עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by IDOnoach,

שלום. יש לי מחשב בערך בן שנתיים יש לי את המעבד I5 2400 על לוח אם : Gigabyte GA-B75M-D2V S1155 יש לי חבר שעובד באינטל, ויש לי הזמדנות לרכוש מעבד במחיר נמוך. השאלה הוא מה שדרוג ראוי ומומלץ- לשימוש בגיימינג בעיקר עם GTX 760 האם יש טעם לשדרג על בסיס הלוח הזה? - - - תגובה אוחדה: - - - מחדד את השאלה- בהנחה והתושבת שלי היא 1155, האם מעבדים של תושבת 1150 יעבדו גם?

2. אהלן, התקציב שלי הוא עד 4000 - מחפש משהו שיחזיק אותי לשלוש שנים הקרובות לפחות - הדרישות שלי די בסיסיות, חשוב לי המשקל (שלא יעלה על 2 קילו) וזמן הסוללה שיהיה במינימום של המינימום 4 שעות. מעבר לזה הכל מתקבל בברכה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by סלבה מלנ,

היי בגדול יש לי מחשב , בא לי לשדרג אותו . יש לי 2000 שח פנויים , חשבתי לקנות לוח טוב ,מעבד i3 יש לי בנתיים אשאיר .אני מחפש לוח עם כמה שיותר סלוטים לזיכרון ראם רצוי 8 , שיתמוך ב 64 גיגה . לזה אני צריך הארדיסק ssd בערך 250 גיגה ורצוי הארדיסק רגיל 7200 מספיק 500 גיגה . במידה והלוח רק ddr4 אז צריך גם זיכרון כי לי יש כרגע 16 גיגה ddr 3 . המחשב צריך להיות מהיר כי אני עובד עם תוכנות גרפיות (קלות ) פוטושופ, אילוסטרטור . אבל אני עושה המון פעולות בו זמנית ולפעמים עובד עם קבצים ענקיים עם המון גרפיקה . בגלל זה חושב להתחיל מהבסיס , שזה הלוח ואז לאט לאט לשדרג כרטיס מסך טוב , ומעבד תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by OcraftSocial,

היי מה קורה? לשעבר Dark Orc מGamer מי שזוכר, לאחר מכן Ocraft והיום OcraftSocial מצרף לכם מפרט של מחשב שהרכבתי לצורך עיצוב גרפי וקצת גיימינג: 2 שאלות: האם חסרים רכיבים? אם כן איזה? מה דעתכם על המפרט? זה לצורך עריכה גרפית בתוכנה CC של Adobe כולל פתיחת מס' תוכנות במקביל

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום לכולם, אני עוד מעט מתחיל תואר ראשון במדעי המחשב ורציתי לקנות לתואר מחשב טוב ועמיד שיחזיק לי לפחות 3 שנים ואולי יותר ובגלל זה התקציב הגדול * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, ד?) לימודים * גודל המסך? 14-15 אינץ' עדיפות למאט * רזולוציית המסך?FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת הכי נוחה, מוארת, אם מתאפשר עדיף אפילו שיהיה את הפטמה שיש בלנובו THINKPAD * משקל רצוי? גג 1.5 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוךחשוב לי מאוד זמן עבודה ארוך ז"א בין 6-9 שעות בעבודה רגילה.. של גלישה קצת תכנות ואולי סרט או שניים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות USB3 לפחות 2 יציאות * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח 128/256 SSD * כונן אופטי? אין צורך *…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש (שולחני). המטרה היא מחשב רב ייעודי שיחזיק לי הרבה זמן, זאת אומרת שגם עוד כמה שנים דברים ירוצו חלק בלי שאצטרך להטריד את עצמי בהחלפת רכיבים. אין מגבלה קשיחה לגבי העלות אבל אני לא רוצה לשפוך סתם כסף. שיקול נוסף: אף פעם לא בניתי (פיזית) מחשב בעצמי, ובא לי לנסות האם שווה לי להתלמד על מחשב שאני בונה על אמינותו לשנים ארוכות? המקסימום שעשיתי עד היום הוא להחליף דיסק קשיח ולהוסיף RAM (בנושאי תוכנה אני שוחה חופשי). כרגע אין לי מגבלת זמן (בחופש) ואני מוכן לעבוד לאט ובזהירות ולהשקיע בלימוד. בקיצור, אשמח לעצה אם שווה ללכת על העניין, אולי כדאי שהחנות תעשה חלק ואני חלק, או שיותר בטוח לרדת מזה וזהו. אם כן, אשמח אם העניין של פשטות ההרכבה יהווה ש…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Kuroshiro,

