תכנות
פורום בנושא תכנות - C, Java, VB, פיתוח אתרי אינטרנט - HTML, CSS, ג'אווה סקריפט, PHP, ASP.NET ועבודה עם שרתים, מערכות ניהול, מאגרי מידע, חברות איחסון ושרותי תחזוקה.
10,065 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני רוצה ליצור רכיב ברמת האפליקציה (כמו לדוג' זיהוי מספר הנכנסים לאפליקציה) אני רוצה לעדכן כמה משתמשים נמצאים בדף מסוים ברגע נתון, אני גם רוצה לזהות כאשר הם עוזבים את הדף וכד', לידע הכללי- אני עובד עם v.s 2003 אני רוצה ליצור איזה CUSTEMCONTROL כדי שיאפשר לשים אותו בכל אפליקציה שרוצים. אשמח אם יש לכם דוגמאות או מקום לקרוא על הנושא. תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 803 צפיות
-
-
היי... אני אשמח אם תוכלו לתת לי קצת הסבר לגבי class. הבנתי שיש בזה חלקים שהם public ו- private. אבל אני לא מבינה ממש את הרעיון שמאחורי זה. למה זה יכול לשמש אותי לדוגמה? קראתי מלא דברים ועוד יותר הלכתי לאיבוד. למה הכוונה שאומרים לי בונים והורסים (constructor) ומה הכוונה לדיפולטי?!?!? (יש פונקציות/ מתודות שיש להם בונים והורסים ויש כאלה שמשתמשים בדיפולטי...מה הכוונה?!?!?!?). מומולץ לעשות לזה קבצי C ו H בנפרד? אני יודעת שזה הרבה להסביר אבל אולי בשפה יותר פשוטה -מאנשים, אני אבין. תודה
-
- 28 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברצוני לכתוב אתר עבור לקוח שירצה לעדכן אותו באופן תכוף, במקרה כזה,מה היא מה הדרך המקובלת לאפשר זאת? כלומר: נניח שיש לי אתר מעוצב ומוכן, אני בתור כותב האתר יודע איך להוסיף דף חדש\כתבה חדשה\מידע חדש כי אני מכיר את הקוד עם זאת ברור שזו לא הדרך המקובלת. בד"כ בעל האתר חסר נסיון בבניית אתרים. מישהו יכול להפנות אותי להסבר על כך ? חומר קריאה בנושא? או שמות של מושגים שאפשר לחפש תודה
-
- 3 תגובות
- 941 צפיות
-
-
כתבו אלגוריתם המדפיס כוכביות בצורת שעון חול. קלט: מספר טבעי אי זוגי - n. פלט: הדפסת כוכביות בצורה של שעון חול, שבסיסיו )העליון והתחתון( בעלי n כוכביות. שפת סי אשמח לקבל עזרה, תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 7.7k צפיות
-
-
שלום יש לי קוד PHP שרץ כמו שצריך כאשר אני מריץ אותו באתר שיש לי ב hostgator.com ניסיתי להתקין XAMPP ולהריץ את הקוד על המחשב שלי וקיבלתי את השגיאות הבאות : Fatal error: Cannot redeclare class File in C:\xampp\php\PEAR\File.php on line 92 כשאני מוריד את ה require למחלקה File שאני כתבתי אני מקבל את השגיאות הבאות : Strict Standards: Non-static method PEAR::registerShutdownFunc() should not be called statically in C:\xampp\php\PEAR\File.php on line 541 Text Input Fatal error: Call to undefined method Image::AddToForm() in C:\xampp\htdocs\infograph\Classes\Abstract\AbstractInfoGraph.php on line 77 Strict Standards: Non-static method PEAR::getStaticProperty() s…
-
- 0 תגובות
- 949 צפיות
-
-
אני משתמש ב2 Threadים. הם עושים את אותה פונקצייה, אבל כל פעם עם מספר אחר.. לפעמים הפונקציה נתקעת. המטרה שלי שאם הפונקצייה תתקע אצל אחד, אז השני יעשה אותה, רק עם המספר הבא.. אז ככה: א. איך אני עושה שרק תהליכון אחד יהיה על הפונקצייה באותו זמן? ב. איך אני יכול לבדוק שתהליכון אחד יותר מידי זמן על אותה פונקציה?
