עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. לאחרונה יצאו לשוק מחשבים ניידים "אולטרה בוק" בעלי מעבדי SB מסדרת ULV שצורכת פחות חשמל. לדוג' ב-i5 17W במקום 35W במעבדים הישנים יותר. רציתי לדעת האם המעבדים הללו מתאימים רק למחשבי אולטרה בוק, והאם ניתן למצוא אותם במחשבים ניידים סטנדרטיים? האם חוץ מעניין ההספק יש הבדל נוסף בינהם? תודה רבה!

• 2 תגובות
    • 780 צפיות
  2. Started by bigbosf,

שלום חברים התחדשתי בנייד דל vostro 1015 כמה זמן צריך להטעין אותו פעם ראשונה? אפשר לעבוד איתו תוך כדי הטענה ראשונה? האם כיבוי של מחשב נייד מתבצע באותה דרך כמו מחשב רגיל ז"א - התחל - כיבוי או פשוט סוגרים את המארז והוא נכבה ?

• 1 תגובה
    • 3.7k צפיות
  3. Started by _xyz,

מה זמן הסוללה של המחשב? האם הוא נמוך ממה שיש בד"כ במחשבי 15 אינץ'?

• 7 תגובות
    • 687 צפיות
  4. Started by t_eliran,

לא מזמן רכשתי מחשב מדגם: HP Pavilion dv5-1179ej המצב הוא כזה, אני חייל וחוזר הביתה לסופ"שים וכשאני חוזר המחשב דלוק 24 שעות בערך, לאחרונה שמתי לב שהמחשב די חם, אפילו אם מניחים את הידיים מעל למקלדת מרגישים את החום. וגם הספק כוח של הכבל רותח מחום. רציתי לדעת אם זה תקין, ואם זה "בריא" למחשב נייד להיות דלוק המון זמן ברצף? כי אני יודע שמחשבים שולחניים הרבה יותר מאווררים ובניידים אז כל החומרה הרבה יותר דחוסה וזה מה שיוצר את החום. אשמח אם תעזרו לי. תודה

• 1 תגובה
    • 714 צפיות
  5. צהריים טובים לכולם, לאחר שנים רבות של שימוש במחשבים מאפנים, עם השחרור מהצבא לפני כמעט 6 שנים רכשתי מחשב בבערך 5000 ש"ח בKSP (מעבד I5 760, זוג 6850HD ועוד מרעין בישין). המחשב הזה תפקד בסדר עד לאחרונה, רץ על הגדרות בסדר, חלק מספיק בשבילי, אבל לא מה שרציתי. כאשר אני אומר "עד לאחרונה" - אני מתכוון לדום החדש, שגרם לי להבין שהמחשב שלי נמצא בערוב ימיו... אני משחק במשחק בהגדרות הנמוכות ביותר, עם הכרטיסי מסך על האוברקלוק המקסימלי שלהם (בתוך מה שהcatalyst מאפשר) ועדיין המשחק לא רץ בצורה נוחה למשחק (שימו לב שעל איך הוא נראה אני כבר לא מדבר ) כעת לאחר שקיבלתם רקע, אתם יכולים להבין שנשברתי! אני מעוניין לבצע רכישה של מחשב, מגבלת התקציב שלי…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי?4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים כבדים וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CALL OF DUTY\BATTLEFIELD 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גם גודל 23 וגם גודל 42 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…

• 13 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by royban,

הי, לפני חודש התיעצתי פה בפורום לגבי רכישת מחשב, מחשב גיימינג תקציב בערך 5000 בלי מסך(יש לי מסך 27 2K 144 FPS). המלצתם,בצדק,להמתין. האם זה הזמן או שכדאי להמתין עוד קצת? אין לחץ.

• 2 תגובות
    • 592 צפיות
  8. אני די מתלבט , יש לי מחשב בערך 3 וחצי שנים,מפרט: Q9550 לוח X38GB 4 GB זכרון OCZ REPEAR בתזמונים ממש טובים דיסקים - "פשוטים" של WD 500 GB כפול 2 בRAID 0 מארז קנדלף שאני מאוד אוהב + מערכת קירור מים (מPETRASHOP אחת היקרות לזמנה ) כרטיס מסך 4850 של ספייר מסך HANSGEE 28" FHD מערכת רמקולים של LOGITECH X510 אם אני לא טועה מעוניין לבדוק אופציה לשדרוג המחשב בלבד,המסך נראה לי מספק לגמרי גם ביצועים וגם בגודל (אלא אם כן אתם חושבים שממש שווה לשדרג יש לי אופציה לקונה אז מסך בנפרד עד 3000 שקל). דרישות: מעוניין להשאיר את מארז והמערכת קירור מים,ככל הנראה אצטרך להחליף את הבלוק קירור בעיקר למשחקים וגלישה באינטרנט השאלה המהותית מבחינתי - האם שווה לי להשאיר חלק מהדברים (נניח מעבד ולוח) ?וכמ…