אני מחפש ספק כח שקט ואיכותי. מצאתי את Corsair SF450 SFX שהמאוורר בו נסגר כשהעומס נמוך אבל אבל הוא קטן לקייס שלי (ATX) וגם אני חושש שהמאורר 92mm שלו יהיה רועש כשהוא יתחיל לעבוד. מישהו מכיר ספק אחר איכותי ושקט? עדיף כזה שסוגר את המאוורר מתי שהעומס נמוך.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. היי חברים, אשמח שתעזרו לי להרכיב מפרט למחשב חזק שיכיל את הפרטים הבאים, תקציב עד 10K. - 64 GB RAM - חובה (הקצאת משאבים למכונות וירטואליות) - מעבד מרובה ליבות (8 ומעלה) שתומך/מאיץ וירטואליזציה ( VT-X/EPT ) - לוח אם תואם לדרישות ותמיכה בוירטואליזציה, תואם למעבד ולזכרונות. - כרטיס מסך שיריץ משחקים בינוניים עד כבדים ויספיק לטווח של השנתיים-שלוש הקרובות. (FIFA, Batllefield וכו'). רצוי שני חיבורי HDMI להזין 2 מסכים. - כונן SSD עד 250G ל-OS, אם ההבדל במחיר זניח אז 500G. כוננים נוספים אעביר מהמחשב הקיים. - ספק כח תואם למערכת לצורך גדילה עתידית (רצוי 1000W פלוס/מינוס) - מארז איכותי מתאים עם קירור אופטימלי ושקט + קירור טוב שקט ואמין למ…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Arkadi Piven,

שלום רב לכולם! מתלבט בין שתי מחשבים ניידים לגיימינג ולימודים : ALIENWARE 15 http://ksp.co.il/?uin=33871&select=.268..271..3475. ASUS ROG 502 http://ksp.co.il/?uin=33158&select=.268..271..1358..1798. למרות שהחומרה של המחשב אסוס יותר חזקה מהאליינוור, חיי הסוללה שלו קצרים, הוא מתחמם ונפח האחסון של קטן. בנוסף יש איזו דעה רווחת שאסוס נוטה להתחיל לעשות בעיות אחרי שנה של בעלות. לא נשכח גם את נושא הGRAPHICS AMPLIFIER שיש לאליינוור מה שמבטיח לי שדרוג עתידי. מחשב זה הולך להחליף את מחשב השולחני שלי ולצאת איתי מהבית לימים עמוסים באקדמיה והעבודה, לכן החלטתי שהוגדל מסך המקסימלי חייב להיות 15". האם מישהו יכול להכריע את הכף? תודה רבה…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אינטרנט , אופיס, וכו'... תקציב עד 4000 ש"ח תקנו אותי אם אני טועה אבל רצוי משהו עם מעבד intel core i5 תודה רבה !!!

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. לפני הכל חשוב לי לציין כמה דברים: 1.אני לא מתכוון לעושת OC 2.אני לא מתכוון לעשות SLI 3.אני עדיין לי סגור על המארז אז אל תתיחסו אליו ממש 4.אני יודע שיש הבדל של שלוש מאות ש"ח במחיר אבל אל תתיחסו לזה אז איזה מן המפרטים הבאים יביא ביצועים טובים יותר במשחקי מחשב: http://tms.co.il/preview/spec/rteql1sj או http://tms.co.il/preview/spec/he5zpjma תודה מראש עריכה: אל תתיחסו לטעות בכותרת (יביא יהיה), כתבתי מהר ולא שמתי לב לזה חח..

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by infrequent,

ראשית כל שלום, שמי נדיר ואני זקוק לעזרה בקניית מחשב חדש לא כולל ציוד היקפי, לפי הפרטים הנ"ל: 1. מה התקציב המקסימלי? 2500 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? צריך מחשב עבודה הכי טוב שאפשר בהתאם לתקציב, שיוכל להריץ הרבה ישומים ותוכנות במקביל. אין צורך בכלל במחשב למשחקים, אך יש צורך בכרטיס מסך מינימליסטי כדי שאוכל לחבר אליו שני מסכים במקביל, אך אין שום צורך בכרטיס מסך חזק. הדגש על הרצת הרבה תוכנות במקביל, מעבד מרובה ליבות והרבה RAM, המחשב מתוכנן לפעול על מערכת 64bit , דיסק קשיח של 1TB שיהיה אמין ואין צורך בכלל בציוד היקפי. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, …

