עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by skyline,

שלום רב, ברצוני לקנות מפרט מחשב בסך של 6500 ש"ח. להלן האינפורמציה הדרושה בתשובות : 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב הינו 6,500 ש"ח - אשראי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - משחקים כבדים, שימש במס' רב של תוכנות בו זמנית (לא עריכה או משהו כזה, לא עוסק בגראפיקה)3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. - לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי - לא צריך כ.קול, יש כבר Audigy …

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. היי, המחשב יחובר למסך שעובד ברזולוציה של 1920X1200 אין צורך בשום ציוד היקפי. כמו כן, על המפרט לכלול רק לוח, מעבד, זיכרון, ספק, כרטיס מסך ומארז. אין צורך בכוננים קשיחים/אופטיים או כל חומרה אחרת. כמו כן, אין שום כוונה לבצע OC. אין חובה לנצל את כל התקציב.

• 3 תגובות
    • 917 צפיות
  3. אני עובד בבית בהדמיות מבנים כעבודה שניה ,אני זקוק למחשב שיורד לי את זמן הרינדורים ,המפרט יכלול מערכת הפעלה windows 7- 64 bit . תודה מראש.

4. שלום, ברצוני לעדכן את המחשב הקיים (מפרט בצד ימין) כאשר הרכיבים המיועדים הם: לוח-אם, מעבד, זיכרונות וכ.מסך. ההעדפה היא למחשב זול ככל הניתן אשר יוכל להריץ את המשחקים שעתידים לצאת בקרוב על ההגדרות המירביות ברזולציה של 1680*1050. כמוכן אני עורך חובב בפוטושופ ובתוכנות עיצוב בתלת מימד (לא צריך לתת דגש כמעט לכיוון). לא מתוכנן אוברקלוק או מערך SLI/CF, אך אם הדבר כלול בלוח-אם באותו המחיר, מה טוב. כמובן יש יתרון ללוח-אם שיכלול את החיבורים העדכניים כגון; USB 3.0, SATA III וכד'. אין עדיפות לחנות מסויימת כל עוד היא בסביבת חיפה, ואין תוכניות לשדרוג מסיבי בזמן הקרוב. בתודה מראש.

• 11 תגובות
    • 803 צפיות
  5. כאמור המחשב כנראה ירכש ביום ראשון אני זקוק למחשב נייח שמיועד בעיקר למשימות שוטפות+ עבודה עם תוכנות מרובות וגרפיות (פוטושופ ודומיו) בנוסף אני זקוק להמלצה למסך דק 22" התקציב הוא בין 5000-5300 כולל הכל! תודה רבה

• 4 תגובות
    • 697 צפיות
  6. לא בשבילי, זה לחבר ! אין צורך במפרט מיוחד לאוברקלוקינג . הקטע של המשחקים זה עבור בנו בן ה-11 ואני חושב שאולי יספיק לו בינתיים כרטיס מסך מובנה (תמיד אפשר לשדרג) אז אבקש בבקשה לתת לי המלצה ל-2 מפרטים, מפרט אחד המבוסס על כרטיס מסך מובנה (כמה שיותר טוב) ומפרט שני המבוסס על כרטיס מסך חיצוני . תוסיפו גם צורב DVD טוב, עכבר מקלדת ורמקולים וכמובן מסך LCD ב-19 אינטש. תודה.

• 6 תגובות
    • 610 צפיות
  7. שלום לכולם, אחרי 5 שנים בהן אני משתמש באותו המחשב (אני חושב שיצא לי בתקופה הזאת לשדרג הכל חוץ מלוח האם והמעבד) החלטתי שהגיע הזמן להחליף. אני זקוק למחשב שיהיה מסוגל להריץ משחקים, תוכנות גרפיות וסביבות פיתוח תוכנה. התקציב הוא 4000 בערך ללא ציוד היקפי. 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים, גרפיקה (3D design), סביבות פיתוח תוכנה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך …

• 6 תגובות
    • 822 צפיות
  8. אני יודע שהתקציב מאוד קטן ואי אפשר להכניס אליו כלום, אבל בכל מקרה אני מבקש שתנסו להרכיב מפרט כמה שיותר איכותי לשימוש רגיל (סרטים, מוסיקה, אינטרנט) ושתהיה לי גם אפשרות לשחק קצת במשחקים, לדגומא Counter-Strike ואם אפשר גם Counter-Strike: Source. אין צורך בציוד הקיפי חוץ מצורב DVD. אשמח אם תעזרו לי ותצליחו להרכיב משהו.

