עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. בן דוד שלי טס הערב עד שלישי ללס וגאס. אני סטודנט להנדסה ומתחיל בשנה הבאה לימודים לתואר שני - הדבר כולל הרצת תוכנות סימולציה דוגמת ANSYS FLUENT,CFX ואני חייב לפטופ חדש בלי שום קשר. מסך - 13.3-15.6 חשוב לי שיהיה כמה שיותר דק וכמה שיותר קל. זמן סוללה - תאכלס 5 יספיקו. תקציב - עד 1500 דולר. זה כבר הרבה אבל זה המחיר של הסמסונג סידרה 9. אני דיי דואג ש15.6 יהא גדול מידי [כרגע משתמש ב-14] אבל אני לומד הכול מהמחשב [לא כותב הבהרצאות בד"כ.. אני מצלם ועובד עם המחשב] בגלל העבודה השניה שלי אני זקוק למחשב שייראה באמת מרשים כי אני אציג איתו פרזנטציות למשקיעים - זו הסיבה שחשוב לי שיהיה דק וקל [לנשיאה כמובן... אני כל יום מ8 בבוקר עד 8-9 בערב באוניברסיטה ככה שכל היום המחשב עלי] תודה חבר'ה!…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום, לאחר בדיקות של מספר אופציות לקניית מחשב נייד אהבתי מאוד את הSAMSUNG NP300V5A. מעבד I7 צירפתי קישור למפרט. http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=12195 אשמח אם תוכלו לתת חוות דעת על המחשב וחווית הקנייה דרך באג. תודה אמיר.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Santa ^^,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לנסות ולחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, 3.5K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, משחקים קצת וסרטים אולי. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם …

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. היי, מעוניין במחשב בתקציב של כ3700 שקל מKSP, עדיף לא לחרוג (אבל אפשר קצת), המחשב בעיקר ישמש למשחקים לא רציניים יותר מדי (בסגנון פיפא) ולצפיה בסרטים. (עד כה המפרט עולה 3200) האם יש למישהו רעיונות לשיפור? בנוסף אני צריך המלצה למארז וספק כח. תודה! עריכה: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (בסגנון פיפא בעיקר), סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המח…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by mj23,

היי מחפש לקנות מחשב נייד לצורך עבודה,אינטרנט , תכנות דגש על מעבד חזק לגבי משחקים ממש לא קריטי. תקציב 2500 שקל גודל מסך רצוי 15.6 תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by ramk,

אהלן כולם שוב, תודה לchevy שהראה לי איך מנסחים את השאלה פה נכון. אז ככה- * מטרות המחשב-חיבור למסך הפלזמה לצורך צפייה בסרטים באיכות hd, גלישה כללית באינטרנט, לימודים. * גודל המסך-עד 14 אינץ', לא כל כך משנה לי אם זה מט או לא. * רזולוציית המסך-FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט-אין לי מושג מה זה. אין לי דרישות מיוחדות. * משקל רצוי- עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך-עד 6 שעות בגלישה רגילה באינטרנט\לימודים, עד שעתיים בצפייה בסרטים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות-HDMI ,USB * Bluetooth- כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח-750 ג"ב ,אני לא כל כך מבין בסוגים, אשמח אם מישהו יוכל לעזור * כונן אופטי-לא צריך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית- מה זה? * האם…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by דקל,

שלום מחפש המלצה למחשב נייד שישמש אותי ב- 5 שנים הקרובות תקציב עד 5,000 ש"ח ( עדיף פחות ) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים, עבודה בענן, עריכה סרטים ביתית * גודל המסך? 14 האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט ( אני מבין שמאט מאפשר לראות גם באור יום בצורה טובה) * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? פחות מ- 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר אבל לא על חשבון משקל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיוכל להתחבר לרשת כבל רשת וכן למסך חיצוני, מעבר לכך יציאות סטנדרטיות * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף כונן גדול מהירות 7200 * כונן אופטי? לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא הכרחי * האם נד…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Scumpo,

