עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by avrahams1,

תקציב: 3500 * מטרות המחשב? עבודה משרדית, הורדות, צפייה בסרטים ומשחקים קלים (שקרייסיס 2 ירוץ סביר על MED~HIGH) * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? אין בקשה מיוחדת * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף, לא חיב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA, HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB 7200RPM * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? HP,ASUS, SONY, LENOVO, SAMSUNG * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - מחשב שנמכר בחנות באילת. המח…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. שלום !!! אני שוב מחפש את עזרתכם אני וחבר שלי מתחילים ללמוד בטכניון בתחילת נובמבר ושניינו נצטרך לקנות מחשבים ניידים אבל הראשון בסכום של 8 אלף והשני 6 אלף (פלוס מינוס) כמובן !!! אז לדעתכם איזה שני מחשבים הכי כדי לקנות בשני הסכומים הנ"ל ?? וכמובן אם כבר כדאי לקנות מקבוק (APPLE MACBOOK) שוב אני מדגיש שני המחשבים לסטודנטים !! יום טוב ותודה :

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by ag43,

אני מעוניין להרכיב מחשב שישמש כNAS. המחשב יריץ FREENAS ולא יהיה מחובר למסך לאחר ההגדרה הראשונית. דרישות מרכזיות: 1. תמיכה ב(לפחות )6 כונני SATA. 2. תמיכה בRAID 0,1,5 3. גיגהביט לאן. 4. תמיכה בSATA3 - יתרון, לא חובה. 5. מארז קטן ככל האפשר (אבל עם מקום ל6 כונני 3.5). 6. שקט ככל האפשר. הדרישות מסודרות לפי רמת החשיבות (מהגבוהה לנמוכה). אני יודע שאי אפשר לעמוד בכולן, אני מחפש שיקלול של כל הגורמים הנ"ל. התקציב הוא עד 1500 ש"ח (ללא הכוננים). כמובן שעדיף בפחות (אם אפשרי). תודה מראש.

4. הגיע תורי 1. מה התקציב המקסימאלי? ב3500-3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני דוגל בלקנות מה שצריך,ואח"כ להתחשבן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 100 ש"ח אם בכלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים,סרטי HD,תכנות (visual studio),גלישה באינטרנט אם המון טאבים פתוחים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים,במיוחד חשוב שהוא יריץ טוב את BF3. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם ג…

• 2 תגובות
    • 864 צפיות
  5. Started by roeesnir,

מסך המחשב נשבר. קניתי חדש, החלפתי והכל היה בסדר. אחרי 3 ימים המסך הפך להיות לבן, מייד כשמדליקים את המחשב. כמשחברים את המחשב למסך חיצוני - רואים מצויין. הבעיה היא לא במסך, כי החלפתי שוב לשבור, וגם בו רואים לבן. אני לא חושב שזה הכבל. מה זה עוד יכול להיות? תודה.

• 1 תגובה
    • 909 צפיות
  6. שלום לכולם! אני צריך מחשב לתכנות. אני מתלבט בין Intel 630 3000Mhz לבין AMD Athlon64 3500/3200. קראתי בנצ'ים ב-TomsHardware ואין לי שום מושג מה עדיף. יש הבדלים של 10%+ לכאן ולכאן... אני חסיד גדול של AMD אבל במחשב שכל יעודו יהיה הרצה של אלגורתמים וקימפול אני בספק אם עדיין AMD היא הבחירה הכי נכונה מבחינת ביצועים/כסף. אני צריך המלצה על מעבד, לוח, זיכרון, דיסק קשיח, מארז. תקציב משוער: 3000-3500 ש"ח. אין צורך ב: כ.מסך חזק. עדיף on-board. כ.קול, מקלדת, עכבר, כוננים. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  7. Started by rafi28,

מטרות המחשב - עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), גלישה ברשת. משחקים - מעט. צפיה בסרטים - לא אם כי מעוניין לבצע סטרימנג לטלביזיה, עריכה גרפית מעט. למרות האמור לעיל מעדיף כרטיס גרפי יעודי. * גודל המסך - 14. מסך - מאט. * רזולוציית המסך? נראה לי ש HD 1366x768 - יספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - רצוי מקלדת הכוללת numpad, חשוב מאוד שיהיה נוח להקלדה ועבודה * משקל רצוי - לא חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא המחשב יהיה כמעט תמיד בבית * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - vga ,hdmi יציאות נוספת יתרון * Bluetooth - נחמד לא עקרוני * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - 1 טרה * כונן אופטי- dvd - כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא * האם בתקציב …

• 5 תגובות
    • 886 צפיות
  8. Started by פוד,

למישהו יש המלצה למחשב נייד אמין בעל מסך 13 או 14 אינץ למטרות של אניטרנט עבודה וצפיית סרטים עם כרטיס מסך טוב (חשבתי ללכת על lenovo T400 יש עליו עכשו מבצעים) תודה מראש למגיבים

• 6 תגובות
    • 919 צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי - 5000~ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לא לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 300-400 2. מה שימושי המחשב - משחקים, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - Need for speed, Portal 2, Duke nukem 2 ו-כדומה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) - 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב - גבוהות 3. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 - לא קריטי אך שיהיה שקט 7. יש צורך לכלול הרכבת מחשב בחנות? - כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. - אזור חיפה והקריות 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבו…

• 10 תגובות
    • 855 צפיות
  10. שלום, אני צריך בבקשה עזרה בבניית מפרט למחשב שכולל את כל הציוד ההיקפי הנדרש. זה מחשב לסטודנט למדעי המחשב אז הוא ישמש בעיקר לתוכנות אופיס ותוכנות לתיכנות. חוץ מזה המחשב ישמש להורדות ולראות סרטים על הטלוויזיה כך שחשוב שלכרטיס המסך תהיה יציאה לטלויזיה. אני צריך גם את כל הציוד ההיקפי. מסך LCD 17 או 19 אינץ', עכבר ומקלדת אלחוטיים, מדפסת (רצוי לייזר, לא צריך ציבעונית). אין צורך ברמקולים. תודה רבה!

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. זקוק למפרט חזק למשחקים בעיקר אבל גם לגלישה באינטרנט ללא ציוד הקפי וללא OC

• 7 תגובות
    • 577 צפיות
  12. שלום! אני צריך הצעה למחשב נייד שעומד פחות או יותר בדרישות האלה: - מחשב יחסית קל 5-7 ק"ג - מהיר מעבד חזק וזיכרון 2GB לפחות (מעבד חזק עד כמה שאפשר במחיר הזה) - אפשרי למשחקים בסיסים (לא משהו מהדור החדש.. משהו שיריץ warcraft 3 חלק , REDALERT 3 אולי לא מחייב) - מסך 15 אפשר להתפשר - מחשב שלא בא עם VISTA או כל מערכת הפעלה אחרת

• 10 תגובות
    • 995 צפיות
  13. Started by Sgs,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כרגע רוצה לדעת מה הטווח מחירים ואיזה מומלצים ככה שאין תקצוב מסויים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודי הנדסת חשמל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? פחות. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונןSSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? די חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא נראה לי 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? עדיף שיכלול מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכ…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. אהלן. אני לא בטוח שההודעה ממוקמת בפורום הנכון, אבל הוא נראה לי הכי מתאים, אז מה יש לי להפסיד. הייתי עכשיו בארה"ב וקניתי לי לאפטופ לא רע שככל הנראה אני אשתמש בו גם בתור המחשב הביתי. עכשיו, יש לי מחשב ביתי ישן עוד מקיץ 2003, והנה הפירוט שלו: AMD XP 2800+ Gigabyte 7VAX-A KT400A - לוח אם Infineon 512MB 400MHz DDR ATI Radeon 9500 PRO 128MB WD 80GB (8MB Buffer) 7200RPM Floppy Toshiba DVD X16 LG DVD-RW X16 ספק כוח גנרי 400W עכשיו, אני לא מסוג האנשים שפשוט ילכו ויזרקו את המחשבים הישנים שלהם לפח, חייב להיות לו שימוש כלשהוא. מה אתם מציעים? HTPC? למכור לModder משועמם? סרבר המרות וידאו?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by FalseStart,

שלום לכולם, מצ״ב השאלון מחשב נייח למטרות גיימינג. חשוב לציין שבעוד כשבועיים אבקר בארה״ב אז אפשרי לחלוטין לקנות את כרטיס המסך שם ולהרכיב אותו לבד. עשיתי מעט מחקר, נוטה לכיוון הsuper 2070 אבל אשמח לשמוע עוד דעות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4.5 אלף, אפשרי לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג בלבד. לצרכי עבודה יש לי מקבוק פרו. רק חבל שאי אפשר להריץ עליו משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? קיים מסך יחסית ישן שאפשר לחבר אליו את המחשב. אולי 19 אינץ׳ אולי 21. אבל כנראה אצטרך מסך חדש ב…

16. Started by kohelet,

היי, כמבינים בתחום אשמח לשמוע את דעתכם על המחשב הנייד הזה LG E310 M.C2B4E 2.0GHz מחשב נייד העונה לצרכים של סטודנט. עד כה שמעתי דעות סותרות לגבי LG בכלל והדגם הנ"ל בפרט. אודה לתגובתכם המהירה תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 657 צפיות
  17. Started by אוניה,

לאחר חיפושים ממושכים מצאתי את ההצעות המצורפות . אשמח לדעתכם מה כדאי יותר / מפרט טוב יותר / חזק יותר . המחשב מיועד לסטודנטית , שימוש באופיס , גלישה ואולי מעט סרטים . משקל כמה שניתן נמוך . אין צורך במערכת הפעלה ( אם מוזיל ) מסך מט אחריות ( עפי המלצתכם שלוש שנים ) תודה http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10557 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=22659 http://fre.co.il/items/202479 - - - תגובה אוחדה: - - - מפרט נוסף לשיקולכם http://fre.co.il/items/197256-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-HP-ProBook-430-G1-H6E27EA-

• 0 תגובות
    • 839 צפיות
  18. Started by Yovel Aloni,

היי , אני מתחילה תואר בהנדסת תוכנה. מחפשת מחשב עם מסך מגע שישמש בין היתר כמחברת, תקציב בערך של 3500 עם מערכת הפעלה. מצאתי את הדגם הזה : https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=29771 Lenovo IdeaPad C340-15 81N5003DIV i7-8565U אשמח לדעתכם

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום אני מצרף פה 2 מפרטים למחשב נייד לצורך התייעצות איזה עדיף וכדאי. שימושים של סטודנט (אופיס, אינטרנט, סרטים). המפרט הראשון: 1600 שח ASUS VivoBook 15 X542U מעבד: i5-8250u. זיכרון ראם: 8gb ram. הארד דיסק: 1TB+128ssd. כרטיס מסך: nvidia geforce gtx 930MX. מסך: 15.6 אינץ' FULL HD. ווינדוס 10. המפרט השני: 1700 ש"ח HP430 G5 Probook /13.3"/ i5-8250U/ 8GB 1D DDR4 / 256GB SSD PCIe / FD / 3Yos/silver/1.5kg תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 689 צפיות
  20. Started by ma4351,

אני גר קרוב לירושלים ורציתי לדעת איפה אתם ממליצים לי לקנות..הבנתי ש ksp לא טוב בגלל חלקים משומשים ושירות גרוע אז איפה אתם מליצים מקום טוב עם אחריות ומחירים ושירות איכותי?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by kostiak,

1. מה התקציב המקסימלי? 2800, עדיף פחות 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? מחשב למשחקים סגנון GTA IV (וכמה שזה אפשרי - שיוכל להריץ משחקים גם עוד 2-3 שנים (גם אם בהגדרות לא הכי גבוהות)) 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. לא 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? בלי מערכת הפעלה, עם הרכבה 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אין חנות מסוימת, רוצה למצוא מפרט בערך …

• 0 תגובות
    • 600 צפיות
  22. Started by kutomer,

הרבה זמן לא יצאה לי להיות כאן לצערי, ואשמח להתייעץ איתכם בנוגע למחשב חדש שאני רוצה לקנות (טוב נו אני חייל ואני לא קונה כלום, אבל ההורים קונים לאחי הקטן). אז אלו הפרטים הדרושים: 1. התקציב המקסימאלי הוא - 2K, ניתן לחרוג אבל בשביל סיבה מספיק טובה, וכדי שזה גם יהיה בלא יותר מ500 שקלים. 2. שימוש המחשב יהיה בעיקר למשחקים, אני לא מצפה להריץ כל משחק על המקס' אבל מצפה להריץ משחקים ברמה (AS:Brotherhood וכדומה...), בנוגע לרזולוציה אני לא סגור בעיקר כי אני לא יודע עוד לאיזה מסך אני יחבר אותו. 3. אין צורך בציוד הקיפי כלל. 4. אין ציוד שלא צריך לכלול במפרט כמובן. 5. יש חשיבות לשקט כמובן הייתי מעדיף שיהיה גם שקט, אבל יש אפשרות לשפר את המחשב על חשבון רעש אני מעדיף. 6. לא מתוכנן שום…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. אהלן, לרגל מבצעי הבלאק פריידי אני רוצה לקנות לעצמי מחשב חדש יש הפרשי מחירים די משמעותיים בין קנייה בארץ לבין הזמנה מחו"ל השאלה שלי היא- איזה חומרה הייתם מזמינים מחול? מבחינת שיקולי אחריות למשל קראתי על כמה מקרים שבהם היתה בעיה בכרטיסי מסך (מתעניין ב2060/2070 rtx), ואני קצת חושש להזמין כזה מחול. לעומת זאת כונן קשיח/ssd/כרטיסי זכרון הבנתי שזה פחות בעייתי קיצר אשמח להמלצות וסיפורי הצלחה/כשלון אם יש כאלו ואם כבר בנושא, אשמח לעוד הכוונה. המוצרים שאני מסתכל עליהם כרגע מאמזון הם: כונן קשיח https://www.amazon.com/gp/product/B07H2GY8ZS/ref=ox_sc_act_title_1?smid=ATVPDKIKX0DER&th=1 זכרון …

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. שלום לכולם, דבר ראשון אני מחפש מחשב ב3000 שח, בעיקר לתכנות אבל אני רוצה גם כרטיס מסך לגיטימי כדי להיות מסוגל להריץ עליו משחקים. מצאתי את המחשב הזה: http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=24000 האם הוא טוב או שניתן להשיג יותר במחיר הזה? שאלה שנייה, מה ההבדל בין מעבדים i5 ו-i7? הבנתי שבניידים שניהם בעלי שתי ליבות. בנוסף מה ההבדל בין דור רביעי לשלישי? עדיף i5 דור רביעי או i7 דור שלישי? תודה לעונים!

• 0 תגובות
    • 938 צפיות
  25. Started by sabosal,

אני סטודנט להנדסת אלקטרוניקה, מתחיל שנה שלישית בקרוב. אני מחפש מחשב שיתאים ללימודים וכן לטיסות תכופות לחו"ל. אני מניח שיהיו עליו תוכנות כבדות בהמשך. חשוב לי זמן סוללה וניידות, אך גם ביצועים. ראיתי את הדל vostro 3350 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3350-a2410m.htm ולפי הביקורות, הוא נראה דיי טוב, ועושה רושם שבמחשב הזה אפשר להנות משני העולמות. http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-Vostro-3350-Subnotebook.54680.0.html האם יש מחשב בטווח המחיר (ומטה), שיתן תמורה טובה יותר למחיר?

• 1 תגובה
    • 606 צפיות

דיונים חדשים בפורומים