• 2 תגובות
    • 626 צפיות
  9. אני מעוניין במפרט שישמש אותי בעיקר למשחקים, צפייה בסרטים, מוסיקה, גלישה באינטרנט ושימושים רגילים. המפרט אמור לכלול: מעבד AMD, לוח אם איכותי, לפחות 1GB זיכרון איכותי, כרטיס מסך משתלם ולא יקר מדי, דיסק קשיח לפחות 200GB, צורב DVD איכותי ומהיר, כונן פלופי, ספק כוח איכותי וחזק, מארז נחמד, קירור טוב למעבד. תודה!

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. כפי שציינתי חברים לשימושים בסיסיים בלבד: אינטרנט,סרטים, מוזיקה. לא יתבצע O.C כמובן. אין חשיבות מיוחדת לשקט. ההתלבטות הגדולה היא אם ללכת על מערכת מבוססת ddr2+G31+775, או להרחיק לכת ל 1156(שהולך עם DDR3 ולוח יקר). אשמח גם להמלצה על סט מקלדת ועכבר אל-חוטיים סטנדרטיים על הדרך (צריך להיכנס בתקציב). לשימושים בסיסיים בלבד, לשיקולכם אם יש צורך בכ"מ ייעודי או לא. אני גם מאמין שאין צורך לנצל את התקציב עד תומו. Intel בלבד בבקשה. תודה ולילה טוב.

• 1 תגובה
    • 597 צפיות
  11. Started by Guy.c,

שלום אנשים, אני זקוק למפרט מחשב בתקציב 2000 ש"ח עם אפשרות לחריגה עד 2500 ש"ח במידה והחריגה נותנת שדרוג משמעותי בביצועים. יש לי כמה מסך דק ואת כל הציוד ההיקפי כולל מקלדת ועכבר אלחוטיים ורמקולים. השימוש של המחשב הוא בעיקר משרדי, כלומר אינטרנט, וורד, מצגות וכו'. כמו כן המחשב משמש לאגירת תמונות, שיריםוסרטים בכמות בינונית. מדי פעם ופעם המחשב ישמש לעריכת וידאו ותמונות ברמה בסיסית. -יש לי העדפה למעבדי אינטל- הבנתי שעדיף ללכת על E4300 או E6100 (אני לא רוצה פנטיום). אין לי בעיה עם AMD אבל הבנתי שבהשוואה למעבדי אינטל שציינתי הם נחותים. -לוח אם, אולי סימן השאלה הכי גדול שיש לי...איזה יצרן הכי מומלץ? יציאות ושדרוגים עתידיים חשובים? -אני מעדיף כרטיס מסך עם יציאת DVI משום שלמסך שלי יש …

• 0 תגובות
    • 560 צפיות
  12. אני מתכוון למקם את ה-NAS בתוך ארון התקשורת שלי. העומק העומד לרשותי הוא 22 ס"מ ואינני מוגבל בגובה. לכן יוצב לרוחב הארון. אני זקוק למארז של 4 דיסקים עם אפשרות להרחבה. כל מארז ה-NAS הקנויים לא יכנסו בעומק הארון ולכן חשבתי על מארז מחשב רגיל (צר וגבוה) ולהרכיב בתוכו את כל הרכיבים. הארון הינו בכניסה לבית פרטי ולכן דיי סגור. אפתח מספר חריצי אוורור בחלק העליון של הדלתות - יספיקו? ארון התקשורת, מטבעו, איננו מאוורר במיוחד ולכן אני זקוק להמלצתכם: 1. מארז שיהיה מאוור מספיק מלפנים ומאחור (הצדדים יהיו תחומים ע"י הקיר מצד אחד ודלתות הארון מצד שני). 2. לוח אם עם אפשרות לחיבור 6 SATA. 3. מעבד חסכוני בחשמל עד כמה שניתן (ATOM או AMD Turion™ II או דומה). 4. זכרון של 1 או 2 גיגה. 5. ספק כח שי…