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום חברים אני אשמח לשמוע את דעתכם על מפרט למחשב למשחקים , (בעיקר) צריך להריץ עליו אופיס וסרטים אשמח לעזרתכם בסגירת מפרט למחשב. מה התקציב המקסימלי? 5000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 . מה הם השימושים הצפויים של המחשב משחקים,אופיס,סרטים ,[font=] ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקר למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך21" * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? RPG(elder scroll skyrim), rage,nba2k11 * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני מניח שבין בינוני לגבוה 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלד…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by rabak1,

היי חברה.. אני סטודנט להנדסת תוכנה שמתעסק המון עם המחשב גם משחקים גם לראות סרטים בקיצור חיי בתוכו וחשוב לי מערכת חזקה רציתי לקבל חוות דעת על המערכת שהרכבתי באתר של לנובו Processor Intel Core i7-2620M Processor (2.7GHz up to SC 3.4GHz, 4MB L3) Display type 14.0 HD+ (1600 x 900) LED Backlit Antiglare Display, Mobile Broadband Ready System graphics NVIDIA NVS 4200M Optimus Graphics 1GB, Intel Core i7-2620M Processor Total memory 4 GB DDR3 - 1333MHz Camera 720p HD Camera Hard drive 320 GB Hard Disk Drive 7200rpm Optical device DVD Recordable System expansion slots Express Card Slot & 4 in 1 Card Reader Battery6 cell Li-Ion Battery - 66 Bluetooth Bluetooth 3.0 Integrat…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום אני סטודנט להנדסת אלקטרוניקה(שנה א') אני צריך המלצה למחשב נייד שיעמוד בתקציב 3000(פחות או יותר). המטרה העיקרית של המחשב הוא אינטרנט אופיס MATLAB ועוד תוכנות אלק'/תכנות. אני ממש לא מתכוון לשחק במחשב נייד(בשביל זה יש מחשב נייח). חשוב לי מאוד שירות ואחריות ושהמחשב יחזיק עד סוף התואר לפחות(בערך 3 שנים). חשבתי אולי לקנות Lenovo N500 אבל בפורום לא ממליצים על אייבורי והמתחרים העיקריים שלו הם דגמים של MSI שנמכרים באייבור (EX400,EX620,PR601). כמוכן רציתי לדעת מה אתם אומרים על http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1IWINFINITY_M660SE1c2d. מה אתם אומרים?

16. ראיתי את המפרט הבא ויש לי כמה שאלות? http://hwzone.co.il/specslist/view/82/ 1) האם המערכת תריץ ויסטה בצורה טובה ? 2) האם המערכת תריץ סרטי full hd בצורה טובה ? 3) האם המערכת שקטה? (לצפייה בסרטים עם שקט) 4) המלצה על אתר טוב שאפשר להרכיב את המפרט? תודה רבה

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. זה הדגם http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=717246 שמתי עיני על המחשב הנ"ל ואשמח אם תביעו דעה על המחשב, בעיות יתרונות וכו', כל מה שאתם יודעים אם מישו מכיר דגם דומה במחיר ובמאפיינים אשמח אם הוא יציע כאן תודה לעוזרים!! ושיהיה אחלה שבוע!!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by asi11,

INTEL CORE 2 QUAD Q8300 2.5GHZ 4 MB CACHE S775 1333MHZ ASUS P5QPL-AM 775 C2Q 1333 MHZ INTEL G41 DDR2 800 PCI-E HD AUDIO KINGSTON VALUERAM 2GB DDR II 800 ZOTAC GT 240 1GB GDDR3 DX10.1 DVI HDMI PCI-E ZT 20402-10L WESTREN DIGITAL CAVIAR BLUE 500GB 16MB 7200RPM SATA II WD5000A LG GH22NS DVD RW X22 BLACK SATA CASE MIDI ATX HJA 241 BLACK NO PSU ZALMAN 120 MM SILENT CASE FAN ZM-F3 ZALMAN 80MM SILENT CASE FAN ZM F1 SEASONIC 500W ACTIVE PFC80+12CM FAN PSU SS-500 ET OEM LCD LG W2053TQ 20 INCH 2MS DVI WIDESCREEN BLACK

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by rotemit,

ההתלבטות היא בין ASUS F82Q http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13082 לבין DELL Latitude E5400 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13875 סה"כ האסוס נראה כבעל יתרון, מישהו מכיר את המחשב? מה דעתכם? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by lilian,