אהלן. אחותי צריכה מחשב נייד בסיסי, קופקטי, קל וחזק עד כמה שניתן. מדובר על סטודנטית שאוהבת הליכה יותר מנסיעה באוטובוס ולכן למשקל יש משמעות, מצד שני כרגע היא עם נוטבוק ישן ששוקל 2 קילו ככה שהיא כן יכולה. עדיין, אם כבר קונים חדש, אז גם שיהיה נוח עד כמה שניתן. לגבי גודל מסך, 10 אינצ' זה הגודל שהיא מחפשת. למה? היא בעצמה לא כל כך יודעת, קופקטי זה גולת הכותרת אבל. אני כבר שעה מחפש ברשת מחשבים ברשת בגודל הזה ודי מאוכז מהמחיר הגבוה פר החומרה, אבל כנראה ש-13 אינצ' ומעלה גדול עליה. אני כבר לא בקיא בחומרה כמו בעבר, ואשמח לעצתכם. שני מחשבי-טאבלט תפסו לי את העין עד כה, עם נטייה חזקה מאוד לזול מביניהם, שניהם של אסוס. יש הבדל של 1200 ש"ח! בינהם ובצורה הזויה עם יתרון חומרתי [לפחות על…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by bizo27,

אז ככה... ברצוני לשדרג את המחשב , המחשב שלי ישן , ואיטי , הביצועים שלו נמוכים , ואני באמת הייתי רוצה להתייעץ איתכם מה כדאי להוסיף ולשדרג , או שלדעתכם זה מיותר מכיוון שהמחשב ישן ועדיף לקנות מחשב חדש.. אלו הם הנתונים של המחשב שלי + ציוד היקפי .. בואו תייעצו לי מה כדאי לנו לעשות.. המחשב : מעבד - Intel Core i7-3770K 3.5Ghz 8M קישור - http://www.skypc.co.il/Product.asp?PID=II73770KT מחיר : 1539 ש"ח . לוח אם - Gigabyte Z77X-D3H s1155 קישור - http://ksp.co.il/?uin=15378 מחיר - 730 ש"ח . מאוורר למעבד - Arctic Cooling Freezer 13 CO קישור - http://ksp.co.il/?uin=19734 מחיר - 140 ש"ח . זכרון - Corsair 32GB DDR3 1600MHz CMY32GX3M4A1600C9R קישור - http://www.ivory.co.i…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אשמח להמלצות על המחשבים העונים למפרט הבא (מוכן לסטייה של 10% במידת הצורך). המחשב נועד לעבודה משרדית. אני מתכוון לשאת אותו מהבית למשרד לצרכי סנכרון. * מטרות המחשב? : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), * גודל המסך? 15 או 17 אינץ * סוג מסך: מסך מגע (עדיף מאט, אך נדיר...) * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת הכוללת numpad ורצוי מאד מוארת. * משקל רצוי? קל ככל האפשר (מודע לניגוד מסכים הגדולים, אך קל יחסית לאחרים) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ברורה ל-SSD. * כונן אופטי? רק במידה ואין במפרט SSD וזאת בכדי שאוכל להחליפו ל-SSD * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. Started by cocooi,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? word וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). word ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים.לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלו…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by MetalB,

הכל עבד טוב עד שהחלטתי להתקין עידכונים של מייקרוסופט ופתאום הוינדוס XP לא עלה... עשיתי פורמט התקנתי אובונטו ההתקנה הייתה איטית מאוד... לקח לו כמה שעות וגם אחרי שהתקין כל הזמן נתקע יש לציין שהמחשב לא קופא.. ניתן להזיז את העכבר כל הזמן פשוט הוא נתקע עשיתי עוד פעם פורמט התקנתי XP שגם כן לקח שעות להתקין ועד שעלה הכל עובד לאט בדיוק כמו שהיה עם הלינוקס ככה שאני בטוח שיש בעיית חומרה הכי נראה לי הגיוני שהבעיה בהארד דיסק... איך אני יכול להיות בטוח שזה הבעיה? ואם כן אשמח להצעות לפיתרון זול שרק יאפשר לי להעלות מערכת הפעלה..

