עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by 00Amir,

יש לי נייד דל N5110, מעבד I7 ועוד כמה שטויות, הבעיה היא שהכונן הקשיח איטי מאוד, 5700RPM ומאט את המחשב... ראיתי את המוצר הבא : http://www.ebay.com/itm/2nd-SATA-Hard-Drive-SSD-Caddy-Adapter-for-Dell-Inspiron-14R-15R-N5110-/280920688567?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item41682d87b7 ורציתי לשאול את דעתכם בנושא, האם כדאי להוציא את ה CD ולהכניס את המתאם הזה עם SSD ושהמערכת תרוץ עליו? אשמח לדעה לטוב או לרע..

• 3 תגובות
    • 740 צפיות
  2. Started by boogeh,

1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? </blockquote> תקציב מקסימלי עד נגיד 3500 שקל. מוכנה לחרוג מעט. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? </blockquote> לא לגיימינג. שימוש בתוכנות קיובייס, סיבליוס, אבלטון לי…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  3. Started by BandiT,

חשבתי לרכוש את המחשב הנ"ל, למישהו יש מושג מה זה המחשב הזה כי לא מצאתי שום review עליו לינק:http://ksp.co.il/?uin=16364 Lenovo IdeaPad G580 MBBEBIV שם המוצר: Lenovo IdeaPad G580 MBBEBIV מספר מוצר: 24577 תאריך תוקף: 23-07-2012 מחיר: 2590 ₪ ניתן לשלם עד 12 תשלומים בכרטיס אשראי * כל תשלום לפחות 200 שקל.עסקת כרטיס אשראי תבוצע אך ורק בכרטיסי אשראי ישראלים ובנוכחות בעל הכרטיס עצמו בצירוף תעודת זהות וחתימה. Model MBBEBIV Machine Type 2189-EBG Color Dark Brown CPU Intel® Core™ i5 3210M Processor, 2.5GHz - up to 3.1 GHz, 3MB Cache Memory 4GB DDR3 1333MHz (1 x 4096 MB), Up to 8 GB HD 500GB Sata Display 15.6'' High-Defnition LED (1366x7…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Yapy,

שלום לכולם, אני צריך להזמין השבוע אולטרה בוק, התלבטות שלי היא בין הUX31A של ASUS לבין XPS 13 של DELL, בשניהם אני מתכוון לגירסה המינימלית (i5 ו128 SSD), המדינה בה אני ירכוש היא ארה"ב, ובגדול המחשב הוא עבור דברים כללים. ההפרש במחיר הוא לא משמעותי (150$ יותר עבור האסוס) כמובן שהאסוס יותר חזק קצת, אבל בכל זאת הדל נראה מרשים יותר. בנוסף אני צריך למצוא אתר מיהמן שבו אפשר להזמין באזור ניורק את האסוס כי פשוט באתר שלהם אין אפשרות הזמנה. נ.ב האחריות של אסוס היא גם בינלאומית?

• 0 תגובות
    • 537 צפיות
  5. Started by I7210I,

שלום מה יכולה להיות הבעיה כשאני עושה רשת AD HOC במחשב נייד ככה http://www.netcheif.com/Articles/W7-WIFI-AP/W7-WIFI-AP.htm או פשוט ע"י הוספת רשת חדשה>רשת AD HOC (למטה) אני פשוט לא מצליח לראות את הרשת במכשיר אנדרויד (טאבלט)? אני עושה את הרשת ע"י כך שאני מחבר בחוט של המחשב את המכשיר סלולרי שלי (GALAXY NEXUS) למחשב ויוצר שיתוף אינטרנט איתו ואת השיתוף הזה שהמחשב גולש עליו אני רוצה לעשות רשת AD HOC וזה פשוט לא עובד.. איך פותרים את זה? וכן...שיש לי סטיק של חברה סלולרית בחו"ל וניסיתי לעשות איתו את אותו הדבר וזה גם לא עובד ,שם הWINDOWS כתב שהמנהל לא נתן לעשות זאת..לא ברור אני עם חשבון מנהל המחשב מה עושים? תודה

• 0 תגובות
    • 759 צפיות
  6. Started by squ1ll,

מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. diablo, Call of duty, mass effect -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p, מסך 46 אינץ' (טלויזיה בסלון) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…