• 0 תגובות
    • 597 צפיות
  13. אני מתכוון למקם את ה-NAS בתוך ארון התקשורת שלי. העומק העומד לרשותי הוא 22 ס"מ ואינני מוגבל בגובה. לכן יוצב לרוחב הארון. אני זקוק למארז של 4 דיסקים עם אפשרות להרחבה. כל מארז ה-NAS הקנויים לא יכנסו בעומק הארון ולכן חשבתי על מארז מחשב רגיל (צר וגבוה) ולהרכיב בתוכו את כל הרכיבים. הארון הינו בכניסה לבית פרטי ולכן דיי סגור. אפתח מספר חריצי אוורור בחלק העליון של הדלתות - יספיקו? ארון התקשורת, מטבעו, איננו מאוורר במיוחד ולכן אני זקוק להמלצתכם: 1. מארז שיהיה מאוור מספיק מלפנים ומאחור (הצדדים יהיו תחומים ע"י הקיר מצד אחד ודלתות הארון מצד שני). 2. לוח אם עם אפשרות לחיבור 6 SATA. 3. מעבד חסכוני בחשמל עד כמה שניתן (ATOM או AMD Turion™ II או דומה). 4. זכרון של 1 או 2 גיגה. 5. ספק כח שי…

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  14. אהלן...! אני צריך המלצה למפרט מחשב+מסך+. השימוש העיקרי הולך להיות גלישה באינטרנט. אני רוצה שהוא ישרת טוב את המטרה, דגש על: 1. שיהיה מהיר מאוד ב-Windows XP, גם כאשר עובדות בו זמנית הרבה תוכניות. 2. מינימום נזק לעיניים. 3. מינימום תקיעות, תקלות, בעיות (שדורשות ידע רב יותר מידע מינימלי מאוד) המחשב לא אמור להריץ משחקים, לכן אני חושב שהכרטיס מסך הישן שלי Asus Geforce 2 GTS 64 MB יכול להספיק, אבל, אם יש כרטיס מסך טוב יותר במחיר ממש זול אז אולי עדיף שאקנה חדש וזהו. אני לא עומד לעשות OC (אין מצב) והתקציב הוא 5000 ש"ח כי נראה לי שזה תקציב שאני אוכל להביא בו משהו טובאם נראה לכם שזה תקציב גבוה או נמוך מדי אז אתם יכולים לשנות. תודה מראש !

• 51 תגובות
    • 2.9k צפיות
  15. המחשב נועד למשחקים (שיריץ משחקים חדשים ברמה סבירה+ אם אפשר) ללא ציוד היקפי, כנראה יעשה OC, ויש לי דרישה אחת... שיהיה עם המארז P180/P182 של ANTEC

• 1 תגובה
    • 520 צפיות
  16. אני צריך המלצה ל: מארז - פשוט עם USB מקדימה (אם אפשר אז שיאפשר גם התקנה פשוטה של כוננים וכרטיסים). ספק כוח - ספק שיהיה כמה שיותר שקט וכמה שיותר זול (לא רוצה קירור מים ולא מחפש משהו שעולה יותר מידי (300 ש"ח לספק זה יותר מידי בשבילי). לוח אם - אני צריך לוח טוב עם USB2 וכרטיס רשת מובנה (יהיה נחמד עם גם FireWire) אך בלי כרטיס קול\מסך מובנה (יש לי כבר כרטיס מסך\קול ואני מנסה לחסוך בעלויות, אלא אם כן לא קיימים לוחות אם טובים בלי אלה ואני פשוט איאלץ לבטל את הכרטיס קול\מסך בביוס), לוח שמתאים לכרטיס מסך AGP8X ושיאפשר גם שדרוג עתידי של המעבד ושל התקנים נוספים (למשל כרטיס מסך ב-PCI-E) לפחות לשנה הקרובה. מעבד - לא צריך את המעבד הכי חזק, לא משנה לי איזה חברה אינטל או AMD. זכרונות - נר…

• 8 תגובות
    • 633 צפיות
  17. שלום אני רוצה להרכיב מפרט למחשב עבור משחקים ב5800 ש"ח [ולא לחרוג מעבר לכך] אני לא רוצה לכלול במפרט ציוד היקפי [לא מסך,לא מקלדת,ולא עכבר] בנוסף לכך,הדרישה הבסיסית שלי היא שלמחשב יהיה Radeon9800PRO 128MB 256bit של חברת סאפיר או של MCI בנוסף,אני רוצה 1024MB RAM [יעני 2 סטיקים של 516] אני לא רוצה לחרוג מעבר לתקציב ה5800 ש"ח ואשמח אם מישהו יוכל להרכיב לי מפרט תודה.

