עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- *תקציב - בין 3000-4000 ש"ח . ללא חריגות. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית ופנאי (אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטי HD 1080p) + עבודה ייעודית לסטודנט לכימיה (תיתכן הרצת VM/virtualbox של אובונטו לכל מיני תוכנות, אבל לא נדרש כוח חישוב מאוד חזק). המחשב אף יחובר לפרקים למסך חיצוני 24". חשוב שהמחשב יהיה חזק בשביל פתיחה של הרבה לשוניות אינטרנט וחלונות נוספים. מינימום i5 הדור החדש + 256 ssd עדיפות גבוהה מאוד למחשב עם מקלדת מלאה (numpad בצד ימין). אפשר לתת גם הצעות בלי אם אין שום דבר שאכן מצדיק את זה. יש חשיבות רבה גם למשקל המחשב (אני מודע ל…

• 1 תגובה
    • 940 צפיות
  2. חשוב שיהיה מסוגל להתמודד טוב עם עריכה גרפית בדו-מימד ברזולוציות גבוהות. בהתאם חשוב מאוד גם שהמסך יהיה איכותי. תודה..

• 10 תגובות
    • 986 צפיות
  3. היי לכולם צריך המלצה למחשב נייד, רצוי 15-16 אינץ המטרה עבודה יום יומית על תוכנות רגילות + גימיינג אך לא כבד מדיי זיכרון 16 ג'יגה מינימום כונן 512GB SSD מינימום אך רצוי 1TB תקציב 4K מצאתי את אלו ב KSP לאחר סינון, אשמח להמלצה ברורה יותר https://ksp.co.il/web/cat/268..271..1358..211..1608..442..1798..685..31635..1304?min=4702&max=5500 קונה באילת תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. *מטרה עיקרית של המחשב היא תיכנות, Eclipse, IntelliJ, Visual Studio לפעמים אני מתעסק קצת בפוטושופ (חובב לא יותר מזה) ויהיה נחמד (לא חובה) שיתמוך במשחקים כמו Assasin Creed, Prototype או אולי אפשרות לשדרוג עתידי שיתמוך בזה. *גודל מסך 14'-15' המחשב מיועד לנסיעה כך שאם יהיה גדול כנראה גם ישקול יותר... אני מניח שרזולוצית HD לא כזה יודע מה להגיד כאן... * יהיה נחמד למקלדת מוארת * קל כמה שאפשר * זמן סוללה ארוך (יום) * HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500GB * כונן אופטי? לא אבל שיהיה מקום בשבילו כדי שיהיה אפשר להכניס שם דברים אחרים כמו SSD או משהוא כזה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך לה…

• 1 תגובה
    • 1.9k צפיות
  5. שלום, ההורים שלי מעוניינים לקנות מחשב נייד לשימוש ביתי- אופיס, סרטים עד480P אינטרנט וכדומה. חיי סוללה לא חשובים כי רוב הזמן המחשב יחובר לשקע בקיר. הבנתי ש15" זה הכי גדול שניתן למצוא בתקציב הזה, אם יש אפשרות למסך גדול יותר אשמח לדעת. חשוב שהמחשב יהיה אמין, ובעל נותני שירות/ אחריות טובים. תודה מראש, אורי

• 0 תגובות
    • 792 צפיות
  6. Started by yoel47,

ייעוד - תיכנות. זיכרון - 3 ג'יגה. כולל Windows 7. אין צורך בכרטיס מסך לא מובנה. אין דרישה ליציאות מיוחדות. אין חשיבות למשקל וזמן סוללה. מסך - גודל 15 אניצ' מבריק.