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. יש לי הארדיסק חדש שהחלפתי ומשום מה אחרי יומיים הוא הפסיק לעבוד. תודה מראש

14. Started by epichorus,

אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא שבניתי, השימושים הם בעיקר עבור צפייה במדיה אבל גם יש צורך באפשרות לגיימינג קל מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 3240 3.4Ghz HyperThreading 3MB Tray כמות: 1 - מחיר: ₪563 לוח אם: Gigabyte GA-B75M-D2V for 1155 Sata3/USB3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪297 מארז: SilverStone MILO ML-03B USB3 HTPC Black כמות: 1 - מחיר: ₪396 ספק כוח: SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ₪274 זיכרון: Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪295 כרטיס מסך: Sapphire 7750 1GB GDDR5 HDMI DVI DP כמות: 1 - מחיר: ₪457 קשיח למחשב שולחני: WD 1TB Sata3 Caviar Blue 1TB…

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. זה המפרט : GAINWARD זה חברה טובה? ובקשר למסך... אני יודע שזה CRT עלוב ^^ ... אבל זה לא בשבילי זה בשביל אחותי. ואחותי תתן לי את המסך שיש לה [ Samsung 17 LCD SyncMaster 710N ] אז מה אתם אומרים? המחשב טוב? יריץ משחקים חדשים והכל?

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Sunshade,

מעבד C2D E6300 1222ש"ח קירור AC Freezer 7 pro -144ש"ח לוח Asus P5B 1072ש"ח כ.מסך Leadtek PX7600GS 611ש"ח זכרונות Twinmos 1GB 667Mhz 492ש"ח כ. קשיח Maxtor DiamondMax 10 160GB 382ש"ח צורב LG-H10A 204 ספק Thermaltake 420 PFC (TR2 W0061) 290ש"ח מארז Gigabyte Triton 346ש"ח המחשב מיועד לגרפיקה מקצועית, משחקים (ברמה סבירה) וכל השאר (Web,Mail...) תודה מראש

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Z1Z1Z1,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?חח גם ככה אין הרבה... במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים בלבד א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?לא כלול * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?לכוון הכי גבוהה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא.…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by RUJI,

רציתי לדעת מה דעתכם על המחשבים האלו. השימושים שלי הם לצפיית סרטי HD (בינתיים ללא חיבור לטלויזיה, אלא ע"ג המסך של הנייד). משחקים לא יהיו על המחשב הזה. גם לא Photoshop וכל זה. אלא יותר עבודה משרדית. אבל עם דגש ענק על צפייה בסרטים וטלויזיה DVB-T. כמו כן, הנני חובב טכנולוגיה ודיי קשה לי להתפשר על איכות. אז אני אוהב תמיד לקחת את ה-כי טוב. מחשב ראשון: Lenovo G570 מעבד: Intel i5 2410m זיכרון: 2G DDR3 הארדיסק: 320GB כרטיס מסך: ATI 6370m חיבורים: USB 2.0 / HDMI / VGA / E-SATA מערכת הפעלה: Free Dos אחריות: 1 שנים מחיר: 2850 ש"ח הוספה של אחריות ל 3 שנים - 350 ש"ח נוספים. סך הכל: 3200 ש"ח מחשב שני: Dell N5110 מעבד: Intel i5 2410m זיכרון: 4G DDR3 הארדיסק 640GB כר…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. אני מחפש מחשב בלי ציוד היקפי שיהיה מתאים להורדות סרטים וצפייה בהם מהמחשב ישר לטלויזיה(HD) שיעמוד בצפייה ישירה של סרטים וסדרות ובמהירות שוב גם בטלויזיה. מבחינת משחקים בטח זה יהיה רק פרו וNBA שוב בשילוב עם הטלויזיה. קיצור רצוי מעבד, זיכרון פנימי וכרטיס מסך חזקים כל היתר פחות חשוב.. תודה על העזרה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by 996,

הינה המפרט: Case Antec Three Hundred (300) Gaming Case מארז PSU Corsair 550VX ספק כוח CPU Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz OC@3.6Ghz מעבד CPU Cooling Arctic Cooling Freezer 7 Pro קירור מעבד Motherboard Gigabyte EP43-DS3L לוח אם Memory GSKill 4GB DDR2-800 4GBPI CL4 / A-Data 4GB DDR2-800 CL4 Vitesta Extreme זיכרון HardDrive Seagate 500GB 32MB / WD 500GB AAKS דיסק קשיח Optical Drive LG GH20NS X20 DVD-RW Sata כונן אופטי Graphic Card Gigabyte Radeon HD 4870 512MB GDDR5 Retail כרטיס מסך מחיר ₪4249 המפרט באתר TMS http://tms.co.il/product/5980 מחשב לסרטי HD,אינטרנט ושימוש בסיסי. משחקים אולי בעתיד. תודה.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Dorr,