• 5 תגובות
    • 776 צפיות
  7. Started by I7210I,

שלום איזה גירסה עדיפה להתקנה של וינדוס 7 על המחשב הזה http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7761 64 ביט או 32? תודה

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. שלום לכם מה ההבדל בין המעבד שבנייד Intel® Core TM i5 Ivy Bridge Processor 3210M 2.5GHz מול המעבד שבמחשב נייח (פרטים פה) מבחינת הביצועים והעיבוד Intel® Pentium® Processor E6300 תודה רבה על עזרתכם

• 0 תגובות
    • 619 צפיות
  9. שלום, אני רוצה לקנות מחשב לצורך משחקים חשוב לי שהחומרה תהיה איכותית התקציב 2000 ש"ח ללא חומרה היקפית

• 1 תגובה
    • 566 צפיות
  10. Started by orninyo,

שלום, כמה שאלות לגבי SSD. האם למחשב עם ivy bridge ו8 RAM , צריך להשקיע גם בזיכרון SSD? מדובר במחשב שיעבוד מאוד קשה 24 שעות. השאלה בעצם האם ההפרש הכספי יהיה שווה את ההשקעה כאשר כבר הושקע במעבד ivy וזכרון 8RAM (וכנראה גם דיסק 7200 RPM) שאלה נוספת מחשב בו קיים דיסק רגיל ובנוסף דיסק SSD, איך בדיוק זה עובד ביחד? האם מערכת ההפעלה עובדת על הSSD והדיסק הרגיל משמש לאחסון מולטימדיה בלבד? כמה SSD מספיקים למערכת ההפעלה? האם מחשב עם 8G SSD מספיק? תודה!

• 0 תגובות
    • 649 צפיות
  11. Started by Wile E Coyote,

הייתי בכמה חנויות לטובת התעניינות ברכישת נייד, וכל המוכרים טוענים, שאין אפשרות למחוק את מחיצת ה-Recovery שמגיעה עם הדיסק הקשיח באף מחשב. האם זה נכון? עד כמה חיונית המחיצה הזו, אם יש לי דיסק התקנה של Windows משלי?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. אהלן,אני רוצה לקנות מחשב נייד. צריך מחשב חזק, הכי חדש, אמין ואפילו שיראה סקסי... למטרת עבודה ועסקים.עשיתי סקר שוק. עברתי על עשרות מחשבים וחברות.החלטתי לקנות Asus N76.אשמח אם תגידו לי שהקנייה הזו תשתלם ל-5 שנים הקרובות.המחשב יחזיק את כל התוכנות החדשות ומערכות הפעלה שיצאו גם בעוד שלוש שנים?המחשב יתמוך גם בטכנולוגיות חדשות שיפותחו בחמש שנים הקרובות? (חיבורים יציאות חדשים וכאלה)תודה אחים! 8)

• 5 תגובות
    • 906 צפיות
  13. Started by Cha0stAlker,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לשימושים כלליים עד $1600. המסך צריך להיות בין 14 ל 16 אינץ'. אני אקנה אותו מ http://www.xoticpc.com - חנות מעולה בעלת אופציות customization רבות. בעקרון חשבתי על Asus N56VZ כשבמקום הכונן שמגיע אני אחליף ל SSD של אינטל (520 Series עם 240GB), ובמקום ה Bluray אני ארכיב כונן לאחסון (1TB). האם יש מחשב אחר שאתם יכולים להמליץ עליו מהחנות הזאת? הדרישות שלי הן i7 Ivy Bridge, לפחות 6GB של RAM, כרטיס מסך סביר אני מניח שיש בכל מחשב בתקציב, וזהו בעקרון. יהיה נחמד אם הוא יהיה קל ושהסוללה תחזיק הרבה זמן אבל זה לא חשוב במיוחד, עם כי כן חשוב לי שהמחשב לא יהיה רותח תחת עומס בינוני. תודה.

