עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by lolly,

היי לכולם אני חדשה כאן ומאוד זקוקה לעזרתכם, אני רוצה לקנות מחשב נייד אבל לא יודעת איזה מחשב מתאים לי תקציב:2500-2900 כמה שפחות עדיף **** מטרות המחשב:סרטים hd,משחקי פייסבוק,עבודה גרפית בסיסית,גלישה באינטרנט גודל המסך: 14-15.6 מבריק או מאט הכי חשוב שיהיה מסך איכותי עם פיקסלים צפופים וצבעים חיים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)?מקלדת מלאה *משקל רצןי: עד 3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)*לפחות 3 שעות ללא טעינה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: hdmi יואסב מרובים עדיף עד 3 כניסות וביניהם יואסבי 3 גודל מינימלי* וסוג של כונן קשיח? 500 גיגה עד 750 *כונן אופטי:רצוי-לא חובה .* האם …

• 15 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. שלום רב הצרכים שלי מפעולות המחשב די בסיסיים חשוב לי שיהיה זמן סוללה ארוך ואחריות לתקופה ארוכה מה עדיף? Dell vostro 15 3568 i5 או asus x556ua-i5-7200u או asus k541ua-go1048t אשמח גם לפרט ולהסביר למה עדיף את מי שעדיף תודה רבה מראש, מנחם

• 1 תגובה
    • 2k צפיות
  3. Started by Arkadi.Krr,

אני צריך מחשב נייד לא למשחקים בכלל(בקטנה... פה ושם שיריץ), התקציב שלי זה 3300 - 3800 לא שקל יותר. מצאתי נBUG 2 מחשבים ואני מאוד מתלבט איזה לקנות, אחד יותר זול מהשני והוא מתאים לי אבל מצד אחד אפשר להשקיע עדו מאתיים שקל ואני יקנה את היותר טוב. הנה: 1: http://bug.co.il/prodtxt.asp?psn=3190&scat=320&tcat= 2: http://bug.co.il/prodtxt.asp?psn=3025&scat=320&tcat= תעזרו לי בזה בבקשה.... אם זה משתלם איזה עדיף בשבילי? AMD ואינטל יש הבדל ממש ענק? או ששניהם מעולים?

• 2 תגובות
    • 722 צפיות
  4. Started by kornov,

שלום רב לכולם. אני שוקל לקנות מחשב נייד. כבר בחרתי דגם וחברה. אני בוחר אחד מהשתיים או acer aspire 5102 או HP pavilion dv6160ea. ההתלבטות היחידה היא בתמיכה בו. אני נוסע לשבדיה לשנתיים וידוע לי כי יש תמיכה בינלאומית גם ל acer וגם ל hp. השאלה למי יש תמיכה יותר טובה בשבדיה ואירופה בכלל ? אשמח נורא אם תוכלו לעזור לי ואם למישהו היה נסיון עם התמיכה בחו"ל או שמע משהו ממישהו, אשמח עם יספר לי. תודה רבה מראש וסוף שבוע נעים לכולם.

• 0 תגובות
    • 567 צפיות
  5. Started by Nupractor,

היי, אני נוטה לרכוש מחשב מסוג Lenovo Yoga 700, אבל הבעיה היא שהוא לא נמצא בתצוגה בשום מקום בארץ ואני קצת חושש לקנות על עיוור. במידה ולמישהו כאן יש היכרות עם המחשב, הייתי שמח לפידבק בנוגע ל: 1) איכות החומר שממנו עשוי המחשב - האם הוא מרגיש איכותי ולא זול? (אני מתרחק מ-Dell Inspiron 7359 בגלל ההיבט הזה) 2) השתקפות המסך - קראתי מספר הערות שליליות על המחשב בנושא הזה. האם מדובר בהבדל משמעותי ביחס למחשבים אחרים (ללא מסך Matte)? האם זה גורם לקושי לעבודה בסביבות מוארות היטב או שזה משהו בגבול הסביר? תודה