• 8 תגובות
    • 934 צפיות
  18. כמובן המפרט בלי ציוד נלווה ובלי מסך שינויים בתקציב +-150 שח אני כן רוצה לראות עליו FHD בלי בעיות, יש לי מסך של ASUS 22' יש עדיפות לאינטל אבל לא מחיב אני גר בקריות אז שזה יהיה -PANDAS או TMS או נעה או IVORY או כול חנות באזור : חוץ מ-KSP חשבתי אולי על מחשב מהחנות כמו זה למשל: http://www.tmsfox.co.il/Product.aspx?productid=2892 בתוספת 135 שח ל4 ג'יגה זכרון תודה

• 7 תגובות
    • 754 צפיות
  19. שלום לכולם! אני צריך עזרה בבנית מפרט שישמש אותי לעריכת סרטים שהוקלטו על גבי DVD-R (עריכה בסיסית) ובנוסף ארצה להמירם לדחיסה שונה כגון : DIVX\X264. תודה.

• 3 תגובות
    • 561 צפיות
  20. לא מזמן קניתי פלאזמה, כדי שאני יוכל לראות סרטי HD אני מעוניין לחבר אליה מחשב התקציב שלי הוא עד 3500 ש"ח ואם אפשר אז להכניס בתקציב גם אפשרות להקלטה וכמובן מארז כמה שיותר שקט וקטן יש הצעות?

• 2 תגובות
    • 498 צפיות
  21. שלום אני מתכוון לקנות מחשב בסביבות המחירים 2800-3000 ש"ח שישמש בעיקר לישומים קלים עד משחקים ביינונים.. רצוי מפרט מKSP אני לא צריך מסך רמקולים מקלדת ועכבר. תודה לעוזרים

• 3 תגובות
    • 522 צפיות
  22. Started by aaronc76,

אהלן! קורא קצת בפורומים השונים ולומד כל יום קצת. יש הרבה מאוד מידע וקשה לי לסנן. בכל מקרה, אני זקוק למחשב ביתי. השימושים העיקריים שלי הם לאינטרנט, אופיס ותוכנות ביתיות. התוכנות הכבדות יותר הן פוטושופ, ACDC. אולי להתקין סביבת פיתוח של .NET כולל SQL server. כיום כשאני מפעיל WMP עם פוטושופ, המחשב בקושי זז.... טוב זה מחשב די ענתיקה. דרישותי: מסך - דק, לפחות 19" HD - של 1 טרה או שמא עדיף שניים של 500G?! של WD זכרון - של לפחות 3GB. הבנתי שXP לא תומך ביותר מזה. אבל מצד שני אולי כשויסטה/7 יגיע לרמה של XP ארצה לעבור למע' ההפעלה החדשה. אז אופציה גם ל4GB של זכרון כשבשלב הראשון ינוצלו רק 3 מהם. מקלדת ועכבר אלחוטיים. כרטיס מסך נפרד - מעוניין רק בNVIDIA, כולל כמובן יציאות רלוונטיות לTV…

• 8 תגובות
    • 645 צפיות
  23. Started by Drek Boy,

שלום אני מתכנן לקנות מחשב חדש כי שלי כבר גרוטאה... יש לי אותו כבר איזה 5-4 שנים למרות שהוא עדיין מריץ דברים. בקיצור אז התקציב מוערך ב4000 שכוללים מסך כדי כמה שיותר גדול אבל שיהיה איכותי עכבר מקלדת ומערכת 5.1 קריאייטיב שעולה 480 שח ככה שזה מקצץ מהתקציב אבל זה אחד היעודים של המחשב. בעקרון יעוד המחשב זה משחקים אבל אני לא גיימר ככה שאני לא צריך מוצרי היי אנד אלא לוו אנד פשוט משהו שיריץ משחקים טובים. אין לי סנטימנטים לAMD או INTEL אז מה שבראש שלכם כי אני כבר לא מבין במחשבים מאז שקניתי תמחשב הקודם שלי. תודה על העזרה

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  24. החלטתי לקנות מחשב HTPC לסלון, המחשב יהיה רק עבור HTPC (לא מתכוון להריץ משחקים עליו) והוא יחובר ל-LCD. חשוב לי שהוא יהיה מסוגל להריץ סרטי Full HD בלי בעיות, ושיהיה לו נפח אחסון גדול (מינימום 500 GB). התקציב הוא 3000 ש"ח כולל הרכבה, יש למישהו המלצה?

• 7 תגובות
    • 730 צפיות
  25. צהריים טובים. אני מבקש מכם שתבנו לי מפרט בסך 4000 ש"ח כולל ציוד הקפי שזה: צורב מקלדת מסך עכבר המחשב ישמש לעבודה ביתית-משרדית בלי המרות למינייהם ועומסים נכון לעכשיו. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 543 צפיות

דיונים חדשים בפורומים