1. מה התקציב? 3500 ש"ח נא לא לעבור בבקשה 2. מטרות המחשב? משחקים כבדים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? אני צריך שיהיה רק צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? כן , ברצוני מעבד E8400 כרטיס מסך 4850 של READONE 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? שיהיה קירור למעבד מארז יפה ויחסית שקט 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? אם מ 1 עד 10 אז 6 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? OC שהחנות תעשה למעבד לא משהו רציני כדי שהאחריות תישאר 11. במפרט למשחקים - באילו משחקים מתכוונים לשחק, על…

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Decktor,

המחשב של ההורים של אשתי הלך לעולמו אז אני מתכוון לתת להם את השילוש שלי + הספק כוח כי הם גם ככה עובדים אך ורק על WORD ואינטרנט. כמובן שאני מעדיף מפרט מותאם ל OC ככה שאני אוכל להוציא ממנו את המקסימום, וחשבתי בינתיים לקחת לוח אם עם כרטיס מסך מובנה ועם חריץ PCIE בשביל לקנות את הכרטיס מסך עוד כמה חודשים (אני גם ככה בקושי משחק). התקציב הוא מקסימום 1500 שקל עדיף כמה שפחות, ואני קונה ב KSP פשוט כי הם היחידים שיש להם סניף ליד הבית שלי. בכל מקרה זה סגנון המפרט שחשבתי עליו: Pentium E2180, Bus800Mhz, s775, 1MB, DualCore 495 1 495 LG-95C s775, Intel 945GC, DDRII 667, VGA, 2xPCI-E 335 1 335 1GB TwinMOS DDRII 667 180 2 360 350W TruePower 12cm Fan Power Supply 180 1 180 Total price 1370 …

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Intel Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz Gigabyte GA-P35-DS3L Gecube Radeon HD2900PRO 512MB GDDR3 HDMI HDCP VIVO PCIe Western Digital 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS OCZ DDR2 2048MB Platinum Rev.2 Dual Channel 800MHZ CL 4-4-4-15 SAMSUNG S183L DVD-RW + X18 Lightscribe + SATA Samsung SyncMaster 226BW 22" ENERMAX Liberty 400W Raidmax SAGITTA שיניתי את המפרט הקודם קצת, את המעבד יש לי בחצי מחיר מאינטל, זכרונות במבצע מנועה, הכל יוצא 6000 יש פה מה לשפר? כי אני לא רואה... רמקולים אני נשאר עם הATP3

24. Started by Sahar Soffer,

היי, אני עוזר לחבר לבנות מחשב, הוא רוצה להריץ משחקים על high, בתקציב עד 3500. הרכבתי את המפרט הבא, אשמח לשמוע מה דעתכם עליו. ספויילר מעבד אינטל Intel Core I5 6500 3.2Ghz 6MB Cache s1151 - Box ₪998 כמות: 1 http://www.rsm.co.il/product.asp?pid=Intel-i5-6500-B מאוורר למעבד Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 CPU Cooler Socket 775/1156/1155 ₪45 כמות: 1 http://www.rsm.co.il/product.asp?pid=ACALPINE11R2 לוח אם Gigabyte GA-H110M-S2 LGA1151 Intel H110 DDR3 PCI-E VGA ₪290 כמות: 1 http://www.rsm.co.il/product.asp?pid=GA-H110M-S2D3 זכרון למחשב Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 HX424C15FB2/8 2400MHz…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. חבר רכש את המחשב וכאשר התקשר ל-DELL בקשר להתקנת SSD במקום הקשיח הרגיל, הם אמרו לו שהדבר לא אפשרי. בסרטון הזה ב-2:34 רואים בפירוש שהוא עובד ב-SATA, לכן אני רוצה לדעת איפה הבעיה?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים