה בסדר מבחינתי) הבעיה היא שאני לא מוצא את הספר הזה או כל ספר אחר שמלמד תכנות מונחה עצמים ב-JAVA. אני אודה לכם אם תוכלו לומר לי איזה ספר אני אמור ללמוד. ואם יש את זה ב-C# זה יהיה עדיף. תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
טוב, מחקתי את הWAMP והתקנתי XAMPP (המליצו לי יותר לא יודע עד כמה זה משנה) כעת כשאני רוצה להכנס לhttp://localhost אני מקבל הודעת שגיאה: Not Found HTTP Error 404. The requested resource is not found. למה כלום לא עובד חלק???
-
- 9 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה נתקלתי ב2 בעיות: 1) התקנתי WAMP וכשאני מנסה להכנס לMYSQL CONSOLE יש לי את שורת הסיסמא, ברגע שאני לוחץ אנטר עד לא מזמן הייתי יכול להמשיך ולעבוד עם הDATABASES אבל משהו קרה (שאני לא יכול להצביע בדיוק מה זה) וכעת כל פעם שאני לוחץ אנטר בשורת הסיסמא החלון של ה MYSQL נסגר. 2) נסיתי להתקין את הגירסא העברית לדרופל 7 אך באמצע ההתקנה אני מקבל הודעה מהסגנון table variable already exist וההתקנה פשוט נעצרת. אשמח לעזרתכם
-
- 1 תגובה
- 642 צפיות
-
-
האתר הזה בנוי בPHP http://www.no-flats.co.il/ בצד ימין ושמאל יש באנרים (תמונות) שלוחצים אליהם זה מעביר לדף אחר מה שאני רוצה שיקרה שלוחצים על התמונה יעביר לדף אחר לא למה שמעביר עכשיו איך אני יכול לעשות את זה? בכל שורת קוד כתוב לי בסוף TPL את השני אלה setLeftBanners($tpl); setRightBanners($tpl אני לא רואה את התמפלטים שלהם לא מוצא (כי אין לזה תמפלט) לכן אני לא יודע איך לשנות אם אני ימחק את השורת קוד הזאת התמונות לא יופיעו מה אני יכול לעשות כדי לשנות (); $tpl->loadTemplatefile(DIR_WS_TEMPLATES . TPL_DEFAULT, true, false); setHeadVariables($tpl); setHeaderBlock($tpl); setLanguages($tpl); setLeftMenu($tpl); setLeftBanners($tpl); setRightBanners($tpl); …
-
- 2 תגובות
- 779 צפיות
-