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
כתבתי תוכנית אשר משתלתת על פסיקה Trap Flag עלמנת לבדוק האם הפקודה הבאה לביצוע היא חיבור או כפל. אם כן תמנה אותן. זה הכל הנה: .model large ;------MUL/SUM counter-----; .data count dw 0 int1save dw ? int1saveSeg dw ? .code ;------------------------------------------------ public _Start_IMUL_Count _Start_IMUL_Count proc far push bp mov bp,sp push cx push es push ax ;-------------Int1Save = getvect (1); mov ax,0 xor ax,ax mov es,ax mov ax,es:[4] mov word ptr int1save,ax mov ax,es:[6] mov word ptr int1saveSeg,ax ;------------------setvect (1,add_identify); cli mov word ptr es:[4],offset add_identify mov word ptr es:[6],cs sti pop ax pop es ;------------turn …
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
mov al,ah אני חושב שזה לא חוקי אבל לא 100% בטוח 2 פעולות על אותו אוגר ??? RD WR
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה להריץ חיפושים של מילות מפתח בגוגל (כ 30 ביטויים כל פעם) ולשמור בכל פעם את כמות התוצאות שהוא מוצא ("כ-112,000,000 תוצאות" לדוגמא למילת מפתח).המטרה הסופית הינה לעשות טבלת אקסל ובה טור A יהיה מילות המפתח ולצדן בטור B עבור כל אחת יהיה מספר התוצאות לגביה בגוגל.אני לא מצפה שתסבירו לי פה הכל איך עושים אך רק ראשי נושאים כדי שאני אחקור ואגיע בסופו של דבר לתשובה איך עושים את זה.יש לי ידע ב-HTML,JavaScript,VBA וידע ברשתות מחשבים אם זה עוזר לכם להסביר יותר טוב.תודה לעוזרים. ???
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחרוזת string אני רוצה פקודה שתדביק את המחרוזת הזאת איפה שיש פוקוס עכשיו מישהו יודע מה הפקודה? אני עובד עם C# תודה
-
- 0 תגובות
- 907 צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך לנסח משפט תנאי שיבדוק אם הקלט חוקי (הקטל הוא String) קלט חוקי הוא קלט: 1)לא ריק 2)לא null 3)אסור שיכיל רק מספרים (יכול להכיל אותיות ומספרים ביחד) 4)חייב להכיל אותיות (בכל שפה שקימת) זה מה שכתבתי אבל זה לא עובד boolean text = false; for(int i=0;i<add.length();i++) { if(!((add.charAt(i)>=0) && !(add.charAt(i)<=9))) { text=true; } if((add.equals("")) || (add.equals(null))) { text=false; } } if(text=false) { System.out println("NO!!!"); …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי את המחרוזת ואני רוצה לעשות משהו כזה: str="12+33+44=" str2; for(int i=0;str[i]!='=';i++) { if(str[i]!='+') str2[j]=str[i]; } אבל זה לא עובד אך אני יכל לעשות את זה ב C#?
