ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,455 דיונים בפורום זה
-
שלום מעוניין לקבל דעות לחיוב ולשלילה לגבי מערכת הפעלה Microsoft Windows 7 Starter עבור מיני נייד תודה ג'יקוב
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין במחשב נייד לטווח ארוך ומוכן להשקיע בסביבות ה 3500 ש"ח מטרת המחשב הינה לשימוש ביתי: גלישה, תוכנות office, לימודים וקצת משחקים של הילדים (Fortnite) אני מתלבט בין מחשב של HP: HP 14-bf102nj 2PP15EA מסך 14, מעבד i5-8250U , זיכרון 8GB , דיסק 256SSD, כ.מסך GeForce 940MX, משקל 2.0, מ.הפעלהWindows 10 64Bit שבו הכרטיס מסך נותן יתרון לדעתי לבין מחשב של ASUS: Asus VivoBook S14 S406UA-BM013T אסוס מסך 14" , מעבד i5-8250U, זיכרון 8GB , דיסק 256SSD, כ.מסך Intel 620, משקל 1.8 ,מ.הפעלה Windows 10 64Bit אשמח לעזרה בהתלבטות
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5K (אם חייב, ניתן לחרוג בעוד 500 ש"ח) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודים, תכנות (מטלב ופייטון) ועריכה קלילה בפוטושופ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חושב חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רצוי שיבוא עם ווינדאוס (לא חייב) 8. האם ישנה…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הבן של בן 9 ואני רוצה לקנות לו מחשב. עיקר העיסוקים שלו יהיו - גלישה באינטרנט , קצת עבודות לבית הספר משחקים וצפיה ב TV (כולל הקלטה) וסרטים. אני רוצה מחשב שהוא יגדל איתו לפחות כמה שנים טובות וזה אומר שיהיה אפשר לשדרג רכיבים וכדומה. ראיתי כמה מפרטים בסיסיים בזד מחשבים שנותנים עם מסך 22 ב 2000 ש"ח ואחרי שדרוג של כמה דברים מגיעים בערך ל 2500 ש"ח .הבעיה שלי שלפי דעתי זה לוחות אם ישנים(G31). אשמח גם לדעת איזה לוח אם כדאי לקנות (לא משנה איזו חברה) כי הבנתי של AMD יש לוחות שמשולבים עם כרטיסי מסך טובים. אני לא צריך את כל הציוד ההיקפי ויש לי את הכרטיס TV ו HD חדש . תודה מראש על העזרה
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב מיודע לשימוש ביתי רגיל..אופיס+אנטרנט ומשחקי מחשב פשוטים לילדים קטנים... מעבד AM2 3800 X2 DUAL CORE 64BIT אפשרות 90ש"ח-DUAL CORE AM2 תוספת ל 4200 לוח אם MSI K9N NEO FULL ATX FULL ATX 550 NVIDIA יתרון חשוב - צ'יפסט או אפשרות ללוח ASUS M2V CHIPSET VIA K8T890 במקום לוח MSI בפחות 145 ש"ח דיסק קשיח 250GB SATA2 7200 RPM 16MB (WD,MAXTOR,HITACHI) זיכרון פנימי 1024MB DUAL DDR II 667MHz X2 CEON ניתן להרחבה ולשדרג ל DDRII 800MHZ כונן אופטי צורבLG/NEC/SONY X 18 DVD Dual layer כרטיס מסך בנפרד מלוח האם Nvidia GeForce 7300GS UPTO 512MB מסך דק "19 SAMSUNG 931B 5MS +DVI מארז 400 וואט רמקולים+מקלדת+עכבר... המחיר הוא 3,500 שקל. ההצעה היא שוב…
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בתקציב עד 3500 ש"ח - למחשב עם 2 מסכים נדמה לי שזה סוג של אופטימיזציה, לא? אשמח לכל הערה!!!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 2 followers
-
-