• 0 תגובות
    • 759 צפיות
  7. רציתי לשאול מה ההמלצה, מחפש מחשב שיהיה 13 או 12 אינץ', מה שהכי חשוב לי זה שהוא לא ישקול יותר מדי, שיהיה אפשר להתנייד איתו, מבחינת התקציב אפשר לחרוג עד ל-4 השאלה אם צריך... השימושים יהיו בעיקר אופיס ואינטרנט אך תמיד יהיה נחמד אם הוא יצליח להריץ סרט באיכות HD ... תודה רבה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 704 צפיות
  8. שלום לכולם, מעוניין לקנות מחשב נייד לפי המפרט הבא: 1. משקל 2ק"ג (רצוי פחות אך אפשר קצת יותר) 2. מסך 12.1 (אפשר 13.3) - על מנת לעמוד ב-1 3. מחיר עד 5000 ש"ח 4. שימושים עיקריים - אופיס, קצת מישחקים (ברמה של AOE), אינטרנט לפי המפרט הנ"ל נראה שיש מבחר מוגבל של מחשבים: 1. Dell vosto 1310 2. MSI PR210 3. Acer Aspire 2920 4. HP 2230s (כנראה חורג מהתקציב) 5. Lenovo V200 6. Lenovo SL300 7. Toshiba U200 מה עדיף? יתרונות חסרונות. אופציות נוספות? תודה!

• 3 תגובות
    • 867 צפיות
  9. התחלתי ללמוד הנדסת מערכות תקשורת (מבחינת הדרישות למחשב אני מאמין שזה כמו בהנדסת תוכנה) וזקוק למחשב נייד טוב, הבנתי שהוא אמור להיות חזק בשביל הקומפילציה ועוד אפשרויות תכנות אחרות. שימוש: אז כמו שאמרתי, הוא ישמש אותי בעיקר ללימודים ותכנות, אך ישמש אותי גם המון לאינטרנט ואולי (לא מחייב בכלל) גם קצת לסרטים ושמיעת מוזיקה. גודל מסך: לפי מה שקראתי במדריך, הוא לא אמור לעלות על 14.1", אני צריך מסך כזה שיאפשר לי לשבת עליו הרבה שעות מבלי שיצאו לי העיניים (14.1 יספיק? אני לא מכיר את הגדלים של המסכים). משקל: לא קריטי לי כי רוב הזמן הוא יהיה על שולחן בכיתה/בחדר/ברכבת, אבל ברור שכמה שיותר קל ככה יותר טוב. זמן סוללה: באיזור השלוש-ארבע שעות. יציאות מיוחדות: לפחות 2 יציאות usb, ואולי (אם א…

10. שלום לכולם , אני זקוק להמלצה למחשב נייד שהכי חשוב במפרט שלו שתהיה לו יציאת HD וכמובן שיתמוך ב DTS . המחשב הולך להיות מחובר למערכת קולנוע בייתית ואמור להחליף מחשב נייח עם לוח אם כזה http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2694 בקיצור מחשב נייד לקולנוע בייתי . מבחינת תקציב , אפשר לומר שעד 5000 ש"ח . תודה !

• 4 תגובות
    • 805 צפיות
  11. Started by razabc,

שלום לכולם, אני זקוק להמלצה למחשב נייד עד 6000 ש"ח שמיועד להכל, וגם למשחקים ותוכנות ברמה גבוהה. שמיעת מוזיקה, צפיה בסרטים, גלישה באינטרנט, עבודה באופיס, וכמו שאמרתי- משחקים ותוכנות (זה אולי העיקר...). חיפשתי המון זמן- לא מצאתי כלום, ולכן באתי לבקש עזרה. ראיתי מחשבים טובים מאוד- אבל בכל אחד היתה "פאשלה" אחרת. בד"כ זה הכרטיס מסך הדפוק שתוקעים במחשב... אשמח לקבל הצעות וקישורים למחשבים. אני לא סגור על חברה מסויימת, אבל רוצה חברה טובה, עם אחריות. ושאלה קטנה- כרטיס מסך Intel 4500HMD או משהו כזה- מה הוא שווה? איכותי למשחקים? יותר טוב מ Nvidia GeForce G105M, לדוגמא? רק לשם הכוונה- אני מחפש משהו בסגנון של HP Pavilion dv3 2150EJ רק קצת יותר טוב...(מעבד וזיכרון בעיקר) עוד משהו אחר- …

