ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב: יעודי ללימודי מדעי המחשב * גודל המסך:13.3/15.6עדיפות למאט * רזולוציית המסך: כמה שיותר.. ולפחות FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: מקלדת מלאה * משקל רצוי: עדיפות לכמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך: שיספיק לעובדה של 6 שעות לפחות (עדיפות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * Bluetooth: אפשרי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: עדיפות SSD 512 או 750 מגה מכני * כונן אופטי: לא חייב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא חייב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: שמעתי שלנובו טובים וזה גם ההתלבטות שלי * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: שיריץ תוכנות של מדעי המחשב ההתלבטות שלי זה בין: http…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, רכשתי לאחרונה מחשב נייד לעבודה. המחשב הנייח שלי מת (הלך הלוח M). מדובר ב- Dual Core עם 4GB RAM כונן קשיח מכני של 500 GB (חברת Acer). מחפש לבנות מחשב נייח בכמה שיותר זול שישמש בעיקר למשחקים (אני לא בחור ששם הכל על Ultra, אבל המטרה שיריץ GTA V בהגדרות שיאפשרו ליהנות מהמשחק וגם משחקים דומים לשים הקרובות במידה וניתן). 1. תקציב: 2,000 ש"ח א) אנסה לחסוך כמה שיותר. חלקים יד שנייה אפשריים. ב) חריגה - 500 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב: משחקים חדשים כמו GTA V, אבל אין צורך להפעיל על ULTRA. הגדרות גבוהות-בינוניות יתקבלו בברכה. א) רזולוצייה: Full HD במסך 23'. 3. ציוד היקפי: אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט: לפי ההקדמה שנתתי, אני בטוח שתוכלו לענות על כך…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתלבט בין שני הנטבוקים האלו הבדל במחיר יצא לי בערך 1000 שקל עד 1500 שקל בערך, כאשר הערך שלי שהנטבוק מבית אסוס יעלה 3000 שקל עד 3500 שקל. שימוש משרדי כולל גלישה, גיימינג בינוני - נמוך וHTPC כולל צפיה בסרטי 1080P Alienware M11x # 1.20GHz Intel Core i7 640UM (4MB Cache, max turbo frequency 2.266GHz) # 4GB PC3-8500 DDR3 (2 x 2GB) # Windows 7 Home Premium 64bit # 11.6" WXGA WideHD LED Backlit display (1366x768) # 500GB 7200RPM SATA Hard Drive # Nvidia GeForce GT 335M Discrete Graphics (1GB GDDR3) with switchable Intel GMA 4500MHD integrated graphics # 802.11b/g/n, 10/100 LAN # 3-in-1 card reader # 8-Cell Li-ion 64WH battery, 90W Power Supply # Dimensions: (W x L x H) 11.2…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד שיתאים לדרישות הבאות: מטרות המחשב? לימודים וקצת משחקים (ה- intel hd 3000 שבסנדי ברידג' מספיק בהחלט) גודל המסך? 15.6" משקל רצוי? לא חשוב האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך, לא קריטי האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) USB3 , HDMi בלוטות? רצוי גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB כונן CD/DVD? צורב? לא קריטי כונן Bluray? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא דרישות נוספות: תאורת מקשים ומסך מט בחשיבות גבוהה. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הנה הפרטים עליו: CPU Type AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+ Motherboard Name Gigabyte GA-M55plus-S3G v1 Motherboard ID 08/09/2006-C51-MCP51-6A61HG0HC-00 דגם, לוח אם: AM2 nForce 430 FSB2000 DDR II 533-800 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2283 Memory: 512 MB, DDR2 SDRAM, 266MHZ Graphic: Adapter String RADEON X550, 256MB תקציב: 1000-1500 שקל. מזומן לשטרות. מטרות המחשב: משחקים בעיקר. הכי חדשים שיש. בנוסף גם קצת עבודה באינטרנט, הורדות של משחקים וזהו. ציוד היקפי: לא, אין צורך. אולי בשלב מאוחר יותר מסך חדש. לא צריך: כל הדברי דיסקים, כמו DVD, צורב וכאלה. דיסקטים, כרטיס קול, כרטיס רשת. העדפה: אין העדפה לחברה מסויימת. קירור וע…