• 7 תגובות
    • 742 צפיות
  9. Started by nov321,

אני יודע שאני חופר אבל היום כבר הייתי בחנות ושיגעתי אותם , ואני חייב להחזיר תשובה בשביל לקבל את המחשב עד לחגים[אני טס בחגים..] אני מתלבט בין 2 הדגמים החדשים של הINSPIRoNה 15 אינצ'.. http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=20177 וה17 http://ksp.co.il/?uin=16258 אפשר לדעת מה יהיה פחות או יותר הזמן סוללה של כל אחד מהם בעת שימוש בתוכנות של תיכנות , ואינטרנט ביחד ?! אני פשוט צריך לדעת זמן סוללה והבדלי זמן סוללה בינהם !! תודה על כל הזמן שהשקעתם בלענות לי בכל הנושאים .

• 2 תגובות
    • 514 צפיות
  10. Started by DJ_VAKNIN,

רציתי לשאול כמה זמן סוללה צריך להיות בעקרון במחשב נייד אחרי טעינה מלאה?? (מינימום/מקסימום) בנוסף :כאשר עובדים עם המחשב כאשר הוא מחובר לחשמל האם זה משפיע על הסוללה ? כי היא נטענת ונפרקת שוב ושוב... תודה לעוזרים!

• 3 תגובות
    • 607 צפיות
  11. Started by gilzissu,

אני רוצה לקנות מחשב נייד hp dv6160 ויש לי כמה שאלות לגביי הקניה הראשונה שלי (: זמן הפעילות של המחשב "במנוחה" לפי הביקורות ולפי הבירור שלי עם היצרן הוא כשעתיים, האם ניתן לקנות סוללה חזקה יותר? מה מחירה בקירוב? ואם יש דרך אחרת לגרום למחשב לעבוד למשך זמן ארוך יותר? תודה רבה! גיל

• 2 תגובות
    • 772 צפיות
  12. Started by Rbix,

דחוף! עד כמה מעבד i7 u זולל יותר סוללה ממ עבד i5u ?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by noam,

שלום, קניתי את המחשב אחרי שקראתי כמה ביקורות בחו"ל על זמן סוללה מעולה, לדוגמא הביקורת הזאת: http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4569 הבעיה- אני לא מתקרב למה שתיארו בביקורות. שם מתואר זמן עבודה של 6 שעות בעבודה עם wireless פעיל, כרטיס משולב, מסך על 60% וסוללה של 6 תאים. אצלי ה- power gauge מראה שיש 3 שעות ו- 50 דקות אחרי שהבטריה מלאה, למרות שהמסך ב- 20%. ביטלתי ב- vista את ה- aero, כונן הדיסקים כבוי, שאר ההגדרות הם על זמן בטריה מקסימלי ועדיין הצריכה שלי היא באזור ה- 13 watts (בניגוד ל- 8.5 watts שמתואר בביקורת) מה עושים?

• 5 תגובות
    • 698 צפיות
  14. Started by Zeliran,

אני מריץ את המחשב ב 50% בהירות, ללא אינטרנט אלחוטי, ושום תוכנות כבדות ואני מצליח לקבל רק שעתיים/שעתיים וחצי עם סוללת 6 תאים. הסוללה בת חצי שנה בלבד. האם נראה לכם הגיוני? ברוב הביקורות שראיתי באינטרנט רשום שהצליחו להגיע לאזור ה-3:30 שעות עם קינפוג דומה. כשאני בודק ב Power Manager אז הוא טוען שמצב הסוללה טוב, וכשאני מטעין אותה הוא גם טוען שהטענתי אותה עד הסוף.. הסוללה עדיין באחריות, יש מקום לנסות להחליף אותה? או מה אפשר לעשות? תודה

• 5 תגובות
    • 884 צפיות
  15. Started by sugery,

דגם 5730Z הסוללה נגמרה פעם ראשונה תוך כדי שאני מתקין את ה-XP. ועכשיו אחרי הטענה וכיוונון ההגדות למינימום צריכה, הבטרייה ב100% והוא אומר כי יש לו עוד שעתיים ו40 דקות עד שתגמר . במפרט רשום שחיי סוללה בין שלוש לשלוש וחצי. האם למישהו יש את אותה בעיה ? או רעיון כלשהו?