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני בונה עכשיו אתר שלם בעזרת ruby on rails ורציתי לדעת האם יש חברות אכסון בארץ שתומכות בשפת ruby. ואם כן, אז האם יש לכם המלצות לחברת אכסון מסויימת שיודעת להתמודד עם כל "המכשולים" שיש בדרך לאחסון האתר
-
- 0 תגובות
- 760 צפיות
-
-
אהלן, התחלתי לתכנת בJAVA עם ידע בסיסי של 5 יחידות בC#. אני כרגע בשלב לימודים של מחלקות ועצמים אז רציתי לשאול מספר שאלות לגבי JAVA: 1. אני חושב שהבנתי מה המשמעות בגדול של ה-API: ספריות מוכנות למתכנת משם אפשר לשלוף עצמים, מחלקות וכ'ו מבלי לתכנת בעצמנו, תקנו אותי אם אני טועה. השאלה שלי היא מאיפה אני שולף את ה-API הזה על מנת לבדוק איזה תכונות הוא מספק עבור עצמים אותם אני שולף ממנו, לדוגמה מחלקת נקודה בתוך הספריה הגרפית (java.awt.point) ? 2. זאת שאלה יותר כללית לגבי סביבת עבודה. הורדתי את ה- eclipse ide for developers וזו מסתבר עובדת בלי התקנה. זה מהווה בעיה כאשר אני מנסה להתקין בה ספריות, לדוגמה הספריה המוכנה של האוניברסיטה העברית (unit4). האם יש גרסה לeclipse עם התקנה (כי י…
-
- 22 תגובות
- 8.4k צפיות
-
-
-
אני יודע שכך מוסיפים WEB SERVICE: http://imageshack.us/photo/my-images/263/85581898.png/ הבעיה - אין לי בכלל SOLUTION!!!: http://imageshack.us/photo/my-images/851/56573329.png *הבחנתי שהת'רד נוסף פעמים - היתה לי שגיאה עם הנתונים וכתוב שעלי לדווח למנהל... פתרון פשוט - לסמן בOPTIONS ALWAYS SHOW SOLUTION...... אפשר למחוק.
-
- 0 תגובות
- 792 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי שאלה שמטרידה אותי זמן רב ולא מצאתי לה עדיין פתרון. אני רוצה לדעת איזה opcode יש לפקודה מסויימת ובפרט אני מעוניין לדעת את ה-opcode של הפקודה .imul לדוגמא: cmp al,03h בעזרת שורה זאת אני יודע האם הפקודה היא add או לא. אז איך אני מוצא אולי טבלה של opcodes כאלו (ניסיתי את גוגל. זה לא כל-כך עזר כפי שאתם מבינים)? תודה
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-
-
היי. פתחתי לפני מספר שבועות דיון ובו ביקשתי עזרה בנוגע לתקשורת בין client לhost באמצעות winsock. למרות שאנשים פה ניסו לעזור לי, שום דבר לא עבד. ואז חשבתי, אפשר לתקשר בין התוכנות באמצעות HTTP, כמו צאט. תוכנה אחת שולחת טקסט, והתוכנה האחרת טוענת אותו דרך HTTP ומתרגמת אותו לפקודה. עכשיו לשאלה. עד כמה זה יעיל ואיך לבצע? מסד נתונים, קובץ טקסט פשוט שמאוכסן בשרת? עוד דרכים? והאם הדרך הזאת לא כל כך חכמה ועדיף להשתמש בשיטה אחרת? (הכוונה שלי שלמחשבים תהיה אפשרות לתקשר בלי שמשהו יחסום אותן, אם זה אנטיוירוסים, חומות אש, ראוטרים וכו).
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני כרגע כותב כל מני סקריפטים למינהם (להעלות את נוחות השימוש בWINDOWS) ובכל מני פעמים אני רוצה לבצע פעולות שלרוב מבוצעות דרך GUI (או דרך קיצורי מקשים) מה שמאוד מקשה עלי (אם למשל אני רוצע להעביר משהו ל CLIPBOARD אני צריך לשלוח CTRL+C או אם אני רוצה לפתוח את ההגדות של הכרטיס רשת שלי אני יודע איך לעשות זאת רק דרך ה CONTROL PANEL אני מניח שלרוב הפעולות האלו יש פקודה פשוטה שצריך להריץ שתפתור את הבעיה אבל אני לא יודע מה הפקודה השאלה איך אני עוקף את השימוש ב GUI? (לעבוד ללינוקס זה פתרון טוב אבל זו לא השאלה) האם יש איזה LOG שבו אני יכול לראות מה הפקודה של מה שלחצתי עליו (נניח אני פותח אותו לוחץ CTRL+C למשל ואז אני אראה מה המחשב ביצע וכך אי אדע איזו פקודה להריץ) תודה נ.ב כרגע אני …
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי... הרבה זמן שלא הייתי פה בפורומים, ואני פונה לפה לאנשים שאני חושב שאמינים לעומת כל האתרים מארה"ב שמצאתי שנראים כמו שקר כלשהו.. ככה זה מתחיל, לי ולשותף העסקי שלי יש כבר כמה זמן רעיון (שאת הרעיון המדויק אני לא יגיד) אבל הוא דומה לרעיון שאני לא יודע אם שמעתם עליו: -מישהו שם מצלמת אינטרנט 24 שעות על הארנב שלו ורשם שאין לי כסף לאוכל טוב והיה ניתן באתר לשלם לו כי הוא אמר שאם לא יהיה לו כסף לארוחה טובה הוא יצטרך להרוג את הארנב ולאכול אותו, האיש קיבל אלפי דולרים.- מה שאנחנו בעצם צריכים זה: 1. לדעת מאיפה או למי אני משלם כדי ליצור אתר משלי ולא HOST כלשהו ושיהיה .com 2. שבאתר יוכלו לשלם לנו דרך כרטיס אשראי\פייפל 3. נגיד ואם אני נותן להם שהשם שלהם יהיה באתר בתמורה ל5$ א…
-
- 1 תגובה
- 725 צפיות
-
-
הי, יש לי את אותו קוד בידיוק שמשנה צבעים לפי 4 מצבים, מה שאני עושה בנתיים זה להשתמש בSWITCH אבל זה ניראה לי לא יעיל. האם יש דרך שאני יכול לקחת סטרינג שמאוחסן במשתמש ולהוציא ממנו את שם המשתמש שממנו אני רוצה למשוך מידע? לדוגמא: var i = 'name'; var name = ['123', '456']; wanted result , something like => i[1] = 456 תודה
-
- 5 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אין לי כמעט שום ידע קודם בcpp ועלי לכתוב את התוכנית הבאה(לא הצלחתי למצוא איפה משנים פה את כיוון הפסקה..) 1. איך וקטור עובד? האם זה כמו מערך שבכל תא בו יש תו? אם כן, איך עוברים בו מתו לתו(כדי למצוא היכן יש רווח), אחרי שמצאתי את הרווח איך אני מפריד בין המילים? אשמח לתשובות או הפניה לאתר שמסביר על שימוש בווקטור בc++ מצרף קישור אם הכתוב כאן אינו ברור http://www.cs.bgu.ac.il/~spl121/Homework1 Write a program that receives (hard-coded for a start) a sentence (up to 100 characters) and prints each word in a separate line. It should have 2 functions (+ a main): vector<string> split(char sentence[]); void printWords(vector<string> words); Note: Only use the following …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אפשר ליצור ליסט שיהיה לו מאפינים נוספים כמו dim files as new list of string files(0).name files(1).size as int ןלא רק files.name
-
- 3 תגובות
- 964 צפיות
-
-
הי, מתי אפשרי ורצוי לאחסן shopping cart בזיכרון (Session) ומתי ב - DB ? אלו הנקודות שאני חשבתי עליהם , אשמח אם תעירו\תאירו: Session Pros: [list type=decimal] [*]מהיר [*]קל לשימוש (לפחות ב - PHP ויחסית ל - DB) [*]מנוהל ע"י השרת, אתה רק צריך להכניס\לשלוף מידע Session Cons: [list type=decimal] [*]לא טוב אם מדובר בכמויות מידע גדולות (מכביד על הזיכרון) [*]בעייתי אם צריך שיתוף המידע בין כמה שרתים. [*]נסגר ה - SESSION המידע אבד DB Pros: [list type=decimal] [*]טוב לאחסון כמויות מידע גדולות [*]ניתן לשתף מידע בין כמה שרתים [*]SESSION נסגר לא גורם לאיבוד המידע DB Cons: [list type=decimal] [*]איטי יחסית [*]קשה יותר לנהל את המידע (שוב, יחסית ל - SESSION) אשמח ללמוד…
-
- 5 תגובות
- 861 צפיות
-
-
היי, פירסמתי לאחרונה בבלוג פוסטים המסבירים על ארכיטקטורת REST, אחת ההתפתחויות המעניינות של השנים האחרונות: http://www.softwarearchiblog.com/2011/11/rest-restful-web-services.html - סקירה כללית. http://www.softwarearchiblog.com/2011/11/restful-services-2.html - איך מיישמים בפועל. אשמח לקבל תגובות / הערות. אני מקווה שתמצאו פרסום זה מעניין. ליאור
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-