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני סטודנט למדעי המחשב שכל יום נוסע לאוניברסיטה וחוזר הביתה, נסיעה של חצי שעה. כמובן שאני נדרש להיסחב עם מחשב נייד, לכן אני מחפש מחשב נייד ששוקל 2 קילו ופחות, ולא מוכן להתפשר על זה, מסך מינימום 13 אינץ', זיכרון ראם 8 ג'יגה, גם לא מוכן להתפשר, כל השאר ניתן לפשרה. אני מעוניין לעשות את הקנייה בחודש הקרוב. אודה לכם מאוד על העזרה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני כניראה קונה אותו מחרתיים באילת, ורציתי לדעת אם הוא שווה את הכסף (4436 שקל לגירסת ה-I5 עם הSSD)? הגלל שאני מתחיל לימודים אני מחפש מחשב עם זמן סוללה סביר אבל זה יהיה גם המחשב המרכזי שלי (ה"נייח" שלי) לכן חשוב לי כרטיס מסך בינוני לפחות להרצת משחקים כמו LOL או NFS . והפיצ'אר החשוב לי מכולם הוא טאץ כי הנוכות של טאץ' מורגשת בעיקר בווינדוס 8/10.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב המחשבהנשא של לנובו SL 500 לא מוציא לי סיגנל ל line out של הכרטיס קול!!! זה לא דרייברים כי המחשב משמיע מוסיקה דרך הרמקולים הפנימיים של המעבד ואם נאמר אני רוצה לעביר שמע לרמקולים חיצוניים או אוזניות אז ברגע חיבור הקונקטור הרמקוליים הפנימיים של המחשב הנישא מתנתקים אך אין העברת שמע ל LINE OUT אשמח אם למשהו יש תשובה בנושא
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ידיד העלה בפני את התלבטותו הבאה: =============================== בשנה הבאה אני עומד להמצא רוב שעות היום מחוץ לבית ולחזור רק בשעות הערב המאוחרות + בחודש הקרוב אני רוצה לקנות מחשב חדש שמיועד למשחקים-סרטים-אינטרנט, שכמובן ישרת אותי בשנים הקרובות, ברור לי שמחשב נייח חזק יותר בשביל המטרות שלי, אבל האם שוה לי להשקיע עכשיו במחשב ולהתחיל להשתמש בו באמת רק בעוד שנה+? האם יש אפשרות של קניית מחשב נייד במחיר נורמלי (עד 6K) שיוכל להפעיל בצורה סבירה משחקים חדישים? יהיה לי זמן חופשי, רק זה לא יהיה בבית, אם יהיה לי מחשב נייד אוכל להנות ממנו הרבה יותר מאשר מחשב נייח שאני אראה חצי שעה ביום! אם כן, ז"א אפשר למצוא בתקציב הנ"ל מחשב נייד שיתמודד עם משחקים חדשים פחות או יותר (אלה מן הסתם התוכנו…
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מפרט בעיקר לגיימינג, סרטי HD וקצת תכנות (רמת לימודי תואר ראשון בתוכנה) ללא שום ציוד היקפי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כ-200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטי HD וקצת תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. NFS, CRYSIS 3, Far Cry 3, Civilization -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 מסך 24 אי…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב אבל התקציב הוא נמוך בבקשה תביאו לי מחשב טוב 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים שיעבדו טוב עד כמה שאפשר ואני צריך גם מסך בגלל זה זה קצת תקציב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אך ורק משחקים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: BF3, קרייסיס. GTA4, Red Orchestra 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) אין לי מס…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לקראת סגירה והזמנה, ולאחר קריאה רבה מחפש מפרט מחנויות באזור ראשון-אשדוד (לשם נוחות תמיכה וכו') המפרט מיועד לעבודה בסיסית אינטרנט, אופיס וקצת משחקים. מיועד לעבודה עם מסך T260. השקט חשוב (הולך לשבת בחדר שינה). בעיקרון אהבתי את המפרט הבא (מבחינת מעבד, לוח וכ.מסך) : מעבד Intel Dual Core E6300 2.8Ghz Tray, יחידות 1 מאוורר ??? לוח אם Gigabyte GA-P31-ES3G P31 CHIPSET, יחידות 1 זיכרון : Corsair 4GB Kit DDR2 800Mhz XMS2 6400 CL5 , יחידות 1 WD 320GB 7200RPM 16MB Sata2, יחידות 1 PALIT ATI Radeon 4850 512mb GDDR3 HDMI, יחידות 1 מארז וספק : ??? ציוד קצה לא רלוונטי תודה !
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין לרכוש נייח שיופעלו עליו מספר תוכנות אשר מבצעות סימולציה במספר תחומים בדו/תלת מימד. תוכנות אלו יחסית "כבדות", לכן אני מחפש מחשב כמה שיותר חזק ואיכותי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניתן לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? ניתן להגדיר כעריכה גרפית אך גם כגיימינג עקב הדינמיות בתוכנות , מדובר על מספר תוכנות יחסית כבדות אשר עושות סימולציה בכל מיני תחומים ומשולבות אופציה לתלת מימד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פר…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי vostro 3500, לצערי הרב נשפכו מים רבים על הלפטופ שלי מה שגרם למזלי רק לפגם בחלק ניכר מהכפתורים ולא אובדן המחשב כולו. אני רוצה להחליף מקלדת. מצאתי 2 מקלדות שתואמות 3500 ולא הבנתי מה ההבדל ומי מהן אני צריך לקנות, אשמח לעזרה : http://laptopexpert.co.il/1845-%D7%9E%D7%A7%D7%9C%D7%93%D7%AA-%D7%9C%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-%D7%93%D7%9C-dell-vostro-3300-3400-3500-3700-keyboard-nsk-dj301-05mfj6-0vd3vh-nsk-dj30h.html#/%D7%A9%D7%A4%D7%AA_%D7%9E%D7%A7%D7%9C%D7%93%D7%AA-%D7%A9%D7%A4%D7%94_%D7%90%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%AA http://laptopexpert.co.il/2850--dell-vostro-3400-3500-3700-keyboard-0dkgtk-dkgtk-nsk-djf1d.html מישהו יודע לומר מה ההבדל …
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אשמח לקבל את עזרתכם בבחירת המחשב הבא 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4800 ש״ח, יש אפשרות לחרוג (אם זה שווה את זה) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים בעיקר. למחשב יחוברו 2 מסכי FHD וטלוויזיה. כמו כן ישמש לעריכת מוזיקה (לא מקצועי). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת + עכבר אלחוטי (בעדיפות למקלדת מכנית של גיימינג) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כן (מחשב בחדר …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום הזמנתי את המפרט הבא Core i5 4690k מעבד Z97-A לוח אם Gtx770 supercloack acx cooler 2g evga כרטיס מסך 8 גיגה ראם זיכרון ללא כונן ssd יש להדגיש ( לא רואה את התועלת בו..) - האם בהתאם לנתונים האלו אני יצליח להריץ את arma 3 על הכי גבוה ללא קירטועים וכדומה ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן. אני בהמשך השבוע הולך לקנות לפטופ חדש, ואני מתלבט בין שני הדגמים הבאים: 1: http://pc365.co.il/product.aspx?p_id=24317 2: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=12978 (יש לציין ששימושי המחשב יהיו מולטימדיה; סרטים, משחקים בינוניים..) כאשר ברור לי שהמחשב השני יותר טוב מבחינת כרטיס מסך, אבל השאלה שלי היא כזאת-האם לא עדיף לקחת את ה Z510 הזול יותר ולהשקיע את ההפרש בהוספה של 128GB SSD למחשב? ושאלה נוספת, האם כונני SSD כדאי להזמין מאתרים בחו"ל דוגמת EBAY?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לקנות מחשב nuc של אינטל עם מערכת הפעלה win10 למטרת צפייה בסלון בסרטים,סדרות ומשחקים כמו FIFA18,NBA2K ומשחקי יריות ומירוצים . איזה דגם אתם ממליצים ? האם להוסיף זכרון+הארד דיסק בקיבולת גדולה ? איזה מפרט אתם ממליצים ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים, בזמנו המלצתם לי על מחשבים בשביל חברים (וגם עלתה אפשרות לאחד בשבילי) אבל לא יצא לי לקנות לעצמי את המחשב, עבר מאז זמן ותהיתי אם תוכלו להביע את דעתכם בנוגע למחשב G46VW W3050H / G45VW 3057H אמנם מדובר על מחשב עם מסך קטן יחסית אבל הבנתי שאם אחבר אותו לטלויזיה כרטיס המסך שלו אמור לא להתפוצץ. ברשותכם כמה שאלות: 1) האם יש למחשב כונן/צורב CD/DVD ? 2) האם זמן הסוללה שלו נחשב לסביר? (זאת אומרת שעתיים של עבודה בוורד ואקסל ללא שקע) 3) האם הוא רועש בעבודה מתונה? באם לדגמים הללו אין כונן/צורב CD/DVD האם יש בארץ דגם של המחשב הזה (G45) אשר יש בו כונן שכזה? (באתר של ASUS רשום שיש) ואם אין האם תוכלו להמליץ לי על מחשב בעל ביצועים דומים (או עדיפים ) באותו מחיר אשר יש לו כונן שכזה?…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך רק אם אין פגיעה בביצועים במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה מאות שקלים אך רצוי להמנע. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר MATALAB, C ושימושים אוניברסיטאים. מעט גיימינג. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש. שימוש תדיר לסטודנט באוניברסיטה. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך 22 אינטש FHD אך גיימינג משני מאוד בחשיבותו. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? לא מוגדר כרגע אבל משהו מזדמן ואקראי. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי 3 מפרטים שאני מתלבט בניהם. הבדלים קלים בין 2 מהם חוץ מאחד שכולל מכרטיס מסך טוב יותר וכך גם המחיר. בנוסף המחיר שמצויין עליו (7033) הוא לא מדוייק כי חסר שם אזניות מקלדת ועכבר ככה שהוא יגיע ל 7500. השימושים העיקריים זה גיימינג בינוני. להריץ משחקים כמו PUBG, COD, FAR CRY 5 ודומיהם (לא חובה להריץ על אולטרה אבל שיריץ משחקים גם עוד שנתיים שלוש בערך). אלו המפרטים + המחירים של כל אחד: וזה המפרט עם הכרטיס GTX 1070 תודה רבה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
מישהו שאני מכיר צריך המלצה למחשב נייד, הוא רוצה 15 אינצ' אפילו, כזה שהוא לא יתנייד איתו הרבה, אבל כשהוא כן, הוא רוצה סוללה גדולה שתספיק להרבה שעות. סביר להניח שהוא יהיה מבוסס אינטל, רצוי מהדורות האחרונים בשביל החיסכון בסוללה. קראנו ביחד ביקורות על ה-G560 של לנובו, שמשלב מחיר זול עם פונקציונליות גבוהה ומסך ענק, ואנחנו די נעולים עליו, השאלה היא אם במחיר הזה יש משהו יותר טוב.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מספר נקודות חשובות: המחשב מיועד לבחורה, חשוב לה שיראה טוב (עדיפות ללבן, אך לא חובה). מסך 14'' (לא מקצוענית לכן לא רוצה מסך גדול יותר, מתחילה ללמוד בקרוב). לא חובה שתהיה מותקנת מערכת הפעלה או תוכנות נלוות. אין אפשרות לחריגה - מה שהכי מתאים בתקציב היא תקנה. תודה מראש לעוזרים, כי אני כבר אובד עצות, שיגעה אותי
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני מדבר רק מבחינת הווינדוס. אם אני אתקע או כעבור כמה שנים המחשב יזוז לאט בכל זאת אני רוצה שישאר לי הווינדוס המקורי. מה אוכל לעשות? רק היום קניתי מחשב תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ההתלבטות היא בין ASUS F82Q http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13082 לבין DELL Latitude E5400 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13875 סה"כ האסוס נראה כבעל יתרון, מישהו מכיר את המחשב? מה דעתכם? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-