• 7 תגובות
    • 694 צפיות
  16. Started by KomAsaf,

שלום, קיבלתי כאן המלצה לא מזמן על המכשיר הזה והתרשמתי מאוד לטובה מהמפרט http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12338 אך כשהגעתי לחנות (ניידנייד) המוכר (שניכר עליו שלא הכיר כלל את המחשב וממש ניסה לדחוף מכשיר של Lenovo) הזהיר אותי שזמן הסוללה בSamsung מאוד קצר, או במילותיו: "כדי לחסוך במשקל חתכו את הסוללה מ6 תאים ל-3 תאים, אז היא לא תחזיק הרבה זמן". המחשב מיועד לגיימינג מזדמן אבל בעיקר לימודים - האם אני צריך לחשוש מזמן סוללה קצר שלא יחזיק לי הרצאה של שעתיים-שלוש? ומה לגביי עוד שנה-שנה וחצי, זמן הסוללה ייתקצר משמעותית עד כדי חוסר יכולת להשתמש במחשב מבלי שיהיה מחובר לחשמל? ראיתי דיון פה אבל לא כל כך הבנתי את השורה התחתונה - האם אפשר להחליף סוללה בקלות או לא? וקצת …

• 1 תגובה
    • 872 צפיות
  17. Started by sashakrik,

שלום לכולם ! אני מעוניין לדעת מה הוא הזמן סוללה במחשב MSI M670 . אני גם אשמח לקבל חוות דעת על המחשב הזה, http://ivory.co.il/product.asp?productid=210&CatCode=132 תודה לעוזרים ! אלכס.

• 0 תגובות
    • 739 צפיות
  18. שלום, הנייד שלי הוא W468N של גיגהבייט, והוא אצלי במשך שנה וחודש/חודשיים. זמן הסוללה אף פעם לא היה טוב מידי אבל בשיא הוא היה בערך שעתיים. אולי לא עקבתי בצורה עקבית אחר זמן הסוללה שהולך וקטן אבל פתאום ברגע אחד גיליתי שהזמן התקצר ל- 20 דקות עד לצפצופים ל- 10% סוללה וקצת אחרי הנייד בדרך כלל נרדם. בהתחלה חשבתי שזהו, הסוללה כבר בסוף חייה, אבל לפעמים אני רואה שמד אחוזי הסוללה תקוע על 7% והוא ממשיך לעבוד עוד 10 דקות, ולפעמים הוא לא נתקע על 7% ונרדם כעבור חצי דקה. חשבתי שאולי זה אומר שהתוכנה אשר עוקבת אחר הסוללה צריכה כמה מחזורים כדי "ללמוד" את הזמנים שנותרו (אצלי האחוזים), אז אולי משהו נדפק בתהליך הזה והסוללה שלי לא כזו גרוע. עצם זה שהיא נתקעת/לא נתקעת על 7% מעיד על משהו לא תקין …

• 1 תגובה
    • 606 צפיות
  19. היי, אשמח לשמוע מבעלי המחשבים הנ"ל, מה בערך זמן הסוללה האמיתי בשתי רמות: - שימוש בסיסי: אינטרנט, אופיס, מוזיקה - שימוש יותר אינטנסיבי: צפיה מתמשכת (כאילו 10) של סירטוני youtube ברמה נמוכה, או סרט מלא. אני גם עושה מוזיקה ומתכנת, אבל על זה הרוב לא ידעו לענות, אני מניח. על ה-Q330 אני מוצא נתונים שונים בכל מני כתבות, או בסקירות ב-youtube (מישהו דיווח על 2.5 שעות של שימוש לא מאוד אנטנסיבי). אודה לכם אם תענו לי, וולטר

