ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אשמח לסיוע בהרכבת המפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אעדיף להוציא באיזור ה4.2K ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד ה5K כל עוד זה משתלם בטווח הארוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, סרטים... (מסך 22") 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? חיובי, בטווח הקצר OC קל, בעתיד כנראה OC רציני. עם הE4300 עשיתי 100% OC וזה היה חכם... 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצ…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי חברה.. אני סטודנט להנדסת תוכנה שמתעסק המון עם המחשב גם משחקים גם לראות סרטים בקיצור חיי בתוכו וחשוב לי מערכת חזקה רציתי לקבל חוות דעת על המערכת שהרכבתי באתר של לנובו Processor Intel Core i7-2620M Processor (2.7GHz up to SC 3.4GHz, 4MB L3) Display type 14.0 HD+ (1600 x 900) LED Backlit Antiglare Display, Mobile Broadband Ready System graphics NVIDIA NVS 4200M Optimus Graphics 1GB, Intel Core i7-2620M Processor Total memory 4 GB DDR3 - 1333MHz Camera 720p HD Camera Hard drive 320 GB Hard Disk Drive 7200rpm Optical device DVD Recordable System expansion slots Express Card Slot & 4 in 1 Card Reader Battery6 cell Li-Ion Battery - 66 Bluetooth Bluetooth 3.0 Integrat…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשתדל לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -- סקיירים, למשל, FAR CRY 3 .. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080, מסך 24'' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המלצתי לדודה שלי על מפרט מעולה (לדעתי לפחות שיחזיק לה לכמה שנים הבאות. היא ביצעה סקר שוק, והיום היא טילפנה אלי ואמרה שהיא קיבלה הצעת מחיר מדהימה מ"טרקלין חשמל" (WTF? אני אף פעם לא הייתי חושבת לפנות אליהם בכלל...). בכל אופן הם מציעים את המפרט הבא ב-4500 ש"ח. הם מתעקשים שמדובר בדיוק במפרט שציינתי, אבל זה פשוט לא נשמע לי הגיוני. מה דעתכם? זו פשוט רק אני או שבאמת המחיר הזה נשמע מאד לא סביר בשביל מפרט כזה? המפרט: מעבד: AMD Athlon64 3000+ 64bit 2000MHz, 512kb 1600MHz HTB - BOX - 3Y Warranty לוח אם: EPoX EP-8KDA3J nVIDIA nForce3 250Gb 754-pin - 3Y Warranty זכרון: GeIL 512MB DDR 400MHZ Value או 512mb PC3200 DDR-RAM - TWINMOS CAS2.5 400MHz או A-DATA 512MB DDR 400 …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שאלה[ מתי אמורים לצאת כבר רכיבי DDR5 תודה ,
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב וברוכים הנמצאים. בכוונתי לרכוש מחשב (למעשה שניים) חדש. טרם נרשמתי לפורום קראתי את המדריך לרכישת מחשב חדש וכן הצצתי במפרטים, ואני מודה ומתוודה שהבלבול רק החריף. אני זוכר שפעם, לפני אי-אילו שנים, זה היה כל כך פשוט... בכל מקרה אני אגדיר את הצרכים שלי - מחשב לעבודה באופיס + עבודה עם מצלמה דיגיטלית (הורדת תמונות, איחסון), שיתאים לסרטי DVD (ולכן חשבתי על מסך רחב, אולי ''22). האמת שאני לא משחק במשחקים פרט -אולי - ל-FLIGHT SIMULATOR ואני לא יודע אם זה אומר שצריך להשקיע גם בכרטיס מסך. הייתי גם רוצה שהמחשב יתאים למערכת ההפעלה VISTA. נראה לי שזהו בגדול. עכשיו -אילו מהמפרטים מתאימים לי ? מישהו יכול להמליץ על חנות (באינטרנט או במציאות הקיומית) טובה? מה אתם יכולים להגיד על IVOR…