• 4 תגובות
    • 742 צפיות
  14. שלום אני מחפש נייד גיימינג שעיקר השימושים בו הם משחקים בינוניים (leauge of legends , guild wars 2 וכו') אבל עם אופציה להריץ משחקים כבדים על הגדרות mid-high , לא חשוב לי המשקל , חשוב לי שהמסך יהיה מינימום 17 אינץ' , רצוי מחשב עם ביקורות טובות ברשת , אפשרי בלי מקלדת בעברית, אפשרי להזמין את הנייד מחו"ל. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 480 צפיות
  15. http://www.bestbuy.com/site/Apple%26%23174%3B+-+21.5%22+iMac%26%23174%3B+-+8GB+Memory+-+1TB+Hard+Drive/4983015.p?id=1218588862411&skuId=4983015&st=AOS_FS_iMac_MacBook_iPod_20120706&cp=3&lp=6#BVRRWidgetID - זה המאק http://www.bestbuy.com/site/Dell+-+17.3%26%2334%3B+Inspiron+Laptop+-+8GB+Memory+-+1TB+Hard+Drive/5700362.p?id=1218682372117&skuId=5700362 - זה נייד דל http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+17.3%26%2334%3B+Laptop+-+8GB+Memory+-+1TB+Hard+Drive/5176239.p?id=1218621250769&skuId=5176239 - זה נייד אסוס המחיר לא רלוונטי, שלושתם בתווך המחירים שאני יכול להרשות לעצמי, ושלושתם זה מה שאני מחפש במחשב. אני שואל לחוות דעת אישית של אנשים ואם אולי יש כאן כאל…

• 7 תגובות
    • 869 צפיות
  16. Started by 6847761,

שלום אני מעוניין לדעת כמה המחשב שלי שווה כדי שאוכל למכור אותו במלואו זאת אומרת רק לחבר את המחשב לחשמל ולמסך ולהפעיל והמחשב פועל... מארז: אין לי מושג מה השם שלו אז העליתי תמונות: http://jpg.co.il/view/500c669a3ab00.jpg/ http://jpg.co.il/view/500c65d74ae8f.jpg/ לום אם: ASUS P5KPL-AM מעבד: Intel Pentium Dual Core E5200 - 2.5 GHz מאוורר למעבד: פשוט- Intel LGA775 כרטיס מסך: ATI Rendoren HD 4650 512MB זיכרונות: Kingston KVR800D2N6/2G Kingston KVR800D2N6/2G ספק כוח: G-pro P-4 500W ATX12V (DR-B500E)o כונן דיסקים: DVD-RW (אין לי את הדגם אבל הוא נורמלי) אז מה אתם אומרים (חוץ מכונן קשיח אני מוכר הכל) כמה זה שווה?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by benjamix,

צריך בבקשה עזרה לגבי מפרט שאני הולך לקנות..אני כבר חודש מתלבט ומנסה להרכיב מחשב גיימינג.! אני עדיין לא יודע אם זה מחשב ששווה את הכסף ואם זה בכלל מתאים לי וחשוב לי שהוא יהיה חזק ויישאר אותו כרטיס מסך..תודה מראש לעוזרים!!! מעבד ‏Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray‎ מאוורר למעבד Arctic Freezer Xtreme Rev.2 לוח אם Gigabyte Z77MX-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI זיכרון G.Skill 2x8GB DDR3 1333Mhz Ripjaws X Dual Channel CL9-9-9-24 דיסק קשיח Seagate 2TB Green 5900RPM 64MB Sata III ST2000DL003 צורב בלוריי LG UH12LS29 DVD x16 OEM 3D ספק כֹח Corsair GS 700W Active PFC 14cm Fan כרטיס מסך Sapphire HD 7970 3GB GDDR…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. אני רוצה מחשב שיתאים לי למשחקים קלים כמו maplestory/קונטר סטרייק/Heros of newreth ולאינטרנט מוסיקה אתם יודעים דברים בסיסיים המחשב הזה יתאים לי והוא טוב?? ולפי מה שהבנתי מחבר שמבין המעבדים של AMD חזקים אבל גם מתחממים מהר זה נכון? http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4960 אם לא תציאו לי משהו טוב בסכום הזה...

• 7 תגובות
    • 845 צפיות
  19. Started by shlomik,

שלום לכולם, אני סטודנט בקורס MCITP למי שמכיר. אני רוצה לקנות מחשב חדש שיתן מענה מקסמילי לצרכים שלי בתקציב שהוא דיי נמוך. השאיפה היא לא לעבור את ה3.5K ( אולי חריגה קטנה. ) המחשב מיועד בעיקר לעבודה עם מכונות (VMWARE ) . אני צריך לפחות 8 GB זיכרון, מעבד שהוא I5 לפחות, SSD אחד ( גדול ככל שאפשר לפי התקציב ) מארז אמין סגור שיחסום רעשים ואבק לטווח הארוך , וכרטיס מסך הכי טוב שאפשר בתקציב עם יציאת HDMI. ( אני אוהב NVIDIA ) כמובן שירוצו במחשב גם משחקים ועוד המון דברים, אני עוסק בתחום והמחשב צריך לתת מענה לכל תוכנה\משחק שקיים היום בשוק על הצד הטוב ביותר. בנוסף המחשב מחובר לטוולזיה HDMI וירוצו עליו הרבה סרטים. אין צורך בשום ציוד הקפי ! מחשב נטו אשמח לשמוע הצעות מעניינות ואם …

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  20. Started by Yaron123,

http://www.olsale.co.il/olsale/heb/itemdetails.aspx?auction_id=22969058 צריך אותו למשחקים טיפה וללימודים. מה דעתכם? למה אין USB 3 כי הדגם ישן? בקיצור ללכת עליו או לא? אשמח לתשובה מהירה צריך לחזור אליהם בטלפון

• 2 תגובות
    • 596 צפיות
  21. Started by carnot,

בשעה טובה הגיע תקציב המחקר וצריך לקנות מחשב. המחשב ישמש להכל - עבודה משרדית, סימולציות, מחקר וכו' 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו בלב שקט ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סימולציות נומריות ב-MATLAB, תוכנות אלמנטים סופיים, שימוש משרדי למחקר (אופיס + חיפושים באינטרנט), תוכנות CAD (לא בתדירות אינטנסיבית) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הט…

• 25 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. שלום, כמו שכתוב בכותרת, אני מחפש מחשב נייד חדש בתקציב של כ3000 שקל מטרת הנייד היא בעיקר לימודים ואינטרנט, זמן סוללה טוב גם רצוי. מסך 14 אינץ' יספיק (או 13.6) את הנייד אקנה בישראל, ואם אפשר ללא מערכת הפעלה. תודה מראש

• 0 תגובות
    • 539 צפיות
  23. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, אינטרנט, אופיס, קצת סרטים ומוזיקה. אני מתעתד להיות סטודנט למשפטים, כך שצפויה הרבה הקלדה, סיכומים, עריכת עבודות וכד'. * גודל המסך? אין לי ניסיון עם לפטופים, אבל כיוון שאתנייד איתו לאוניברסיטה, המליצו לי על 13.3-14. אשמח להשגות שלכם בעניין זה. * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? הפרמטר אולי החשוב ביותר. חשוב לי שהסוללה תחזיק לפחות 6-7 שעות ביום לימודים (ביום כזה אני משער שלא אצפה בסרטים ומוזיקה, אך כן באינטרנט ויישומי אופיס). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קש…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by idanmal,

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. יש ברשותי מחשב נייד מדגם MSI EX620X עם כרטיס מסך ATI HD 3740 . האם אפשרי להחליף לו כרטיס מסך ואם לא האם הכרטיס מסך הנ"ל יכול להריץ משחקים היום על גרפיקה בסיסית/נמוכה ? עכשיו פתחתי את המחשב וראיתי שיש לו כרטיס מסך לא מובנה על הלוח, אם אני לא טועה זה נקרא MXM. מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס מסך מEBAY שיוכל להריץ ברזולוציה סבירה משחקים היום על המחשב הזה? התקציב הוא 150-200 דולר.

• 0 תגובות
    • 560 צפיות
  25. היי, אז אני מחפש כאמור לוח אם, הפשוט והזול ביותר שעונה על הדרישות LGA1155 יציאות USB3 עם כרטיס גרפי ONBOARD שיודע להתמודד עם מדיה בHD בצורה סבירה. על מה אתה ממליץ?

• 4 תגובות
    • 552 צפיות

דיונים חדשים בפורומים