• 0 תגובות
    • 487 צפיות
  12. כמו שכבר אמרתי אני מחפש לקנות מחשב נייד למטרת תיכנות (לימודים) וקצת משחקים (אסאסין סקריד, פרוטוטייפ - זה הסגנון) תקציב של 3.5K עם חריגה של עד 1K המחשב יכול להיות מהארץ או מאתר NEWEGG * גודל המסך? ממה שהבנתי הכי טוב זה '14 או '15 * רזולוציית המסך? מה שמתאים לצריכים שלי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת + מלאה * משקל רצוי? שלא יהיה כבד מדיי לשים בתיק כי אני יסתובב איתו בלימודים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מומלץ כמה שיותר ארוך. אני לא יודע מה זמני הסוללות של הניידים לכן אני יגיד 8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3. * Bluetooth? לא חובה (לא צריך) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD + עוד כונן SDD שעליו אני יתקין את התוכנות הכבדות ומערכת ההפעלה * כונן א…

• 3 תגובות
    • 2.8k צפיות
  13. הדרישות: 1)מסך 13.3 אינץ'-חובה. 2)זמן סוללה כמה שיותר ארוך-רצוי 8 שעות. משקל נמוך יתקבל בברכה. 3)כמובן ש3-4GB RAM לפחות. המחשב הוא למטרות לימודים באוניברסיטה (משפטים) ואין צורך בכ"מ חזק וכ"ו. תודה רבה לעוזרים.

• 0 תגובות
    • 757 צפיות
  14. שלום לכולם, אני זקוק להמלצה למחשב נייד. הוא עתיד לשמש סטודנטית, התקציב עד4000 ש"ח. דגש על גודל - כ14", זמן סוללה ארוך, יציאת HDMI, עדיפות לצבע אדום. חשבתי בכיוון הsamsung r580. מה אתם מציעים? תודה

• 1 תגובה
    • 815 צפיות
  15. Started by ניב ציון,

שלום לכולם!!! אז ככה... יש לי 7000 ש"ח, שאני מייעד אותם לקניית מחשב נייד. הדברים שאני רוצה לעשות עם המחשב הזה הם בעיקר משחקי מחשב... חדשים, וגם קצת יותר ישנים, אבל חשוב לי שירוצו על רמת גראפיקה מדיום או High, ושירוצו חלק!!! (משחקים כמו Xcom2 וגם Just Cause 3 וכו'...). עם זאת, אני עובד על המחשב, אבל זה כבר דברים שרצים על כל מחשב, כמו אינטרנט, בלוגים, פייסבוק, יוטיוב ושאר הדברים הרגילים... מה שחשוב, זה שאת המשחקים שאני קונה, אני גם אוכל לשחק ולהנות מהם (לא כמו עם המחשב הנוכחי שלי שמריץ משחקים רק על LOW Graphic, וגם אז... הם צולעים)... אני יודע שזה שאלה כללית מידיי, אבל ממש אשמח לקבל המלצות למחשבים בטווח ההקצבה שרשמתי מעלה... אני עד כה, מצאתי מחשב אחד שנראה לי…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. שלום לכל חברי הפורום. יש לי קרוב משפחה שמעוניין לקנות מחשב חדש, ועקב כך שהוא לא ממש מתמצא במחשבים, וגם לא רשום פה באתר, אז הוא ביקש ממני לעזרה. ואני בתורי פונה אליכם, שמבינים יתר ממני בתחום. אז ככה, צריך המלצה למחשב חדש, אם אפשר המלצה לנייח וגם לנייד, כי הוא עדיין לא החליט מה יותר חשוב לו. אבל הכי חשוב זה שהוא ביקש המלצה למחשב שיוכל לעבוד עליו עם תוכנות כמו Solidworks ו-Ableton , ושהמחשב יריץ לו את התוכנות הללו בלי בעיה, זה מה שהכי חשוב לו. אז אני אשמח אם תתנו המלצות למחשב נייח וגם למחשב נייד, עבור השימושים העיקריים האלו. מראש תודה לכל מי שיעזור.

17. Started by arnon_e,

שלום רב, אני זקוק למפרט של מחשב + מסך עד מחיר 3000 שקל. המחשב מיועד ללימודים (שפות תיכנות למיניהם), מוזיקה (לא עריכה), אינטרנט וכו'. בקיצור מחשב לא מטורף. תודה מראש לכל הממליצים.