-
- 29 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש אבל אני מסוגל לחכות עוד קצת. אז השאלה היא: האם יש טכנולוגיה חדשה שאמורה לצאת בחצי שנה-שנה הקרובה ששווה שאני אחכה לה, או שאני יכול לקנות מחשב עכשיו ולסגור את הסיפור? בעיקר מה שאני עושה עם המחשב זה לראות סרטי HD בטלוויזיה ולתכנת. אבל חשוב לי גם שאני אוכל להתקין משחקים במקרה הצורך. אני לא צריך ציוד היקפי כלל. וגם לא כונני דיסקים או צורבים.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם צירפתי מפרט של המחשב שברשותי,שרכשתי לפני כשנתיים,אני משתמש במחשב להכל-מדיה סנטר ,ומהסיבה שאני חובב משחקי מחשב המשחקים החדשים קצת מקרטעים,במיוחד שאני מריץ על הגרפיקה הגבוהה- ultra ... ** רציתי לדעת מה ההמלצה הכי טובה לשדרוג במינימום עלויות -ז"א -רק לשדרג כ.מסך אם זה אפשרי..או גם זיכרון .. ועדיפות כמובן לכרטיס חזק ,בין הגרסאות האחרונות...בתקציב של 500-700 שח... ** והייתי שמח לקבל פידבק האם כדאי בכלל לשדרג את כל המחשב או שהוא בינתיים יכול לרוץ עוד שנה ככה.. תודה לעונים
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חברים שלום לכולם אני צריך יעוץ בקניה מסך מחשב השימוש שלי אתו הולך להיות לצורך מסך שני במחשב ( ברגע זה יש לי אחד ) אבל הוא יהיה המסך הראשי השימושים שלי עם המסך הם בעיקר לסימולטורים של מטוסים וכמובן גלישה באינטרנט לא יודע אם זה רלוונטי יש לי כרטיס מסך GeForce GTX 1070 התקציב שלי הוא בערך עד 1200 שח לא יותר ממה שאני ראיתי בחיפוש קצר זה 2 מסכים ואשמח לדעת מה אתם אומרים אליהם http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=911035 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=929055 ובכלל אשמח לדעת מה אתם אומרים על המסכים הקעורים של סמסונג טוב או לא ואם למשהו יש משהוא אחר שיכול להמליץ לי כמובן שגם אשמח לשמוע
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, אני רוצה לקנות לבני מחשב נייד לבית ספר. רצוי של חברת Lenovo. 14 אינצ' שלא יהיה לו כבד לסחוב. לא מדובר במחשב למשחקים, אלא לצורך עבודה בתוכנות אופיס. אודה על עזרתכם.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני עומד לרכוש את המעבד הנ"ל משומש ואשמח להמלצות על לוח אם+זכרון, רצוי מKSP. חשבתי על הזכרונות האלו: http://ksp.co.il/?store=kspnazarta&uin=11914 2X2Ghz 1333mhz 7-7-7, זולים וטובים ממה שזה נראה. יש עוד הרבה זכרונות בערך באותו המחיר, אם יש משהו משמעותית טוב יותר, אשמח להמלצה. בקשר ללוח אם באמת שאין לי מושג מה לקנות. המידע הבא יוכל לעזור: * אני מתכנן לבצע קצת OC, כנראה לא הרבה מעל ה4ghz. * לא מתכוון לעשות מערך SLI\CROSSFIRE. * אין לי צורך בכרטיס מסך מובנה על לוח האם. * FireWire-אני מוסיקאי ומקליט כלים דרך כרטיסי קול חיצוניים שמתחברים דרך FW IEEE1394, כך שרצוי לוח עם חיבור FW איכותי. אם לא, אז כדאי להתחשב תקציבית ברכישה של כרטיס חיצוני שעולה בערך 100 שקל. * אין לי ממש צו…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4 אלף, מאה שקל לפה או לשם לא יהרגו אף אחד. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר משחקים (COD, PUBG, FORZA וכל מיני), גם כן פוטושופ ו indesign, ולשדר סרטים לטלוויזיה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מעדיף שיהיה SSD אחד קטן, 240 ג'יגה, אין צורך בהארד דיסק נוסף כי יש לי כמה כאלה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? אין חשיבות 6. האם ישנה הגבלה או העד…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד עם כונן ssd 16GB Ram i7 hq התקציב שלי הוא 5000-6000 ממה שראיתי רק אסוס ולנובו מוכרות את המפרט הזה בתקציב הזה ועל שתי החברות האלו קראיתי ביקורות ממש רעות על השירות לקוחות במקרה של תקלה במחשב השאלה אם יש איזשהי אלטרנטיבה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
