ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,464 דיונים בפורום זה
-
אני צריך מפרט מחשב שיתאים בעיקר למשחקים אבל גם לעריכת וידאו 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכת וידאו, תכני HD וכמה שאפשר גם עריכת גרפית (לא חובה) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. battle filed, far cry וכד' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). dell ultrasharp u2312hm (זה המסך שאני רוצה) -לאילו הגד…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אממ אז ככה... אני צריך למחשב עסק שלושה מחשבים שתשתית של רשת כבר יש מחשב 1 : הוא אמור להיות הסרבר לשני המחשבים האחרים וה"חזק" מבין השלושה - ללא מסך מחשב 2: מחשב משרדי פשוט שיהיה מחובר למחשב הראשון - ללא מסך מחשב 3 : מחשבי נייד שיהיה מחובר גם הוא ברשת ומיועד לעבודה משרדית ומצגות מקדלת ועכבר בסיסים לכל מחשב רמקולים בסיסים למחשבים 1+2 כרטיסי רשת כמובן לשלושתם... ומערכת גיבוי למחשבים...לא מתמצא כל כך באפשרויות אין תקציב מוגדר...פשוט לא להתפרע יותר מדיי ותודה רבה לכל מי שיוכל לעזור
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני כשבועיים נבנה לי מפרט, המפרט הבא מהאתר KSP מפרט מעבד: Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore מחיר: 640 ש"ח לוח אם: Asus M2N-E AM2, 570Ultra, DDRII 800, PCI-E מחיר: 525 ש"ח זכרונות DDR II 667 2x1GB Kingstone מחיר 810 ש"ח כרטיס מסך Powercolor X1950 Pro Extreme 256MB, GDDRIII, 2xDVI, VIVO, PCI מחיר 1085 ש"ח דיסק קשיח WD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II מחיר: 350 ש"ח מארז HEC Compucase CI-6A21 Beige and Silver מחיר: 240 ש"ח ספק ENERMAX Liberty ELT400AWT 400W מחיר: 420 ש"ח צורב DVD Asus DRW-1814BLT DVD±R x18, DL x8 SATA מחיר: 220 ש"ח מסיבות שונות עדיין לא הספקתי ללכת לקנות את המחשב ואני מתכוון ללכת בשבוע הבא.. עכשיו נכנסתי לאתר www.iqpc…
-
- 15 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם. לפני קצת יותר משנה ייבאתי לארץ מחשב נייד, מדובר במחשב Dell Inspiron 9400 ששיניתי בו כמה מרכיבים. הבעיה היא שבזמן האחרון הופיעה בעיה עם כרטיס הקול. ישנם ניתוקים שניתנים לפיתרון ע"י נגיעה (או דחיפה עדינה) בחיבור האוזניות ו\או המיקרופון בצד המחשב. הבעייה הזו גם מחמירה ככל שעובר הזמן, כלומר קשה יותר ויותר לתקנה. הבעייה האמיתית היא שפגה האחריות כבר ואני לא יודע למי לתת את המחשב לתיקון. אשמח לקבל עיצה, עדיף באיזור חיפה, כיוון שאני סטודנט כרגע. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכ 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכת תמונות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכה בפוטושופ כבדה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: יאפ -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. AC - Unity, Diablo 3, Dragon Age -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). נכון לעכשיו 1900-1200 (עם פתח לשדרוג עתידי) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, רציתי לדעת מה הsocket או המעבד הנמכר ביותר והכי משתלם שיש היום בשוק... בנוסף אני ישמח לקבל גם שמות של motherboards .. בנוסף מה הmb של הכונן קשיח הנורמלי של היום, והגודל הנורמלי להארד דיסק של pc "3.5\"2.5| תודה מראש, דור.
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את המחשב שלי בבית. ראיתי שרוב המפרטים שאתם מכינים מבוססים על מעבד AMD. מדוע זאת? האם תוכלו להפנות אותי לאתר שמשווה בין מעבדי AMD MainStream לבין Intel הנפוצים לטווח מחירים המדובר (כמו e5400). להלן פירוט הצרכים לפי הפורמט המקובל באתר: 1. מה התקציב המקסימלי? 2000. חריגה קטנה אפשרית. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית לרוב, קצת גרפיקה בסיסית ואולי משחקים (גם בסיסי). 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם…
-
- 3 תגובות
- 577 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד HP PAVILION DV6500 עכשיו הוא נהיה בעייתי ואיטי רציתי לפרמט אותו ולהתקין ,-VISTA מחדש אני יודע שהיא נמצאת על מחיצה נפרדת יחד על כל הדרייברים אבל איך אני בדיוק עושה תזה ומעלה אותה? בשביל לפרמט ושזה יתקין אחרי זה מיד תמערכת הפעלה מחדש...
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
למי שזוכר את השרשורים הקודמים שלי, נאלצתי למרבה הצער להקטין בהרבה את התקציב... מי מכם יכול להגיד לי כל דבר שהוא על השלישיה הבאה: Athlon XP 1700+ JIUHB0302 - מחירו 412 ש"ח בפנדה. פנדה טורחים להוסיף את השורה הזו מהמעבד. אני מסופק אם זה באמת יהיה הדגם המדויק שאקבל וממילא אני לא יודע לפרש אות-אות את הקוד הזה, אני רק זוכר שקראתי במדריך OC כלשהוא שהדגם הספציפי הזה מתאים במיוחד. (בפנדה כנראה קראו את אותו המדריך...) Leadtek WinFast K7NCR18G-Pro - בפנדה עולה 733 ש"ח. אחרי חיפושים רבים ונואשים, הגעתי למסקנה שזהו הלוח היחידי שמיובא לארץ עם NForce2 IGP. Kingston 256MB 333MhZ CL 2.5 - KVR333X64C25/256 - מחירו 286 ש"ח בפנדה, 572 לשני מקלות. בסה"כ שלושתם ביחד יעלו 1431 ש"ח. בחנויות פנד…
-
- 10 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
-
שלום לפני כמה ימים קניתי לפטופ מסוג HP DV6-2130EJ הבעיה שאני לא מצליח למצוא דרייבר מעודכן לכרטיס חיפשתי באתר של נוידיה אפילו כתבתי להם מכתב אבל הם שלחו אותי לאתר היצרן אבל באתר היצרן הדרייבר האחרון הוא 188.7 וראיתי שיש כבר 197.6 בגלל הדרייבר אני לא יכול לשחק בשום משחק אז עם מישהו יודע איפה אפשר למצוא אז תעזרו בבקשה כי אני כבר לא יודע מה לעשות
-
- 8 תגובות
- 886 צפיות
-
-
לאחותי הגדולה נמאס מהמחשב הרועש שלה הדרישות שלה לא גבוהות במיוחד: קטן יחסית: היא כנראה תקח אותו מדי פעם אבל רוב הזמן הוא יישאר בבית 14.1 אינץ ומטה. מעבד: דרישה לכפול ליבה שיהיה מהיר באופן משמעותי מהפנטיום 4 הנוכחי שלה. כרטיס זכרון: משהו בסיסי שלא ייקטע בהצגת תכני hd או fhd. אחריות: עדיפות לשלוש שנים אם ישנו דגם מומלץ הנותן אחריות בינלאומית ישנה אפשרות לקנייה בארה"ב במהלך חודש יולי. מערכת הפעלה: win 7 המחשב יחליף לחלוטין טת המחשב הנוכחי שלה. יש חיה כזאת?
-
- 2 תגובות
- 899 צפיות
-
-
כשהייתי ב VISTA היה לי בלוח בקרה אפשרות לשלוט בבהירות המסך כעת ב XP אין כזו אופציה גם זאתי בהגדרות NVIDIA זה לא משנה כלום ברצוני לדעת איך אני שולט בבהירות הצג מחשב HP PAVILION 1179
-
- 2 תגובות
- 742 צפיות
-
-
לנובו מציעים לי כפיצוי על אי עמידה בזמנים (אני מחכה למחשב כבר כמה חודשים) את SL510 במקום ה R500 עליו שילמתי במקור הייתי רוצה לדעת האם המחשב המוצע עושה את העבודה והאם עליי להסכים לעסקה באופן כללי הייתי שמח אם תוכלו להסביר מהם ההבדלים הבולטים בין השניים בברכה, ירון שהרבני
-
- 3 תגובות
- 811 צפיות
-
-
היי אנשים, אשמח לקבל את חוות דעתכם למפרט שבניתי. = מעבד: Intel Core 2 Duo E7400 2.8GHz 3Mb 1066mhz BOX זיכרון: OCZ GOLD 2GB 800MHZ DDR2 CL5 לוח אם: GIGABYTE GA-EP43-DS3L כ. מסך: Inno3D 9500GT 512MB DDR2 PCI-E PASSIVE COOLING דיסק קשיח: WD 320GB 7200RPM 16MB SATA2 כמו כן, אשמח אם תמליצו לי על ספק ומארז שמתאים למפרט שבניתי. תודה.
-
- 3 תגובות
- 562 צפיות
-
-
התקציב 3000 ₪. מעדיף לא לחסוך וגם ניתן לחרוג מעט (לא יותר מ- 1000 ₪). המחשב יחובר לממיר HD של YES המחשב יחובר לטלוויזיה HD המחשב יחובר למגבר 5.1 מהות השימוש העיקרי צפייה בסרטים, שמיעת מוזיקה וצפייה ישירה באינטרנט. אין צורך בציוד היקפי. על המארז להיות שוכב וויזואלי בצורה נעימה (בלי הרבה אורות) רצוי כולל שלט על המארז להיות שקט ככל האפשר (יושב בסלון) בין 1-10 מעל 7. אין העדפה לחנות מסוימת, אני גר במרכז אבל מוכן לנסוע לקחת מכל מקום. תודה רבה :yelclap:
-
- 0 תגובות
- 573 צפיות
-
-
שלום, זקוק לעזרה לעניין מפרט למחשב חדש. 1. תקציב מקסימלי - 7,000 ש"ח. סטיה מהתקציב פלוס/מינוס 10%. דגש על איכות רכיבים. לא מעונין ברכיבים שעשויים ליצור בעיית competability בעתיד. העדפה משמעותית למעבד Intel. 2. שימושים עיקריים: 70% עבודה ב- Office ואינטרנט, 30% צפיה בתכני HD ועיבוד תמונות, מעט משחקים - כרגע דברים ישנים כי המחשב הנוכחי ישן. דגש: חשובה מאוד יכולת התגובה המבירה השל מחשב בייחוד במצב שבו פתוחים מספר יישומים. הזמן יקר, לא מעונין ל"חכות" למחשב. 3. ציוד היקפי: נדרש מסך. התלבטות בין LG W2486L LED ובין Dell 2209WA LCD (איכות מול גודל מסך מול צריכת הספק מול רזולוציה טבעית מקסימלית) קורא/צורב DVD כונן קשיח - גודל של 500Gb או 1Tb, נטיה לכיוון ה- WD הירו…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מדובר במפרט זה: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1EK26DC1D7 ניתן לקנותו ב 4000 שח. ברצוני לדעת איך נחשב המעבד הזה T2330? האם ויסטה שמגיע איתו יעבוד חלק עליו ? והאם יש הבדל משמעותי בינו לבין סדרת מעבדי ה T5000 ? תודה.
-
- 3 תגובות
- 658 צפיות
-
-
זה מפרט 1 Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6Mb 1333MHz BOX, יחידות 1 ¤849 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1163 Gigabyte GA-EP43-DS3L P43 Chipset, יחידות 1 ¤475 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1297 G.skill DDR2 4096MB 800MHZ NT CL5-5-5-15 F2-6400CL5D-4GBNT , יחידות 1 ¤230 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1519 Twintech nVidia 9800GTX+ 1GB Twin Turbo HDMI PCIe, יחידות 1 ¤970 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=1639 Samsung HD322HJ 320GB SATA II 16MB, יחידות 1 ¤259 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?productid=758 צורב פנימי DVD+\-RW X 22 תוצרת SAMSUNG דגם SH-S223F SATA, יחידות 1 ¤129 http://www.foxpc.co.il/product.aspx?producti…
-
- 2 תגובות
- 643 צפיות
-
-
חבר שלי רוצה לקנות מחשב,יש לו מסך וCD.מה שאני חשבתי זה: לוח אם nForce 2 של Chaintec זכרון 256MB PC3200 הרדיסק 80GB 7200 של מקסטור בגרסה הרגילה צורב לייטאון ומעבד XP 1700/1800 עם מארז,מקלדת ועכבר ג'נריים ההתלבטות הרצינית היא בעניין כרטיס המסך. כרגע האופציות הן Radeon 8500/9100 Radeon 9000Pro Radeon 9200 Geforce 3 Ti 200 Geforce 5200 בתודה מראש
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
כמו שאמרתי בכותרת, מחשב לאינטרנט, משחקים ועבודה משרדית. לדוד שלי הציעו איזה מחשב באייבורי ונתנו לו פרטים מינימליים שלא הבנתי מהם בכלל איזה מחשב הרכיבו לו. רב הסיכויים שהוא יקנה מהם למרות שידוע שהם לא הכי הכי. הוא מעוניין שהמחשב יחזיק לכמה שנים, ושבמפרט תהיה כלולה מערכת הפעלה XP. ניתן לחרוג ב200 ש"ח אם ממש יש צורך. המשחקים שציינתי שם לא יהיו כבדים, אלא בינוניים ומטה. (Counter Strike Source ומטה) תודה רבה מראש! :]
-
- 7 תגובות
- 732 צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי חיפושים נרחבים בגוגל מצאתי שכדי להריץ את אובונטו 10.04 באופן הטוב ביותר כדאי לעדכן את הביוס של הנייד. מצאתי מדריך פשוט למדי ואף קראתי באתר הרשמי של MSI, אך נתקלתי במספר סתירות וכידוע BIOS הוא דבר עדין ביותר. אי לכך, אשמח להתייעץ איתכם בנושא. הלינק שמצאתי הוא: http://www.ehow.com/how_5601002_update-bios-msi-wind.html והוא פשוט אומר להריץ את FALSH.BAT על הווינד, אבל באתר של MSI כתוב שצריך להעלות את זה על וUSB ולהתקין מDOS. מה דעתכם? תודה.
-
- 1 תגובה
- 771 צפיות
-
-
בוקר טוב, אני בונה לבן של חבר מפרט שמיועד למשחקים ולשימוש כללי המפרט חייב להיות מחנות אחת "כדי שיהיה למחשב אבא" (הם אינם מעוניינים לבנות מחשב,נוחות וכן הלאה) הילד בן 12 ומתחיל להתעניין במשחקים. המפרט לקוח ממבצעי ksp עם שינוי במארז ובסוג הזיכרון יש גם אפשרויות שדרוג למסך דק ולכרטיס מסך(למטה) 1.איל הלוח של abit שבמפרט? 2.האם כדאי לשדרג למסך דק שבמבצע ? 3. האם כדאי שדרוג הכרטיס מסך שבמבצע? מעבדי ?AMD Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE לוחות אם למעבדי ?AMD ABIT AX8 v2.0 s939, K8T890, PCI-E, SATA, HT 2000, F.Wire זכרונות DDR 400 512Mb 400MHz Corsair (Value) CL2.5 (שונה מזיכרון שבמלאי) דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 160GB SATA II 7200RPM 8MB כרטיסי מסך Galaxy 6200LE Max …
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בנו לי את מפרט הזה: מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 4460 3.2Ghz 6MB L3 Cache s1150 - Tray 1 מאוורר למעבד: קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte GA-H81M-D2V LGA1150, Intel H81, DDR3 1600, PCI-E, VGA, DVI 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz CL9 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Gigabyte GTX970 G1 GAMING SOC 4GB GDDR5 2xDVI HDMI 3xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Seagate 1TB Desktop Sata III ST1000DM003 1 צורבי DVD: צורב LG DVD±RW GH24NS x24 Black SATA OEM 1 מארזים: מארז ללא ספק Antec VSP-5000 ATX Mid Tower Black 1 מחיר החבילה: 4209 שקל מזומן שטרות: 4167 ₪ המפרט טוב?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את החלקים הבאים(4000) מעבד, לוח אם, זיכרון, ספק, מארז וכרטיס מסך
-
- 20 תגובות
- 1.8k צפיות
-