• 1 תגובה
    • 1.5k צפיות
  20. קניתי לפני חודש Dell Latitude D620 עם מעבד daul core 2.0, דיסק קשיח 100/7200 וזיכרון 2X512. בדקתי את זמן הסוללה וכאשר רק וורד פעל הסוללה הספיקה לשעתיים וחצי בלבד... האם זה נורמלי? מישהו יודע מה זמן הסוללה המקובל למחשב כזה או איפה אני יכול לבדוק את הנתון הזה? תודה רבה רועי

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  21. Started by manuella,

שלום לכם, מישהו יודע מה אורך זמן הסוללה הממוצע של המחשב- HP ProBook 4330s B0W72ES?? אני שוקלת לקנות אותו כי הוא די עונה על הקריטוריונים הדרושים לי, מבחינת משקל וגודל מסך אך אינני יודעת מה אורך חיי הסוללה של מחשב זה. וזה די חשוב לי.. כמו כן, אם יש המלצות למחשבים נוספים עם מפרט דומה לזה בתחום התקציב של 2500-3000 ש"ח, אשמח לשמוע המלצות. (אישית חשבתי גם ה-DELL VOSTRO אבל זה כבר קצת יותר השקעה) תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום לכולם, ברשותי X61 עם 2 GB זיכרון. מעבד 7100, מקום פנוי בHD - 30~ כאשר אני מפעיל את המחשב ישנה שלוקח לו הרבה זמן ל"טעון" את האיטרנט האלחוטי (משמע - לוקח לו בין 1-2 דק' עד שמופיעים שנ האייקטנים הללו). ניטרלתי את כל התוכנות שאני מכיר שניתן לנטרל בסטארטאפ (מצ"ב תצלום מסך). האם ניתן לנטרל עוד דברים? האם יש למישהו רעיונות איך לזרז את קצב העלאת חלונות? תודה מראש, צחי [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  23. Started by ramivei,

שלום, אני הולך להיות סטודנט והמחשב הנ"ל נבחר ע"י כמחשב המתאים לי ביותר מבחינת צרכים אולם בשיחה עם המוכר גיליתי בעיה אחת והיא שבשימוש נמוך מכח העיבוד הוא עובד במקרה הטוב שעתיים. האם למישהו יש נתונים על כך? בנוסף שאלתי את המוכר האם יש סוללות מורחבות/גדולות יותר ומסתבר שאין ושניתן לרכוש דרך היבואן "אמטל" סוללת נוספות. השאלה שלי היא האם מישהו יודע כמה בערך סוללה כזו עולה (על מנת להתחשב בזה ברכישת נייד) וכיצד מתבצע תהליך ההחלפה?(האם ניתן לא להפסיק תהליכים בעת החלפת הסוללה) בעקרון אם למישהו יש המלצה לנייד אחר עם ביצועים דומים ויותר זמן סוללה ועולה בערך כ3-3.3 אלף שקל אז אני מוכן לשקול ללכת על משהו אחר. אני הולך על פוג'יטסו כי כיום הם עולים 2850 שקל בKSP והביצועים על פניו ממש טו…

• 0 תגובות
    • 935 צפיות
  24. שלום, לאחר לא מעט בדיקות והתלבטויות, בחרתי בלפטופ הבא שלי וכבר הייתי "סגור", ואז צץ העניין שזמן התגובה של המסך של הלפטופ די איטי: Response Time Grey 50% / Grey 80%: 43.2 ms Response Time Black / White: 30.4 ms המחשב ב-90% מהזמן ישמש לשימושים משרדיים - גלישה באינטרנט, סרטונים/סרטים. יש פוטנציאל לסולידוורקס ולמעט משחקי מחשב לא "כבדים". האם לשימושים האלה, זמן התגובה הזה משמעותי? האם הוא מורגש גם בשימושים שהם לא גיימינג כבד? תודה רבה

25. Started by tmpusr,

מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 945 (3.0GHz) - 95W - BOX - זמין במלאי ₪755 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪350 זיכרון: [..] G.SKILL "NT" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 ₪490 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX460 768MB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪974 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪113 מארז: [..] ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU - זמין במלאי ₪289 מקלדת: [..] MICROSOFT MULTIMEDIA KEYBOARD 1.0A ₪76 עכבר: [..] GIGABYTE GM-M6880 - LASER GAMING MOUSE - USB ₪75 רמקולים ואוזניות: [..] ALTEC-LANSING 2.1 BXR1221 ₪195 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM - זמין במלאי ₪480 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAI…

• 0 תגובות
    • 575 צפיות

דיונים חדשים בפורומים