כרגע אני עם: Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz(עבר OC קטן ל2.15GHZ) AC Freezer Pro 7 Gigabyte GA-965GM-S2 Asus GTS250 1GB 3GB DDR2 667MHz(פועלים בDUAL CHANNEL). שני סטיקים של 512MB ושני סטיקים של 1GB. WD 160GB SATA2 Corsair VX450 Sunbeam Transformer כבר יש משחקים שהמעבד מגביל אותי לגמרי. רציתי לשדרג למרובע ליבות אבל כבר לא מוכרים אף מעבד שמתאים ללוח הזה. לא אכפת לי אינטל\AMD. רק חשוב שיהיה מרובע ליבה. הכרטיס מסך לא מגביל אותי. בדרישות של רוב המשחקים היום הוא סביר. לעומת זאת המעבד לא עובר את המינימום בדר"כ. מה שכן, אני מתכנן לשדרג את הכרטיס מסך בעוד כחצי שנה +-. ככל הנראה לGTX560 שייצא בקרוב. אז אני צריך גם לשקול ספק כוח חדש. תקציב 1000-1500. תודה.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אממ אז ככה.. אני קונה לפטופ אני דיי סגור עליו אבל מה המעבד מציק לי, איזה מעבד יתן לי יותר ביצועים הP6200 או הT4500? אני קונה לפטופ ב1470 ואני הבנתי שהP6200 חזק יותר (אני לא מצפה לניסים כן) סתם משחקים קלים ובעיקר אינטרנט. תודה מראש חבר'ה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, רציתי להתייעץ לגבי קניית netstick.. אני עובד מהבית, ורציתי לגלוש עם אינטרנט סלולרי. אני מחפש מודם סלולרי netstick שיש לו אפשרות לחיבור sim, המבוסס על 4G ויכול להתחבר עם כניסת USB למחשב נייד שלי מסוג Dell. כמו כן, אני רוצה שתהיה לו אופציה ל-WIFI. מחפש מודם סלולרי במחיר מוזל אך המתאים לצרכיי וללא ניתוקים. יש לי מספר שאלות בנושא: 1. מהירות - הורדה והעלאה - מה המהירות המומלצת לצורך עבודה מהבית, והאם צריך להתייחס למהירות המודם הסלולרי או למהירות חברת הסלולר? 2. יצרן - מי היצרן הכי אמין שיאפשר גלישה חלקה ללא ניתוקים? 3. האם יש הבדל בין המהירויות של נקודת גישה סלולרית לבין מודם סלולרי? 4.צירפתי מספר לי…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן כולם, אני מעוניין לשדרג את מחשב הגיימינג (הטוב למדי) שלי, לקראת מה שמסתמן כמפלצת של עולם המשחקים לדור הנוכחי, Witcher 3. זה המפרט הנוכחי שלי: Gtx 680 מעבד i5 2500 3 .30 GHZ זכרון פנימי 8 ram המחשב בן 3 שנים בערך, ועדיין מריץ את רוב רובם של המשחקים באיכות מקסימלית. לאחרונה הוא התחיל קצת לגמגם עם משחקים כמו Total War Attila. כיוון אחד אפשרי הוא לשדרג ל970 או 980, אבל אני גם משתעשע ברעיון של תצוגת 4K, מה שאומר שאיאלץ להחליף גם מסך. אין לי גם מושג אם שדרוג שכזה ידרוש גם שינוי של מערכות קירור וכו', אני לא מתיימר להבין בזה במיוחד. אשמח לעצות!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי לנובו T61 עם מעבד T7300 שאמור לעבוד בתדר 2GHZ ומה שקורה בלי מטען המעבד מגיע למהירות הגבוהה שלו לסירוגין כלומר עולה ויורד מהכי גבוה (2GHZ ) לתדר של 800MHZ וכאשר אני מחבר את המטען המהירות נשארת על 1200 MHZ לא עולה ולא יורדת וזה די מתסכל . איפסתי את הביוס ולא עזר , התקנתי את הביוס החדש ביותר וגם לא עזר . בהגדרות POWER של הווינדוס עברתי על כל ההגדרות ושמתי תמיד על הכי ביצועים ולא עזר למישהו יש רעיון ?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר העזרה שלכם בת'רד קודם שיועד למפרט של אינטל, ולאחר קריאה מרובה של ביקורות, שוכנעתי ש AMD עם ליבה כפולה יהיה הרבה יותר משתלם לצרכיי, ובכלל שמדובר כאן במוצר שטוב בהרבה ממעבדי הליבה הכפולה של אינטל. רק לתזכורת היסטורית, צרכי הם מולטיטסקינג, לא משחקים, לא אוברקלוקינג. מפרט האינטל שלי היה Asus P5LD2 DELUXE (FSB 800MHz) - 1100 NIS Pentium 4 2.8 Ghz S-775 1M Cache DUAL-CORE (FSB 800MHz) - 1630 NIS PQI TURBO DDRII 512MB x2 (667MHZ) - 880 NIS כעת אני חושב על המפרט הבא, כאשר ההתלבטות שלי היא: 1. בין שני לוחות אם שמקבלים יופי של ביקורות חיוביות (האם יש לוח של אסוס אשר מומלץ יותר משני אלה במפרט? לא מצאתי). 2. אודה לכם גם אם תמליצו מקום לרכוש בו. בדקתי בנועה ובפנדה וראיתי …
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט צריך לכלול גם מסך. העדפה ל-INTEL
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד: Intel core i5 750 @ 2.67ghz (4cpus) לוח אם: Gigabyte GA-P55-UD3R כרטיס מסך: AMD Radeon HD 5850 זיכרון: 2GBx2 G Skill F3-12800CL9-2GBRL קשיח: WDC WD5000AAKS-00A7B2 500GB ספק: crosair 550w מארז: coolermaster cm 690
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום... בניתי את המפרט הבא והלכתי איתו לחנות מחשבים בעיר שלי... amd athlon 64 2800 a-data 512 ddr 400mhz epox ep-8kda3j point of view geforce 6800le 128mb ddr wd 120gb s-ata sony dw dvd-rw x16 מארז סביר שישמור על המחשב מקורר ספק ג'נרי כונן פלופי וחזרתי אליו היום וזה מה שהוא אמר... שהוא יביא לי במקום אותו הלוח את הלוח הזה gigabyte k8ns כי הוא לא מביא epox ואין לו את אותו הכרטיס מסך אבל יש לו geforce 6800 256mb ddr ולא מצאתי באף אתר geforce 6800 רגיל לא פרו או le עם 256מגה... זה מוזר מאוד... וצורב הוא יביא לי במקום sony הוא יביא lg והמחיר של הכל הוא בסביבות ה 4900 מה אתם אומרים ? ד.א לקחתי ספק ג'נרי משיקולים שלי והם בגלל שבכל המחשבים שהיו לי עד עכשיו בכולם היו ספקים ג'נריי…
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחשב נייד תומך HDMI, כרטיס מסך NVIDIA GeForce G 103M ומערכת הפעלה WIN 7 ודיסק ע-נ-ק 320GB מעבד Intel Pentium Dual Core T4300 2.1GHz חבילת זיכרון מורחבת 3072MB כרטיס מסך NVIDIA GeForce G 103M 512MB חיבור HDMI + e-sata דיסק קשיח 320GB מסך "Brightview 15.6 ברזולוציית FULL HD צורב DVDRW תומך LightScribe - צורב בלייזר ע"ג הדיסק קורא כרטיסים 5 ב-1 מערכת הפעלה Win 7 שנה אחריות ע"י HP ישראל איך הוא ?!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב, יש לי מספר רכיבים שכבר קניתי, אודה לעזרתכם בהשלמת המפרט. מחשב נועד לגיימינג בינוני. ללא אוברקלוק. I5 9600kf 2060super Corasair vangence 16g 3000mhz Samsung evo 970 500g שוקל לרכוש: Antec 550w P7 silent Asus prime b360m-a. מאורר למעבד - פתוח להצעות (משהו בסיסי שיעבוד טוב ולא ירעיש) מה דעתכם? יעבוד? תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
חשוב לי שיהיה כרטיס קול איכותי כי יש לי מערכת סראונד 5.1 ושתהיה יציאה לHD. המחשב ישמש גם להורדת הסרטים. תודה רבה
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-