ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,362 דיונים בפורום זה
-
היי, קראתי את המדריך לאיך לא לשבור את הראש, אבל יש לי נטייה לשבור אותו כך שאשמח בכל זאת לעזרה, אני אסביר מה הצרכים לפי השאלון: * מטרות המחשב: בגדול לצרכי פנאי: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (יש לנו את הנייחים, כך שלא עקרוני), צפייה בסרטים (יותר כדי לחבר לטלוויזיה) * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? סטנדרטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4-5 שעות (סטנדרטי) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI לחבר לטלוויזיה * בלוטות? הכוונה ל Wi-Fi ??? * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB כמה משמעותי ההבדל מבחינת מחיר ל 5400 סלד או 7200? * כונן CD/DVD? צורב? זה לא בנוי? במידה ולא אני מעדיפה שיהיה כמובן * כונן Bluray? אין צורך * האם…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
[table][tr][td] [table] [tr] [td] מק"ט [/td] [td] מוצרים [/td] [td] כמות [/td] [td] מחיר [/td] [/tr] [tr] [td] C3450T [/td] [td] Intel Ivy Bridge Core i5 3450 Socket 1155 6MB 3.1Ghz Tray [/td] [td] 1 [/td] [td] ₪907 [/td] [/tr] [tr] [td] ZM5X [/td] [td] ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד [/td] [td] 1 [/td] [td] ₪129 [/td] [/tr] [tr] [td] GB75MD3H [/td] [td] Gigabyte GA-B75M-D3H [/td] [td] 1 [/td] [td] ₪379 [/td] [/tr] [tr] [td] GZ-G1SGS [/td] [td] Gigabyte GZ-G1 PLUS Black MidiTower ATX 2x 120 + 1x 80 MM FAN + 430W Seasonic [/td] [td] 1 [/td] [td] ₪425 [/td] [/tr] [tr] [td] K8G1600HBKF [/td] [td] 8Gb KINGSTON KIT ( 4G X2) Hyper-X BLUE …
-
- 4 תגובות
- 637 צפיות
-
-
שלום , אשמח להמלצות לקניית מחשב המיועד לווידיאו על AVID ועריכה גרפית PHOTOSHOP LIGHTROOM מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל את כולו ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ישנה אפשרות של חריגה עד 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת ווידאו, פוטושופ, LIGHTROOM, AFTER EFFECTS א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מיועד לעריכה כבדה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: , לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכ…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אשמח למחיר לכל המפרט עם המארז ובלי המארז (בחלקים) ספק כוח: HEC PFC Active 600W 600DRAT לוח אם: Gigabyte P55M-UD2 מעבד: Intel i5 750 זיכרונות: Mushkin DDR3 2GBx2 מארז: Antec Fusion Black 430 כרטיס מסך: HIS HD5770 המחשב עבד 3-4 שנים ונמצא במצב מצויין
-
- 0 תגובות
- 834 צפיות
-
-
התייעצתי לא מזמן בנוגע לקניית מחשב חדש לצורך משחקים. בגלל שהדרישות השתנו מאז ההתייעצות, אני ממלא מחדש את השאלון. רק לפני זה אני אסביר, מבחינת המפרט הקודם שהוצע לי, הכל מעולה חוץ מהמעבד! לפי שיטוטים בגוגל, עד כמה שה-i3 2120 הוא מעבד טוב, למשחק BF3 (זנחתי את WOW, אז הוא יהיה העיקרי) הוא ממש לא מספיק! הרבה מדווחים איתו על FPS נמוך יחסית, כזה לפחות שלא יתן לי את ההנאה שאני מצפה לה ממחשב חדש שבניתי למשחקים! אז שיניתי את המעבד, החלפתי את החנות לאחת שגם קרובה אלי לבית ומוכרת לי מקניות בעבר וגם זולה יותר, והמחיר יצא כמעט זהה (בתוספת 150 ש"ח!). כמובן צריך רק אישור סופי. זה המפרט: [table][tr][td][/td][/tr][/table] [table][tr][td]מה דעתכם? הספק אמור להחזיק את כל החבילה הזו? אני צר…
-
- 23 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי חבר'ס, חשוב לי לציין שכבר פניתי אליכם לפני בערך שנה, אבל קניית המחשב לא יצאה לפועל וזה כנראה יקרה רק עכשיו. כיוון שעבר הרבה זמן והציוד שביקשתי השתנה בחלקו, וגם התקציב, וגם המפרט שביקשתי בזמנו כבר בטח לא עדכני להיום, הדרישות והמענות ישתנו. (הסתכלתי בפוסט הקודם שלי ועשיתי גם השוואה בהתאם למה שאני צריך היום, לקחתי משם כמה דברים לבקשות שלי פה.) המחשב שלי בן 5, אמנם עובד מצויין אבל לדעתי הגיעה שעתו כיוון שאני צריך לעמוד בקצב. אני מעוניין במחשב של גיימינג, אני מתעסק גם במוזיקה אז כרטיס קול טוב גם חשוב. עיקר הפעילות שלי- מוזיקה ומשחקים. כל סוגי המשחקים. FPS, מירוצים, MMORPG, הכול. אני רוצה להריץ כל משחק שייצא בתקופה של השנים הבאות ביכולות המקסימליות שלו בצורה כל כך חלקה שאני…
-
- 21 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 BF4 CRYSIS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפו…
-
- 4 תגובות
- 825 צפיות
-
-
הייעוד של המחשב יהיה גם לשימוש של משחקים ושיוכל להריץ כמה דברים במקביל בלי להיתקע, וגם ללימודים ושימוש רב באופיס הבנתי שעם המק-בוק יש הרבה בעייות בעברית אז יצאתי מהרעיון של לקנות אחד, וגם התווך מכירים טיפה בעייתי. * גודל המסך?עד 15.6 * משקל רצוי? לא בעייתי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא מבין בזה שיהיה ממוצע ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500G אפשר להתפשר עדיף שלא * כונן CD/DVD? צורב? DVD עדיף גם עם צורב * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא בארץ מספיק * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא! * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הלוואי והיית…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר... רק אם ממש ממש שווה את ההפרש לזלוג ל 3000, רצוי בסביבות ה 2500 אבל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן בכלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עריכת וידאו, וגרפיקה בסיסית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VISUAL STUDIO ECLIPS JAVA, פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא (רק צורב) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? (מקלדת עכבר ומסך יש כבר) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?…
-
- 3 תגובות
- 873 צפיות
-
-
שלום, זה המחשב: HP Pavilion dv6526ea המחשב בן 4-5 שנים, בנוסף למיפרט הנל: שידרגתי ל4G RAM , ווינדוס 7 64 ביט מצב מכאני: עובד ללא דופי כמו חדש מבחינת ביצועים. כמו כל מחשב זקן הוא מתחמם ומרעיש מעט מעל הממוצע. אני לא בטוח שהצורב עובד, נראה לי שצריך לנקות את העינית. אך ככונן דיסקים זה עובד באופן תקין. מצב חיצוני: סדק קטן שהדבקתי בפינה, ושום דבר רציני אחר. בכמה אוכל למכור אותו? תודה.
-
- 2 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום, צריך המלצה למפרט לשימוש ביתי עד 1700 שקל עם מקלדת ורמקולים פשוטים. העדפה לחנויות KSP,IVORY,TMS. מה אתם אומרים על המחשב הזה למשל? תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 723 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו ואפטר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה. AVID MEDIA,PREMIER,AFTER AFFECT ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן…
-
- 5 תגובות
- 734 צפיות
-
-
יכול לחרוג מהתקציב -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 ובעתיד BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). smasung 2253BW -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות המפרט שלי כרגע זה e8400 ep43ds3l g.skill 4gb pi-black ddr2 psu corsair 550 hx evga 9800 + gtx
-
- 3 תגובות
- 726 צפיות
-
-
שלום רב. לאחר הרבה לבטים התבייתתי על המפרט הבא: http://www.tms.co.il/preview/spec/ml1485qu בנוסף לזכרונות Gskill Ripjaws x 4x4 2133mhz שכבר יש ברשותי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית, עבודה עם דו ותלת מימד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3DSmax, photoshop, UDK, AfterEffects. למטרות פרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל משחק שניתן להעלות על הדעת. -מה…
-
- 2 תגובות
- 757 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן יחסית (בן 3- מפרט קיים במשתמש) ואני מחפש כרטיס מסך חדש (הישן נשרף. WTF) משחקים: BF3 , SKYRIM סכום של עד 850 שח המסך הנוכחי שלי 17' (כן כן קטן) אשדרג אותו בעתיד הקרוב ל 22' DELL (עובד רק עם מסך אחד) איזה דגם אתם ממליצים לי, חברה וכו'
-
- 1 תגובה
- 555 צפיות
-
-
יש לי נייד דל N5110, מעבד I7 ועוד כמה שטויות, הבעיה היא שהכונן הקשיח איטי מאוד, 5700RPM ומאט את המחשב... ראיתי את המוצר הבא : http://www.ebay.com/itm/2nd-SATA-Hard-Drive-SSD-Caddy-Adapter-for-Dell-Inspiron-14R-15R-N5110-/280920688567?pt=US_Drive_Bay_Caddies&hash=item41682d87b7 ורציתי לשאול את דעתכם בנושא, האם כדאי להוציא את ה CD ולהכניס את המתאם הזה עם SSD ושהמערכת תרוץ עליו? אשמח לדעה לטוב או לרע..
-
- 3 תגובות
- 745 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? </blockquote> תקציב מקסימלי עד נגיד 3500 שקל. מוכנה לחרוג מעט. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? </blockquote> לא לגיימינג. שימוש בתוכנות קיובייס, סיבליוס, אבלטון לי…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
חשבתי לרכוש את המחשב הנ"ל, למישהו יש מושג מה זה המחשב הזה כי לא מצאתי שום review עליו לינק:http://ksp.co.il/?uin=16364 Lenovo IdeaPad G580 MBBEBIV שם המוצר: Lenovo IdeaPad G580 MBBEBIV מספר מוצר: 24577 תאריך תוקף: 23-07-2012 מחיר: 2590 ₪ ניתן לשלם עד 12 תשלומים בכרטיס אשראי * כל תשלום לפחות 200 שקל.עסקת כרטיס אשראי תבוצע אך ורק בכרטיסי אשראי ישראלים ובנוכחות בעל הכרטיס עצמו בצירוף תעודת זהות וחתימה. Model MBBEBIV Machine Type 2189-EBG Color Dark Brown CPU Intel® Core™ i5 3210M Processor, 2.5GHz - up to 3.1 GHz, 3MB Cache Memory 4GB DDR3 1333MHz (1 x 4096 MB), Up to 8 GB HD 500GB Sata Display 15.6'' High-Defnition LED (1366x7…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך להזמין השבוע אולטרה בוק, התלבטות שלי היא בין הUX31A של ASUS לבין XPS 13 של DELL, בשניהם אני מתכוון לגירסה המינימלית (i5 ו128 SSD), המדינה בה אני ירכוש היא ארה"ב, ובגדול המחשב הוא עבור דברים כללים. ההפרש במחיר הוא לא משמעותי (150$ יותר עבור האסוס) כמובן שהאסוס יותר חזק קצת, אבל בכל זאת הדל נראה מרשים יותר. בנוסף אני צריך למצוא אתר מיהמן שבו אפשר להזמין באזור ניורק את האסוס כי פשוט באתר שלהם אין אפשרות הזמנה. נ.ב האחריות של אסוס היא גם בינלאומית?
-
- 0 תגובות
- 541 צפיות
-
-
שלום מה יכולה להיות הבעיה כשאני עושה רשת AD HOC במחשב נייד ככה http://www.netcheif.com/Articles/W7-WIFI-AP/W7-WIFI-AP.htm או פשוט ע"י הוספת רשת חדשה>רשת AD HOC (למטה) אני פשוט לא מצליח לראות את הרשת במכשיר אנדרויד (טאבלט)? אני עושה את הרשת ע"י כך שאני מחבר בחוט של המחשב את המכשיר סלולרי שלי (GALAXY NEXUS) למחשב ויוצר שיתוף אינטרנט איתו ואת השיתוף הזה שהמחשב גולש עליו אני רוצה לעשות רשת AD HOC וזה פשוט לא עובד.. איך פותרים את זה? וכן...שיש לי סטיק של חברה סלולרית בחו"ל וניסיתי לעשות איתו את אותו הדבר וזה גם לא עובד ,שם הWINDOWS כתב שהמנהל לא נתן לעשות זאת..לא ברור אני עם חשבון מנהל המחשב מה עושים? תודה
-
- 0 תגובות
- 766 צפיות
-
-
מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. diablo, Call of duty, mass effect -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p, מסך 46 אינץ' (טלויזיה בסלון) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ו…
-
- 5 תגובות
- 779 צפיות
-
-
שלום איזה גירסה עדיפה להתקנה של וינדוס 7 על המחשב הזה http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=7761 64 ביט או 32? תודה
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכם מה ההבדל בין המעבד שבנייד Intel® Core TM i5 Ivy Bridge Processor 3210M 2.5GHz מול המעבד שבמחשב נייח (פרטים פה) מבחינת הביצועים והעיבוד Intel® Pentium® Processor E6300 תודה רבה על עזרתכם
-
- 0 תגובות
- 625 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב לצורך משחקים חשוב לי שהחומרה תהיה איכותית התקציב 2000 ש"ח ללא חומרה היקפית
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
-
-
שלום, כמה שאלות לגבי SSD. האם למחשב עם ivy bridge ו8 RAM , צריך להשקיע גם בזיכרון SSD? מדובר במחשב שיעבוד מאוד קשה 24 שעות. השאלה בעצם האם ההפרש הכספי יהיה שווה את ההשקעה כאשר כבר הושקע במעבד ivy וזכרון 8RAM (וכנראה גם דיסק 7200 RPM) שאלה נוספת מחשב בו קיים דיסק רגיל ובנוסף דיסק SSD, איך בדיוק זה עובד ביחד? האם מערכת ההפעלה עובדת על הSSD והדיסק הרגיל משמש לאחסון מולטימדיה בלבד? כמה SSD מספיקים למערכת ההפעלה? האם מחשב עם 8G SSD מספיק? תודה!
-
- 0 תגובות
- 655 צפיות
-