טוב אז ככה. אני מתכנן לקנות מחשב עד אוקטובר (תחילת הלימודים) שיהיה לא כבד (כלומר מקסימום 14"), משחקים לייט (בלי כרטיס מסך מובנה של intel), אחריות של חברה מוכרת, 2GB זכרון, הרדיסק 120-160 ושאר הדברים הרגילים (wi-fi, bluetooth). אחרי חיפוש מייגע מצאתי שני דגמים שהניחו את דעתי. LG R405 שאחרי הרחבת אחריות ל-3 שנים ושדרוג ל-2 ג'יגה זכרון יעלה 6,300 ש"ח: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=4718 DELL D630 שיעלה כ-9,000 ש"ח אחרי הוספת Vista Buisness, הרדיסק 160GB ו-7200 RPM, ו-2GB זכרון. אני לא יודע אם שווה להשקיע כל כך הרבה במחשב נייד: http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-d630-nvidia.htm דגמים שעלו בשיקול אך נפסלו: HP DV-2351 שכבר מיושן ופשוט לא משתלם כבר לעומת הדגם המקביל שלו ב-L…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני רוצה לבנות מחשב למשחקים ב5400 המחשב צריך להיות מבוסס AMD עם מסך אודה לתשובותיכם בעניין
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני סטודנטית שמתלבטת אם לקנות כעת מחשב נייד לשימושים רגילים (אופיס, אינטרנט, גוגל ארת', קצת פוטושופ וסרטים) או לחכות כמה חודשים ליציאת המעבדים החדשים. כמה שידוע, בכמה יתבטא החסכון בזמן סוללה? האם הניידים עם המעבד החדש יהיו יקרים יותר? באיזה טווחי מחירים? להערכתם, תוך כמה זמן אנו צפויים לראות אותם בחנויות? והאם המשמעות של יציאת המעבדים החדשים תתבטא בהורדה במחירים של הניידים הקיימים.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעונין לרכוש מחשב נייד עד 4K שקל. המחשב אמור לשמש לגלישה באינטרנט/אופיס ואולי להפעיל משחק או שניים אבל זו לא מטרתו. רציתי לשאול אתכם האם כדאי לחכות לירידת מחירים אחרי נפילת הבורסות או שלא יהיה שינוי מהותי. כרגע אני לא צריך את המחשב בדחיפות אבל הייתי מעוניין כבר לרכוש אחד. אגב, מה אתם אומרים על המפרט הבא: RD510-K.AD24E T5800 2.0GHz - Free dos Model RD510-K.AD24E CPU Intel® CoreTM 2 Duo Processor T5800, 2.0GHz,2MB L2 Cache,800MHz FSB Memory 4GB DDR2 (800MHz,Dual Channel Support, Up to 4GB)(2slots) HD 250GB (SATA) 5400rpm Display 15.4'' WXGA(1280x800) *Fine Bright Technology GPU NVIDIA® GeForce® 9300M GS (DDR2 256MB VRAM, *Turb…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערכתי ופירטתי יותר. 1. תקציב מקסימלי - 5200 2. המחשב יהיה לעסק, מועדון ביליארד. ישמש להשמעת מוזיקה בעיקר (וינאמפ). חשוב לי שיהיה את סוג המעבד הטוב ביותר של I7 INTEL ולוח אם שהכי מתאים ותומך בו. 500GB דיסק קשיח יספיק. שיהיה כרטיס זיכרון DDR3 (הבנתי שזה הכי טוב) עם 6 ג'יגה אפילו כמו למעלה. שיהיה כרטיס מסך טוב תומך HDMI (שאני אוכל לחבר לטלוויזיות שבמקום) ואולי לספק כמה פרסומות או את הלוגו דרך המחשב+משחקים (לא משחקים שצריכים מחשב ב10 אלף, סימס 3, המשחק של אבודים הסידרה, וכו' . כרטיס קול 7.1 (למרות שאין במקום 7.1, אבל זה הכי מתקדם, לא?) שיהיה משהו סביר, אפילו משהו שכלול בלוח אם, כשאני אסדר את ההגברה אולי אני אוסיף כרטיס קול יותר טוב. תכני HD 1080P. שיהיה לו צורב DVD טוב. …
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברה, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.8 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר, לא כזה קריטי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? החריגה הסופית היא 4K לא לעבור בבקשה ! 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים: leagur of legends, GTA V, call of duty, farcry4 וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים: leagur of legends, GTA V, call of duty, farcry4 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920:1080…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב בערך בן שנתיים יש לי את המעבד I5 2400 על לוח אם : Gigabyte GA-B75M-D2V S1155 יש לי חבר שעובד באינטל, ויש לי הזמדנות לרכוש מעבד במחיר נמוך. השאלה הוא מה שדרוג ראוי ומומלץ- לשימוש בגיימינג בעיקר עם GTX 760 האם יש טעם לשדרג על בסיס הלוח הזה? - - - תגובה אוחדה: - - - מחדד את השאלה- בהנחה והתושבת שלי היא 1155, האם מעבדים של תושבת 1150 יעבדו גם?