שלום, אשמח לקבל הצעה למפרט מחשב (ללא ציוד הקפי) בתקציב גמיש של עד 5K אך שיצדיק את עצמו לפי צרכי (עדיף לחסוך): תדיר+ הגדרות גרפיות גבוהות: עריכת תמונות בכמה תכנות כבדות שעובדות במקביל של אדובי: lightroom, photoshop, photomatix. תדיר+פרנסה: עבודה מהירה ובמקביל של כמה תכנות כבדות: מטלב+ ויזואל+ תכנה להצגת גרפיקה ... אין צורך לכלול מערכת הפעלה אך צפויה עבודה בשתי מערכות הפעלה במקביל (win7+linux). חיבור למסך 24 אינץ' 1920x1200 השקט חשוב (ציון 4 מתוך 5) דרוש צורב חשוב מאוד לשמור על אופק שדרוג מחשב (ציון 4 מתוך 5) חשוב מאוד שיגיב מהר (5 מתוך 5), היום יש לי מחשב נייד LG F1 DUAL CORE והסבל ניכר. אזור מגורים: פתח תקוה תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. ********* עדכנתי את הנושא נא לקרוא שוב ********* לפני כן לא הייתי בטוח בדברים ולא רשמתי הכל בבירור. עכשיו הכל פה. אז אם קראת לפניכן נא לקרוא שוב כי זה שונה, תודה. . מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל וכמובן לחסוך אם זה משהו לא קריטי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד איזה 300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי יריות, LOL וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר…

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by yafa,

שלום.... אם מישהו יכול לעזור לי בהרכבת מפרט מחשב חזק לצורכי גרפיקה.... תקציב 5000 פלוס מינוס עתיד להיות על המחשב תוכנות גרפיות כמו פוטושופ ייתכן שגם תוכנה לתלת מימד תכנות שרטוט כמו SOLIDWORKS/ AUTOCAD ותוכנה לעריכת וידאו כניראה AVID הערות כרטיס מסך חזק שתומך בשני מסכים וחלקים שתומכים בתוכנות שציינתי , כלומר קראתי שיש חברות או סוגים שונים של כרטיסים וכו שלא עובדים טוב עם AVID או פוטושופ ובנוסף המלצה למסך מתאים לא כלול בתקציב זה דיי דחוף... אודה על כל עזרה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by arigo,

שלום אני מנסה לבנות מחשב בתקציב מירבתי של 2500 ש"ח ללא חריגה 2. שימושי המחשב לילדים משחקים פורנייט דיסני אדוונצ'ר , עבודה משרדית ותכני HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי - אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? - אין צורך יש כונן SSD שכבר קיים ויש מארזי MIDTOWER אנטק 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב - חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC) - לא מתוכנן 7. אין צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? איזור מגורים המרכז 9. מתי מתוכננת קניית המחשב - בחודש הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן בנוגע ליציאות וחיבורים ספציפיים? לא …

24. שלום, נתקלתי במבצע בפייסבוק למחשב נייד ASUS X509 ב-2100 ש"ח (נטען שנמכר במקומות אחרים ב-2700). האם מדובר בדיל של ממש או שיש מחשבים עם אותם דברים במחיר נמוך יותר? חשוב לי בעיקר גודל מסך שיהיה לפחות 15.6 וכמה שיותר קל. המחשב לשימוש משרדי אופיס ואינטרנט בלבד. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. שלום, האם מישהו יכול לחוות דיעה על המפרט הבא: מעבד Intel Core 2 Duo E4600 שתי ליבות. לוח Intel G31PC דיסק קשיח 250G SATA2 WD 7200RPM זכרון Kingston 2048M 800MHz כ. מסך GMA900 OB כרטיס קול 6-channel (5.1) audio subsystem כרטיס רשת כלול 10/100/1000 מארז MIDI ATX ספק כח 450W כל זה ב-1500 ש"ח (ללא צורב וללא מסך). אופציה ב' - AMD מעבד AMD Athlon 5000X2ליבה כפולה לוח Gigabyte GA-M-M61SME-S2 זכרון 2048M DDR2 Kingston דיסק קשיח 250G SATA2 7200RPM WD כרטיס מסך OB כרטיס קול 5.1 CH לקולנוע בייתי כרטיס רשת כלול 10/100 מארז MIDI ATX USB 2קידמי ואודיו ספק כח 4500W מיוצב וממותג גם זה ב-1500 ש"ח.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים