עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by .kakadu,

המחשב מיועד לצורכי גרפיקה (revit, 3ds max, autocad, photosop) ומדי פעם וידאו... התקציב היה גג 5500 שח בלי ציוד היקפי אבל כנראה שאצתרך לחרוג קצת (בגלל הכרטיס מסך) מפרט: מעבד: INTELL I5 3570K http://ark.intel.com/products/65520/Intel-Core-i5-3570K-Processor-(6M-Cache-up-to-3_80-GHz) לוח אם: GIGABYTE GA Z77 D3H http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4140#ov כונן קשיח: seagate baracuda st1000 http://ksp.co.il/?enter_zap=1&uin=14740&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap כונן TRANSCEND SSD720 128GB :SSD http://ksp.co.il/?enter_zap=1&uin=16378&utm_source=zap&utm_medium=cpc&utm_campaign=zap קירור: ARCTIC COOLIN FREEZER1…

2. Started by tood,

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ זו התקלה כל הקלדה במקלדת כאילו ונלחץ המקש האלכסון הזה ורק באמצעות מקלדת חיצונית ניתן להקליד נורמלי. המחשב בן שנתיים וחצי מערכת הפעלה וינ 7 מה עליי לעשות? תודה

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by orrans,

עריכה: היי לאחרונה קיבלתי מפרט של מחשב, רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט ואם יש מקום לשיפור לביצועים טובים יותר במשחקים כבדים [table][tr][td][table][tr][td]מעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Intel Ivy Bridge Core i5 3470 Socket 1155 6MB 3.2Ghz Tray כמות: 1 מחיר: ₪928[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]קירור למעבד:[/td][/tr][/table][table][tr][td]ZALMAN CNPS5X SI EDITION - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 מחיר: ₪129[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]לוח אם:[/td][/tr][/table][table][tr][td]Gigabyte GA-B75M-D3V כמות: 1 מחיר: ₪362[/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td]מארז:[/td][/tr][/table][ta…

• 4 תגובות
    • 575 צפיות
  4. היי, מעוניין לרכוש חלקים בסיסים למחשב חדש על מנת להריץ מספר מחשבים(וירוזלציה) ובנוסף משחקים כמו פיפא NBA2K וכו'. חוץ מלוח והמאוור - הכל ירכש בארה"ב כך שאין צורך להסתכל על המחירים. עשיתי לעצמי מפרט אשמח לדעתכם דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 3770K 3.5Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray 1 מאוורר למעבד: מאורר למעבד Arctic Freezer 13 Pro 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Gigabyte Z77X-D3H s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 1600, 3xPCI-E, VGA, DVI, HDMI 1 זכרונות: זיכרון למחשב Corsair 2x8GB Vengeance DDR3 1600MHZ Dual Channel CL10-10-10-27 1 כונני SSD: Crucial m4 2.5'' 128GB SSD MLC SATA III CT128M4SSD2 1 תודה משה

• 4 תגובות
    • 769 צפיות
  5. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שניתן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה בעיקר ב EDIUS, קצת PREMIERE ן AFTER א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).EDIUS מיועד לפרנסה בעתיד, (כרגע לימודים) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצ…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אני עומד לרכוש את המעבד הנ"ל משומש ואשמח להמלצות על לוח אם+זכרון, רצוי מKSP. חשבתי על הזכרונות האלו: http://ksp.co.il/?store=kspnazarta&uin=11914 2X2Ghz 1333mhz 7-7-7, זולים וטובים ממה שזה נראה. יש עוד הרבה זכרונות בערך באותו המחיר, אם יש משהו משמעותית טוב יותר, אשמח להמלצה. בקשר ללוח אם באמת שאין לי מושג מה לקנות. המידע הבא יוכל לעזור: * אני מתכנן לבצע קצת OC, כנראה לא הרבה מעל ה4ghz. * לא מתכוון לעשות מערך SLI\CROSSFIRE. * אין לי צורך בכרטיס מסך מובנה על לוח האם. * FireWire-אני מוסיקאי ומקליט כלים דרך כרטיסי קול חיצוניים שמתחברים דרך FW IEEE1394, כך שרצוי לוח עם חיבור FW איכותי. אם לא, אז כדאי להתחשב תקציבית ברכישה של כרטיס חיצוני שעולה בערך 100 שקל. * אין לי ממש צו…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by KomAsaf,

היי, שוקל לקנות את הזנבוק החדש של אסוס. קראתי באחת הביקורות שלאחר שימוש והקלדה ממושכים (מחשב לשימוש סטודנט), מתחילים להרגיש חתכים או אי נעימות במפרק בגלל העיצוב הדק והקצוות החדים שלו. מישהו יכול לאשש או להפריך את זה, מנסיון?

• 0 תגובות
    • 899 צפיות
  8. Started by שי ברזילי,

שלום! רציתי לדעת כמה המחשב שלי שווה כיום! אגב המחשב בן שנה ושמונה חודשים מפרט! INTEL DUAL CORE E5500 2.8 ASUS G41T-M LX Gigabyte NVIDIA GeForce GT 430 GPU 1GB DDR3 kingston 4gb ddr3 1333 JUMPER 80+ 550W Arctic Freezer XTREME Rev 2

9. Started by ItayBm,

אהלן אני מתחיל ללמוד אוטוטו, וחשבתי לקנות מחשב. השימושים בעיקר וורד, מוזיקה, אינטרנט, עם פזילה למשחקים קלים * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סטונדט, אינטרנט אופיס סרטים, ופזילה למשחקים קלים * גודל המסך? באמצע, קטן מ15, אך גדול מ12 * משקל רצוי? הממ שיהיה נייד, אז 2 ק"ג גג? * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4-5 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא משנה * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה, עדיפות ל7200RPM * כונן CD/DVD? צורב? עדיפות לצורב, אם אין …

• 1 תגובה
    • 674 צפיות
  10. Started by Lilach89,

שלום אני עומדת לקנות את המק בוק פרו החדש (מסך רטינה) בלינק הבא http://store.apple.com/us/configure/MC976LL/A? אשמח אם תוכלו לייעץ לי האם מחשב כזה צפוי להספיק ולעמוד בדרישות של סטודנטית לארכיטקטורה ב-5 שנים הקרובות? כמו כן, למיטב הבנתי בשנה הראשונה אין צורך ביכולות מיוחדות מהמחשב ולכן האם רצוי לחכות שנה עם הקנייה? כרגע ארכוש אותו מארה"ב אך לא ברור אם תהיה לי האפשרות לעשות זאת גם בשנה הבאה. המחיר של המחשב הוא 2,800$ (להשוואה בארץ הוא עולה 15,000 שקל) תודה רבה

• 3 תגובות
    • 615 צפיות
  11. Started by juggernaut,

שלום חברים! יש לי מחשב עם חלקים בני 4 שנים, הנה המפרט המלא: לוח אם: gigabyte p43-ds3 מעבד: wolfdale e6300 2.8Ghz כרטיס מסך: Gigabyte radeon 4800HD דיסק קשיח : WD cavier green 500GB 32MB זיכרונות: 4GB 800Mhz מחברה סינית, היו יציבים כמו סלע גם ב OC גבוה. כונן אופטי: sony משהו בחיבור IDE. מארז: CM590 קירור מעבד: scyth mugen 2 כמה ריאלי לבקש עבורו? המעבד היה ב OC של 40% למשך כמה חודשים בטמפ' קבועה של 30 מעלות (ואשכרה הצלחתי להגיע לתוצאה הזו עם הורדת מתח!)

• 1 תגובה
    • 709 צפיות
  12. Started by oferparnasa1980,

התקשרתי לבטל את העסקה הקודמת של המחשב שרכשתי באייבורי,מקווה שיחזרו אליי. ומבקש המלצה למפרט מחשב לגיימר +מערכת הפעלה ווינדוס 7 עד 4000 ש"ח. אם אפשר .

• 4 תגובות
    • 613 צפיות
  13. Started by dkinitiate,

1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ככה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידה וזה יכול לתרום משמעותית בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים הכבדים החדשים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. מצורף קובץ

• 13 תגובות
    • 919 צפיות
  15. היי, אני מתחילה ללמוד השנה ואני מחפשת המלצה למחשב טוב ואמין המליצו לי על חברת ASUS אבל הבנתי שגם DELL טובים אז אשמח להמלצות . הדברים שחשובים לי במחשב: 1. מחיר: מקסימום 4000 עדיף בסביבות 3000 2. שלא יהיה כבד (עד 2 קילו) 3. מסך : בי13-14 אינץ 4. מקלדת נוחה 5. הבנתי שחשוב שהזיכרון יהיה 500 GB לפחות 6. מעבד i3 או i5 7. אחריות+ שירות תיקונים זמין וטוב של 3 שנים לפחות. 8. מהיר יחסית תודהההההה מראש!!! זוהר

• 1 תגובה
    • 571 צפיות
  16. שלום רב לכולם, אני אשמח אם תעזרו לי למצוא נייד אמין וטוב עם אחריות של 3 שנים. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 ומעלה וכונן רגיל. * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם זה בגדר התקציב ולא פוגע באיכות אם לא אז לא חשוב. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה אמינה וטובה. ו 3 שנים אחריות ואם אפשר אז שהמסך יהיה מט. תודה רבה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by reekirs,

השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידה ויש הפרש מורגש (לא מזערי) בביצועים ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר עד 6000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח, מולטיטסקינג. המחשב יריץ Dual Boot של Win7 ו-Ubuntu א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Civilization V, L.A. Noire לדוגמה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1440x900 (שני מסכים כאלה, אולי ישוד…

• 0 תגובות
    • 483 צפיות
  18. Started by maorshar,

היי חברים! לקראת לימודי אנימציה ואומנויות המסך בבצלאל (ומאוחר יותר גם בלונדון), אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישרת אותי נאמנה בכל מה שקשור לעריכה גרפית, עריכת וידאו באיכות גבוהה במיוחד, מידול תלת מימדי, רינדורים מאסיביים ועיבוד של אנימציה. המחשב צריך להיות עוצמתי מאוד, מהיר במיוחד וחזק גראפית (משום שמדובר בעיבודים גרפיים מפורטים לצד רינדורים כבדים, אני מניח שהתוצאה צריכה להיות קרובה למחשב גיימרים עוצמתי). העבודה העיקרית שלי תתבצע עם התוכנות: adobe photoshop, adobe illustrator, adobe premiere, sony vegas, flash mx, 3d max, maya, ו- zbrush בגרסאותיהן האחרונות. האנשים שהתייעצתי איתם בנושא עד עכשיו התחלקו לשתי אסכולות: מק ופי.סי. רציתי לדעת מה דעתכם בעניין, ואם אכן הבחירה הנכו…

19. שלום חברים, אחרי התלבטות ארוכה מאד החלטתי לרכוש מחשב נייד חדש (בזמנו פתחתי הרבה נושאים ברוב הפורומים פה כדי לקנות מחשב נייח אבל לאחרונה גמלה בליבי ההחלטה לקנות מחשב נייד ולא נייח- כמובן שאם יש לכם עצה לתת לי שתמנע ממני טעות בנוגע להאם לקנות נייח או נייד אשמח לשמוע אותה) הדרישות שלי הן: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים ( כבדים עד כמה שניתן תוך שימוש בדרישות גבוהות כמה שיותר (בעיקרון שיוכל להריץ את קריסיס ואם ניתן גם דברים מודרניים יותר), צפיה בסרטים אשמח לאפשרות של סרטי HD בצורה חלקה, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד) ייתכן שכן. בעיקרון אני שואף להתחיל תכנות ולעבוד על מנוע סורס ומנוע עריכת השלבים שבא עם המשחק קריסיס * גודל המסך? - לא כל …

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. שלום לכולם, לאחרונה קיבלתי במתנה מעבד I7-3770 ולוח אם אינטל DZ77BH-55K. ברצוני להעביר אותם לאחי, (גיימר די כבד) ולהתאים להם מפרט. בהתאם לקריאה פה התחלתי להרכיב משהו, כאשר ההתלבטות הכי גדולה היא בנושא כרטיס המסך - כל הערה נוספת תתקבל בברכה ובשמחה. השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? בין 2K ל2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה וניתן לחסוך, בשמחה. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא יותר מ 250 ש"ח נוספים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג די כבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -איל…

• 4 תגובות
    • 570 צפיות
  21. Started by rofben,

היי מה דעתכם על המחשב הזה בתור מחשב ללימודים ואינטרנט? http://www.amazon.com/ASUS-Zenbook-UX32A-DB31-13-3-Inch-Ultrabook/dp/B00863L2MI/ref=zg_bsnr_3269423011_16 תודה

• 0 תגובות
    • 720 צפיות
  22. שלום חברים. אני מעוניין במחשב לשימושי אינטרנט ועבודה עם תמונות, אני מצלם ומשתמש בתוכנות כמו פיקסה,פוטושופ וכו'. אני מעוניין במחשב שיגיב מהר שיפח תוכנות ויעשה פעולות בצורה מהירה. אין צורך בכרטיס מסך מתוחכם, אני לא משחק משחקים וגם לא במסך משום שיש ברשותי אחד. אשמח לדעת על מה אתם ממליצים ואולי יש חנות מסויית שאפשר לרכוש דרכה מערכת שלמה ואיכותית.

• 0 תגובות
    • 560 צפיות
  23. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצורך לימודי מדעי המחשב (תכנות וכו) ביכולתי לקנות אותו השבוע בארה״ב אך מוכן גם לדחות במעט אם יש צורך. קראתי את המדריכים שעזרו לי לקבל כיוון, אם כי אני בעיקר מעוניין במחשב חזק ויציב אשר יוכל לעמוד יפה מבחינה טכנולוגית גם עוד שנתיים שלוש. כמו ואנטנה מעוניין שיהיה מסוגל גם לעמוד בעריכת וידאו מדי פעם. קראתי בפורום על מבצעים של מחשבי לנובו, במידה והם אכן כאלה כדאיים אני מוכן לחכות עם הרכישה ולהמתין להרכבה (כיוון שאעזוב את ארהב בסוף השבוע). בהקשר לכך - האם את כל המבצעים האלו ניתן להזמין רק באינטרנט (עם זמן הרכבה ומשלוח ארוך יחסי) התקציב הוא בסביבות 1000$ אך מוכן גם להשקיע יותר כדי למצוא את התמורה הנכונה להשקעה בודק ברצינות אופצייה של אולטרה בוק…

• 11 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. הדסקטופ שלי שובק חיים בתדירות גוברת ומתעורר רק כשאני פותח ומנקה אותו מבפנים. זה קרה פעם ברבעון וכיום קורה פעם בחודש/חודשיים. אני צריך BACKUP ראוי כמו גם פרטנר לעבודה ולרכבת. אשמח להמלצות. שימו לב שיציאת LAN חשובה לי מאד!

• 28 תגובות
    • 2.9k צפיות
  25. שלום, לפני כשבועיים פירסמתי הודעה בפורום לגבי מציאת מקלדת חדשה לT61 שברשותי בעקבות מיץ סורר שהדביק לי מלא מקשים. המקש שהיה הבעייתי ביותר היה הרווח: הוא לא מגיב אלא אם כן לוחצים במרכזו בחוזקה (ללחיצה קצת מימין או משמאל למרכז אינו מגיב כלל). לאחר החלפת מקלדת (יד שניה) הבעיה לא השתפרה כלל. כפי הנראה הבעיה היא אחד משניים: או שגם המקלדת החלופית דפוקה בצירוף מקרים די מעיק, או שיש בעיה אחרת פנימית יותר. מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה ואיך אפשר לתקן אותה? עלויות וכו'? האם זה בכלל קשור למיץ שנשפך או שלא? תודה רבה, אלעד.

• 2 תגובות
    • 571 צפיות

דיונים חדשים בפורומים