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני רוצה לרכוש מחשב בסיסי עבור הוריי ועוד אחד לדוד שלי. חשבתי שלאור מבצע השילוח החינמי באמזון שיהיה נחמד אם מומחי הפורום יוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב הכי טוב שניתן כשכל רכיב בו לא עובר את ה-75 דולר וניתן למצוא אותו במצב חדש *בלבד* באמזון (בלי מעבדי XEON משומשים/מחודשים וכולי) כולל שילוח חינמי לישראל. למרות שמעניין לנסות גם עם מוצרים משומשים, חשבי שלאור המבצע הזה ניתן להעלות באופן זמני המלצה על מפרט לרשימת המפרטים המומלצים (אין לי שום קשר לאמזון, למען הסר ספק). אני מתאר לעצמי שסדר התכנון הנכון הוא לבחור במעבד ומשם ללוח האם, זכרונות וכולי? בינתיים ממה שיצא לי לראות המחירים באמזון הם 50-75 אחוז ממה שאפשר למצוא בארץ. אשמח…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב: יעודי ללימודי מדעי המחשב * גודל המסך:13.3/15.6עדיפות למאט * רזולוציית המסך: כמה שיותר.. ולפחות FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת מלאה * משקל רצוי: עדיפות לכמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך: שיספיק לעובדה של 6 שעות לפחות (עדיפות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * Bluetooth: אפשרי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: עדיפות SSD 512 או 750 מגה מכני * כונן אופטי: לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא חייב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: שמעתי שלנובו טובים וזה גם ההתלבטות שלי * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: שיריץ תוכנות של מדעי המחשב ההתלבטות שלי זה בין: http…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח מאד לשמוע מניסיונכם ולקבל את ההממלצות שלכם למחשב הבא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - נא ראו דגש בסעיף 11 למטה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל רק אם הפגיעה בביצועים תהיה שולית ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן - ראו מה כתבתי בסעיף 11 למטה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית של תמונות רבות וכבדות, משחקים קצת (למרות שאני לא גיימר, תמיד נחמד להריץ cod חדש ומשחקים שונים מדי פעם - ולא להתבאס מאיך שהם רצים) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פוטושופ, לייטרום - תדיר מאד. סימולטור טיסה עם תוספות. אני עוב…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חדש, שישמש בעיקר לצפייה בסרטים, משחקים, ואינטרנט, אחד שיחזיק הרבה מאוד זמן (כמה שנים טובות) ולא למטרות OC וכמובן שיבוא עם מסך גדול ואיכותי וציוד היקפי. ערכתי חיפוש בפורום והסתכלתי במפרטים שבאתר ועדיין נותרתי עם שאלות ללא מענה וללא מפרט מעניין, הבעייה המרכזית היא שאני לא יודע איזו מערכת לקנות - מבוססת AMD או מבוססת אינטל ושאני לא מבין גדול בחומרה. אני צריך את המערכת שתיתן לי את יחס הביצועים/מחיר הטוב ביותר, שתהיה אמינה וחזקה (עם ספק טוב וקירור טוב אם מדובר במעבד של AMD) ושכמובן תריץ משחקים בכבוד ובגאווה גם במהלך השנים הבאות, בלי להשקיע בחלקים מופרזים, יקרים ולא כדאיים. יחד עם מפרטים כדאיים תרשמו מדוע בחרתם בכל חלק אם אפשר, אני לא מומחה גדול בחומרה…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מנסה לבנות מפרט סביב i7-4790K והשאלה היא איזה לוח Z87 לקחת והאם יש אחד כזה עם יותר מ4 סלוטים של זיכרון? חוץ מזה עדיף שיהיה כמות נורמלית של סטה ושל יו אס בי 3 תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, הגיעו לי החלקים ואני מחפש המלצה לספק כח, i5 6500 gigabyte ga-z170-hd3p samsung 850 evo Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 אני רוצה ספק שיהיה מספיק חזק אם אוסף כרטיס מסך בעתיד, לפי מה בוחרים ספק?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב המחשבהנשא של לנובו SL 500 לא מוציא לי סיגנל ל line out של הכרטיס קול!!! זה לא דרייברים כי המחשב משמיע מוסיקה דרך הרמקולים הפנימיים של המעבד ואם נאמר אני רוצה לעביר שמע לרמקולים חיצוניים או אוזניות אז ברגע חיבור הקונקטור הרמקוליים הפנימיים של המחשב הנישא מתנתקים אך אין העברת שמע ל LINE OUT אשמח אם למשהו יש תשובה בנושא
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני חושב על רכישת Tablet 12.1 מעט איכותי . חשבתי לחכות כמה חודשים עד ליציאת HP 2730P אך לאחרונה נתקלתי בביקורות חיוביות על Fujitsu . אני יודע שHP טרם יצא וקשה להשוות בינהם . אך יחד עם זאת, מה דעתכם על בחירה בינהם ועל Fujitsu בפרט? http://store.shopfujitsu.com/fpc/Ecommerce/buildseriesbean.do?series=T4220
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אשמח לחוות דעת לגבי המפרט הבא. המטרה העיקרית היא לימודים (MATLAB ו OFFICE בעיקר) משחקים מדי פעם ומדיה. האם המפרט הבא מאוזן כראוי והכל? ספק חזק מספיק? כרטיס מסך חזק מדי/חלש מדי? תודה. Intel Core i7 4770K Gigabyte GA-H81M-D2V G.Skill 8GB DDR3 1600Mhz Samsung 840 Evo 120GB Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 Sapphire Radeon R9 280 DUAL-X BOOST OC 3GB SilverStone Sugo SG02 Micro ATX Antec 650W VP650PM
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
I5 3470 8GB RAM לוח אם של GIGABYTE, לא יודע דגם במדויק. HD7950 SAPPHIRE SEAGATE 1TB ספק כוח SEASONIC S12II 520W מארז של TMS (הישן) נקנה בתחילת 2013
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
Intel Core2Quad Q6600 + Arctic-cooling Freezer 7 Pro - 1435 nis GeCube Radeon HD3870X2 1024MB Dual GPU PCIe - 2350 nis Gigabyte Ga - P35 - DS3R Core2Quad Intel P35 - 768 nis G.Skill 2Gb DDR2 800MHZ - 400 nis NZXT HUSH + SeaSonic M12-500 500W PSU - 900 nis LG H55NK x20 Black - 211 nis Hauppage winTV-PVR-150 MCE - 400 nis Logitech Cordless Destkop MX5500 Laser - 889 nis Microsoft OEM Vista Home Premium 32bit - 634 nis ___________________________________________________ 7978 nis - סה"כ איך כל רכיב? ואני רוצה חוות דעת.. אני לא מבקש שתבנו לי מפרטים או משהו. שני הדברים היחידים שאני לא סגור עליהם זה אולי זיכרון ולוחם אם... besides that? אני די שלם עם המערכת. גם אם זה קצת בזבוז כ…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב אז ככה קודם כל שלום !! אני מחפש מחשב שיענה לדרישות וישמש אותי כמעין אולפן הקלטות קטן אין צורך במדפסת או סורק או רמקולים ... (המחשב יחובר למערכת קולנוע ביתית) אני צריך במיוחד כרטיס קול חזק שיעמוד לי בדרישות של cu base תודה רבה לכולם ... נ.ב ההשקעה המירבית שלי קצת מצחיקה אבל הסכום הוא 4000-4500 ש"ח לכן אני מתלבט מה לעשות ... תודה רבה לעוזרים : : :
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-