• 5 תגובות
    • 831 צפיות
  18. שלום חברים , נא עזרתכם. מעוניין לרכוש מחשב שכרגע אערוך בו בתוכנת PINNACLE 12 ולאחר מכן אשקול מעבר לתוכנה רצינית יותר. אני גר באיזור הדרום כך שמבחינתי החנויות הרצויות הם אייבורי ו KSP (אפילו באילת). ניתן לחסוך או אפילו לחרוג במידת הצורך.

• 2 תגובות
    • 636 צפיות
  19. אהלן, אני צריך המלצה למחשב חדש קומפלט, כולל מסך ורמקולים, ולא כולל מקלדת ועכבר. פרופיל משתמש: * משתמש בהמון מקום איחסון. בגלל כמות השירים שאני מוריד, ומשחקים שאני מתקין, משתמש בהמון מקום איחסון. צריך 2 כוננים קשיחים מהירים בעלי נפח גדול * חובב מוזיקה וסאונד ואוהב שזה נשמע טוב במחשב, לכן צריך רמקולים וכרטיס קול טובים. * משחק משחקי רשת כבדים למדי, חומרה צריכה להיות בהתאם. תקציב: עד 10000 שקל.

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by orninyo,

* מטרות המחשב? לדוגמה: תיכנות ישומים הדורשים יכולות עיבוד גבוהות ועשרות דפדפנים פתוחים במקביל, פה ושם גם עבודה גרפיקאית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 עדיף 14 מאט * רזולוציית המסך? פחות קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין בעיה גם שלא יהיה כונן דיסקים * משקל רצוי? כמה שיותר קל, המחשב הולך להתנייד בתיק המון * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, שדרוג לסוללה 9 תאים אמור להיות כלול בתקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות 3 יציאות USB ולפחות אחת מהן USB3, יציאת HDMI חובה וקורא כרטיסי SD * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? פחות קריטי, העיקר שיהיה מהיר ודורבילי (המחשב יהיה בתנועה רוב היום) * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייע…

• 0 תגובות
    • 894 צפיות
  21. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BATTLEFIELD 3, MW3, ASSASSINS CREED וכו'.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניח בינוניות עד גבוהות.. לא יודע כ…

• 2 תגובות
    • 586 צפיות
  22. שלום, אני צריך בבקשה המלצה למפרט למטרת משחקים, הורדות וכו' (ללא עבודה גראפית, ללא OC) התקציב הוא 6000 עד 6500 עדיף שלא, אלא אם כן יש משהו ששווה את זה מעל לכל ספק. המפרט צריך לכלול מסך דק, משהו איכותי בגודל סביר וטוב. הקאצ' הוא שיש עדיפות לחנות באזור ירושלים (חשבתי על KSP) ושצורת התשלום היא באשראי ו12 תשלומים, אז קחו את זה בחשבון. פורמט מומלץ לתוכן ההודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 6000-6500 באשראי 12 תשלומים 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) ע…

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. כבר שבוע וחצי עבר מאז שכתבתי את השאלה ואיש לא עזר אני אנסה שוב בפעם האחרונה שלום מחפש המלצה למפרט למשחקים ב3800 ש"ח כולל מסך 17 אינץ LCD הערה: 1) חלקים מחברות נורמליות לא ASROCK וכדומה 2) עדיף מחנות באיזור חיפה והקריות לדוגמה KSP IVORY MARDANIT וכו 3) המחשב אינו מיועד לOC 4) תהרכבה אני מבצע כך שזה חוסך 200 ש"ח תודה מראש לכל המגיבים!!!

• 0 תגובות
    • 644 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? כ-2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בעקרון הכיוון הוא לחסוך, אבל אם התוספת באמת שווה את המחיר (*כונן SSD?), אז יתכן ואפשר יהיה לחרוג ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה באינטרנט, וורד, אקסל וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). --- ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: --- -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. --- -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). --- -לאילו הגדרות גרפיות מ…

• 9 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. היי אני צריך בבקשה המלצה למפרט למחשב הנ"ל. שימושים: אינטרנט, ישומי אופיס, הורדת תמונות למחשב ממצלמה דיגיטלית. ללא מסך, מקלדת ועכבר. מחיר: כ1500-1600 ש"ח. תודה למי שיצליח לעזור

• 3 תגובות
    • 636 צפיות

דיונים חדשים בפורומים