• 0 תגובות
    • 827 צפיות
  6. שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד, שיהיה ניתן להפעיל עליו ILLUSTRATOR & PHOTOSHOP CS4 ושישמש כמחשב עבודה נוסף. עדיין לא יצא לי לעבוד עם גרסא זו, אך לפי מה שהבנתי, ע"מ לעבוד עם גרסא זו בצורה טובה על המחשב להיות מצוייד בכרטיס מסך לא משולב. עלי לציין כי שימושיי בפוטושופ ואילוסטרייטור הם דו מימדיים בלבד! אך לעיתים קיימת עבודה עם מספר קבצים רב במקביל. ואני לא משחק משחקים כלשהם. ע"מ שתבינו את רמת השימוש שלי והדרישות שלי מהמחב אפרט את המצב הנוכחי, כרגע אני עובד עם PS3 עם מחשב : AMD DUAL-CORE 3800 2GB RAM INTEGRATED ATI X1250 ואני יחסית די מרוצה. כמובן שאם אקנה נייד חדש, אעדיף שכבר יעבוד יותר טוב. חשבתי על מעבד 5800 2.0MHZ זכרון 3GB 800MHZ כ.מסך ATI 3470/3450 או GEFORCE 9300 …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by rotemC,

בתור התחלה אני רוצה לציין שאני לא יודע לאיזה פורום זה הכי מתאים, אז אני כותב פה ברשותי מחשב PC גדול ישן וצולע, עם 4 גיגה של DDR2, מעבד AMD מ2009 וכו'. מכיוון שהוא משמש את המשפחה בעיקר לגלישה באינטרנט, אחסון תמונות ומעט קבצי אופיס מדי פעם, היה נראה לי הגיוני להתקין עליו chrome os בגלל שהיא לרוב צורכת פחות משאבים, ככה שהמחשב יוכל לרוץ מהר יותר... בגלל שאני לגמרי מבין בתחום רציתי לדעת מה דעתכם והאם זה נראה לכם הגיוני תודה

• 0 תגובות
    • 797 צפיות
  8. Started by anakin,

היי. חשבתי כבר שהחלטתי אבל אז... אם אני אקח עכשיו מעבד 3000+ וניס האם בעוד חצי שנה/שנה הוא לא יהייה כבר מאוד ישן? האם עדיף עכשיו לקחת סאן דייגו 3700 או 4000 או אפילו dc ולצמצם נגיד בכרטיס מסך ובהמשך להחליף את הכרטיס מסך? ההבדל במחיר הוא כפול ואף יותר, וגומר לי שליש מהתקציב רק על המעבד אבל מצד שני אני צריך ורוצה מחשב לפחות לשלוש שנים עם שידרוגים מינימלים... ועוד דבר, אני מתכנן לקנות 1 g זיכרון והמליצו לי כאן לקנות סטיק אחד כדי להשאיר מקום לשידרוג אבל המליצו לי היום לקנות דווקא בשני סטיקים כי הלוחות החדשים יודעים לעבוד עם שני סטיקים במקביל וכך הם מהירים יותר...נכון? לא נכון?

• 1 תגובה
    • 570 צפיות
  9. אז...לפני כמה זמן ביקשתי עזרה וכמובן שעזרתם לי (: אבל אני עדיין לא ממש שלם עם זה במה שהמליצו לי היה את הGeForce Ti 4600 אז לגביו...אין לו תמיכה בDirect x 9 ואת זה אי אפשר לסדר כי כמו שאתם יודעים זה בחומרה אז אין סיכוי שזה יסתדר... ואני עדיין לא יודע על מה ללכת...Amd או Intel המפרט שהצעתם לי נלקח מהמפרטים הממולצים שלכם (: ב5000 ללא מסך http://www.hwzone.co.il/specslist/index.php?type=games&price=5000&monitor=no תודה ((((:

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אוקי רציתי לקנות מחשב ועכשיו אני עומד לקנות אבל פתאום צצה במוחי התלבטות אני צריך את עזרתם בהחלטה אני בכיתה י , עכשיו המפרט שרציתי לקנות הוא: CPU: AMD ATHLON 64 3000+ BOX MOTHERBOARD: MSI K8N NEO PLATINIUM MEMORY: TWINMOS TWISTER 512MB 400MHZ C.L 2 X2 HARD DISK: WESTERN DIGITAL 80GB 7200RPM S-ATA 8MB BUFFER VIDEO CARD: ALBATRON NVIDIA 6800GT 256MB 256BIT MONITOR: LG F700P (17") עכשיו זה מחשב מצויין שיכול להריץ את המשחקים הכי טובים והכי יפים אבל האם באמת אני צריך מחשב כזה כשעוד שנתיים שלוש במילא אני לא ישחק במשחקים כל כך הרבה וזה חשבתי לקנות אולי איזה מחשב נייד טוב אבל אני לא יודע האם לדוגמא המחשב הזה: http://www.pcmall.com/pcmall/shop/detail.asp…

• 5 תגובות
    • 785 צפיות
  11. Started by trojan,

אהלן אנשים, אני מחפש נטבוק בתקציב של עד 1800 ש"ח, ופחות או יותר גיבשתי דעה על כמה דגמים אך יש דבר עיקרי שאני צריך לדעת לפני שאני קונה אחד. האם אפשרי לעבוד עם מחשב כמו EEE PC של אסוס או MSI Wind בVisual Studio 2008 ובעתיד כנראה שאני גם אצטרך לעבוד עם Eclipse.

• 3 תגובות
    • 728 צפיות
  12. Started by gm446,

שלום לכולם, אשמח לעזרה בקשר להתלבטות שיש לי. לפני כמעט שנתיים רכשתי מחשב לאולפן הביתי שלי בתקציב מצומצם ביותר, היום התקציב קצת יותר משוחרר ובנוסף המחשב הנוכחי שלי לא עומד בפרוייקטים שאני עובד עליהם. המחשב שלי היום: מעבד i3 4170 socket 1150 לוח אם של gigabyte לא זוכר בדיוק איזה אבל סדרה פשוטה ביותר 8GB DDR 3 אני יוצר מוזיקה אלקטרונית והפרוייקטים שלי מגיעים ל200+ ערוצים (כבד מאוד), לא יודע אם זה אומר פה משהו למישהו. אז ההתלבטות היא בין האפשרויות הבאות: 1. לקנות מעבד I7 מאותו דור, המתאים ללוח אם שברשותי, ולהוסיף 16 ג'יגה של DDR3 - מצד אחד זו היא האופציה הזולה ביותר, מכיוון שאין לי צורך בלוח אם חדש ורק סטיק אחד של זכרון, מצד שני היום אנחנו 3 דורות קדימה…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום לכולם. רכשתי לאחרונה פלזמה 42 אינץ' של LG מדגם PG100R לסלון. עכשיו החלטתי להתפנק גם בHTCP חמוד שיתחבר אלייה ב-HD. התקציב שלי כרגע הוא 1500 ש"ח. לפי מפרט שראיתי פה באתר הבנתי שאני דווקא כן יכול ליהנות בתקציב הזה ממחשב שכזה ראוי. המפרט: http://hwzone.co.il/specslist/view/82/ המטרה שלי היא צפייה בסרטי HD (720P(, גלישה באינטרנט מדי פעם, מוזיקה ואם יתאפשר לשחק משחק פשוט מדי פעם אבלל לא חובה. החובה זה הצפייה בסרטי HD. האם אתם ממליצים על מפרט אחר? מה דעתכם על המארז במפרט? האם המארז הזה עדיף? http://www.ivory.co.il/product.asp?prod ... atCode=512 תודה לכם על התשובות, מקווה כבר לרכוש את המחשב כדי שאוכל קצת ליהנות מהפלזמה החדשה [חיוך] דרך אגב, שאלה שיותר קשורה אל הפלזמה: למישה…

• 31 תגובות
    • 4.9k צפיות
  14. Started by flash_mx,

הי אני מחפש מחשב נייד במחיר של 7K פחות או יותר ומתלבט בין כמה דגמים: HP dv6690ej - מאוד אהבתי את כל הנתונים הטכניים אבל העיצוב שלו לא יפה בעיני בפרט המקלדת DELL Inspiron 1520 8600M 2.0 160GB - נתונים טובים דיסק קשיח קטן יותר משל ה HP, השאלה מי נותן אחריות בארץ ואם יש מרכז שירות נורמלי. ACER Aspire 5920G 302G20 - מחשב נחמד וטוב אבל מחיר די מעל התקציב שלי, אבל אם הוא ממש שווה את זה אפשר טיפה (הרבה) לחרוג. ראיתי שהפורום מאוד אוהב את HP ואת ה DELL אשמח לדעה בנושא, או למי שכבר שיש את אחד הדגמים

• 1 תגובה
    • 552 צפיות
  15. Started by yuvalrdt,

שלום לכולם ותודה מראש על העזרה! הסטודיו 14 (דל) האהוב שלי מתחיל לצערי להראות סימני גיל והחלטתי להתחיל לחפש מחשב חדש. אני כרגע מתלבט בין שני מחשבים: levono z40 ו dell vostro 5470. אני מחפש מחשב 14 אינצ' עם כרטיס מסך, מעבד i5 חזק (2.4 ומעלה) או i7 חלש. זה מחשב שישמש ללימודים אבל גם צרכי מולטימידה, משמע משחקים (ברור לי שכשמדובר בכרטיס מסך פשוט יחסית זה יהיה בהגדרות נמוכות) ועדיפות למסך באיכות טובה. הלנובו נראה עסקה טובה יותר בהינתן והמסך שלו הוא FULL HD, הוא מגיע עם 8 גי'גה RAM במקום 4 ואפילו כונן DVD שזו תוספת נחמדה לדעתי. מצד שני, אני קצת דואג לגבי איכות ההרכבה שלו בהשוואה לדל, והבנתי שהרמקולים שלו בעייתיים. הדל גם קל יותר בכמעט חצי קילו (2 מול 1.6) מה דעתכם? האם יש שיקול…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. שלום לחברי הפורום, אני עומד לפני רכישת מחשב נייח לבית, ואחרי שהיה נראה לי שאני נסגר על כיוון, עלו אצלי לבטים חדשים. השימוש שאני מייעד למחשב הוא משרדי-ביתי אינטנסיבי: בהערכה גסה 70% עבודה מול הרשת ואופיס, עם שימוש מעל הממוצע ב-streaming מהרשת של וידאו ואודיו. 30% בתוכנות נוספות, צפיה בוידאו, סקייפ, google earth, לא שימוש במשחקים. אחסון כמות גדולה יחסית של data. אני מעדיף ללכת על המוכר מהבחינה הזו שאני סגור על פלטפורמה מבוססת אינטל, ומערכת הפעלה Windows. אופק שדרוג: חשוב. מעוניין שהמערכת תוכל להתמודד בקלות עם שדרוגים והכבדות שיתכנו בעתיד בתוכנות שהיא עובדת איתה, כולל מערכת ההפעלה. אני לא רוצה לעמוד בעוד פחות משנתיים מול מצב שאצטרך שוב להחליף את כל המחשב. התקציב המקסימלי: 3,…

• 0 תגובות
    • 489 צפיות
  17. שלום רב, עומדים מולי שני מפרטים די דומים אך ההתלבטות ביניהם היא ברמת המעבד ולוח האם. האפשרות הראשונה היא Intel Pentium-D 925 3.0GHz (LGA775. עם לוח אם- Intel Iselton D946GZISL. האפשרות השניה היא AMD Athlon-64 3800 X2 Dual Core Socket-AM@ (2 GHz), עם לוח אם Asus M2N-mx. שני המפרטים כוללים 1GB זיכרון Transcend, 80 GB WD SATAII 19 אינץ' ViewSonic 8MS [...] ומיועדים לעבודה ביתית (אינטרנט/אופיס), לא למשחקים (מקסימום משחקי פלאש). אשמח לקבל המלצה לגבי מעבד/לוח אם. תודה ושבת שלום.

• 7 תגובות
    • 660 צפיות
  18. אורח Arisum
    Started by אורח Arisum,

שלום לכולם, בימים הקרובים אני מתכנן לקנות מחשב נייד מאילת,אשמח לעזרתכם רגע לפני הרכישה. לאחר כמה בדיקות הגעתי למסקנה שכנראה אחד הדגמים הבאים מתאים לצרכים שלי(צוכי תכנות קלים,צפייה בסרטים/סדרות,וחיי סוללה ארוכים,מערכת הפעלה לא חובה מבחינתי). http://ksp.co.il/?list_compare=.28616..33468..33469. כאשר אני מצפה לקבל במחשב FHD+8 RAM. קיבלתי המלצות על דל וHP ולכן צימצתי את האפשרויות ל3 הדגמים הללו. לדעתכם לפי הצרכים שהצגתי עדיף לי לבחור בדל או בHP?(בHP נראה שיש זיכרון מהיר יותר ומעבד מהיר יותר אבל שמעתי שהסוללה של הדל חזקה יותר). במידה ואני בוחר בדל,האם יש אפשרות של התקנה ששל SSD בהמשך? במידה ויש דגמים אחרים שכדאי לשקו…

• 9 תגובות
    • 2.5k צפיות
  19. Started by ShowstoppeR,

מפרט קיים: GA-EP35-DS3 Q9505 A-DATA DDR2-800 6GB GeForce 9800GT 1GB שימוש עיקרי: עריכות בפוטושופ, עבודה עם קבצים כבדים (מעל 1GB) בתקציב עד 2000ש"ח, האם יש טעם בשדרוג, ואם כן מה אתם מציעים? (חשבתי על הוספת זיכרון) או שעדיף לחסוך למפרט חדש? אם מחשב חדש אז מעבד+לוח+זכרונות+כונן SSD ב 3-4 אלף (אם התקציב לחוץ אפשר לוותר על SSD בשלב הזה) תודה מראש

• 4 תגובות
    • 677 צפיות
  20. שלום לכולם המפרט שלי הוא: P-D 820 2.8 MHZ DAUL CORE 800FSB Intel® Board D102GGC2 + ATI X300 Video 512 DDR2 667Mhz BENQ FP93GX DVI עכשיו השאלה שלי היא מה עדיף לעשות מה יתן יותר ביצועים ויהיה עדיף משיקול כספי וגם יתן תמורה טובה יותר בפועל למחשב: להוסיף כרטיס מסך שגם ינצל את חיבור ה DVI של המסך וגם לא ישתמש בזיכרון במחשב. או להוסיף זיכרון 256 מגה ואז יהיה לי 768 זיכרון כללי למחשב ובכך אני יכול לתת למחשב יותר זיכרון לכרטיס מסך O/B שהוא X300 ATI ואז יהיה לי יותר זיכרון למחשב אבל המסך לא יחובר ב DVI. אז חברים בבקשה מה כדאי לי לעשות תקציבי דל גג 250 שקל תודה לכולם.

21. רציתי לקנות מחשב שמבוסס על: DDR2 800 4GB C2Q 9400 P5G41T-M LX דיברתי עכשיו עם האנשים בחנות והם המליצו לי לבנות מפרט שמבוסס על: DDR3 1600 4GB P7H55-M PRO s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, PCI-E Core i5 650, 3.20GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray בגדול אני יכול להבין את ההגיון והרווח הוא של 500 שקל בערך. השאלה היא אם באמת שווה ההשקעה עכשיו לגבי העתיד כי תכלס על סוקט 775 כבר אין יותר מדי לאן להתקדם.

• 2 תגובות
    • 593 צפיות
  22. היי, אשמח לעזרה בהתלבטות. השימושים שלי במחשב הם בעיקר של עיבוד תמונה בפוטושופ וצפיה בסרטים אבל אני גם רוצה לשמר יכולת להריץ משחקים לעיתים רחוקות. כמו למשל Civ 5 שעוד לא יצא לי להתקין ( לא אכפת לי לשחק על setting נמוך ). לא מתכנן OC. ההתלבטות היא בין לוח Gigabyte GA-870A-UD3 AMD870 שכולל SATA 3, USB 3 וקיבל ציונים טובים בבדיקות מהירות -Sysmark2007 198 http://www.motherboards.org/reviews/motherboards/2078_9.html אבל בא בלי כרטיס מסך ולכן מתכוון להוסיף TwinTech GeForce GT220 1GB GDDR3 128Bit http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2043 עלות כוללת: 863 ש"ח או לוח GIGABYTE MA785GMT-UD2H USB 2 שקיבל ציונים טובים אבל פחות בבדיקות מהירות -Sysmark2007 139 http://www.mothe…

• 7 תגובות
    • 858 צפיות
  23. Started by NDickler,

שלום לכולם, אני מתכוון לקנות בזמן הקרוב asus 1000he באחד משני מקומות עליהם אני סומך וקניתי בהם בעבר pandas או skypc' אין בנייהם הבדלי רבים ולכן ההתלבתןת שלי בין המומות תהיה בקשר להרחבת הזיכרון אותו הם יספקו לי השאלה שלי היא מה מהזכרונות הבאים הכי מומלץ בשביל המחשב שאני קונה Transcend 2GB DDR2 667 JetRam SODIMM - 143 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_3154_3156&products_id=19728 Samsung 2GB DDR2 667MHz - 149 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_3154_2040&products_id=20189 Kingston SODIMM 2G DDRII 667MHz CL5 - 189 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_271_3154_2011_2014&products_id=21385 OCZ DDR2 SODIMM 2GB 667M…

• 3 תגובות
    • 704 צפיות
  24. התפקסתי קצת על נושא הניידים, לאחר בדיקה מקיפה, ישנם 4 דגמים שבאים בחשבון (כולם של HP). 1. HP Pavilion ze4604 AMD Athlon XP-M 2500, מסך "15, 256 מגה זכרון, 30 ג'יגה דיסק, DVD+צורב, מודם, כרטיס רשת וכו'. מחיר : כ 6,200 ש"ח. 2. HP Pavilion ze4523 אותו מחשב כמו הקודם (4604), עם הבדל יחיד : מעבד 2400 במקום 2500, מחיר : כ 6,000 ש"ח. 3. (כנראה לא אקנה את הדגם הזה, הדיסק והמסך קטנים מידי) HP Pavilion ze4508 אותו מחשב כמו הקודם (4523) עם 2 הבדלים : מסך "14.1 ודיסק קטן יותר 20 ג'יגה. מחיר : כ 5,600 ש"ח. 4. HP Pavilion ze4430 מעבד AMD Athlon XP-M 2400 עם 512 (!) מגה זכרון, דיסק של 40 ג'יגה, מסך "15, כרטיס רשת אלחוטי בנוסף לרגיל. מחיר : כ 6,500 ש"ח. הדילמה היא באיזה דגם לבחור ! …

• 2 תגובות
    • 754 צפיות
  25. Started by view,

* מטרות המחשב? לדוגמה: אינטרנט משחקים קלים סרטים * גודל המסך? סביר לא 11 אינץ קטן * משקל רצוי? לא משנה.. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 4 שעות לפחות ? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? תמיד טוב שיהיה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא יודע מזה אומר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא רק שתהיה אמינה בכל מקרה מצאתי שתי מחשבים.. http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6247&CatCode=315 או http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=best&uin=11199 מה דעתכם עליהם ? תודה !

• 3 תגובות
    • 707 צפיות

דיונים חדשים בפורומים